|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
I my Juz nie spimy Madziaranew oby sie rozkrecilo. Dawaj znac co i jak i czekam na info ze szpitala ze Juz po Agni a na plamach sie nie znam wiec nie pomogę.Lece do kuchni, męża wyprawic do pracy i na śniadanko, bo głodne jesteśmy Juz z Wicią. I pogoda nam sie popsula. Deszcz pada Narazie |
|
|
|
#2402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Dzien dobry
![]() Piękny dzień się zanosi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A mój Mały Głód pojedzony, rozrabia teraz w łóżeczku. Ale dziś tylko raz wstawałam w nocy
|
|
|
#2403 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Słoneczko, Agula WIELKIE GRATULACJE
![]() Cytat:
żeby sie ruszyłoWodaque ![]() CookieMonster bardzo ci współczuje, ja bym takiego dziada kopnęła i wyrzuciła za drzwi. Przepraszam że tak mówię, ale jak to czytałam to byłam przerażona jak ludzie mogą się zachowywać. Ja ściagam pokarm, poranek u nas dzisiaj był ciężki, bo Dominik ulewał to co wypił, najpierw 70ml wypił i na odbijaniu spora część ulał, potem płakał bo znowy chciał jeść, dałam mu 30ml i znowu ulał. Znowu płakał... Przy przebieraniu (bo miał ubranko mokre) jeszcce tez ulał. Porzednio ulewanie mu sie zdarzało, ale w mniejszych ilościach i nie po kazdym posiłku. Teraz spi, bo chyba się zmeczył. Czyzby mleczko zaczęło mu nieodpowiadać. Dajemy Bebiko i do tej pory nie było zadnych problemow, kupki robi i ładnie je, a od dwoch dni zmienilismy butelkę na Dr Browna z TT to wogóle bylismy zachwyceni sprawnością karmienia. Zobaczymy w przeciagu dnia czy sytuacja sie powtorzy...
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
AGULA - WIELKIE GRATKI!!!
![]() ![]() klask i:WITAMY CORECZKE NA SWIECIE!!! madziaranew ![]() Wodaqua ![]() Moniczka ![]() agni Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-08-04 o 08:55 |
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Ja tak na szybko się melduję, że żyję. Mały w nocy nawet ok, teraz się wybudza, bo zrobił sobie drzemkę. A ja mam doła. Nie chodzi o kolki szkraba. Dowiedziałam się, że jak M. był z byłą dziewczyną ( mieszkał z nią, urządzali się itp - do dziś nie wiem, co było powodem ich rozstania tak naprawdę-) to jego ojciec dał mu 20 tysięcy na ich ,,nowe życie". Oczywiście on mni nic o tym nie powiedział. Nawet tak mógł wspomnieć. Przykro mi jakoś z tego powodu. Nam nawet na cywilny nie dali jego rodzice ani grosza. Nie obchodzi mnie to już, ale jednak mam jakiś tam żal. Na dodatek dowiedziałam się, że jest zadłużony na 7 tysięcy od dwóch lat. Oczywiście też mi nic nie raczył wspomnieć. Zaraz będę pisała pozew o rozwód. Ojej AGULKA URODZIŁA??? AGULCIU WITAMY CÓRECZKĘ! BARDZO SIĘ CIESZĘ! |
|
|
|
#2406 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
my nadal czujemy się wyśmienicie a już na pewno nie na poród dziś jadę na drugie ktg (nie wiem jeszcze o której - jak tż się wyrwie z pracy to pojedziemy) i pewnie znowu wyjdzie SŁABA NIEREGULARNA AKCJA SKURCZOWA Ech... Życie ![]() Cytat:
Cytat:
), no ale jak mus to mus Cytat:
No to żeby ruszyło ![]() Cytat:
no to nadal trzymam kciuki ![]() Co do przeterminowania... No cóż, coś o tym wiem ... ![]() EDIT: Aaaaa! I Zapomniałabym!!!!! I za Wodaquę kciuki mocne bo dziś jest jej dzień!
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-08-04 o 09:01 |
||||
|
|
|
#2407 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wodaqua
kciuki za ciebie kochana ![]() Cytat:
i siku też - no chyba że to wody były a ja nie czułam, bo mi wody odeszły same podczas porodu ale nie wiem kiedy - nie przebijali mi pęcherza.pewnie że wynagradza wszystko - jak grzecznie śpi i nie wola o nic ![]() a mnie własnie obsiusiała przy przewijaniu jak jej pampersa świeżego podłożyłam ![]() moja też właśnie pojadła i usnęła - penwie ze 3 godziny pośpi - lecę pranie wstawić bo muszę rożek uprac. gratki takich szybkich chrzcin - jakie to nauki musicie mieć?? Cytat:
dziwne.. i też się darłam aż gardło bolało ale mi ulzyło jak sobie pokrzyczałam Cytat:
![]() na razie wstaje ok 2 i 5 rano, wcześniej ok 23 jedzenie jeszcze. Cytat:
Cytat:
kochana -w razie czego ślij nam info ![]() Cytat:
żeby to było to i żeby się rozkręciło kochana - powodzenia ruszy i u Ciebie niedługo Cytat:
![]() Cytat:
i popłakiwała - zjadła - potem zwymiotowała aż chlusnęło jej noskiem - ale się wystraszyłam bo się bałam że przestała mi oddychać na chwilę ![]() biedulka się umęczyła, potem za chwilę troszeczkę zjadła jeszcze bo rączki pchała do buzi i znowu zwymiotowała to co zjadła, potem ją próbowaliśmy uśpiś już bez karmienia i w końcu padła zmęczona po 23. ale spała do 2 spokojnie i potem jak zjadła to już ok. A tak się męczyła bidulka od kąpania od 19 do 23 z tym brzuszkiem - widać coś ją bolało. tez oprócz piersi dajemy Bebiko i kupki ładne robi i ogólnie ok. Moja nie ulewa nawet jak dobrze się jej odbije, no i zmieniłam taktykę że przewijam przed karmieniem bo wtedy się tak nie wybija po karmieniu i szybko usypia.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-04 o 09:35 |
||||||||
|
|
|
#2408 |
|
BAN stały
|
hi, ja tylko na chwilke.
moj maly wczoaj mial 4 tygodnie, a ja 7 kg mniej niz przed ciaza mleko juz prawie zaniknelo ![]() maly ma ciezkie kupy, nie wiecie co na to? daje mu juz herbatki ulatwiajace trawienie ale niewiele pomaga. tz mnie wkurza caly czas teraz temat auto, juz nie wspominając o tym ze oprocz tego ze zamiast 12to dal 16, to jeszcze doszly oplaty rejestracyjne, mechanik, nowe kola i felgi, i auto w koncu stanelo na 20 tys jeszcze trzeba klimatyzacje odgrzybic.ciekawe za co pojedziemy nad morze
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym kredytem to też ciekawe, że był na tyle bezczelny żeby zataić to przed Tobą - ja bym chyba ubiła mojego jakby mi nie powiedział że ma jakieś długi... Widze kochana że u Ciebie już naprawdę nie ma sensu ratować czegokolwiek bo ten palant - nie obraź się - za przeproszeniem Twój małzonek nie zasługuje na druga ani żadną kolejną szanse.... przykre to..
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo a gdzie sie dokładnie wybieracie ???
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-08-04 o 10:00 |
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On wiecznie nie miał grosza przy dupie, dosłownie, wszystko ja...Niestety ale taka jest prawda. Teraz wychodzi tyle niejasności... Boże nie chcę lamentować, ale nie mam szczęścia do mężczyzn kompletnie...Mój były, z którym byłam 4 lata wcześniej mnie zdradzał, poza tym też był ciężki kaliber. Może to ze mną coś nie tak. No żesz ku*** już sama nie wiem... Kurcze, przykre, że Juleczkę bolał brzuszek , mam nadzieję, że to nie początek tej okropnej kolki... Na pewno nie! |
|
|
|
|
#2412 |
|
Rozeznanie
|
witam
ja tak na szybciutko bo zaraz kolezanka do mnie przyjedzie a musze jeszcze chalupe ogarnac ![]() u Filipka chyba zaczely sie kolki byla wcz polozna i akurat trafila na moment kiedy po jedzeniu prezyl sie i plakal.stwierdzila ze to jednak kolki..wiec od wcz wlaczylismy Sab Simplex i dzisiejsza noc srednia obudzil sie ze 4/5 razy zeby troche pojesc i za chwile zasnac![]() SLONECZKO I AGULA - GRATULACJE!!!!! : oklaski:witamy Wasze dzieciaczki na swiecie! ![]() |
|
|
|
#2413 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
ja jak zwykle podcyuje Was jak karmie mała ale nie daje rady pisać jedna ręką no chyba że karmie lewym cycem o juz mi sie Natalka obudziła tż siedzi i jej nie weźmie bo ze starszą corka uczy sie angielskiego a ja nie mam kiedy śniadania zjeść |
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas wszystko wporządku, cały czas coś robimy, więc nawet nie miałam czasu odpisać, ale podczytywalam przez te 2 dni ![]() Wczoraj spałam w nocy 30 min, bo mojego bidulka znowu kupka męczyła Całą noc masowałam brzuszek, żeby mu ulżyć, ale zrobił dopiero nad ranem. Tak cholernie mi go szkoda było. Ja w dzień zmęczenias nie czułam, wystarczyło, że widziałam, że przestał cierpieć ![]() Dzisiaj Domuś baaardzo ładnie spał, wyspałam się W nocy miałam taki nawał pokarmu, że myślałam że mi piersi wystrzelą, musiałam ściągać pokarm, z jednej piersi 180 ml poszło w 10 min Chyba zacznę sprzedawać ![]() AGULA I SLONECZKO GRATULACJE!!!! kla ski:Wodaqua trzymam -dzisiaj Wasz dzieńCookie strasznie niedojrzały, chamski i egoistyczny Twój mąż, ja nie miałabym już o czym rozmawiać z takim człowiekiem!! ![]() ![]() ![]() Agni, Karolinee, Lili no niech się wkońcu samo ruszy! ![]() Patik, Brunetko niebawem się dotrzecie z dzidziami i się wszystko unormuje. Nauczycie się siebie nawzajem Cytat:
![]() Uciekamy na spacerek bo piękna pogoda!
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj znowu wyspane
. Zaraz wpada koleżanka z rówieśniczką Kuby także zajrzę później. Miłego dnia
|
|
#2416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kochana wiem że to brzmi jak banał ale może pomoże mam za sobą dwa długoletnie, nieudane związki -jeden 4 letni drugi 6 letni( w tym 4 lata mieszkania razem i wspólnego życia) które się skończyły, wtedy za każdym razem kończył się mój świat... ale spotkałam mojego męża i wszystko się zmieniło, zobaczyłam jak facet powinien traktować kobietę i jak może być cudownie !!!!! a nasze spotkanie to po prostu PRZEZNACZENIE bo takie przypadki się nie zdarzają!!!! wiem że masz trudniej bo dziecko ale z drugiej strony masz dla kogo żyć i kogoś kot zajmuje Twój czas więc jestem na 1000000000000000 % pewna że i Ty spotkasz kogoś kto na Ciebie i Igorka zasługuje nasz głód już zjadł dwie porcje nowego mleczka i mu smakuje ![]() a my w niedzielę mamy chrzciny |
||
|
|
|
#2417 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisz ten pozew, żeby ciebie jeszcze w jakieś problemy nie wciągnął włąśnie wodaqua wielkie kciuki za dzisiejszy dzień, dziękuję Beatko, mam nadzieję, że zadziała. szkoda tych maluszków jak tak piszecie o tych płaczach, prężeniach. Czemu one wszystkie śmieją się tylko w reklamach? ![]() [QUOTE=karolinee1983;28543 307]Dzień dobry my nadal czujemy się wyśmienicie a już na pewno nie na poród dziś jadę na drugie ktg (nie wiem jeszcze o której - jak tż się wyrwie z pracy to pojedziemy) i pewnie znowu wyjdzie SŁABA NIEREGULARNA AKCJA SKURCZOWA Ech... Życie ![]() No to kciuki trzymam, oby się coś po tym masażu w końcu ruszyło no karoline, oby ruszyło!!!! Cytat:
Cytat:
dziekuję |
|||
|
|
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
!Gratulacje dla nowych mamuś! ![]() No a teraz.. kto miał gorszą noc od nas? no kto? gorzej już się chyba nie da!.. Mała nie spała wcale, brzuszek ją męczy.. A M. spał jak zabity,bidulek, po tych 2 nieprzespanych nocach i nie słyszał i rano miał pretensje, że go nie obudziłam do pomocy!Jesteśmy po wizycie u pediatry.. Zuza ładnie przybiera, na brzuszek dostała jakieś proszki na regulacje pracy jelit, ma lekki kaszelek, ale to mam jej nosek wodą morską zakraplać. Tylko dlaczego to nie wiem, bo ona nie ma kataru ale jak trzeba to trzeba![]() A ja się nawet przez te hemoroidy wy**ć nie mogę, a mam jakiś rozstrój żoładka. na tle nerwowym chyba ![]() Dobrze mówią, że jak nie urok, to sr**
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
aaa zapomniałam , wczoraj pediatra powiedziała mi że sab simplex nie powinno się podawać przy każdym posiłku tylko 3 razy dziennie i nie po 15 kropel u takich maluszów tylko 3-4 więc całkiem inaczej niż na ulotce i powiem Wam że zgłupiałam bo ta kobieta to jakaś oblegana lekarka z bardzo dobrą opinią i oprócz prywatnych wizyt pracuje w szpitalu na oddziale noworodków więc kurde wygląda na to że zna się na rzeczy
|
|
|
|
#2420 | |
|
BAN stały
|
do ustronia. ciekawe jak malenki zniesie te wakacje.
Cytat:
marina, wspolczuje |
|
|
|
|
#2422 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2423 |
|
BAN stały
|
Babonik tak Ci doradziłam bo mój Maks ma waski przewód słuchowy,woskowina sie zakleszcza i dochodzi do zapalenia lewego ucha.
Chodzimy prywatnie do otolaryngologa(3 razy zmienialiśmy) i ten zakrapia parafiną(teraz już ja) po czym po 2 dniach jedziemy na płukanie strzykawą. Do tego kwas borny i antybiotyk i ból przechodzi po 1,5 dnia. I tak za każdym razem od 12 lat co najmniej 4 razy w roku. Chciałam dobrze. bo mam dziecko z tym problemem. Wodaqua i Moniczka trzymam kciuki ![]() Marinko to bardzo przykre co piszesz. Tym bardziej nie miej watpliwości. Szkoda dalej brnać w to małżeństwo bo czas ucieka. I jak Dziubek napisałą,to w 100% się z Nią zgadzam ![]() Co jest z tymi kolkami? Kurczę blade,no! Tak mi szkoda dzieciaczków i rodziców ![]() Iza jeszcze spi snem nocnym. (wstaje mi po 11-tej co dzień). Poszła spać o 22:30,w nocy 2 karmienia,o 10:00 trzecie i dogorywa jeszcze. |
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Płakać mi się chce
(((((((( mój Dzieć ma wysypkę na klatce piersiowej, brzuszku,podbrzuszu i wchodzi na nóżki ;(((((( na 14,15 idziemy do pediatry. Co to może być ? (
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka- współczucia z tym zapaleniem...jeszcze u małeg dziecka,ale się musi biedaczek bęczyc
żeby w koncu nie chciało nawracac.Zmalowana- jakaś alergia pewnie... teraz się trzeba zastanowic od czego... problem jest w tym,znam to z autopsji...że jednego dnia nie jesteś na nic uczulona a drugiego dnia wysypuje Cię po proszku do prania ,którego ciagle używałaś dotychczas. trzymam żeby wysypka nie była swędząca i szybko zniknęła.Czekamy na wieści![]() Madziaranew,Wodaqua- ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- ja zaraz spadam do pracy,życzę Wam miłego dnia i mam nadzieję zobaczyc na liście mamusiek nasze przetrminowane aaaaaaaaaaaa zapomniałam dodac,że ucho już nie boli,tylko nic na nie nie słyszę,szumi mi w nim okrutnie... antybiotyk chyba działa papa |
|
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj trudno znaleźć kogoś, do kogo ma się mało zastrzeżeń...![]() W ogóle przykre to, co piszesz.... Myślę, że najlepiej będzie jak najszybciej prawnie sprawę rozwiązać, żeby potem od Ciebie pieniędzy nie żądali z racji tego, że on to Twój mąż...
|
|
#2427 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE DLA SŁONECZKA I AGULI A u nas noc: spała od 21.30 do 1.30, potem pół godz karmienia i przebierania, kolejne 2 h snu i potem wstawanie co 15 minut bo się wybudzała, przed 6 skapitulowałam i tz przyniósł ją do mnie do łóżka. Ale jest sukces, spała sama u siebie w łóżeczku, oby tak dalej. Nadal mam wrażenie że w nocy mało zjada. Dałam jej 30ml mojego z butli i z 10 minut cyca, potem na drugie budzenie też mało.. Przyszła waga. Tz złoży zobaczę wieczorem. A mi się chyba kończy mleko. Wczoraj wieczorem dałam jej butlę, wydoiłam laktatorem z 2 UU tylko 30 ml, a po 4 godzinach wcale nie czuję uczucia pełności. Niby rano obudziłam się z poplamioną piżamą, i coś cieknie, ale nie wiem co o tym myśleć, dzisiaj już 2 razy po cycu dostała po 50 ml Bebiko..i zjadła ze smakiem. zaraz znowu będę się doić. Chciałam złapać jej mocz. Zmarnowałam 2 woreczki zanim nauczyłam się obsługi, a Sara i tak nie nasikała przez godzinę, a dłużej nie można czekać ( tak jest napisane na woreczku). Tzn nasikała, minutę przed założeniem woreczka. Wyskoczyły jej jakieś 2 czerwone krostki na buzi, a w środku białe ![]() Ja osiwieję ![]() Wiecie, jeszcze się nie ważyłam po porodzie. I szybko nie stanę, coby się nie rozczarować
|
|||||
|
|
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Oooo! To może urodzi dziś!
![]() Dzięki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2429 |
|
BAN stały
|
Babonik odpukać ale w tym roku był ból raz.Z wiekiem przechodzi ale ma np. dożywotni zakaz nurkowania,kąpieli w jeziorach z zamoczoną głową.
12 lat się męczylismy ale już jest ok ![]() Wył strasznie,puchł,gorączka. .. Cieszę sie,ze antybiotyk działa i przestaje boleć |
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik problem w tym, że nic nowego nie wprowadzałam. Dodatkowo wczoraj rano dostał cyca i nie dawałam mu do tej pory bo pomyślałam, że może coś zjadłam. Od wczoraj na MM jest cały czas. Wczoraj tych krostek było mniej i wieczorem znikły, dzisiaj jest cały wysypany ;((
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

Podejzewam kolke (ale to mozliwe zeby dopiero w 7 tyg sie ujawniła, tym bardziej, ze od dzis je z butelki dr brown i tt z rurką
mamy dawać bebilon pepti , zobaczymy czy mu zasmakuje ...

klask i:
a już na pewno nie na poród
dziś jadę na drugie ktg (nie wiem jeszcze o której - jak tż się wyrwie z pracy to pojedziemy) i pewnie znowu wyjdzie SŁABA NIEREGULARNA AKCJA SKURCZOWA
) niż tak jechać na nie wiadomo co... 
), no ale jak mus to mus
no to nadal trzymam kciuki 
i siku też - no chyba że to wody były a ja nie czułam, bo mi wody odeszły same podczas porodu ale nie wiem kiedy - nie przebijali mi pęcherza.

zębole