Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-01, 14:12   #1981
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

hej kochane udalo mi sie w koncu napisac wiec u mniw to co oliweczka pisala... a tak wogole to dzis na rannej wizycie uslyszalam "pani to bedzie do terminu lezala" ej ja TERMIN MAM NA DZIS normalnie wiecie smiech na sali... zobaczymy co jutro powiedza... ale ja leze na trakcie porodowym i slysze wszystkie krzyki i powiem ze boje sie trzymajcie sie cieplo

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 14:16   #1982
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Też bym chciała... Ale jak sobie tak pięknie porządek zrobiłam, to mój mąż powiedział, że czuje się jak pedofil
Ja też zerówkę strzelałam, ale mój tż również zwrócił mi delikatnie uwagę, żebym jednak trochę włosków tam zostawiła, bo mu tak dziwnie na łyso

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
za szybką akcję.

Ja też "jadę" na zero. A teraz to się wyjątkowo pilnuję (choć "odchwaszczanie" nie jest takie proste jak kiedyś) w razie gdyby mnie nagle złapało.
Ja dziś się ogoliłam - tak w razie W. Mam nadzieję, że ostatni raz!!!! (przed porodem oczywiście)

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
hej kochane udalo mi sie w koncu napisac wiec u mniw to co oliweczka pisala... a tak wogole to dzis na rannej wizycie uslyszalam "pani to bedzie do terminu lezala" ej ja TERMIN MAM NA DZIS normalnie wiecie smiech na sali... zobaczymy co jutro powiedza... ale ja leze na trakcie porodowym i slysze wszystkie krzyki i powiem ze boje sie trzymajcie sie cieplo
Nie, no nieźle są zorientowani w temacie jakbym słyszała codziennie krzyki to pewnie też bym zaczęła się bać troszku

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 14:18   #1983
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
W klubie wrzuciłam fotkę opatulonego eskimosa, ale było 15 stopni na dworze wiatr i mżawka więc się nie liczy :P Wczoraj leżał już tylko pod kocykiem w wózku

jak bylo tak zimno to sie nie liczy, moze byc a nawet musi eskimosek

Dziewczyny a czapke zawsze zakładacie na spacerek? Bo ja nie mam sumienia zakładac Sarci czapke (nawet cienka z bawełny bez sznureczków) jesli jest 20stopni

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 14:23   #1984
wodaqua
Zadomowienie

Karoline, ja odbieram telefon slowami "jeszcze nie rodzę"
A co do odchwaszczania, to umnie już męża robota...

Cytat:
Powiedzieli co wiedzieli... Oby sie rozkręciło!

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-08-01 o 14:28
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 14:27   #1985
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
A co do odchwaszczaniach, to umnie już męża robota...
Oj, ja to swojego bym do tego nie dopuściła jakoś to dla mnie za intymne jest, mimo, że mnie tam widział przecież

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 14:28   #1986
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
jak bylo tak zimno to sie nie liczy, moze byc a nawet musi eskimosek

Dziewczyny a czapke zawsze zakładacie na spacerek? Bo ja nie mam sumienia zakładac Sarci czapke (nawet cienka z bawełny bez sznureczków) jesli jest 20stopni
ja zawsze zakladam, bo jesli nie przed zimnem to przed wiatrem lub sloncem ochroni

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 14:30   #1987
wodaqua
Zadomowienie

Karoline, A mój ma wielką radochę, tylko bałam się żeby mi jakiegos żarta nie zrobił z wzorkiem, bo bym się u gina ze wstydu spaliła...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 14:37   #1988
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

możesz dopajac jak są upały,przy tej pogodzie co mamy to nie problem,MM i cyc starczy w zupełności

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Natka Lilka tez podnosi główkę jak leży na brzuszku, na chwilkę ale jednak.. i też się zastanawiałam czy to nie za wcześnie

Co do tych uśmiechów przez sen to dziewczyny wyprowadzę Was z błędu.. to nie są uśmiechy "świadome" ale grymas który towarzyszy... ruchom jelit!
Tak nam kiedyś lekarz mówił.... Lilka też się często "uśmiecha" mając nawet cycka w buzi
Uroczo to wygląda ale na świadome uśmiechy musimy jeszcze trochę poczekać
a mój zaczyna się śmiać świadomie

dziubku naj naj
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

juz mam. ale to nie głupio nosic wkładki laktacyjne przed porodem?
no co ty jak leci to używaj
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Dziewczyny powiedzcie ile dni po cc wypisują do domu?
urodziłam o 23,30 w czwartek a w niedziele byłam w domu
Stary 2011-08-01, 14:38   #1989
Stapelka
Rozeznanie

ja prawie nie zakładam, chyba że wieje. Jak jest słońce to i tak Zuzkę zacieniamy.

A i u nas 3 tyg minęło a pępek dalej nie odpadł ale nie wygląda źle. Przestałam używać Octenisept i kupiłam spiryt - może faktycznie lepiej będzie
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 14:41   #1990
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
No to trzyamamy kciuki Moniczko i czekamy na dobre wiadomości

Cytat:
A co do odchwaszczania, to umnie już męża robota...
A ja bym mu nigdy nie pozwoliła na to

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
W głowie mi się to nie mieści... To musi być... trochę (albo bardzo -zależy jak kto wszystko przeżywa) przykre ale pewnie zdążyłaś się już do tego przyzwyczaić, co?
Przykre trochę jest, za względu na męża głównie. Bo kiedyś teściówka wpadła na sekundę podrzucić jakieś klucze czy coś i on zaproponował żeby zobaczyła wózek, łóżeczko i nasze nowe szafy, to powiedziała, że nie chce jej się i jeszcze zdąży... A jak zaczął coś mówić, że pomalował dwa pokoje, to mu przerwała i powiedziała, że "tatuś" (czyli teściu właśnie), pomalował szopę na działce
Ale jak mówię, lepsze to milion razy, niż gdyby się mili wtrącać, bo tego bym nie przeżyła

Cytat:
Też bym chciała... Ale jak sobie tak pięknie porządek zrobiłam, to mój mąż powiedział, że czuje się jak pedofil
A ja tak lubię najbardziej, bo się czuję niesamowicie higienicznie
Stary 2011-08-01, 14:49   #1991
fiona003
Raczkowanie

Hej dziewczyny pamietacie mnie jeszcze. Chcialam tylko oznajmic ze od 21 lipca jestem mama malej Majki a termin mialam na 2 sierpnia. wcisnelam sie troche w kolejke ale to juz bylo niezalezne ode mnie
Gratulacje wszystkim nowym mamusiom.

http://s10.suwaczek.com/201107215165.png
fiona003 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 15:04   #1992
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona003 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny pamietacie mnie jeszcze. Chcialam tylko oznajmic ze od 21 lipca jestem mama malej Majki a termin mialam na 2 sierpnia. wcisnelam sie troche w kolejke ale to juz bylo niezalezne ode mnie
Fiona, brawooooo

Ale opowiedz co i jak? Ja poród, jak mała, ja się macie teraz?
Stary 2011-08-01, 15:07   #1993
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Witam
Moja mała spala dzisiaj w nocy 5 godzin A ja razem z nią
Byłyśmy na kontroli w szpitalu Mój susełek (tak ja mąż nazywa) waży 3700

Cytat:
Przyznali mi rodzinne i dodatek dla samotnej matki

Jutro na 17 idę do prawnika i będę już składała pozew
a za wizytę

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
nie nie Natko to bardzo prawidlowo - okolo 2-3 tygodnia zycia tak wlasnie powinno byc. Potem dzidzia znow nie umie, a potem to juz sie wyrabiaja miesnie karczku i normalnie podnosi glowke
Oj to dobrze, bo jak zobaczyłam jak od tygodnia mi się sam podnosi to byłam w wielkim szoku

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Stapelka dzięki za info.
Ja mam nadzieję na znieczulenie... Nie wiem co się ze mną dzieje... Rany Boskie jestem tak wydygana, że już nie wiem co ze sobą zrobić....
Dzisiaj to już kilka smsów dostałam i każdy wypytuje jak się czuję i co z porodem. To są fajni znajomi i fajnie, że pytają ale zaczyna mnie to drażnić! JAK PRZYJDZIE CZAS TO URODZĘ!
Nie bój się Naprawdę nie ma tak źle! Pomimo bólu to naprawdę piękne przeżycie

Cytat:
Ja tylko jak jest wiaterek albo chłodniej.

Cytat:
Karoline, A mój ma wielką radochę, tylko bałam się żeby mi jakiegos żarta nie zrobił z wzorkiem, bo bym się u gina ze wstydu spaliła...

Moniczka

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Przykre trochę jest, za względu na męża głównie. Bo kiedyś teściówka wpadła na sekundę podrzucić jakieś klucze czy coś i on zaproponował żeby zobaczyła wózek, łóżeczko i nasze nowe szafy, to powiedziała, że nie chce jej się i jeszcze zdąży... A jak zaczął coś mówić, że pomalował dwa pokoje, to mu przerwała i powiedziała, że "tatuś" (czyli teściu właśnie), pomalował szopę na działce
Ale jak mówię, lepsze to milion razy, niż gdyby się mili wtrącać, bo tego bym nie przeżyła
Przykre... Nawet jak nie miała naprawdę ochoty oglądać to z grzeczności mogła jednak się zainteresować

A my z Dominikiem byliśmy na zakupach, zrobiłam obiad a teraz sobie leżymy i przytulamy się

Cytat:
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 15:07   #1994
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
to ida nasze dziewczynki równo

my jutro idzimy do pediatry bo chyba mamy tradzik niemowlecy
A Twoja ile waży ? My jutro na szczepienia - z tego co pamietam Wy tez prawda ?

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
u nas masakra
mała po każdym karmieniu od razu płacze i pręży się, jak przy kolce, ale te ataki są zaraz po jedzeniu i tak przez min. 30 min a czasem z godzinę co chwilę ma jakieś mega wzdęcia
a i kupka dziwna... robi raz na dobę i sporą ilość, ale pierwsza porcja jest taka bardziej uformowana, ale miękka jak plastelina a potem dopiero idzie normalna jajeczniczka
z młodym nie było takich problemów, a ja już nie mogę patrzeć jak mała się męczy oczywiście wtedy mam ochoty uciec z domu
U nas tez mała ma problemy z gazami, czasem budzi sie z placzem.. dzis nie mgla zrobic kupki, musialam jej pomoc bo tak to chyba nic by z tego nie bylo.. u nas tez najpierw leci uformowana kupka a pozniej lapta.. oby do 3 m-ca

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
W ogóle kilka dni temu odkrył, że ma język i cały czas ma go wywalonego na wierzchu A jaki zdziwiony przy tym, że ho ho.
I pochwalę się, że śmieje się do mnie już świadomie ( ale takiego głupka z siebie robię, żeby wykrzesać z niego ten uśmieszek heh )

Lilka Karolinki piękna waga!
Moja Karolinka tez odkrywa ze ma jezyk ale u nas odwrotnie jest bo ona od poczatku z jezykiem na wierzchu byla a teraz zaczyna chowac wreszcie hehe

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Mój synek jak się położy go na brzuszku to się podnosi na rączkach i unosi główkę To przecież za wcześnie!
Moja Karolinka tez dzwiga glowke jak lezy na brzuszku a wczoraj na ramionach sie juz podnosic zaczela skubana wiec napewno nie zawczesnie bo poloznej pytalam i jest wszytsko w normie swiadczy to o dobrym napieciu miesniowym podobno

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziekuje dodalam fotke

Dziubku sto lat

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
u nas coś też Haneczkę zaparcia męczą...pręży się bidulka, płacze, stęka...dzisiaj przychodzi położna to ją zapytam czy mam jej podawać espumisan no i muszę zapytać czy czasem mala nie ma początku katakru..bo cos mi kicha sporadycznie i tak jakby charczy nieraz...w szpitalu jak kichała to mówili,że jeszcze resztka wód z niej się wydobywa, ale tak długo???
Moja mała tez kicha codziennie po kilka razy zwlaszcza podczas przewijania heh u pediatrybylysmy juz chyba ze 4 razy i zawsze jest osluchiwana i wszytsko wporzadku to oczyszcza sluzowki podobno i wydala resztke wod plodowych a charczec moze ponoc do 2 miesiaca..

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn które juz urodziły... Czy któraś z Was rodziła ze znieczuleniem?
Ja nie pomge bo ja rodzilam bez znieczulenia.. rozwarcie za szybko lecialo

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
to chyba ekspertem jest Scio ale chodzi o wprowadzenie dziecku schematu wg którego się postepuje, wszystkie informacje masz w książce :Język niemowląt" Tracy Hogg
w skrócie:
karmienie 15-20 minut
czas aktywności w tym przewijanie i kąpiel 45 minut
usypianie samodzielne
My najpierw kapiemy, pozniej karmimy i mała zasypia przewaznie juz w trakcie karmienia butlą

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-08-01 o 15:12
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 15:08   #1995
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Podziele się z Wami pewnymi radami....chciałam zostać bohaterem w swoim domu i powiesić lampkę tą z Ikei w kształcie księżyca bo dzisiaj przyszła...Pamiętajcie jeśli kiedykolwiek sięgnięcie po super glue, żeby nie przegryzać lejka jak zaschnie zębami bo klej lubi się wylać na owe kły a dodatkowo pamiętajcie że palce skleja w tempie ekspresowym mentalnie jak widać pozostałam blondynką
kurczé w zyciu bym nie wpadla zeby uzywac zebów do otwierania kleju. ale brawo!!
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Witam
Moja mała spala dzisiaj w nocy 5 godzin A ja razem z nią
Byłyśmy na kontroli w szpitalu Mój susełek (tak ja mąż nazywa) waży 3700
Widzisz jest coraz lepeiej.klaski :
Cytat:
Zapomniałam dodać, że najpierw gwoździe wbijałam i kawałek ściany odpadł

super, ze dostalas dodatek i dowal Dawcy!!!!
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 15:08   #1996
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

GRATULACJE
Stary 2011-08-01, 15:10   #1997
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A my z Dominikiem byliśmy na zakupach, zrobiłam obiad a teraz sobie leżymy i przytulamy się
Stary 2011-08-01, 15:14   #1998
agni82
Zadomowienie

Cytat:
pamiętamy i gratulujemy!!

Edytowane przez agni82
Czas edycji: 2011-08-01 o 15:29
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 15:14   #1999
fiona003
Raczkowanie

to tak bardzo w skrocie bo mamy wizyte u lekarza i musze leciec. mialam wywolywany porod bo Majka mial niska wage w 37 tygodniu ponizej 2500g i obawiali sie ze cos moze byc z lozyskiem, zle ja dokarmia czy cos.
I porod bolesny bo znieczulenie zadzialo na jedna strone a mialo byc tak fajnie ale zapomnialm o bolu jak zobaczylam kruszyne. Jak wroce napisze wiecej.

http://s10.suwaczek.com/201107215165.png
fiona003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 15:18   #2000
Lilkaa82
Rozeznanie

Najnowsze focie mojej Kruszynki małej akrobatki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0594.jpg (63,2 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0609.jpg (57,5 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0606.jpg (66,3 KB, 65 załadowań)

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-08-01, 15:20   #2001
brumek
Zakorzenienie

Lilkaa - Karolinka to mały motorek Wygląda na bardzo bystrą i ruchliwą dziewczynkę
Stary 2011-08-01, 15:21   #2002
Natka_
Zakorzenienie

Aaaa no i jeszcze miałam napisać Brumek ma rację, korzystajcie z ostatnich chwil we dwoje!! Dziećmi zdążycie się nacieszyć a sobą jest później niestety problem... W prawdzie znajduje się ten czas dla męża wieczorem jak już dziecko śpi (przynajmniej u nas), ale to już nie to samo, bo towarzyszy troszkę zmęczenie
Stary 2011-08-01, 15:25   #2003
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa no i jeszcze miałam napisać Brumek ma rację, korzystajcie z ostatnich chwil we dwoje!! Dziećmi zdążycie się nacieszyć a sobą jest później niestety problem... W prawdzie znajduje się ten czas dla męża wieczorem jak już dziecko śpi (przynajmniej u nas), ale to już nie to samo, bo towarzyszy troszkę zmęczenie

No właśnie tak myślę! I każdą chwilę chłonę teraz jak szalona Mamy taki drugi miesiąc miodowy w tym trzecim trymestrze

I pytanie do mam: dziewczynki kochane, kiedy umawiałyście się na te wizyty po 6 tygodniach do ortopedy? To jakoś mówią przy wypisywaniu ze szpitala, czy wszystko załatwia się na własną rękę, czy położna przypomina na wizycie? Tak z ciekawości chciałabym już wiedzieć
I jeszcze jak jest z tą położną? To jakoś tuż po porodzie trzeba się zapisać z dzieckiem do przychodni i oni wysyłają położną, tak?
Stary 2011-08-01, 15:26   #2004
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

a mój zaczyna się śmiać świadomie

dziubku naj naj

no co ty jak leci to używaj

urodziłam o 23,30 w czwartek a w niedziele byłam w domu

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
ja prawie nie zakładam, chyba że wieje. Jak jest słońce to i tak Zuzkę zacieniamy.

A i u nas 3 tyg minęło a pępek dalej nie odpadł ale nie wygląda źle. Przestałam używać Octenisept i kupiłam spiryt - może faktycznie lepiej będzie
u nas po 8 dniach uzywania Octeniseptu nie działo sie nic a po 2 dniach spirytusu odpadł kikucik
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 15:36   #2005
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
To grzeczna Agatka A jak tam z kotem? W dalszym ciągu omija z daleka? Ja już mam dość sluchania, że "będziecie musieli na kota uważać"... No jasne, na dziecko też!

Oj mam dzis dzien gorzkich żali...
Omija czasem wąchnie, ale jak Agata płacze to kotka miałczy jakby miałaruje

Cytat:
Ze strony teściowej to egoizm, albo celowa pokazówka, kto tu jest najważniejszy. Wiele mamusiek to praktykuje
Ja, jak już pisałam, ze swoimi żyję bardzo dobrze i bardzo "na odległość" Ale też mnie teraz w ciąży wkurzają, bo oni z kolei zachowują się tak, jakby nie przyjmowali tej ciąży do wiadomości. Jak wspominałam, teściowa zadzwoniła do mnie przez te wszystkie miesiące JEDEN RAZ, a do mojego męża ani razu. I po króciutkim pytani, co słychać, szybko przeszła na ich problemy i gadała przez kilkadziesiąt minut o ich malowaniu, ich nowym mikserze, jej badaniu krwi itp.
Nawet nie wiedzą czy dziecko zdrowe, czy pokój gotowy, ani KIEDY rodzę!!!

AGULA -

Świetny pomysł Ale sama tak? Bo ja tak nieśmiało myślę, żeby zacząć chodzić z Tymkiem na pływalnię, jak będzie miał ok. 8 tygodni

Uuu, ostro! Ale trzeba!!!
Cytat:
Jak jest chłodniej,albo mocno wieje, jak duże słońce to jej kapelusik zakładam.

Cytat:

No właśnie tak myślę! I każdą chwilę chłonę teraz jak szalona Mamy taki drugi miesiąc miodowy w tym trzecim trymestrze

I pytanie do mam: dziewczynki kochane, kiedy umawiałyście się na te wizyty po 6 tygodniach do ortopedy? To jakoś mówią przy wypisywaniu ze szpitala, czy wszystko załatwia się na własną rękę, czy położna przypomina na wizycie? Tak z ciekawości chciałabym już wiedzieć
I jeszcze jak jest z tą położną? To jakoś tuż po porodzie trzeba się zapisać z dzieckiem do przychodni i oni wysyłają położną, tak?
Najlepiej od razu umów się po wyjściu ze szpitala. Ja się zgapiłam i dzwoniłam 20 lipca -termin 21 sierpnia. Troche za późno, bo usg miedzy 6 a 8 tyg powinno sie robic. Ja miałam na wypisie ze szpitala adnotacje - kontrola bioder po 6 tygodniu,skierownie do poradni preluksacyjnej dostałam u pediatry w przychodnii.
Przychodnie deklarujesz przy porodzie, tam wysyłają papiery ze szpitala i odwiedza położna.

A ja mam dzis dzien wolny. mąż spaceruje z Agatką, a ja się lenie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 15:40   #2006
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

No i bardzo dobrze, niech Tymuś posiedzi jeszcze w brzuszku do swojego terminu a Wy korzystajcie w pełni
My z mężem też przez ten ostatni okres zanim urodziłam byliśmy nierozłączni i uważam że ten czas był cudowny

A co do ortopedy, ja napiszę jak to u nas wygląda:

Położna, która przychodzi do nas poinformowała nas, że trzeba się umówić na taką wizytę w 6 tygodniu czyli to usg bioderek. Dała nam numer telefonu gdzie można takie usg wykonać. Zadzwoniłam i umówiłam nas na wizytę

A położna jest stamtąd gdzie będziesz chodziła z dzieciątkiem do lekarza, tam zgłaszasz urodzenie się dziecka (po wyjściu ze szpitala) i oni wysyłają położną do Was

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Lilko z Karolinki naprawdę mała akrobatka I te oczy takie wielkie ma
Stary 2011-08-01, 15:42   #2007
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Nie zawsze, jesli cieplo i niejest wietrznie to nie zakladam zreszta dziecko i tak jest pod budką i w głebokim wozku to mu nie wieje jak nam po kąpieli na godzinke zawsze zakładam

Cytat:
Lilkaa - Karolinka to mały motorek Wygląda na bardzo bystrą i ruchliwą dziewczynkę
Tak jest dobrze to ujełaś hehe ruchliwa jak nie wiem hehe

Cytat:
Tak podpisuję sie pod tym my z mezem teraz zaczynamy sobie znajdywac chwile dla siebie jak pomalu uczymy sie dziecka i jego zwyczajów zatem korzystajcie !!!

Cytat:
U nas dali kartkę ze zaleca sie zrobienie przynajmniej 1 raz USG bioder u dziecka w okolicach 6 tyg zycia. Na nfz nigdzie u nas nie zrobie bez skierowania wiec umowilysmy sie prywatnie, mamy za tydzien w poniedzialek wizyta i USG 120zł

W szpitalu wybiera sie przychodnie do ktorej szpital wysyla papiery dziecka i karte szczepien, i stamtąd polozna powinna sie z Toba skontaktowac, przynajmniej tak bylo u nas. Tyle ze ja pozniej po wyjsciu ze szpitala juz zmienilam zdanie co do przychodni, polozna z tej pierwszej przychodni zadzwonila do mnie a ja jej powiedzialam ze zapisalam dziecko gdzies indziej, ona sobie zaznaczyla ze ma nie przyjezdzac. Pojechalam tylko po papiery tam, wybralam i zawiozlam je (tzn tylko tą kartę szczepień) do nowej przychodni i stamtad juz do mnie nowa polozna dzwonila i przychodzila byla 4 razy bardzo sobie te wizyty chwale

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
u nas po 8 dniach uzywania Octeniseptu nie działo sie nic a po 2 dniach spirytusu odpadł kikucik
U Karolinki nic z kikutkiem nie robilam, był krotko przyciety, a po tyg chyba ze 3 razy przelalam go po kąpieli spirytem i odpadł zaraz

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-08-01, 15:46   #2008
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
nie zawsze, jak jest ciepło to nie, jeśli wieje to zakładam

Cytat:
Karoline, ja odbieram telefon slowami "jeszcze nie rodzę"
dobre

Cytat:
Gratulacje!!!

Cytat:
Oj to dobrze, bo jak zobaczyłam jak od tygodnia mi się sam podnosi to byłam w wielkim szoku
U nas mały od dawna głowę podnosi, trzyma chwilę w gorze, pediatra stwierdziła że jeśli sam to robi to jak najbardziej, niech się ćwiczy, na pewno nie za wcześnie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Najnowsze focie mojej Kruszynki małej akrobatki
słodka

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 15:52   #2009
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
U nas mały od dawna głowę podnosi, trzyma chwilę w gorze, pediatra stwierdziła że jeśli sam to robi to jak najbardziej, niech się ćwiczy, na pewno nie za wcześnie
O tak zaczął jak miał ok 2 tygodni, jak go biorę do odbijania to sobie podnosi główkę i tak trzyma, albo jak leży na brzuszku to podnosi się cały na rączkach i główką obraca Silny jest skubaniec mały.

Dzisiaj przyjeżdża do nas położna, ciekawe ile Domuś waży
Stary 2011-08-01, 16:10   #2010
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Oliweczko, widzę że u mnie to hormony, bo ja nie jestem nerwową osobą... tesciowa nie jest też zła, ale mnie wku.wia ostatnio - dzwoni, przyjeżdża, pilnuje, a tu mi kurka męża porywa :P
A Ciebie jakie niemiłe informacje zaskoczyły rano? Jeśli można zapytać....
Czaję, ale mnie mnie też dopadaja hormony-cóż zrobic??
A co do porannych wiadomości, to:Jak może pamiętasz z moich opisów o mieszkaniu zostało nam przyznane również pomieszczenie gospodarcze-na niego składalismy wniosek o przyznanie, na odp. czekaliśmy ok. 2 miesięcy, bo musieli sprawdzic, czy ktos wczesniej nie składał już wniosku na to pomieszczenie.....no i nam przyznali, my się urządziliśmy i było super do dziś.... dzwoni do mnie pani ze spółdzielni i mówi że ma złe wiadomości, że jej bardzo przykro, ale mam bardzo zadziornych sąsiadów i czepiają się o to, że my mamy to pomieszczenie, jak oni po 10 lat czekają
Jakaś paranoja się porobiła, bo my przecież składalismy wniosek i zostało nam przyznane-słownie, bo na piśmie miało przyjśc-nie przyszło, a my zapomnielismy o tym( bo to było juz dawno). Jutro idziemy do tej spółdzielni i będziemy negocjowac, no bo jakim prawem mają nam je teraz odebrac?
Ta Pani co dzwoniła powiedziała, że zarząd w tej sprawie ma się ponownie zebrac we wrześniu/październiku....no masakra jakaś-przepłakałam rano z godzinę..........co za poj.....sąsiedzi-do nas nikt nie zapukał zapytac o to pomieszczenie......a i jeszcze najlepsze-sąsiedzi twierdza, że sprzedaż naszego mieszkania zostaa jakby nie było zatajona, bo oni o niczym nie wiedzieli -przecież poprzedni lokator nie miał obowiązku informowania innych mieszkańców o sprzedaży mieszkania-PARANOJA.
Teraz to juz mi nerwy przeszły, ale znając życie i sprawiedliwośc, to zabiorą nam to pomieszczenie(tfutfu).

Cytat:
Zapomniałam dodać, że najpierw gwoździe wbijałam i kawałek ściany odpadł

Cytat:
To grzeczna Agatka A jak tam z kotem? W dalszym ciągu omija z daleka? Ja już mam dość sluchania, że "będziecie musieli na kota uważać"... No jasne, na dziecko też!

Oj mam dzis dzien gorzkich żali...
Ja ciągle słyszę pytania, co zrobimy z psem jak się Julka urodzi chyab zacznę odpowiadac, ze zabijemy

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości