Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 23:56   #1021
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Aixa dzięki za komplement ja tez właśnie częściej poczytam trochę ale już odpisac nie mam siły teraz też zamiast iść spac to siedzę , pierwsza już idę
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 06:55   #1022
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Jaka ze mnie wyrodna matka - Igor ma tylko jedną parę butów - sandały. Wyrósł jakoś z dnia na dzień z pozostałych.

A w nocy śpimy sobie w trójkę, dotykam Igora i czuję, że jest rozpalony - bidulek, nie wiem, ile miał. O 4 rano dostał Nurofen i śpi. A ja w pracy. Ale jak nic - Adam idzie do lekarza o 12, niech bierze na mnie zwolnienie, bo zdaje mi się, że to uszy mogą być.

Madziwnia - zdjęcia bomba. Ale pięknie wyszłyście. A Michaśka robi się podobna do taty...

Idę oglądać resztę zdjęć. Uwielbiam.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 07:34   #1023
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Libra świetne zdjęcia,jemu same oczy się śmieją,właśnie myślałam o Was ostatnio

PoP ja tez jeszcze nia mam gumiaków trzeba zakupić.

Lind jak już postanowiłaś,że odstawiasz to w żadnym wypadku już mu nie dawaj,wiem,że jest przykro ale dla niego tak jest lepiej tym bardziej,ze już piszesz,że nie pamięta i nie woła to nie kuś go

Biedny Igorek ciekawe od czego temperatura.

Michasia bosko śpi mój Daniel teraz zawsze usypia:głowa na poduszce,dupka do góry na kolankach i chyba całą noc głównie śpi na brzuchu.

A ja dzisiaj z Danielkiem idę na szczepienie na 16 już mi go szkoda,oby obyło się bez płaczu.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-08-03 o 07:38
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 07:39   #1024
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
My schody mamy tylko u babci ale Zosia ciąle po nich karze się prowadzać albo ucieka i na czterech włazi a w dół to na dupci "jedzie". Ja wtedy schodze na zawał bo to są schody bardzo dziurawe i nie przystosowane dla dzieci
Ja właśnie takie mam w domu - okropne. A moje dziecko oczywiście musi samo wchodzić i schodzić z nich - oczywiście na nogach a nie na czworakach. Więc my tylko ją asekurujemy. Czasami nawet sie nie trzyma poręczy tylko tak bez trzymanki wchodzi i schodzi.

Libra - ile Miko ma ząbków i jakie ładne. Fajny przystojniak Ci rośnie ale widać po minie że charakterek ma.
I pisz nam to częściej.

Megi - i puścisz Adasia samego z dzieckiem do lekarza?? Mam nadzieję że u Igora to nic poważnego.

Aixa - ja juz pisałam że Oliwka od czasu jej pobytu w szpitalu czyli jakiś 2 miesięcy je bardzo ładnie. Marudzi czasem trochę ale mało i przestała wymiotować i chętniej coś tam gryzie a nie tylko papki. Więc jest OK i posiłki już nie napawają mnie strachem. Ale nie chodzi za mna i nie woła am am. Nieraz jak coś jemy to ona musi spróbować ale tak tylko poliże i na tym koniec. Więc przy niej spokojnie można jeść - no chyba że to są ludy które bardzo polubiła w Chorwacji.

A gdzie jest DARUSIA???

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj z Danielkiem idę na szczepienie na 16 już mi go szkoda,oby obyło się bez płaczu.
Jak to nie masz??? Jedziesz nad nasze morze i nie masz! Pamiętaj że tam po 30 zł są dziewczyny wiedzą u której babki możesz kupić

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 07:44   #1025
megi-megi
Zakorzenienie

P0P - puszczę samego. Już drugi raz w sumie. Wiem, że będzie dużo płaczu - Igor tak reaguje na lekarzy, a Adamowi słabo udaje się go uspokoić, ale trudno. Wytulam go jak wrócę z pracy i od psychoterapeuty.

Lind - wiem, że Ci ciężko, ja jeszcze karmię, ale pod koniec m-ca teoretycznie też planuję odstawić. Już mi serce pęka. Ja chcę odstawić i koniec. Problem z tym, że on MM nie chce pić i masz babo placek - same serki zastąpią mleko?

Libra - Miko cudny. I wygląda tak dorośle i równie mocno łobuzersko.
Stary 2011-08-03, 07:46   #1026
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
A my nie mamy gumiaków
Wgl Michas ma mało butów - 2 pary kapci w których chodzi po podwórku bo w domu na bosaka, 1 sandałki i 1 adidaski. Za duzych ma kilka jeszcze ale chyba o pasujących pisałyście...

My dzis w odwiedzinach u kolejnej cioci. Fajnie było
Ee tam.Ty masz chłopca to inaczej z tymi butami.Jakbym miała chopaka to nie miałby tyle butów/ubrań co córeczka.Matki dziewczynek chcą czy nie muszą wydawać więcej kasy
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
A lence upolowałam w lumpku świetne buty na zimę, wyglądają na nowe (tylko jeden ma ślad od długopisu), takie porządne z goretexem, na rzepy. Za 23zł. Wkleje jutro fotę

niestety ana, bardzo dużo razy o czymś takim słyszałam, tylko właśnie ludzie nie biora pod uwagę teo co pisała bao-że często możnałatwo do tego dojść...

jak u nas spinki, choć nie, raczej 5 sekund...
Ale super masz.
Ja to kombinezon muszę kupić,a nawet nie wiem gdzieNina ma,ale nowy jakiś na 4-5 lat

Dajcie spokój,ale to musi być brak mózgownicy i jaka siara dać pustą kopertę.Ja to bym się z miasta wyprowadziła po takim numerze

Nina też spinki nosi góra 5 sekund.Wszystko z głowy ściąga.Całe lato przelatała bez czapki,chustki,kapelusza. Nie chcę nosic nic.Jedynie z wielką laską pozwala sobie na opaskę.
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w lumpku kupilam też małemu taki lepszy kombinezon na zimę, ale taki jak prawdziwy narciarskicałe 4 zł za niego dałam. U nas wszystko na wagę i dzisiaj był 1 kg za 8 zł
.
O proszę jak masz fajnie.Już z głowy.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
w jesiennej kolekcji są już zimowe kurtki
Potem jeszcze troszkę ubrań poprostu dochodzi bo kolekcje się dzielą jakby na 3 częśći a lepiej teraz kupić przed bumem na kurtki

z HM na 86 mam ale mam jeszcze jedną z gap i jedną po szymku jakby ta mi nie stykła ale na nią 86 z HM jeszcze jest za duże .

No właśnie sama nie wiem jak z tym rozmiarem,bo Nina ma tego polarka co ma i Ola w rozmiarze 80 i on dalej na nią dobry.Nie wiem czy brać jej kurtkę na 92 zimową czy na 86-znowu teraz jej jesienną kupiłam na 86 z reserved kids i jest akurat dobra.

Mówisz,że już są z nexta?to musze jeszcze raz przelecieć przez allegro,bo wszytsko co wczoraj widziałam to,że jesienna kurtka.
Cytat:
a moje dziecko z dnia na dzień lepsze, grzeczniejsze i kochańsze, i śpi dobrze i w nocy (dp 6.30-50) i w dzień (2h!znow od 2 dni) aż się boję zapeszyć....ale cieszę się bardzo, że przestała (póki co) być małym upierdem i jęczydłem
Cieszę się razem z Tobą
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Madziwnia, byłaś SAMA czy z bratem i tatą (może czegoś nie zrozumiałam) no i pisałaś że odwiedzałaś rodzinę, więc chyba tak zupełnie sama nie byłaś. Ale najważniejsze, ze Wam się wyjazd udał.
Mrowak ja jestem często sama z dzieckiem przez parę tygodni.I żyję i nie zwariowałam i nawet zmęczona nie jestem.
Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
jakbym opisywała swoje dziecko. Za jedzenie da się pociąć i ciągle coś mieli w buzi. Chodzi i woła am am, jeść a jak zobaczy słoik ogórków to nie odejdzie dopóki nie dostanie chociaż kawałka kiszonego ogórka cieszy mnie to wolę jak chętnie je niż tak jak Baobabek,która się z Kubulkiem męczy przy każdym jedzeniu

O nie czy my na pewno mówimy o dwóch różnych dziewczynkach?Moja za ogórki da się zabić-obojętnie czy małosolny,kiszony czy"normalny".Jeśli zobaczy już ogórka to cały dzień za nim woła.I jak tylko idę do kuchni to leci za mną i woła"nań"(jeść,pić)aż tupie i wieszą się na rączce od kuchenki,żeby wyżej podskoczyć i zobaczyć co na blacie się do jedzenia szykuje
Libra a mały jest super.Ten uśmiech pełny ząbków

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 08:13   #1027
P0P70
Zakorzenienie

Megi - ale ja wlasnei jestem za tym abyś pozwoliła Adasowi i Igorowi trochę na samodzielność. Im częściej będą spędzać czas ze sobą tym lepiej. Moje dziecko to częściej z tatusiem do lekarza chodziniz z mamusią.
I dzisaj TZ też mi mówił że musi się z nią umówić do lekarza bo jemu się jej kupki nie podobają i chce może by się przydało zrobić jakieś badania. Niby wrażliwy chłop (jak to chłop) ale swojej córeczki kupki ogląda dokładnie.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Dziewczyny wiecie że z niektórymi z Was znam sie już dwa lata!!!!
Kurcze jak ten czas leci. Jako pierwsze na mausiach marcowo-kwietniowych były:
TylkoOliwka
Evitka
Catro
Madziwina
Megi
Mrowak
Minka
Agnieszka09
Baobabek
I ja oczywiście. Nie wymieniałam tych które przestały z nami pisać. Dziewczyny kupę czasu minęło. I ile nowych osób doszło .
Tak jakoś mi sie na wpomnienia zebrało

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-08-03 o 08:22

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 08:32   #1028
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam!!!
Wczoraj o 20 wrocilismy do domku czyli ponad 2 tygodnie z michalina sama.. bo moj tata i brat to inna bajka, sa plusy i minusy takich wakacji jak my spedzilismy.. minus..- mam popsute dziecko.. juz nie jest grzeczna bez przerwy.. ale jak sie jej cos zabroni to potrafi niezłe histerie odstawic.. weyginac sie do tyłu i gryźć co ma pod reka sto krzesło.. jak nie ma nic to pazurki wbija sobie w twarz ciagnie za uszy albo sama siebie gryzie..

Bardzo duzo sie nauczyła i nowych słów i umiejętności.. naparwde mam madre dziecko.. ale jednak za duze przesilenie dla 1,6 msc dziecka.. bylismy w kilku miejscach Czestochowa- 3 dni, przemyśl 4 dni Krzywcza 1 dzien.. potem w okolicach Gorlic.. a nawet jeden dzien w Rabce Zdrój..
odwiedzalismy mnóstwo rodziny i za duzo wrażen jak na tak krótki okres zcasu.. starciła poczucie bezpieczenstwa.. i ciagle woła mama.. bo raz ja jak zasneła zostawiłam z ciocią i chciałam sie wyrwać z kuzynem i zona jego na pizze i pwiko.. to nawet nie doszlismy a juz sie zbudziła z przerażeniem że mamy nie ma. i szybko 5 minut spite piwo pizza na wynos i taxi juz czekała.. od tamtej pory Michalina boi sie że ja zostawię.. musi mnie trzymac za reke jak usypia... ale myśle że to sie unormuje za jakis czas w domku.

A km zrobilismy ok 2200 i dziecko zaliczyło te podróże na 6+!!!!
była mega grzeczna podczas zajzdy a wczoraj w 11 godzin tylko 2 przerwy i dała radeę!!!
Madzia wielkie brawa dla Michasi mam nadzieje że szybko jej przejdzie i wszystko się ustabilizuje cudownie obie wyglądacie a ty kwitniesz

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
narazie siedze i dumam nad kolorem przedpokoju zastanawiam sie nad fioletem i szarymi dodatkami albo nad szarym takim stalowym i fioletowymi dodatkami ale nic mi nie przychodzi do glowy moze wy macie jakis pomysł przedpokój bedzie długi i wąski z jednej strony bedzie wejście taka wielka dziura z drugiej drzwi do pokoju Julkowego na jednej ścianie drzwi do łazienki a na drugiej do sypialni i teraz tu jest problem bo nie wiem czy do sypialni normalne drzwi zamykane czy zasuwae cos ala drzwi od szafy może wy cos doradzicie

może jakiś jasny kolor i dodatki w mocneijszych akcentach nie wiem chyba każdy ma swoją wizję musisz poszperać na necie i coś znajdziesz

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

A my byliśmy na placu zabaw pod moją szkołą z siostrą i dominisią, dzieci się pobawiły, później w domu z trudem zjadł obiadek, potem na tarasie znalazł surową fasolkę szparagową - ugryzł i zgadnijcie co było dalej....RZYG dobrze, że popił sporą ilością herbaty ten obiad to w większości herbatę zwrócił, ale kluski też po części....kiedy on przestanie wreszcie się wszystkim dławić?????już mam dość tego rzygania....od urodzenia to ma
kurde ja nie wiem moj na szczęście nie wymiotował jeszcze ani razu

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Kilka naszych ostatnich fotek
Zosieńka śliczniutka taka perełka, laleczka

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Bao nie wierze,że ktoś mógłby coś takiego zrobićMoże kurka to pomyłka?myśleli,że włożyli,a nie włożyli?My z tż zawsze razem wkładamy,wzjamnie kilka razy zaglądamy i się pytamy czy "widzisz,że kasa jest w środku"?bo też się boimy takich sytuacji,że zakleimy koperete bez kasy nie wiedząc o tym

