|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
Cytat:
![]() No mam nadzieje, że na mnie będzie wyglądać równie pięknie jak na tej PM-ce, albo jeszcze lepiej ![]() Pisała, że sprzedaje za 1000 zł, ale może uda mi się jeszcze coś utargować. Choć jak za taką suknię to i tak nie jest dużo
|
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze 3mam kciuki a ja sie tak wkrecilam w tą stronke co mi przeslalas, ze nie moge sie oderwac! juz duzo mi sie spodobalo! jedna wogole rewelacja, tylko, ze na 162, ale co tam, dzisiaj obejrze do konca, to tylko ponad 170 stron sukienek
|
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=evoonia86;28529878]my nauki robiliśmy w tym roku w okresie kwiecień-czerwiec. większość par na naukach miała zaplanowane wesele na 2012 rok. na ten rok było bardzo mało par, z czego 1 w ciąży i ślub planowali tak na szybko
zrobicie wczesniej i będzie z głowy. my poszliśmy teraz, żeby później na spokojnie zająć się ostatecznymi formalnościami, zapraszaniem gości i jakimiś ostatecznymi sprawunkami.Też mamy nauki za sobą, byliśmy w lipcu u dominikanów w Krakowie, dwudniowe (piątek i sobota). Jeszcze tylko poradnia. Chcieliśmy teraz zrobić te nauki, alby potem na ostatnią chwilę nie szukać. A teraz dłuższy dzień i łatwiej czas znaleźć.
|
#4744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
??
|
|
|
#4745 | |
|
Rozeznanie
|
CZEŚĆ LASKI!!!!
Widzę się tu dzieje ojjjj dzieje!!! Cytat:
no proszę, proszę, mega oryginalnie gratuluję na czym polegał ten test i jakie w ogóle wymaganie należało spełnić? Na jaki etat to jest praca? Płacą od czego? Od filmu? Czy jak? Hmmm bardzo ciekawie to wszystko brzmi No widzisz...4tys ale za 2 dni!!! Ja wiem, że DJ+wodzirej to ogólnie z reguły tańsza opcja od kapeli (mówię o takiej z prawdziwego zdarzenia, gdzie jest więcej niż 3os. ) Ale aż taka różnica??? Ten zespół się Nas pytał czy życzyć sobie będziemy także ich na poprawiny...wtedy to będzie łącznie 9tys. gdzie jeszcze niedawno ktoś płacił im za 2dni 6tys (widać za poprawiny liczą sobie połowę tego, co za wesele) A tu, z reguły, dziewczyny mają kapele na 2dni i wszystkie płacą 3,500, 4,300, 4,500 !!! Jedna tylko z dziewczyn daje jakoś koło 6tys., ale to też za 2dni!!! Ehhh masakra z tą ceną szkoda mi po prostu aż takiej kasy... No nic, czekam do jutra na odp tego drugiego zespołu i tyle, wtedy się okaze... eh Tak jak mówisz, to, czego wymagamy od zespołu nie jest standardem, ale nie jest też nieosiągalne tzn. po prostu są takie kapele, które wszystkim tym dysponują. I znaleźliśmy kilka, ale przeważnie mieli już terminy pozajmowane.... ewentualnie straszyli ceną (jak np. goście z Wa-wy krzyknęli 11tys!!!) A trójka ludzi z Lublina wraz z dojazdem chciała jakoś 4,300-4,500zł, więc tu w sumie wychodzi OK za 6osób-5tys. do 3 rano... plus ewentualne dodatkowe 300zł/h, to nawet jeśli goście będą się bawić do 4 czy 5 to wyjdzie Nas to 5300-5600, nie 6tys. a mamy kapelę na miejscu, za dojazd nie trzeba płacić... no i zwrócą Nam jeszcze to, co uda im się jeszcze uzbierać (sama już nie wiem czy piszę teraz do Ciebie, Kochana, czy sama siebie przekonuję |
|
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4747 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My się chyba w ogóle nie znamy jeszcze, co? Dzięki za zrozumienie ja też uważam, że 6tys to mega kasa jak za granie przez jedną noc...eh i uwierz mi- z miłą chęcią wolałabym za to np wyłożyć podłogę czy kupić jakieś super mebelki czy sprzęt AGD, co służyłoby Nam NIECO dłużej niż jedną noc.... Ostatecznie dogadałam się z nimi na 5tys. do 3rano.... plus 300zł za każdą dodatkową godzinę grania...do 6:00 grać na bank nie będzie trzeba (wątpię żeby ktoś chciał się tak długo bawić....), więc do 6tys nie dobijemy (cicho, jakoś muszę się pocieszać punktu 2. nie zczaiłam bo nie pisałam nic na temat tego, co mówi TŻ....chyba coś inaczej przeczytałaś? Serio przymierzałaś butki Laboutina???? ![]() Cytat:
Cytat:
Ooo dobre!!! Bardzo dobry pomysł z tym "testowaniem" fryzurki i fryzjerki...Ja sama wybieram się na ślub teraz, w październiku i nawet na to nie wpadłam, że tak można ![]() Ale z tymi dodatkami we włosach to już przesadziłaś, Kobieto SZALONA!!! Mi też bardzo podoba się i kwiat we włosach.... i woalka.... i nawet niektóre diademy...., ale wszystkiego mieć się NIE DA! Ja sama myślę już od dawna nad woalką... i też zastanawiałam się już czy w ogóle woalka może iść w parze z welonem ??? I znalazłam odpowiedź, ta daaaam:
|
|||
|
|
|
#4748 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha. A może wiesz co to za model bo szukam i znaleźć nie mogę??
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
apropo kilku grzybków w barszczu
to ja zastanawiam się czy mi welon będzie pasował do bolerka...
|
#4750 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
moje gratulacje!!! ![]() Cytat:
podpisywały umowy z zespołami jednocześnie buszując wśród sukien ślubnych, kombinując już nad kolorystyką wesela, przechodząc poprzez najdrobniejsze szczegóły dekoracji Nie jesteś sama- ja za suknią zaczynam chodzić w przyszłym roku, może uda mi się skoczyć w lutym na targi ślubne w katowickim Spodku może też zawitam do galerii krakowskiej wtedy też pewnie zadecyduję jaką fryzurę będę chciała...ale wiadomo, że już teraz się myśli i wybiera, wstępnie coś wyklucza... Najważniejsze już macie A kościół??? Ciekawy pomysł z tymi słonecznikami- bardzo pozytywny, oryginalny i fajnie nastraja Skąd taki wytrzasnęłaś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- P.S kończymy dziś wątek ??
|
|
#4752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() DZIEWCZYNKI Ach... mój TŻ jest cudowny a jak nie to odsyłam do archiwum - 26 lipca ) - byłam tak zachwycona tym co zrobił, że wieczorkiem pokazałam też swojemu TŻowi jaki kochany jest ten Chatkowy Otóż wróciłam dziś po stażyku do domku, a tam na lustrze przyklejony list Moja pierwsza (jakże głupia ?Liścik ten został przyklejony na 3 wycięte z takich samoprzylepnych karteczek serduszka - ależ mnie one rozczuliły, takie śmieszne, krzywo przycięte, ale widać że stworzone z miłością jeeej... Napisał w nim, że od teraz będzie się starał zostawiać dla mnie takie wiadomości żeby mi było miło i żebym pamiętała, że bardzo mnie kocha Napisał, że zrobił takie większe jedzonkowe zakupy, zamówił kilka drobnych elementów do samochodu (już dawno miał to zrobić Hehe i na końcu uroczy P.S. Napisał, że ma prośbę bym zrobiła sobie stretching, założyła butki i poszła do parku pobiegać i pospacerować (ostatnio mu się żaliłam, że dołuje mnie ta pogoda i tęsknię do kontaktu z naturą ;p) i że wieczorkiem mu opowiem ^^ A i napisał na koniec, że "wieczorek będzie milutki" i że mnie kocha ![]() Może nie napisał mi wiersza miłosnego ale uwierzcie mi dziewczynki, że sprawił mi ogromną przyjemność Już pominę fakt, że bez ociągania zrobił parę rzeczy w domku, ale strasznie mi miło że zdobył się na odrobinę romantyzmu z tym liścikiem bo nie powiem - brakowało mi tego W dodatku ostatnimi czasy odczuwałam z jego strony straszną presję, że nie mam pracy (on od miesiąca jest na pełnym etacie i oczywiście ogromnie się z tego cieszę, ale nie sądziłam że będzie miał mi za złe że mnie się jeszcze nie udało znaleźć pracy). Mówił, że nie szukam jej tak jak trzeba, że nie wiem czego chcę a jak już znalazłam jakąś ofertę - może i umowę zlecenie, czyli nie to do czego ostatecznie dążę, ale zawsze to jakieś doświadczenie i więcej kaski niż na stażu - to kompletnie mnie demotywował, mówił że szkoda czasu i ogólnie sprawiał, że czułam się beznadziejnie, taka nieprzydatna i głupia wręcz, niezaradna... Wczoraj nawet byłam na jednej rozmowie, ale nic Wam nie mówiłam, bo byłam przybita tym tematem... Poszło mi kiepsko, bo jakoś tak zupełnie przestałam wierzyć w siebie i wiecie, to jest tak cholernie przykre kiedy najważniejsza dla Was osoba krytykuje Wasze wybory, może niektóre z Was wiedzą co mam na myśli. Odbyliśmy wczoraj wieczorem bardzo szczerą (i łzawą ) rozmowę na ten temat, ostatecznie TŻ zrozumiał moje smutki i był bardzo pocieszycielski Tym bardziej się dziś cieszę, że podszedł mnie z trochę innej strony, chce mnie przeprosić i poprawić nasze relacje (bo z tym ciśnieniem na szukanie pracy trochę nam się popsuły) ![]() Sorki, że tak długo, ale potrzebowałam się wygadać Najważniejsze, że teraz jest już tak dobrze i miło ![]() O.K.! To teraz Sztuczka zgodnie z zaleceniem swojego TŻa zakłada butki i idzie się poruszać dla zdrowia i lepszego samopoczucia! Wróci tu do Was jeszcze
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sztuczka_magiczka sweeeet!!
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybym miała wybierać to zrezygnowała bym bolerka na rzecz welonu ale to ja---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- sztuczko słodziak
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie nie mieć welonu
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy nie jest nas za mało dziś... ja za chwilkę uciekam bo TŻ przyjedzie a ja się straaasznie stęskniłam za nim
. A nie widzieliśmy się raptem jeden dzień. To chyba przez to, że na wakacjach byliśmy cały czas razem i teraz cięzko jest mi się odzwyczaić. Aż się boję co to będzie jak od przyszłego tygodnia TŻ będzie musiał wrócić do pracy bo urlop mu się kończy...
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nigdzie nie mogę znaleźć niczego co by pasowało do mojej sukni
|
|
#4759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się że dużo ładniej takie wyglądają niż z długim
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz ja w lipcu się boje że będzie zimno... w połowie lipca w tym roku była temp około 15 stopni nie wyobrażam sobie bez niczego pójść do kościoła... a wrzesień to też moze być różny
|
#4763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty co planujesz bolerko/etola/ sweterek ?? czy w zaleśności od sukni ??
|
|
#4765 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wyskoczyło mi w googlach, że bardzo Wam się podobała suknia Herm's Vanimo
Mam do sprzedania taką suknię w stanie idealnym, rozmiar 36. Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana odkupieniem jej po bardzo okazyjnej cenie, to można ją znaleźć na allegro wpisując "vanimo" lub piszcie na maila, podeślę Wam zdjęcia: malgorzata.kowalska@onet. euSorry za reklamę, ale może którejś dziewczynie się przyda A dokładniej chodzi o tę suknię:https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1311789943 |
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co myślicie o czymś takim?
Zostaniesz na stałe? Edytowane przez Madziuniusia Czas edycji: 2011-08-03 o 20:20 |
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lipiec jak lipiec ale wrzesień też bywa różny
|
|
#4768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Etola (ta futerkowa) raczej nie bo to bardzie pasuje na ślubach w październiku, listopadzie, czy marcu ale nie w kwietniu gdzie już wiosna jest.. Będę szukać jakiegoś szala czy etoli ale takie cieńszej, nie futerkowej........ a znając mnie stanie w ostateczności na tym nieszczęsnym bolerku którego tak nie lubię bo ciężko jest sprostac moim wymaganiom, wybredna jestem ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-08-03 o 20:27 |
||
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chciała bym mieć ten komfort psychiczny że nie zmarznę
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj normalnie sie wzruszylam jak to czytalam!! Sztuczko w związku są lepsze i gorsze chwile... Twoj TZ sam doszedl do wniosku, ze Cie ostatnio troche zaniedbuje i chciał sie troszke zrehabilitowac! to takie sweetaśne jak to milo czytac jak facet taki romantyczny jest cos mysle, ze dzisiejszy woeczorek bedzie baaardzo udany tylko sie pilnujcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.

wieczorkiem sobie obejrze

??
gdzie jeszcze niedawno ktoś płacił im za 2dni 6tys (widać za poprawiny liczą sobie połowę tego, co za wesele) A tu, z reguły, dziewczyny mają kapele na 2dni i wszystkie płacą 3,500, 4,300, 4,500 !!! Jedna tylko z dziewczyn daje jakoś koło 6tys., ale to też za 2dni!!! Ehhh masakra z tą ceną
ewentualnie straszyli ceną (jak np. goście z Wa-wy krzyknęli 11tys!!!) A trójka ludzi z Lublina wraz z dojazdem chciała jakoś 4,300-4,500zł, więc tu w sumie wychodzi OK za 6osób-5tys. do 3 rano... plus ewentualne dodatkowe 300zł/h, to nawet jeśli goście będą się bawić do 4 czy 5 to wyjdzie Nas to 5300-5600, nie 6tys. a mamy kapelę na miejscu, za dojazd nie trzeba płacić... no i zwrócą Nam jeszcze to, co uda im się jeszcze uzbierać (sama już nie wiem czy piszę teraz do Ciebie, Kochana, czy sama siebie przekonuję
więc nie mam zdjęć. Dostawa się niestety opóźniła, więc pójdę tam znowu za tydzień i wtedy pocykam jakieś fotki

) rozmowę na ten temat, ostatecznie TŻ zrozumiał moje smutki i był bardzo pocieszycielski