Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 06:49   #3001
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dobra, jade na cycku!
Pielęgniarka zamiast mi oddać dziecko do dokarmienia do przywiozła Radka z na wpół opróżnioną butelką! wprowadziła mnie w błąd a ja taka głupia jestem
co za babsko.... kto ich tak szkoli?

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ręczny
Ja wogóle nie mogłam ściągać laktatorem elektrycznym, bo krew mi sikała z piersi
Za to pieniądze poszły w błoto z tego elektrycznego laktatora
współczuję... a elektryczny zawsze możesz przecież sprzedać, choć trochę kasy się zwróci

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Chcialam tylko poinformowac ze
12.08.20011 (piatek)
na 7.40 ma zglosic sie do szpitala
po wczorajszej wizycie u poloznej podobno w piatek albo w sobote Igorek ma sie pojawic na swiecie
(ciekawe jak ona to sprawdzila)
rozwarcie mam na 2-2,5 palca
wszsytko pozatym jest okej
wiec podejrzewam ze nic z tego
chociaz wszystko sie moze zdarzyc
podobno przy cukrzycy łożysko szybciej sie starzeje i obmiera
dlatego porod jest wczesniej
wiem ze z tego powodu na 100% urodze przed terminem,
ale jakos termin na ten weekend do mnei nei przemawia hehe
no nic czekamy.............

dziubek, piękne zdjęcia!!!! przystojniak z tego Twojego synka

Mój smyk wczoraj miał mega-marudny dzień.... wg wrzuconego przez którąś z Was linka kolejny skok rozwojowy się zaczął... masakra, od 13.00 do 21.00 nie spał wcale, za to tylko na rękach i płacz co chwilę... normalnie jakby mi ktoś dziecko podmienił... już zaczęłam się zastanawiać czy nie jest chory, bo to zupełnie inne zachowanie niż dotychczas... ale dziś już w porządku - na razie - więc chyba sobie odpuszczę lekarza.
Ale za to - chyba jako rekompensatę - dostałam od rana serię pięknych uśmiechów mówię do niego i uśmiecham się a on co chwilę rewanżuje się tym samym no i po swojemu jakieś dźwięki wydaje

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 07:11   #3002
Bartessa
BAN stały

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja mam złota: butla, smok, ta obraczka na smoka i osłonka, w sumie 4 elementy.

nie marudz mała
ja sciagam, daje z butli, podgrzewam, czy to dzien czy noc.
segregacja odciagnietego mleka, mycie butli, wyparzanie.
rano mam taki bajzel ze poezja, w sumie mam 7 butelek zeby sie wyrobic
jak juz cos to albo samo mm albo odciaganie, bo tal jak ja to przechlapane...

a laktatory wszystkie chodza jak traktor, ten medeli duzy troche mniej brzeczy niz mini electric.

a uzywasz tych wkladek w smoczek?? bo jak w niebieskiej dawalam mleko z ta obraczka, to beknal chyba 7 razy i to konkretnie, tyle nalykal, a zlota normalnie, tylko raz.
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.
Mamy kolki, ale nie jest tragicznie.

Kupiłam wczoraj Robakowi matę edukacyjną i jest ZACHWYCONY !! Leży nawet 30 min zapatrzony w zabawki O taką o http://allegro.pl/mata-plac-zabaw-wy...748566050.html w komisie kupiłam oczywiście. I jeszcze pozytywkę-karuzelę, takiego kurczaczka grającego i świecącego na różne kolory

I byłam u prawnika, wszystko jest ok, idę dzisiaj po zaświadczenie o dochodach do pracy, po Akt urodzenia Małego i składam pozew
super ja chce zeby siostra na chrzciny z fisher p. tez mojemu kupila bo to super sprawa
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 07:15   #3003
Zmalowana
Zakorzenienie

A ja miałam dylemat z chrzcinami. Bo nie mam chrzestnego :/ I nie mam kogo wziąć. Okazuje się że może być jeden chrzestny I czasami zgadzają się na dwóch tej samej płci. Więc wzięłabym dwie laski bo mam kogo Trochę dziwnie mieć dwie matki chrzestne, ale co tam :P Chrzciny organizujemy 4go września dzień przed moimi urodzinami

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 07:33   #3004
patik87
Zakorzenienie

Dziewczyny ja oszaleję. Moje dziecko ma wszystkie dolegliwości wieku noworodkowego. Tych krostek na buzi więcej, i ropieje oczko
I chyba katar, nie sapka, nie mogła w nocy przez to spać.
Jutro idziemy do lekarza.
Jestem chodzącym zestresowanym zombie.
Nie sądziłam kiedykolwiek, że można się tak o kogoś martwić.

Zmalowana Filip już się interesuje matą? Od kiedy wogóle dziecko dobrze widzi? Ja mam urodziny 4 września.

Czy zawsze trzymacie do odbicia dzieci na ramieniu?

Marina co wyszło źle na badaniach?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 07:35   #3005
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Dzień Dobry.
Mamy kolki, ale nie jest tragicznie.

Kupiłam wczoraj Robakowi matę edukacyjną i jest ZACHWYCONY !! Leży nawet 30 min zapatrzony w zabawki O taką o http://allegro.pl/mata-plac-zabaw-wy...748566050.html w komisie kupiłam oczywiście. I jeszcze pozytywkę-karuzelę, takiego kurczaczka grającego i świecącego na różne kolory

I byłam u prawnika, wszystko jest ok, idę dzisiaj po zaświadczenie o dochodach do pracy, po Akt urodzenia Małego i składam pozew
Chce kupic tą samą

Dzieki za odpowiedzi w sprawie podawania biogai

Ja poszukuje sukieneczki dla małej na chrzciny, ale nic mi sie nie podoba Chciałam prostą bawełnianą sukieneczke, a tu same satyny, tiule i falbany A jak juz mi sie cos spodoba to cena z kosmosu

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 07:36   #3006
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowo narodzone dzieciaczki i gratuluję ich rodzicom!

Szymon dał mi dzisiaj pospać do 9, później był cyc i przebieranie, bo mama go zalała mlekiem i teraz od 15 minut znów śpi W nocy były tylko 2 karmienia. A oto mój dwutygodniowy szkrab
śliczniutki

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Noc zaliczam do strasznych co godz karmienie,teraz spi cwaniarajuz dwie godz.
Cyce juz sa pelne mleka,ale duty dalej bola , probowalam pompka , ale jaki to cholerny Bol ze zrezygnowalam.
Sophie ma cos na powiece , troche ropnieje , dzis polozna przychodzi to sie wypytam.
Aga szpital mialam bardzo fajny , przez caly porod byla ze mna tylko jedna polozna, po porodzie masz czas dla dziecka zostawiaja Cie na 2 godz ,pozniej wracaja ,ubieraja I ciebie zabieraja do kapania. Moze jeszcze dzis opisze porod, postaram sie .nie boj sie wszystko pojdzie szybko a wart pocierpiec dla kruszynki

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Ai jeszcze moje dziecko nie chce lezec na wznak tylko przewracalam sie na boczek,co mam zrobic aby lezalo w znak.?
no to nie wygląda tak źle
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
I jeszcze mój obiecany brzuchol z dziś rano, czyli środek 39 tygodnia
Brumek, ja taki miałam w 6 miesiącu
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Patik współczują Ci ja też nie mam idylli z teściową teraz to siedzi na działce ale na zime przychodzi do nas ale i tak mi nic nie pomaga jak przyszłam ze szpitala nawet nie usłyszałam może przyjade i może ci w czyms pomogę nawet a wiecie co kupiła noworotkowi komplet na 18 miesięcy a starszej corce która nosi rozmiar 110 komplet na 92 gdzie wie jaki Oliwka ma rozmiar a jak byłam w ciąży to nawet nie pomagała sprzatać gdzie korzystała ze wszystkiego z toalety z łazienki kuchni przedpokoju i w ogóle nie przatała bo po co jak ciężarna posprzata a jak zwróciłam uwagę mężowi żeby z nią pogadał to wiecie co mu powiedziała ''ona się już w życiu na..za...pier.da...lała" nawet szklanki wody jej nie podam jak jest dla mnie taka podła a już sie boję jak przyjdzie na zime bo nic nie bede dla niej robić a jeszcze głupia byłam tej zimy bo za każdym razem jak pastowałam sobie czy córce buty to i jej wypastowałam nawet nie usłyszałam dziękuję
A nie masz wrażenia że teściowa robi to na złośc?

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
03.08.2011r – najpiękniejszy dzień mojego życia
więc cesarka nie jest aż taka zła. fanego miałaś anestezjologa. i dobrze że trafiła ci się dobra kobieta na sali, która pomogła w przeciwieństwie do personelu
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Karolinee dziś z Mają wychodzą do domku.
Mała nie umie ssać a Karolinee pękają aż piersi.
Pytała oczywiscie o Was i o rozpakowane mamusie

no i kolejna dobra wiadomoścklask i:

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Jesteśmy z Radziem już w domu. Jest cudowny. Nie wiem co u Was, ale na pewno nadrobie.... Dziewczyny jestem przerażona, siedzę i ryczę. Przywźliśmy Małego, dałam mu cycka, chyba mu zimno jest bo nos zimny, łapki i stópki też...kicha. Ubrałam go ciepło i czekam aż się rozgrzeje... Psychicznie jestem wrakiem ;( Tak się o niego martwie.... Czy ja będę potrafiła się nim dobrze zająć?
Czym przemywacie pępek? Codziennie?

Radosław ur 5.08.2011 cc. Waga 3600, 56cm, 10pkt
brawo klaski:To ja jedyna zostałam z lipca

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A ja jestem nieźle wkurzona. Otóż byłam na tym KTG (nic ciekawego ), a potem odebrałam wyniki badań - ostatnich przed porodem.
Jak wiecie chodzę na raz do dwóch lekarzy. Oni o sobie nie wiedzą, robię wszystkie badania i wizyty x 2. Tak też było tym razem.
Ta pierwsza ginka pobrała mi posiew na paciorkowca 13 lipca, II gin - 21 lipca. I od niego wyszło że nie mam paciorkowca, od niej dziś, że są liczne kolonie!!!!!! Wyobrażacie sobie? Przecież to niemożliwe.
Ale jakby tego było mało, to w ubiegły wtorek oddawałam mocz do badania, w obu tych miejsca, w przeciągu pół gidziny. I w jednym wyszedł idealnie (jak zawsze), a w drugim wyszły bakterie w moczu Co ciekawe tym razem na odwrót, tzn. tam gdzie wyszedł paciorkowiec mocz jest czysty, a tam gdzie paciora nie ma znaleźli bakterie. I o ile potrafiłabym wytłumaczyć ten mocz (że n. ja zanieczyściłam jedną próbkę czy coś), o tyle paciorkowiec jest po prostu niewytłumaczalny. Bo najpierw wyszło że jest, a po tygodniu że nie ma. I w sumie to jestem nie tylko zdezorientowna, ale oburzona nawet, bo przeciez to bardzo poważny błąd któregoś laboratorium. Bo jeśli chodziła bym do 2 gina, tak jak wszyscy, to albo by mi nie dali antybiotyku przy porodzie i dziecko mogłoby się zarazić tym cholerstwem, albo z kolei na darmo faszerowali by nas lekami

Oczywiście powtórzę to badania, w trzecim miejscu Ale niesmak zostaje...
dziwnie to podejrzane

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A to Domek
hej, to juz poważny kawaler. A zawsze mnie zastanawia, czy dziecku wygodniu spac w takiej pozycji jak na tym ostatnim zdjęciu? czy może ułożyliście go tak dla samej fotki?

Cytat:
Opis porodu.
kjednak podejście angielskich położnych różni się znacznie od polskich, prawda?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 07:44   #3007
madziaranew
Rozeznanie

Agni82 oczywiscie ze sa inne, angielskie to do rany przylozyc , kazda pomocna , nawet juz na koncu dyzuru usmiech na twarzy I pomaga bez problemu.oczywiscie w pl wiecej sie Toba zajmuja ale tu jakosiowo jest lepiej..napewno zdarzaja sie wyjatki ,ale to wszedzie...
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 07:46   #3008
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Zmalowana Filip już się interesuje matą? Od kiedy wogóle dziecko dobrze widzi? Ja mam urodziny 4 września.
Patik witaj panienko Ja 5go Będziemy świętować
Interesuje się, śmieje się do niej i gada. Można go położyć i robić co się ma do zrobienia przez jakieś 20-30 min Maty są od 0+

Scio z czystym sumieniem polecam. Ma muzykę Mozarta w panelu, a jak przełączysz i dziecko uderzy albo rączką albo nóżka to gra jakieś śmieszne dźwięki Ja kupiłam za 130 zł.

Stary 2011-08-09, 07:54   #3009
Natka_
Zakorzenienie

Halo halo

Oj noc ciężka, mało spaliśmy, znowu problem z kupką... Do teraz biedny się męczy

Scio ja biogaię podaję na łyżeczce
Po jakim czasie biogaia zaczyna działać?

Zmalowana bardzo fajna ta mata

Patik kup na ropiejące oczko kropelki Homeopic, nam pomogły.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
hej, to juz poważny kawaler. A zawsze mnie zastanawia, czy dziecku wygodniu spac w takiej pozycji jak na tym ostatnim zdjęciu? czy może ułożyliście go tak dla samej fotki?
Taka pozycja jest nawet zalecana Trzeba kłaść dziecko na brzuszku. Nasz czasami tak zasypia, ale trzeba pilnować
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 07:58   #3010
Zmalowana
Zakorzenienie

Ja wczoraj kupiłam Bobotic- Pani w aptece mi poleciła. Podaje się 8 kropelek 4x dziennie. Są o smaku malinowym bez cukru.

Stary 2011-08-09, 08:13   #3011
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam

Krystianek ciągle płacze od 4 a ja nie wiem dlaczego kupke zrobił po mleku mu sie odbiło zasypia na 5 min i potem znowu płacz
Dzisiaj idziemy do lekarza do kontroli z pępuszkiem

Pieleszka wszystkiego najlepszego
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:16   #3012
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja poszukuje sukieneczki dla małej na chrzciny, ale nic mi sie nie podoba Chciałam prostą bawełnianą sukieneczke, a tu same satyny, tiule i falbany A jak juz mi sie cos spodoba to cena z kosmosu
Dlatego ja dla mojego malego sama zrobie ubranko na szydelku albo drutach, bardziej mi sie podoba od tych wszystkich sztywnych ubran...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:20   #3013
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

super mata!

za postępy w sprawie pozwu - oby tak dalej

Cytat:
Witajcie,

Ostatnio przenioslam sie z pisaniem do klubowego watku
bo moja sytuacja zupelnie odbiega od glownego
nie chce Was tu zameczac swoimi problemami

12.08.20011 (piatek)
po wczorajszej wizycie u poloznej podobno w piatek albo w sobote Igorek ma sie pojawic na swiecie
własnie myślałam dziś rano o Tobie - bo się martwiłam co u Ciebie i czy z tż wszystko w ok.

a rozwarcie masz na 2,5palca czy cetrymetra - bo 2,5 palca to 5cm i z takim rozwarciem to do domu nie wypuszczają już chyba....

Cytat:
Dziewczyny ja oszaleję. Moje dziecko ma wszystkie dolegliwości wieku noworodkowego. Tych krostek na buzi więcej, i ropieje oczko

Czy zawsze trzymacie do odbicia dzieci na ramieniu?
a czym przemywasz oczka? ja solą fizjologiczną. A te krostki to może trądzik niemowlecy albo albo alegria kontaktowa więc spokojnie, pediatra doradzi jak się tego pozbyć żeby katarek sobie poszedł precz!
Cytat:
Taka pozycja jest nawet zalecana Trzeba kłaść dziecko na brzuszku. Nasz czasami tak zasypia, ale trzeba pilnować
moja na brzuszku była tylko raz - bo się kurczę boję ją tak kłaść na brzuszku że jej się coś stanie... musze zacząć częściej ją tak kłaść.., bo mam wyrzuty sumienia.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

iwonap79 urodziła 6.08 Majeczkę!!!
06.08.2011 Maja urodzona o 21:15
‎ waga 3410gram i 52cm

znalazłam na FB
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1841823016 48664&set=a.1841822449820 03.45667.100001706868128& type=1&theater#!/media/set/?set=a.184182244982003.45 667.100001706868128&type= 1

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-09 o 08:30
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:24   #3014
Zmalowana
Zakorzenienie

Laski widziałyście taki bajer ? Można włożyć pierwszy ząbek do środka
http://allegro.pl/srebrny-smoczek-w-...756508291.html
http://allegro.pl/najwiekszy-srebrny...731771317.html

Stary 2011-08-09, 08:34   #3015
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
moja na brzuszku była tylko raz - bo się kurczę boję ją tak kłaść na brzuszku że jej się coś stanie... musze zacząć częściej ją tak kłaść.., bo mam wyrzuty sumienia.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

IwonaP urodziła 6.08 Majeczkę!!!
‎ waga 3410gram i 52cm

znalazłam na FB
http://www.facebook.com/photo.php?fb...6868128&type=1
Nic się jej nie stanie
Musisz tylko pilnować, żeby sobie nie odwróciła głowy tak żeby twarzą leżała na łóżku, bo się może udusić. Nam położna poleciła kłaść często na twardym podłożu, bo to pomaga w problemach z gazami gdyż dziecko sobie samo masuje w ten sposób brzuszek. Nasz nie zawsze preferuje tę pozycję, ale jak już się tak da położyć to zasypia w mig

Iwonap GRATULACJE! Tylko dlaczego nam nic nie napisała
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:22   #3016
pieleszka
Wtajemniczenie

Vaniliova dziękuję

iwonap gratulacje witam Maję

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:25   #3017
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
a uzywasz tych wkladek w smoczek??
nie mam zadnej wkładki w smoczek...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
ja kupie cos takiego:
http://allegro.pl/piekne-szydelkowe-...747806132.html

Cytat:
Laski widziałyście taki bajer ? Można włożyć pierwszy ząbek do środka
http://allegro.pl/srebrny-smoczek-w-...756508291.html
http://allegro.pl/najwiekszy-srebrny...731771317.html
super!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:35   #3018
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

juz raczej tak, mogę wogole nie odciągac i nie bedzie mi nic.

ja mialam pokarm, normalnie wszytsko ok bylo, po prostu po 2 tygodniach zaczal mi zanikac az w koncu nie mam go prawie wogole. i np na przemian, troche sciagam z tego a za chwile drugiego i nic
moza jakas dziwna jestem....
To dziwne-taki zanik pokarmu-podobno to się zdarza jak sie przeżyje silny stres, albo wogóle żyje się w stresie-nie doznałaś czegoś takiego?

Cytat:
Opis porodu.
ta koncówka straszna
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ręczny
Ja wogóle nie mogłam ściągać laktatorem elektrycznym, bo krew mi sikała z piersi
Żeby nie zrobiło mi się zapalenie piersi, mąż kupił mi taki z gruszką na końcu
Polecam!!! Może długo się ściągało, ale efekty były Gdyby nie ten sprzęt to piersi by mi wybuchły!!!!!! Za to pieniądze poszły w błoto z tego elektrycznego laktatora
No to juz zgłupiałam-myślałam, że elektryczny będzie najlepszy, a tu się okazuje że jednak reczny?? Kurcze pewnie jeden i drugi siebie warte-ale i tak prawdopodobnie będę używac, tylko który wybrac???? Myslisz, że bezpieczniej ręczny?

Cytat:
Witajcie,

Ostatnio przenioslam sie z pisaniem do klubowego watku
bo moja sytuacja zupelnie odbiega od glownego
nie chce Was tu zameczac swoimi problemami

12.08.20011 (piatek)
12.08 to termin mojego porodu może razem urodzimy?

Witam dziewczynki
Do mojego terminu pozostało 3 dni w czwartek, zyli dzień przed terminem mam ostatnią wizytę u lekarza i pewnie mi powie wagę Julci przy urodzeniu(+/- 10% chyba) no i najważniejsze, kiedy mam sie pojawic w szpitalu Ale się boję.........., ale muszę byc twarda nikt za mnie nie urodzi

Iwonap gratulacje-czego nic się nie odezwałaś??

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:43   #3019
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
iwonap79 urodziła 6.08 Majeczkę!!!
‎ waga 3410gram i 52cm
gratulacje! szkoda że nic nie napisała...

Cytat:
Nic się jej nie stanie
Musisz tylko pilnować, żeby sobie nie odwróciła głowy tak żeby twarzą leżała na łóżku, bo się może udusić. Nam położna poleciła kłaść często na twardym podłożu, bo to pomaga w problemach z gazami gdyż dziecko sobie samo masuje w ten sposób brzuszek. Nasz nie zawsze preferuje tę pozycję, ale jak już się tak da położyć to zasypia w mig
ja właśnie sprawdzam, ułożyłam go tak i śpi, nawet nie protestował...)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 09:43   #3020
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
A ja miałam dylemat z chrzcinami. Bo nie mam chrzestnego :/ I nie mam kogo wziąć. Okazuje się że może być jeden chrzestny I czasami zgadzają się na dwóch tej samej płci. Więc wzięłabym dwie laski bo mam kogo Trochę dziwnie mieć dwie matki chrzestne, ale co tam :P Chrzciny organizujemy 4go września dzień przed moimi urodzinami
Synek kuzyna ma dwie matki chrzestne tylko oni mieszkają za granicą nie wiedziałam jak jest u nas . A 4 wrzesnia u mnie tez impreza urodziny babci Krystianka chrzcimy pod koniec wrzesnia
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dlatego ja dla mojego malego sama zrobie ubranko na szydelku albo drutach, bardziej mi sie podoba od tych wszystkich sztywnych ubran...
Zdolna kobita z Ciebie ja nidgy nie nauczyłam sie robić na drutach tylko troche na szydełku

Cytat:
[/COLOR]iwonap79 urodziła 6.08 Majeczkę!!!
‎ waga 3410gram i 52cm
Gratulacje klask i:
Cytat:
Nic się jej nie stanie

Iwonap GRATULACJE! Tylko dlaczego nam nic nie napisała
Jak kłade Krystianka na brzuszku to on od razu tyłek w góre i wygląda jakby na czworakach nie na brzuszku no a potem jest wrzask
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:48   #3021
DaKaro
Zadomowienie

Iwonap gratulacje!

Cytat:
Śliczna mata. My też mamy, ale taką zwykłą - z pałąkami, bez muzyki.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Świetny pomysł. Mój kuzyn kupił swojemu synkowi na chrzest białe spodenki w kant, muszkę i kamizelkę-mały wyglądał cudnie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:49   #3022
nerola
BAN stały

Pieleszko spełnienia marzeń,wszystkiego naj,naj,naj.....lepszego

Zmalowana mata świetna!!!
masz teraz troszke spokoju
Nasza właśnie też na macie.
Ja mam z Tiny Love i Fisher P.

A te srebrne smoczki są równie świetne.Podobają mnie się

Scio ja mam odłozoną suknię do chrztu z majtami bawełnianą a do tego sweterek i czapeczka taka jak z linka Carmelki.

Patik kurczę trądzik tak długo trwa?
Matko nie znam się na tym.

Natko i Domek ma problem z kupką?
Rób Mu rowerki.

Sweet powodzenia i mam nadzieję,ze Ci się życie ułoży

Iwona gratuluję,szkoda tylko,ze nie dałaś nam znać.

Aniu jak skok,to zaraz przejdzie
A te uśmiechy i gadanie są zabójcze,prawda?
Mnie aż ciary przechodzą i łzy w oczach stają ze szczescia

W nocy co się obudziłam,to Iza spałą na brzuchu a reke daję sobię uciać,ze kładłam na plecach.
I tak 4 razy.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-08-09 o 09:50
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:52   #3023
agadus
Wtajemniczenie

witam
my sie teraz karmimy juz posprzatałam sobie domek starsza córka jak zwykle oglada minimini obiad dzisiaj bedzie szybki wiec do poludnia idziemy na spacer bo u nas dzisiaj słoneczko a mnie wczoraj Natka zainspirowała i zamówiłam taka karuzele
http://allegro.pl/karuzela-mala-ksie...744031620.html

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 09:53   #3024
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
piękne!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
No to juz zgłupiałam-myślałam, że elektryczny będzie najlepszy, a tu się okazuje że jednak reczny?? Kurcze pewnie jeden i drugi siebie warte-ale i tak prawdopodobnie będę używac, tylko który wybrac???? Myslisz, że bezpieczniej ręczny?
trudno powiedzieć, chyba każda musi wybrać to co jej pasuje. No i zależy do czego potrzeba - jeśli chcesz ściągać raz na jakiś czas to ręczny spokojnie wystarczy, ale na duże ilości i częste odciąganie lepsze elektryczne...

Stary 2011-08-09, 09:58   #3025
agadus
Wtajemniczenie

[QUOTE=agni82;28641257]śliczniutki

A nie masz wrażenia że teściowa robi to na złośc?

takie mam wrazenie dodam jeszcze ze zdaje mi sie ze jest o meza zazdrosna oczywiscie zapytalam sie jej kiedys i sie wyparła....a co niby miała powiedziec

Stary 2011-08-09, 10:07   #3026
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Agni82 oczywiscie ze sa inne, angielskie to do rany przylozyc , kazda pomocna , nawet juz na koncu dyzuru usmiech na twarzy I pomaga bez problemu.oczywiscie w pl wiecej sie Toba zajmuja ale tu jakosiowo jest lepiej..napewno zdarzaja sie wyjatki ,ale to wszedzie...
mam nadzieję że i ja trafię na taką ekipę.

U mnie 11 dzień przeterminowania. Tu nie ma żadnego KTG, ale młody wierci się jak robak, więc chyba nawet nie jest potrzebne.

jutro o 12 szpital i kroplówki, więc bardzo prosze o kciuki, bo teraz to zaczynam się już bac.Czyli jutro , anajdalej pojutrze Emil wyjdzie.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:15   #3027
pieleszka
Wtajemniczenie

agni82

nerolka dziękuję

pogoda do d... a mi się tak chce na spacer!!!ale wieje okropnie i nie chcę żeby mnie znowu deszcz złapał (wczoraj biegiem wracałam do domu bo zaczęło lać)...poza tym czekam na położną...chyba się zdrzemnę, bo Mała też akurat śpi

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:17   #3028
zanka205
Zakorzenienie

hej laski
ja tak w przelocie, bo mała popłakuje
dzwoniłam rano do przychodni i wyniki badań moczu dobre
strasznie się cieszę

a i zapomniałabym się pochwalić, mała po Bebilonie Pepti wali takie wielkie i piękne kupska, że aż się śmieję do siebie z radości jak to widzę
wcześniej robiła mało i takie zbite, a teraz piękna jajecznica xxl :P

buziaki Mamuśki 2w1 i rozpakowane

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-08-09 o 10:19
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:20   #3029
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie 11 dzień przeterminowania. Tu nie ma żadnego KTG, ale młody wierci się jak robak, więc chyba nawet nie jest potrzebne.

jutro o 12 szpital i kroplówki, więc bardzo prosze o kciuki, bo teraz to zaczynam się już bac.Czyli jutro , anajdalej pojutrze Emil wyjdzie.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej laski
ja tak w przelocie, bo mała popłakuje
dzwoniłam rano do przychodni i wyniki badań moczu dobre
strasznie się cieszę

a i zapomniałabym się pochwalić, mała po Bebilonie Pepti wali takie wielkie i piękne kupska, że aż się śmieję do siebie z radości jak to widzę
wcześniej robiła mało i takie zbite, a teraz piękna jajecznica xxl :P

buziaki Mamuśki 2w1 i rozpakowane

Stary 2011-08-09, 10:30   #3030
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

nie dodam Ci otuchy, bo ja też coraz bardziej się boje, a czekanie jest najgorszym pesymistą
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

trudno powiedzieć, chyba każda musi wybrać to co jej pasuje. No i zależy do czego potrzeba - jeśli chcesz ściągać raz na jakiś czas to ręczny spokojnie wystarczy, ale na duże ilości i częste odciąganie lepsze elektryczne...
Właśnie teraz jest mi trudno powiedziec, czy na duże ilości, bo niewiem czy będę miała wogóle pokarmale takiej opcji nie zakładam....ściąganie chyba codziennie przed spacerami, żeby wrazie czego miec w butelce własne mleczko( dobry pomysł?)
Kupię go po porodzie-wtedy zadecyduję, ale coś skłaniam się ku ręcznemu.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Brumek z racji tego, że Ty każdy produkt musisz przed zakupem musisz sprawdzic-powiedz mi jaki masz laktator??? Bo z tego co pamietam, to masz-elektryczny, czy ręczny i czym się kierowałaś przy wyborze?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości