|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
a mi sie nudzi i mam dola;/
tz pojechal do dodatkowej roboty a mikelismy spedzic dzien razem ![]() caly tydzien sama i jeszcze weekend;/
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
|
|
|
|
#1413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ile mozna ogladac tv albo siediec na kompie;/
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
a moj TZ z moim tatą montują nam drzwi na dole na klatce schodowej.... bo na razie mielismy wejscie do przepokoju prosto z dworu a teraz dobudowalismy klatke na zewnątrz... jest duza i na dole będzie spokojnie stał sobie wózek
na górze jeszcze zmieści mi się dodatkowa szafa na kurtki i gites majonez tylko jeszcze trzeba wykończyc... jest dach, jest ocieplenie, okna i drzwi-musimy jeszcze sciany machnąć i cos na schody ale chyba juz nie w tym roku... wazne,ze nam nie bedzie wiało prosto z dworu i nie bedzie snieg leciał i deszcz jak sie drzwi otworzy...ale dzis duszno |
|
|
|
#1415 | ||||
|
BAN stały
|
Dziewczyny a ja mam dzisiaj WYJATKOWO dobry humor
. Wlasnie wynajelam mieszkanie i ostatnio bardzo dobrze mi idzie .A i jutro moj maly braciszek przyjezdza (11lat ) "na basen" z Milenka . A wczoraj caly dzien wariowali w jego ogrodku u dziadkow na trampolinie bo moj tato im kupil taka duza ![]() A no i wczoraj mialam przyjemna nocke z tz Cytat:
![]() Cytat:
ja jutro ide na boot sale i moze w koncu cos dla dzidzi upoluje ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do miasta boję się sama wychodzić, bo mam schizy, że zasłabnę, albo puszczę pawia
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Zadomowienie
|
Lucy ja kupilam gazetke jakas to przejrze, pogoda sie zpsula deszcz zaczal padac ciekawe czy u mnie w kosciele jakis slub dzisiaj, moze sobie chociaz popatrze
![]() wlaczylam z nudow pol pralki prania;p Aga fajnie ze Ci dobrze idzie i ze wszystko sie git uklada![]() Neska fajnie miec taki ganek bo i wozek zostawisz i buty i sie tak nie bedzie nioslo z dworu
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() kilka dni mnie nie bylo a potem prawie tyle samo co mnie nie bylo to nadrabialam ![]() odnosnie imion to moj TZ wymarzyl sobie juz kiedys dla dziewczynki Nadia i tu gdzie mieszkamy teraz od roku na 11 mieszkan sa juz 2 Nadie, jedna mieszka obok nas i ma 6 miesiecy , no ale nie bedziemy zmieniac planow ze wzgledu na sasiadow...ja mam paczke pampersow juz bo TZ jak sie dowiedzial ze jestem w ciazy to kupil jak byl na zakupach tak by wyrazic swoje zadowolenie hehehe a tak poza tym to tez nic nie mam...w poniedzialek odbieram wszystkie wyniki tokso, hiv, hcv a w srode Pappa trzymajcie kciuki by wszystko bylo ok
|
|
|
|
#1419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wydzielina która jest przed ciążą, to znak, że dzieje się coś niedobrego ponoć ale dobrze, że okazało się, że to było to, co trzeba ![]() A ja się cieszę jak głupia, że mam 'coś' w cyckach Cytat:
może coś małemu nie podpasowało? Super, że zadbałaś o wygląd, od razu lepiej się człowiek czuje, nie? wybaw się dobrze ale i uważaj!! Cytat:
![]() Ooo trampolina dobra rzecz! dużo osób kupuje dzieciakom, a niech się wyszaleją! ![]() Ja nockę z mężem będę mieć za tydzień, w końcu i nareszcie przyjeżdża po 4 tyg! ![]() Pochwal się zakupami w razie co! I trzymam za fajne ciuszki! Chwalę się ubranka kupiłam za całe 20 zł w rozmiarach 62 i w górę, to co mi się podobało, to brałam następne zakupy za miesiąc, kiedy będzie nowy towar i się stary wyprzeda więc będę zakupy takie robić raz na jakiś czas
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
Agatku super te ciuszki.. i za takie pieniadze
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
dziś było po 1-2 zł, to wzięłam to, co mi się podobało tydzień temu hihihi- a jakość rewelacja! ![]() Odkryłam też u nas w Toruniu sklep PEPCO a tam ciuszki- nówka i ceny są rewelacyjne dla dzieciaczków, a wybór świetny, więc też tam pewnie coś upoluję
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-08-06 o 14:35 |
|
|
|
#1422 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w sam raz dla noworodka Jeszcze 15 minut i wolne do poniedzialku . W czwartek zaczynam 5. miesiac ![]() Wiecie co? Dzis spotkalam znajoma ktora nie widzialam 3 lata. Moj maz pracowal z jej tz i wiedzielismy ze jest w ciazy. Jak sie dziecko urodzilo dalismy im ubranka po Milence i wozek sprzedalismy. A dzis pierwszy raz to dziecko widzialam i .. jest czarne A z tym tz juz nie jest, rozstali sie. Ciekawe czy mial zdziwko przy porodzie czy wiedzial
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-08-06 o 14:47 |
|
|
|
|
#1423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- BebiBebi Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia !!!!!!!!!
|
|
#1424 |
|
BAN stały
|
Spadam do domu. Milego popoludnia
|
|
