|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
dobranoc kobietki, spadam spac
|
#3572 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My chrzcić młodą będziemy najwcześniej na Wielkanoc, albo zupełnie latem - zobaczymy jeszcze, w każdym razie bez pośpiechu. Edytowane przez rudominka Czas edycji: 2011-08-08 o 21:58 |
|||
|
|
|
#3573 |
|
Zadomowienie
|
U Nas też chrzciny na Wielkanoc będą
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
Aniu naklejki super, kocham Kubusia Puchatka
Popadało i pogrzmiało u nas, jutro ma być pogoda u nas to być może skiknę na badania i glukozę, miałam we środę ale we środę ma być już gorzej z pogodą to pasowałoby mi jutro, no nic, okaze się ![]() Pewnie cały dzień mnie jutro nie będzie więc miejcie umiar w pisaniu .
|
|
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
co do chrzcin to u nas jakoś tak przyjęte jest, że się chrzci jak dziecko ma miesiąc- półtora a ja jak mam termin na poczatek listopada to tak chciała bym ochrzcić z tydzień przed Bożym Narodzeniem i napewno w sobote wieczorem a nie na niedzielnej mszy.....myśle, że pewnie 17 grudnia ale to wyjdzie jeszzcze w praniu wszystko...........
kurde ktoś mi sprzątnoł sprzed nosa taki super komplecik w ostatniej minucie licytacji bo sie głupia piczka zagapiłam
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
lecę spać, dobranoc kobitki
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My na wielkanoc chrzcimy, bo musimy jechac do nas na Warmie a w grudniu to sie boje z taki malenstwem, tam cala rodzina, a ja wszystkich nie pomieszcze w dwupokojowym mieszkaniu. No i dochodzi kwestia slubu, ktorego nie mamy, a wiadomo jak to w duzym miescie, a nasz ksiezulek zloty czlowiek i problemow nie sprawia. |
|
|
|
|
#3578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tincia z tego co ja się orientuję, to te rzeczy robione dla cukrzyków niby nie są dla nas zbyt dobre. Wprawdzie nie zawierają cukru ale są słodzone aspartamem, który nie jest polecany w czasie ciąży. Dzisiaj miałam kolejną wizyte u diabetologa. Na szczęscie nie muszę leżeć w szpitalu. Wyniki są oki. Ściśle trzymam dietę i robie wszystko według zaleceń. I tak jeszcze prawie trzy miesiące
|
|
|
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Magdalena512 Dobrze, że szybko wykryli i tak dobrze się Tobą zajęli. W Polsce to byś pewnie na termin czekała do diabetologa, a tak to super szybko zostałaś obsłużona.
To ja myślę, że pasowałoby zjazd ciężarówek listopadowo/grudniowych w Twoim spa zrobic ![]() kami5 trzymam kciuki za rączkę córeczki!! Byłam dziś na wizycie. Płeć nadal się potwierdza - czyli dziewuszka bez zmian. Chociaż wszyscy mi mówią, że jak dziewczynka, to często i tak chłopak wyskakuje Siedziała sobie do góry nogami. Przyłożyła mi w trakcie USG Waży 633g. Długości nawet lekarz nie szacował, a ja nie pytałam. Wszystko w porządku.Już bym chciała dziewczyny 8 miesiąc... Tak jakos mi się wydaje, że powoli ten czas teraz mija A już bym Anielcie chciała tulić. Ale wszystkie młode mamy w otoczeniu mówią, że teraz mam odpoczywać, spać i się tym delektować, bo już niedługo
|
|
#3580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiadmo, ze nalogo nie bede pochlac... poza tym mam jeszcze jeden batonik to wezme w kieszen i pokaze jutro lekarzowi, zobaczymy jak sie wypowie. Pomysl sobie, że to TYLKO 3 miesiące. Dobrze, ze mozesz byc w domku, trzymaj rygor, skup sie na malenstwie i przygotowaniach na jego przyjscie Jakos nam minie!!! Nosek w gore.Czasami tez mam gorszy dzien i wtedy tak rozowo nie mysle, jak teraz napisalam. Lapie dola, ze juz nic mi nie wolno, albo ze wzgledu na ciaze, albo alergie, albo cukrzyce... Już nawet czerwone wino po glowie mi chodzi Ehh...Ale damy rady, bo co??! Innego wyjscia nie ma ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- [QUOTE=rojku;28639288]Magdalena512 Dobrze, że szybko wykryli i tak dobrze się Tobą zajęli. W Polsce to byś pewnie na termin czekała do diabetologa, a tak to super szybko zostałaś obsłużona. /QUOTE] Dokladnie... nawet nie chca wyznaczyc terminu, bo do konca roku nie ma... :/ Ja juz poltora tygodania sie krece i nie moge dostac. Mam nadzieje, ze jutro juz konkretnie wizyta sie odbedzie... bo nie wiem czy sama ten glukometr kupowac, czy dostane... co z dieta itd. nienawidze takiego zawieszenia... Poza tym w ciazy to każdy dzień ważny, a każdy obcy ma Twoja ciąże głęboko w poważaniu...
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-08-08 o 23:53 |
|
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
qrcze, ale się wkopałam, zasnęłam po pracy po 20, wstałam 2,5 godz później i teraz kompletnie nie chce mi się spać
|
|
#3582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie na takie twardnienia brzucha lekarz polecił Buscopan. Jest łagodniejszy od Nospy i szybko działa. Nawet przy problemach trwawiennych kiedy mam kolkę pomaga... naprawdę serdecznie polecam! ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- według wyliczeń na stronie http://dziecko.haczewski.pl/ dziś zaczęłam 3 trymestr
|
|
|
#3583 |
|
Rozeznanie
|
Ale z was dziewczyny nocne marki
ja po 21 klade sie juz spac Witam z rany, ladny dzien sie dzis zapowiada ![]() a na sniadanko czarny chleb z sosem z ogonkami rakow mniam, mniam ide do pracy |
|
|
|
#3584 |
|
Rozeznanie
|
To prawda Aniu, co niektóre dziewczyny to nocne marki
![]() Ja coś ostatnio spać nie mogę, chodzę w nocy po całym mieszkaniu ![]() Właśnie skończyłam śniadanko i lecę do kosmetyczki na mikrodermobrazję, niech coś zrobi z moją skórą, bo przez ciąże wygląda opłakanie. A jutro idziemy z Martynką na prawie 3 godziny do kosmetyczki, prezent od koleżanki ... będą nas upiększać, bo same zabiegi dla przyszłych mam
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy z rana
![]() Wczoraj udało mi się wyrwać Tz'ta na zakupy do Wawy. Tz kupil sliczny spiworek do spania dla Olka I w ogóle w Superpharm była wielka kolejka a ja na samym końcu stałam, podeszła do mnie Pani Manager i zabrała mnie do kasy meldując, że jako "Pani w ciąży" mam pierwszeństwo. Pierwszy raz mnie tak potraktowano i byłam mile zaskoczona ![]() Wczoraj nawiązałam kontakt z synkiem!!! Czułam go po raz pierwszy tuż pod palcami!!! Położyłam się na lewym boku i lekko ucisnęłam od góry swój bok brzucha palcami. Wtedy Olek zaczął trącać moje palce ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Aniu gratuluje udanej wizyty u położnej!!! i gratuluję pozostałych udanych wizyty ja jeszcze tydzień muszę poczekać... |
|
|
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
My chrzcić będziemy przed Bożym Narodzeniem, ale chrzciny w lokalu i w trakcie adwentu jest wybór miejsc bo nie ma wesel.
|
#3587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:ja jeszcze troszkę -26.08 ![]() A co do chrzcić to jeszcze troche czasu mamy -ale na wielkanoc nie chce - może w lutym . Zaraz kregosłup mi odpadnie (
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
My chrzcić chcemy na wiosne jakoś
![]() Dziewczyny jaka szczotka lepsza dla maluszka? Naturalne czy syntetyczne włosie?
|
|
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam porannie
.Cytat:
Dzieki za tip z Lidlem,u nas juz 15.08 beda te rzeczy dla maluszkow,na pewno kupie body z dlugim rekawkiem,rajstopki i te bluzeczki. Bylam wczoraj w Ikei i spotkalam kolege z mojego miasta .W szoku bylam .I jeszcze okazalo sie,ze mieszkamy 15km od siebie .A w Ikei kupilam sobie pudeleczka do powieszenia na lozeczko do pieluszek,mokrych chusteczek,kosmetykow.Jak znajde na stronce,to wkleje wam link.Uwazam,ze praktyczne. |
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
Znów mnie lata nie było ![]() Goldika naturalne włosie Tottie gratuluje tak zaawansowanej ciąży ![]() ![]() My na karku 23 tydzień. Nie mamy pojecia jakie imię w dalszym ciągu. Narazie też nic nie kupiłam dla maluszka. Niedługo mamy się wybrać na takie większe zakupy. Ale dokładna liste co mi potrzeba, co mam to zrobiłam. Strasznie mi czas leci w tej ciąży... Poza tym odsmoczkowalismy córeczkę, juz tydzien bez smoka więc mały sukces ![]() Wizyte mam za tydzien w czwartek
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2011-08-09 o 08:59 |
|
|
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
O takie
.Zawiesza sie je na lozeczkohttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103207 |
|
|
|
#3592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() dziś juz lepiej się czuję obejrzeliśmy z tż komedię przed snem to się uśmialiśmy,ja nawet sie wyspałam pospałabym dłużej,ale za godzinkę muszę wyjśc więc wole sobie na spokojnie wszystko ogarnąć nim wyjdę![]() Cytat:
tak czy sika dzisiaj bym słodkiego nic nie jadła bo wczoraj limit tygodniowy wykorzystałam,no,ale owocka to bym zjadła ,ale najwyżej zjem jutro-będzie bardziej dojrzały ![]() a jak cukrzyca moze wpłynąć na bobaska?? Cytat:
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Domi dzieki za odp, bo w sklepach mają kilka rodzajów ze sztucznym i jeden z naturalnym. Ale jak pomacalam to wlasnie myslalam zeby wziac naturalne bo delikatniejsze
![]() Olusia fajne pojemniki. Ja powiesze jakas poleczke za lozkiem i tesciowa uszyje mi przybornik na lozeczko wedlug mojego projektu Jade dzis ogladac te wozki!!! Mam drobne pieniadze uszykowane Plan na dziś: -powiesić pranie -wyczyścić klatke prosiaków -spacer z psem -złapanie autobusu
|
|
|
|
#3594 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a kubusia ubóstwiam Cytat:
pomysł jak najbardziej super gratuluje wizyty ![]() Cytat:
a tak poza tym, witam Was z rana o 8 obudził mnie tżet telefonem.... wiec nie spie od jakiegoś czasu... dziś sprzątanko
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
||||
|
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamuśki
wczoraj zapomniałam wam napisać że trochę też się wkurzyłam u położnej bo się pytała czy mała będzie z nami w pokoju spać a ja mówię że nie że ma własny. A ona że przez tydzień, 10 dni (czytaj miesiąc) dziecko powinno być przy rodzicach no i teraz zastanawiamy się nad koszykiem mojrzeszowym jak pojedziemy na carboot może kupię nie opłaca się nam kupować nowego na tak krótki okres czasu i tak później mała pójdzie do łóżeczka. Tż się zastanawiał czy mała by nie mogła spać w wózku ale mu to wybiłam z głowy i A w niedzielę pozbyliśmy się prawie całej zastawy obiadowej przewróciła się suszarka na której stały stłukły nam się 3 płaskie duże talerze i 2 głębokie![]() Co do chrzcin to będziemy prawdopobnie robić w Wielkanoc albo w lato ale to jeszcze się okaże wyjdzie w praniu ![]() Jeju 50 dni do porodu mi zostało
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-08-09 o 09:19 |
|
|
|
#3596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oooo... moja mama powiedziała że mi pościel uszyje i przybornik też.... problem w tym, że narazie w 2ch sklepach byłam, ale wyboru tkanin dla dzieci to ni ma... chyba podjade gdzieś indziej, w sensie musze poszperac gdzie w łodzi można takie rzeczy zakupic
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co z tym SPA? podasz jakiegoś linka choćby na pw lub w Klubie??? ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() a w Superpharm raczej pilnują i osoby z kasy jak widzą towołają do kasy czy to kobietę w ciązy czy z wózkiem ![]() Cytat:
ja to anwet nie wiem do jakich sklepów jechać,czegogo szukać....
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-10 o 12:02 |
|||
|
|
|
#3598 | |
|
Zadomowienie
|
Witam. Takiej dobrej nocy jak ostatnia to nie pamiętam kiedy ostatni raz miałam - obudziłam sie tylko raz na siku, ale rano i tak było mi ciężko wstać.
Tincia to Panie w rejestracji bardzo kompetentne. Jeśli chodzi o dotacje to owszem nie jest łatwo dostać, ale kto nie próbuje ten nie ma. A nóż się uda. kami5 współczóję, dobrze że jednak ręka nie jest złamana. Cytat:
ania21_21 gratuluję dobrych wieści |
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowa do kompletu uszyje nam tez ochraniaczAniu a na ten krotki czas nie mozecie wstawic lozeczka do Waszego pokoju albo Ty poszlabys do pokoju malej? ![]() My mamy kolyske i myslimy, ze ze 4-5miesiecy Olek bedzie spal z nami w pokoju. 50dni??!! |
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w pokoju małej też mi sie nie uśmiecha bo jest tylko sofa nie rozkładana ) w sklepie oglądaliśmy najtańszy był za 22f ze stojakiem ale to tylko w katalogu widziałam na żywo nie![]() Zamienimy się tygodniami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

a też się pytałam o poród w wodzie bo bardzo chcę ona powiedziała że jak będę miała dobre wyniki jak będę się czuła będę mogła rodzić w basenie

klask i:
.W szoku bylam