A Ci goście to jakaś masakra.Jak można się chwalić,że kupiło się coś takiego?U nas znowu jak byliśmy na weselu to też "afera"była,bo chrzestny Pana młodego,który od 20 lat zarabia kupe kasy zagranicą kupił w prezencie zwykłą pościel i komplet jakiś najtańszych talerzyDo tej pory o tym się w tej rodzinie o tym mówi
u nas teżbyła sytuacja z pustą kopertą dla mnie to jest poprostu prostactwo ale co zrobić ... dostaliśmy też parę tosterów po 30 zeta hehehe pościel za około 50 zł i koperte z 50 tką <masakra> ja bym się wstydziła takie coś dawać
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 08:44   #1029
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
celowe to było, zapewniam
Kurna strzeliło mi coś w kolanie i nie mogę wstać z pozycji siedzącej - aż mi prądy przez całą nogę przechodzą
Siostra mnie chciała dzisiaj do lumpka zaciągnąć koło mojej szkoły z dzieckiem na ręce tż by mnie zabił
Mały jeszcze śpi, a ja już waruję z rosołkiem jezuuuu ja chora jestem jak jest pora karmienia z nerwów jestem ugrzana i umęczona jak nie wiem, a i tak g..o zjada ale fryteczka jakby mu podstawić to mniaaaam w sekundzie łyknie, a normalne jedzenie to trzyma i trzyma w pysku i jak ja już z kolejną łyżką nad nim wiszę to on wypluwa poprzednią....efekt: wszystko zapaprane wokół, ze mną włącznie! Nienawidzę go karmić! Marzę o chwili, kiedy sam do mnie przyjdzie i zawoła: mamo, daj kanapkę; mamo daj zupki, mamo daj mięsko itd.....ehhh marzenia

ło matko boska mam nadzieje ze już lepiej

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Popatrzyłam na to co zacytowałaś i nawet mi rzuciło się w oczy że obuwie napisałam nie tak jak powinnam więc może popraw bo ja u źródła już poprawiłam
heheheh nie masz się czym przejmować hihihihi

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Misiek dostał w nocy raz po troszku z każdej piersi co by je trochę rozluźnić a nad ranem zrobił godzinne wycie... Ale nie dostał już cycusia... Dziś jeszcze nie poszedł spać i nie wiem jak to będzie...

i co daj znać jak poszło

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w lumpku kupilam też małemu taki lepszy kombinezon na zimę, ale taki jak prawdziwy narciarskicałe 4 zł za niego dałam. U nas wszystko na wagę i dzisiaj był 1 kg za 8 zł
No i kupiłam sobie dwie góry stroju kąpielowego tankini, dół dokupię w promocji w tesco i mam zapas na basen. Basen niestety stroje mi wykańcza, szybko płowieją i cieniasy się robiąA tankini idealne na basen z dziećmi,ja sama idę to dwuczęściowy ubieram, coby lepiej się prezentować
Ja kupuję tą szynkę konserwową, to taka sama tylko bez obsypki. Dla Eryka za pikantna, a Erwinek to tylko z mięsa kurczaka pieczonego.
Superrrrrrr Madzia ale ci zazdroszczę , kurde mać ide dziś do lumpka u nas otworzyli niedaleko muszę tam w końcu iść moze coś kupię

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Misiek chyba już zapomniał o cycusiaUsypiałam go i nawet nie zapytał (wczoraj wieczorem tylko raz) a miałam koszulkę - bokserkę więc cycusia miał pod ręką a tylko się przytulał... Niby fajnie ale tak żal Żeby tylko w nocy lepiej było niż wczoraj. I mam dylemat czy go na śpiku przystawić na chwilkę czy z laktatorem się bawić (a wspomnienia z nim związane mam średnie) bo piersi znów pełne
no widzisz poszło lepiej niż się spodziewałaś chyba ty to gorzej znosisz niż on ale to raczej normalne musisz wziąść się w garść i głowa do góry trzymam za was kciuki
20-12-14 10 tc
Stary 2011-08-03, 09:07   #1030
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaaa !!! no pewnie że bym miała!! a co tam kolejne 130 km hahhaa przy takiej ilosci co zrobilismy teraz !!! ale musze poczekac jak T. wroci z pracy i napisze sms do ciebie a jak lepiej w jakich godzinach bo myśle że po obiednich czyli nie szybciej niż 12-13 a jak bedzie gorąco to lepiej ok 115 fajnie może Michaska drugi raz plaze zobaczyw tym roku haha przeciez mmam TAK DALEKO!

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

drcron spytam z ciekawości gdzie to kupujesz?? i w jakich cenach?? tych podanych na stronie..
te co pokazalam to dostałam ostatnio od siostry nowe z metkami ona z niemiec mi przywiozła nie pytałam skąd ma tylko nakrzyczałam na nia że tyle kasy wydała niepotrzebnie wariatka wystarczyło że przyjechała a tak to zamawiam przez kolezankę ona jest w Anglii i jak przyjeżdża a jeździ do Pl co 2 miesiące bo ma tu malego synka to mi przywozi moje zamowienia

Cytat:
we wrocku jest taki sklep, koło więzienia na kleczkowskiej dla tapicerów i my taką gąbkę tam kupowaliśmy do nas do kanapy kiedyś

głupi to nigdy nie zrozumie, że głupi....żeby jeszcze się głupotą chwalić....

fajny ten chodzik-tez bym brała.
Ja dziś kupiłam fajną kurtę zimową w lumpku-upatrzyłam ją sobie w sobotę-była za 50zł, w sb.jest -10%. Myślę poczekam do wt, bo jest wtedy -50%. Przyszłam-jest, czeka na mnie. Ale urwałam metkę, coby babka przy kasie wyceniła i wyceniła na 36zł i mam za 18zł super fajną kurtkę

A lence upolowałam w lumpku świetne buty na zimę, wyglądają na nowe (tylko jeden ma ślad od długopisu), takie porządne z goretexem, na rzepy. Za 23zł. Wkleje jutro fotę

u nas to samo-skrzypią właśnie jakby

ja bym coś jasnego proponowała, dobrze ana mówi-pooglądaj katalogi i poszukaj inspiracji-azwsze jak się zobaczy, to lepiej przemawia

nieraz słyszałam, że tak ludzie robią. To jest mega prostactwo

ale boskie kitki i jak zosia sie zmieniła, jest śliczna [znaczy zawsze była, ale dawno jej nie widziałam]

niestety ana, bardzo dużo razy o czymś takim słyszałam, tylko właśnie ludzie nie biora pod uwagę teo co pisała bao-że często możnałatwo do tego dojść...

jak u nas spinki, choć nie, raczej 5 sekund...

A miałam wam napisać, (jak nie wiecie), że w biedronie jest fajna szynka w obsypce gyros (niby) i jest z serii kraina wędlin (z sokołowa jest) i ma w składzie 95% mięsa z szynki wieprzowej. Smaczna i młodej tez daję
dzięki jak bedę to podjadę tam

Cytat:
Megi - ale ja wlasnei jestem za tym abyś pozwoliła Adasowi i Igorowi trochę na samodzielność. Im częściej będą spędzać czas ze sobą tym lepiej. Moje dziecko to częściej z tatusiem do lekarza chodziniz z mamusią.
I dzisaj TZ też mi mówił że musi się z nią umówić do lekarza bo jemu się jej kupki nie podobają i chce może by się przydało zrobić jakieś badania. Niby wrażliwy chłop (jak to chłop) ale swojej córeczki kupki ogląda dokładnie.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

TylkoOliwka
Evitka
Catro
Madziwina
Megi
Mrowak
Minka
Agnieszka09
Baobabek
I ja oczywiście. Nie wymieniałam tych które przestały z nami pisać. Dziewczyny kupę czasu minęło. I ile nowych osób doszło .
ja tez do was w pierwszym wątku dolączylam a o mnie zapomniałas

wiecie my na ślub dostalismy tez mase niepotrzebnych prezentów niby drogich ale po co mi 3 zestawy porcelany na 12 osób albo 3 komplety sztućców gerlacha zbędne wydatki a z takich badziewi dostaliśmy paczkę chemii tak tak paczuszkę a bardziej kartonik a w nim płyn do podłóg pasty do zębów szampony żele pod prysznic spraye do mebli itp. itd. od jednych moich znajomych dostalismy tylko kupon totolotka ale oni są bardzo biedni nie mieli co dac ja nie chciałam żeby cokolwiek dawali bardzo ich lubię i chciałam by byli ze mna w tym ważnym dla mnie dniu i powiedzialam, że jak maja nam cos dac to niech dadza kupon totolotka hehe i wygraliśmy 500 stówek z ich kuponu więc to był najlepszy prezent a ile od kogo dostalismy nie wiemy bo otwieralismy koperte wyciagalismy kartke na jenda kupke kase na druga i potem czytalismy kartki a na koncu kase liczylismy

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 09:20   #1031
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
O nie czy my na pewno mówimy o dwóch różnych dziewczynkach?Moja za ogórki da się zabić-obojętnie czy małosolny,kiszony czy"normalny".Jeśli zobaczy już ogórka to cały dzień za nim woła.I jak tylko idę do kuchni to leci za mną i woła"nań"(jeść,pić)aż tupie i wieszą się na rączce od kuchenki,żeby wyżej podskoczyć i zobaczyć co na blacie się do jedzenia szykuje
Libra a mały jest super.Ten uśmiech pełny ząbków

Zosia też uwielbia ogórki pod każdą postacią, potrafi kg je jeść

ciastoliny nawet do buzi nie bierze bo śmirdzi na szczęscie

Michasia i Zosia- małe sślicznotki

Miko- przystojniak, jakie ma ładne ząbki

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 09:25   #1032
mloda1989
Zakorzenienie

ja tez z pierwszego watku ale z pazdziernika:P

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

a moj babel karmi wlasnie psa..... miska od wczoraj pelna stala, nie chciala jesc suchego to dzisiaj babel ja karmi tym....dogadywac sie zaczeli
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 09:26   #1033
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Madziwnia, byłaś SAMA czy z bratem i tatą (może czegoś nie zrozumiałam) no i pisałaś że odwiedzałaś rodzinę, więc chyba tak zupełnie sama nie byłaś. Ale najważniejsze, ze Wam się wyjazd udał.
mrowcia tata z bratem swoimi scieżkami.. ale łatwiej jest byc tylko z dzieckiem niż z dzieckiem i całą reszta rodziny.. bo kazdy chce pogadac.. a najgorsze były restauracje.. o katorga ona by ciagle na powietrzu była w jednym mijescu nie posiedzi nawet w wózku, wiec lody kawe pizze jadłam w biegu i zimne...
Cytat:
Musze poczytać bo 48 tydzień to już dawno był.
My już mamy starsze dzieci. A może nowe umiejętnosci to już dla starszych wypisałaś
iza.. ale gapa ze mnie.. to umiejetnosci na roczek hahahaha nasze w 17 msc zycia beda miały 75 tygodni jej źle spojrzałam.. haha NO ALE MAM MĄDRE DZIECKO HAHAHAHA... dlatego wydawało mi sie cos nie tak z tymi nowymi umiejetnosciami bo ona juz daaaawno to opanowała wszystko.. ale tam nie wypisują tych z 75 tyg.. szkoda
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Madziwnia - zdjęcia bomba. Ale pięknie wyszłyście. A Michaśka robi się podobna do taty...

Idę oglądać resztę zdjęć. Uwielbiam.
taaak kilka osób na widok Michasi mówiło czysty tata.. ale inni czysta mama albo że w zależności od minki jaka zrobi!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 09:52   #1034
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Zdjęcia dzieciaczków śliczne , cieszę się że się wakacje udały
Też wstawię mojego do kolekcji w gumiakach i z kotem
Super chłopak i piękne ząbki
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Lind - wiem, że Ci ciężko, ja jeszcze karmię, ale pod koniec m-ca teoretycznie też planuję odstawić. Już mi serce pęka. Ja chcę odstawić i koniec. Problem z tym, że on MM nie chce pić i masz babo placek - same serki zastąpią mleko?
Michał też nie chce MM. Wypija max 30-40ml ale je ser żółty, serki homo, jogurty i wieczorek kaszkę to chyba mu starczy Noc minęła tak sobie, Misiek obudził się raz ok 3 i przynajmniej godzinę nie mógł zasnąć Ale cycusia nie wołał... Może o nim zapomniał a coś innego mu dolegało? (ząbki)

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:04   #1035
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Jak to nie masz??? Jedziesz nad nasze morze i nie masz! Pamiętaj że tam po 30 zł są dziewczyny wiedzą u której babki możesz kupić
u mnie też w Dino są po 30
gdzie kupujecie tańsze

no już 2 latka-nieźle z nikim jeszcze przez tak długi okres nie rozmawiałam codziennie ze znajomych-ten świat wirualny mnie pochłonął

Cytat:
Super chłopak i piękne ząbki

Michał też nie chce MM. Wypija max 30-40ml ale je ser żółty, serki homo, jogurty i wieczorek kaszkę to chyba mu starczy Noc minęła tak sobie, Misiek obudził się raz ok 3 i przynajmniej godzinę nie mógł zasnąć Ale cycusia nie wołał... Może o nim zapomniał a coś innego mu dolegało? (ząbki)
może ząbki a może jeszcze jego organizm przyzwyczajony do cycunia daje znać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 10:05   #1036
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
od jednych moich znajomych dostalismy tylko kupon totolotka ale oni są bardzo biedni nie mieli co dac ja nie chciałam żeby cokolwiek dawali bardzo ich lubię i chciałam by byli ze mna w tym ważnym dla mnie dniu i powiedzialam, że jak maja nam cos dac to niech dadza kupon totolotka hehe i wygraliśmy 500 stówek z ich kuponu więc to był najlepszy prezent a ile od kogo dostalismy nie wiemy bo otwieralismy koperte wyciagalismy kartke na jenda kupke kase na druga i potem czytalismy kartki a na koncu kase liczylismy
Ale fajny prezent My we wrześniu idziemy tylko do kościoła do kolegi tz i chyba dorzucimy do życzeń właśnie kupon na totka - zainspirowałaś mnie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja tez z pierwszego watku ale z pazdziernika:P
Ja dopiero zaczęłam czytać w styczniu albo lutym 2010 ale ja miałam być mamusią majową... a na V-VI mi się nie podobało, tutaj fajniej

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:26   #1037
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

A ja włąsnie sie szykuje na spotkjanie w mielnie z dusiaczkiem i plMadzią!! to paa

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:42   #1038
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

a ze mnie się zrobiła mamusia lutowa

co do totolotka to ja mam takiego pecha,że nigdy nawet 3 nie trafiłam,tez kiedyś byłam na ślubie tylko i kupiłam im w ramach "szczęścia" 7 kuponów(bo niby siódemka dla mnie szczęśliwa) i 7 dla siebie,więc na 14 kuponów nawet 3 nie było więc lepiej by było jakbym im dobre winko kupiła

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
A ja włąsnie sie szykuje na spotkjanie w mielnie z dusiaczkiem i plMadzią!! to paa
tez bym chciała już tam być
Stary 2011-08-03, 10:54   #1039
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
a ze mnie się zrobiła mamusia lutowa
A ja nie trafiłam ani w miesiąc ani w rok. I tak mam starsze o cały rok dziecko od Waszych.

Drcron - ja przeleciałam pierwsze 9 stron i wypisałam dziewczyny. Takiej pamięci to ja nie mam.

Lidnd - Pewnie że znami to jest fajniej. I nawet czasami orafimy się trochę posprzeczać

Ponawiam pytanie: Gdzie Darusia??? Bo zaczynam sie martwić. Ona nie planowała nidzie wyjeżdżać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 11:37   #1040
drcron
Zakorzenienie

Pop a Tż Darusi nie miał teraz w jakos w piatek czy poniedzialek przyjechać ? może spędzają czas w trójeczkę

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:49   #1041
anakazar
Zakorzenienie

Darusia pisała,że w niedziele ma już tż.Pewnie szaleją na zakupach dla maluszka

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:51   #1042
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Pop a Tż Darusi nie miał teraz w jakos w piatek czy poniedzialek przyjechać ? może spędzają czas w trójeczkę
tak mial przyjechac jakos teraz,mówiła mi darusia ale oczywiscie skleroza
Stary 2011-08-03, 11:57   #1043
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia też uwielbia ogórki pod każdą postacią, potrafi kg je jeść
moj to samo

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

P0P daj link do pierwszego wątku chce sprawidzić kiedy dołączyłam bo nie pamiętam

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
tak tak napewno
20-12-14 10 tc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 11:58   #1044
P0P70
Zakorzenienie

Narobiłyście mi tylko smaka tymi ogórkami. Poszłam do znajomej do biura i ona oczywiście miała więć zjadłam dwa małosolne.

Faktycznei miał TZ Darusi przyjechać ale obecnośc TZ jej nie przeszkadzała w pisaniu tutaj.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Aneczkkaa - proszę
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=351014

Stary 2011-08-03, 11:59   #1045
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Misiek dostał w nocy raz po troszku z każdej piersi co by je trochę rozluźnić a nad ranem zrobił godzinne wycie... Ale nie dostał już cycusia... Dziś jeszcze nie poszedł spać i nie wiem jak to będzie...

Oby u nas też tak było

Madziwnia
za wakacje i śliczną pannicę masz

Dlaczego Ja z Michałkiem chodzę bo nie mam go z kim zostawić

A my nie mamy gumiaków
Wgl Michas ma mało butów - 2 pary kapci w których chodzi po podwórku bo w domu na bosaka, 1 sandałki i 1 adidaski. Za duzych ma kilka jeszcze ale chyba o pasujących pisałyście...

My dzis w odwiedzinach u kolejnej cioci. Fajnie było
moje dziecko na ręce nie wysiedzi mi nawet 5 minut, więc zakupy w ten sposób z nim, zwłaszcza w lumpku - odpada

Cytat:
Libra świetne zdjęcia,jemu same oczy się śmieją,właśnie myślałam o Was ostatnio

Lind jak już postanowiłaś,że odstawiasz to w żadnym wypadku już mu nie dawaj,wiem,że jest przykro ale dla niego tak jest lepiej tym bardziej,ze już piszesz,że nie pamięta i nie woła to nie kuś go

Biedny Igorek ciekawe od czego temperatura.

Michasia bosko śpi mój Daniel teraz zawsze usypia:głowa na poduszce,dupka do góry na kolankach i chyba całą noc głównie śpi na brzuchu.

ostatnie 5 w 1 lub 6 w 1??? my już mamy za sobą - widzimy się na bilansie 2 latka z panią dr dopiero oby Danielek dzielnie zniósł
Cytat:

TylkoOliwka
Evitka
Catro
Madziwina
Megi
Mrowak
Minka
Agnieszka09
Baobabek
hehehe ja wczoraj czytałam nasz pierwszy wątek na poczekalni, wiecie ile osób to czyta??? było 6 użytkowników i 3 gości

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ło matko boska mam nadzieje ze już lepiej

niestety nie lepiej, jest gorzej...dzisiaj wepchałam mu zaledwie pół obiadu ja już nie mam siły... czemu on tak nie ma apetytu???nie ma nic gorszego niż niejedzące dziecko
Evitka - Twoja mała grzecznieje, a Kubuś jest za to nie do wytrzymania, kurde non stop marudzenie, na spacerze mi ciągle ucieka, nie idzie nigdy w tą stronę co ja, w wózku nie wysiedzi, butelką z piciem rzuca, w błoto włazi, w koszach na śmieci grzebie-dzisiaj po 2 godzinach w parku tak mnie łeb boli, że nic tylko odstrzelić! no i ze spaniem są jazdy, usypiam go teraz tak jak Ty wcześniej!wyjde z pokoju a on stoi na baczność po 5 sekundach! Teraz zasnął po pół godzinie, ale suszarka chodzi cały czas

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:07   #1046
megi-megi
Zakorzenienie

Igor ma zaczerwienione ucho i gardło. Na razie bez antybiotyków... pożyjemy, zobaczymy.

A mój nie lubi ogórków. Warzywa raczej niechętnie, owoce za to bardzo. Warzywa gotowane z mięskiem owszem.
Stary 2011-08-03, 12:12   #1047
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

tak 6w1

Bao może mu przejdzie niebawem
mój też nieźle odwala czasami,rzuca tak samo wszystkim,tłumacze do znudzenia-podnieś i postaw-jak nakręcona,czasami podnosi a czasami jeszcze kopnie ale mu nie odpuszczam,nie wiem jak jest z babcią to jak to jest ale moja mama jeszcze gorsza ode mnie
Tylko z jedzeniem to mam mniej problemów,bo prawie wszystko chętnie je chociaz tez juz ma grymasy czasami.
Stary 2011-08-03, 12:22   #1048
aneczkkaa
Zakorzenienie

P0P dzięki ja tez byłam juz na 1 wątku czytam właśnie i wspominam dawne czasy
20-12-14 10 tc
Stary 2011-08-03, 12:26   #1049
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
tak 6w1

Bao może mu przejdzie niebawem
mój też nieźle odwala czasami,rzuca tak samo wszystkim,tłumacze do znudzenia-podnieś i postaw-jak nakręcona,czasami podnosi a czasami jeszcze kopnie ale mu nie odpuszczam,nie wiem jak jest z babcią to jak to jest ale moja mama jeszcze gorsza ode mnie
Tylko z jedzeniem to mam mniej problemów,bo prawie wszystko chętnie je chociaz tez juz ma grymasy czasami.

Oliwka my jutro na szczepienie, już mi szkoda Zosi bo ona zawsze bardzo płacze;/

teraz jest szczepienie tylko to 6w 1 czy jeszcze cos? bo my szczepiliśmy jeszcze na pneumokoki. Gubie się z tymi szczepieniami. Nie wiem ile kasy mam szykować

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:27   #1050
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie lepiej, jest gorzej...dzisiaj wepchałam mu zaledwie pół obiadu ja już nie mam siły... czemu on tak nie ma apetytu???nie ma nic gorszego niż niejedzące dziecko
makabra oni chyba mają dziś zmowę bo maciek nie jadł jeszcze nic od 8 rano
20-12-14 10 tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości