|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziubek, piękne zdjęcia!!!! przystojniak z tego Twojego synka ![]() Mój smyk wczoraj miał mega-marudny dzień.... wg wrzuconego przez którąś z Was linka kolejny skok rozwojowy się zaczął... ![]() ![]() Ale za to - chyba jako rekompensatę - dostałam od rana serię pięknych uśmiechów ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | ||
BAN stały
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
a uzywasz tych wkladek w smoczek?? bo jak w niebieskiej dawalam mleko z ta obraczka, to beknal chyba 7 razy i to konkretnie, tyle nalykal, a zlota normalnie, tylko raz. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam dylemat z chrzcinami. Bo nie mam chrzestnego :/ I nie mam kogo wziąć. Okazuje się że może być jeden chrzestny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3004 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja oszaleję. Moje dziecko ma wszystkie dolegliwości wieku noworodkowego. Tych krostek na buzi więcej, i ropieje oczko
![]() ![]() I chyba katar, nie sapka ![]() Jutro idziemy do lekarza. Jestem chodzącym zestresowanym zombie. Nie sądziłam kiedykolwiek, że można się tak o kogoś martwić. Zmalowana Filip już się interesuje matą? Od kiedy wogóle dziecko dobrze widzi? Ja mam urodziny 4 września. Czy zawsze trzymacie do odbicia dzieci na ramieniu? Marina co wyszło źle na badaniach? |
![]() ![]() |
![]() |
#3005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki za odpowiedzi w sprawie podawania biogai ![]() Ja poszukuje sukieneczki dla małej na chrzciny, ale nic mi sie nie podoba ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brumek, ja taki miałam w 6 miesiącu ![]() Cytat:
![]() więc cesarka nie jest aż taka zła. fanego miałaś anestezjologa. i dobrze że trafiła ci się dobra kobieta na sali, która pomogła w przeciwieństwie do personelu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() hej, to juz poważny kawaler ![]() ![]() kjednak podejście angielskich położnych różni się znacznie od polskich, prawda? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3007 |
Rozeznanie
|
Agni82 oczywiscie ze sa inne, angielskie to do rany przylozyc , kazda pomocna , nawet juz na koncu dyzuru usmiech na twarzy I pomaga bez problemu.oczywiscie w pl wiecej sie Toba zajmuja ale tu jakosiowo jest lepiej..napewno zdarzaja sie wyjatki ,ale to wszedzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Interesuje się, śmieje się do niej i gada. Można go położyć i robić co się ma do zrobienia przez jakieś 20-30 min ![]() Scio z czystym sumieniem polecam. Ma muzykę Mozarta w panelu, a jak przełączysz i dziecko uderzy albo rączką albo nóżka to gra jakieś śmieszne dźwięki ![]()
![]() |
#3009 | |
Zakorzenienie
|
Halo halo
![]() Oj noc ciężka, mało spaliśmy, znowu problem z kupką... Do teraz biedny się męczy ![]() Scio ja biogaię podaję na łyżeczce ![]() Po jakim czasie biogaia zaczyna działać? Zmalowana bardzo fajna ta mata ![]() Patik kup na ropiejące oczko kropelki Homeopic, nam pomogły. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3010 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj kupiłam Bobotic- Pani w aptece mi poleciła. Podaje się 8 kropelek 4x dziennie. Są o smaku malinowym bez cukru.
#3011 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Krystianek ciągle płacze od 4 ![]() ![]() ![]() Dzisiaj idziemy do lekarza do kontroli z pępuszkiem Pieleszka wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3012 |
Wtajemniczenie
|
Dlatego ja dla mojego malego sama zrobie ubranko na szydelku albo drutach, bardziej mi sie podoba od tych wszystkich sztywnych ubran...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a rozwarcie masz na 2,5palca czy cetrymetra - bo 2,5 palca to 5cm i z takim rozwarciem to do domu nie wypuszczają już chyba.... Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- iwonap79 urodziła 6.08 Majeczkę!!! 06.08.2011 Maja urodzona o 21:15 waga 3410gram i 52cm znalazłam na FB http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1841823016 48664&set=a.1841822449820 03.45667.100001706868128& type=1&theater#!/media/set/?set=a.184182244982003.45 667.100001706868128&type= 1
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-09 o 08:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
Zakorzenienie
|
Laski widziałyście taki bajer ? Można włożyć pierwszy ząbek do środka
![]() http://allegro.pl/srebrny-smoczek-w-...756508291.html http://allegro.pl/najwiekszy-srebrny...731771317.html
#3015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz tylko pilnować, żeby sobie nie odwróciła głowy tak żeby twarzą leżała na łóżku, bo się może udusić. Nam położna poleciła kłaść często na twardym podłożu, bo to pomaga w problemach z gazami gdyż dziecko sobie samo masuje w ten sposób brzuszek. Nasz nie zawsze preferuje tę pozycję, ale jak już się tak da położyć to zasypia w mig ![]() Iwonap GRATULACJE! Tylko dlaczego nam nic nie napisała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3016 |
Wtajemniczenie
|
Vaniliova dziękuję
![]() iwonap gratulacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3017 | ||
Zakorzenienie
|
nie mam zadnej wkładki w smoczek...
![]() Cytat:
http://allegro.pl/piekne-szydelkowe-...747806132.html Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3018 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam dziewczynki ![]() Do mojego terminu pozostało 3 dni ![]() ![]() ![]() ![]() Iwonap gratulacje-czego nic się nie odezwałaś?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3020 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3021 | |||
Zadomowienie
|
Iwonap gratulacje!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
BAN stały
|
Pieleszko spełnienia marzeń,wszystkiego naj,naj,naj.....lepszego
![]() ![]() Zmalowana mata świetna!!! masz teraz troszke spokoju ![]() Nasza właśnie też na macie. Ja mam z Tiny Love i Fisher P. A te srebrne smoczki są równie świetne.Podobają mnie się ![]() Scio ja mam odłozoną suknię do chrztu z majtami bawełnianą a do tego sweterek i czapeczka taka jak z linka Carmelki. Patik kurczę trądzik tak długo trwa? Matko nie znam się na tym. Natko i Domek ma problem z kupką? Rób Mu rowerki. Sweet powodzenia i mam nadzieję,ze Ci się życie ułoży ![]() Iwona gratuluję,szkoda tylko,ze nie dałaś nam znać. Aniu jak skok,to zaraz przejdzie ![]() A te uśmiechy i gadanie są zabójcze,prawda? Mnie aż ciary przechodzą i łzy w oczach stają ze szczescia ![]() W nocy co się obudziłam,to Iza spałą na brzuchu a reke daję sobię uciać,ze kładłam na plecach. I tak 4 razy. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-08-09 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Wtajemniczenie
|
witam
my sie teraz karmimy juz posprzatałam sobie domek starsza córka jak zwykle oglada minimini obiad dzisiaj bedzie szybki wiec do poludnia idziemy na spacer bo u nas dzisiaj słoneczko a mnie wczoraj Natka zainspirowała i zamówiłam taka karuzele http://allegro.pl/karuzela-mala-ksie...744031620.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trudno powiedzieć, chyba każda musi wybrać to co jej pasuje. No i zależy do czego potrzeba - jeśli chcesz ściągać raz na jakiś czas to ręczny spokojnie wystarczy, ale na duże ilości i częste odciąganie lepsze elektryczne...
![]() ![]() |
![]() |
#3025 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=agni82;28641257]śliczniutki
![]() ![]() A nie masz wrażenia że teściowa robi to na złośc? ![]() takie mam wrazenie dodam jeszcze ze zdaje mi sie ze jest o meza zazdrosna oczywiscie zapytalam sie jej kiedys i sie wyparła....a co niby miała powiedziec |
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie 11 dzień przeterminowania. ![]() jutro o 12 szpital i kroplówki, więc bardzo prosze o kciuki, bo teraz to zaczynam się już bac. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Wtajemniczenie
|
agni82
![]() nerolka dziękuję ![]() pogoda do d... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3028 |
Zakorzenienie
|
hej laski
ja tak w przelocie, bo mała popłakuje dzwoniłam rano do przychodni i wyniki badań moczu dobre ![]() strasznie się cieszę a i zapomniałabym się pochwalić, mała po Bebilonie Pepti wali takie wielkie i piękne kupska, że aż się śmieję do siebie z radości jak to widzę wcześniej robiła mało i takie zbite, a teraz piękna jajecznica xxl :P buziaki Mamuśki 2w1 i rozpakowane ![]()
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-08-09 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3030 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kupię go po porodzie-wtedy zadecyduję, ale coś skłaniam się ku ręcznemu. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Brumek z racji tego, że Ty każdy produkt musisz przed zakupem musisz sprawdzic-powiedz mi jaki masz laktator??? Bo z tego co pamietam, to masz-elektryczny, czy ręczny i czym się kierowałaś przy wyborze? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.