|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
![]() ![]()
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2011-08-02 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Popatrzyłam na to co zacytowałaś i nawet mi rzuciło się w oczy że obuwie napisałam nie tak jak powinnam
![]() ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-08-02 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz jest słoneczko i niech tak już zostanie ![]() Tak, kapałam się już kilka razy. Że też z Green Peac'u mnie jeszcze nie widzieli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ślicznie obydwie wyglądacie, jak zawsze zresztą. Ciebie znowu ubyło? Nie miałabyś ochoty na spotkanko w Mielnie? My stacjonujemy tradycyjnie po sąsiedzku, w Mielenku. Jutro w Mielnie będzie też pl_madzia. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- drcron spytam z ciekawości gdzie to kupujesz?? i w jakich cenach?? tych podanych na stronie..
![]() ![]() |
![]() |
#996 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Madziwnia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wgl Michas ma mało butów - 2 pary kapci w których chodzi po podwórku bo w domu na bosaka, 1 sandałki i 1 adidaski. Za duzych ma kilka jeszcze ale chyba o pasujących pisałyście... My dzis w odwiedzinach u kolejnej cioci. Fajnie było ![]()
![]() |
#997 | ||||||
Zakorzenienie
|
we wrocku jest taki sklep, koło więzienia na kleczkowskiej dla tapicerów i my taką gąbkę tam kupowaliśmy do nas do kanapy kiedyś
Cytat:
fajny ten chodzik-tez bym brała. Ja dziś kupiłam fajną kurtę zimową w lumpku-upatrzyłam ją sobie w sobotę-była za 50zł, w sb.jest -10%. Myślę poczekam do wt, bo jest wtedy -50%. Przyszłam-jest, czeka na mnie. Ale urwałam metkę, coby babka przy kasie wyceniła i wyceniła na 36zł i mam za 18zł super fajną kurtkę ![]() A lence upolowałam w lumpku świetne buty na zimę, wyglądają na nowe (tylko jeden ma ślad od długopisu), takie porządne z goretexem, na rzepy. Za 23zł. Wkleje jutro fotę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale boskie kitki ![]() Cytat:
Cytat:
A miałam wam napisać, (jak nie wiecie), że w biedronie jest fajna szynka w obsypce gyros (niby) i jest z serii kraina wędlin (z sokołowa jest) i ma w składzie 95% mięsa z szynki wieprzowej. Smaczna i młodej tez daję
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#998 | |||
Zakorzenienie
|
madziwnia ślicznie razem wyszłyście na tym zdjęciu na balkonie, albo na plaży, ja bym na twoim miejscu oprawiła
![]() Izazuma no piękne kiteczki, synowa urosła, bym jej nie poznała ![]() Ja bym chętna była, tylko jak znam mojego syneczka to nie pogadamy, bo ja w ciągłym biegu, ale może morska bryza zadziała na niego uspokajająco ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i kupiłam sobie dwie góry stroju kąpielowego tankini, dół dokupię w promocji w tesco i mam zapas na basen. Basen niestety stroje mi wykańcza, szybko płowieją i cieniasy się robią ![]() ![]() Ja kupuję tą szynkę konserwową, to taka sama tylko bez obsypki. Dla Eryka za pikantna, a Erwinek to tylko z mięsa kurczaka pieczonego.
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Zakorzenienie
|
dobra mam jutro auto na cały dzien do dyspozycji!!1 Madzia ania o któej w Mielnie???
![]() ![]() ![]() ![]() PS. DZIĘKUJEMY ZA KOMPLEMENTY!!!
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2011-08-02 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1001 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie cierpię tez zxwyczaju pisania wierszyków że chce się kasę , choć większosć osób tak robi , jak ktoś spytał to mówiliśmy a i tak samą kasę dostaliśmy bo ludzie teraz tak dają Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Potem jeszcze troszkę ubrań poprostu dochodzi bo kolekcje się dzielą jakby na 3 częśći a lepiej teraz kupić przed bumem na kurtki Cytat:
Ola jutro do przedszkola na caly dzień chyba wróce do pracy ale o tym jak wszystko dogram bo to coś nowego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
To do sklepu idź i kup!! Jak to można nie posiadać hitu na tegoroczne lato
![]()
#1003 |
Zakorzenienie
|
ania, u nas do koperty sie wkłada właśnie kartkę z życzeniami i tam się podpisuje pod nimi
trzymam kciuki za pracę ![]() a moje dziecko z dnia na dzień lepsze, grzeczniejsze i kochańsze, i śpi dobrze i w nocy (dp 6.30-50) i w dzień (2h!znow od 2 dni) aż się boję zapeszyć....ale cieszę się bardzo, że przestała (póki co) być małym upierdem i jęczydłem ![]()
![]() |
#1004 | |||
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za komplementy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rośnie, rośnie ![]()
![]() |
#1005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Misiek ostatnio śpi bardzo mało w dzień (wczoraj 15min w aucie, dziś 30min z czego połowę w aucie i dopiero poszedł spać) ale to moja wina bo go ciągnę ze sobą na spotkania z ciotkami i dziećmi ![]() ![]() Misiek chyba już zapomniał o cycusia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi cały czas jest szkoda cycusia (wariatka) ![]()
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
laktator.. bo zawalisz swoja parce z odstawieniem... tak myslę i tak bym zrobiła.. ale na szczęście nie było problemu z odstawieniem wcale
![]() Dodam wam jeszcze kilka fotek.. - jak się kotka kociła i jak juz sobie leżały spokojnie cała trojka i mama - jak Michalina zaczepia kawalerów na plaży - tak zasypia- pozycje wszelakie ![]() - i jeszcze jeden widok na Przemyśl z 10 piętra.. cos pięknego!!
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
lind iza ma rację.. sćiagnij tylko tyle aby nie bolało.. wiec tylko troszeczke..i najlepiej jak najrzadziej u mnie samo zanikło bo tak robiłam
![]() |
#1009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1010 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby się udało ![]() Cytat:
Nam pasuje po południu - ale jak będziesz wcześniej, to się dostosujemy ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
ok Ania ja rozmawiałam z Madzią i jej pasuje tez po obiedzie... to jak bede dojeżdzała to dam Wam znać.. numer tel.masz bez zmian?
![]() |
#1012 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
padam na twarz po całym dniu z mała-wyjechałam TZtowi z domu coby mógł się na roboicie skupić i teraz nóg nie czuję, końca własnego nosa też nie= idę spać!!!
![]() |
#1013 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
mrowcia ja byłam 18 dni sama z Michaliną!!! Dałam radę
![]() znalazłam skoki rozwojowepodam link..http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/forum/read.php?96,17701 ale po tym co nas czeka w 17 msc życia stwierdzam że mam mega zdolne dziecko bo ona juz dawno to wszystko potrafi cyt: " 46 tygodni Okolo 41-42 tygodnia moze rozpoczac sie okres marudzenia, który moze trwac do 5-ciu tygodni. Dziecko moze byc bardziej marudne, niesmiale, mniej samodzielne i bardziej ”dziecinne”. Zachowanie moze sie szybko zmieniac i dziecko moze byc bardzo grzeczne by za chwile bardzo rozrabiac – wszystko po to, by zwrócic na siebie uwage. To wszystko jest wprowadzeniem do nastepnego skoku rozwojowego – swiata sekwencji. W 46 tygodniu ( 44-48 ) dziecko zaczyna znajdowac i tworzyc sekwencje za pomoca swoich zmyslów. W poprzednim skoku dziecko czesto rozbieralo przedmioty na czesci po to, by je zbadac – obecnie zacznie je w tym celu skladac – na przyklad budowac wieze z klocków zamiast rozbierac zbudowana wieze. Twoje dziecko zaczyna laczyc zdarzenia – np zebranie swoich ubranek z podlogi i wlozenie ich do kosza na brudna bielizne. Zauwazysz, ze dziecko zaczyna rozumiec, ze niektóre zdarzenia zazwyczaj nastepuja po sobie i ze wie, jakie nastepne zdarzenie nastapi po poprzednim. Twoje dziecko np popatrzy na magnetofon, gdy skonczy sie tasma, bys zmienil strone kasety. Dziecko zaczyna wskazywac na rzeczy i nazywac je, lubi, gdy robisz to samo. Nastepnym krokiem bedzie pokazywanie w kierunku, w którym masz isc, gdy trzymasz je w ramionach. Nowe umuejetnosci Wskazuje na i nazywa rzeczy Wskazuje na i chce bys nazywal rzeczy Mówi ”nie” gdy nie chce czegos zrobic Umie udawac glosy zwierzat Mówi ”mmm” gdy chce jescze jesc Wie, co pasuje do siebie i moze wlozyc okragly klocek do okraglej dziury Próbuje ulozyc proste puzle Patrzy na lampe i wyciaga do niej rece, gdy naciskasz na wlacznik Próbuje rozmawiac przez telefon Próbuje rysowac na papierze Próbuje uczyc sie chodzic pchajac np chodzik czy krzeslo Znajduje cos do wspinania jesli chce sie do czegos dostac Schodzi tylem z kanapy czy schodów Próbuje celowac gdy rzuca pilka Wyraznie daje do zrozumienia, ze chce sie z Toba bawic i wyraznie sie z Toba bawi Szuka przedmiotu, który ukrylas Ukrywa przedmiot samo, czeka i smieje sie gdy go znajdziesz Podaje Ci przedmioty bys wlozyl je do szafy Przynosi przedmioty np pieluche Przynosi szczotke i zamiata Nasladuje Twoje czynnosci np miesza w garnku Próbuje sie samo rozbierac Próbuje ubrac skarpetke czy bucik Uzywa szczoteczki do zebów Daje Ci posmakowac, to, co samo je ”Oszukuje” Cie gdy chce sie bawic udajac, ze nie umie tego, co wiesz, ze juz umie Ps.. ze schodów to juz przodem schodzi tylko sie trzyma ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Ania do jutra!!!!
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia, byłaś SAMA czy z bratem i tatą (może czegoś nie zrozumiałam) no i pisałaś że odwiedzałaś rodzinę, więc chyba tak zupełnie sama nie byłaś. Ale najważniejsze, ze Wam się wyjazd udał.
#1016 |
Zakorzenienie
|
Musze poczytać bo 48 tydzień to już dawno był.
My już mamy starsze dzieci. A może nowe umiejętnosci to już dla starszych wypisałaś
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2011-08-02 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja tez sama ze schodów złazi i się trzyma tak samo włazi , ale jak ktoś ma schody w domu to dzieciaki szybko to opanowują
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 |
Zakorzenienie
|
My schody mamy tylko u babci ale Zosia ciąle po nich karze się prowadzać albo ucieka i na czterech włazi a w dół to na dupci "jedzie". Ja wtedy schodze na zawał bo to są schody bardzo dziurawe i nie przystosowane dla dzieci
#1019 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Dawno mnie nie było , trochę was zaniedbałam ![]() U nas wszystko ok. , mały łobuz rozrabia ile się da , przez ostatnie deszczowe dni to wariacji można było dostać , na szczęście już minęło. Z nowych umiejętnosci to mu nie wiem czy coś przybyło, jakoś jest chyba bardziej sprawniejszy , sam dosięga juz do klamek więc zamknięte drzwi przestały być juz przeszkodą , już nie mam gdzie chowac rzeczy typu piloty bo wszędzie sięga. Noże i inne ostre narzędzi to wyniesione do spiżarki na najwyższą półkę bo nawet szuflady bez gałek juz potrafi otwierać. Jest strasznie ciekawski wszędzie nosa wsadzi i wszystko zauwazy co nowe albo lezy nie tam gdzie powinno . Mówi dalej nie wiele , po swojemu , ja w kazdym razie się z nim dogadam. Mam podobnie jak Mrowak , też mam wyrzuty sumienia jak bym miała sobie po prostu posiedzieć a dzieckiem kto inny by się zajął , to i tak jeszcze tylko chwila a wyrosnie i już nie będzie chciało mamy ,niestety czas leci.Zmęczona jestem owszem ale jakoś nie potrzebuję specjalnie odsapnąć ,czy wyjechać , też bym nie wiedziała gdzie i co bym niby miała robić , ciągle bym myślała o dzieciach. Ostatnio nie mam trochę czasu , bo jak mały zasypia to przeważnie na mnie czekają słoiki do robienia , a robię bardzo dużo w dzień nie za bardzo mam jak bo mi nie da. Po za tym wróciłam do mojego dawnego hobby -szycie na maszynie więc tez mi trochę czasu zabiera. Zdjęcia dzieciaczków śliczne , cieszę się że się wakacje udały ![]() Też wstawię mojego do kolekcji w gumiakach i z kotem |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Libra ja też cierpię na brak czasu - szczególnie na wizaż, ale staram się podczytywać i ostatnio jestem obecna ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.