|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Opis porodu.
W czwartek caly dzien mialam bole takie okresowe co 45,35,20,60min bardzo nieregularne, wieczorem o 21 byly mocniejsze co 7min, pozniej znow byly nieregularne, poszlam wziasc prysznic , no I zadzwonilam do szpitala I powiedzialam ze mam bole nieregularne , na to polozna kazala mi wziasc 2 paracetamole I isc spac no I tak zrobilam . O 24 obudzily mnie bole , liczylam ,byly co 11 min ale mocne , noge mi rwalo jak cholera,zadzwonilam znow do szpitala no I to samo 2 paracetamole I spac , wzielam paracetamole ale juz nie zasnelem tylko zwymiotowalam je ,lezalam tak do 5 co jakis czas sprawdzalam czestotliwosc skurczy no I o 6 pojecha lam do szpitala po wczesniejszym telef.do nich. W szpitalu dostalismy pokoj z lezanka I fotelem I tam pain nas przyjmowal , mialam 3 cm rozwarcia , a mnie scinalo z nog, taki Bol od kregoslupa, chodzilam w kolo po pokoju tz mnie trzymalam na surczach , Bo normalnie mnie powalalo. O 9 poszlam do wanny Bo Bol nie do wytrzymania, tam lezalam godz na poczatku super Bo ulzylo , ale pozniej przywalilo takimi bolami .wrocilam do pokoju powiedzialam ze ja nie wytrzymam ani minty dluzej Bo mi miednice rozrywa I chce znieczulenie , polozna przeniosla nas na sale porodowa o 11 tam mialam 8 cm rozwarcia cieszylam sie jak glupia , Bo ze to juz pol porodu za mna. Dala mi zaszczyk , przesatlo rwac mi ta noge nareszcie, tz dzielny calowal , masowal , przytulal. Tam tez byla moja milosc ,,gaz z tlenem" Boze jedyny niech wynagrodz wynalazcy tego pomyslu , uratowal mnie przed zwariowaniem , no I przed samobojstwem przez okno , o tym tz wspominalam przy bolach. Po godz mialam juz parte I sie zaczal koszmar, rwalo mi dupe na boki , parlam z calych sil,Bol ,party ,party, maly party taka mialam kolejnosc dwa parte parlam a trzeci oszukiwalam I nie zawsze Bo niby skad ja k..a mialam miec tyle sily, po godz na kucaka, dupa sie wypielam do poloznej I parlam , I nic caly czas mi powtarzala ze jestem dzielna daje rade, a ja tym gazem I lece,tz woda co bole po lyku mi dawal.miedzy bolami odpoczywalam a jak nadchodzily to mowilam ,,ida" no I parlam...po dwoch godz kazalam poloznej zeby mnie ciela , Bo ja nie urodze , ona mi tlumaczylam ze juz blisko ze dam rade, zaczynalam plakac , tz mi kazal odpoczywac I mowil ze dam rade(teraz normalnie lzy mi ciekna jak to pisze) Boze gdybym ja wiedzial ze tak bedzie ciezko...po pewnym czasie ona mowi ze glowke widac I czy chce dotknac , ja ze nie ✂, do tz mowie masz nie zagladac tam,( obiecal wczesniej). No I parlam parlam, jaki Bol jak glowka juz szla,nie do opisania, na poczatku sie chowala spowrotem ale jak juz byla na wierzchu ,darlam sie przy partych,no I jest glowka I cipa w srodku piecze jak cholera Pali zywym ogniem.tz zagladal a obiecal ze nie, calowal mnie I mowil ze dam rade , a ja z boli wylam( teraz tez) no to gaze I pre I wtedy bylo juz tylko plum I jest nasza kruszynka, polozna dala mi na piersi a ja wylam , calowalam, cieszylam sie , tz tulil nas I mowil ze jest ze mnie strasznie dumny.Sophie byla strasznie sina , Bo bardzo dlugo byla w kanale ale po 5 min juz byla rozowiotka ![]() Polozna przyszla wytarla dziecko , dala wit.k ubrala zwazyla,mierzyla I oddala nam na kolejna godz. .pozniej przyszla po mnie dokapieli , a raczej przyszla powiedziec ze naleje wanne wody I czy chce wozkiem jechac , a ja ze pojde , no I pomalu wstalam I szlam przez korytarz do wanny a tam jak sie polozylam , to odrzylam nic nie pieklo , nic nie bolalo tak bardzo.polezalam 20 minut , ubralam sie w koszule czysta I poszlam spowrotem na sale , tam usiadlam na wozek I pojechalismy na sale poporodowa . Przyszla polozna I przyniosla kanapke z serem, ale ja jej nie ruszylam Bo, w miedzy czasie tz pojechal do domu wziasc kapiel I zrobil mi kanapke. Po pewnym czasie przyszla moja polozna mi pogratulowac I petal sie czy Che juz wyjsc do domu , ale ja stwierdzilam ze zostaje chociaz jedna noc. W nocy zasnelam dopiero o 2 bylam tak zmeczona porodem ze ciezko bylo zasnac , Sophie nie chciala spac w lozeczku , tylko ze mna na lozku I tak spalysmy pelne 5 godz , nawet sie wyspalam ![]() W sobote byl problem z karmieniem mala caly czas chciala a ja sama siare , one sie sa chetne na dokarmianie, prosilam juzmpozniej I nic , sutki palily zywym ogniem , dzis nie jest o wiele lepiej ale mam chociaz pokarm , dziecko nawet spokojniejsza spi, jak anioleczek ✂n No to tyle ✂o moim przezyciu , ale na szczescie kazda kobieta inaczej przechodzi porod, na szczescie , nie zycze nawet najgorszemu wrogowi takiego bolu. ✂ ✂ |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() Marina, będzie dobrze! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a z tym paciorem to dziwna sprawa, ciekawe co wyjdzie jak powtórzysz badanie ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() ![]() Cytat:
![]() a okładanie piersi to Altacetem ![]() ja też miałam zalecenie od położnej przemywać ranę rivanolem bo mi się stan zapalny zrobił i koło szwów ropa podeszła bo mi za mocno szwy ścisnął lekarz - dopiero jak położna je zdjęła to meeega ulga i można się było normalnie podmyć jak człowiek ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() czyli w sumie Cię nie nacinali, tak? pękłaś? ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- moja królewna śpi - zasnęła po kąpieli ok 19 więć gdzieś ok 21,30 powinna wstać na jedzenie. wiecie co, Julka co drugi dzień wieczorem po kąpieli dostaje jakichś boleści brzuszka ale własnie nie codziennie tylko co drugi dzień, zdarza się żeby kolki były co drugi dzień? dziś właśnie śpi ładnie jak aniołek a wczoraj po kąpaniu nie mogła zasnąć a potem zaczęła płakać i doipiero po 22 się uspokoiła, a wcześniej nic nie działało żeby usnęła spokojnie.
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki kochana
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Natko - Dominik śliczny. W wózku wygląda bardzo poważnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
Brumku widocznie cudowne uzdrowienie Cie spotkało
![]() Moje dziecie od dziś na Nutramigene, po drugiej butli strzeliła kupsko po same pachy, pierwszy raz od wtorku samodzielnie ![]() Bo wczoraj beczałam razem z nią, ze ona cierpi a ja nie moge jej pomoc. zeby tak zostało. Od dwóch dni daje jej tez biogaie (btw Natko jak podajesz?mieszasz z czyms,strzykawką?). |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
No tak! Że też na takie rozwiązanie tej zgadki nie wpadłam - CUD!
![]()
#2978 |
Zadomowienie
|
Witam mamuśki, maluszki i brzuszki
![]() Nie było mnie kilka dni, mąż przyjechał, musiałam się nim nacieszyć ![]() Na wątku pojawiło się kilka nowych mamuś ( w dosłownym tego słowa znaczeniu ![]() W sobotę odebrałam wynik na paciorkowca, na szczęście nie mam tego cholerstwa. Jutro do gina, na USG i KTG, więc pewnie sporo się dowiem. Swoją drogą ciekawe ile nasza mała waży ![]() Dzisiaj i przed wczoraj leciała mi krew z nosa-przez całą ciążę się nie zdarzyło, dopiero teraz. Na szczęście nie było tego zbyt wiele, szybko zatamowałam. Chyba jestem osłabiona. Przepraszam, że nie odniosę się do waszych postów. Heh, ja też, choć nie jestem pewna czy wszytko w niej mam. Dla siebie prawie wszystko uwzględniłam, ale nie wiem co zabrać dla małej na wyjście ze szpitala? |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2980 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madziaranew nacierpialas sie bidulko, ale dzieciatko wynagradza kazdy bol! Ogladam Ciaze z zaskoczenia... ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejszy dzien! Co do ubranek dla dziecka, ja wstepnie wiem, w co malego ubiore, ale nie biore tych rzeczy ze soba do szpitala, jak zdaze to je tylko przyszykuje mezowi i on je przywiezie, jak po nas przyjedzie. Bo o ile nie mam pojecia, jak pojade do porodu, to chyba po nas przyjedzie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Agula wzruszyłam sie ![]() ![]() Madziara piekny opis ![]() Natka ślicznego masz synka ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Byłam u lekarza i jestem na antybiotyku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
Dobra, jade na cycku!
Pielęgniarka zamiast mi oddać dziecko do dokarmienia do przywiozła Radka z na wpół opróżnioną butelką! wprowadziła mnie w błąd ![]() ![]() Pierwsza kąpiel: KATASTROFA! Ide spać bo nawet nie wiem jak się nazywam. Dobrej nocy dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
Ja padam.
Karmienie piersia chyba nie dla mnie. Brakuje mi cierpliwości... Ja karmię ok 1-1,5h potem odciąganie ![]() i dla siebie mam ok 1-1,5h jak dobrze pojdzie ! Teraz okłady 3 x dziennie na cycki, 3x dziennie wode utelniona sobie mam wstrzykiwac tam na dol, 2x dziennie rivanolem tam na dole... Kiedy Ja to zrobię ![]() KTO CHCE MOJE CYCKi ![]() ![]() Dajcie mi siły ! ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Jutro mam nadzieje,że nadrobię --> od str 97 . JEST JAKIS LAKTATOR KTORY CICHO CHODZI?! |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
Ręczny
![]() Ja wogóle nie mogłam ściągać laktatorem elektrycznym, bo krew mi sikała z piersi ![]() ![]() ![]() Żeby nie zrobiło mi się zapalenie piersi, mąż kupił mi taki z gruszką na końcu Polecam!!! Może długo się ściągało, ale efekty były ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam złota: butla, smok, ta obraczka na smoka i osłonka, w sumie 4 elementy.
Cytat:
![]() ja sciagam, daje z butli, podgrzewam, czy to dzien czy noc. segregacja odciagnietego mleka, mycie butli, wyparzanie. rano mam taki bajzel ![]() ![]() jak juz cos to albo samo mm albo odciaganie, bo tal jak ja to przechlapane... a laktatory wszystkie chodza jak traktor, ten medeli duzy troche mniej brzeczy niz mini electric. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=beata_1988;28633536]
Nie nacinali, nie peklam, takaz ja rozciagliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kolina - wszystkiego naj naj naj - szybkiego powrotu do formy po cc, grzecznego dzidziusia no i oczywiscie szczescia szczescia szczescia!!! ![]() ![]() ![]() Agula , madziara - dzieki za opisy porodow ![]() ![]() Zanetaa - a czemu ty Kochana tak meczysz te Twoje cycuchy, co? ![]() ![]() Ja juz jestem w fazie niespania - tak mi niewygodnie, nie umiem znalezc jednej w miare sensownej pozycji do spania. Wynik jest taki, ze budze sie o 2giej i mecze do rana. W poprzedniej ciazy zasypialam po takich nocach kolo 7mej i spalam do 9tej, a teraz dooopa - cora budzi sie przed 7ma i od rana jazda bez trzymanki, nie ma zmiluj sie, ech... wygladam jak zombie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dzis byłam z Karolinką na USG bioderek, wszytsko niby wporzadku ale doktor stwierdził ze u takiego malego dziecka łatwo mozna zepsuc to co dobre wiec kazał profilaktycznie na noc szeroko pieluchowac (pampers i dwie tetry dodatkowo zeby spała jak zabka), pokazał jak nosic - tez na zabke na klacie, jak lezec bedzie tez pilnowac na zabke i nie łaczyc nozek jak bedzie lezała tylko swobodnie niech sobie układa i bedzie git ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-08 o 21:36 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
my tez ze wzgledu na wczesniactwo mamy zrobic usg brzuszka i główki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
BAN stały
|
Kurczę tak czytam o problemach dzieciaczków,ze mi sie ryczeć chce i zaczęłam sie martwić o Izunię
![]() Nam zrobili usg mózgu i jamy brzusznej w dniu wyjścia ze szpitala i wyszło wszystko prawidłowe. Może ja powtórze te badania i jeszcze mocz? Na pewno tak. Oby Waszym dizeciaczkom nic złego nie wychodziło na badaniach,zeby były zdrowe i nereczki,watroby,uszka,gł ówka...... |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tym spaniem, to Ci wspolczuje, u mnie roznie, generalnie ciezko mi sie przewraca z boku na bok, ale mam jeszcze bardzo dobrze przespane noce. Najgorsze sa nie w moim lozku. Cytat:
Carmela o to Ty chyba tak jak siostra mojego Tzta. Jej maly ma prawie 3 miesiace, a ona od poczatku jedzie na swoim mleku, ale podaje go z butli, bo maly nie umie ssac cyca. I nie uwierzycie, ale ona odciaga pokarm recznie! w dzien co 2,5 h, w nocy co 3, a ilosci sciaga imponujace. Ja jestem pelna podziwu dla niej. Kupila laktator elektryczny, ale mowi, ze on kiepski i ze woli reka. Tak wiec Zaneta najciszej chodzi reka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
no to kochane wrzuciłam kilka fotek mojego maleństwa w klubie, nie korzystaliśmy z usług profesjonalnego fotografa więc fotki mam tylko "prywatne" hehe i wiadomo jakiej są jakości
![]() aaa i Zmalowana nie zobaczysz mojej kiecki bo jej nie było ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Pieleszka wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() Carmela mówiłam ci, że czeka mnie pobudka o 3 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dało się badań zrobić? Cytat:
Wydrukowałam listę ze strony szpitala, dokładam i wykreślam. Piękna pora ![]() W tym tygodniu podejmujemy ostateczną decyzję co do wózka i fotelika. Myślę nad popularnym tutaj TAKo, tylko zależy mi na dobrym foteliku bo zawsze sporo jeździliśmy i mam cichą nadzieję, że tak zostanie - nie do końca mogę zrozumieć jak to jest z tym montowaniem. Czy jest szansa, że do wózka Tako domontuję za pomocą jakiś adapterów fotelik cybex ? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
![]() Ostatnio przenioslam sie z pisaniem do klubowego watku bo moja sytuacja zupelnie odbiega od glownego ![]() nie chce Was tu zameczac swoimi problemami Chcialam tylko poinformowac ze 12.08.20011 (piatek) na 7.40 ma zglosic sie do szpitala po wczorajszej wizycie u poloznej podobno w piatek albo w sobote Igorek ma sie pojawic na swiecie ![]() (ciekawe jak ona to sprawdzila) ![]() rozwarcie mam na 2-2,5 palca wszsytko pozatym jest okej wiec podejrzewam ze nic z tego chociaz wszystko sie moze zdarzyc podobno przy cukrzycy łożysko szybciej sie starzeje i obmiera dlatego porod jest wczesniej wiem ze z tego powodu na 100% urodze przed terminem, ale jakos termin na ten weekend do mnei nei przemawia hehe no nic czekamy............. |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Mamy kolki, ale nie jest tragicznie. Kupiłam wczoraj Robakowi matę edukacyjną i jest ZACHWYCONY !! Leży nawet 30 min zapatrzony w zabawki ![]() ![]() I byłam u prawnika, wszystko jest ok, idę dzisiaj po zaświadczenie o dochodach do pracy, po Akt urodzenia Małego i składam pozew ![]()
#2999 |
Zakorzenienie
|
Ja o 3 czytałam czekając jak mojej małej się odbije...
#3000 |
Wtajemniczenie
|
brunetko dziękuję
![]() u nas noc w porządku, ale zanim dziecko zasnęło to się męczylo dwie godziny po kapaniu... tak darła ryjka, że ja juz z bezsilności razem z nia płakałam, bo nie mogłam jej za nic uspokoić... to kolka??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.