|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
witajcie
![]() staram sie być na bieżąco ale nie starcza mi czasu na odpisywanie ![]() ![]() gratuluję wszystkim nowym mamuśkom: agulaabar, wodaqua, słoneczko, moniczka, madziaranew, karoline wielkie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |
Zakorzenienie
|
Zmalowana, Marina, Brunetka
![]() Patik cieszę się, że u Ciebie lepiej z samopoczuciem ![]() Cytat:
Mój Mały zjada z dwóch piersi. Jak dałam mu odciągnięty pokarm z butelki to zjadł 160 ml i jeszcze doprawił piersią ![]() ![]() Baboniku trzymam ![]() ![]() ![]() Ja czekam aż mój mały królewicz się obudzi i będziemy go kąpać ![]() Byliśmy na spacerku i od tamtej pory się nie obudził. Jestem zakochana w moim dziecku po uszy, nie mogę się na niego napatrzeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też się nad tym cały czas zastanawiam...
![]() |
#2765 |
Rozeznanie
|
ja padam z nog normalnie czuje sie jakbm brala udzial w jakims maratonie,umordoalam sie dzisieszym dniem ale juz siedze sobie w lozku i jest cud malina
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
BAN stały
|
Żanetko i jak samopoczucie?
Masz jeszcze gorączke? Izus spi i czekamy aż obudzi sie do kapieli czyli tak jakoś z 30 minut. Porobiłam na ogrodku,an koniec pracy grill ale uciekłam bo w połowie mnie zjadły komary. Moje Serduszko tak sie cudnie przeciąga,i pachnie jak najdroższe perfumy swiata. Uwielbiam Ją wąchać,całować i patrzeć na nią. T. mówi,ze oszalałam na Jej punkcie(no ale w sumie na punkcie każdego jak byli mali i nawet teraz). Muszę napisać do Pieleszki naszej bo dawno sie nie odzywałą a chciałabym Ją i Hanię odwiedzić ![]() Idę nadrabiać |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2768 | |||
Zadomowienie
|
A Krystianki nie ?
![]() A wszyscy mówią że do mamusi podobny ![]() ![]() ![]() Krystianek dziękuje ciociom za komplementy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic się nie bój, dasz sobie świetnie ze wszyskim radę, grunt to pozytywne nastawienie ![]() Kiedy się już pozna choć trochę własne dziecko to wszystko zaczyna się układać. Dla tej małej istotki to też bardzo ważny okres, ona też poznaje nas, otoczenie, dlatego bardzo ważne jest żeby dać jej się wdrożyć bez nerwów, bo kiedy my się denerwujemy to dziecko to czuje i też jest niespokojne. Najważniejsze to duuuużo czułości, przytulania, miziania ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj pierwszy raz został z Dominikiem sam, ja pojechałam na zakupy i dał sobie świetnie radę, kiedy wróciłam dziecko było przebrane, nakarmione i uspane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Zakorzenienie
|
ojej jak to szybko zleciało
![]() ![]() ![]() pokaż nam swoj brzuszek ![]() Ja wyciskam pod kątem, tzn przechylam małej główkę żeby jej nie pociekło prosto do gardła tylko na policzek i jakby mi ta kapsułka wypadła z reki to nie wpadnie jej do buzi... Cytat:
My smoczka nie dajemy.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-08-06 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Wtajemniczenie
|
Karolinee gratulacje!!!
Baboniku trzymam kciuki za jutro! Synus jest zdrowy! Ja jestem u rodziny, jutro sa tu chrzciny, maz jest chrzestnym - jedno Wam powiem - za nic w swiecie nie skusilabym sie na taka impreze w domu, wole zaplacic i miec wszystko w nosie... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macierzyństwo to jednak ciężki kawałek chleba, okraszony wieloma nieprzespanymi nocami. ![]() Każdy ma chwile zwątpienia, ale zobaczysz z każdym dniem będzie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Babonik trzymam kciuki za jutro ![]() zaneta też miałam spytać - po co odciągasz laktatorem ![]()
![]() |
#2773 | ||||
Zakorzenienie
|
my mamy ortodontyczne z Aventu i Dr Brown, oba sa małe-płaskie
Cytat:
![]() ![]() ja robie notatki od wyjscia ze szpitala: *jedzenie *kupa *laktator ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
jeden cycek 7 min, drugi 7 powrot jeden cycek 5 min, drugi 5 powrot jeden cycek 3 min, drugi 3
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-08-06 o 22:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Zakorzenienie
|
No to szczęściara z Ciebie
![]() Cytat:
A o Was pisz jak najwięcej - to daje mi solidną dawkę optymizmu ![]() Rano cyknę zdjęcia ![]()
![]() |
#2775 |
Zakorzenienie
|
Carmela dużo zdrówka dla Sary
![]() BABONIK kciuki ![]() Mamuśki myślałyście o drugim "pierwszym razie"?
#2776 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
-niechęć do leżenia na brzuszku -zaciskanie kciuków -bardzo silne prężenie, wręcz wyginanie się w sposób taki że główka była całkowicie odciągnięta od szyjki w tył -niepokój, płaczliwość, płytki sen to chyba tyle, wolałam iść , sprawdzić niż żałować że zaniedbałam coś, może ktoś pomyśleć że jakaś mama histeryczka ze mnie ale już tak mam ![]() Cytat:
pomysł CUDOWNY słoneczko, a mąż się zgłosił na ochotnika żeby to zmontować ![]() ![]() ![]() a co do załamania ... dasz radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
a sam zostaje już w zasadzie od powrotu do domku ![]() my dziś cały dzień i wieczór spędziliśmy u moich rodziców bo już się rodzinka z mojej strony zjechała i było bardzo miło , trochę zapomniałam o problemach a jutro nasz ważny dzien ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Agni,Lili- dołączcie dziś do mnie-będzie mi bardzo miło!!!! ![]() ![]() ![]() dziękuję za słowa wsparcia ![]() spac nie mogę, moje dziecie też nie ![]() ![]() miłego dnia,ja zbieram sie koło 9tej do szpitala,chyba umrę z głodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | ||
Zakorzenienie
|
czekamy na fotki brzuszka
![]() Cytat:
![]() juz mi się chce.. nieziemsko ![]() ![]() Cytat:
![]() bedzie dobrze ![]() jak nocka minęła?
![]() ![]() |
![]() |
#2780 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, że pytasz
![]() Wyjątkowo dobrze ![]() Ale coś mnie martwi, jutro przyjdzie położna to będę pytać. Może któraś wie co się dzieje. Zauważyłam, że jak małą śpi to czasem ma odruch wymiotny ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-07 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Babonik, ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() po 7 minut z każdej piersi, druga kolejka - po 5 minut, i trzecia - po 3 minuty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nie tylko myślały ![]() Aaaale było fajnie ![]() ![]() Mały Głód był z nami, potem go przywieźliśmy do domu, poszedł spać pod okiem wujka a my z powrotem na wesele ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Zakorzenienie
|
Brunetka - mazmi zawsze mowi ze dostajemy to z czym damy sobie rade. ja mialam trudne pierwsze dziecko - ksiazkowe kolki, zabkowanie i skoki rozwojowe, skaza bialkowa, problemy kardio, alergie i bioderka slabe, jako niemowle musielismy walczyc by raczki wycwiczyc bo lapac nie chcial... i wiem dzis ze da sie rade mimo iz tez dzis twierdze ze chyba mnie to troche przeroslo. teraz jestem dojrzalsza i mam wiecej cierpliwosci. no i mam spokojniejsze dziecko...
zaneta - dajesz piers do konca, jak glodne dajesz druga a kolejne karmienie od tej drugiej zaczynasz. odciagam jak piesi pelne az bola i mrowia, nigdy przy kazdym karmieniu bo by mi za bardzo laktacja sie rozbujala wczoraj przyszli do nas znajomi z roczna coreczka. artur sie z nia tak dobrze bawil ze az sasiedzi w grzejniki stukali ![]() ja chce byc juz po pologu! chce robic juz brzuszki bo mnie wkurza moj brzuch jak u brumka, z tym ze brumek w ciazy a ja po! waze 76kg, czyli mam 10kg do zrzucenia. a glodna jestem ciagle... podczas laktacji i tak nie mozna diety stosowac... dzis rani musiala mama mi spac na klatce piersiowej bo ja gazy meczyly. a potem o niej zapomnialam i sie na bok przewrocilam i ona sturlala sie ze mnie na lozko. ja sie wystraszylam a ona dalej spala... kochane dziecko |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | ||
Zadomowienie
|
cudowne dzieciaczki.
![]() a pomysł ze wspólnym zdjęciem bardzo dobry ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Baboniku! Powodzenia!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- a z okazji 9 dnia przeterminowania Emil urządził sobie w nocy imprezę w moim brzuchu ![]() ![]() Ale do środy juz nie daleko, mam zamówione łóżeczko na 12.00. więc trochę jak wczasy w Ciechocinku. ![]() Kciuki za wszystkie rodzące i te które chcą i te które powinny juz rodzic. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- aaa..pytałyście po co odciągać po karmieniu? ten sposób jest dobry na pobudzenie laktacji - więcej będzie się wytwarzać. A ja zamierzam odciągać żeby zgromadzić jakiś "zapas" - na październik, jak na uczelnię wrócę. Mama zostanie z Adasiem, więc teraz powoli będę zamrażać. Możecie polecić fajną karuzelę nad łóżeczko?
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |
Zadomowienie
|
Witam w niedziele
![]() Tak ja napewno jestem szczęściarą ![]() ![]() Ja już sie stresuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki
![]() Babonik trzymam kciuki, będzie dobrze-czekamy na wieści ![]() U mnie zapowiada się beznadziejny dzień.....życie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Zakorzenienie
|
n i e e e e
![]() Baboniku! Powodzenia!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() U nas jako tako. Właśnie leży w leżaczku i się przygląda ![]() Co do wspólnego zdjęcia, Dziubek super, że się zaoferował ![]() ![]() ![]()
#2790 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.