|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Cytat:
Zapowiedzi od kwietnia to jest po 5-8 na niedzielę od czerwca do końca września sobota w sobotę jest po przynajmniej 3 śluby dziś chyba od 15 do 18 były a zdarzają się i o 13.. najbardziej popularny jest sierpieńja się powiem szczerzę troszkę dziwnie czułam wszyscy tam tacy właśnie po 25-26 lat a ja taka gówniara
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-06 o 23:09 |
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odkąd jestem z moimTZ, to nie zdarzylo mi sie isc na impreze bez Niego tak jakos dziwnie by mi bylo babskie spotkania owszem, piwko w barze, ploty do poznego wieczora wszedzie chodzimy razem i tak zawsze bylo i bedzie nie mysle nawet o tym, zeby isc sama sie pobawic a jeszcze zeby z jakims obcym facetem sie bawic calą noc.. to dziwnie wygląda.. 6 i 3 lata stazu w związku to dlugo... i skoro myslą sobie o innych facetach to chyba nie jest jeszcze to.. ale nie znam Twoich kolezanek, wiec nie bede sie wiecej wypowiadac każdy robi jak uwaza ja sie wyszalalam mając to 17, 18 lat i nie zaluję niczego teraz mam ukochanego TZ i nic wiecej mi nie potrzeba
|
|
|
|
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
a tam Kiciu nie tylko Ty taka gówniara jesteś
|
|
|
|
#514 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i niesamowite jest to, co napisałaś na końcu, że taką radość odczułaś będąc w kościele w celu odbycia nauk przedmałżeńskich... Mam nadzieję, że ja będę nie mniej szczęśliwa jak sami się wybierzemy na nie A i faktycznie - dobrzy są ci narzeczeni co na nauki miesiąc czy dwa przed ślubem się wybierają :pCytat:
O to chodziło - dlatego właśnie już teraz go zamówiłam żeby 31 sierpnia przymierzyć do wymuskanej, zwężonej sukni U mnie z tańcem oczepinowym nie będzie najmniejszego problemu Przez wszystkich jest to mile widziana tradycja Ja sama idąc do kogoś na wesele jak najbardziej się tego zwyczaju spodziewam i zawsze się z niego cieszę Ale dla komfortu psychicznego to pewnie, że zapytaj TŻa jak to w jego rodzinie z tym bywa Szkoda by była, gdyby wszyscy na to czekali a Wy z jakiegoś powodu byście z tego zrezygnowali ![]() Oj z Chacią mamy podobne wyczucie jeśli chodzi o muzykę Też nie wyobrażam sobie pana z akordeonem, tak jak to dzisiaj jedna laska 2 bramy dalej miała ;pTo ja też się pochwalę - jutro jedziemy sobie z TŻecikiem do ogrodu dendrologicznego na terenie którego za rok uskutecznimy sesję poślubną Bardzo mnie to cieszy
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do imprez to np jak są jakieś koncerty to chodzimy z TŻ a jak mnie koleżanki wyciągają na piwko do klubu to raczej chodzę sama a czasem mnie wręcz TŻ wygania żebym poszła on jakoś za klubami nie przepada. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale my mniejszą parafię mamy, i tak się cieszę, że jeszcze 3 pary przyszły bo tak właściwie sierpień to już też taki schyłek okresu ślubnego (na początku założyłam, ze robią nauki z wyprzedzeniem kilku miesiecy, dobrze ze się pomyliłam )uciekam spać
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
uuuu w kupie raźniej
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-06 o 23:20 |
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
a widziałyście zdjęcia ze ślubu Agnieszki Popielewicz?
![]() Miała suknie w falbanki, druhny i małe druhenki prowadzone przez panią w białej sukni, coś wam to przypomina?
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2011-08-06 o 23:28 |
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten czas leci
|
|
|
#520 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahaha Rok temu jak poznałam moją przyszła wizażystkę to ona mi właśnie doradziła takiego totalnego przyliza, że przedziałek na boku i taki hiszpański kok hehe pewnie się zdziwi jak przedstawię jej moją wizję ![]() Cytat:
Trzeba przyznać, że miała piękną suknię, super welon i śliczniasty bukiet z tych anemonków, tak ? Bardzo delikatnie ją pomalowali, fryz też stonowany, całość bardzo gustowna ![]() Tylko wiedzie co (a raczej kto ;p) mi do tych wszystkich piękności nie pasuje? Jej MĄŻ
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzilo mi o to, ze ja bym sie tak nie uczesala, bo mi najzyczajniej w swiecie nie pasuja takie koki, mam zbyt okrągłą twarz... a ladnemu we wszystkim ladnie, wiec Ty w tym przylizanym koczku zapewne wyglądasz uroczo
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą jeśli chodzi o przylizane koczki czy nawet kitki to siostra mi namiętnie powtarza, że takowe robię i cóż... żyję z tym jakoś A prawda jest taka że zazwyczaj staram się chociaż jakiegoś tapirka wykonać, bo z innymi sposobami unoszenia moich włosów miewam niestety problemy - są strasznie niepodatne i żeby coś fajnie zrobić potrzeba więcej czasu a tego mi zawsze brak Hmm... no a ja mam owalną twarz z wysokim czołem i dużym nosem i to nie znaczy, że jestem ładna hehe nie musisz mnie pocieszać Nie mniej jednak polubiłam siebie w koczkach ![]() Dobra kończę, bo już późno i ciężko jest mi skonstruować mądre zdanie Poza tym TŻcik mi tu zagląda i woła do siebie Życzę Wam dobrej nocki i miłej niedzielki - zajrzę pewnie dopiero wieczorem Paaaa
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez spadam spac
dobranoc
|
|
|
|
#524 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ostatnio nie miałam czasu pisać, ale podczytywałam was w miarę regularnie. Miałam trochę zakręcony tydzień, załatwialiśmy dużo spraw (nie ślubnych . Musiałam wstać o 6 i jechać odebrać tatę z pracy a teraz już nie chce mi się spać więc akurat mam trochę czasu .Parę dni temu dostaliśmy zaproszenie na kolejne wesele, od kolegi TŻta. W sumie to taki dalszy kolega więc nawet się nie spodziewaliśmy, że będzie prosić ale tak czy siak nie idziemy bo już tego samego dnia mamy wesele kuzynki TŻta. Cytat:
![]() Cytat:
. Fajnie, że szefowa pamiętała o Tobie, zawsze się przyda jakiś grosz dodatkowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Zostanie nam tylko poradnia, ale to już bliżej ślubu zrobimy.I mimo, że miałam wtedy 18 lat to nie byłam najmłodsza . Było kilka osób, które miały po 16-17 lat i z tego samego powodu robiły ten kurs. Wiedziały, że kiedyś się przyda i skoro można zrobić teraz to czemu nie.Cytat:
. Moim zdaniem takie gładkie koczki będą zawsze eleganckie i klasyczne. Sama raczej zdecyduję się na coś takiego. Mi właśnie pół-upięcia z loków się nie podobają . Ani irozeky czy warkocze dobierane po bokach. Owszem, niektóre są bardzo ładne ale z lokami łatwo jest przesadzić i przechylić się niebezpiecznie w stronę tandety. Ale jeśli komuś się podoba to jak najbardziej. Uważam, że każda powinna iść we we fryzurze w której dobrze się czuje. Ja ogólnie jestem fanką prostoty i minimalizmu dlatego takie proste fryzurki najbardziej do mnie przemawiają. Chociażby fryzura Agnieszki Popielewicz z jej ślubu bardzo mi się podoba Nie tylko, bo ja też gówniara . Kiedyś chyba ktoś pytał o mój rocznik i jakoś zginął mi ten post. Jestem z '90.Cytat:
. Bardzo podoba mi się też koncepcja białych dodatków, bez akcentów kolorystycznych i chyba sama się na taką zdecyduję. A welon
|
||||||
|
|
|
#525 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry wszystkim
zapowiada się ładny dzień, ja zmykam do kosciółka
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie czeka właśnie pakowanie.. Wieczorem aż na 3 tygodnie jade do Wiednia, no i już powoli łapie doła za TŻtem.. No ale mam nadzieje że to zleci.. Tym bardziej że przyjedzie do mnie na dlugi weekend, wiec na razie tym żyję ![]() Nadrobię Was już na miejscu pewnie jutro po pracy ![]() Buziaki dla Was !!!! Do usłyszenia ![]() Ps. A właśnie! TŻ wczoraj zrobił mi niespodziankę i zabrał na zamek do Olsztyna! ![]() Droga niesamowicie Nam sie dłużyła, ale warto było ![]() Madzie przepraszam ze jej nie poinformowałam, ale to tak szybko wszystko wyszło ![]() Dołączę kilka zdjeć, na ostatnim widać jak niesamowicie wiało :P No i wiekszośc zdjec właśnie mam z włosami na wszystkie strony, ale najczęściej na twarzy
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-08-07 o 09:34 |
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja się wpadłam przywitać nie dług wzruszamy do mojej babci i z TŻcikiem na wycieczkę fablousu nas niestety nie ma możliwości robienia nauk bez pary. Nawet chyba trzeba być koniecznie narzeczeństwem bo na początku ksiądz pytał o daty ślubów
|
#528 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() TZ jeszcze spi, więc mam czas coś naskrobać. Blusky nadrabiałam trochę i widziałam, że zastanawiałaś się nad suknią. Już wybrałaś, więc dodam tylko, że suknia bardzo fajna i bardzo dobry wybór( choć nie bardzo mi się podobają suknie w tym stylu, ta ma jednak coś w sobie, te zdobienia są bardzo ładne). Ale mi smutno jak czytam o urlopach w tytule, bo nas najblizszy wyjazd to podróż poślubna. Niby oboje zarabiamy, na ślub planujemy tylko podstawowe rzeczy, bez atrakcji dodatkowych, a do niego na żaden wyjazd nas nie stać i sie ciagle martwie czy uzbieramy tyle ile trzeba Chyba życie w Wawie tak drogo wychodzi![]() Czytałam o naukach i chyba zdecydujemy się na te u dominikanów. Tylko pogadam z TZ i ustalimy czy bezplatne 10 spotkaniowe wieczory czy weekendowo, bo jednak póżno TZ nieraz prace konczy. Obiecałam sobie, że ogarniemy się z tym do pażdziernika. To ja już stara, bo 24 lata(ale dopiero w pazdzierniku koncze) melody ale śliczna dziewczyna z Ciebie, cudowne włosy masz. I Tz romantyk wycieczki robi, my narazie rowerowe uskuteczniamy ![]() Co do rodziców, to nasi narazie tez sie nie wtracają, choć np liste gosci sami chcielismy z nimi robic, więc nam trochę pomogli. I sale zamówili, bo ślub robimy w mieście rodzinnym. Chciałabym już móc zaklepać godzine w kościele, ale u nas dopiero od września jest mozliwość. Ciekawe jak ksiadz zareaguje na fakt, ze nauki bedziemy miec z wawy, bo on o wszystko sie czepia. Maxwelko braliscie cywilny do kredytu? Tez o tym myslelismy, ale nie mam jeszcze umowy o prace, wiec i tak du.pa z tego kredytu by wyszła. Więc juz nas nowe przepisy obejma ![]() Zazdroszcze Wam tego ogarnięcia w tematach ślubnych. Ale dzięki temu mam nadzieje, że i dla siebie jakąś fryzure w Waszych propozycjach znajdę, bo sama nie mogę się zebrać na szukanie. Ciągły bark czasu mi doskwiera. Dużo z PMek będzie miało sesje lub obronę przed samym ślubem??
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#529 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie CI pasować moim zdaniem Cytat:
Ty też od razu wiedziałaś w jakich gustujesz i taką masz mam nadzieję ze u mnie będzie podobnie Cytat:
w takim razie trzymam kciuki żeby CI pasował taki krój Cytat:
moje włosy nie są zbyt podatne, ale ja nie lubię klasycznych koków, nigdy się tak nie czeszę wiec znowu bym wyglądała jak nie ja ![]() Cytat:
no tak jak za rok to sobie jeszcze można na boku pokręcić Cytat:
Cytat:
u nas na szcześcnie nia ma jakiś strasznych tradycji z tym zwiażanych wiec po prostu wyjdziemy i tyle zwłąszcza ze moi rodzice (a od nich będziemy wychodzić) mają podwórko i tam normalnie samochód podjedzie, sąsiedzi nie muszą wiedzieć ze coś się dzieje Cytat:
. tak z ciekawości pytam bo u nas prowadzący nie pytali o wiek, my tez nie pytaliśmy pary z którą byliśmy na naukach, wyglądali na mniej więcej w naszym wieku (czyli 26) ale tak tylko zgaduję Cytat:
ale wyglądała ładnie Cytat:
Ja dziś planuję cały dzień poza domem, na poszukiwaniu mebli, farb, wykładzin itp więc miłej niedzieli Wam życzę
|
||||||||||
|
|
|
#530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam się na kwiatkach, ale bukiet miała bardzo ładny ![]() Cytat:
Nie wydaje mi się, żeby koczki kogoś postarzały, to już nie są takie fryzury, które robiło się kiedyś ![]() Tym bardziej, że jest różnica między dwoma pierwszymi kokami, a trzecim i czwartym ![]() 1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg Białe dodatki też mi się podobają i jeszcze się waham między właśnie białymi, a różem/fioletem 54.jpg 107.jpg 5-rw-bwb-041111-flowers.jpg Cytat:
Melody, ale Ty śliczna jesteś!
|
|
|
#531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
wkoncu zwleklismy sie z łózka pogoda dzisiaj pikna, tylko strasznie powiewa![]() Cytat:
pomysl sobie lepeij jakie bedzie przywitanie ![]() a z tą wycieczką dla TZta jak widac faceci tez potrafią byc romantyczni a Twoja uroda powalila mnie na kolana---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
ooo wlasnie takie porownianie fryzur mi chodzilo!!! jednak sama nie wpadlam na to, zeby wkleic koka.. i koka wlasnie chodzilo mi o to, ze foty 1 i 2 na 100% postarzają i mimo wszystko jeszcze niektore PMki sie tak czeszą no chyba, ze fryzjeraka zrobi mi koka i bedzie super nie napisalam, ze koki są ble dla wszystkich, bo duzo dziewczyn wygląda w nich uroczo!
|
||
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w nowym wątku
![]() Ja wczoraj wieczorem dopiero co wróciłam z szkolenia. I teraz muszę wszystko poogarniac bo troszke sie tego nazbieralo ![]() Miłej niedzieli
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te które wkleiłam (nr 1 i 2) jeszcze nie są najgorsze, bo widziałam też takie z tonami lakieru, upięte jeszcze bardziej ekstremalnie.Takie półupięcia też mają dużo uroku i niektóre bardzo mi się podobają Już wam zresztą pisałam, że na studniówce miałam irokeza nie mam żadnego porządnego zdjęcia fryzury, żeby pokazać, ale włosy były właśnie tak półupięte. Nie wiedziałam wtedy, że są takie ładne koczki, bo koki w liceum też kojarzyły mi się z tymi pierwszymi fryzurami.
|
|
|
#534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczna z Ciebie dziewczyna! Cytat:
Skoro jesteśmy w temacie urlopowym to wrzucę wam kilka fotek z naszego wyjazdu. Same zobaczcie jaka Chorwacja jest piękna Na ostatnim zdjęciu widok z naszego balkonu
Edytowane przez fablous Czas edycji: 2011-08-07 o 21:48 |
||
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
marcia ja będę miała sesję przed samym ślubem
na dwa tyg przed ją skończę. Średnio to sobie wyobrażam ale ze względu na to nie ślubujemy w czerwcu ewusia na pierwszym spotkaniu mieliśmy za zadanie opowiedzieć coś o swoim partnerze i tak wyszło że każdy o wieku mówił stąd wiem a trzy pary znam z widzenia i wiem ile mają lat
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byliśmy z Tż w ZOO
Głaskałam chodzący salceson nawet (świnki) Życzę miłej niedzieli
|
#537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
toż to koszmar, jeszcze z liceum/gimnazjum - "powiedz coś o sobie" i tak na każdej lekcji w ciągu pierwszego tygodnia w pierwszej klasie dobrze, że u nas tego nie było, bo rozważalibyśmy pewnie sam cywilny uciekam na dwór poczytać książkę potem mam w planach kurczaka z chińszczyzną, ciekawe jak wyjdzie
|
|
|
#538 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Przeżyć kilka fascynacji, kilka rozczarowań, parę kilkudniowych afterów, wariackich przygód, zawrzeć mnóstwo nowych znajomości - mi najwyraźniej tego właśnie było trzeba, żeby się wyszaleć. Dzięki temu, że wszystkiego tego posmakowałam, teraz już nie mam potrzeby imprezowania, sprawdzania czegokolwiek, miło wspominam te czasy, czasem lubię wrócić do tych fotek, ale już nigdy nie chciałabym żyć w ten sposób. A na TŻta trafiłam dopiero wtedy, kiedy byłam na Niego w pełni gotowa, podobnie jak On na mnie ![]() Cytat:
![]() My już w połowie sierpnia jedziemy w nasze miejsca sesyjne, już nie mogę się doczekać, kiedy je zobaczę dokładnie takie, jakimi będą za rok (bo do tej pory widziałam je tylko jesienią, a sesja będzie przecież w sierpniu) ![]() Cytat:
Ale wiadomo było, że TEN ślub będzie inspiracją dla kolejnych sezonów.Bardzo mi się podoba jej look - suknia cudna, welon delikatny, fryzurka i makijaż bardzo subtelne i wszystko do siebie dopasowane, naprawdę świetnie to wygląda w całości ![]() Cytat:
Coś takiego to już dla mnie jest kompletnie niedopuszczalne.A jeśli chodzi o welon zakrywający twarz - czemu nie? I co tu ma pasować do polskich warunków, przecież tak czy siak podchodzicie do ołtarza, tak czy siak patrzycie sobie w oczy, więc w tym momencie TŻ może ten welon odsłonić Myślę, że nie będzie z tym żadnych problemów ![]() Cytat:
Planujecie tam może plener ślubny? Bo miejsce na to jak dla mnie idealne Udanego wyjazdu, nie martw się, 3 tygodnie zlecą bardzo szybko My specjalnie zdecydowaliśmy się na 2012, żeby mieć szkołę już dawno za sobą. Więc teraz planujemy jak najszybsze obrony i już nie przejmowanie się tym w ogóle. Nie wyobrażam sobie obrony tuż przed ślubem, chyba bym zdechła z nerwów, nie mówiąc o tym, że nic dobrze bym pewnie nie doprawcowała - ani pracy, ani kwestii weselnych. Cytat:
A nasi Goście dziś poszli z rana do Centrum Kopernika, więc mamy dzionek z TŻ dla siebie Zabieramy się więc za śniadanie ![]() TŻ Was pozdrawia ![]() fablous, serce moje się wyrywa do tych Twoich zdjęć.... Jaaa chcę do Chorwacji!! Pięknie mieliście
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-08-07 o 11:53 |
||||||
|
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czytając Twoj post moge powiedziec, ze u mnie bylo baaardzo podobnie ale czasy niezapomniane i tak jak pisalam niczego nie zaluje a mi bylo widocznie to potrzebne, bo taki mam charakterek jak to TZcik mowi: Jestem grzeczna, jak spie![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- wiecie zakochalam sie w sukni Agnieszki Popielewicz
|
||
|
|
|
#540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się boję co to będzie zimą . Może lepiej nie będę ich oglądać.Cytat:
W ogóle cały jej look był super, wyglądała tak świeżo, czysto, promiennie. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

dziś chyba od 15 do 18 były a zdarzają się i o 13.. najbardziej popularny jest sierpień

tak jakos dziwnie by mi bylo
To jak przyjdzie zrób fotę w nim i w kiecy 

chodzilo mi o to, ze ja bym sie tak nie uczesala, bo mi najzyczajniej w swiecie nie pasuja takie koki, mam zbyt okrągłą twarz... 

. Fajnie, że szefowa pamiętała o Tobie, zawsze się przyda jakiś grosz dodatkowy
Chyba życie w Wawie tak drogo wychodzi
. tak z ciekawości pytam bo u nas prowadzący nie pytali o wiek, my tez nie pytaliśmy pary z którą byliśmy na naukach, wyglądali na mniej więcej w naszym wieku (czyli 26) ale tak tylko zgaduję
toż to koszmar, jeszcze z liceum/gimnazjum - "powiedz coś o sobie" i tak na każdej lekcji w ciągu pierwszego tygodnia w pierwszej klasie
Coś takiego to już dla mnie jest kompletnie niedopuszczalne.