|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Baobabku na weselu poznałam dziewczyne z twojego miasta
![]()
#1052 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Jakie szczepienia sa teraz obowiązkowe?
W 13 m-cu odra /świnka /różczyka. A co później? My jeszcze na tę pierwszą nie szczepiliśmy - chyba jeszcze z nią trochę poczekam.
#1053 |
Zakorzenienie
|
widziałyscie te dziewczynki masakra
http://www.kciuk.pl/Dzieci-to-nie-la...kursom-a61733/ ostatnio tez czytałam artykul o najmłodszej bo az 10-cio letniej modelce nie pwiem dziewczynka przecudna ale czy aż w tak mlodym wieku powinna rozpoczynac karierę ? ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- a kiedy jest ta ostatnia 6w1 ? my teraz mialysmy w 12 miesiącu zycia ta 3w1 i nie pamietam kiedy nastepna ma byc ![]()
#1054 |
Rozeznanie
|
Oliwka -ja kupiłam za 19,99 w Pepco.
Szkoda, że Cię teraz z nami nie ma ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
a i dziewczyny jakie kozaki polecaci dla dzieciaczków na zimę ?
ja sie zastanawiam nad czyms takim tylko w wersji dzieciecej na allegro nie moghe znaleźć w odpowiednim rozmiarze ![]() http://allegro.pl/sorel-1964-pac-gra...7.html#gallery mamy tez juz kupione oryginalne EMU ale nie wiem czy jej w tym nie bedzie za zimno ![]() ![]()
#1056 |
Wtajemniczenie
|
=drcron;28527747]widziałyscie te dziewczynki masakra
http://www.kciuk.pl/Dzieci-to-nie-la...kursom-a61733/ ostatnio tez czytałam artykul o najmłodszej bo az 10-cio letniej modelce nie pwiem dziewczynka przecudna ale czy aż w tak mlodym wieku powinna rozpoczynac karierę ? ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- a kiedy jest ta ostatnia 6w1 ? my teraz mialysmy w 12 miesiącu zycia ta 3w1 i nie pamietam kiedy nastepna ma byc ![]() ja teraz szczepie ma 17 m-cy powinnam w lipcu ale miał katar cały czas Sara ja nie wiem jak pneumo bo ja nie szczepilam Dusiaka no szkoda ![]() podjade do pepco widze,że jest do 20 co do kozaków to ja nie pomogę bo będę musiała kupić takie w które danielowi się noga zmieści on ma szeroką stópkę,wizual już mniej wazny i juz na pewno nie 350zł ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-08-03 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
zobaczcie jak zwiewa, jeszcze zdjęcia z zoomem robione
![]() ![]()
#1059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobają mi się jedne na all,ale będę ich szukała w sklepie. Na początku września wypuszczę się do CH to myślę,że już coś w sklepach będzie.
![]() |
#1060 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój tez tak ucieka ale jak nie biegne za nim tylko wołam to się wróci a czasami nie i wtedy musze nieźle doginać żeby go złapać a dziecko oczywiście ma radochę,że mama sobie pobiega ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
Bao- super ten Twój uciekający synek wygląda. Moja też tak ucieka i za niki sie nie ogląda. Na szczęście większość czasu spędza na ogrodzonej przestrzeni więc niech sobie lata.
Ja też się zastanawiałam nad kozaczkami ale stwierdziałam że nei będę teraz kupowała bo trzeba dopasować. Ona ma mała stopę (po mamusi) i nie wiem ile jej urośnie. I z podbiciem też problem. Niemniej 300 za buty dla dziecka też bym nie dała - chociaż jakby mi sie strasznie podobały to może.
#1062 |
Zakorzenienie
|
a ja potrzebuję pilnie gumiaki jakieś sprawdzone co macie dla kubusia, najlepiej na allegro bo w busku nie ma żadnych, prócz pepcowych - ale te straaasznie brzydkie. HELP
![]()
#1063 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
Zaświeciło słońce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też już myślałam o Darusi. Czyzbym jakąś informację przeoczyła ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ps dla pocieszenia dodam że Zosia ucieka równie atrakcyjnie i raczej nie zdarza się żeby chciała dobrowolnie iść w wybranych przez nas kierunku ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Ja kupiłam u nas na targowisku i są polskiej firmy demar, kosztowały całe 28 pln
![]() |
#1064 | |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/hicior-demar-ociep...732540274.html dobre toto??ma ktoś??
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To problem z jedzeniem ![]() Sama nie jestem zwoleniczką metody ale może przegłodzić troszkę. Znam dzieci, które potrafiły nie ruszyć nic całymi dniami tylko piły i nic. Później było jeszcze gorzej bo się żołądek kurczył. Jak ja się cieszę że mam małego "żarłoka" ![]()
![]() |
#1066 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() banan to ulubiony owoc Daniela i jeszcze nektarynka,sliwka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Zakorzenienie
|
ale to ja pokazałam takie jak ja mam ale nie dałam za nie 30o zlotych tylko 19,99 euro dwa lata temu jeszcze przed ciażą przechodzilam 2 sezony i sa super wygodne i na 3 też sie nadaja przy mrozach miałam cieplutko bo one do -40 wytrzymuja i ja chciałabym cos podobnego dla Julki z tej firmy bo już mam sprawdzoną
Baobabku super ten Twój uciekinier a jaki rozmiar bucika nosicie ? może ja bym wam nasze kaki podesłała? niebieskie z kaczuszkami i skarpeta w srodku zalozone może 2 razy i to na odleglości samochód dom dom samochód tak że sa jak nowe ![]() Ana jakie upatrzylas zapodaj linka do allegro ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Baobabku no właśnie takie bym wam wysłaął jak w linku podalas te niebieskie kaczuszki jak dasz adres na pw i rozmiar bedzie pasowala mamy chyba 23 albo 22 juz nie pamiętam zerknę jak bedę w domu i jutro napiszę rano to jutro bym wysłała albo poczta albo kurierem bys jeszcze w tym tygodniu je miała tylko zdecyduj sie do 15.25 żebym wiedziała to je jutro zapakuje
#1068 |
Zakorzenienie
|
drcron..... wlansie widze ze wrzucili nowe dresy do oferty - kurcze sa takie takie co by do twojej bluzy pasoway:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
ooo fajnie, może ją znam
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
Pop jestem jestem
![]() jakos od powrotu tezeta czasu nie mam:P jak mala spi to albo sprzatam , albo cos tam ogladamy czy cos, mial isc teraz do pracy ale zaczyna od poniedzialku i chyba jeszcze sie nie zdazylismy soba po prostu "nacieszyc" ![]() ![]() na spacerach zwiewa jak nie wiem ![]() wieczorem znow gosci mamy i tak jakos czas leci ![]() przestalam troche pisac i jakos dziwnie sie wlepić spowrotem, ale dzieciaczki sa cuuudne! i fajnie, ze tez sa takie niegrzeczniuchy jak moja;D
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
oliwka mamy plana z plmadzia aby cie nawqiedzic razem w mielnie.. bo madzia bedzie w tym czasie niedaleko mnie na wakacjach u rodzinki
![]() Ola -dusiakowoa, Erwinek- Madzi i michalina obie próbowały obudzić kawalera podszczypując go i po buzi głaskając, Oraz 3 wizazowe mamusie w Mielnie
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2011-08-03 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym brała kurtkę na 92-bierz jeszcze pod uwagę, że pewnie będziesz czasem jej coś grubszego chciała założyć pod spód. Ja miałam z nexta dużo rzeczy i u nas na ogół pasowały te miesiące co tam są (choć donasza jeszcze parę t-shirtów 9-12mies.) słodka jest z tymi ogórami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kupon fajny się trafił Cytat:
U mnie jest naprawdę odwrotnie-w parku z nią się relaksuję-spędzamy ta na ogół z 6h (rano 2-2,5 i po południu ok.4h) i jest tam dość grzeczna (tylko czasem jej wygłupy mnie o zawal przyprawiają niemal-dziś stanęła na barierce od rowerka), picie zawsze kulturalnie odkłada do wózka, z placyku ucieka, ale tak dla zabawy-tak śmiesznie zaiwania i sie obraca czy już ją gonie i rechocze przy tym. I z usypianiem nawet spoko-w południu szybko usypia u nas na kanapie-kładę się koło niej, trochę ją przytrzymam coby mi nie uciekła i 10min i śpi. Wieczorem tez jest inaczej-wkładam ją do wyra, a sama kladę sie na naszym (są równolegle ok.40cm od siebie)i ona sobie tam tańcuje, a ja czytam książkę i jak się kładzie to ją "chwalę", a jak wstaje to siłą perswazji przekonuję, że jednak lepiej jest leżeć. jest tysiąc buziaków i tulaków,aż w końcu kotłamsi sie tylko w poziomie i już wiem że jesteśmy w domu. I w końcu zasypia-trwa ten rytuał 20-40min, ale mnie to nie denerwuje, bo sobie czytam ![]() No właśnie a propos czytania-czytałam ostatnio taką książkę o rozwoju psychicznym dzieci i własnie ok.18mies (może być trochę wcześniej lub poźniej) jest ten czas kiedy jedynym uznawanym przez dziecko kierunkiem jest odwrotny. I godne zapamiętania było to, że rozwój dziecka przechodzi jakby sinusoidalnie-co jakiś czas sa momenty lepsze i gorsze ( kiedy dziecko jest lub nie jest upierdem), inne są ich powody na każdym etapie rozwoju. Po 12 mies. te zmiany są co ok.6 mies. Cytat:
My we wrześniu uderzamy na ospę, a potem meningo Cytat:
coś w ten deseń dzieciowe http://allegro.pl/zimowe-sniegowce-d...741146253.html a jak wiesz na bielanach decathlon jest (swoją drogą półbuty też fajowe mają Cytat:
dziewczyny na wychowawczym-myślicie już o zimie? co będizeice z maluchami robić? bo ja ostatnio zaczęłam i już się boję co my będziemy robić jak placyku nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- a jakie sa te kalosze z pepco? ja się napaliłam na kalosze z CCC, takie piankowe jak drcron kiedyś pokazywała (chyba) tego typu http://allegro.pl/super-lekkie-piank...735401803.html ale jak mierzyłam młodej to się okazało, że ta skarpeta jest jakaś wąska i nawet jej noga nie chciała do końca wejść (a odkryłam to jak wyjęłam skarpetę, że by ją samą przymierzyć). A żeby nie było-młoda nosi teraz 21, a one były 22/23, takie sporo większe. I tylko jedna para była w tym rozmiarze i nie mogłam porównać czy wszystkie takie głupie...mogłabym kupić i zakładać jej bez, ale nie chciałam ryzykować, że będzie jej niewygodnie lub, że będą jej się nogi ślizgać. One są może brzydsze niż te typowe gumowe, ale są za to wygodne. I teraz na all na pewno nie zamówię, bo muszę tą skarpetę mierzyć
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w zeszłą zimę też kupiłam sobie pierwszy raz takie prawdziwe śniegowce-tż mi kazał,bo wiecznie marudziłam,że w stopy mi zimno.I to są najlepsze buty zimowe jakie mam.Podeszwa gruba,but naprawdę solidny,w środku kożuch i do tego fajnie jak na śniegowce wyglądają ![]() ![]() Też coś takiego dla Niny będę szukała. Możesz rzucić tytułami/autorami?bo ja chętnie kupię i poczytam co tam można się spodziewać po tym moim ukochanym bąbelku ![]()
![]() |
#1075 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ola dziś była cały dzień w przedszkolu a ja w pracy ![]() Odpoczęłam od dzieci . Ola nie płacze ładnie się bawi z dziećmi , je wszystko co jej dadzą , spać poszła przytulona do pani na rękach . jak przyszłam to wcale nie była mną zainteresowana ![]()
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Ja to jakaś inna matka jestem - moje dziecko ma niedużo ubrań, zabawek ostatnio nie kupuję, butów jedna para (wiem, że muszę dokupić co najmniej jedną)... I mnie starcza. Jemu zdaje się, że też. Nie wiem, czy to czynnik finansowy, czy jaki... żal byłoby mi coś kupić, żeby leżało w szafie albo było ubrane raz lub dwa (tak bywało na początku).
Tylko ja taka wyrodna? ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Ania - Igor ma jakiegoś wirusa na razie - ale wysypki brak. Lekarka mówi, że gardło zaczerwienione i ucho też (ale podobno niebakteryjnie) - obserwować i do kontroli. Do ucha nie daje się dotknąć (zakrapianie mu go to niezła jazda), ale chyba mu ciut lepiej - dostał w opór mojego mleka, Nurofen i poszedł spać.
#1077 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja sobie wreszcie piję piwko ![]()
![]() |
#1078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ksiażek mam tez trochę w pdf-mogę ci wysłac. przeczytałam "rozwój psychiczny dziecka 0-10lat" teraz czytam "jak mówić żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać żeby dzieci do nas mówiły" [to mam na pewno w pdfie] i jeszcze mam "jak wychować dziecko i nie oszaleć", ale pisał ją kaznodzieja i często rzuca jakimiś biblijnymi tekstami co mi nie specjalnie odpowiada I niestety wszystkie amerykańskie i trochę się do tamtejszych realiów odnoszą, ale nie zawsze to przeszkadza. Cytat:
Ja te którymi się nie bawiła sprzedałam i ostatnio rzadko kupuję-czas spędzamy jak pisałam głównie na placyku a tam i tak interesują ją tylko cudzesy (nasze jak biorę to tylko na wymianę-wśród chłopców furorę robi wózek dla lali). Wczoraj dostała od taty lalę bobasa i zakochana-daję jej pić, tuli, całuje, karmi, woła (lala Ala). Butów też nie mamy dużo, tylko ubrań masa (bo jak pisałam te lumpki zawsze mnie skuszą, a w razie co i tak potem sprzedam) ale a propos zabawek miałam was zapytać czym aktualnie lubią się bawić wasze dzieci? bo tak bym coś chciała już kupić... u nas hitem są takie zwykłe naczyńka-miseczki, miarka od mleka, łyżeczki-lenka "gotuje" i nas i zabawki "karmi", a te wszystko-robiące-mrygające cuda się kurzą... ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- ania i napiszesz nam co to za praca już?
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evitka mi możesz też wysłać książki Zosie teraz interesują książeczki, maluje kredkami, farbami i lepi z cistaoliny. Inne zabawki leżą w kącie. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- o jakich śniegowcach piszecie? mi też wiecznie zimno w stopki ![]()
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
ja malej tez juz nie kupuje tyle ciuchow ile wczesniej, zreszta ja 3/4 mam z lumpa .
Butow ma mase bo ja tez mam swira na tym punkcie:P zabawki teraz ma nowe jak dostanie, ja nie kupuje juz w ogole, sie urodzi to znowu dostaniemy mase zabawek wiec mija sie to z celem. Mala jeszcze nie spi, tz sie z nia bawi w chowanego, najlepsze jest to ze ona umie zakrywa oczy a pozniej go szuka ![]() ![]() potem on zakrywa oczy a ona sie chowa w tych samych miejscach co on ![]() to nic ze juz powinna kimac:P ululamy ja i sami spadamy do wyrka:P ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Spotkanie w Mielnie cuuudne:P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.