|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Nadrabiam, ale choć nie było mnie tylko 2 dni, ciężko jest doczytać wszystko- na razie jestem w połowie. Na razie się jeszcze nie rozpakowałam, ale obawiam się że to już niedługo, zaczęłam dzis 36 tydz, mam wsyztskie możliwe objawy przepowiadające i przedporodowe i poprosiłam mamę żeby przyjechała do mnie na parę dni, bo trochę boję się siedzieć sama. tobra do szpitala leży w przedpokoju, staram się nie panikować, ale stres coraz większy. A mój ginekolog wraca dopiero po 20 sierpnia Wracam do nadrabiania wątku, bo mi jeszcze 5 str zostało
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Aa idz do najtańszego to może za 5 zł ci umyje hahah a jak przyniesiesz swoje szampony to już na pewno
![]() Moje w ciązy na szczęście jakieś bardziej wyrozumiałe się zrobiły i nie muszę ich myć codziennie żeby jakoś wyglądały- jak to było przed ciążą
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym sie popluskala nad jeziorkiem
|
|
|
#694 |
|
Wtajemniczenie
|
ja uważam że do jeziorka mozna zawsze
![]() ale to moja osobista opinia, nie poparta niczym "naukowym"![]()
|
|
|
|
#695 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka mamuśki
ale duchota u nas dzisiaj, masakra Cytat:
kochana ostatnio często CIę łapią te skurcze, może jedź na IP, niech CIę podłączą pod KTG i zobaczą co i jak ![]() Cytat:
współczuję kochanaCytat:
![]() Cytat:
Kurcze ale mi się nic nie chce:/ powiesiłam pranie, ogarnęłam w chacie ale tak tylko pobieżnie, bo po co mam dokładnie sprzątać, jak za tydzień mnie już tu nie będzie wczoraj przywieźli nam sofę do salonu ale jest za✂✂✂ista![]() Musiałabym jeszcze trochę poprasować i zrobić obiad
|
|
|
#696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja dziś zaczynam 37 tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() Lullka... ja też tak myślałam ..bo okres miałam tragiczny nieraz... ale damy radę. no i mam nadzieję,że zdążymy na znieczulenie (innej opcji nie przewiduje nawet!! ) balkon otwarłam..i czuję zapach ciasta od sąsiadów..zwariować można... a już napewno się zaślinić na maksa..
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-06 o 13:01 |
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja Cie potraktuje jako bliźniacza wyrocznie i opre sie calkowicie na Twojej tezie
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
cotynato, lullaby_ml, lausanne, agnyska biedactwa
Cytat:
Do tego mam od wczoraj takie kołatanie serca, że jak do popołudnia nie przejdzie to chyba pojadę na ip bo fatalnie się czuję Małgosi dzisiaj chyba nie było ![]() A tu obiecane fotki sukienki i coś mi sie wydaje, ze wyglądam jak szafa 3 drzwiowa A potem oceńcie mój brzucho bo na moje oko lekko opadł ( z prawej dzisiejsze zdjęcie)
|
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Matko kochana
![]()
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
mmadziaa witam ![]() Cytat:
Póki co nie kupuję - bo podobno dziecko dopiero widzi od 2-3 mies. i na początku taka karuzela wiecej szkodzi niż przynosi pożytku. Ale potem kupię z Fisher P. I kochana - szczerze współczuje braku łazienki przy obecnej pogodzie... Ja zaraz się chyba rozpłynę!!! lula 1.spodnie świetne ale może ja inna jestem ![]() 2. Jeśli chodzi o skurcze to Ty się moze wybierz na IP?? Bo chyba ich już za duuużo jest kochana.... A leżysz? Bo u Ciebie też był problem z szyjką???3. Jeśli chodzi o jeziorko to z Twoją szyjką i nakazem leżenia to ZAPOMNIJ!!! Na basen też nie proponuję, bo pływanie może "coś tam" pogorszyćlausanne mi szyjka jak się skracała kochana to nawet nie wiedziałam co to skurcz, nic nie czułam A co u mnie - dziś nie gotuje obiadu, sis ma przyjechać i będzie akcja wynoszenie mebli i zakładanie nowej wykładziny dywanowej, bo obecna nadaje się na wyrzucenie ble ble ble. Muszę zrobić sałatki na jutrzejszą imprezkę, ale nie bardzo mi sie chce i chyba zrobie jutro rano dopiero - wkręcam sobie, że będą świeższe . I oczywiście na jutrzejszym grillu będzie męża brat z żoną - jak ja ich kocham!!!! Wrócili z wysp kanaryjskich więc będą piękni i opaleni, a ja będe musiała słuchać jakie to mieli super wakacje |
|
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie ługo będą się sypały czerwone posty... to co- spotykamy się w połowie drogi ![]() Tylko ja bym musiała stopem jechać
|
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#703 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko brzuszek no i mi się wydaje, że opadł ale delikatnie tylkoCytat:
Aguś kochana pamiętaj, że Ty tylko dziś nadzorujesz a szwagrem i szwagierką się nie przejmuj, niech się trochę pozachwycają, a później Ty poopowiadaj o sobie, przecież Ty też jesteś piękna, opalona i szczęśliwa i do tego w ciąży![]()
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#705 |
|
Wtajemniczenie
|
Natus moze i troszke opadł faktycznie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
natka kiecka super, szafy nie widzę żadnej tym bardziej 3-dzrzwiowej. Za to rzuciła mi się w oczy śliczna narzuta na łóżko
A brzuszek jak dla mnie bez zmian, ale ja jestem lekko ślepa więc może nie dowidzę
|
|
|
|
#707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() za to jakie Ty bedziesz miala wakacje za rok, pomysl tylko, we trojke, spelnieni, szczesliwi, nad morzem czy w gorach, bedziecie sie wylegiwac doopkami na sloneczku i dogladac malenstwa, oni tego nie maja! Cytat:
|
|
|
#708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczynki )Właśnie tak delikatnie opadł prawda? Czyli ginkowi się sprawdziła "przepowiednia":brzyd al: |
||
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
już????????????????
![]() Cytat:
![]() A to miło się zapowiada rocznica... ze wspominkami cudzych wakacji ![]() My w sumie nie wiem co robimy- no ale mąż zaświecił jak pytałam czy będzie miał czas w niedziele by ze mną być ![]() Natalia- kiecka rewelacja ![]() A brzuszek rzeczywiście w dół już idzie |
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
hahah czyli JESTEM ŚLEPA
Martusiaaa21- si si, będe nadzorowować tylko, ale kto mi to mówi?? Największy pracuś na wątku ![]() A co do szwagra i szwagier. - ja nie lubię mówić o sobie i na pewno nie będe sie chwalić/przechwalać na prawo i lewo tak jak oni potrafią
|
|
|
|
#711 |
|
Wtajemniczenie
|
laseczki spadam. Jadę do szwagierki na weekend. Ona teraz pracuje, więc małym się nie zajmie jak kiedys ale na weekend nas przygarnia
![]() Aguś oj tam, jak żona brata męża (o matko!) będzie w ciąży to skonczą się wyspy i opalenizna Wtedy Ty będziesz opalona i po urlopie ![]() buziole mamuśki ![]()
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#713 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Konradek Cytat:
![]() Natka, Stokrotka, Lullaby czy wy się pozarażałyście od Małgosi? Zaraz jakaś epidemia nam się tutaj zacznie |
||||
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze gdzie te skurcze? tralalala. Serio to teraz bym chciała jeden czy dwa malutkie ( żeby być spokojnym że ten leniwiec-macica pracuje) a później pewnie bym klnęła i panikowała
|
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
archi ja szwgra nie trawie, więc dlatego nastawiam sie tak trochę negatywnie, ale dam radę
machnę brzuchem i niech mnie nie denerwuje a szwagierka taka pzresłodzona, że aż mdli będzie pewnie planować swoją ciążę, jak to ona pójdzie na L4, jak będzie jeździła w ciąży do mamy, że w grudniu to juz bedzie w tym i tym miesiacu - ja im źle nie życze, ale takie planowanie na wyrost to chyba przesada, czy się mylę??A mężuś pamietał, widzisz pierwsza klasa ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
odpoczywaj sis |
|
|
|
|
#717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
COTKA....Była Małgosia ??? wyglądasz super w sukience!! a co do brzuszka.. to widzę,że jak u mnie..była piłeczka a teraz powoli się zmienia w gruszkę ![]() i córko i teściowo... itd... przeraża mnie to... 13/14 jest pełnia.. ja akurat zacznę 38 tydz. a mąż nocki... ![]()
|
|
#718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wyglądasz jak laska z piłeczką z przodu a nie żadna szafa, tym bardziej trzydzrzwiowa ![]() brzuszek moze ciut opadł, ale chyba urósł ![]() Cytat:
głęboko oddychaj za rok sobie wszystkie odbijemy brak wakacji Cytat:
|
|||
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sie wczoraj usmiałam bo mąż powiedział ze jak bedzie w pracy a zaczne rodzic to w sumei mam 10 min na pieszo na porodówke |
|
|
|
|
#720 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to się rozrosłam A co do brzucha, to opadł Cytat:
Tylko nie skacz tam za bardzo, bo to Ty a nie para młoda będziesz atrakcją nocy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

i poprosiłam mamę żeby przyjechała do mnie na parę dni, bo trochę boję się siedzieć sama. tobra do szpitala leży w przedpokoju, staram się nie panikować, ale stres coraz większy. A mój ginekolog wraca dopiero po 20 sierpnia
Wracam do nadrabiania wątku, bo mi jeszcze 5 str zostało

ja ryczalam a tż nie wiedzial co robic, kiedy to sie skonczy..?
kochana ostatnio często CIę łapią te skurcze, może jedź na IP, niech CIę podłączą pod KTG i zobaczą co i jak 

A leżysz? Bo u Ciebie też był problem z szyjką???