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogole dzien dobry mamusie ja od samego rana śniadanko i wielkei sprzątanie wysprzątałam pokoje kuchnie łazienke jechałam po lodówkę niedawno wróciłam wyczyściłam ją i jestem padnięta na nic już sił nie mam trochę dzis przesadziłam z tymi porządkami ale sie ciesze z ew końcu starej lodówki się pozbęde
w końcu coś porządnego będzie nie jest nowa bo używana ale w owiele lepszym stanie niż moja, moja to taki stary model ze ma jeszcze zarażalnik malutki w lodówce, nogi mnei bolą a dziś u nas znowu duchota okropna padam na twarz muszę trochę odpocząć
|
#1426 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to chyba czeste w anglii i irlandii;pjak bylam to pamietaam ze jedna znajoma tez odwalila taki numer z pakistanem;p milego weekendu ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
|
#1427 |
|
Wtajemniczenie
|
nooooo ja nie powinnam w sumie tak szaleć ale za każdym razem tak po łebkach jade i potem tak wygląda jak wygląda czyli tak jak by w ogole nie było sprzątane ale raz raz raz i już mam wszystko pięknei ogarnięte teraz trochę odpoczynku i biorę się za obiadek a potem jakaś drzemka
dziś mówiłam tż że za 5 dni zaczyna mi się 6mc ehh takei dziwne uczucie że to już tak nie dużo zostało do końca
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec mówie każda kobieta ma inaczej ja mam już 20 tydz i jeszce nie mam mam dużo znajomych co były w ciązy i siara zaczeła im się tworzyć dopiero po 24-25 tyg ciązy to wszystko zależy od organizmu od hormonów
|
|
#1430 |
|
Rozeznanie
|
Agatek nie chcę cię martwić ale obecność siary przed porodem nie ma nic wspólnego z późniejszą laktacją
Ja przy pierwszej ciąży nie miałam ani kropli siary przed porodem, nawet po naciśnięciu sutka nic nie wypływalo, a pokarm pojawił się po porodzie i mialam go tyle że aż tryskało i robiłam zapasy do zamrażarki. |
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka, ale ładne te ciuszki!! widać, że w dobrym stanie... i za takie pieniądze
![]() Nie masz problemu z wyborem rozmiaru? Bo ja nie wiem ile czego na jaki rozmiar kupować
|
|
|
|
#1432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zalecają kupować ciuszki od rozmiaru 62, chodź dzidzia może urodzić się znacznie mniejsza i wtedy będzie trzeba albo podwijać rękawki, albo dokupić coś
|
|
#1433 |
|
Zadomowienie
|
nazarlam sie frytek z surowkami i leze kolami do gory..
za duzo zjadlam ale takie pycha.. zamowilam tez sobie cienko rozbita piers a przywiezli mi w ogole nie rozbita.. i sobie lezy;/ noi sos czosnkowy tak na mnie patrzyl ale nie wolno
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatko, ok... to już będę wiedziała czego szukać. Ja mam sporo bodziaków na rozmiar 56 (dostałam od znajomej) Ciekawe, czy Maluch wykorzysta
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
mi nie wolno bo potem mam zgage i 3 dni czuje sie jak na kacu;/ bo jest ciezkostrawny.. duzo dziewczyn w ciazy tak ma;/
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
a no wlasnie ja wczoraj zafundowalam sobie pizze z sosem czosnkowym i kochane co mi potem sie z zaladkiem dzialo, czystka totalna
potem wieczorem zjadlam pierogi i bylo mi strasznie niedobrze, rano dzis zjadlam sniadanie i znowu rozwolnienie, nie wiem skad mi sie to wzielo :/ bo juz chyba nie po tym sosie...
|
|
|
|
#1438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam kilka z lumka, pochwalę się, ale to jutro, albo w poniedziałek a tak się zastanawiam, czy takie bodziaki z krótkim rękawem małe będą zimą potrzebne??? Moja mama w zakupowym szaleństwie pokupowała sporo ciuszków na 56cm, więc muszę jej powiedzieć że w razie czego większe kupować. Cytat:
|
||
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() BebiBebi wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia ![]() Mi się znowu udało załapać na worek ciuszków od koleżanki tym razem mam pare bodziaków i pajace dla chłopca sama też odwiedziłam lumpik i wychaczyłam słodkie ciuszki po 2zł U mnie troszkepopadało i naszczęście nie jest już tak parno i duszno kot mi sie cały w błocie wytrzał i musiałam go troszke umyć
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie w centrum nie padało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

tylko jeszcze trzeba wykończyc... jest dach, jest ocieplenie, okna i drzwi-musimy jeszcze sciany machnąć i cos na schody ale chyba juz nie w tym roku... wazne,ze nam nie bedzie wiało prosto z dworu i nie bedzie snieg leciał i deszcz jak sie drzwi otworzy...
) "na basen" z Milenka 

trzymajcie kciuki by wszystko bylo ok
bo wydzielina która jest przed ciążą, to znak, że dzieje się coś niedobrego ponoć
ale dobrze, że okazało się, że to było to, co trzeba 
od dwóch tygodni
Super, że zadbałaś o wygląd, od razu lepiej się człowiek czuje, nie? 

za fajne ciuszki!
dziś było po 1-2 zł, to wzięłam to, co mi się podobało tydzień temu hihihi- a jakość rewelacja!