|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
a do mnie dzis zadzwonila wspolpracowniaca z roboty ze wczoraj nie zamknelam stoiska
o ja glupia |
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka, jedź do pracy i sprawdź czy wszystko jest ok (pamiętaj, nie ma co ufać współpracownikom).
Ja jestem niesamowicie płaczliwa Oglądałam jakiś serial komediowy, mąż udawał przed żoną w szkole tańca, że nie potrafi tańczyć. Ona zmartwiona zaczęła wspominać jak tata uczył ją tańczyć jak była mała... i mąż porwał ją do tańca. Normalnie tak mocno się spłakałam, jakby ktoś umarł
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra,karolca to ją wsumie jem to co piszecie z białego pieczywa zrezygnowałam już jak tylko się dowiedzialam o Ciazy. zresztą przed nią i tak bardzo rzadko Jadlam. teraz Pelnoziarnisty alam Razowy. chyba u mnie problem tkwi w owocach. bo zjem 3 brzoskwinie i 3 banany czasem
słodyczy nie tykam od nich mnie odrzucilo chociaż to dobrze. a ja dziś znowu kilka bananów kupiłam. więc rozłoże je i zjem po 1 dziennie a potem już nie będę kupować. ale najgorsze jest to że teraz smakują mi jak nigdy aguskaa87 mi się dziś Snilo że Plamic zaczelam. w OGOLE dzień w dzień mam jakieś nie przyjemne sny
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Prince Polo
A bierzesz magnez? Bo banany zawieraja bardzo duzo magnezu (ale i wit. c i fosforu) Wydaje mi sie ze moze ciagnie Cie tak przez ten magnez, bo w koncu organizm w taki sposob pokazuje czego mu brakuje
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Nie biorę magnezu. a taki Rozpuszczalny też mógł by być? taki w tabletkach? Nawet tych witamin jeszcze nie zaczelam czekam na wizytę u gina
|
#1687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do snow, to i mi sie czesto sni ze plamnie/krwawie, ze ogolem jest cos nie tak z malenstwem niestety w dzien myslimy o nim, martwimy sie, a w nocy przeklada sie to na nasze sny. W ogole od kiedy jestem w ciazy to niekiedy mam tak glupie te sny, ze nic tylko boki zbijac, dzisiaj np mi sie snilo ze czyhalam w realu przy piekarni na chalwe i ja widzialam pociekla mi slinka a potem nie moglam jej znalezc
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra, co za sen
Mi też śniły się jakieś głupoty, ale nie pamiętam już dokładnie. Wiem, że na pewno śniło mi się, że mam problem z zębami i z dziąsłem, zrobiło się jakieś wielkie i opuszczone i bałam się, że stracę zęby, bo to wyglądało tak, jakby się zaczęło rozpuszczać, rozpływać... Bałam się strasznie. I za chwilę wszystko wróciło do normy. Byłam w sklepie, jest tak parno i gorąco, że myślałam, że nie dojdę do domu. A teraz mi niedobrze jest
|
#1690 |
|
Raczkowanie
|
Hejo Dziewczynki
![]() Ja już chyba oficjalnie mogę powiedzieć,że mam mdłości... rano znowu mnie dopadły chyba dlatego,że za szybko się zerwałam z łóżka ![]() Pani w aptece powiedziała mi że nie ma żadnego leku na mdłości w ciąży bo to naturalne i ewentualnie mogę spróbować leków przeciw chorobie lokomocyjnej ![]() Kupiłam witaminki i poleciałam po korzeń imbiru... może to mnie uratuje ![]() Masakra jak niektórzy ludzie w pracy podchodzą do mnie spoceni czy z nieświeżym odechem to muszę nos zakrywać nie daje rady bo mną rzuca |
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też będę brała magnez a może od razu zacznę te swoje witaminy co ? tam też powinien być magnez? czy lepiej sam ?
ją się ostatnio obudziłam to miałam mokro bo miałam erotyczny sen. z Tż w roli głównej oczywiście ale tak Swintuszylam że masakra. a co najlepsze przed ciążą mi się Tż nie śnił a teraz to co chwilę al.ao erotyk albo jakiś koszmar że gonie go gdzieś on ucieka we mgle i Talie głupoty.
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przewietrzylam sie z synkiem na spaceru i troche mi lepiej
![]() Cytat:
![]() odnosnie lekow: tez czytalam o lokomotiv, ale on jest p/wskazany w I trymestrze. Lepiej sie pomeczyc niz zaszkodzic dzidzi... tak samo aviomarin mi lekarz w poprzedniej ciazy pozwolil a on tez jest p/wskazany w I trymestrze.. co mnie troche pomaga: 3 plasterki korzenia imbiru zalewam woda wrzaca i dolewam troche soku malinowego i pije conajmniej 2xdz. Do tego przez caly dzien ssie jakiegos cukierka, lizaka czy podjadam sucharki. Mnie juz wykanczaja te mdlosci, tez mam bardzo wyczulony wech, nawet jak ja troszke sie spoce to wydaje mi sie ze smierdze od innych tez bardzomi smierdzi w wc spedzam niezbedne minimum szybko zalatwiam sprawy bo nie moge dluzej...zarazmnie rwie..;/Cytat:
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niezbędne minimum spędzam w kuchni. W łazience i w wc musi mi ładnie świeżością pachnieć. W łazience mam małe okno więc to duży plus.
Też podjadam jakieś chrupkie pieczywo, wafle ryżowe wielozbozowe, jakieś orzechy, rodzynki... cokolwiek. Muszę sobie zaparzyć herbatę imbirową i pić. Mam domowy sok malinowy, ale nie chcę go otwierać, wolę poczekać do zimy w razie jakiegoś przeziębienia go pić. Ja teraz sobie leżę przy włączonym wiatraczku, bo nie mogę wytrzymać
|
#1694 |
|
Konto usunięte
|
Mnie zapachy przeszkadzają, ale dokładnie w tym znaczeniu: śmierdzą mi różne, i nie chcę ich czuć. Ale nie wywołują mdłości.
Właśnie zapiekankę wcinam obiadową
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28589806]Mnie zapachy przeszkadzają, ale dokładnie w tym znaczeniu: śmierdzą mi różne, i nie chcę ich czuć. Ale nie wywołują mdłości.
Właśnie zapiekankę wcinam obiadową [/QUOTE]przygotowuję zupkę pomidorowa będzie dla TŻ, ja chciałam buraczkową a do tego ziemniaczki z podsmażoną cebulką ale pomidorowa też może być.
|
#1696 |
|
Konto usunięte
|
Lubię pomidorową, szybkie danie
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my na obiad mielismy dzisiaj chilli con carne po mojemu zaraz ide pod prysznic i bede sie zbierac powoli do tesciowki
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja miałam dzis kasze, pulpety z sosem i surówke tak,a kapusa papryka ogorki w occie
no i zjadlam tego banana reszte schowałam głeboko w szafke:pała:---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
magnez 70mg,biotyna,kwas foliowy,nikotynamid,beta karoten Cąły skład ![]() To jak brac je czy czekac? nazwa feminatal N
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
Aguśkaa83 Masz mdłości przec cały dzień?
Ja jak narazie tylko rano... i oby tak zostało... mi pomaga tylko zwykła,gorzka herbata. Byłam w empiku nie mają już tych pamiętników ciąży Dziewczyny ja nie wiem co z tymi snami ! Ja się dzisiaj dwa razy budziłam bo mi się wydawało,że nie mam powietrza i się dusze... Robicie mi takie smaka tymi obiadkami ... A ja w pracy i mój obiad to dwa naleśniki ze szpinakiem z mikrofali ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- karolca Ty też jesz tak barsz z ziemniaczorami i smażoną cebulką? Ja wyniosłam to z domu rodzinnego i wszyscy się dziwią... Ale jak np.mój TŻ spróbował to polubił
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1702 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
witam nowe mamuski wspolczuje wam tych wszystkich niedogodnosci zapachowych,ja mam to szczescie ze nic mi nie smierdzi bardziej niz normalnie ![]() dzisiaj na obiad mam ogorkowa,wyslalam wczoraj meza do pl sklepu i mam obiad na 3 dni ![]() posprzatalam juz mieszkanie,zrobilam pranie,ciacho, i zostala mi jeszcze lazienka,ale to chyba zostawie juz dla tz ![]() snilo mi sie za na usg widzialam twarz naszego malenstwa i wygladalo jak tz
Edytowane przez misia_25_26 Czas edycji: 2011-08-06 o 15:22 |
|
|
|
#1703 |
|
Rozeznanie
|
Witam, wszystkie mamusie
![]() Dziękuję za wszystkie odpowiedzi! Troszke mnie 'uspokoiłyście' ![]() Dzisiaj odważyłam się powiedzieć 'tę' nowinę mojej bliźniaczce, powiedziałam gdyż jest już doświadczoną mamusią i jestem opiekunką prawną jej dziecka w dodatku ta więź i zaufanie Narazie z mężem nie rozmawiałam, ale wiem, że będzie się cieszył, to on zawsze mnie 'namawiał' do dziecka.Czekam na tę chwilę, gdy będziemy już razem. Jesli chodzi o witaminy to jestem pod stałą kontrolą lekarza, więć nie mogę się porównywać z Wami... a tak bym chciała. Dziś mam jakiś dziwny napad radości. Na razie śledzę wątek, bo nie jestem w temacie i chcę uzyskać więcej informacji. Pozdrawiam i całuję. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Acha, szokiem jest dla mnie to, że przez rok staraliśmy się o dziecko... Potem zdecydowaliśmy, że damy sobie narazie odetchnąć, również lekarz zalecił przerwę... i teraz pół roku minęło i jestem w ciąży...
|
|
|
|
#1704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kuzynka pierwsze dziecię ma z inseminacji, a następne tak właśnie, bezstresowo, wyszło i już![]() Co do witamin, ja łykam tylko kwas foliowy i tak zostanie, bo jem zdrowo, zresztą poczekam do wyników badań i następnej wizyty (19.08).
|
|
|
#1705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Maz wlasnie mi pojechal po frytki i zapiekanke bo mam straszna chcice na cos tak niedobrego
![]() Cytat:
ja mam czysto w wc jednak czuje ze to wc nie potrafie tego wyjasnic. Ty masz super z tym okienkiem. a poza tym perfumy mi smierdza, nawet antyperspirant ma mocny zapach ale uzywam, tego sie nie da opisac jak czuje zapach kazdego elementu mojego mieszkania. Pewnie to tak zostalo zakodowane zeby moze chronic ciezarna, mysle ze celowo jest tak wyczulony wech. Cytat:
![]() a mdlosci mam przez caly dzien. Najgorzej jest rano, po nocy jak jestem na czczo. Jednak caly dzien to sie utrzymuje. No i zauwazylam ze nie moge dopuscic zeby byc bardzo glodnym bo wtedy sie jeszcze bardziej nasilaja mdlosci. ![]() Cytat:
A mezowi jak powiesz to sie bardzo ucieszy na pewno nie trzymaj go tak dlugo w niepewnosci
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
na szczęście zapach mojego antyperspirantu pomimo iż mocny, to jest dla mnie ok.
Podobnie jak perfum. Wszyscy go czują a ja go w ogóle nie czuję. Ani na skórze, ani na ubraniu. Jest dość intensywny, a jednak. I całe szczęście, bo jest to jedyny zapach używany przeze mnie od prawie 3 lat ![]() Z witamin dostałam PregnaPlus, jako uzupełnienie diety w wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Mają kwas foliowy, wit. B6 i 12, żelazo, cynk i jod. Lekarz powiedział, że nie mam brać innych witamin, bo wyniki mam ok. Zobaczymy po następnej wizycie.
|
#1707 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, wiem
Tylko chcę, żeby wrócił z pracy, na spokojnie...
|
|
|
|
#1708 |
|
Raczkowanie
|
Cytrynka Wa_Wa
Widzę ,że jesteś tak samo zakręcona jak ja... Wczoraj wracałam z kolegą do domu po pracy i w połowie drogi mi się przypomniało,że przecież ja przyjechałam na rowerze! ![]() No i drałowałam z powrotem po niego a byłam padnięta po 12,5 h roboty
|
|
|
|
#1709 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogóle co polecacie dziewczyny??czym się pachnicie?Cytat:
U mnie po mdłościach Wytrwajcie jeszcze trochę i będzie po wszystkim
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
używam Passion Dance z Avonu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

słodyczy nie tykam od nich mnie odrzucilo
chociaż to dobrze. 

niestety w dzien myslimy o nim, martwimy sie, a w nocy przeklada sie to na nasze sny. W ogole od kiedy jestem w ciazy to niekiedy mam tak glupie te sny, ze nic tylko boki zbijac, dzisiaj np mi sie snilo ze czyhalam w realu przy piekarni na chalwe i ja widzialam pociekla mi slinka a potem nie moglam jej znalezc 

zaraz ide pod prysznic i bede sie zbierac powoli do tesciowki