Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-07, 21:22   #1261
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Też tak myślę ,że one sobie tam w móżdżku wszystko kodują więc nie ma sie na razie czym przejmować.

Sidorcia boska Natalka

Wiecie jakie ja mam juz duże dziecko , pojechał na woodstock , nie sam , ale beze mnie a jeszcze nie tak dawno wołałam na niego Adulku, ale ten czas leci , strasznie biłam sie z myslami czy go puścic i zdecydowałam że tak.

A mały chodził i go szukał "Ała?" -tak go woła
Co do dzieciczenia w genach to mój na pewno rozrabiactwo i cwaniactwo odziedziczył po wujkach , bo mój tż raczej spokojny a jednak coś tam w genach przeszło , w jakiejś tam części ukraińce

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Ania zgadzam sie , dzisiaj papierek-wykształcenie jest nei wiele warte co z tego ,że się je ma kiedy nie ma za co chleba kupić , mam własnie dwie sąsiadki z wyższym i co siedzą bo pracy dla nich nie ma , a bracia jednej pracownicy fizyczni po pare tysiączków zarabiają(w hucie).
Jesli mój syn nie będzie chciał iść na studia to nie będę go zmuszać, ani przekonywać.

Mi tez zawsze dają i ulotkę i opakowanie po szczepionce z datą.
Libra dobra decyzja, jak Amela podrośnie to też ją zabiorę, dużo ludzi z dziećmi było. Ale kurna jakie tłumy... szok... normalnie to wc szłam z 20 minut, potem był problem żeby się z powrotem odnaleźć w sumie na koncercie Prodigy było ok 700tys. osób
a jak wrażenia Adaśka??

wróciłam!! było za✂✂✂iaszczo... znów poczułam ten klimat... jak za młodych lat ale kurna były korki, ostatnie 8 km to jechaliśmy 2 godziny, w sumie to tak krótko bo zachowałam się po świńsku i wpakowałam na przeciwny pas za autem z pogotowia drogowego na sygnale ...tz i znajomi mnie namówili zaparkowaliśmy auto i szliśmy jeszcze godzinę ale warto było... za rok też pewnie pojedziemy.
teraz przeglądam filmiki na youtube i aż mam dreszcze
http://www.youtube.com/watch?v=DBpvUOiw0FI

padam na ryj! dobranoc
Stary 2011-08-07, 21:32   #1262
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
mADZIA to cie pociesze od czwartku ma być cieplo a weekend upalny
Chociaż raz bo zwykle jest tak że weekendy są do bani .

Minka fajnie że sie wyszalałaś mój TZ cI zazdrości bo on za młodych lat jeździł na takie koncerty . Kuzyni jak są w Polsce to cały czas jeżdżą .

U nas burza przed chwilką oczywiście była , lało strasznie teraz mam bajoro pod domem
Stary 2011-08-07, 21:48   #1263
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Nie kazdy musi być naukowcem i mieć studia .
Dwa nastała era braku dobrych pracowników ,wykształciuchy siedzą na bezrobotnym no bo przecież nie wypada robić coś prostego , a o wszelakich murarzy , budowlanców , kierowców to się nie raz zabijają .
Pominę już pensje . mam kolegę po zawodówce budowlanej pracuje przy budowach biurowców w wawie a pensja to prawie 5 tysia . Większośc wykształciuchów tyle nie zarabia
Ja na studia polazłam ale już pracowałam , na prywatne które sama sobie opłaciłam

Mi w enelu zawsze dają ulotkę , wkładają babki do ksiązeczek
To ja też jestem budowlańcem i z wykształcenia i z zamiłowania. Studia pedagogiczne (też samodzielnie zapracowane) jako dodatek i też z zainteresowania. Nie wstydze się wogóle tego że chodziłam do zawodówki, to były piękne lata i u nas poziom był o wiele wyższy niż w jednym z naszych miejskich liceów. Po pierwszym półroczu miałam taką średnią że chcieli mnie przenieść do technikum ale się nie zgodziłam. Rodzice byli trochę rozczarowani ale im przeszło.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A z tym "R " to naprawdę mam nadzieje że już się nauczy, bo te ćwiczenia to koszmarMały cierpliwy, sam się wyrywa do tych ćwiczeń żeby szybciej sie nauczyć tego r, jak się w tym roku nie nauczy to normalnie za rok jak nie wierzę to pójde na pielgrzymke w tej intencji, bo już za te 3 lata ćwiczeń mu się to należy
Nauczy się napewno tylko to musi potrwać

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja nie chciałam nikogo urazić, nie jest tak, że uważam, że ludzie po zawodówkach są gorsi czy coś, sama mam wielu znajomych po szkołach zawodowych, z którymi można normalnie porozmawiać na konkretne tematy, zarabiają sporo więcej ode mnie mnie chodziło wyłącznie o mojego teścia, który jest osioł i matoł pod każdym względem, uważa, że zna się na wszystkim i wszystko wie najlepiej, a tak naprawdę gówno wie! A wkur.w.iwa mnie gadaniem, jakto ja mam dobrze, bo w szkole pracuje itd....i kiedyś się z nim o to ściełam, pisałam wam chyba, niech najpierw skończy studia, tfu maturę zda to pogadamy - od tej pory cisza na temat mojego wykształcenia i pracy (wjechałam mu na ambicję trafiając w najczulszy punkt). Jakbyście z nim 2 zdania zamieniły to tak samo byście pomyślały - człowiek tak głupi pod każdym względem, że aż żal Jeśli poczułaś się urażona, lub ktoś inny, to bardzo przepraszam, absolutnie nie miałam takiego zamiaru
Ja się nie czuję urażona tylko drażliwa bo mogłam źle odczytać intencje. Jak już wczesniej pisałam jestem niestety tylko drażliwa na tym punkcie .

Oczywiście Twój teść jest wyłączony z wszelkiej klasyfikacji bo on jest tępy niezaleznie od wykształcenia jakie udało mu się zdobyć

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
My już w domku. Witajcie
Wracaliśmy wczoraj prawie cały dzień - mieliśmy tylko jedną przerwę w połowie drogi, w Toruniu.
Niestety od kilku dni, od czwartku wn nocy Ola ma nieustannie wysoką temperaturę. W piątek bylismy z nią u lekarza w Mielnie i niczego się nie dosłuchał, więc orzekł- bolesne ząbkowanie- wyżynają się jednocześnie trzy trójki
Czy to możliwe, żeby bez infekcji (nie kicha, nie kaszle, nie łapie się za uszka), gorączka od ząbkowania trwała tyle czasu? ILekiDaję już na zmainę paracetamol w czopkach i Nurofen w syropie - bo zachowanie 6, czy 8 gozinnej przerwy to za długo. Po podaniu leków gorączka wraca za max. 4-5 godzin.
Jutro muszę iść od pracy i szkoda mi TZ, bo mała jak ma bardzo wysoką temp, i zanim leki zaczynają działać wisi mi na cycu.

.
Nie wiem ale przy ostatnich ząbkach Zosia miała przez kilka dni wysoką temp. (39) Dawałam jej nurofen w syropie co 6 godz. (zlecony przez lekarza), paracetamolu nie kazała podawać bo stwierdziła ze moze nie zadziałać. Dużo spała i tuliła się na zmianę.
Ja bym poszła jeszcze raz do doktora żeby sprawdziła inna osoba, tak na wszelki wypadek
Stary 2011-08-07, 22:18   #1264
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dobiłam się waszymi postami nt gadania waszych dzieci ja chyba do specjalisty pójdę...mój mówi tylko mama, tata, koko!!!! i dodam że świadomie mówi tylko tata na wszystko wyje jak coś chce tak mmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmm. nie powie daj, am tż mi chce laptopa zabrać, żebym was nie czytała...może ma rację oczywiście ja się bardzo cieszę z postępów waszych maluchów, ale zdołowałam się jeszcze bardziej moje dziecko jest po prostu ...tępe...po teściu ewidentnie
Nie matrw się- moja jest na podobnym poziomie intelektualnym.

Niestety ale ja także mówiłam późno. I do tego jąkałam się. Dość często wyśmiewali sie ze mnie z tego powodu w szkole. Nawet jak byłam w liceum -to jak sie zdenerwowałam to sie zacinałam.
Madzia_PL - ja dobrze wiem jak to jest chodzić latami do logopedy i jak to jest jak się jest wyśmiewanym. Na szczęście miałam zawsze silny charakter i gdzieś podświadomie zawsze znałam swoją wartość. Moja siostra zawsze sie śmiała jak to jest że ja zawsze w szkole występowałam i deklamowałam wierszyki czy grałam w przedstawieniach jak normalnie nie umiałam mówić.

Mrowka - Gabi faktycznie tu rządzi jeżeli chodzi o mówienie. I jak wiedzisz czasami Ci co mało mówią też się jąkają.

Machaj, Gusinek - fajnie że sie odezwałyście.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
mrowak, P0P i młoda jestem z wami w ekipie wolnozwiązkowych
Jakie niedopatrzenie - zapomniałam o Tobie .
Ale Ty też młoda i piękna więc akcie Twoje jeszcze nieźle stoją.

Cytat:
Napisane przez Justys76 Pokaż wiadomość
Sorki, ze dopiero teraz odpisuje, ale ja teraz czytam 25 strone. mam troche zaleglosci, ale juz chyba nie dam rady byc z wami na biezaco. Jak narazie z dwojka jest ok, Bo mam tesciowa do pomocy, bedzie jeszcze przez tydzien, takze dopiero za tydzien sie okaze jak to bedzie. Mam jednak nadzieje ze nie bedzie zle, Michalek jest ogolnie grzeczny , o 19 go kape, karmie , klade spac I spi do 7 rano. Majka w dzien jeszcze spi praktycznie caly czas, a w nocy budzi sie 3 razy na jedzenie I tez spi. Ostatnio miala dwie noce, ze troche poplakala. takze nie nazekam, nie jest zle!
Jakie grzeczne dzieci masz.

A Lepera mi szkoda. I trochę to nie tak że teraz go Wszyscy chwalą. Po prostu o zmarłych starmy sie mówić dobrze a wszyscy mamy jasne i ciemne strony. Ja osobiście podziwiałam go za to jak sie wyrobił.
Niemniej Somoobrona nigdy nie była z mojej bajki.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 22:25   #1265
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Nie wiem ale przy ostatnich ząbkach Zosia miała przez kilka dni wysoką temp. (39) Dawałam jej nurofen w syropie co 6 godz. (zlecony przez lekarza), paracetamolu nie kazała podawać bo stwierdziła ze moze nie zadziałać. Dużo spała i tuliła się na zmianę.
Ja bym poszła jeszcze raz do doktora żeby sprawdziła inna osoba, tak na wszelki wypadek
Izazula - dzięki za odpowiedź
Byliśmy dziś w przychodni, koło 15ej bo znowu miała 38,5. Lekarka potwierdziła, że to przez zęby. Nie ma oznak żadnej innej infekcji.
Zaleciła nurofen plus paracetamol (czopki). Tak na zmianę, co 4 godziny. Do tego smarować dentinoxem i dawać jedzonko letnie. Oby do jutra minęło bo TZ będzie z nią sam, ja muszę już iść do pracy

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 23:27   #1266
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Libra dobra decyzja, jak Amela podrośnie to też ją zabiorę, dużo ludzi z dziećmi było. Ale kurna jakie tłumy... szok... normalnie to wc szłam z 20 minut, potem był problem żeby się z powrotem odnaleźć w sumie na koncercie Prodigy było ok 700tys. osób
a jak wrażenia Adaśka??

wróciłam!! było za✂✂✂iaszczo... znów poczułam ten klimat... jak za młodych lat ale kurna były korki, ostatnie 8 km to jechaliśmy 2 godziny, w sumie to tak krótko bo zachowałam się po świńsku i wpakowałam na przeciwny pas za autem z pogotowia drogowego na sygnale ...tz i znajomi mnie namówili zaparkowaliśmy auto i szliśmy jeszcze godzinę ale warto było... za rok też pewnie pojedziemy.
teraz przeglądam filmiki na youtube i aż mam dreszcze
http://www.youtube.com/watch?v=DBpvUOiw0FI

padam na ryj! dobranoc
podobało mu się , też długo bardzo jechali , cały czas w korku , też bym jeszcze chciała poczuć ten klimat ja jeszcze do żar jeździłam , super wspominam, pogo pod sceną rzucanie kudłami ech się rozmarzyłam
Ja też przeglądałam filmiki , dreszcze mi przeszły jak usłyszałam hymn polski z poprzednich woodstocków

U nas też dzisiaj padało , szkoda rolników bo jeszcze nie zebrali wszystkiego.Miko był marudny jak ni wiem co , spał pół godzinki z zegarkiem na reku , tak spi ostatnio , no chyba że zaśnie w samochodzie i go tam zostawie w foteliku to i 3 godziny pospi , parkuje sobie na przeciw wejścia drzwi otwieram i go widze, no a w domu pół godz i ani minuty dłużej , juz sie smiałam ze będe go wsadzać w samochów rundkę zrobię i dziecko pospi , tylko co by zimą było

Ania twój tz to ma wygląd rokmena tak mi się jakoś od razu skojarzył
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 08:31   #1267
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Chociaż raz bo zwykle jest tak że weekendy są do bani .
taak!! Zawsze tak jest że cały tydzien ładnie a przychodzi sobota niedziela.. tak jak teraz chcielismy z michalina w koncu na plaze pojechac i co lało i wiało buuuuuuuuuu ja ten weekend bedzie podobnie to nie wiem co...

PS. do kiedy gmyrelka i oliwka mają byc w mielnie??

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Mam jeszcze PYTANIE.. czy któaś uzywała juz tej pianki koloryzującej z Wellaton.. bo dostałam do przetestowania ... a chciałam opinie tych co uzywały poznac. Ja widziałam efekt po blondzie i czerwieni moich kolezanek.. no boskie wyszły włoski..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 08:47   #1268
megi-megi
Zakorzenienie

Gmyrelka wczoraj już była nad morzem. Nie wiem, jak Oliwka.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:22   #1269
lindsley
Zakorzenienie

Zobaczcie jakie fajne:
http://allegro.pl/drewniane-mebelki-...736832784.html

Mieliśmy ciężki weekend i noce... Michałowi wyszedł nowy ząbek i kolejny w drodze. Póki co mamy 6 (wszystkie jedynki + lewa dolna i prawa górna dwójka). Ma któreś dziecko jeszcze tak mało ząbków?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:35   #1270
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Mam jeszcze PYTANIE.. czy któaś uzywała juz tej pianki koloryzującej z Wellaton.. bo dostałam do przetestowania ... a chciałam opinie tych co uzywały poznac. Ja widziałam efekt po blondzie i czerwieni moich kolezanek.. no boskie wyszły włoski..
tez dostałam te pianki, no i kolor ładny, latwo się rozprowadza, ale wszystkie koleżanki mowią że śmierdzi Ja sama sobie nie farbuję, tylko fryzjerka
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Mieliśmy ciężki weekend i noce... Michałowi wyszedł nowy ząbek i kolejny w drodze. Póki co mamy 6 (wszystkie jedynki + lewa dolna i prawa górna dwójka). Ma któreś dziecko jeszcze tak mało ząbków?
Mój mi też daje popalić, ale ma już wszystkie jedynki dwójki i czwórki, teraz wychodzą trójki, i przy nich chyba najgorzej marudzi. Cały dzień ze smokiem by chodził, i jęczał, w nocy podobnie, dzisiaj tragedi nie było bo obudził się tylko z 4 razy. U nas przechodzi bez gorączek, tylko jest lekko cieplejszy i ma węzly chłonne za uszkami wywalone

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:46   #1271
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
tez dostałam te pianki, no i kolor ładny, latwo się rozprowadza, ale wszystkie koleżanki mowią że śmierdzi Ja sama sobie nie farbuję, tylko fryzjerka
no własnie ponoć smierdza.. ja jeszcze tez nie farbowałąm..wziełam ciemny braz i czytałam że prawie czarne wychodza wiec zrezygnowałąm naarzie

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Michalina ma dopiero hcyba6 zebów nawet nie wiem... ma jedynki, góne i dolnei chyba 4 albo 5 bo takie duze i niedawno 2 zaczeły wychodzic .. dziwnie u niej z ta kolejnoscia

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:50   #1272
mloda1989
Zakorzenienie

wracam do was po weekendzie:P

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

madzia co do aparatu to zaraz ci odpisze bo musze poszperac bo o tych hybrydach za duzo nie wiem
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:28   #1273
lindsley
Zakorzenienie

Sprawdźcie dzisiejszą ofertę CityDeal! http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...632184/.6JD5k1

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:13   #1274
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że dziś nie wpadne na chwilkę jak to ostanio czyniłam i troszkę poklikam. Mój dzieć zasnął i liczę że chociaz godzine da mi spokoju

2 tygodnie urlopu minęły z predkością światła. No ale jak mowią- "wszystko co dobre..."
Wakacje się udały, na pogodę narzekać nie mogę biorąc pod uwagę to całe lato. Pierwszy tydzień spędzony nad morzem. Piersze 4 dni słoneczne i cieple, 3 ostatnie raczej deszczowe. Ale uzyć słońca i plaży zdążyliśmy (już fotosiki zamieszczałam ). Drugi tydzień u rodzicow w Pleszewie. Miałam odwiedzic mnóstwo osob a skończylo się na polowie z nich Po pierwsze była ładna pogoda więc korzystalismy i siedzieliśmy dużo na dworze a po drugie- tam gdzie byly małe dzieci odpadało bo mala mi się przeziębiła W nocy z niedzieli na poniedziałek obudzila się cała zasmarkana a my o 9 mielismy jechać do Pleszewa. Wiec na 8 do lekarza. Ale nic nie było słychać, wiec dał tylko syropek, rutinoscorbin i calcium. Tam słabo spala bo katar jej dokuczał a u rodzicow w domu straaaasznie duszno i nam nawet ciężko się spało a co dopiero jej. na szczęście nie goraczkuje ale za to doszedl kaszel. szczegolnie w nocy. Dziś wiec byłam na kontroli ale osluchowo czysto. Kazal dalej brać to co wczesniej i jak nie będzie przechodzić przyjśc znów na kontrolę. To chyba tyle...

Piszecie o poczynaniach słownych swoich pociech i muszę powiedzieć, ze moje dziecko się zatrzymało. To co potrafiło mówić juz dawno gada do tej pory a od dłuzszego czasu nic nowego nie potrafi się nauczyć. Jedynie odglos gołębia (takie smieszne grrrrrr). A jak chce spytać o cos czy pokazać to tylko jęczy coś w stylu "yyyyyy?" Ale ja wiem, że też dośc późno zaczęlam mowić ale od razu całymi zdaniami i myślę, że z nią będzie podobnie. Coś tam czasem załapie, powtórzy po nas (np. ostatnio spytalam "chcesz pić" a ona "piiiić, piiiić" ale teraz jak ją spytam to już nie umie powtórzyć). Ale jakoś się tym nie marwtię co do mnie niepodobne

mrówka- Gabi wymiata. szkoda, ze niestety nasze spotkanie znow nie wypaliło może moja by się od Gabi czegos nauczyla, np. SUP-a jak przejeżdzaliśmy koło was to mala spała wiec i tak byłby problem ale do przejscia. Po prostu bylabym wyrodną matką i bym ją z lekka wybudzila no ale... mam nadzieję, że w końcu się uda...

dusiaka- szkoda, że i nam nie wyszlo spotkanie na lodach. Ale jak napisalaś to my zdążyliśmy przyjść do domu. Piotr nosił walizki a ja je rozpakowywałam bo troche rzeczy bylo mokrych po praniu. Po za tym mała tej nocy spala krotko i w samochodzie tylko godzinę wiec byla mega marudna. W ogóle wtedy miała zly dzień więc musialabym na gwałt ja i siebie uszykować i jeszcze się z marudą męczyć No ale "co się odwlecze..."

Ale się rozpisałam...
Teraz pozgrywam fotki i kilka (lub znów -naście) wkleję

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Dziewczyny, che wystawić na all paczkę ciuszków na zime typu kurtki, kombinezony, sweterki, czapki... myślicie że już czas czy jeszcze poczekać??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:26   #1275
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Widzę, że dziś mogę tylko pomonologować

No to wklejam te fotki. Znów wyszło naście

1. Prasówka
2. Wszędzie wejdę
3.Muszę złapać to piórko
4. Na kocyku
5,6. Hopa-hopa!
7.na działce
8.majstruję przy sprzęcie dziadka
9. w piaskownicy u kuzynów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04468.jpg (82,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04487.jpg (65,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04493.jpg (64,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04498.jpg (75,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04504.jpg (87,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04505.jpg (86,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0198.jpg (85,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0205.jpg (53,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0212.jpg (121,4 KB, 27 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-08-08, 11:28   #1276
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
PS. do kiedy gmyrelka i oliwka mają byc w mielnie??
madziwnia- wczoraj rozmawiałam z Oliwką- jeśli bedzie ładnie, to będzie z rodzinką do weekendu. W klubie jest do Oliwki telefon, najlepiej się zdzwońcie.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
dusiaka- szkoda, że i nam nie wyszlo spotkanie na lodach. Ale jak napisalaś to my zdążyliśmy przyjść do domu. Piotr nosił walizki a ja je rozpakowywałam bo troche rzeczy bylo mokrych po praniu. Po za tym mała tej nocy spala krotko i w samochodzie tylko godzinę wiec byla mega marudna. W ogóle wtedy miała zly dzień więc musialabym na gwałt ja i siebie uszykować i jeszcze się z marudą męczyć No ale "co się odwlecze..."
Dziewczyny, che wystawić na all paczkę ciuszków na zime typu kurtki, kombinezony, sweterki, czapki... myślicie że już czas czy jeszcze poczekać??
Asiulek - Ola jak byliśmy w toruniu akurat nie spała, ale cała drogę popwrotną miała gorączkę. Z Wercią by się pewnie w tym stanie nie pobawiła. My zjedliśmy, skorzystaliśmy z WC (kolejka na 20 minut...) i ruszylismy dalej.
Na pewno będziemy jeszcze miały okazję się spotkać

Ja wystawię rzeczy zimowe na sprzedaż pod koniec września, wtedy też sama zaczynam się rozglądać za ciepłymi ubraniami dla rodziny.

Dziś jestem po urlopie pierwszy dzień w pracy. Przyszłam mocno niewyspana, jestem już po 3ej kawie. W nocy do 4ej nad ranem walczyliśmy z gorączką Syrop nie pomógł, tym razem czopek dał radę. Rano nie dałam Oli cyca, bo słodko spała i bałam się, że ją tylko obudzę i będzie od rana marudna. Tak mi jej teraz brakuje. Przez cały urlop spałyśmy razem, i całe dnie byłyśmy razem, a teraz dziecko z gorączką zostawiłam z tatusiem.

Czy te trójki to muszą się tak długo wyrzynać?:pal a:

A może macie pomysł, co zrobić i jak, żeby w końcu znaleźć TZ pracę???
Po urlopie zajrzałam do listy rachunków - duuuużo nam brakuje w tym miesiącu, oj duuużo...

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-08-08 o 11:30
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:28   #1277
ASIULEK_23
Zakorzenienie

c.d.
1. tak reaguję na komendę "UŚMIECH"
2. dzisiejsze wigabasy
3. nie lubię kurtek...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04512.jpg (55,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0232.jpg (62,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0230.jpg (47,8 KB, 29 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-08-08, 11:32   #1278
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

U nas wyrzynały się szybko ale też najgorzej je przechodziła. Co prawda bezgorączkowo ale była marudna, przebudzala się w nocy, a ostatnia noc (rano było widać 3 trojki) prawie nie przespana. Nie mogła zasnąć i się denerwowała... Nie wiem czy mojej teraz 5 nie będą szły bo pakuje rączki tak bardzo glęboko i się ślini niemiłosiernie. Moze to ślinienie to wina kataru ale może i ten katar to wina ząbkowania

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-08-08, 11:43   #1279
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
madzia ja używałam z tego ciemny brąz i też super ładnie wszystko pokrywa i kolor jest jednolity mnie się podoba

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Weronika jest czadowa ahh ten uśmiech
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:55   #1280
P0P70
Zakorzenienie

Asiulek - Weronika jest naprawdę śliczna. Mi podoba sie najbardziej to zdjęcie z gazetą tylko czy to odpowiednia literatura dla niej

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-08-08 o 11:58
Stary 2011-08-08, 12:05   #1281
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Te gazety to wszystko KROPKI (czy jakoś tak) z biedronki. gazety z programem Musiała się zaznajomić o której jakie bajki będą

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-08-08, 12:19   #1282
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Te gazety to wszystko KROPKI (czy jakoś tak) z biedronki. gazety z programem Musiała się zaznajomić o której jakie bajki będą
hihihi

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Swoją drogą Maciej doipero od niedawna zaczął interesować się bajkami w tv, czasem go zainteresują na 5 minut i mam chwilę spokoju.
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 12:29   #1283
P0P70
Zakorzenienie

A następny weekend to będzie o dzień dłuższy .

Matka TZ ostatni stwierdziła że Oliwka tak trochę „ZATRONCA mną”. Jak z TZ zaczęliśmy dopytywać co to znaczy to stwierdził że podobnie do mnie chodzi i że podobnie do mnie je. I na tym podobieństwo do matki się kończy - reszta to niby TZ.

Moje dziecko też ostatnio jakoś nie przepada za nocnikiem. Rano to nawet da sie posadzić ale kupę do zdecydowanie woli na stojąco robić

Stary 2011-08-08, 12:41   #1284
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moja to raczej bajek nie ogląda, oczywiscie zartowałam z tym programem moja tylko staje i tańczy jak się bajki zaczynaja i kończą (muzyczka ją interesuje) srodek jest dla niej nudny
Mykam na spacerek poki słonce swieci i nie pada Mala pospala AŻ godzinkę!!

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

pop- kto ma długi weekend ten ma Galerie niestety w weekend otwarte

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-08-08, 12:46   #1285
P0P70
Zakorzenienie

Asiulek - Ty po urlopie to wypoczęta jesteś więc możesz pracować

Stary 2011-08-08, 13:00   #1286
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
madzia co do aparatu to zaraz ci odpisze bo musze poszperac bo o tych hybrydach za duzo nie wiem
oj będe wdzięczna bo mam straszny mętlik, zakup na kilka lat, niby wiem co chcę, ale pewności na 100% nie mamMusowo jutro zamawiam, zeby doszło przed wyjazdem, tylko nie wiem co zamówić
Cytat:

A może macie pomysł, co zrobić i jak, żeby w końcu znaleźć TZ pracę???
Po urlopie zajrzałam do listy rachunków - duuuużo nam brakuje w tym miesiącu, oj duuużo...
Mój dentysta kazał Erwinkowi suszyć bułki, i on chodzi teraz z połową bułki i gryzie, dzięki temu zęby szybciej przez dziąsła się przebijają, no i mój jak widziaąłś całodobowo w bursztynach
A co do pacy tz, to chyba on by musiał się sam przekonać, Bo jak ja bym nie mogla pracy znaleźć to bym pomyślała o czymś swoim, lub o zmianie branzy w której szukam.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Matka TZ ostatni stwierdziła że Oliwka tak trochę „ZATRONCA mną”. Jak z TZ zaczęliśmy dopytywać co to znaczy to stwierdził że podobnie do mnie chodzi i że podobnie do mnie je. I na tym podobieństwo do matki się kończy - reszta to niby TZ.

Moje dziecko też ostatnio jakoś nie przepada za nocnikiem. Rano to nawet da sie posadzić ale kupę do zdecydowanie woli na stojąco robić
U mnie to jest tak że w rodzinie tz wszyscy uważają że dzieci do mnie podobne, a wszyscy pozostali że do tz. Ja widziałam że podobne do mnie, ale np po Eryku widze jak on podobny do ojca, Erwin to do mnie, ale oczywiście jak są niegrzeczni to zawsze podobni do teściowej
mój siada na nocnik dużo chętniej jak Eryk jest obok, bo tylko czeka aż mu starszy brat brawo bije. Jak Erykowi bicie brawa się znudziło, to Erwi mniej chetnie na nocnik siadał.

Zrobilam wielki gar lecza, takiego light, mam na kilka dni dietowania

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 13:21   #1287
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej laski
Dzisiaj mamy przyjemny chłodek po dusznym weekendzie. Wczoraj temp. na dworze w ciągu godz. spadła o 15 st.. Lało póxnym wieczorem i w nocy a dzisiaj pokropuje.

Cytat:
Izazula - dzięki za odpowiedź
Byliśmy dziś w przychodni, koło 15ej bo znowu miała 38,5. Lekarka potwierdziła, że to przez zęby. Nie ma oznak żadnej innej infekcji.
Zaleciła nurofen plus paracetamol (czopki). Tak na zmianę, co 4 godziny. Do tego smarować dentinoxem i dawać jedzonko letnie. Oby do jutra minęło bo TZ będzie z nią sam, ja muszę już iść do pracy
Będzie dobrze. Zosi przeszło więc Ola też da radę. Tatus będzie tulił cały dzień jak będzie trzeba. Najgorsze było to że temperaturę miała kilka dni a zęby (trójki) dopiero teraz się pokazują na świecie czyli kilka miesięcy po temp..

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Zobaczcie jakie fajne:
http://allegro.pl/drewniane-mebelki-...736832784.html

Mamy takie krzesełko i Zosia zaliczyła już "lot" z niego

Cytat:
Widzę, że dziś mogę tylko pomonologować

No to wklejam te fotki. Znów wyszło naście

1. Prasówka
2. Wszędzie wejdę
3.Muszę złapać to piórko
4. Na kocyku
5,6. Hopa-hopa!
7.na działce
8.majstruję przy sprzęcie dziadka
9. w piaskownicy u kuzynów
Jak zwykle
Stary 2011-08-08, 13:47   #1288
P0P70
Zakorzenienie

Dusiaka - u nas też chyba te 3 idą. I objawia sie to - biegunką. Co druga kupka jest na rzadko. TZ konsultował się z pediatrą i ta powiedziała że to przez zęby. Więc u nas jest tak dziwinie że mała robi jedną kupkę normalną a drugą na rzadko i tak codziennie od 2 tygodni.
A zębów coraz więcej -ale do Mika (Libry) to jeszcze daleko.

Stary 2011-08-08, 14:14   #1289
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Bao i inne mamy niejadków - w najnowszym numerze Dziecko (wrzesień 2011) jest artykuł o nie jedzeniu. Jeszcze nie czytałam ale może znajdziecie coś dla siebie.
No i dla Megi (i innych potrzebujacych) gdy dziecko nie chce pić mleka
Stary 2011-08-08, 14:33   #1290
drcron
Zakorzenienie

fajny ten stolik z krzeselkiem
a ja mam do oddania krzesełko jesli któras chetna to prześlę jest to krzesełko z metalowym oparciem i nóżkami a na siedzeniu ma zielony materiał w kratkę i na oparciu tez ma takie coś z materiału Julka dostała i jest nam to zbędne a tam nie zostawię bo bezsensu wiec chętnie oddam potrzebujacemu dziecku

Lind jutro powinno cos do ciebie dojść wysłaąłm w piątek dzisiaj odebrał kurier więc jutro najpóxniej pojutrze powinno być

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości