Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1299 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-06, 12:37   #38941
michachacha
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
w Lublinie w każdej Naturze w której pytałam o kosmetyki 'mypa' panie wywalały oczy i mówiły, że tego nie ma, a tymczasem między pułkami znalazłam i masło shea i szampon i jakieś tam inne, tylko to nie stało razem z szamponami i odżywkami tylko w zupełnie innym miejscu także warto przeszukać półki samemu
Więc następnym razem bardzo dobrze poszukam Denerwuje mnie tylko, że w tych sklepach Pani od razu podlatują i wypytują i nie chcą odstąpić nawet na krok
michachacha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 14:02   #38942
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michachacha Pokaż wiadomość
Może po prostu zacznę od produktów Allterra tych wyprodukowanych dla Rossmana, jednak nie jestem do nich przekonana
Chociaż sama z CG zaczęłam dopiero niedawno, mam już pełną kosmetyczkę różnych odżywek i szamponów i 3/4 jest właśnie z Natury czy Rossmanna - to dziewczyny u których nie ma tych sieciowych sklepów mają ogromny problem. Myślę, że jedyny kłopot to może być z twoim wrażliwym skalpem... ja osobiście niby nie mam żadnych niepożądanych reakcji na Alterry czy w zasadzie żadne produkty.
Także na to musisz uważać.
Plusem jest fakt, że produkty używane w pielęgnacji CG są zazwyczaj stosunkowo tanie.

Cytat:
w Lublinie w każdej Naturze w której pytałam o kosmetyki 'mypa' panie wywalały oczy i mówiły, że tego nie ma, a tymczasem między pułkami znalazłam i masło shea i szampon i jakieś tam inne, tylko to nie stało razem z szamponami i odżywkami tylko w zupełnie innym miejscu także warto przeszukać półki samemu
ooooo widzisz, to ja w swojej tez muszę dokładniej poszukać, bo zazwyczaj staję przed ścianą z szamponami i odżywkami i niewiele tam widzę. Artiste tej różowej w ogóle nie widziałam np (podobno cięzko ją znaleźć teraz). Dzisiaj tam będę to pooglądam jak mi TZ da

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 14:09   #38943
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Wróciłam z urlopu
Jakie mam beznadziejne włosy to masakra :P
Susza przeokropna- już dziś jest mgiełka i guma z Natury (żel lniany trzeba ugotować ) i wygląda to trochę lepiej
Jestem z siebie zadowolona, bo wmasowywałam jak w zegarku, 2 razy dziennie Radical
Jutro olejowanie lub nafta, potem mycie, potem błotko i na końcu maska
Myślę, ze to pozwoli im wrócić do formy

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 14:38   #38944
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michachacha Pokaż wiadomość
Więc następnym razem bardzo dobrze poszukam Denerwuje mnie tylko, że w tych sklepach Pani od razu podlatują i wypytują i nie chcą odstąpić nawet na krok
Też tak mam :P Powiedz jej, że masz uczulenie na coś, np parabeny, pani pokaże Ci ze 2 rzeczy i sobie pójdzie bo nie umie pomóc ;P

Zgrzeszyłam z powodzeniem Pochwalę się jak się zbiorę do kupy

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 14:41   #38945
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ooooo widzisz, to ja w swojej tez muszę dokładniej poszukać, bo zazwyczaj staję przed ścianą z szamponami i odżywkami i niewiele tam widzę. Artiste tej różowej w ogóle nie widziałam np (podobno cięzko ją znaleźć teraz). Dzisiaj tam będę to pooglądam jak mi TZ da
nie potrafię ocenić co to za półka była i z czym dokładnie, ale mypa leżała na samym dole, także warto patrzeć pod nogi
Stary 2011-08-06, 15:42   #38946
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
nie potrafię ocenić co to za półka była i z czym dokładnie, ale mypa leżała na samym dole, także warto patrzeć pod nogi
no popatrzę

A ja dzisiaj jestem wyjątkowo zadowolona. Myłam włosy wczoraj i na drugi dzien zazwyczaj sa smętne i nie wyglądają za dobrze. A dzisiaj zamiast żelu lnianego postanowiłam wypróbowac żel Artiste ten z fioletową zakrętką i jestem miło zaskoczona

zdjęcia w codzienniku KLIK

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-08-06, 16:20   #38947
AjriszMarta
Zakorzenienie

Mgiełka - ładnie nie poznałabym i fajny kwiatek

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 18:27   #38948
Giga10
Rozeznanie

MgiełkaM - więc z tymi kołtunami nie tylko ja jedna..tak sobie myślę, że może to być charakterystyczne dla fal, bardziej kręcone chyba nie mają tego typu zmartwień. Co do henny potwierdzam słowa Rybiorka, że prostują włosy i tak jak w moim przypadku one są cienkie i falowane więc o rozprostowanie nie trudno. Czyli coś za coś - albo ponownie zdecyduje sie na hennę bo idzie do mnie ciemny brąz ale kosztem fal, albo wracam do castinga i liczę, iż fale odzyskam bo nie ukrywam jeśli mam włosy cienkie i jest ich mało to fale powodują większą objętość i wrażenie, że nie jest z nimi tak źle
Blackeye - faktycznie zwrócę uwagę na ten żel z rossmana, dzięki z podpowiedź.
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 19:01   #38949
gohs
Zakorzenienie

Lasencje, ja wpadłam tylko się przywitać i pędzę dalej do pakowania, bo jutro wyjazd po powrocie na pewno pojawią się foty
Stary 2011-08-06, 19:09   #38950
Benek23
Zakorzenienie

Dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz, ale naprawde nie miałam głowy do tego... Wstawiam fotki włosów po kremach stylizujących Dabur Vatika - które ubóstwiam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02285.jpg (94,8 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02290.jpg (80,7 KB, 64 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 20:24   #38951
aktogimka
Zakorzenienie

Podczytuję ten wątek, od kiedy Maliniarka pochwaliła się na wizażu swoimi włosami i ich odpowiedzą na pielęgnację CG - . Tak sobie podczytuję, oglądam zdjęcia i zachwycam się Waszymi kręciołkami, lokaskami, falkami, ah...

Zaczęłam przyglądać się swoim włosom, które zazwyczaj są takie nijakie - żeby jakoś wyglądały, to czasami sięgam po prostownicę, a ostatnio jestem leniwa i tylko związuję w kitę. Jak je zostawiałam rozpuszczone i bez prostowania to ani proste, ani kręcone, jakieś takie dziwadełka. Dopiero jak tu trochę posiedziałam, to stwierdziłam, że może będzie ze mnie jakaś falka.

Wrzucę Wam zdjęcia z mojego wczorajszego eksperymentowania - umyte O - Isana z Babassem, M - Babydream, O - Isana z Babassem, po spłukaniu zawinęłam włosy w ręcznik z mikrofibry. Jak nieco podeschły, to wgniotłam trochę pianki Taft (nic innego nie miałam pod ręką ) i zostawiłam same do wyschnięcia, nie czesałam ich. Na zdjęciach stan po około 5 godzinach od wyschnięcia. Zdaję się na Wasze bardziej doświadczone oko - będzie coś z tego? Przepraszam za mało ostre zdjęcia, robione telefonem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0189.jpg (60,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0190.jpg (64,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0191.jpg (49,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0193.jpg (61,0 KB, 25 załadowań)

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 20:34   #38952
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz, ale naprawde nie miałam głowy do tego... Wstawiam fotki włosów po kremach stylizujących Dabur Vatika - które ubóstwiam.
A ja ubóstwiam Twoje włosy
Jak możesz to pokaż te kremy może i ja bym je sobie sprawiła.

Co do moich włosów to dziś była maska z odrobinki żelu lnianego, który mi został, 1 łyżką miodu, 4 łyżkami oliwy z oliwek 3 łyżkami maski Isany i odrobiną alterry z granetem. Potem mycie BD i odżywka Garniera z masłem Karite, na to ODROBINA żelu i koszulka na chwile, no i zobaczymy jakie będą efekty trzymajcie kciuki!

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 20:39   #38953
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Mgiełka - ładnie nie poznałabym i fajny kwiatek
Miło, bo już myslałam że włosy mają jakiś mały kryzys - ale chyba jest ok. Jutro będę próbowała coś eksperymentować. Dzisiaj może położe się spać z ta oliwa z oliwek.
Czy cała noc to za długo jak na pierwszy raz?

Cytat:
Napisane przez Giga10 Pokaż wiadomość
MgiełkaM - więc z tymi kołtunami nie tylko ja jedna..tak sobie myślę, że może to być charakterystyczne dla fal, bardziej kręcone chyba nie mają tego typu zmartwień. .
No ja na to w sumie nie zwróciłam aż tak uwagi ale jak przejechałam palcami miedzy włosami to za nic nie moge tak przeczesac

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Lasencje, ja wpadłam tylko się przywitać i pędzę dalej do pakowania, bo jutro wyjazd po powrocie na pewno pojawią się foty
gosh widziałam twoje włoski w codzienniku, super! Faktycznie chyba pokręciły się bardziej bo są sporo krótsze a jak mówisz, ze fryzjer ściął tylko 1-2cm. Jest z mycia na mycie coraz lepiej

Miłego wyjazdu!!

Cytat:
ojejku jakie śliczne
gdzie dorwac te kremy?

o nusia ja też chyba coś będę kręcić na włosy dzisiaj jakąś maskę, ale chcę na całą noc bo już dzisiaj nie chce mi się myć... i nie wiem czy to dobry pomysł - zobaczymy

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-06 o 20:48
Stary 2011-08-06, 20:44   #38954
Giga10
Rozeznanie

to i ja wstawię te swoje po dzisiejszym olejowaniu olejem z oliwek, myciu babydreamem jeden raz, garnier awokado/karite d/s i na prawie suche odrobinkę balsamu nivea curl flex. Pierwsze - włosy jeszcze mokre
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2285.jpg (51,7 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2289.jpg (63,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2292.jpg (57,2 KB, 37 załadowań)
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 21:02   #38955
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
A ja ubóstwiam Twoje włosy
Jak możesz to pokaż te kremy może i ja bym je sobie sprawiła.
Dzięki To sa te kremy, mam oba :

http://www.magiczne-indie.pl/kosmety...-ml-dabur.html

Tylko widzę, że tu przegięli z ceną, bo ja je mam ze sklepu, gdzie kosztują 12, albo 14 zł - już nie pamiętam dokładnie.

Cytat:

ojejku jakie śliczne
gdzie dorwac te kremy?
Dzięki
Mam te kremy z tego sklepu:
http://www.littleindia.pl/

Stary 2011-08-06, 21:03   #38956
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
o matko Benek jakie loczki superaste zanim moje osiągną taką długość to chyba zwariuję
Stary 2011-08-06, 21:13   #38957
nusia114
Zadomowienie

Cytat:

o nusia ja też chyba coś będę kręcić na włosy dzisiaj jakąś maskę, ale chcę na całą noc bo już dzisiaj nie chce mi się myć... i nie wiem czy to dobry pomysł - zobaczymy
W sensie, że wahasz się czy zostawiać na całą noc? Ja tak często robię i jeszcze po niczym nigdy mi się nic nie stało, mam na myśli swędzenie czy cokolwiek złego ze skalpem

Dziewczyny, mam ogromną prośbę. Chciałabym sobie W KOŃCU zamówić przez internet jakieś dobrodziejstwa włosowe
No i właśnie, chciałabym żebyście mi doradziły co (i gdzie najlepiej) sobie kupić, na pewno chciałabym kreatynę hydrolizowaną, no ale pytanie co jeszcze? Hmm, w sumie to pewnie mama by chciała jeszcze jakąś hennę, więc fajnie żeby w jednym zamówieniu było wszystko
Polećcie coś, błagam.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Dzięki To sa te kremy, mam oba :

Tylko widzę, że tu przegięli z ceną, bo ja je mam ze sklepu, gdzie kosztują 12, albo 14 zł - już nie pamiętam dokładnie.

Dzięki
Mam te kremy z tego sklepu:
http://www.littleindia.pl/
O, dzięki. Szukałam ich na tej stronie, ale chyba aktualnie ich nie ma

Pracuję nad sobą
Stary 2011-08-06, 21:42   #38958
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
o matko Benek jakie loczki superaste zanim moje osiągną taką długość to chyba zwariuję
Też tak myslałam, jak oglądałam kiedyś włosy Kosmarki (ona miała wtedy za ramiona). Tymczasem ja już mam za zapięcie stanika z tyłu Cierpliwości

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:

O, dzięki. Szukałam ich na tej stronie, ale chyba aktualnie ich nie ma
No własnie to jest dziwne, bo oni na stronie w ogóle mało co mają, a w sklepie na miejscu jest o wiele więcej.

Stary 2011-08-06, 21:45   #38959
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość

Podczytuję ten wątek, od kiedy Maliniarka pochwaliła się na wizażu swoimi włosami i ich odpowiedzą na pielęgnację CG - . Tak sobie podczytuję, oglądam zdjęcia i zachwycam się Waszymi kręciołkami, lokaskami, falkami, ah...

Zaczęłam przyglądać się swoim włosom, które zazwyczaj są takie nijakie - żeby jakoś wyglądały, to czasami sięgam po prostownicę, a ostatnio jestem leniwa i tylko związuję w kitę. Jak je zostawiałam rozpuszczone i bez prostowania to ani proste, ani kręcone, jakieś takie dziwadełka. Dopiero jak tu trochę posiedziałam, to stwierdziłam, że może będzie ze mnie jakaś falka.

Wrzucę Wam zdjęcia z mojego wczorajszego eksperymentowania - umyte O - Isana z Babassem, M - Babydream, O - Isana z Babassem, po spłukaniu zawinęłam włosy w ręcznik z mikrofibry. Jak nieco podeschły, to wgniotłam trochę pianki Taft (nic innego nie miałam pod ręką ) i zostawiłam same do wyschnięcia, nie czesałam ich. Na zdjęciach stan po około 5 godzinach od wyschnięcia. Zdaję się na Wasze bardziej doświadczone oko - będzie coś z tego? Przepraszam za mało ostre zdjęcia, robione telefonem.
Ja bym powiedziala ze nawet bardzo falka bedzie zwlaszcza jesli zapuscisz. Ladnie sie zapowiada. Probuj, probuj, i czytaj watek, to kopalnia wiedzy. Zanim tu trafilam myslalam ze mam proste wlosy
Olejowanie na dobry poczatek moze tez poprobuj.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 21:46   #38960
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziala ze nawet bardzo falka bedzie zwlaszcza jesli zapuscisz. Ladnie sie zapowiada. Probuj, probuj, i czytaj watek, to kopalnia wiedzy. Zanim tu trafilam myslalam ze mam proste wlosy
Olejowanie na dobry poczatek moze tez poprobuj.
Nooo ja o moich też mówię, że są proste. Dzięki za opinię. Mam nadzieję, że ktoś jeszcze się wypowie.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 21:52   #38961
nusia114
Zadomowienie

Benek w takim razie pewnie we wrześniu wybiorę się do tego sklepu

Pracuję nad sobą
Stary 2011-08-06, 22:16   #38962
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Benek w takim razie pewnie we wrześniu wybiorę się do tego sklepu
Koniecznie

Stary 2011-08-06, 23:00   #38963
Dorcia91
Zakorzenienie

Dziewczyny, ściełam włosy!!!!!!:tasacz ek:

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 23:05   #38964
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ściełam włosy!!!!!!:tasacz ek:
Pokazuj!

Stary 2011-08-06, 23:07   #38965
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
no to ja napisze bo sie hennowalam i gdyby nie za ciemny kolor to nadal bym z hennowala, ale najpierw powiem cos o fotkach, kolorystycznie najbardziej podoba mi sie slubna fotka, potem naturalki. Przed i po przyciemnianiu - nie podoba mi sie bo kolor wyglada za sztucznie choc sama fryzurka na fotkach przed przyciemnieniem super.

Henna
Na tym co masz teraz uzycie samej henny (czysta bez dodatkow) da pomaranczowa zarowke a na odrostach ciemna czerwien albo kasztan (wszystko zalezy od Twojego barwnika, mnie kazda henna dawala ciemne wino, moze kiedys trafisz na moja fotke z czasow hennowania gdzies tutaj na watku)

Polaczenie henny z indygo to juz brazy i kasztany, w zaleznosci jak ciemny chcesz braz tym wiecej dokladasz indygo. Tutaj mozna latwiej zdobyc upragniony kolor pod warunkiem ze to braz (sa strony gdzie mozna zobaczyc jakie mozna osiagnac kolory przy jakich mieszankach, glownie anglojezyczne ale nie potrzeba znac jezyka aby zrozumiec np. 100g henna)

Sprawa zalet:
- zdecydowanie henna pogrubia wlosy bo laczy sie z ludzka keratyna (w 99% na stale)
- henna pomaga w naprawianiu uszkodzen bo - patrz linijka wyzej
- ulatwia zapuszczanie i znow patrz wyzej, obie linijki
- przy wlosach przetluszczajacych moze zmniejszysz przetluszczanie
- odzywia wlosy i skalp
- jest naturalna (pod warunkiem kupienia czystej henny)

Wady:
- nieumiejetnie zastosowana moze przesuszyc wlosy (chodzi o brak intensywnego nawilzania po hennowaniu)
- przy hennowaniu za kazdym razem calosci wlosow moze nastapic poluznienie skretu, w przypadku fal wyprostowanie, henna wnika we wlos i go wypelnia, taki wlos staje sie ciezki i jak sie nie ma mocnego skretu to niestety ale przyciagania ziemskiego sie nie oszuka
- trudnosc w pozbyciu sie henny, jak sie farbuje ciagle calosc to henna tak mocno wnika we wlos ze zadna farba nie chwyci, pozostaje tylko poczekac az odrosna (jest sposob na zmycie henny jak sie komus nie podoba ale trzeba to zrobic w pierwszych 12 godzinach po farbowaniu, zanim henna polaczy sie na stale z keratyna we wlosie)
- bardzo rzadko zdarza sie ze ktos ma tak domkniete luski na wlosach ze henna nie ma szans dostac sie do srodka wlosa i dlatego kolor trzyma sie na wlosie tylko do nastepnego mycia (rzadkosc), przy czym jak ktos uzywal na wlosach rozjasniacza to z mety ma podniesione luski, rozjasniacz zwieksza porowatosc przez swoja agresywnosc

Mozna oczywiscie uniknac rozprostowania - farbowac henna tylko odrosty i np raz na 6 miesiecy calosc aby odswiezyc kolor

Moim zdaniem henna moze Ci rozprostowac to co masz, 3a? Prawda? Do tego rozjasnianie czyli bardzo poturbowane, sa teraz leciutkie (naturalki tez wygladaja na leciutkie), henna je obciazy, to napewno. Przy ciezszych wlosach jak ma DMkAnia henna nie zrobi takiego spustoszenia. No i DMkAnia nie rozjasniala, wlosy maja nadal jednolita strukture. Ja tez nie rozjasnialam przed henna, odrosly mi moje wlasne i na takie dawalam henne. Nasze skrety byly mocniejsze bo i wlosy takie byly.

No i jeszcze jedno - nie zawsze zaraz widac pozytywne skutki henny, zeby henna zadzialala pozytwnie (gladkosc, miekkosc, odzywienie), czasami trzeba uzyc pare razy a pare razy to pakowanie henny na cale wlosy i za kazdym razem cos wnika we wlos.

Tak naprawde z henna nie ma nic na bank, kolor, odzywienie, obciazenie to sprawa indywidualna. Jednak musisz wiedziec ze cos takiego ma miejsce, mnie tak naprawde bylo wsio rawno czy mi sie skret rozluzni, musisz wiedziec ze biorac henne mozesz miec prawie proste wlosy, takie ryzyko istnieje.

Ja uwazam ze henna jest fajna i zaluje ze dawala mi za ciemny kolor, ja jestem blada i do tego ciemne wlosy - wygladalam jak smierc. NIe dalo rady, poprostu zle sie czulam. Teraz farbuje farba chemiczna (Garnier). To co wiem to to ze stosujac farbe, jak sie odpowiednio dba o wlosy, mozna miec naprawde piekne loki (ja juz nie bede farbowac dlugosci, tylko odrosty, a na dlugosc co 3 miesiace odzywka kolorujaca z Revlona bez amoniaku i rozjasniacza, do tego odpowiednie kosmetyki pielegnacyjne) plus mozna miec kolor jaki sie chce.

Przydlugi post mi wyszedl, pisalam tak wszystko co mi sie z henna wiazalo. Jakbys miala jeszcze jakies pytania to smialo.
jejku dziękuję za tak czytelną odpowiedź aż sobie zachowam gdzies na komputerze, żeby móc do niej bezproblemowo wracać

chyba jednak w tej chwili nie zdecyduję się na hennę w takim razie i poproszę moją fryzjerkę (sprawdzoną co do koloryzacji) o pomoc w powrocie do naturalek, a potem się zobaczy

lubię siebie w prawie prostych włosach, ale to że mogę z nich uzyskać to co mam po dyfuzorze (chyba miks 2c z 3a) jest dla mnie taką nowością, że nie chcę ryzykować utraty tego przez obciążenie

henne kusi mnie głównie ze względu na odżywienie włosów i trwałość koloru, na pewno poczytam sobie na anglojęzycznych stronkach bo język znam perfekcyjnie więc nie będzie problemu jednak z tego, co piszesz chwilowo chyba dla mnie jednak jest więcej minusów (z zapuszczaniem nigdy nie miałam problemu, włosy mam bardzo gęste, więc już i tak same się obciążają jeśli nie są umiejętnie pocieniowane, hennowanie kilkukrotne żeby na rozjaśnionych uzyskać brąz mogłoby być bardzo nieprzewidywalne.

a może jak będą bardziej naturalne to zaryzykuję licząc, że całość raz na 6 mcy wystarczy, a tak to tylko odrosty

Dziękuję!
Stary 2011-08-06, 23:17   #38966
Ag Rafka
Rozeznanie

Benek, oniemiałam... o takim skręcie to nawet nie marzę (genetycznie niemożliwe), ale ten blask na takiej długości. Ech, moje tak zdrowo to chyba nigdy nie będą wyglądały...

Mgiełko, coraz śliczniej! Faktycznie skręt wcześniej się zaczyna. I myślę,że spokojnie możesz maskę zostawić na całą noc, ja przeważnie tek robię(póki mogę)

aktogimko, z pewnością będą fajne fale! Przed zawinięciem w recznik, spróbowałabym harmonijkowania-u mnie dało niewiarygodny efekt! Ja też długo myslałam, ze mam proste włosy z wybrzuszeniem pośrodku głowy(które z uporem maniaka prostowałam). Teraz po zaproszeniu tu przez DMkAnię i uświadomieniu przez Eloe wiem, że to była zapowiedź fal. No i tak -po przeczytaniu FAQ i Piguły oraz wprowadzeniu zasad w życie-przeobraziłam się w falistą

Moje dzisiejsze zmagania w codzienniku
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post28598200
Średnio jestem zadowolona, nie chciały dziś współpracować (czyli się kręcić),mam nadzieję, ze to nie zapowiedź kryzysu włosowego, tylko jeden gorszy dzień.

(jako świeżynka na wizażu nie umiem jeszcze dawać linku do pojedynczej wiadomości ani wstawiać linku ukrytego pod jakimś słowem, np. jak u Mgiełki "klik", za co z góry przepraszam)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 23:28   #38967
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to dobry pomysł zostawić same sobie na wesele. Weź pod uwagę, że trzeba obtańczyć wszystkich wujków, a po określonej godzinie (mam tu na myśli tradycyjne wesele), wielu z gości ma już w czubie i łokciem trąca głowę panny młodej podczas obrotów w tańcu. Rozpuszczone są piękne, jednak dobrze je będzie skutecznie utrwalić. Na tę okazję pozwalam użyć lakier
A czy ktoś tu wspominał o weselu? Będzie przyjęcie, tradycyjnego wesela nie robimy, bo nie jesteśmy zwolennikami takich imprez.

Cytat:
Obawiam się, że może być przyciężko.
Nie jest! Jestem 3 dzień po myciu, fryzura b/z, nawet drugiego dnia góra postanowiła się powywijać, grzywce nie pozwalam . Uroki wielkiego czoła.

Cytat:
O tak! To będzie pięknie wyglądać!
Dziękuję Liczę na to. Jestem bardzo ciekawa, bo dół (dolna, dłuższa warstwa) tak ładnie kręci się na całej długości , może i te krótsze zaczną.
Eloe Ty to umiesz zmotywować.
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 23:41   #38968
MgielkaM
Zakorzenienie

aktogimko mi się też wydawało, ze mam proste kiedyś. Eloe zajrzy to ci napisze na pewno taka motywacyjną wiadomość, ze sama zobaczysz. Ona ma taki dar chyba Z resztą wszystkie dziewczyny tutaj pomagają i doradzają, ja jako początkująca niewiele jeszcze wiem - więc raczej nie udzielam rad, bardziej pytam. Ale z całego serca polecam udzielanie się na wątku bo dużo daje
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
(jako świeżynka na wizażu nie umiem jeszcze dawać linku do pojedynczej wiadomości ani wstawiać linku ukrytego pod jakimś słowem, np. jak u Mgiełki "klik", za co z góry przepraszam)
Jak otworzysz sobie w edytorze tym który umożliwia dodawanie zdjęć to po wpisaniu słowa 'KLIK' dajmy na to, zaznaczasz je i naciskasz taki globusik "wstaw link" i wyrzuci ci okno gdzie trzeba wkleić link i gotowe (sama doszłam do tego po czasie )

p.s falki u ciebie faktycznie takie dość drobne, pewnie się namęczyłaś żabkami ja nie próbowałam zawijac jakoś jeszcze - ide paćkać na włosy maskę

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-08-06, 23:42   #38969
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
Pokazuj!

Akurat nie mam przy sobie aparatu, ale jak tylko bedzie to cykne zdjecia
Poszlam na żywioł, mocno je wycieniowałam(fryzjerka cieniowała nożyczkami, a potem brzytwą nie wiem czy to dobrze??)i podcielam koncówki, w efekcie sa teraz bardziej pofalowane niz krecone, mniej sie pusza i objetosciowo jest ich mniej.Jak na razie jestem zadowolona
Moja fryzura troszeczkę przypomina tę :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg taylor-swift-b.jpg (22,9 KB, 34 załadowań)

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 23:43   #38970
nusia114
Zadomowienie

Mgiełka co dziś nakładasz na włosy?

Pracuję nad sobą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości