|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
hej kochane udalo mi sie w koncu napisac
wiec u mniw to co oliweczka pisala... a tak wogole to dzis na rannej wizycie uslyszalam "pani to bedzie do terminu lezala" ej ja TERMIN MAM NA DZIS normalnie wiecie smiech na sali... zobaczymy co jutro powiedza... ale ja leze na trakcie porodowym i slysze wszystkie krzyki i powiem ze boje sie trzymajcie sie cieplo
|
#1982 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że ostatni raz!!!! (przed porodem oczywiście---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
jakbym słyszała codziennie krzyki to pewnie też bym zaczęła się bać troszku
|
|||
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bylo tak zimno to sie nie liczy, moze byc a nawet musi eskimosek ![]() Dziewczyny a czapke zawsze zakładacie na spacerek? Bo ja nie mam sumienia zakładac Sarci czapke (nawet cienka z bawełny bez sznureczków) jesli jest 20stopni
|
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Karoline, ja odbieram telefon slowami "jeszcze nie rodzę"
A co do odchwaszczania, to umnie już męża robota... Cytat:
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-08-01 o 15:28 |
|
|
|
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
Oj, ja to swojego bym do tego nie dopuściła
jakoś to dla mnie za intymne jest, mimo, że mnie tam widział przecież |
|
|
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zawsze zakladam, bo jesli nie przed zimnem to przed wiatrem lub sloncem ochroni
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
Karoline, A mój ma wielką radochę, tylko bałam się żeby mi jakiegos żarta nie zrobił z wzorkiem, bo bym się u gina ze wstydu spaliła...
|
|
|
|
#1988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziubku naj naj ![]() ![]() urodziłam o 23,30 w czwartek a w niedziele byłam w domu
|
|
#1989 |
|
Rozeznanie
|
ja prawie nie zakładam, chyba że wieje. Jak jest słońce to i tak Zuzkę zacieniamy.
A i u nas 3 tyg minęło a pępek dalej nie odpadł ale nie wygląda źle. Przestałam używać Octenisept i kupiłam spiryt - może faktycznie lepiej będzie
|
|
|
|
#1990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bym mu nigdy nie pozwoliła na to ![]() Cytat:
![]() Ale jak mówię, lepsze to milion razy, niż gdyby się mili wtrącać, bo tego bym nie przeżyła ![]() Cytat:
|
|
#1991 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny pamietacie mnie jeszcze. Chcialam tylko oznajmic ze od 21 lipca jestem mama malej Majki a termin mialam na 2 sierpnia. wcisnelam sie troche w kolejke ale to juz bylo niezalezne ode mnie
![]() Gratulacje wszystkim nowym mamusiom. |
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale opowiedz co i jak? Ja poród, jak mała, ja się macie teraz?
|
|
#1993 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę nie ma tak źle! Pomimo bólu to naprawdę piękne przeżycie ![]() Cytat:
Cytat:
Moniczka ![]() Cytat:
![]() A my z Dominikiem byliśmy na zakupach, zrobiłam obiad a teraz sobie leżymy i przytulamy się ![]() |
|||||||
|
|
|
#1994 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? My jutro na szczepienia - z tego co pamietam Wy tez prawda ? Cytat:
oby do 3 m-ca ![]() Cytat:
ale u nas odwrotnie jest Cytat:
a wczoraj na ramionach sie juz podnosic zaczela skubana wiec napewno nie zawczesnie bo poloznej pytalam i jest wszytsko w normie swiadczy to o dobrym napieciu miesniowym podobno ![]() Cytat:
dodalam fotke ![]() Dziubku sto lat Cytat:
codziennie po kilka razy zwlaszcza podczas przewijania heh u pediatrybylysmy juz chyba ze 4 razy i zawsze jest osluchiwana i wszytsko wporzadku to oczyszcza sluzowki podobno i wydala resztke wod plodowych a charczec moze ponoc do 2 miesiaca..Cytat:
![]() Cytat:
przewaznie juz w trakcie karmienia butlą
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-01 o 16:12 |
||||||||
|
|
|
#1995 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() klaski :Cytat:
|
|||
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-08-01 o 16:29 |
|
|
|
|
#1999 |
|
Raczkowanie
|
to tak bardzo w skrocie bo mamy wizyte u lekarza i musze leciec. mialam wywolywany porod bo Majka mial niska wage w 37 tygodniu ponizej 2500g i obawiali sie ze cos moze byc z lozyskiem, zle ja dokarmia czy cos.
I porod bolesny bo znieczulenie zadzialo na jedna strone a mialo byc tak fajnie ale zapomnialm o bolu jak zobaczylam kruszyne. Jak wroce napisze wiecej.
|
|
|
|
#2000 |
|
Rozeznanie
|
Najnowsze focie mojej Kruszynki
małej akrobatki
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Lilkaa - Karolinka to mały motorek
Wygląda na bardzo bystrą i ruchliwą dziewczynkę
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa no i jeszcze miałam napisać Brumek ma rację, korzystajcie z ostatnich chwil we dwoje!!
Dziećmi zdążycie się nacieszyć a sobą jest później niestety problem... W prawdzie znajduje się ten czas dla męża wieczorem jak już dziecko śpi (przynajmniej u nas), ale to już nie to samo, bo towarzyszy troszkę zmęczenie
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie tak myślę! I każdą chwilę chłonę teraz jak szalona Mamy taki drugi miesiąc miodowy w tym trzecim trymestrze I pytanie do mam: dziewczynki kochane, kiedy umawiałyście się na te wizyty po 6 tygodniach do ortopedy? To jakoś mówią przy wypisywaniu ze szpitala, czy wszystko załatwia się na własną rękę, czy położna przypomina na wizycie? Tak z ciekawości chciałabym już wiedzieć ![]() I jeszcze jak jest z tą położną? To jakoś tuż po porodzie trzeba się zapisać z dzieckiem do przychodni i oni wysyłają położną, tak?
|
|
#2004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2005 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przychodnie deklarujesz przy porodzie, tam wysyłają papiery ze szpitala i odwiedza położna. A ja mam dzis dzien wolny. mąż spaceruje z Agatką, a ja się lenie
|
||||
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My z mężem też przez ten ostatni okres zanim urodziłam byliśmy nierozłączni i uważam że ten czas był cudowny A co do ortopedy, ja napiszę jak to u nas wygląda: Położna, która przychodzi do nas poinformowała nas, że trzeba się umówić na taką wizytę w 6 tygodniu czyli to usg bioderek. Dała nam numer telefonu gdzie można takie usg wykonać. Zadzwoniłam i umówiłam nas na wizytę ![]() A położna jest stamtąd gdzie będziesz chodziła z dzieciątkiem do lekarza, tam zgłaszasz urodzenie się dziecka (po wyjściu ze szpitala) i oni wysyłają położną do Was ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Lilko z Karolinki naprawdę mała akrobatka I te oczy takie wielkie ma |
|
|
|
|
#2007 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po kąpieli na godzinke zawsze zakładam ![]() Cytat:
dobrze to ujełaś hehe ruchliwa jak nie wiem hehe ![]() Cytat:
my z mezem teraz zaczynamy sobie znajdywac chwile dla siebie jak pomalu uczymy sie dziecka i jego zwyczajów zatem korzystajcie !!!![]() Cytat:
wizyta i USG 120zł ![]() W szpitalu wybiera sie przychodnie do ktorej szpital wysyla papiery dziecka i karte szczepien, i stamtąd polozna powinna sie z Toba skontaktowac, przynajmniej tak bylo u nas. Tyle ze ja pozniej po wyjsciu ze szpitala juz zmienilam zdanie co do przychodni, polozna z tej pierwszej przychodni zadzwonila do mnie a ja jej powiedzialam ze zapisalam dziecko gdzies indziej, ona sobie zaznaczyla ze ma nie przyjezdzac. Pojechalam tylko po papiery tam, wybralam i zawiozlam je (tzn tylko tą kartę szczepień) do nowej przychodni i stamtad juz do mnie nowa polozna dzwonila i przychodzila byla 4 razy bardzo sobie te wizyty chwale Cytat:
|
|
#2008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre ![]() Cytat:
Cytat:
![]() słodka
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Silny jest skubaniec mały.Dzisiaj przyjeżdża do nas położna, ciekawe ile Domuś waży
|
|
|
|
|
#2010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do porannych wiadomości, to:Jak może pamiętasz z moich opisów o mieszkaniu zostało nam przyznane również pomieszczenie gospodarcze-na niego składalismy wniosek o przyznanie, na odp. czekaliśmy ok. 2 miesięcy, bo musieli sprawdzic, czy ktos wczesniej nie składał już wniosku na to pomieszczenie.....no i nam przyznali, my się urządziliśmy i było super do dziś.... dzwoni do mnie pani ze spółdzielni i mówi że ma złe wiadomości, że jej bardzo przykro, ale mam bardzo zadziornych sąsiadów i czepiają się o to, że my mamy to pomieszczenie, jak oni po 10 lat czekają![]() Jakaś paranoja się porobiła, bo my przecież składalismy wniosek i zostało nam przyznane-słownie, bo na piśmie miało przyjśc-nie przyszło, a my zapomnielismy o tym( bo to było juz dawno). Jutro idziemy do tej spółdzielni i będziemy negocjowac, no bo jakim prawem mają nam je teraz odebrac? Ta Pani co dzwoniła powiedziała, że zarząd w tej sprawie ma się ponownie zebrac we wrześniu/październiku....no masakra jakaś-przepłakałam rano z godzinę..........co za poj.....sąsiedzi-do nas nikt nie zapukał zapytac o to pomieszczenie......a i jeszcze najlepsze-sąsiedzi twierdza, że sprzedaż naszego mieszkania zostaa jakby nie było zatajona, bo oni o niczym nie wiedzieli ![]() -przecież poprzedni lokator nie miał obowiązku informowania innych mieszkańców o sprzedaży mieszkania-PARANOJA. Teraz to juz mi nerwy przeszły, ale znając życie i sprawiedliwośc, to zabiorą nam to pomieszczenie(tfutfu). Cytat:
![]() Cytat:
chyab zacznę odpowiadac, ze zabijemy |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

wiec u mniw to co oliweczka pisala... a tak wogole to dzis na rannej wizycie uslyszalam "pani to bedzie do terminu lezala" ej ja TERMIN MAM NA DZIS normalnie wiecie smiech na sali... zobaczymy co jutro powiedza... ale ja leze na trakcie porodowym i slysze wszystkie krzyki i powiem ze boje sie

za szybką akcję
Mam nadzieję, że ostatni raz!!!! (przed porodem oczywiście
jakbym słyszała codziennie krzyki to pewnie też bym zaczęła się bać troszku
zębole

ale nie wygląda źle. Przestałam używać Octenisept i kupiłam spiryt - może faktycznie lepiej będzie

To przecież za wcześnie!
klaski :

dzwoni do mnie pani ze spółdzielni i mówi że ma złe wiadomości, że jej bardzo przykro, ale mam bardzo zadziornych sąsiadów i czepiają się o to, że my mamy to pomieszczenie, jak oni po 10 lat czekają