mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 21:30   #3571
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

dobranoc kobietki, spadam spac
Stary 2011-08-08, 21:43   #3572
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Pani akurat miała Mutsy transporter (mówiła że lekki, zwrotny, bardzo wygodnie się składa), ale ja zastanawiam się też nad Mutsy 4rider, bo on ma z kolei pompowane koła. Ogólnie obydwa modele bardzo mi się podobają i zastanawiam się co jest dla mnie ważniejsze - mniejsza waga (czyli koła piankowe jak u transporter), czy większa wygoda prowadzenia - pompowane koła (u 4rider). a Ty miałaś do czynienia z którymś z nich?
Waga wózka ma znaczenie, jeśli musisz go wnosić wysoko, albo często będziesz korzystać z komunikacji miejskiej. Pompowane koła lepsze będą na nierówne drogi, ścieżki leśne itp, zależy gdzie będziesz spacerować. Poza tym wózeczek super, był jednym z moich faworytów, ale wybrałam lepiej amortyzowany.

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
wróciłam od położnej i mam same dobre wiadomości
wyniki glukozy dobre, wymacała małej główkę na dole prawdopodobnie się obróciła zobaczymy co powie ginekolog a też się pytałam o poród w wodzie bo bardzo chcę ona powiedziała że jak będę miała dobre wyniki jak będę się czuła będę mogła rodzić w basenie
Tylko miałam cukier w moczu ale to prawdopodobnie za dużo słodkiego rano zjadłam i na początku za wysokie ciśnienie miałam później się unormowało
Super wiadomości

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Aaaaa ja jeszcze pokażę Wam co (może dla doświadczonych mam nie koniecznie), ale dla nowych mam może być przydatne, kupię dla maleństwa.
Może którejś też podpasuje

http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...738045115.html

W wielu artykułach piszą, że nie wolno dziecka blokować do spania w żadnej pozycji, musi mieć swobodę ruchu. Ale jak już masz wielką potrzebę podpierania dziecka, to wystarczy zrolowany kocyk lub ręcznik. Tak "stabilizowałam" młodego jak zasnął po karmieniu bez odbicia, ale tylko na ok. 0,5 godz, potem zabierałam podpórkę.

My chrzcić młodą będziemy najwcześniej na Wielkanoc, albo zupełnie latem - zobaczymy jeszcze, w każdym razie bez pośpiechu.

Edytowane przez rudominka
Czas edycji: 2011-08-08 o 21:58
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 21:44   #3573
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

U Nas też chrzciny na Wielkanoc będą

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 21:46   #3574
ela3010
Zadomowienie

Aniu naklejki super, kocham Kubusia Puchatka.

Popadało i pogrzmiało u nas, jutro ma być pogoda u nas to być może skiknę na badania i glukozę, miałam we środę ale we środę ma być już gorzej z pogodą to pasowałoby mi jutro, no nic, okaze się

Pewnie cały dzień mnie jutro nie będzie więc miejcie umiar w pisaniu.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 22:22   #3575
basiula19
Zadomowienie

co do chrzcin to u nas jakoś tak przyjęte jest, że się chrzci jak dziecko ma miesiąc- półtora a ja jak mam termin na poczatek listopada to tak chciała bym ochrzcić z tydzień przed Bożym Narodzeniem i napewno w sobote wieczorem a nie na niedzielnej mszy.....myśle, że pewnie 17 grudnia ale to wyjdzie jeszzcze w praniu wszystko...........

kurde ktoś mi sprzątnoł sprzed nosa taki super komplecik w ostatniej minucie licytacji bo sie głupia piczka zagapiłam

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 22:32   #3576
Bahamadia_25
Zakorzenienie

lecę spać, dobranoc kobitki
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 23:01   #3577
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Muffinko czasem na Wielkanoc jeszcze mroźno bywa, także nie wiadomo czy się nie przyda
No faktycznie roznie bywalo
My na wielkanoc chrzcimy, bo musimy jechac do nas na Warmie a w grudniu to sie boje z taki malenstwem, tam cala rodzina, a ja wszystkich nie pomieszcze w dwupokojowym mieszkaniu. No i dochodzi kwestia slubu, ktorego nie mamy, a wiadomo jak to w duzym miescie, a nasz ksiezulek zloty czlowiek i problemow nie sprawia.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 23:21   #3578
Magdalena512
Raczkowanie

Cytat:
Magdalena mi lekarz mówił, że przy tak dużej dawce glukozy jak 75 wynik po godzinie jest niemiarodajny i kazał mi dopilnować, żeby zbadali mnie po dwóch godzinach. Także nie wiem czemu u Ciebie po godzinie mierzyli.
Możliwe, że w Niemczech mają ciut inne metody. W piątek po dwóch godzinach miałam 245, i ten wynik przesądził o insulinie.

Tincia z tego co ja się orientuję, to te rzeczy robione dla cukrzyków niby nie są dla nas zbyt dobre. Wprawdzie nie zawierają cukru ale są słodzone aspartamem, który nie jest polecany w czasie ciąży.

Dzisiaj miałam kolejną wizyte u diabetologa. Na szczęscie nie muszę leżeć w szpitalu. Wyniki są oki. Ściśle trzymam dietę i robie wszystko według zaleceń. I tak jeszcze prawie trzy miesiące

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 23:28   #3579
rojku
Rozeznanie

Magdalena512 Dobrze, że szybko wykryli i tak dobrze się Tobą zajęli. W Polsce to byś pewnie na termin czekała do diabetologa, a tak to super szybko zostałaś obsłużona.

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
nie tajemnica, prowadzę SPA
To ja myślę, że pasowałoby zjazd ciężarówek listopadowo/grudniowych w Twoim spa zrobic

kami5 trzymam kciuki za rączkę córeczki!!

Byłam dziś na wizycie. Płeć nadal się potwierdza - czyli dziewuszka bez zmian. Chociaż wszyscy mi mówią, że jak dziewczynka, to często i tak chłopak wyskakuje Siedziała sobie do góry nogami. Przyłożyła mi w trakcie USG Waży 633g. Długości nawet lekarz nie szacował, a ja nie pytałam. Wszystko w porządku.
Już bym chciała dziewczyny 8 miesiąc... Tak jakos mi się wydaje, że powoli ten czas teraz mija A już bym Anielcie chciała tulić. Ale wszystkie młode mamy w otoczeniu mówią, że teraz mam odpoczywać, spać i się tym delektować, bo już niedługo
Stary 2011-08-08, 23:37   #3580
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość

Tincia z tego co ja się orientuję, to te rzeczy robione dla cukrzyków niby nie są dla nas zbyt dobre. Wprawdzie nie zawierają cukru ale są słodzone aspartamem, który nie jest polecany w czasie ciąży.

Dzisiaj miałam kolejną wizyte u diabetologa. Na szczęscie nie muszę leżeć w szpitalu. Wyniki są oki. Ściśle trzymam dietę i robie wszystko według zaleceń. I tak jeszcze prawie trzy miesiące
Niby wiem, ze nie zalecane.. ja mialam z ksylitolem, wiec stwierdzilam, ze jak jednego wciagne to nic nie powinno sie stac Wiadmo, ze nalogo nie bede pochlac... poza tym mam jeszcze jeden batonik to wezme w kieszen i pokaze jutro lekarzowi, zobaczymy jak sie wypowie.

Pomysl sobie, że to TYLKO 3 miesiące. Dobrze, ze mozesz byc w domku, trzymaj rygor, skup sie na malenstwie i przygotowaniach na jego przyjscie Jakos nam minie!!! Nosek w gore.
Czasami tez mam gorszy dzien i wtedy tak rozowo nie mysle, jak teraz napisalam. Lapie dola, ze juz nic mi nie wolno, albo ze wzgledu na ciaze, albo alergie, albo cukrzyce... Już nawet czerwone wino po glowie mi chodzi Ehh...
Ale damy rady, bo co??! Innego wyjscia nie ma

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

[QUOTE=rojku;28639288]Magdalena512 Dobrze, że szybko wykryli i tak dobrze się Tobą zajęli. W Polsce to byś pewnie na termin czekała do diabetologa, a tak to super szybko zostałaś obsłużona.
/QUOTE]
Dokladnie... nawet nie chca wyznaczyc terminu, bo do konca roku nie ma... :/ Ja juz poltora tygodania sie krece i nie moge dostac. Mam nadzieje, ze jutro juz konkretnie wizyta sie odbedzie... bo nie wiem czy sama ten glukometr kupowac, czy dostane... co z dieta itd. nienawidze takiego zawieszenia... Poza tym w ciazy to każdy dzień ważny, a każdy obcy ma Twoja ciąże głęboko w poważaniu...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-08-08 o 23:53
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 00:09   #3581
truscafka
Zadomowienie

qrcze, ale się wkopałam, zasnęłam po pracy po 20, wstałam 2,5 godz później i teraz kompletnie nie chce mi się spać nienawidzę tego, mąż już śpi bo jutro ma na 5 rano do pracy a mnie krew zalewa.... jeszcze jest tak duszno!!

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 00:25   #3582
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Pobolewa was czasem delikatnie brzuszek? Nie mam twardnienia, ale kurczę takie delikatnie ćmienie odczuwam czasem w podbrzuszu

nie na takie twardnienia brzucha lekarz polecił Buscopan. Jest łagodniejszy od Nospy i szybko działa. Nawet przy problemach trwawiennych kiedy mam kolkę pomaga... naprawdę serdecznie polecam!

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

według wyliczeń na stronie http://dziecko.haczewski.pl/ dziś zaczęłam 3 trymestr
Stary 2011-08-09, 07:42   #3583
Aniolina
Rozeznanie

Ale z was dziewczyny nocne marki ja po 21 klade sie juz spac

Witam z rany, ladny dzien sie dzis zapowiada
a na sniadanko czarny chleb z sosem z ogonkami rakow mniam, mniam
ide do pracy
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:13   #3584
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

To prawda Aniu, co niektóre dziewczyny to nocne marki

Ja coś ostatnio spać nie mogę, chodzę w nocy po całym mieszkaniu

Właśnie skończyłam śniadanko i lecę do kosmetyczki na mikrodermobrazję, niech coś zrobi z moją skórą, bo przez ciąże wygląda opłakanie. A jutro idziemy z Martynką na prawie 3 godziny do kosmetyczki, prezent od koleżanki ... będą nas upiększać, bo same zabiegi dla przyszłych mam

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:14   #3585
goldika
Zakorzenienie

Witamy z rana

Wczoraj udało mi się wyrwać Tz'ta na zakupy do Wawy. Tz kupil sliczny spiworek do spania dla Olka ja dorwałam wkładki laktacyjne 2paczki w cenie 1 w SP.
I w ogóle w Superpharm była wielka kolejka a ja na samym końcu stałam, podeszła do mnie Pani Manager i zabrała mnie do kasy meldując, że jako "Pani w ciąży" mam pierwszeństwo. Pierwszy raz mnie tak potraktowano i byłam mile zaskoczona

Wczoraj nawiązałam kontakt z synkiem!!! Czułam go po raz pierwszy tuż pod palcami!!! Położyłam się na lewym boku i lekko ucisnęłam od góry swój bok brzucha palcami. Wtedy Olek zaczął trącać moje palce Obok wyczułam główkę (chyba: okrągłe i twarde i kręciło się lekko na boki) i chyba rączkami ciągle trącał i wypychał moje palce.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Aniu gratuluje udanej wizyty u położnej!!!
i gratuluję pozostałych udanych wizyty
ja jeszcze tydzień muszę poczekać...
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:28   #3586
Paula__22
Raczkowanie

My chrzcić będziemy przed Bożym Narodzeniem, ale chrzciny w lokalu i w trakcie adwentu jest wybór miejsc bo nie ma wesel.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:41   #3587
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
według wyliczeń na stronie http://dziecko.haczewski.pl/ dziś zaczęłam 3 trymestr
SUper
klask i:kla ski:

ja jeszcze troszkę -26.08

A co do chrzcić to jeszcze troche czasu mamy -ale na wielkanoc nie chce - może w lutym .

Zaraz kregosłup mi odpadnie (
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:53   #3588
goldika
Zakorzenienie

My chrzcić chcemy na wiosne jakoś

Dziewczyny jaka szczotka lepsza dla maluszka? Naturalne czy syntetyczne włosie?
Stary 2011-08-09, 08:57   #3589
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witam porannie .

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Aaaaa ja jeszcze pokażę Wam co (może dla doświadczonych mam nie koniecznie), ale dla nowych mam może być przydatne, kupię dla maleństwa.
Może którejś też podpasuje

http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...738045115.html

Powiem,ze ja bym chetnie skorzystala z takich waleczkow u mojego pierwszego dziecka.Raz,ze ulewal straszliwie,dwa zaczela mu sie z jednej strony splaszczac glowka i niestety waleczki z kocykow,czy pieluszek tetrowych nie pomagaly,bo sie i tak przekrecal na plecki i glowka na plaski boczek.

Dzieki za tip z Lidlem,u nas juz 15.08 beda te rzeczy dla maluszkow,na pewno kupie body z dlugim rekawkiem,rajstopki i te bluzeczki.

Bylam wczoraj w Ikei i spotkalam kolege z mojego miasta .W szoku bylam .I jeszcze okazalo sie,ze mieszkamy 15km od siebie .
A w Ikei kupilam sobie pudeleczka do powieszenia na lozeczko do pieluszek,mokrych chusteczek,kosmetykow.Jak znajde na stronce,to wkleje wam link.Uwazam,ze praktyczne.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:58   #3590
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Laski

Znów mnie lata nie było

Goldika naturalne włosie

Tottie gratuluje tak zaawansowanej ciąży

My na karku 23 tydzień. Nie mamy pojecia jakie imię w dalszym ciągu.
Narazie też nic nie kupiłam dla maluszka. Niedługo mamy się wybrać na takie większe zakupy. Ale dokładna liste co mi potrzeba, co mam to zrobiłam.
Strasznie mi czas leci w tej ciąży...

Poza tym odsmoczkowalismy córeczkę, juz tydzien bez smoka więc mały sukces

Wizyte mam za tydzien w czwartek

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-08-09 o 08:59
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:01   #3591
OlusiaS
Wtajemniczenie

O takie .Zawiesza sie je na lozeczko
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103207
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:07   #3592
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Kami Fairy zarowno te kapsulki do prania, proszek i zel do prania byly OK nic mi nie szarzalo (no raz sie zdarzylo- tzt wrzucil biale koszulki z jeansami ale to nie wina proszku tylko jego glupoty )
i jeszcze koniecznie plyn do plukania , pieknie pachnialo pranie

a jeszcze jak wstawialam pranie Soni i mialam rozne kolorowe ciuszki to wrzucalam z bialymi- i dodawalam te papierki color catcher, tez sie sprawdzaly a nie musialam oddzielnie prac (oczywiscie nie pierwsze pranie no i mam na mysli takie bawelniane szmatki- nie jakies jeansy czy mocno ciemne)
co to sa te papierki color catcher?
Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

kami5
, dygotka i wszystkie dziewczyny, ktore mialy zly dzien
dzięki
dziś juz lepiej się czujęobejrzeliśmy z tż komedię przed snem to się uśmialiśmy,ja nawet sie wyspałampospałabym dłużej,ale za godzinkę muszę wyjśc więc wole sobie na spokojnie wszystko ogarnąć nim wyjdę
Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość
W sumie to czułam się tak sobie, teraz na insulinie czuję sie lepiej, ale nie myślałam, że złe samopoczucie może być od cukrzycy, myslałam, że to od niskiego ciśnienia. To, że dzisiaj jadłaś słodkie, to nie wpłynie na wyniki, Ale jutro raczej nie jedz słodyczy
tak się właśnie zastanawiałam czy można zaobserwować jakoś objawy.
tak czy sika dzisiaj bym słodkiego nic nie jadła bo wczoraj limit tygodniowy wykorzystałam,no,ale owocka to bym zjadła ,ale najwyżej zjem jutro-będzie bardziej dojrzały
a jak cukrzyca moze wpłynąć na bobaska??
Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Moje z lekka prześwitują, musialam wypruć metkę i zakładam czarne gatki.
mam jeszcze z italian faschion-zdecydowanie więcej w nich chodziłam i są dużo lepsze,ale te z allegro to smigamw nich po domu tylko

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:07   #3593
goldika
Zakorzenienie

Domi dzieki za odp, bo w sklepach mają kilka rodzajów ze sztucznym i jeden z naturalnym. Ale jak pomacalam to wlasnie myslalam zeby wziac naturalne bo delikatniejsze

Olusia fajne pojemniki. Ja powiesze jakas poleczke za lozkiem i tesciowa uszyje mi przybornik na lozeczko wedlug mojego projektu

Jade dzis ogladac te wozki!!! Mam drobne pieniadze uszykowane

Plan na dziś:
-powiesić pranie
-wyczyścić klatke prosiaków
-spacer z psem
-złapanie autobusu
Stary 2011-08-09, 09:16   #3594
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
wow moja pierwsza wygrana aukcja na allegro
http://allegro.pl/show_item.php?item=1748361224
szkoda, że tych czapeczek nie dają do zestawu takie słodkie są
świetny pajacyk

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
tak poprzyklejaliśmy naklejki trochę nam nie wyszło tak jak chcieliśmy ale mała nie będzie na to patrzeć chyba takimi kategoriami
naklejki super a kubusia ubóstwiam

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
To ja myślę, że pasowałoby zjazd ciężarówek listopadowo/grudniowych w Twoim spa zrobic

Byłam dziś na wizycie. Płeć nadal się potwierdza - czyli dziewuszka bez zmian. Chociaż wszyscy mi mówią, że jak dziewczynka, to często i tak chłopak wyskakuje Siedziała sobie do góry nogami. Przyłożyła mi w trakcie USG Waży 633g. Długości nawet lekarz nie szacował, a ja nie pytałam. Wszystko w porządku.
Już bym chciała dziewczyny 8 miesiąc... Tak jakos mi się wydaje, że powoli ten czas teraz mija A już bym Anielcie chciała tulić. Ale wszystkie młode mamy w otoczeniu mówią, że teraz mam odpoczywać, spać i się tym delektować, bo już niedługo

pomysł jak najbardziej super

gratuluje wizyty

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
O takie .Zawiesza sie je na lozeczko
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103207
suuuper.... chyba jednak wybiore się do Ikei ... a nuż coś kupie jeszcze

a tak poza tym, witam Was z rana o 8 obudził mnie tżet telefonem.... wiec nie spie od jakiegoś czasu... dziś sprzątanko

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:16   #3595
ania21_21
Zadomowienie

cześć mamuśki

wczoraj zapomniałam wam napisać że trochę też się wkurzyłam u położnej bo się pytała czy mała będzie z nami w pokoju spać a ja mówię że nie że ma własny. A ona że przez tydzień, 10 dni (czytaj miesiąc) dziecko powinno być przy rodzicach no i teraz zastanawiamy się nad koszykiem mojrzeszowym jak pojedziemy na carboot może kupię nie opłaca się nam kupować nowego na tak krótki okres czasu i tak później mała pójdzie do łóżeczka. Tż się zastanawiał czy mała by nie mogła spać w wózku ale mu to wybiłam z głowy i
A w niedzielę pozbyliśmy się prawie całej zastawy obiadowej przewróciła się suszarka na której stały stłukły nam się 3 płaskie duże talerze i 2 głębokie no i zostało nam tylko taki sam zestaw talerzy 3 płaskie i 2 głębokie ciekawie będzie jak ktoś przyjdzie do nas

Co do chrzcin to będziemy prawdopobnie robić w Wielkanoc albo w lato ale to jeszcze się okaże wyjdzie w praniu

Jeju 50 dni do porodu mi zostało

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-09 o 09:19
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:18   #3596
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Olusia fajne pojemniki. Ja powiesze jakas poleczke za lozkiem i tesciowa uszyje mi przybornik na lozeczko wedlug mojego projektu

oooo... moja mama powiedziała że mi pościel uszyje i przybornik też.... problem w tym, że narazie w 2ch sklepach byłam, ale wyboru tkanin dla dzieci to ni ma... chyba podjade gdzieś indziej, w sensie musze poszperac gdzie w łodzi można takie rzeczy zakupic

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:22   #3597
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
qrcze, ale się wkopałam, zasnęłam po pracy po 20, wstałam 2,5 godz później i teraz kompletnie nie chce mi się spać nienawidzę tego, mąż już śpi bo jutro ma na 5 rano do pracy a mnie krew zalewa.... jeszcze jest tak duszno!!
też tego nie lubię
a co z tym SPA?
podasz jakiegoś linka choćby na pw lub w Klubie???

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Witamy z rana

Wczoraj udało mi się wyrwać Tz'ta na zakupy do Wawy. Tz kupil sliczny spiworek do spania dla Olka ja dorwałam wkładki laktacyjne 2paczki w cenie 1 w SP.
I w ogóle w Superpharm była wielka kolejka a ja na samym końcu stałam, podeszła do mnie Pani Manager i zabrała mnie do kasy meldując, że jako "Pani w ciąży" mam pierwszeństwo. Pierwszy raz mnie tak potraktowano i byłam mile zaskoczona

Wczoraj nawiązałam kontakt z synkiem!!! Czułam go po raz pierwszy tuż pod palcami!!! Położyłam się na lewym boku i lekko ucisnęłam od góry swój bok brzucha palcami. Wtedy Olek zaczął trącać moje palce Obok wyczułam główkę (chyba: okrągłe i twarde i kręciło się lekko na boki) i chyba rączkami ciągle trącał i wypychał moje palce.
super,że zakupy poczynione
a w Superpharm raczej pilnują i osoby z kasy jak widzą towołają do kasy czy to kobietę w ciązy czy z wózkiem

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej Laski
Nie mamy pojecia jakie imię w dalszym ciągu.
Narazie też nic nie kupiłam dla maluszka.
to tak jak my://
ja to anwet nie wiem do jakich sklepów jechać,czegogo szukać....

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-10 o 12:02
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:26   #3598
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam. Takiej dobrej nocy jak ostatnia to nie pamiętam kiedy ostatni raz miałam - obudziłam sie tylko raz na siku, ale rano i tak było mi ciężko wstać.

Tincia to Panie w rejestracji bardzo kompetentne. Jeśli chodzi o dotacje to owszem nie jest łatwo dostać, ale kto nie próbuje ten nie ma. A nóż się uda.

kami5 współczóję, dobrze że jednak ręka nie jest złamana.

Cytat:
bienioka może być też tak, że zatrudnili ją na przyuczenie, albo bo dużych wymagań płacowych nie miała.
Bienioka mogła nie mieć zajęć praktycznych, niestety ale panie pielęgniarki też wprawy w wbijaniu igły na pacjentach nabierają. Także jakoś mnie to nie dziwi.
Jak skończyła szkołę to musiała mieć nie tylko zajęcia praktyczne ale i praktyki zawodowe. A może ta dziewczyna wcale nie jest tam zatrudnione tylko obecnie odbywa właśnie praktyki lub staż. Chociaż brak umiejętności w mierzeniu ciśnienia mnie dziwi, bo to jakby nie patrzeć podstawa. Co innego bardziej skomplikowane czynności.

ania21_21 gratuluję dobrych wieści
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:26   #3599
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
oooo... moja mama powiedziała że mi pościel uszyje i przybornik też.... problem w tym, że narazie w 2ch sklepach byłam, ale wyboru tkanin dla dzieci to ni ma... chyba podjade gdzieś indziej, w sensie musze poszperac gdzie w łodzi można takie rzeczy zakupic
ja dopiero zaczne rozgladac sie za materialem ale zalezy mi na gladkim jednobarwnym. Dlatego nie chce kupowac gotowego bo zaden mi nie odpowiada Tesciowa do kompletu uszyje nam tez ochraniacz

Aniu a na ten krotki czas nie mozecie wstawic lozeczka do Waszego pokoju albo Ty poszlabys do pokoju malej?
My mamy kolyske i myslimy, ze ze 4-5miesiecy Olek bedzie spal z nami w pokoju.

50dni??!! ale Ci zazdroszcze
Stary 2011-08-09, 09:32   #3600
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
ja dopiero zaczne rozgladac sie za materialem ale zalezy mi na gladkim jednobarwnym. Dlatego nie chce kupowac gotowego bo zaden mi nie odpowiada Tesciowa do kompletu uszyje nam tez ochraniacz

Aniu a na ten krotki czas nie mozecie wstawic lozeczka do Waszego pokoju albo Ty poszlabys do pokoju malej?
My mamy kolyske i myslimy, ze ze 4-5miesiecy Olek bedzie spal z nami w pokoju.

50dni??!! ale Ci zazdroszcze
No właśnie w tym problem że łóżeczko jest za duże żeby tu się zmieściło u nas salon(teraz sypialnia) jest w kształcie litery L i w ogóle nie ustawne jest a w pokoju małej też mi sie nie uśmiecha bo jest tylko sofa nie rozkładana no nic za grosze może kupimy kosz(mam taką nadzieję) w sklepie oglądaliśmy najtańszy był za 22f ze stojakiem ale to tylko w katalogu widziałam na żywo nie

Zamienimy się tygodniami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości