Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 15:27   #991
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Patrzę na te zdjęcia dzieci i widzę że obuwiem letnim w tym roku są gumowce. Muszę mojej też cyknąc jakieś zdjęcie w gumiakach i wstawię do kolecji.
A może spompletujmy taką kolekcję w gumiakach

Pomysł niezły My mamy jeszcze kilka gumiakowych zdjęć, nie wszystkie się nadają

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2011-08-02 o 20:38
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 15:39   #992
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Popatrzyłam na to co zacytowałaś i nawet mi rzuciło się w oczy że obuwie napisałam nie tak jak powinnam więc może popraw bo ja u źródła już poprawiłam

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-08-02 o 15:57
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 16:38   #993
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

cholera jasna!!!!weszłam na onecie na pogodę następny tydzień-miasto docelowe Mielno i co?spadek temperatury i deszcz-ja mam dosyc tej pogody!

Dusiaka jak u Was???chlapnęłaś wkońcu?
Oliwka- nie wierz prognozom, coś o tym wiem. Miało być ładnie, a pierwsze 3 dni padało.
Teraz jest słoneczko i niech tak już zostanie
Tak, kapałam się już kilka razy. Że też z Green Peac'u mnie jeszcze nie widzieli
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
W następny czwartek też jadę ale to już na kilka dni, w sumie do Darłowa ale to około 50km od Mielna, to możemy się spotkać w pół drogia plażą to może i 30 km wyjdzie
Pl_madzia- jutro jesteś w Mielnie, prawda? Może się spotkamy?

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam!!!
Wczoraj o 20 wrocilismy do domku czyli ponad 2 tygodnie z michalina sama.. bo moj tata i brat to inna bajka, sa plusy i minusy takich wakacji jak my spedzilismy.. minus..- mam popsute dziecko.. juz nie jest grzeczna bez przerwy.. ale jak sie jej cos zabroni to potrafi niezłe histerie odstawic.. weyginac sie do tyłu i gryźć co ma pod reka sto krzesło.. jak nie ma nic to pazurki wbija sobie w twarz ciagnie za uszy albo sama siebie gryzie..
Madziwnia- witaj
Ślicznie obydwie wyglądacie, jak zawsze zresztą. Ciebie znowu ubyło?
Nie miałabyś ochoty na spotkanko w Mielnie? My stacjonujemy tradycyjnie po sąsiedzku, w Mielenku. Jutro w Mielnie będzie też pl_madzia.

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Kilka naszych ostatnich fotek
Cytat:
Zapomniałam dodać że kitki były przez całe 5 min później gumeczki poszły na podłogę
Izazula- brawo za kitki i za całe 5 minut My nie możemy nawet do zdjęcia nic przypiąć

Cytat:
juz widzę Sosnową-bliziutko,z resztą tam chyba wszystko jest bliziutko

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 18:06   #994
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
więc mamy tak :
szare spodnie
http://www.next.co.uk/x483610s1
ten sweterek brazowy
http://www.next.co.uk/x482688s5
taka bluzę tylko na 4 lata i jest jeszcze dużo duża
http://www.next.co.uk/x483620s2
koszulke i szorty tez zaduże na 4 latka
http://www.next.co.uk/x483638s3
na zime mamy taka kurtkę jest dośc gruba ale lekka i chyba będzie ciepła
http://www.next.co.uk/x48606s2
takie spodnie
http://www.next.co.uk/x48616s4
mamy ta sama kamizelkę chętnie bym dokupila gdzieś sukieneczkę ale na allegro nigdzie nie ma
http://www.next.co.uk/x48696s1
cały zestaw
http://www.next.co.uk/x482704s2
szara spódniczka koszulka z jabłuszkiem i rajtki
http://www.next.co.uk/x48684s1
sukienka ale zamałą dostałysmy mamy do tego jeszcze kamizelke która jest dobra
http://www.next.co.uk/x483700s3
jeansy i bluze różowa w kropki
http://www.next.co.uk/x48692s2
koszulke z królikiem na 5 lat dużo zaduża
http://www.next.co.uk/x482698s2
koszulka w kropy z rajtami mamy do tego jeszcze granatowe krotkie spodenki ale są dużo zaduże
http://www.next.co.uk/x48706s3
a chętnie bym nabyła takie wdzianko ala pelerynka ale na allegro nigdzie tego nie mają
http://www.next.co.uk/x48640s1
mamy jeszcze kilka innych rzeczy ale na stronie tego nie ma
świetne ciuchy ja chce córeczkę
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 18:17   #995
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

Madziwnia- witaj
Ślicznie obydwie wyglądacie, jak zawsze zresztą. Ciebie znowu ubyło?
Nie miałabyś ochoty na spotkanko w Mielnie? My stacjonujemy tradycyjnie po sąsiedzku, w Mielenku. Jutro w Mielnie będzie też pl_madzia.
o jaaaa !!! no pewnie że bym miała!! a co tam kolejne 130 km hahhaa przy takiej ilosci co zrobilismy teraz !!! ale musze poczekac jak T. wroci z pracy i napisze sms do ciebie a jak lepiej w jakich godzinach bo myśle że po obiednich czyli nie szybciej niż 12-13 a jak bedzie gorąco to lepiej ok 115 fajnie może Michaska drugi raz plaze zobaczyw tym roku haha przeciez mmam TAK DALEKO!

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

drcron spytam z ciekawości gdzie to kupujesz?? i w jakich cenach?? tych podanych na stronie..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 19:35   #996
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
to pięknie się udało go oduczyć cyca a z mlekiem w piersiach nie pomogę dziewczyny karmiące piersią help
Misiek dostał w nocy raz po troszku z każdej piersi co by je trochę rozluźnić a nad ranem zrobił godzinne wycie... Ale nie dostał już cycusia... Dziś jeszcze nie poszedł spać i nie wiem jak to będzie...

Cytat:
Lind ja tez piłam szałwię i w nocy szłam troszkę odciągnąć i rozmasować te kuleczki z dnia na dzień było co raz lepiej
Oby u nas też tak było

Madziwnia
za wakacje i śliczną pannicę masz

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Siostra mnie chciała dzisiaj do lumpka zaciągnąć koło mojej szkoły z dzieckiem na ręce tż by mnie zabił
Dlaczego Ja z Michałkiem chodzę bo nie mam go z kim zostawić

Cytat:
Patrzę na te zdjęcia dzieci i widzę że obuwiem letnim w tym roku są gumowce. Muszę mojej też cyknąć jakieś zdjęcie w gumiakach i wstawię do kolekcji.
A może skompletujmy taką kolekcję w gumiakach
A my nie mamy gumiaków
Wgl Michas ma mało butów - 2 pary kapci w których chodzi po podwórku bo w domu na bosaka, 1 sandałki i 1 adidaski. Za duzych ma kilka jeszcze ale chyba o pasujących pisałyście...

My dzis w odwiedzinach u kolejnej cioci. Fajnie było

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 19:40   #997
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

dziewczyny wiecie moze gdzie ja moge kupić taką gąbkę na siedzisko?
we wrocku jest taki sklep, koło więzienia na kleczkowskiej dla tapicerów i my taką gąbkę tam kupowaliśmy do nas do kanapy kiedyś

Cytat:
Mam też znajomych co jak teraz chodzą na wesela to jada 4-osobową rodziną, + biorą nianię dla dzieci dla której tez jest miejsce przy stole, i nawet jak panstwo mlodzi sponsorują hotel to oni 100 zł dają w kopercie, a wszyscy wiedza bo się chwalą że aż tyle

Ja dzisiaj byłam znowu w lumpku, i Eryka w tshirty obkupiłam, na rok mam spokoj, No i w sumie nie wiem po co ale kupiłam taki jeździk z FP tani był i wziełam bo 22 zł http://allegro.onet.pl/fisher-price-...740266073.html
głupi to nigdy nie zrozumie, że głupi....żeby jeszcze się głupotą chwalić....

fajny ten chodzik-tez bym brała.
Ja dziś kupiłam fajną kurtę zimową w lumpku-upatrzyłam ją sobie w sobotę-była za 50zł, w sb.jest -10%. Myślę poczekam do wt, bo jest wtedy -50%. Przyszłam-jest, czeka na mnie. Ale urwałam metkę, coby babka przy kasie wyceniła i wyceniła na 36zł i mam za 18zł super fajną kurtkę

A lence upolowałam w lumpku świetne buty na zimę, wyglądają na nowe (tylko jeden ma ślad od długopisu), takie porządne z goretexem, na rzepy. Za 23zł. Wkleje jutro fotę

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
drcron ja mam w pokoju drzwi przesuwane i żałuję, chociaż innego wyjścia nie mieliśmy bo zbyt mało miejsca. i są strasznie głośne przy zamykaniu i otwieraniu ;/
u nas to samo-skrzypią właśnie jakby

Cytat:
Napisane przez drcron;28506127[COLOR=Silver
]
[/COLOR]narazie siedze i dumam nad kolorem przedpokoju zastanawiam sie nad fioletem i szarymi dodatkami albo nad szarym takim stalowym i fioletowymi dodatkami ale nic mi nie przychodzi do glowy moze wy macie jakis pomysł przedpokój bedzie długi i wąski z jednej strony bedzie wejście taka wielka dziura z drugiej drzwi do pokoju Julkowego na jednej ścianie drzwi do łazienki a na drugiej do sypialni i teraz tu jest problem bo nie wiem czy do sypialni normalne drzwi zamykane czy zasuwae cos ala drzwi od szafy może wy cos doradzicie
ja bym coś jasnego proponowała, dobrze ana mówi-pooglądaj katalogi i poszukaj inspiracji-azwsze jak się zobaczy, to lepiej przemawia
Cytat:
zdecydowanie!!! u nas było identycznie...najlepsi to byli znajomi teścia - zawsze się szczycił jakie to on szychy miejskie dobrze zna - a dali 200 zł, albo same kwiatki - wstyd! i jedną kopertę mieliśmy pustą, po przejrzeniu reszty podpisanych z naszą listą gości - doskonale wiemy kto
nieraz słyszałam, że tak ludzie robią. To jest mega prostactwo

Cytat:
Kilka naszych ostatnich fotek
ale boskie kitki i jak zosia sie zmieniła, jest śliczna [znaczy zawsze była, ale dawno jej nie widziałam]

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Bao nie wierze,że ktoś mógłby coś takiego zrobićMoże kurka to pomyłka?myśleli,że włożyli,a nie włożyli?
niestety ana, bardzo dużo razy o czymś takim słyszałam, tylko właśnie ludzie nie biora pod uwagę teo co pisała bao-że często możnałatwo do tego dojść...

Cytat:
Zapomniałam dodać że kitki były przez całe 5 min później gumeczki poszły na podłogę
jak u nas spinki, choć nie, raczej 5 sekund...

A miałam wam napisać, (jak nie wiecie), że w biedronie jest fajna szynka w obsypce gyros (niby) i jest z serii kraina wędlin (z sokołowa jest) i ma w składzie 95% mięsa z szynki wieprzowej. Smaczna i młodej tez daję

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 20:08   #998
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

madziwnia ślicznie razem wyszłyście na tym zdjęciu na balkonie, albo na plaży, ja bym na twoim miejscu oprawiła

Izazuma no piękne kiteczki, synowa urosła, bym jej nie poznała
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Pl_madzia- jutro jesteś w Mielnie, prawda? Może się spotkamy?
Ja bym chętna była, tylko jak znam mojego syneczka to nie pogadamy, bo ja w ciągłym biegu, ale może morska bryza zadziała na niego uspokajająco W klubie jest moj nr tel. Daj znać gdzie i kiedyA ja ewentualnie z niewielkim spóźnieniem się zjawię
Cytat:
o jaaaa !!! no pewnie że bym miała!! a co tam kolejne 130 km hahhaa przy takiej ilosci co zrobilismy teraz !!! ale musze poczekac jak T. wroci z pracy i napisze sms do ciebie a jak lepiej w jakich godzinach bo myśle że po obiednich czyli nie szybciej niż 12-13 a jak bedzie gorąco to lepiej ok 115 fajnie może Michaska drugi raz plaze zobaczyw tym roku haha przeciez mmam TAK DALEKO!
no to już by spotkanko większe było
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Misiek dostał w nocy raz po troszku z każdej piersi co by je trochę rozluźnić a nad ranem zrobił godzinne wycie... Ale nie dostał już cycusia... Dziś jeszcze nie poszedł spać i nie wiem jak to będzie...
Niestety dzieci bardzo szybko o piersi zapominająjeszc ze zatęsknisz, ale już najwyższy czas Góra dwa dni i nie będzie pamiętał co to pierś byłaMi czasem do tego tęskno, pewnie dlatego że ciagle nie zasuszyłam, ale taki mój urok, że nawet hormony mi nie zasuszyły, a nie karmię już czwarty miesiąc. Raczej z tym nic nie robię, tylko z raz w tyg masuję żeby się nic nie zrobiło.
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
fajny ten chodzik-tez bym brała.
Ja dziś kupiłam fajną kurtę zimową w lumpku-upatrzyłam ją sobie w sobotę-była za 50zł, w sb.jest -10%. Myślę poczekam do wt, bo jest wtedy -50%. Przyszłam-jest, czeka na mnie. Ale urwałam metkę, coby babka przy kasie wyceniła i wyceniła na 36zł i mam za 18zł super fajną kurtkę
A miałam wam napisać, (jak nie wiecie), że w biedronie jest fajna szynka w obsypce gyros (niby) i jest z serii kraina wędlin (z sokołowa jest) i ma w składzie 95% mięsa z szynki wieprzowej. Smaczna i młodej tez daję
Ja dzisiaj w lumpku kupilam też małemu taki lepszy kombinezon na zimę, ale taki jak prawdziwy narciarskicałe 4 zł za niego dałam. U nas wszystko na wagę i dzisiaj był 1 kg za 8 zł
No i kupiłam sobie dwie góry stroju kąpielowego tankini, dół dokupię w promocji w tesco i mam zapas na basen. Basen niestety stroje mi wykańcza, szybko płowieją i cieniasy się robiąA tankini idealne na basen z dziećmi,ja sama idę to dwuczęściowy ubieram, coby lepiej się prezentować
Ja kupuję tą szynkę konserwową, to taka sama tylko bez obsypki. Dla Eryka za pikantna, a Erwinek to tylko z mięsa kurczaka pieczonego.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 20:22   #999
madziwnia
Zakorzenienie

dobra mam jutro auto na cały dzien do dyspozycji!!1 Madzia ania o któej w Mielnie???

PS. DZIĘKUJEMY ZA KOMPLEMENTY!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2011-08-02 o 20:24
Stary 2011-08-02, 20:23   #1000
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety dzieci bardzo szybko o piersi zapominająjeszc ze zatęsknisz, ale już najwyższy czas Góra dwa dni i nie będzie pamiętał co to pierś byłaMi czasem do tego tęskno, pewnie dlatego że ciagle nie zasuszyłam, ale taki mój urok, że nawet hormony mi nie zasuszyły, a nie karmię już czwarty miesiąc. Raczej z tym nic nie robię, tylko z raz w tyg masuję żeby się nic nie zrobiło.
Ja już tęsknię nawet jak to czytam... Jakoś mi mocno nie przeszkadzało karmienie, lubiłam to chociaż nieraz było ciężko... Ale za miesiąc idziemy na wesele, Michał zostanie z moją siostrą i nie chcę żeby jej cyrki robił że cycusia nie ma. Już raz się u niej jak byliśmy obudził jak ja się kąpałam i ona go głaskała, przytulała do czasu aż zaczął do niej się dobierać No i "już czas" potem by było jeszcze gorzej a na jesień czy zimą też nie chcę...

Michaś
Stary 2011-08-02, 20:33   #1001
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja mam spisane mniej więcej ile kto dał nam na wesele i oddajemy podobnie. Teraz ten kolega u którego byliśmy dali nam 300 zł przed kościołem, a na weselu nie byli wogóle bo mieli żałobe. Więc my też daliśmy więcej. Ja zauważyłam po naszym weselu 2 lata temu, że Ci co mają mniej kasy dają więcej niż Ci bogacze.
Ja też nie kupuje kwiatów, często kupujemy maskotki, czekoladki, książki lub wino albo właśnie totolotka.
Super to musiało wyglądać jak świadkowa wiezie młodych

u nas właśnie też dużo osób dawało 300 zł
Ja nie spisywałam ile kto dał jakoś do łba mi nie przyszło nawet .
Nie cierpię tez zxwyczaju pisania wierszyków że chce się kasę , choć większosć osób tak robi , jak ktoś spytał to mówiliśmy a i tak samą kasę dostaliśmy bo ludzie teraz tak dają

Cytat:
Wiem,że siostra mojego tż po weselu zamiast pójść spać to liczyła kase i sprawdzała kto ile dał-zresztą w wianuszku z mamusią.Sam a nie wiem czy to podpisane było.A może po pamiątkach doszłi,bo zazwyczaj pamiątki i kasa w jednej kopercie.
A ja daję osobno zresztą w wawie jakoś mało widać podpisanych kopert nie wiem czemu a widzę bo nie raz jak młodych wozimy to w aucie leżało chyba że w środku na tych kartach podpisują

Cytat:
Dziewczyny a orientujecie się jak to jest z tym nextem?Te kurtki to kolekcja jesienna,a przecież to typowo zimowo kurtki,nie?
http://allegro.pl/next-kurtka-z-kotk...729464099.html
http://allegro.pl/next-kurtka-w-jabl...729463894.html
Kiedy oni wypuszczą zimowe ubrania?

Bo ja bym już małej kupiła kurtke na zimę,a te wydają się zimowe właśnie,ale skoro to niby jesień to ja już sama nie wiem
w jesiennej kolekcji są już zimowe kurtki
Potem jeszcze troszkę ubrań poprostu dochodzi bo kolekcje się dzielą jakby na 3 częśći a lepiej teraz kupić przed bumem na kurtki

Cytat:
Dzięki Drcron,a kurtki na zimę masz na 92?
Ania a Ty Oli też wzięłaś kurtkę na zimę na 86 czy 92?
z HM na 86 mam ale mam jeszcze jedną z gap i jedną po szymku jakby ta mi nie stykła ale na nią 86 z HM jeszcze jest za duże .

Ola jutro do przedszkola na caly dzień chyba wróce do pracy ale o tym jak wszystko dogram bo to coś nowego Więc co by nie zapeszać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 20:38   #1002
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
A my nie mamy gumiaków
To do sklepu idź i kup!! Jak to można nie posiadać hitu na tegoroczne lato.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 20:46   #1003
evitka21
Zakorzenienie

ania, u nas do koperty sie wkłada właśnie kartkę z życzeniami i tam się podpisuje pod nimi

trzymam kciuki za pracę

a moje dziecko z dnia na dzień lepsze, grzeczniejsze i kochańsze, i śpi dobrze i w nocy (dp 6.30-50) i w dzień (2h!znow od 2 dni) aż się boję zapeszyć....ale cieszę się bardzo, że przestała (póki co) być małym upierdem i jęczydłem

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 20:52   #1004
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dziekujemy za komplementy

Cytat:
Popatrzyłam na to co zacytowałaś i nawet mi rzuciło się w oczy że obuwie napisałam nie tak jak powinnam więc może popraw bo ja u źródła już poprawiłam
Poprawiłam choć sama wcześniej nie zwróciłam uwagi

Cytat:

Może nie luzuj piersi Misiem bo mu się pomiesza i nie bedzie wiedział czy dostanie czy nie

Cytat:
Też kupujemy

Cytat:
Izazuma no piękne kiteczki, synowa urosła, bym jej nie poznała

.
Rośnie, rośnie
Stary 2011-08-02, 20:56   #1005
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
To do sklepu idź i kup!! Jak to można nie posiadać hitu na tegoroczne lato.
No nie mam i na ten rok nie wiem czy kupię... Ja nie lubię w deszczową pogodę chodzić po dworze

A Misiek ostatnio śpi bardzo mało w dzień (wczoraj 15min w aucie, dziś 30min z czego połowę w aucie i dopiero poszedł spać) ale to moja wina bo go ciągnę ze sobą na spotkania z ciotkami i dziećmi Jutro może dam mu się wyspać o normalnej porze i w domu... bo tz ma wolne, pojedziemy załatwić Misiowi dowód, potem chłopaków zostawiam niech se radzą a ja do gina i na zakupy

Misiek chyba już zapomniał o cycusiaUsypiałam go i nawet nie zapytał (wczoraj wieczorem tylko raz) a miałam koszulkę - bokserkę więc cycusia miał pod ręką a tylko się przytulał... Niby fajnie ale tak żal Żeby tylko w nocy lepiej było niż wczoraj. I mam dylemat czy go na śpiku przystawić na chwilkę czy z laktatorem się bawić (a wspomnienia z nim związane mam średnie) bo piersi znów pełne

Michaś
Stary 2011-08-02, 21:01   #1006
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
No nie mam i na ten rok nie wiem czy kupię... Ja nie lubię w deszczową pogodę chodzić po dworze

A Misiek ostatnio śpi bardzo mało w dzień (wczoraj 15min w aucie, dziś 30min z czego połowę w aucie i dopiero poszedł spać) ale to moja wina bo go ciągnę ze sobą na spotkania z ciotkami i dziećmi Jutro może dam mu się wyspać o normalnej porze i w domu... bo tz ma wolne, pojedziemy załatwić Misiowi dowód, potem chłopaków zostawiam niech se radzą a ja do gina i na zakupy

Misiek chyba już zapomniał o cycusiaUsypiałam go i nawet nie zapytał (wczoraj wieczorem tylko raz) a miałam koszulkę - bokserkę więc cycusia miał pod ręką a tylko się przytulał... Niby fajnie ale tak żal Żeby tylko w nocy lepiej było niż wczoraj. I mam dylemat czy go na śpiku przystawić na chwilkę czy z laktatorem się bawić (a wspomnienia z nim związane mam średnie) bo piersi znów pełne
My nie lubimy ale nasze dzieci przeciwnie. \nie ma to jak się dobrze wytaplać w kałuży.

Mi cały czas jest szkoda cycusia (wariatka). Polecam laktator albo palce bo inaczej dziecko CI zwariuje, raz dostaje a innym nie. Nie ściągaj do końca, piersi się muszą przyzwyczaić że mają produkować mnniej a póxniej już wcale
Stary 2011-08-02, 21:01   #1007
madziwnia
Zakorzenienie

laktator.. bo zawalisz swoja parce z odstawieniem... tak myslę i tak bym zrobiła.. ale na szczęście nie było problemu z odstawieniem wcale

Dodam wam jeszcze kilka fotek..
- jak się kotka kociła i jak juz sobie leżały spokojnie cała trojka i mama
- jak Michalina zaczepia kawalerów na plaży
- tak zasypia- pozycje wszelakie
- i jeszcze jeden widok na Przemyśl z 10 piętra.. cos pięknego!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kotki.jpg (62,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kotki z mamą.jpg (45,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z kawalerem z palzy.jpg (48,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tak sobie zasypiam.jpg (43,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Przemyśl z 10pietra.jpg (59,3 KB, 30 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-08-02, 21:03   #1008
madziwnia
Zakorzenienie

lind iza ma rację.. sćiagnij tylko tyle aby nie bolało.. wiec tylko troszeczke..i najlepiej jak najrzadziej u mnie samo zanikło bo tak robiłam

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-08-02, 21:07   #1009
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
laktator.. bo zawalisz swoja parce z odstawieniem... tak myslę i tak bym zrobiła.. ale na szczęście nie było problemu z odstawieniem wcale

Zosia podobnie zasypia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 21:07   #1010
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Lindsley - podziwiamMoja Ola nadal cycowa i ciągle jakoś nie umiem się zebrać za odstawienie.
Trzymam kciuki, żeby się udało

Cytat:
dobra mam jutro auto na cały dzien do dyspozycji!!1 Madzia ania o któej w Mielnie???
Magda- ja mam do Mielna rzut beretem. Daj mi znać, jak będziesz w pobliżu, zbiorę rodzinkę i spotkajmy się może przy Morsie?
Nam pasuje po południu - ale jak będziesz wcześniej, to się dostosujemy

Dzienniki budowy:
Stary 2011-08-02, 21:16   #1011
madziwnia
Zakorzenienie

ok Ania ja rozmawiałam z Madzią i jej pasuje tez po obiedzie... to jak bede dojeżdzała to dam Wam znać.. numer tel.masz bez zmian?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-08-02, 21:20   #1012
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
czasami mam takie same myśli jak ty, trochę mi lepiej jak napisałaś, że tak masz widzę, że nie jestem z tym sama.
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mrowaczku - ja też tak mam... miałam nawet wyrzuty sumienia, że raz w wolny mój dzień przyszła do niego niania, a ja pojechałam na pierwsze normalne zakupy od porodu (a było to ze 3 m-ce temu). U mnie jednak tż z małym nie zostaje... więc mam bieganinę... dom, praca, dom, praca. Jak akurat nie gotuje mu obiadu i nie ogarniam mieszkania, czuję, że powinnam się z nim pobawić, żeby nie był taki osamotniony i rozwijał się harmonijnie. Jakiś wewnętrzny musss bycia z dzieckiem - cudowne, ale chorobliwe w aspekcie braku zadbania o siebie samą. Staram się nad tym pracować.
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ja mam to samo to chyba normalne tak mi się przynajmniej wydaje wczoraj tz poszedłz małym i z sąsiadm i jego synkiem na spacer a ja po 5 minutach chciałąm już do niego dzwonić i pytać czy wszystko wporządku

Cytat:
hmm jakby to powiedzieć ale mam tak samo. Ja to nawet jak padam, a tz mowi że bierze dzieci na plac zabaw żebym miala czas dla siebie, to idę z nimi. Boję się chyba że coś mi umknie
czyli nie jestem największym freak'iem na forum-to pocieszające

padam na twarz po całym dniu z mała-wyjechałam TZtowi z domu coby mógł się na roboicie skupić i teraz nóg nie czuję, końca własnego nosa też nie= idę spać!!!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 21:25   #1013
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
ok Ania ja rozmawiałam z Madzią i jej pasuje tez po obiedzie... to jak bede dojeżdzała to dam Wam znać.. numer tel.masz bez zmian?
Madzia- numer bez zmian. Do zobaczenia jutro

Dzienniki budowy:
Stary 2011-08-02, 21:27   #1014
madziwnia
Zakorzenienie

mrowcia ja byłam 18 dni sama z Michaliną!!! Dałam radę ona też

znalazłam skoki rozwojowepodam link..http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/forum/read.php?96,17701 ale po tym co nas czeka w 17 msc życia stwierdzam że mam mega zdolne dziecko bo ona juz dawno to wszystko potrafi cyt:
" 46 tygodni

Okolo 41-42 tygodnia moze rozpoczac sie okres marudzenia, który moze trwac do 5-ciu tygodni. Dziecko moze byc bardziej marudne, niesmiale, mniej samodzielne i bardziej ”dziecinne”. Zachowanie moze sie szybko zmieniac i dziecko moze byc bardzo grzeczne by za chwile bardzo rozrabiac – wszystko po to, by zwrócic na siebie uwage.

To wszystko jest wprowadzeniem do nastepnego skoku rozwojowego – swiata sekwencji. W 46 tygodniu ( 44-48 ) dziecko zaczyna znajdowac i tworzyc sekwencje za pomoca swoich zmyslów. W poprzednim skoku dziecko czesto rozbieralo przedmioty na czesci po to, by je zbadac – obecnie zacznie je w tym celu skladac – na przyklad budowac wieze z klocków zamiast rozbierac zbudowana wieze.
Twoje dziecko zaczyna laczyc zdarzenia – np zebranie swoich ubranek z podlogi i wlozenie ich do kosza na brudna bielizne. Zauwazysz, ze dziecko zaczyna rozumiec, ze niektóre zdarzenia zazwyczaj nastepuja po sobie i ze wie, jakie nastepne zdarzenie nastapi po poprzednim. Twoje dziecko np popatrzy na magnetofon, gdy skonczy sie tasma, bys zmienil strone kasety.
Dziecko zaczyna wskazywac na rzeczy i nazywac je, lubi, gdy robisz to samo. Nastepnym krokiem bedzie pokazywanie w kierunku, w którym masz isc, gdy trzymasz je w ramionach.

Nowe umuejetnosci
Wskazuje na i nazywa rzeczy
Wskazuje na i chce bys nazywal rzeczy
Mówi ”nie” gdy nie chce czegos zrobic
Umie udawac glosy zwierzat
Mówi ”mmm” gdy chce jescze jesc
Wie, co pasuje do siebie i moze wlozyc okragly klocek do okraglej dziury
Próbuje ulozyc proste puzle
Patrzy na lampe i wyciaga do niej rece, gdy naciskasz na wlacznik
Próbuje rozmawiac przez telefon
Próbuje rysowac na papierze
Próbuje uczyc sie chodzic pchajac np chodzik czy krzeslo
Znajduje cos do wspinania jesli chce sie do czegos dostac
Schodzi tylem z kanapy czy schodów
Próbuje celowac gdy rzuca pilka
Wyraznie daje do zrozumienia, ze chce sie z Toba bawic i wyraznie sie z Toba bawi
Szuka przedmiotu, który ukrylas
Ukrywa przedmiot samo, czeka i smieje sie gdy go znajdziesz
Podaje Ci przedmioty bys wlozyl je do szafy
Przynosi przedmioty np pieluche
Przynosi szczotke i zamiata
Nasladuje Twoje czynnosci np miesza w garnku
Próbuje sie samo rozbierac
Próbuje ubrac skarpetke czy bucik
Uzywa szczoteczki do zebów
Daje Ci posmakowac, to, co samo je
”Oszukuje” Cie gdy chce sie bawic udajac, ze nie umie tego, co wiesz, ze juz umie

Ps.. ze schodów to juz przodem schodzi tylko sie trzyma

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Ania do jutra!!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-08-02, 21:33   #1015
mrowak
Zakorzenienie

Madziwnia, byłaś SAMA czy z bratem i tatą (może czegoś nie zrozumiałam) no i pisałaś że odwiedzałaś rodzinę, więc chyba tak zupełnie sama nie byłaś. Ale najważniejsze, ze Wam się wyjazd udał.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 21:37   #1016
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Musze poczytać bo 48 tydzień to już dawno był.
My już mamy starsze dzieci. A może nowe umiejętnosci to już dla starszych wypisałaś

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2011-08-02 o 21:40
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 21:40   #1017
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ania, u nas do koperty sie wkłada właśnie kartkę z życzeniami i tam się podpisuje pod nimi

trzymam kciuki za pracę

a moje dziecko z dnia na dzień lepsze, grzeczniejsze i kochańsze, i śpi dobrze i w nocy (dp 6.30-50) i w dzień (2h!znow od 2 dni) aż się boję zapeszyć....ale cieszę się bardzo, że przestała (póki co) być małym upierdem i jęczydłem
U nas różnie .

Cytat:

Suoer fota młodej jak śpi kocham takie zdjęcia ,.
Moja tez sama ze schodów złazi i się trzyma tak samo włazi , ale jak ktoś ma schody w domu to dzieciaki szybko to opanowują

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 21:50   #1018
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Suoer fota młodej jak śpi kocham takie zdjęcia ,.
Moja tez sama ze schodów złazi i się trzyma tak samo włazi , ale jak ktoś ma schody w domu to dzieciaki szybko to opanowują
My schody mamy tylko u babci ale Zosia ciąle po nich karze się prowadzać albo ucieka i na czterech włazi a w dół to na dupci "jedzie". Ja wtedy schodze na zawał bo to są schody bardzo dziurawe i nie przystosowane dla dzieci
Stary 2011-08-02, 23:12   #1019
libra777
Zakorzenienie

Witam!
Dawno mnie nie było , trochę was zaniedbałam
U nas wszystko ok. , mały łobuz rozrabia ile się da , przez ostatnie deszczowe dni to wariacji można było dostać , na szczęście już minęło.
Z nowych umiejętnosci to mu nie wiem czy coś przybyło, jakoś jest chyba bardziej sprawniejszy , sam dosięga juz do klamek więc zamknięte drzwi przestały być juz przeszkodą , już nie mam gdzie chowac rzeczy typu piloty bo wszędzie sięga.
Noże i inne ostre narzędzi to wyniesione do spiżarki na najwyższą półkę bo nawet szuflady bez gałek juz potrafi otwierać.
Jest strasznie ciekawski wszędzie nosa wsadzi i wszystko zauwazy co nowe albo lezy nie tam gdzie powinno .
Mówi dalej nie wiele , po swojemu , ja w kazdym razie się z nim dogadam.

Mam podobnie jak Mrowak , też mam wyrzuty sumienia jak bym miała sobie po prostu posiedzieć a dzieckiem kto inny by się zajął , to i tak jeszcze tylko chwila a wyrosnie i już nie będzie chciało mamy ,niestety czas leci.Zmęczona jestem owszem ale jakoś nie potrzebuję specjalnie odsapnąć ,czy wyjechać , też bym nie wiedziała gdzie i co bym niby miała robić , ciągle bym myślała o dzieciach.

Ostatnio nie mam trochę czasu , bo jak mały zasypia to przeważnie na mnie czekają słoiki do robienia , a robię bardzo dużo w dzień nie za bardzo mam jak bo mi nie da.
Po za tym wróciłam do mojego dawnego hobby -szycie na maszynie więc tez mi trochę czasu zabiera.

Zdjęcia dzieciaczków śliczne , cieszę się że się wakacje udały
Też wstawię mojego do kolekcji w gumiakach i z kotem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lipiec2011 048.jpg (245,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lipiec2011 049.jpg (138,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lipiec2011 054.jpg (207,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lipiec2011 067.jpg (100,2 KB, 26 załadowań)
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 23:44   #1020
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Ciastoline jakby Nina miała to by zjadła.Mi tak czasami za nią wstyd jak ktoś przyjdzie do nas z dzieckiem i z własnymi np.herbatnikamiN ie dosyć,że wyciąga z torebki czy z wózka to jeszcze zabiera jedzenie i uciekaJakbyśmy jej nie karmili.I mogę upominać,robić"nu,nu"i nawet stanąć na rzęsach,a i tak ma mnie w nosie.Za jedzenie da się pokroić.Jakby w domu jej żarcia zabrakło to by matke i ojca na narządy sprzedała w zamian za jedzenie
Jeju mam nadzieję,że jak będzie bardziej rozumna to jej to przejdzie
jakbym opisywała swoje dziecko. Za jedzenie da się pociąć i ciągle coś mieli w buzi. Chodzi i woła am am, jeść a jak zobaczy słoik ogórków to nie odejdzie dopóki nie dostanie chociaż kawałka kiszonego ogórka cieszy mnie to wolę jak chętnie je niż tak jak Baobabek,która się z Kubulkiem męczy przy każdym jedzeniu
Cytat:
Ja dzisiaj byłam znowu w lumpku, i Eryka w tshirty obkupiłam, na rok mam spokoj, No i w sumie nie wiem po co ale kupiłam taki jeździk z FP tani był i wziełam bo 22 zł http://allegro.onet.pl/fisher-price-...740266073.html
fajne to, zawsze można wystawić na all jak się mały nie będzie tym bawił
Cytat:
Witam!!!
Wczoraj o 20 wrocilismy do domku czyli ponad 2 tygodnie z michalina sama..
A km zrobilismy ok 2200 i dziecko zaliczyło te podróże na 6+!!!!
była mega grzeczna podczas zajzdy a wczoraj w 11 godzin tylko 2 przerwy i dała radeę!!!
Magda jakie piękne zdjęcia. Ślicznie wyglądasz w tej sukience nad jeziorem. Laseczka jesteś Dawno Michasi nie widziałam, jak jej włoski urosły - ślicznotka mała.

Cytat:
Mały jeszcze śpi, a ja już waruję z rosołkiem jezuuuu ja chora jestem jak jest pora karmienia z nerwów jestem ugrzana i umęczona jak nie wiem, a i tak g..o zjada ale fryteczka jakby mu podstawić to mniaaaam w sekundzie łyknie, a normalne jedzenie to trzyma i trzyma w pysku i jak ja już z kolejną łyżką nad nim wiszę to on wypluwa poprzednią....efekt: wszystko zapaprane wokół, ze mną włącznie! Nienawidzę go karmić! Marzę o chwili, kiedy sam do mnie przyjdzie i zawoła: mamo, daj kanapkę; mamo daj zupki, mamo daj mięsko itd.....ehhh marzenia
szczerze współczuję tych karmień, moja Lenka sama woła jeść i je wszystko chętnie. P0P a jak twoja Oliwka??? Nadal taki niejadek?

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Libra ja też cierpię na brak czasu - szczególnie na wizaż, ale staram się podczytywać i ostatnio jestem obecna jakie twoje dziecko ma piękne równe ząbki ostatnie zdjęcie rewelacyjne! Widać, że rozbójnik straszny

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości