|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
mala silaczka ![]() dziubek 100 lal wszystkiego najlepszego ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- wlasnie zbilam szklanke wsystko mi ostatnio z rak leci ,qogolw trzesa mi sie rece czyzby to stres mnie ogarnial niewiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Właśnie wstawiłam do piekarnika spód szarlotki, potem dodam jabłuszka i górę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile waży... 3700 ![]() Tak my jutro na szczepienie, mam stresa ![]() Kupujesz jakis czopki p/goraczkowe w razie W??? Cytat:
To nie kruszon to kluseczka i do tego jakie fajne włoski u nas łysina jak u Gargamela ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Śliczna akrobatka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
witam po małej przerwie -
Mam wieści od Słoneczka Jeszcze jest w dwupakui na razie się nie zanosi żeby coś ruszyło samo, Chce już szału dostać bo ile można leżeć, synek uparty i mamusi dokucza bo nadal nie chce wyjśc. Miała dziś podaną oksytocynę i nic nie zadziałało, Już by bardzo chciała miec syneczka przy sobie, na dodatek leży sama w sali, bez tv i piszę że już w depresję powoli wpada biedulka.. Przez sms podtrzymuje ją na duchu że to już niedługo ale podejrzewam że na pewno się bardzo stresuje że poród jeszcze nie postępuje. Trzymam ![]() ![]()
![]() |
#2016 |
Zadomowienie
|
JanuszAgnieszka, CrazyMachine, Brumek,AgaGuernsey, Wodaqua, Dziubek, Shira, dziękuję za odpowiedzi związane z wyjściem ze szpitala po cc.
![]() Zmalowana, niezłą miałaś akcję z lampką- uśmiałam się niesamowicie. ![]() Ja swoją też chciałam sama zainstalować- no ale nie obeszło się bez wiertarki, więc musiałam odpuścić. Fiona, gratulacje- witamy Maję i czekamy na dalszy opis. ![]() Lilka, z Karolinki niezła akrobatka. ![]() Oliweczko, współczuję sąsiadów, ale tak to niestety czasem jest- ludzie stają się zawistni jak tylko zobaczą, że ktoś ma więcej niż oni. Nie mówiąc już o "potajemnej" sprzedaży mieszkania- skoro to była czyjaś własność to dlaczego poprzedni właściciel musiałby się tłumaczyć przed sąsiadami, że sprzedaje mieszkanie- zupełnie niepojęte dla mnie. ![]() Przez to, że zaczęłam przeżywać już cc i cały czas ta duża waga małej mnie zastanawia śniło mi się dzisiaj, że byłam już w szpitalu i przed cięciem zrobili mi jeszcze usg... Lekarz nagle zrobił dziwną minę i mówi : "Ooo, to dziecko jednak nie będzie duże- Będzie Pani miała po prostu bliźniaki! ". ![]() Matko gdybym naprawdę coś takiego miała usłyszeć, to bym tam chyba padła trupem- oczywiście obudziłam się momentalnie. Jak opowiadałam to rano tż to się ze mnie śmiał i oczywiście stwierdził, że faaajnie by było tak dwójkę od razu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Rozeznanie
|
marzena przesyłam pozytywne fluidy, rzeczywiście musisz sie przejmowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Zadomowienie
|
Lilka, niedługo, żeby Karolinie zrobić fotę, będziesz musiała opcje SPORT włączać
![]() ![]() Cytat:
![]() Oliweczko, ja bym poszła na to zebranie zarządu i zapytała o co chodzi... Powiedzcie, ze czujecie że sąsiedzi to zadymiarze i dlatego to im fory daja, a nie Wam... Podejrzewam, ze to pomieszczenie gospodarcze w spadku po porzednikach dostaliście i tak powinno zostać.... Nie denerwuj się, ale warto zawalczyć jednak, może męża wyślij... Swoją drogą nie zazdroszczę sąsiadów... ![]() No to też przejścia przez psa macie... W zasadzie przez nieuświadomionych wtrącalskich... Bo Wy chyba Goldena macie, co? Jeśli tak, to bym była spokojna... Fiona, pamiętamy i gartulujemy! ![]() ![]() Słoneczko biedna, sama leży i nawet oksy jej nie rusza, szkoda. Zaciskam kciuki, żeby jednak ruszyło! Marzena, sen przedni ![]() Dziewczyny mam pytanie odnośnie wyparzania... Właśnie wyparzyłam laktator do szpitala i jak wyjęłam z wody to jest cały w białym pyle/pewnie w kamieniu od wody... Ręce mi opadają, bo nawet wziąć w rękę nie jest przyjemnie a co dopiero jak buteleczkę dziecku wyparzę... Czy wyparzacz do mikrofali pomoże? Nie miałam zamiaru kupować, ale... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Rozeznanie
|
youyou, blondynkapoznan, beata dzieku za odp co do zoltaczki, lekarz kazal malego odstawic na dwa dni od cyca i spadlo uffff, tylko teraz mam mniej mlea buuuu
ania, madzia dziekuje za staniki na pewno ktorys wybiore sa swietne, dzieki wodaaqua to normalny nalot po wyparzeniu, ja tak podaje dziecku i jest ok a u nas postepy, ja smigam jak oszalala, rana nie boli, 5 kilo zostalo do zrzucenia,a maly aniolek, zoltaczka schodZi A ON NADAL SPI ![]() przepraszam pisze jedna reka na drugiej maly przy cycu ![]() dziewczyny kiedy mozna po cc zaczac cwiczyc brzuch, mi zostala ladna pilka i musze cos z tym zrobic Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-08-01 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do goszczenia się teściowych, to my jeszcze niewiele mamy w nowym domu. No to ona sobie swoje kapcie przywiozła i zostawiła... myśli, że będzie tu AŻ TAK często przebywać czy co ![]() Chciałam te kapcie dać mężowi, żeby jej odwiózł jak będzie do rodziców jechał i powiedział, że coś mamusia zapomniała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Brumek no przykro jak cholera. Faktycznie męża najbardziej szkoda. Mi przykro jak moi rodzice kupują ubrania czy inne rzeczy wnukom a teściowie nic. Nawet jak przyszli ją zobaczyć to nic dla niej nie mieli. I nie chodzi o to, że czegoś dzieciom brakuje. Widzę, że mężowi też przykro. Ale na ten temat to można pisać i pisać... Cytat:
![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-08-01 o 17:37 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 | |
Zadomowienie
|
O widzisz, dla mnie to się wydaje być takim syfkiem... Chętnie jeszcze bym wymyła... Dzięki...
Gdzies czytałam że poważne ćwiczenie mięśni brzucha po cc mozna zacząć po pół roku, ale jakies delikatne wcześniej - po 3 miesiącach... ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() Kapcie... no cóż... chyba oj faktycznie mama zapomniała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Rozeznanie
|
z tymi kapciami to dobre ja bym odwiozla
moja tesciowa tez dobra wczoraj byla pojechalismy do nich po obiedzie ,ona jak zawsze ze obiad a my ze nie juz jedlismy no to ona a co bylo na obiad to ja to i to a ona aha za 15 min a co na surowke bylo,i 150 pytan o obiad matko co to ja obchodziii a i jeszcze tekst niejestes tak gruba myslalam ze bedziesz grubsza w tej ciazy,dobre nie. wczoraj az sie zdenerwowoalm ja buty na nogi a tu zonk niechca wejsc takie spuchniete musialam klapki wlozyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zadomowienie
|
Najważniejsze
Oliweczka ![]() ![]() ![]() Meszsares- to ja chcę wcześniej CC,lekarz jutro ma sprawdzic czy jest to możliwe.tzn rozsądne.mam problem z codziennymi mocnymi skurczami,boję się,żeby to nie za daleko zaszło skoro mam miec CC, aprzy okazji mam problem z oddawaniem moczu.Gdzieś dzieciątko tak uciska ,że nie mogę się wysiusiac.Muszę się sporo namęczyc,żeby zaczac sikac.to dosc bolesne.ale oczywicie wszystko z rozsądkiem.zobaczymy co lekarz jutro powie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Rozeznanie
|
Melduję się i ja po długiej nieobecności
![]() A więc Julus dość grzeczny, bardzo ruchliwy, kikucik odpadł w 10 dobie, jak nie spi to woła mnie krzycząc żebym przy nim była, dużo je, dokarmiam butlą a w nocy budzi się ze 3 razy. Za każdym razem godzina z głowy... ![]() Dziś kupiliśmy leżaczek, mały zadowolony od razu w nim zasnął. Chociaż to grzeczne dziecko to jednak bardzo absorbujące i czasem mam dosyć ![]() Lecę bo juz mnie wzywa ![]() Dzieciaczki śliczne dziewczynki macie. Napatrzeć sie nie można ![]() ![]() ![]() Gratuluje wszystkim nowym mamusiom ![]() ![]() ![]() ![]()
#2027 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje rady, bo nie wiem czy ja jestem jakaś głupia czy może nie da się tego zrobić bo jest za wcześnie
![]() Chodzi mi o to, że moje dziecko myli dzień z nocą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-01 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brunetko mój dopiero od 3-4 dni wydaje mi się że załapał że w nocy się śpi. Ale ja np. w nocy nie rozmawiam z nim, nic nie mówię, tylko jak się obudzi, przewijam, robię butlę, po butli mówię że wracamy spać i albo go chwilę na rękach ponoszę, albo kładę i przytulam aż zaśnie. Oczywiście nie jest idealnie, że zawsze to działa :P W dzień wszystko robię w tej samej kolejności, ale oprócz tego rozmawiam z nim, robię miny itp, i dopiero po tym go usypiam ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-08-01 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=wodaqua;28490207 Oliweczko, ja bym poszła na to zebranie zarządu i zapytała o co chodzi... Powiedzcie, ze czujecie że sąsiedzi to zadymiarze i dlatego to im fory daja, a nie Wam... Podejrzewam, ze to pomieszczenie gospodarcze w spadku po porzednikach dostaliście i tak powinno zostać.... Nie denerwuj się, ale warto zawalczyć jednak, może męża wyślij... Swoją drogą nie zazdroszczę sąsiadów... ![]() No to też przejścia przez psa macie... W zasadzie przez nieuświadomionych wtrącalskich... Bo Wy chyba Goldena macie, co? Jeśli tak, to bym była spokojna... [/QUOTE] Tak, to pomieszczenie ,,w spadku" dostaliśmy, ale tak jak pisałam my o nie wnioskowalismy właśnie na tym zarządzie ![]() A pieska tak mamy goldena ![]() Oj mam już dosyc tego dnia........... Wiecie co wczoraj powiedział taki kolega-że mam wielka dupę, nie że teraz tylko że przed ciążą też miałam- ale bezbuzgowiec.....a ja wcale nie mam wielkiej dupy, tylko szerokie biodra i wcięcie w tali-typowo kobieca figura, a on że wielka dupa....nic mu nie odp., ale jak słowo daję DEBIL bez taktu i wogóle- i to nie pierwszy raz ,,wypowiada swoje zdanie". Kiedys jak pomagał zmontowac szafę meżowi, to mówi, że nie chciałby negowac Olki gustu, ale.... tu chodziło o to, że jemu szafa sie nie podoba ![]() Oj juz nie piszę, bo zaśmiecam wątek, ale nie mam z kim pogadac..... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Zanka mam pytanie bo wiem, że Ty też tylko po cywilnym ślubie jesteś: byłaś już ustalić chrzciny, nie miałaś żadnych problemów? Nam jeden ksiądz odmówił a drugi chce zaświadczenia z mojej parafii, którego pewnie nie dostanę ![]() ![]() No i napisz co Wam pediatra powiedział ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | ||
Zakorzenienie
|
Była położna, Dominik waży 4600g!
![]() ![]() Tak to wszystko wporządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli im szybciej tym lepiej. Chociaż może u nas będzie łatwiej, bo szpitale i lekarze na każdym kroku są... Cytat:
![]() A do przychodni zapisaliście się po wyjściu ze szpitala, czy jeszcze przed np. Twój mąż Dominika zapisał? Bo nam położna na SR sugerowała żeby tak zrobić. Cytat:
![]() Ale tu już wiem, że u nas będzie trochę inaczej, bo jedyne papiery które szpital gdziekolwiek wysyła to te do USC. Przychodnię i resztę to już samemu trzeba zawiadomić. Cytat:
![]() Co ci ludzie sobie myślą, ze pies to jakaś rzecz? I jak pojawi się"nowy pupilek" (dziecko", to tego starego (pies) trzeba wyrzucić w lesie czy na szosie? W głowie się nie mieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale waga !!! Pięknie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() babonik, ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja też w nocy tylko małą lampkę świecę i nie mówię do niego nic, karmię, przewijam, usypiam i żyję nadzieją że szybko się nauczy że noc jest tylko do spania ![]() Cytat:
![]() Natka, piękna waga! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po drugie wiedziałam, że tak będzie, nawet ten ksiądz powiedział, że jedno się może "przydarzyć" ale już dwoje to nie i że co my sobie myślimy, że "będziemy się tak płodzić"? ![]() Po trzecie jak mieliśmy do wyboru czy mieszkać u rodziców i brać ślub, czy dołożyć do budowy i się wyprowadzić na swoje, to wybraliśmy to drugie. A tak to chyba będą tylko świadkowie, rodzice, dziadkowie i rodzeństwo i tyle ze ślubu. Ale jakoś mi to nie przeszkadza, chyba nie chciałabym dużego ślubu (teraz to nawet wyboru nie mam ![]() Co nie zmienia faktu, że na ten mały ślub też musimy kasę uzbierać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
Witam was dopiero wieczorem!!!
Dzisiaj pierwszy raz byłam sama z Dominikiem bo tatusiowi skończył sie urlop i nie miałam za bardzo czasu na wizaz. Malutki do południa spał 3 godz i w tym czasie musiałam zjeść śniadanie, wyprasować ciuszki, ściągnąć pokarm, przygotować do obiadu i zmyć podłogi. Po południu byłam tak śpiąca i głowa mnie bolała, że spałam z 2 godziny, a tatuś opiekował się maluszkiem. Mam trochę stron do nadrobienia, ale najpierw muszę was sie o coś zapytać. Mamy problem z ropiejącym oczkiem, od dzisiaj to się dzieje do tej pory wszystko było dobrze. Mamusie które miały już kiedyś ten problem proszę o poradę co robić i po jakim czasie w razie czego wybrać się do lekarza. Na razie przemywam oczka solą fizjologiczną i rumiankiem.
#2037 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziubek mojego synka na śpiocha nie da rady nakarmić chyba lubi być świadomy przy jedzeniu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie ma gdzieś u Was czegoś takiego jak duszpasterstwo akademickie, jakiś dominikanów albo pallotynów na przykład? Bo oni są super-hiper-tolerancyjni ![]()
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
Idziemy kąpać małego Głoda..
a w ogóle bylłam na basenie pod wieczór, kochany TŻ prawie mnie wygonił a sam się małym zajął, tego mi było trzeba ![]() w ogóle radzi sobie super ze wszystkim, pomaga jak tylko może, jak tylko TŻ w domu jest to raczej ja jestem jako pomoc przy kąpaniu, przewijaniu itp ![]() ![]()
![]() |
#2040 |
Zadomowienie
|
A ja dziś byłam u lekarza, mały waży jakieś 2800-2900, czyli jak dla mnie w sam raz
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.