Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 12:27   #1051
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Baobabku na weselu poznałam dziewczyne z twojego miasta

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:44   #1052
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Jakie szczepienia sa teraz obowiązkowe?
W 13 m-cu odra /świnka /różczyka. A co później?

My jeszcze na tę pierwszą nie szczepiliśmy - chyba jeszcze z nią trochę poczekam.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:58   #1053
drcron
Zakorzenienie

widziałyscie te dziewczynki masakra
http://www.kciuk.pl/Dzieci-to-nie-la...kursom-a61733/
ostatnio tez czytałam artykul o najmłodszej bo az 10-cio letniej modelce nie pwiem dziewczynka przecudna ale czy aż w tak mlodym wieku powinna rozpoczynac karierę ?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

a kiedy jest ta ostatnia 6w1 ? my teraz mialysmy w 12 miesiącu zycia ta 3w1 i nie pamietam kiedy nastepna ma byc

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:58   #1054
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
u mnie też w Dino są po 30
gdzie kupujecie tańsze
Oliwka -ja kupiłam za 19,99 w Pepco.
Szkoda, że Cię teraz z nami nie ma

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:02   #1055
drcron
Zakorzenienie

a i dziewczyny jakie kozaki polecaci dla dzieciaczków na zimę ?
ja sie zastanawiam nad czyms takim tylko w wersji dzieciecej na allegro nie moghe znaleźć w odpowiednim rozmiarze ja mam i jestem z nich mega zadowolona
http://allegro.pl/sorel-1964-pac-gra...7.html#gallery
mamy tez juz kupione oryginalne EMU ale nie wiem czy jej w tym nie bedzie za zimno i czy nie bedą przemakały a kupiłam na wyprzedaży na początklu roku jak byłam z Jula u siostry w niemczech bałam się co do rozmiaru ale będzie dobry

Stary 2011-08-03, 13:04   #1056
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

=drcron;28527747]widziałyscie te dziewczynki masakra
ostatnio tez czytałam artykul o najmłodszej bo az 10-cio letniej modelce nie pwiem dziewczynka przecudna ale czy aż w tak mlodym wieku powinna rozpoczynac karierę ?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

a kiedy jest ta ostatnia 6w1 ? my teraz mialysmy w 12 miesiącu zycia ta 3w1 i nie pamietam kiedy nastepna ma byc [/QUOTE]
ja teraz szczepie ma 17 m-cy powinnam w lipcu ale miał katar cały czas

Sara ja nie wiem jak pneumo bo ja nie szczepilam

Dusiaka no szkoda bysmy polatały trochę ze szkrabami
podjade do pepco widze,że jest do 20

co do kozaków to ja nie pomogę bo będę musiała kupić takie w które danielowi się noga zmieści on ma szeroką stópkę,wizual już mniej wazny i juz na pewno nie 350zł

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-08-03 o 13:16
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:06   #1057
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
makabra oni chyba mają dziś zmowę bo maciek nie jadł jeszcze nic od 8 rano
no to Cię pocieszę- Kubuś od 8 rano właśnie pół obiadu - liczyła - 11 łyżeczek. Doła złapałam, nie mam ochoty dzisiaj już z nim nigdzie wychodzić inne dzieci siedzą w piasku i się ładnie bawią, albo biegają sobie ładnie i na wołanie mam przychodzą, a mój tylko piśnie i zwiewa dalej, wszystko dzieciom chce zabrać, a jak coś jedzą, to aż mi wstyd bo wyje i chce zabrać, jakbym go głodziła! ale jak mu dam to samo co dzieci mają to w dupie ma i najczęściej rzygnie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:10   #1058
Baobabek
Zakorzenienie

zobaczcie jak zwiewa, jeszcze zdjęcia z zoomem robione dodam że wszystkie kuracjuchy się oglądają za nami jak ja go wołam a on ma gdzieś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1435.jpg (151,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1436.jpg (148,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1439.jpg (181,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1443.jpg (90,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1449.jpg (93,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1452.jpg (167,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1451.jpg (171,9 KB, 25 załadowań)

Stary 2011-08-03, 13:11   #1059
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam nad czyms takim tylko w wersji dzieciecej na allegro nie moghe znaleźć w odpowiednim rozmiarze ja mam i jestem z nich mega zadowolona
http://allegro.pl/sorel-1964-pac-gra...7.html#gallery
mamy tez juz kupione oryginalne EMU ale nie wiem czy jej w tym nie bedzie za zimno i czy nie bedą przemakały a kupiłam na wyprzedaży na początklu roku jak byłam z Jula u siostry w niemczech bałam się co do rozmiaru ale będzie dobry
Ja też już się rozglądam za kozakami dla siebie i dla małej.Na all na pewno jej nie zamówię,bo 3 pary jej tak kupiłam i w żadnych nie chodzi,bo nie trafiłam z rozmiarami i jedne na stopy jej nie pasowały.300zł tak wywaliłamI nigdy więcej jej tak na pałe już nie kupię.
Podobają mi się jedne na all,ale będę ich szukała w sklepie.
Na początku września wypuszczę się do CH to myślę,że już coś w sklepach będzie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:26   #1060
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no to Cię pocieszę- Kubuś od 8 rano właśnie pół obiadu - liczyła - 11 łyżeczek. Doła złapałam, nie mam ochoty dzisiaj już z nim nigdzie wychodzić inne dzieci siedzą w piasku i się ładnie bawią, albo biegają sobie ładnie i na wołanie mam przychodzą, a mój tylko piśnie i zwiewa dalej, wszystko dzieciom chce zabrać, a jak coś jedzą, to aż mi wstyd bo wyje i chce zabrać, jakbym go głodziła! ale jak mu dam to samo co dzieci mają to w dupie ma i najczęściej rzygnie
musisz karmić i dzieci i jesgo to może mu będzie wtedy bardziej smakowało
mój tez tak ucieka ale jak nie biegne za nim tylko wołam to się wróci a czasami nie i wtedy musze nieźle doginać żeby go złapać a dziecko oczywiście ma radochę,że mama sobie pobiega
Stary 2011-08-03, 13:32   #1061
P0P70
Zakorzenienie

Bao- super ten Twój uciekający synek wygląda. Moja też tak ucieka i za niki sie nie ogląda. Na szczęście większość czasu spędza na ogrodzonej przestrzeni więc niech sobie lata.

Ja też się zastanawiałam nad kozaczkami ale stwierdziałam że nei będę teraz kupowała bo trzeba dopasować. Ona ma mała stopę (po mamusi) i nie wiem ile jej urośnie. I z podbiciem też problem.
Niemniej 300 za buty dla dziecka też bym nie dała - chociaż jakby mi sie strasznie podobały to może.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 13:36   #1062
Baobabek
Zakorzenienie

a ja potrzebuję pilnie gumiaki jakieś sprawdzone co macie dla kubusia, najlepiej na allegro bo w busku nie ma żadnych, prócz pepcowych - ale te straaasznie brzydkie. HELP

Stary 2011-08-03, 13:38   #1063
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej
Zaświeciło słońce

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Witam!
Dawno mnie nie było , trochę was zaniedbałam
U nas wszystko ok. , mały łobuz rozrabia ile się da , przez ostatnie deszczowe dni to wariacji można było dostać , na szczęście już minęło.
Z nowych umiejętnosci to mu nie wiem czy coś przybyło, jakoś jest chyba bardziej sprawniejszy , sam dosięga juz do klamek więc zamknięte drzwi przestały być juz przeszkodą , już nie mam gdzie chowac rzeczy typu piloty bo wszędzie sięga.
Noże i inne ostre narzędzi to wyniesione do spiżarki na najwyższą półkę bo nawet szuflady bez gałek juz potrafi otwierać.
Jest strasznie ciekawski wszędzie nosa wsadzi i wszystko zauwazy co nowe albo lezy nie tam gdzie powinno .
Mówi dalej nie wiele , po swojemu , ja w kazdym razie się z nim dogadam.

Mam podobnie jak Mrowak , też mam wyrzuty sumienia jak bym miała sobie po prostu posiedzieć a dzieckiem kto inny by się zajął , to i tak jeszcze tylko chwila a wyrosnie i już nie będzie chciało mamy ,niestety czas leci.Zmęczona jestem owszem ale jakoś nie potrzebuję specjalnie odsapnąć ,czy wyjechać , też bym nie wiedziała gdzie i co bym niby miała robić , ciągle bym myślała o dzieciach.

Ostatnio nie mam trochę czasu , bo jak mały zasypia to przeważnie na mnie czekają słoiki do robienia , a robię bardzo dużo w dzień nie za bardzo mam jak bo mi nie da.
Po za tym wróciłam do mojego dawnego hobby -szycie na maszynie więc tez mi trochę czasu zabiera.

Zdjęcia dzieciaczków śliczne , cieszę się że się wakacje udały
Też wstawię mojego do kolekcji w gumiakach i z kotem
Cudny chłopak i taki już duży wygląda. Gumiaki fantastyczne

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jaka ze mnie wyrodna matka - Igor ma tylko jedną parę butów - sandały. Wyrósł jakoś z dnia na dzień z pozostałych.

A w nocy śpimy sobie w trójkę, dotykam Igora i czuję, że jest rozpalony - bidulek, nie wiem, ile miał. O 4 rano dostał Nurofen i śpi. A ja w pracy. Ale jak nic - Adam idzie do lekarza o 12, niech bierze na mnie zwolnienie, bo zdaje mi się, że to uszy mogą być.

.
Oby to nie były uszy. Zdrówka życzymy

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja właśnie takie mam w domu - okropne. A moje dziecko oczywiście musi samo wchodzić i schodzić z nich - oczywiście na nogach a nie na czworakach. Więc my tylko ją asekurujemy. Czasami nawet sie nie trzyma poręczy tylko tak bez trzymanki wchodzi i schodzi.

A gdzie jest DARUSIA???
Dokładnie takie same jak Ty ma teściowa. Jak ja się cieszę że schodów nie mamy

Też już myślałam o Darusi. Czyzbym jakąś informację przeoczyła ?

Cytat:
Dziewczyny wiecie że z niektórymi z Was znam sie już dwa lata!!!!
Kurcze jak ten czas leci. Jako pierwsze na mausiach marcowo-kwietniowych były:
TylkoOliwka
Evitka
Catro
Madziwina
Megi
Mrowak
Minka
Agnieszka09
Baobabek
I ja oczywiście. Nie wymieniałam tych które przestały z nami pisać. Dziewczyny kupę czasu minęło. I ile nowych osób doszło .
Tak jakoś mi sie na wpomnienia zebrało
Ja dołączyłam jakoś później choć przyznam szczerze że wcześniej podczytywałam. No i przypomnę że to Tż znalazł ten wątek jak szukałam opinii o wózku

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
iza.. ale gapa ze mnie.. to umiejetnosci na roczek hahahaha nasze w 17 msc zycia beda miały 75 tygodni jej źle spojrzałam.. haha NO ALE MAM MĄDRE DZIECKO HAHAHAHA... dlatego wydawało mi sie cos nie tak z tymi nowymi umiejetnosciami bo ona juz daaaawno to opanowała wszystko.. ale tam nie wypisują tych z 75 tyg.. szkoda

A ja się napaliłam na ciąg dalszy i dupa. Trzeba szukać bo ciekawa jestem tych pozostałych skoków

Cytat:
niestety nie lepiej, jest gorzej...dzisiaj wepchałam mu zaledwie pół obiadu ja już nie mam siły... czemu on tak nie ma apetytu???nie ma nic gorszego niż niejedzące dziecko
Evitka - Twoja mała grzecznieje, a Kubuś jest za to nie do wytrzymania, kurde non stop marudzenie, na spacerze mi ciągle ucieka, nie idzie nigdy w tą stronę co ja, w wózku nie wysiedzi, butelką z piciem rzuca, w błoto włazi, w koszach na śmieci grzebie-dzisiaj po 2 godzinach w parku tak mnie łeb boli, że nic tylko odstrzelić! no i ze spaniem są jazdy, usypiam go teraz tak jak Ty wcześniej!wyjde z pokoju a on stoi na baczność po 5 sekundach! Teraz zasnął po pół godzinie, ale suszarka chodzi cały czas
Bao a czy Kubuś nie zjada tylko swojego jedzenia czy Waszego też nie ruszy ? Bo może jak Wasze będzie jadł to moze warto spróbować mu też dawać a przestać specjalnie dla niego przygotowywać. Szkoda Twojego czasu, nerwów itd. Ja oczywiście nie bardzo mogę się wypowiadać na temet niejadków ale skoro wyjada innym dzieciom?

Cytat:
a kiedy jest ta ostatnia 6w1 ? my teraz mialysmy w 12 miesiącu zycia ta 3w1 i nie pamietam kiedy nastepna ma byc
16 -ty miesiąc. W książeczce zdrowia jest taka naklejka z kalendarzem szczepień

Cytat:
zobaczcie jak zwiewa, jeszcze zdjęcia z zoomem robione dodam że wszystkie kuracjuchy się oglądają za nami jak ja go wołam a on ma gdzieś
Cudny chłopak cudnie ucieka. Czapkę ma odlotową.

Ps dla pocieszenia dodam że Zosia ucieka równie atrakcyjnie i raczej nie zdarza się żeby chciała dobrowolnie iść w wybranych przez nas kierunku

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
a ja potrzebuję pilnie gumiaki jakieś sprawdzone co macie dla kubusia, najlepiej na allegro bo w busku nie ma żadnych, prócz pepcowych - ale te straaasznie brzydkie. HELP
Ja kupiłam u nas na targowisku i są polskiej firmy demar, kosztowały całe 28 pln
Stary 2011-08-03, 13:43   #1064
Baobabek
Zakorzenienie

http://allegro.pl/hicior-demar-ociep...732540274.html dobre toto??ma ktoś??

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej
Zaświeciło słońce

Cudny chłopak i taki już duży wygląda. Gumiaki fantastyczne

Oby to nie były uszy. Zdrówka życzymy

Dokładnie takie same jak Ty ma teściowa. Jak ja się cieszę że schodów nie mamy

Też już myślałam o Darusi. Czyzbym jakąś informację przeoczyła ?

Ja dołączyłam jakoś później choć przyznam szczerze że wcześniej podczytywałam. No i przypomnę że to Tż znalazł ten wątek jak szukałam opinii o wózku

A ja się napaliłam na ciąg dalszy i dupa. Trzeba szukać bo ciekawa jestem tych pozostałych skoków

Bao a czy Kubuś nie zjada tylko swojego jedzenia czy Waszego też nie ruszy ? Bo może jak Wasze będzie jadł to moze warto spróbować mu też dawać a przestać specjalnie dla niego przygotowywać. Szkoda Twojego czasu, nerwów itd. Ja oczywiście nie bardzo mogę się wypowiadać na temet niejadków ale skoro wyjada innym dzieciom?

16 -ty miesiąc. W książeczce zdrowia jest taka naklejka z kalendarzem szczepień

Cudny chłopak cudnie ucieka. Czapkę ma odlotową.

Ps dla pocieszenia dodam że Zosia ucieka równie atrakcyjnie i raczej nie zdarza się żeby chciała dobrowolnie iść w wybranych przez nas kierunku

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Ja kupiłam u nas na targowisku i są polskiej firmy demar, kosztowały całe 28 pln
nie zjada ani swojego ani naszego - ewentualnie dziubnie, a jak się udławi np kawałkiem naszego kotleta to rzyg dzieciom zabiera: drożdżówki, lody w wafelku rożku, banany (a jak dotknie językiem banana to rzyga jak długi).

Stary 2011-08-03, 13:50   #1065
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
http://allegro.pl/hicior-demar-ociep...732540274.html dobre toto??ma ktoś??

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

nie zjada ani swojego ani naszego - ewentualnie dziubnie, a jak się udławi np kawałkiem naszego kotleta to rzyg dzieciom zabiera: drożdżówki, lody w wafelku rożku, banany (a jak dotknie językiem banana to rzyga jak długi).
Dokładnie takie mamy tylko bez ocieplenia.

To problem z jedzeniem
Sama nie jestem zwoleniczką metody ale może przegłodzić troszkę. Znam dzieci, które potrafiły nie ruszyć nic całymi dniami tylko piły i nic. Później było jeszcze gorzej bo się żołądek kurczył.
Jak ja się cieszę że mam małego "żarłoka"
Stary 2011-08-03, 13:53   #1066
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
własnie dokładnie takie są u mnie w Dino,guma jak guma

banan to ulubiony owoc Daniela i jeszcze nektarynka,sliwka
Stary 2011-08-03, 14:01   #1067
drcron
Zakorzenienie

ale to ja pokazałam takie jak ja mam ale nie dałam za nie 30o zlotych tylko 19,99 euro dwa lata temu jeszcze przed ciażą przechodzilam 2 sezony i sa super wygodne i na 3 też sie nadaja przy mrozach miałam cieplutko bo one do -40 wytrzymuja i ja chciałabym cos podobnego dla Julki z tej firmy bo już mam sprawdzoną

Baobabku super ten Twój uciekinier a jaki rozmiar bucika nosicie ? może ja bym wam nasze kaki podesłała? niebieskie z kaczuszkami i skarpeta w srodku zalozone może 2 razy i to na odleglości samochód dom dom samochód tak że sa jak nowe a stoja nieużywane bo na Jule juz zamałe a jak wyciagnęlam jej tą skarpetę to widac ze źle jej się w nich chodzi

Ana jakie upatrzylas zapodaj linka do allegro

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Baobabku no właśnie takie bym wam wysłaął jak w linku podalas te niebieskie kaczuszki jak dasz adres na pw i rozmiar bedzie pasowala mamy chyba 23 albo 22 juz nie pamiętam zerknę jak bedę w domu i jutro napiszę rano to jutro bym wysłała albo poczta albo kurierem bys jeszcze w tym tygodniu je miała tylko zdecyduj sie do 15.25 żebym wiedziała to je jutro zapakuje

Stary 2011-08-03, 14:33   #1068
mloda1989
Zakorzenienie

drcron..... wlansie widze ze wrzucili nowe dresy do oferty - kurcze sa takie takie co by do twojej bluzy pasoway:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:15   #1069
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Baobabku na weselu poznałam dziewczyne z twojego miasta
ooo fajnie, może ją znam

Cytat:
ale to ja pokazałam takie jak ja mam ale nie dałam za nie 30o zlotych tylko 19,99 euro dwa lata temu jeszcze przed ciażą przechodzilam 2 sezony i sa super wygodne i na 3 też sie nadaja przy mrozach miałam cieplutko bo one do -40 wytrzymuja i ja chciałabym cos podobnego dla Julki z tej firmy bo już mam sprawdzoną

Baobabku super ten Twój uciekinier a jaki rozmiar bucika nosicie ? może ja bym wam nasze kaki podesłała? niebieskie z kaczuszkami i skarpeta w srodku zalozone może 2 razy i to na odleglości samochód dom dom samochód tak że sa jak nowe a stoja nieużywane bo na Jule juz zamałe a jak wyciagnęlam jej tą skarpetę to widac ze źle jej się w nich chodzi

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Baobabku no właśnie takie bym wam wysłaął jak w linku podalas te niebieskie kaczuszki jak dasz adres na pw i rozmiar bedzie pasowala mamy chyba 23 albo 22 juz nie pamiętam zerknę jak bedę w domu i jutro napiszę rano to jutro bym wysłała albo poczta albo kurierem bys jeszcze w tym tygodniu je miała tylko zdecyduj sie do 15.25 żebym wiedziała to je jutro zapakuje
Teraz ma rozm. 22, ale gumiaki muszę mieć większe bo ciężko włażą, chciałam 23 mu kupić. Ale nie rób sobie problemu na all chyba kupię, jak macie te z tej firmy to chyba wezmę te krokodylki albo kaczuszki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 16:09   #1070
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Pop jestem jestem

jakos od powrotu tezeta czasu nie mam:P

jak mala spi to albo sprzatam , albo cos tam ogladamy czy cos, mial isc teraz do pracy ale zaczyna od poniedzialku i chyba jeszcze sie nie zdazylismy soba po prostu "nacieszyc" wiec nadrabiamy 2 miesiace nie widzenia sie, jak mloda nie spi to na dworze caly czas , zdjec mam mase musze w koncu zgrac i wkleic pare mojego lobuza

na spacerach zwiewa jak nie wiem tz ja ciagle gania:P

wieczorem znow gosci mamy i tak jakos czas leci
przestalam troche pisac i jakos dziwnie sie wlepić spowrotem, ale dzieciaczki sa cuuudne!
i fajnie, ze tez sa takie niegrzeczniuchy jak moja;D
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 18:11   #1071
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ooo fajnie, może ją znam

Teraz ma rozm. 22, ale gumiaki muszę mieć większe bo ciężko włażą, chciałam 23 mu kupić. Ale nie rób sobie problemu na all chyba kupię, jak macie te z tej firmy to chyba wezmę te krokodylki albo kaczuszki
nazywa się magda dębowska

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-08-03, 19:16   #1072
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

oliwka mamy plana z plmadzia aby cie nawqiedzic razem w mielnie.. bo madzia bedzie w tym czasie niedaleko mnie na wakacjach u rodzinki

Ola -dusiakowoa, Erwinek- Madzi i michalina obie próbowały obudzić kawalera podszczypując go i po buzi głaskając,
Oraz 3 wizazowe mamusie w Mielnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BUDZIMY.jpg (60,9 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg leżymy.jpg (63,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mamusie.jpg (90,7 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mamy 2.jpg (88,5 KB, 50 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2011-08-03 o 20:15
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:53   #1073
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
E
No właśnie sama nie wiem jak z tym rozmiarem,bo Nina ma tego polarka co ma i Ola w rozmiarze 80 i on dalej na nią dobry.Nie wiem czy brać jej kurtkę na 92 zimową czy na 86-znowu teraz jej jesienną kupiłam na 86 z reserved kids i jest akurat dobra.

Cieszę się razem z Tobą

O nie czy my na pewno mówimy o dwóch różnych dziewczynkach?Moja za ogórki da się zabić-obojętnie czy małosolny,kiszony czy"normalny".Jeśli zobaczy już ogórka to cały dzień za nim woła.I jak tylko idę do kuchni to leci za mną i woła"nań"(jeść,pić)aż tupie i wieszą się na rączce od kuchenki,żeby wyżej podskoczyć i zobaczyć co na blacie się do jedzenia szykuje

ja bym brała kurtkę na 92-bierz jeszcze pod uwagę, że pewnie będziesz czasem jej coś grubszego chciała założyć pod spód. Ja miałam z nexta dużo rzeczy i u nas na ogół pasowały te miesiące co tam są (choć donasza jeszcze parę t-shirtów 9-12mies.)

słodka jest z tymi ogórami

Cytat:
M
Dziewczyny wiecie że z niektórymi z Was znam sie już dwa lata!!!!
Kurcze jak ten czas leci. Jako pierwsze na mausiach marcowo-kwietniowych
a wiesz, że ja też z tydzień temu odszukałam nasz pierwszy wątek (i późniejszy też) i sobie właśnie wspomniałam jak to było....i dużo było tam dziewczyn, które dużo i często pisały, a teraz nawet ich nicków nie kojarzyłam

Cytat:
dostaliśmy paczkę chemii tak tak paczuszkę a bardziej kartonik a w nim płyn do podłóg pasty do zębów szampony żele pod prysznic spraye do mebli itp. itd. od jednych moich znajomych dostalismy tylko kupon totolotka ale oni są bardzo biedni nie mieli co dac ja nie chciałam żeby cokolwiek dawali bardzo ich lubię i chciałam by byli ze mna w tym ważnym dla mnie dniu i powiedzialam, że jak maja nam cos dac to niech dadza kupon totolotka hehe i wygraliśmy 500 stówek z ich kuponu
no co ty , o takim prezencie nie słyszałam...
kupon fajny się trafił

Cytat:
Evitka - Twoja mała grzecznieje, a Kubuś jest za to nie do wytrzymania, kurde non stop marudzenie, na spacerze mi ciągle ucieka, nie idzie nigdy w tą stronę co ja, w wózku nie wysiedzi, butelką z piciem rzuca, w błoto włazi, w koszach na śmieci grzebie-dzisiaj po 2 godzinach w parku tak mnie łeb boli, że nic tylko odstrzelić! no i ze spaniem są jazdy, usypiam go teraz tak jak Ty wcześniej!wyjde z pokoju a on stoi na baczność po 5 sekundach! Teraz zasnął po pół godzinie, ale suszarka chodzi cały czas
czyli równowaga w przyrodzie musi być [wiem, głupi żart].
U mnie jest naprawdę odwrotnie-w parku z nią się relaksuję-spędzamy ta na ogół z 6h (rano 2-2,5 i po południu ok.4h) i jest tam dość grzeczna (tylko czasem jej wygłupy mnie o zawal przyprawiają niemal-dziś stanęła na barierce od rowerka), picie zawsze kulturalnie odkłada do wózka, z placyku ucieka, ale tak dla zabawy-tak śmiesznie zaiwania i sie obraca czy już ją gonie i rechocze przy tym. I z usypianiem nawet spoko-w południu szybko usypia u nas na kanapie-kładę się koło niej, trochę ją przytrzymam coby mi nie uciekła i 10min i śpi. Wieczorem tez jest inaczej-wkładam ją do wyra, a sama kladę sie na naszym (są równolegle ok.40cm od siebie)i ona sobie tam tańcuje, a ja czytam książkę i jak się kładzie to ją "chwalę", a jak wstaje to siłą perswazji przekonuję, że jednak lepiej jest leżeć. jest tysiąc buziaków i tulaków,aż w końcu kotłamsi sie tylko w poziomie i już wiem że jesteśmy w domu. I w końcu zasypia-trwa ten rytuał 20-40min, ale mnie to nie denerwuje, bo sobie czytam
No właśnie a propos czytania-czytałam ostatnio taką książkę o rozwoju psychicznym dzieci i własnie ok.18mies (może być trochę wcześniej lub poźniej) jest ten czas kiedy jedynym uznawanym przez dziecko kierunkiem jest odwrotny. I godne zapamiętania było to, że rozwój dziecka przechodzi jakby sinusoidalnie-co jakiś czas sa momenty lepsze i gorsze ( kiedy dziecko jest lub nie jest upierdem), inne są ich powody na każdym etapie rozwoju. Po 12 mies. te zmiany są co ok.6 mies.

Cytat:
teraz jest szczepienie tylko to 6w 1 czy jeszcze cos? bo my szczepiliśmy jeszcze na pneumokoki. Gubie się z tymi szczepieniami. Nie wiem ile kasy mam szykować
u nas 16-17 mies. 6w1 ost. (czwarta)dawka, potem z obowiązkowych dopiero w 5 r.ż., ale to już darmowe
My we wrześniu uderzamy na ospę, a potem meningo

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Oliwka -ja kupiłam za 19,99 w Pepco.
Szkoda, że Cię teraz z nami nie ma
Cytat:
ja już co prawda mam te z lumpa, ale w razie co to kupie jej w dectholnie- widziałam na all że są dla dzieci fajne śniegowce, a sama mam od nich i to są moje najukochańsze zimowe buty-nigdy w życiu w innych mi nie bylo tak cieplo, nieprzemakalnie i wygodnie
coś w ten deseń dzieciowe http://allegro.pl/zimowe-sniegowce-d...741146253.html
a jak wiesz na bielanach decathlon jest (swoją drogą półbuty też fajowe mają

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej
właśnie mnie też bardzo interesuje rozwój emocjonalny i psychiczny naszych maluchów i teraz się rozczytuję w tego typu książkach-na razie mam trzy-fajnie są niektóre etapy opisane i to czego możemy się spodziewać, jakie zachowania sa naturalne (co nie znaczy, ze pożądane)a co powinno martwić

dziewczyny na wychowawczym-myślicie już o zimie? co będizeice z maluchami robić?
bo ja ostatnio zaczęłam i już się boję co my będziemy robić jak placyku nie będzie....bardzo chcę żeby lenka kontakt dziećmi miała, i na myśl mi przychodzą tylko sale zabaw, żeby z nią jeździć,ale to za często się nie da (kasa...)

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

a jakie sa te kalosze z pepco?

ja się napaliłam na kalosze z CCC, takie piankowe jak drcron kiedyś pokazywała (chyba)
tego typu http://allegro.pl/super-lekkie-piank...735401803.html
ale jak mierzyłam młodej to się okazało, że ta skarpeta jest jakaś wąska i nawet jej noga nie chciała do końca wejść (a odkryłam to jak wyjęłam skarpetę, że by ją samą przymierzyć).
A żeby nie było-młoda nosi teraz 21, a one były 22/23, takie sporo większe.
I tylko jedna para była w tym rozmiarze i nie mogłam porównać czy wszystkie takie głupie...mogłabym kupić i zakładać jej bez, ale nie chciałam ryzykować, że będzie jej niewygodnie lub, że będą jej się nogi ślizgać. One są może brzydsze niż te typowe gumowe, ale są za to wygodne. I teraz na all na pewno nie zamówię, bo muszę tą skarpetę mierzyć

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:59   #1074
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

ja bym brała kurtkę na 92-bierz jeszcze pod uwagę, że pewnie będziesz czasem jej coś grubszego chciała założyć pod spód. Ja miałam z nexta dużo rzeczy i u nas na ogół pasowały te miesiące co tam są (choć donasza jeszcze parę t-shirtów 9-12mies.)

ja już co prawda mam te z lumpa, ale w razie co to kupie jej w dectholnie- widziałam na all że są dla dzieci fajne śniegowce, a sama mam od nich i to są moje najukochańsze zimowe buty-nigdy w życiu w innych mi nie bylo tak cieplo, nieprzemakalnie i wygodnie
coś w ten deseń dzieciowe http://allegro.pl/zimowe-sniegowce-d...741146253.html
a jak wiesz na bielanach decathlon jest (swoją drogą półbuty też fajowe mają

właśnie mnie też bardzo interesuje rozwój emocjonalny i psychiczny naszych maluchów i teraz się rozczytuję w tego typu książkach-na razie mam trzy-fajnie są niektóre etapy opisane i to czego możemy się spodziewać, jakie zachowania sa naturalne (co nie znaczy, ze pożądane)a co powinno martwić
Tak zrobię-kupię na 92,bo mniejszą to głupotą by było kupować

Ja w zeszłą zimę też kupiłam sobie pierwszy raz takie prawdziwe śniegowce-tż mi kazał,bo wiecznie marudziłam,że w stopy mi zimno.I to są najlepsze buty zimowe jakie mam.Podeszwa gruba,but naprawdę solidny,w środku kożuch i do tego fajnie jak na śniegowce wyglądająBo oczywiście musiały wyglądać tak aby oko moje cieszyć

Też coś takiego dla Niny będę szukała.

Możesz rzucić tytułami/autorami?bo ja chętnie kupię i poczytam co tam można się spodziewać po tym moim ukochanym bąbelku

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:59   #1075
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
P0P - puszczę samego. Już drugi raz w sumie. Wiem, że będzie dużo płaczu - Igor tak reaguje na lekarzy, a Adamowi słabo udaje się go uspokoić, ale trudno. Wytulam go jak wrócę z pracy i od psychoterapeuty.

Lind - wiem, że Ci ciężko, ja jeszcze karmię, ale pod koniec m-ca teoretycznie też planuję odstawić. Już mi serce pęka. Ja chcę odstawić i koniec. Problem z tym, że on MM nie chce pić i masz babo placek - same serki zastąpią mleko?

Libra - Miko cudny. I wygląda tak dorośle i równie mocno łobuzersko.
Moja też nie pije MM , teraqz panuje taki wirus w wawie ból gardła i wysypka do tego ale wysypka jest od razu nie jak przy trzydniówce na końcu

Cytat:
Oliwka my jutro na szczepienie, już mi szkoda Zosi bo ona zawsze bardzo płacze;/

teraz jest szczepienie tylko to 6w 1 czy jeszcze cos? bo my szczepiliśmy jeszcze na pneumokoki. Gubie się z tymi szczepieniami. Nie wiem ile kasy mam szykować
pneumo też razem będzie .

Cytat:
widziałyscie te dziewczynki masakra

jest gdzieś taki program o tych konkursach na którymś kanale masakra

Cytat:

takie kozaki dla dzieci ma reima

Ola dziś była cały dzień w przedszkolu a ja w pracy
Odpoczęłam od dzieci . Ola nie płacze ładnie się bawi z dziećmi , je wszystko co jej dadzą , spać poszła przytulona do pani na rękach . jak przyszłam to wcale nie była mną zainteresowana: D
Stary 2011-08-03, 20:12   #1076
megi-megi
Zakorzenienie

Ja to jakaś inna matka jestem - moje dziecko ma niedużo ubrań, zabawek ostatnio nie kupuję, butów jedna para (wiem, że muszę dokupić co najmniej jedną)... I mnie starcza. Jemu zdaje się, że też. Nie wiem, czy to czynnik finansowy, czy jaki... żal byłoby mi coś kupić, żeby leżało w szafie albo było ubrane raz lub dwa (tak bywało na początku).
Tylko ja taka wyrodna?

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Ania - Igor ma jakiegoś wirusa na razie - ale wysypki brak. Lekarka mówi, że gardło zaczerwienione i ucho też (ale podobno niebakteryjnie) - obserwować i do kontroli. Do ucha nie daje się dotknąć (zakrapianie mu go to niezła jazda), ale chyba mu ciut lepiej - dostał w opór mojego mleka, Nurofen i poszedł spać.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:20   #1077
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Jak Baobabek nie chce to może ja odkupię? Misiek teraz nosi buciki rozm 20 to na jesień i grubszą skarpetkę były by ok Daj znać ile byś chciała...

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ola -dusiakowoa, Erwinek- Madzi i michalina obie próbowały obudzić kawalera podszczypując go i po buzi głaskając,
Oraz 3 wizazowe mamusie w Mielnie
Fajne spotkanko, dzieciaczki i mamusie super

A ja sobie wreszcie piję piwko

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:32   #1078
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Tak zrobię-kupię na 92,bo mniejszą to głupotą by było kupować

Ja w zeszłą zimę też kupiłam sobie pierwszy raz takie prawdziwe śniegowce-tż mi kazał,bo wiecznie marudziłam,że w stopy mi zimno.I to są najlepsze buty zimowe jakie mam.Podeszwa gruba,but naprawdę solidny,w środku kożuch i do tego fajnie jak na śniegowce wyglądająBo oczywiście musiały wyglądać tak aby oko moje cieszyć

Też coś takiego dla Niny będę szukała.

Możesz rzucić tytułami/autorami?bo ja chętnie kupię i poczytam co tam można się spodziewać po tym moim ukochanym bąbelku
ja też w zeszły roku nabyłam pierwsze-i też mi stary kazal-w samą wigilię mnie do sklepu zawiózł...

ksiażek mam tez trochę w pdf-mogę ci wysłac.

przeczytałam "rozwój psychiczny dziecka 0-10lat"
teraz czytam "jak mówić żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać żeby dzieci do nas mówiły" [to mam na pewno w pdfie]
i jeszcze mam "jak wychować dziecko i nie oszaleć", ale pisał ją kaznodzieja i często rzuca jakimiś biblijnymi tekstami co mi nie specjalnie odpowiada
I niestety wszystkie amerykańskie i trochę się do tamtejszych realiów odnoszą, ale nie zawsze to przeszkadza.

Cytat:
Ja to jakaś inna matka jestem - moje dziecko ma niedużo ubrań, zabawek ostatnio nie kupuję, butów jedna para (wiem, że muszę dokupić co najmniej jedną)... I mnie starcza. Jemu zdaje się, że też. Nie wiem, czy to czynnik finansowy, czy jaki... żal byłoby mi coś kupić, żeby leżało w szafie albo było ubrane raz lub dwa (tak bywało na początku).
Tylko ja taka wyrodna?
nie uważam żebyś była wyrodna-moje dziecko to ma bardzo malo zabawek-mieszczą się w dwóch pudłach z ikei (takich plastikowych większych) +2 zestawy klocków, 2 sortery i jakaś farma (nie liczę tu podwórkowych)
Ja te którymi się nie bawiła sprzedałam i ostatnio rzadko kupuję-czas spędzamy jak pisałam głównie na placyku a tam i tak interesują ją tylko cudzesy (nasze jak biorę to tylko na wymianę-wśród chłopców furorę robi wózek dla lali). Wczoraj dostała od taty lalę bobasa i zakochana-daję jej pić, tuli, całuje, karmi, woła (lala Ala).
Butów też nie mamy dużo, tylko ubrań masa (bo jak pisałam te lumpki zawsze mnie skuszą, a w razie co i tak potem sprzedam)

ale a propos zabawek miałam was zapytać czym aktualnie lubią się bawić wasze dzieci? bo tak bym coś chciała już kupić...

u nas hitem są takie zwykłe naczyńka-miseczki, miarka od mleka, łyżeczki-lenka "gotuje" i nas i zabawki "karmi", a te wszystko-robiące-mrygające cuda się kurzą...

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

ania i napiszesz nam co to za praca już?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:36   #1079
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ja też w zeszły roku nabyłam pierwsze-i też mi stary kazal-w samą wigilię mnie do sklepu zawiózł...

ksiażek mam tez trochę w pdf-mogę ci wysłac.

przeczytałam "rozwój psychiczny dziecka 0-10lat"
teraz czytam "jak mówić żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać żeby dzieci do nas mówiły" [to mam na pewno w pdfie]
i jeszcze mam "jak wychować dziecko i nie oszaleć", ale pisał ją kaznodzieja i często rzuca jakimiś biblijnymi tekstami co mi nie specjalnie odpowiada
I niestety wszystkie amerykańskie i trochę się do tamtejszych realiów odnoszą, ale nie zawsze to przeszkadza.

nie uważam żebyś była wyrodna-moje dziecko to ma bardzo malo zabawek-mieszczą się w dwóch pudłach z ikei (takich plastikowych większych) +2 zestawy klocków, 2 sortery i jakaś farma (nie liczę tu podwórkowych)
Ja te którymi się nie bawiła sprzedałam i ostatnio rzadko kupuję-czas spędzamy jak pisałam głównie na placyku a tam i tak interesują ją tylko cudzesy (nasze jak biorę to tylko na wymianę-wśród chłopców furorę robi wózek dla lali). Wczoraj dostała od taty lalę bobasa i zakochana-daję jej pić, tuli, całuje, karmi, woła (lala Ala).
Butów też nie mamy dużo, tylko ubrań masa (bo jak pisałam te lumpki zawsze mnie skuszą, a w razie co i tak potem sprzedam)

ale a propos zabawek miałam was zapytać czym aktualnie lubią się bawić wasze dzieci? bo tak bym coś chciała już kupić...

u nas hitem są takie zwykłe naczyńka-miseczki, miarka od mleka, łyżeczki-lenka "gotuje" i nas i zabawki "karmi", a te wszystko-robiące-mrygające cuda się kurzą...

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

ania i napiszesz nam co to za praca już?

Evitka mi możesz też wysłać książki

Zosie teraz interesują książeczki, maluje kredkami, farbami i lepi z cistaoliny. Inne zabawki leżą w kącie.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

o jakich śniegowcach piszecie? mi też wiecznie zimno w stopki

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-08-03, 20:38   #1080
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja malej tez juz nie kupuje tyle ciuchow ile wczesniej, zreszta ja 3/4 mam z lumpa .
Butow ma mase bo ja tez mam swira na tym punkcie:P

zabawki teraz ma nowe jak dostanie, ja nie kupuje juz w ogole, sie urodzi to znowu dostaniemy mase zabawek wiec mija sie to z celem.

Mala jeszcze nie spi, tz sie z nia bawi w chowanego, najlepsze jest to ze ona umie zakrywa oczy a pozniej go szuka kochany szkrab , tz sie chowa za spaniem, w lazience, w szafie
potem on zakrywa oczy a ona sie chowa w tych samych miejscach co on
to nic ze juz powinna kimac:P

ululamy ja i sami spadamy do wyrka:P

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Spotkanie w Mielnie cuuudne:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości