|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
ufff nadrobiłam Was
![]() wpadłam tylko się przywitać, bo dzisiaj miałam pracowity dzień, sprzątanie, gotowanie i góóóra prasowania heh ze 4 godz z koszulami mi zeszło więc napiszę więcej jutro ![]() buziaki
|
|
|
|
#1652 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Kamciurka, ja sie kompletnie na tych wynikach nie znam i szczerze nie wiem o co nawet z tym testem papa chodzi bo nie mam w planie go robić wiec się nie mogę wypowiedzieć. Trzymam za Ciebie kciuki zeby wszystko było dobrze żeby to tylko o te hormony chodziło o których piszesz. Bądź dobrej myśli
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za dobre slowo
ja jak tak czytam na necie to wychodzi na to, ze faktycznie te testy to loteria jedna dziewczyna robila i wyszly jej zle, zrobila za tydzien gdzie indziej i wyszly idealne, no szok jakis, zrobie ten potrojny tylko najgorsze znowu to czekanie na wynik...
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
kamciurka ja nic nie rozumiem z tych wyników, ale tak jak piszesz, już kiedyś czytałam, że te badania to tak naprawdę loteria i nie są miarodajne... tylko powodują stres
a z hormonami może zlecą Ci zrobienie ich i może do endokrynologa powinnaś iść??Dziewczyny dostałam kilka gazet 'ciążowych' od znajomej i właśnie w jednej są pokazane ćwiczenia na kręgosłup w ciąży, jak któraś ma ochotę to mogę wkleić. Ja mam zamiar je robić, bo ból kręgosłupa mi dokucza
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zjadłam kolacyjkę a potem miałam przytulanko z kibelkiem
Jestem wykończona, uciekam spać. Kolorowych snów
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-08-08 o 22:49 |
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc, ja też zaraz zmykam |
|
|
|
|
#1657 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane mamusie
![]() a ja wczoraj zgrzeszyłam byłam z siostra w mc donaldzie na zestawie ale jakie byłyśmy potem zadowolone anankee w pełni popieram Twoje słowa Cytat:
a jak siostra zamawiała to przyszły takie bardzo malutkie buteleczki no ale zawsze coś to są takie malutkie buteleczki chyba na jedno użycie Cytat:
http://www.bobovita.pl/poradnik można coś zamówić
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2011-08-09 o 07:47 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Dziś u mnie wieje jak w listopadzie
|
|
|
|
#1659 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
co za ulga Cytat:
znowu i prawie ryczałam, wszystko przez hormony z drugiej strony, chcieliśmy jechać na urlop, za granicę a tu okazało się, że teściowa nie może zostać z naszym psem a Oskar z nikim innym nie zostanie, więc nie pojedziemy. Wymyśliłam, że możemy się wybrać nad morze, na kilka dni, tam gdzie przyjeżdzają ludzie z psami, przeszukałam internet i znalazłam fajne domki, to tz, że daleko i że pies się w samochodzie będzie męczył ( hehe nie o mnie w ciąży się martwi tylko o psa) i że właściwie to on nie weźmie urlopu, bo ma dużo pracy i właściwie nie pojedziemy.. dodam tylko, że nie byliśmy nigdzie 3 lata ponad, nie licząc tylko 3 dniowego wyjazdu do pragi w maju, który praktycznie wymusiłam, i okazał się naszą podróżą poślubną, bo do tej pory na porządne wakacje mnie nie zabrał.. a teraz nie chce wziąć 2 dni urlopu, żebyśmy mieli długi weekend ;/ no wyżaliłam się już mi lepiej
|
|||
|
|
|
#1660 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wolna b-hcg 49,6IU/I PAPP-A 2.000IU/I ryzyo trisomii21(zespół Downa) 1:972 moje ryzyko to 1:17662 ryzyko trisomii 18(zespół edwardsa) 1:2242 moje ryzyko to 1:44845 ryzyko trisomii13(zespół Patau`a) 1:7069 moje ryzyko to 1:141373 nie wiem czy to w czymś pomoże kochana bo mi pewnie by nie pomogło bo się tym nie interesowałam skoro jest ok to jest ok, ale może się już w tym łapiesz mogę ci też napisać na pocieszenie że mojej kuzynce wyszło wysokie rysyko zespołu Downa przy pierwszym badaniu(12tydz) a przy drugim(połówkowym) wyszło dużo lepsze a urodziła córeczkę zdrową![]() te badania tylko określają ryzyko kochana wystąpienia dane choroby czyli jak masz trisomie 18 1:10000 to znaczy że jedna ciąża na 10tys twoich ciąż będzie chora także wg mnie niewielkie ryzyko ale ja się nie znam moja kuzynka miała wynik 1:100 więc wiesz...a córcia zdrowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tez miałam z rana super poczatek dnia bo byłam u księdza pytać o poradnie małżeńską i takie tam duperoły i się okazało że jak byliśmy pierwszy raz to nam ksiądz nic nie powiedział nt. zapowiedzi a to się załatwia 3 miesiące przed ślubem... no i mamy przyjśc w piątek razem bo tż musi mieć te zapowiedzi w swojej parafii a po co komu te zapowiedzi to ja nie wiem
|
|
#1661 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie dobrze - zobaczysz. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1662 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny, ja dzis umieram;/ alegria pelna para nie widze na oczy kicham a katar ciurkiem leci
brak slow;/
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
ano jest domatorem a ja szaleje nie pracując
już mi się marzy powrót do pracy ![]() a wakacje heh, zawsze warto wyrwać się na kilka dni, a maż ma tak, że jojczy, że jedziemy a jak już gdzieś jesteśmy to nie chce wracać co do zapowiedzi, to u nas się ksiądz śmiał, żeby dać znać innym dziewczynom, którym Twój TŻ obiecał co nieco czas na upomnienie się o niego ale dla mnie to też głupota a poradnia małżeńska to już w ogóle. Może uda Wam się załatwić poradnię w jeden dzień tak jak nam, bo my tez na ostatnią chwilę wszystko robiliśmy ale to zależy na jaką babkę w poradni się trafi
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Dzis zamierzam pojechać do mojej mamy i siostry ,ale sie trochę boję bo już 3 miesiace nie prowadziłam samochodu,przez to ze ciagle wymiotowałam.Co prawda nie jest to daleko jakieś 7 km ale po takiej przerwie jakoś mi dziwnie.
|
|
#1665 | |
|
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() Przez weekend nie zagladalam wiec duzo wczoraj mi zajelo nadrabianie i juz nic nie napisalam .Na ten boot sale w koncu zapomnialam pojsc a jest 2 kroki ode mnie . Jakos w wirze sprzatania i tata przyjechal , upieklismy razem placka i juz nie ruszalam sie z domu. No nic jeszcze na pewno bedzie w tym roku.Nudnosci mi wkoncu przeszly, kawki sie moge normalnie napic . No a upaly sie niestety skonczyly i nie ma co robic . Dzis rano zimnica byla jak szlam do pracy.Wstawilam zdjecia wbrzuszka do klubu ![]() Cos Zoska sie nie odzywa , tak na nia napadlyscie ![]() Monika przytulam i mam nadzieje ze stres Ci minie jak przekroczysz 21 tc Gratuluje udanych wizyt i rozpoczetych tygodni oraz poznania plci Cytat:
Slyszalyscie co sie dzieje w Londynie? Maskara i to niedaleko gdzie mieszkam. Moj maz wczoraj jak wracal z pracy to drogi zablokowane przez policje, spalone budynki, wybite szyby w sklepach. Banda murzynow nie wie co ze soba zrobic, jak bym takich w rece zlapala a wczoraj zona szefa meza dzwonila ze banda debili zaczela wybijac szyby w autobusie kijami i walili kamieniami a ona w srodku z dziecmi byla i od razu pognal do niej...---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Nikotynka walcz o wakacje ![]() Bebibebi widac szczescie na waszych twarzach, pieknie wygladalas. Czekamy na relacje i wiecej zdjec ![]()
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-08-09 o 09:55 |
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Przeleciałam na szybko ![]() Wczoraj miaałam koszmarne popołudnie... po powrocie z pracy zjadłam obiad i zaczęło mnie mulić, przeczekałam i się uspokoiło... potem zaczęłam robić obiad na dziś i znów... wypiłam herbatkę i spokój... potem skubnęłam kilka kulek winogrona i czułam się po nich extra... a potem po próbowaniu smaku zupy nie dałam rady i sprintem do toalety ![]() Ewidentnie praca mi nie służy Tak wstępnie postanowiłam, żeby pracować do końca września jak zasugerwał mi lekarz... aaaa... dostałam propozycję od koleżanki odkupienia od niej wózka za 1200 zł, takiego o: http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...r,icon,at.html I kurcze nie wiem... muszę decydować jak najszybciej... Mój mąż twierdzi, że do tysiąca znajdziemy na pewno nowy dobry wózek, ale sama nie wiem...
|
#1667 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ostatnio troszkę zamilkłam, bo strasznie dużo pracy mam i nie mam kiedy się do Was odezwać. Mam nadzieję, że się nie gniewacie
![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci ![]() W skrócie co u mnie: dostałam wczoraj książkę wylicytowaną na allegro "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i dzisiaj zacznę ją czytać Poinformowałam drugiego szefa o ciąży i się ucieszył Zamówiłam spodnie ciążowe na allegro nowe i przyszły z dziurką :/ No, ale sprzedająca ma mi je wymienić Cały czas kaszlę... Też mam bóle kłujące, ale mam wrażenie, że to jajnik prawy... Na następnej wizycie zwrócę na to uwagę.Spadam popracować, bo mi się sterta papierów na biurku utworzyła
|
|
|
|
#1668 |
|
BAN stały
|
[I]Bambusiek na pewno do 1000 znajdziesz nowy wozek , ja bym w zyciu od kolezanki nie kupila tak drogo uzywanego wozka. W ogole ja planuje kupic wozek do £1000 nowy[/I]
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znalazłam blog gdzie często dodają linki gdzie można dostać jakieś próbki http://probeczki.bloog.pl/kat,0,index.html
|
|
#1670 |
|
BAN stały
|
Bambusiek fajny ten wozek, zastanowilabym sie nad kupnem ale nie za taka cene a ze nowy kosztuje 2000 to w ogole kosmos. Ja tam wole allegro
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem coraz bardziej na nie, bo np. jest za duży jak na wyjazd z mojego mieszkania wczoraj koleżanka przyjechała z małym i nieźle się napociła, żeby nakręcić...
|
|
#1672 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Mało piszę, bo znów nudności do mnie wróciły No już chyba jesień do nas nadeszła.... Cytat:
a niby w ciąży alergia się uspokaja a u mnie nos cały zapchany a do tego oczy czerwone i opuchnięte. przy następnej wizycie zapytam lekarza czy jest dla nas jakiś ratunek ![]() Cytat:
|
|
#1673 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ultra jak zwykle pierwsza na dzien dobry ![]() U nas (tzn. tu gdzie pracuję), nawet ładna pogoda dzisiaj Zobaczymy po południu... Wczoraj jak waracałam z pracy, to tak lało, że świata nie było widać ![]() Cytat:
Trzymam kciuki mocno Cytat:
Cytat:
Tylko u nas Maca nie ma (mają w planie kiedyś otworzyć,ale kiedy to nastapi ) A te próbki to zawsze coś, można wypróbować czy nie uczula czy coś Cytat:
Renatka, to sa wlaśnie te wszystkie beznadziejne formalności kościelne, które trzeba załatwić przed ślubem. Nie wiem po co to komu potrzebne i cieszę się, że mam to już za sobą. Drugi raz bym sie na to nie zdecydowala. Cytat:
Wytłumacz mu, że przyda Wam się odpoczynek, bo jak urodzi sie dzidzia to dopiero trudno będzie wypad zorganizować ......
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra .. Ja to w ogóle boję się wlączać telewizor, bo codziennie jakaś nowa tragedia, awantura, zabójstwo, katastrofa ... Co się dzieje?
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja znowu miałam nockę nieprzespaną nie wiem co się dzieje... jeszcze mi się głupoty śniły, że na usg lekarz powiedział że dziewczynka a ja zaczęłam się martwić co zrobię z niebieskim kombinezonem, który mama kupiła n1kotynka szkoda, że tż tak do tego podchodzi, bo zawsze warto się gdzieś wyrwać, chociaż na kilka dni, ale może jeszcze uda Ci się go namówić AgaMili ja też mam nadzieję, że dowiem się płci na następnej wizycie - u swojego lekarza mam na 22.08 a dzisiaj dzwonię żeby się zapisać na 3d, ciekawe jak to wygląda z terminami ![]() uważaj na siebie podczas tych zamieszek kropeczka1984 Cytat:
Wklejam te ćwiczenia, w razie czego dam linka na pierwszej stronie do postu ![]() |
|
|
|
|
#1676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
To jest tylko moje rozważanie, chciałam zapytać Was, bo wiem, że jesteście bardziej obeznane
|
#1678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży coś tam brałam sporadycznie ale nie pamiętam co to było :/ Dlatego czekam na wizytę albo może nawet zadzwonię dziś do lekarki. a przyznam się, że czasem nie wytrzymywałam i łykałam pół tab allertecu... i wodą morską też psikam nos i solą fizjologiczną oczy ale nic nie daje. Ja mam do tego astmę ale na szczęście ataków nie mam na razie i nic nie biorę. Przy poprzedniej ciąży miałam duszności i pulmonolog kazała mi przyjmować, jak przed ciążą, wszystkie leki wziewne.
|
|
#1679 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamuski
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo potem juz w powiekszonym skladzie ![]() Cytat:
wiem wiem staram sie brac na to poprawke ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1680 |
|
Raczkowanie
|
cześć wszystkim
dzień rozpoczęłam od badań krwi, a jak wróciłam do domu to biegunka straszna mnie dopadla i nie wiem czy to jednorazowy przypadek, czy może m się ta grypa żołądkowa zaczyna co mąż miał w tamtym tygodniunie będę zatem odpisywać wam teraz.. tylko kamciurka - ja też miałam problem z interpretacją wyników testu pappa- parę stron wcześniej zamieściłam moje wyniki.. i wiem że podobno poziom hcg i białka pappa jako taki nie jest ważny ale ich stosunek wzajemny... i należy patrze raczej na wyniki ryzyka (czyli te np. 1: 1000) ..z tego co widziałam to miałaś jakiś 1:153 i pewnie ten zaniepokoił lekarza bo podobno jak jest stosunek większy od 1:500. 1:300 to wtedy już kierują na te dodatkowe badania.. tylko tobie pozostałe wyniki wyszły spoko a w tych chorobach występują podobne wady genetyczne.. więc ja bym się nie przejmowała - a tak ci jeszcze powiem, że bez sensu są te testy pappa - chyba nie będę ich robić w następnej ciąży, bo to tylko statystyka, a statystycznie człowiek i pies mają po 3 nogi więc sama widzisz ile wiedzy ten test daje i jak dużo wspólnego z rzeczywistością, i się nie potrzebnie denerwujemyno to spadam spać albo chociaż leżeć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

jedna dziewczyna robila i wyszly jej zle, zrobila za tydzien gdzie indziej i wyszly idealne, no szok jakis, zrobie ten potrojny tylko najgorsze znowu to czekanie na wynik...

byłam z siostra w mc donaldzie na zestawie ale jakie byłyśmy potem zadowolone 

z drugiej strony, chcieliśmy jechać na urlop, za granicę a tu okazało się, że teściowa nie może zostać z naszym psem a Oskar z nikim innym nie zostanie, więc nie pojedziemy. Wymyśliłam, że możemy się wybrać nad morze, na kilka dni, tam gdzie przyjeżdzają ludzie z psami, przeszukałam internet i znalazłam fajne domki, to tz, że daleko i że pies się w samochodzie będzie męczył ( hehe nie o mnie w ciąży się martwi tylko o psa)
najpierw poodbieralam te wszystkie wyniki, na szczescie wszystkie dobrze, pojechalam do mojego ginekologa i jak juz czekalam na wizyte dostalam smsa z kliniki gdzie robilam testy Pappa, ze testy wymagaja konsultacji lekarskiej zapraszamy na bezplatna wizyte :/ zaraz zadzwonilam i umowilam sie od razu. No i nie za ciekawe mam te wyniki testu, co prawda lekarz powiedzial, ze ogolne nie sa zle, tylko z krwii cos nie bardzo, ze moze cos z hormonami u mnie, powiem wam ze sama nie wiem, fakt moze stad te moje jakies plamienia, no i przez ostatnie pol roku mialam problemy z cera, a nawet wyciek z brodawek, jak konsultowalam to z lekarzem to powiedzial, ze mozliwe ze podwyzszone jakies tam hormony bo bralam po mojej tamtej ciazy leki na nerwice, moze ja faktycznie mam rozwalone te hormony jakos. Powiedzial, zeby dla pewnosci zrobic test potrojny no i w przyszlym tyg. mam isc. Moj gin jak mi robil dzis usg to wszystko ok. Martwie sie strasznie, podam wam wyniki ryzyko biochemiczne +NT 1:1036, test podwójny 1:153, ryzyko wieku 1:548 i trisomia 18 + NT 1:10000, wolne B HCG 46,6 ng/ml, Pappa 0,98 mlU/ml
no i mamy przyjśc w piątek razem bo tż musi mieć te zapowiedzi w swojej parafii a po co komu te zapowiedzi to ja nie wiem
.
. Jakos w wirze sprzatania i tata przyjechal , upieklismy razem placka i juz nie ruszalam sie z domu. No nic jeszcze na pewno bedzie w tym roku.
oraz poznania plci 

Tylko u nas Maca nie ma (mają w planie kiedyś otworzyć,ale kiedy to nastapi
)