Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1307 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 12:25   #39181
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Eloe - mnie Knot Today nie pasuje tylko jako bs, jako odzywka ds moze byc ale nie moglabym uzywac tylko tej odywki bo czasem trzeba wlosy porzadnie odzywic
To ciekawe... Mnie bardzo KCKT pasuje w kombinacji do reanimacji oraz jako b/s na mokre.
W ogóle zauważyłam, że mogę teraz dawać mniej żelu, a więcej odzywki b/s. Tak, jak włosy się ułożą po b/s, tak się trzymają do kolejnego mycia.
A jako żel sprawdzam Panthenol z Gorvity (jako środek po ukąszeniu komarów również ) - jest naprawdę dobrze .
Cytat:
taaaa.... jak tak dalej pojdzie to beda tu pisac same wychudzone dziewczyny z pieknymi lokami i pustymi kontami bankowymi
I bezdomne jak ja obecnie
Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
A jak to jest z oliwą z oliwek i farbowanymi blond włosami? Gdzieś mi mignęło, że może się zżółcić
Nie tylko z oliwą, ale i z innymi olejami, ponieważ sprawiają, że łuska się domyka lub zostają uzupełnione jej braki. Z tego też powodu odnosi się wrażenie, że włosy są ciemniejsze.
Ale Caskada nakłada mieszankę olejków w postaci oliwki BD, rozjaśnia pasemkami i jej włosy nie są żółte.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:39   #39182
AguŚ87
Zakorzenienie

nowe fotki, cudowne macie loki

ok, nie podcinam, zobaczymy co z nich bedzie. jednak ostatnio pare fryzjerek stwierdzilo ze cudu z nich nie bedzie bo są tak gęste, cięzkie i tak ich duzo.. moze sie mylą.

ale ta metoda CG jest wciągająca
Stary 2011-08-09, 12:41   #39183
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
Moje marne jak na razie falki Zrobiłam wczoraj zdjęcia dla upamiętnienia pierwszego dnia CG
To są marne falki? Mnie się bardzo podoba.

Zrobiłam listę zakupów, dzisiaj idę buszować po drogeriach. Do mycia mam jeszcze na stanie Isanę z Babassem i Babydream, ale z resztą pielęgnacji marniutko. Odżywkę d/s wezmę Alterrę (póki co jestem nastawiona, że kupię obie - granat i morelkę, ale zobaczymy jak to wyjdzie ), odżywkę b/s wezmę jakąś Joannę (szukałam ich wczoraj w Kauflandzie i nie ma ani jednej ). Po stylizator pójdę do Natury - wypróbuję na pierwszy raz coś Artiste.

Tak się jeszcze nad olejami zastanawiam. Kokos, migdał, jojoba, rycynowy... Miesza mi się od nich w głowie już. W mojej kuchni mieszka olej z pestek winogron. Najpierw chyba pocuduję z nim, a dopiero później coś dokupię. Chyba, że to zły pomysł, to wybijcie mi go z głowy.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:51   #39184
natalcia250
sentimental animal

ja mam olej z pestek winogron, z Biedronki mi pasuje, daję go na długość, a na skalp rycynowy i tak chodzę kilka godzin

piję 2 kubki pokrzywy i biorę skrzypovitę od jakiś dwóch tygodni, czy od tego mogę się osłabić? bo mama wmawia mi że to od tego obudziłam się dzisiaj z bólem i zawrotami głowy
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:53   #39185
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Wczoraj był pierwszy dzień praktykowania metody CG na moich włosach Mam nadzieję, że za jakiś czas uda mi się z tych fal zrobić loki conajmniej 3a Jak na razie mam odżywkę Alterra z morelą, Isanę z olejkiem z babassu, szampon Babydream, olejek rycynowy, olej winogronowy, Biovax i lotion Seboradin na wzrost Mam do was pytanie, czy jeśli używam balsamu Nivea Flexible Curls, to muszę stosować metodę OMO, czy mogę myć włosy odżywką? Tyle się tego naczytałam, że już całkiem zgłupiałam Widziałam ostatnio nową wersję tego balsamu - niebieską i zastanawiam się czym ona różni się od żółtej?

Moje marne jak na razie falki Zrobiłam wczoraj zdjęcia dla upamiętnienia pierwszego dnia CG
To nie są falki, to rasowe lokasy

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:54   #39186
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie tylko z oliwą, ale i z innymi olejami, ponieważ sprawiają, że łuska się domyka lub zostają uzupełnione jej braki. Z tego też powodu odnosi się wrażenie, że włosy są ciemniejsze.
Ale Caskada nakłada mieszankę olejków w postaci oliwki BD, rozjaśnia pasemkami i jej włosy nie są żółte.
Dzięki, zobaczymy, spróbuję. Ściemnieć mogą, byle żółte nie były...

Eloe
, Twoje włosy są jak marzenie.
Wogóle Wasze włosy Dziewczyny... Patrzę, patrzę i napatrzeć się nie mogę.

U mnie po wczorajszym myciu dziś jest jakoś inaczej, mniej mi się podoba.
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:55   #39187
Eloe77

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Na razie tylko w codzienniku się produkuję co jakiś czas Na dziennik regeneracji to jeszcze musze popracować (dopiero miesiąc z CG)
Dobrze jest wstawić zdjęcia z początku pielęgnacji, bo lepiej widać różnicę. Nie ma takiego momentu, który jest właściwy na dziennik. Każdy jest dobry
Ech, i mnie przyjdzie się wpisać na nowo. Już 23 miesiące

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
jest kucyk
unikamy gumek do włosów. Lepiej podpiąć luźno albo zrobić warkocz.
Cytat:
Wydaje mi się że powinnam jesczze iśc w stronę nawilżenia. Na razie mam morelkę, maskę granat i garniera ds + dwie joaśki bs. Ale bym cos jescze chciala, któraś podrzuci jakiś pomysł?
Półprodukty, ale na spokojnie. Wszystko wprowadzaj powoli, nie ma co się spieszyć
Cytat:
No jak Matka Przelozona uwaza ze sie przyda to jak najbardziej.
Tak myślę o Twoim robieniu odrostów
Cytat:
zostal mu slad na tylnej lapce, piekna czerwona plamka
Taki mały, a już farbowany

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-09, 12:55   #39188
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
No, właśnie, Basiu, doprecyzuj które najlepsze, bo już teraz sama nie wiem. Myślałam o tych z mikrofibry do kurzu (zielone u mnie są), z takim delikatnym włoskiem jakby (trochę przypominajacym frotte,ale bardziej miekkim). Ale mam też te żółte do okien (bez włosków, gładkie).
Ręcznik z mikrofibry mam całkiem gładki. Ale ściereczki biedronkowe z mikrofibry przypominają właśnie troszkę frotte. To jest taka bardzo miękka mikrofirba. Ostatnio widziałam sztywne ściereczki z mikrofibry, one się nie nadają.
Zarówno ręcznik gładki (mam dr Bacty i jeszcze jeden no name)jak i ściereczka biedronkowa są bardzo dobre (jak pisałam, najpierw używam jej, odciskam nią wodę, potem poprawiam ręcznikiem, ale zostaje już mało wody i mogę prawie suchy ręcznik zastosować do plunkingu).

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Przez 2 miesiące "odzyskałam" już prawie 7cm.
też tak chcę, zazdroszczę.
Cytat:

Ojć, no właśnie!
Wkrótce 13. sierpnia!
To będziemy świętować

Cytat:
nareszcie ktoś, komu KCCC pasuje tak samo jak i mnie
Włosy miałam po nim tak fajnie błyszczące i pachnące no i loki też jak najbardziej mi się podobały.

Cytat:
Witajcie
Witaj
Cytat:
Śliczne loczki, bardzo mi się podobają

Cytat:
A jako żel sprawdzam Panthenol z Gorvity (jako środek po ukąszeniu komarów również ) - jest naprawdę dobrze .
O nie, kolejna rzecz do wypróbowania Jak mam uskuteczniać akcję denko?

Wczoraj zastosowałam kosmetyki z akcji denko. I , umyłam moim ulubionym pottersem, potem jedna z odżywek tigi ds, a jako zabezpieczenie i stylizacja: wymieszany żel lniany z tigi bs. No i dziś umyłam znów.
Wniosek: kosmetyki, których nie lubię mogę używać w jednym myciu tylko pojedynczo (sprawdziło się to po raz kolejny).

Eloe, loki boskie, gładkie, bez puchu (jak zwykle), ideał.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-08-09 o 13:03
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:02   #39189
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze jest wstawić zdjęcia z początku pielęgnacji, bo lepiej widać różnicę. Nie ma takiego momentu, który jest właściwy na dziennik. Każdy jest dobry
Ech, i mnie przyjdzie się wpisać na nowo. Już 23 miesiące

unikamy gumek do włosów. Lepiej podpiąć luźno albo zrobić warkocz.
Półprodukty, ale na spokojnie. Wszystko wprowadzaj powoli, nie ma co się spieszyć
Tak myślę o Twoim robieniu odrostów
Taki mały, a już farbowany
Teoretycznie wiem, że unikamy gumek, ale nie bardzo umiem je podpinać, a do warkocza to jeszcze długo się zejdzie.
A z tym spieszeniem się, to wiesz jak jest. Chciałoby się JUŻ
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:06   #39190
natalcia250
sentimental animal

mam do was pytanie, dziewczyny ile czasu trzeba stosować metodę CG, żeby doczekać się pierwszych efektów?
Stary 2011-08-09, 13:14   #39191
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Ok, odetchnęłam... Coś mi się zdaje, że po raz kolejny Tobie, DMkAniu, będę peany dziękczynne śpiewać.
nie przesadzajmy wciągnęłam w to, więc muszę teraz dbać o zadowolenie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Jesli chcecie znać koszty przesyłki, to najlepiej jest je sprawdzić na stronie British Curlies. Koszty znacznie rosną wraz ze wzrostem wagi przesyłki. Więc duże opakowania kosmetyków=spore koszty (kiedyś sprawdzałam koszty przesyłki kosmetyków tylko dla mnie, to wynosiły one ok. 20f; chciałam chyba 4-5 kosmetyków, niektóre w dużych opakowaniach).
Nie wiem, czy nie ma ograniczeń wagowych w przesyłkach zagranicznych. Dobrze to sprawdźcie, zanim zdecydujecie się na zakupy.
Hmm, pomyślimy i zdecydujemy wspólnie...jest dużo chętnych

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Czy ja bym mogła się dopisać do listy?
Dopisane

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
ja mam co najwyżej pustą butelkę
Ja też właśnie

Cytat:
Ojć, no właśnie!
Wkrótce 13. sierpnia!
Całkiem zapomniałam

Cytat:
sporo jak na polskie wiec teraz troche zmienilam zasady, bylam w lipcu w Polsce i zostawilam paczke do wyslania dla Syrenki zeby moja tesciowa wyslala bo paczka mala nie byla
Ehhh, pesymistycznie zabrzmiało...

Cytat:
Podpisuję się rękami i nogami Bardzo się ciesze, ze już wróciłaś
A co z suplementacją? Kiedy zaobserwowałaś wypadanie? Może to tylko chwilowe po powrocie z gór?
Też się cieszę, że już z Wami
Pokrzywę piję, od kilku dni dopiero [po długiej przerwie] biotynę 2000mg dziennie, do tego olej z wiesiołka...
Wypadanie od kilku tygodni już trwa, więc to raczej nie góry...

Cytat:
Widziałam ostatnio nową wersję tego balsamu - niebieską i zastanawiam się czym ona różni się od żółtej?

Balsam różni się tylko opakowaniem
Marne?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:19   #39192
Eloe77

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Nigdy nie robiłam taaaakich zakupów. Ale podziwiam samozaparcia. A jakie to przyjemne, kupować do własnego mieszkanka
Też Cię to wcześniej czy później spotka Fajne, ale potwornie męczące.
Najgorsze jest to, że mnie się mało co podoba...

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Poszłam spać dziś w ananasie - nie wiem jak włosy się mają, bo fajnie wygląda po wstaniu, małe loczki powychodziły to tak sobie paraduję
Zdjęcia brak?
Cytat:
a co do suszarki to istna krucjata się z tego zakupu dla mnie zrobiła.. nie mogę znaleźć suszarki z dyfuzorem z kryzą - nie ma i już!
Ojej Koniecznie musi być ta kryza? w sumie dobra technika suszenia i tez jest dobrze
Cytat:
Seduction Mnie ten ananas nie przekonuje do spania jakoś, mam wrażenie, ze jak ściągnę włosy na czubek i zwiążę to automatycznie rozprostuję to co jest od skalpu go gumki wszystko to co gładko przylega do głowy po związaniu włosów (wiecie o co mi chodzi?)
Rozumiem. Też mam identyczne obawy, a że u mnie widać spodnią warstwę, która powinna się schować po odpięciu ananasa, to zrezygnowałam z prób.
Cytat:
Napisane przez michachacha Pokaż wiadomość
wodę brzozową(wyczytałam że działa przeciwłupieżowo a ja ostatnio mam z tym jakiś problem.
Trzeba się na początek upewnić, czy to jest łupież, czy może suchy skalp albo łuszczący się polimer.
Woda brzozowa to mieszanina wody, denata i ekstraktu z brzozy, więc musisz pamiętać, że będzie wysuszać. Jeśli masz wrażliwy skalp, to radzę uważać. Jeśli zacznie Cię piec, nadmiernie swędzieć, od razu odstaw wodę i smaruj skórę żelem aloesowym.
Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
a co uzywasz ciekawego ? ja tutaj sie dowiedzialam ze isana i altera beda za ciezkie na moje wlosy... i mam zoabczyc potersa albo wlasnie hegrona.
Mogą być za ciężkie, szczególnie po myciu odżywką albo w jednym zestawie. Warto jednak mieć i zastosować Alterę po szamponie z siarczanem lub Isanę po delikatnym szamponie. Wówczas włosy nie powinny być obciążone, chociaż... to indywidualne
Cytat:
ja sie musze przyznac ze .... e ... tego.... akcja denko sie troche rozjechala...

Ale skoro w olejkach, a masz braki, to się nie liczy!
Dwa pierwsze powodują ślinotok
Cytat:
i to bylo cale zamowienie wiec musze siebie sama pochwalic ze bylam dzielna i na odzywki nie patrzylam
byłaś bardzo dzielna, szczególnie, ze nie miałaś przy sobie torebki
Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Stąd - KLIK można pobrać kod rabatowy -20% na kosmetyki Alterry, ważny jest od 9.08 (na kuponie jest błędna data), więc od jutra. Natomiast do 10.08 odżywki i szampony Alterry są w Rossie w promocji po 6,99 zł, więc jak odjąć od tego 20%, to wychodzi 5,59 zł za sztukę. Może którąś z Was zainteresuje taka promocja.
Już wydrukowałam dziękuję
Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
A ja mam palca wybitego i do rossmana nie dokuśtykam
Ojoj
Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź. O stylizatorach jeszcze dokładnie nie czytałam, jedynie tak pobieżnie. Muszę co jakiś czas robić przerwy od pierwszego posta, bo jednorazowo nie przetrawiałabym wszystkich tam zawartych informacji. Co do długości - zapuszczam, zapuszczam.

Bardzo fajna zasada - lepiej robić sobie przerwę co jakiś czas, bo się może pomieszać
Zapuszczaj, ale nie zapominaj, by raz na jakiś czas podciąć końcówki - to odświeży fryzurkę i pozbędziesz się tego, co najbardziej zniszczone.
I pielęgnujemy, bo kto wie, może zauszne się pojawią jak u Ajrisz?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-09, 13:30   #39193
AguŚ87
Zakorzenienie

Jestem strasznie zawiedziona

wczoraj wklejalam wam fotkę moich nowych pięknych fal a dzisiaj co ? NICCCCC proste druty

o co chodzi ?
Stary 2011-08-09, 13:32   #39194
natalcia250
sentimental animal

nie martw się, ile ja bym dała za włosy proste jak druty...
natura dała mi loki więc zamierzam o nie dbać, ale jakbym miała wybierać to wybrałabym proste
Stary 2011-08-09, 13:51   #39195
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dopisane
Dziękuję
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:54   #39196
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Wczoraj był pierwszy dzień praktykowania metody CG na moich włosach Mam nadzieję, że za jakiś czas uda mi się z tych fal zrobić loki conajmniej 3a Jak na razie mam odżywkę Alterra z morelą, Isanę z olejkiem z babassu, szampon Babydream, olejek rycynowy, olej winogronowy, Biovax i lotion Seboradin na wzrost Mam do was pytanie, czy jeśli używam balsamu Nivea Flexible Curls, to muszę stosować metodę OMO, czy mogę myć włosy odżywką? Tyle się tego naczytałam, że już całkiem zgłupiałam Widziałam ostatnio nową wersję tego balsamu - niebieską i zastanawiam się czym ona różni się od żółtej?

Marne?
Koleżanko, ja zaczynałam niemalże od prostych
Pielęgnuj i będą cuda!

Cytat:
ja mam olej z pestek winogron, z Biedronki mi pasuje, daję go na długość, a na skalp rycynowy i tak chodzę kilka godzin

piję 2 kubki pokrzywy i biorę skrzypovitę od jakiś dwóch tygodni, czy od tego mogę się osłabić? bo mama wmawia mi że to od tego obudziłam się dzisiaj z bólem i zawrotami głowy
oj tam oj tam, bez przesady

Cytat:

Ja też właśnie
no to czas na zakupy

Cytat:
natura dała mi loki więc zamierzam o nie dbać, ale jakbym miała wybierać to wybrałabym proste
to się nazywa dobre podejście i mobilizacja!

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-08-09 o 13:56
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:55   #39197
Eloe77

Cytat:
były tyle lat katowane nowinkami z tv
Nie wszystkie nowinki z tv są złe. Trzeba tylko wiedzieć, w jaki sposób używać
Nawet Dove się nada, np, do golenia nóg Jeju, nadal, gdy widzę tę reklamę, to mnie bolą cebulki
Cytat:
A jeśli będzie, to przecież muszę kupić, bo nikt oprócz mnie o to nie pyta. No i co Pani zrobi z kremami (to moja racjonalizacja).
Musisz, Basiu. Przecież się nie zmarnują
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Moi nazywają "podręczna czarna dziura. U mnie zawsze będzie coś do jedzenia :P
Mienso też
Cytat:
Masz rację, nie wierzę Skąd taki pomysł?
tak pisałam sobie z Tobą i przyszło mi do głowy - wtedy, gdy się zastanawiałaś, co tu zrobić u fryzjerki - że mogłabyś machnąć trwałą. ale zausznych mi było żal.
Cytat:
Czekam
I kibicuję przy remoncie
Zdjęcie wyżej
A za kibicowanie buziaczek
Cytat:
Jak mogę się pozbyć smrodu chemii trwałowej z włosów? Metodą nieinwazyjną dla skalpu? Mycie nie wystarczyło, ale było w wersji minimalistycznej: skalp co prawda przezył zabiegi lepiej niż mycie ale lepiej nie ryzykować :P
Pozbyć zapachu? Trudne pytanie. Powinien zacząć się ulatniać, poza tym nie sądzę, by coś pomogło. Bo każdorazowa aplikacja wody przyniesie aktywowanie smrodka
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Pomyślałam, że wypadałoby w końcu wpaść się przywitać, nieładnie tak podczytywać cichaczem
Nieładnie Trzeba się pochwalić. Szczególnie takimi włosami, jak te ze zdjęcia
A dlaczego ścięłaś je na prosto?
Ależ porządnie napisany post kalski: Sporo wiemy o Twoich włosach tak od razu Super
To też znak, że pigułka, FAQ i inne pomoce się sprawdzają
Cytat:
Wczoraj na suche włosy nałożyłam Alterrę z granatem
Dlaczego na suche?
Cytat:
o widzisz a ja nie wiedziałam, że wszystkie są zgodne - jakoś nie popatrzyłam... Mam ten z migdałem bo wydawało mi się, że tylko ten na liście był (dziewczyny pisały że co prawda nie ma SLSu ale ma coś tam i też średnio łagodny jest - ale ja często używam)
Szampony Alterry? Tylko migdał jest zgodny.
Cytat:

Eloe
a Pottersów arnikowych nie widziałam nigdzie (o balsamie mówisz? bo szampon to może gdzieś był... a balsamu na bank nie widziałam w życiu)... gdzie to dorwać, w małych drogeriach pewnie, nie?
Ja kupiłam w Piotrze i Pawle. Nie wiem, czy nie był też w Kauflandzie. Na pewno tam spotkałam aloesowy.
A poza tym to post Ci się zdublował podczas edycji...
Cytat:
pisałam że kupiłam taką dużą isanę oil, i bodajze baska mi powiedziala, że za ciężka do mycia i mogę jej używać po.
Widzisz i tu jest pies pogrzebany. Różnica tkwi w szczegółach. Isany są różne, a ta oil się nie nadaje do mycia.
Warto podawać pełną nazwę, bo można się potem pogubić i dostać sprzeczne informacje.
Cytat:
1 foto przed, 2 po 1 zmyciu sylikonów i 1 myciu w odzywkach
WOW ależ różnica
Cytat:
cos mi ktoś jeszcze poleca ?
Będzie pewnie sporo. warto obejrzeć dziennik i poczytać, czego używają falowłose. Ale z powodu rozjaśniania będziesz mieć większą porowatość, więc i więcej rzeczy będzie pasować.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-09, 13:59   #39198
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
Marne?
Koleżanko, ja zaczynałam niemalże od prostych
Pielęgnuj i będą cuda!
a jakie masz teraz? i ile czasu stosujesz CG? bo zastanawiam się o ile poprawi mi się skręt, marzy mi się 3a, ale wydaje mi się że to jest uwarunkowane genetycznie i niewiele da się z tym zrobić? mogą być nawilżone i błyszczące, ale chyba nie przeskoczą mi z 2c do 3a?
Stary 2011-08-09, 14:06   #39199
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja zawsze miałam fale albo loczki jak bylam mała
w sumie takei są lepsze jak proste

wczoraj 1 raz po CG byly takie piękne a dzisiaj nic drut nie wiem o co chodzi

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Nawet Dove się nada, np, do golenia nóg Jeju, nadal, gdy widzę tę reklamę, to mnie bolą cebulki
padlam
Stary 2011-08-09, 14:17   #39200
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
wczoraj 1 raz po CG byly takie piękne a dzisiaj nic drut nie wiem o co chodzi
po nocy tak jest niestety ja mam dzisiaj jakies nieokreślone coś na głowie z prawej strony loki a z lewej fale
Stary 2011-08-09, 14:36   #39201
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
po nocy tak jest niestety ja mam dzisiaj jakies nieokreślone coś na głowie z prawej strony loki a z lewej fale
haha podobnie jak ja tu lok tu fala a tutaj jak bym prostownicą ostro przejechała pół głowy moze tak narazie reagują na tą zmianę i odstawienei silikonów.
Stary 2011-08-09, 15:01   #39202
Eloe77

Cytat:
Zauważyłam niedawno jeszcze coś.
Jak pisałam, myję włosy codziennie. W czasie wakacji rzadziej. Włosy są ok. Ale skalp już mniej. Pojawia się delikatny łupież.
Może to nie jest łupież, a wysuszony naskórek? Wcierasz coś w skalp?
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Ja nie polecam żadnych produktów Alterry, jeszcze nie trafiłam ma coś, co by mi nie zaszkodziło.
Ojoj Ostatnio trafiłam na podobny głos i aż nie chciało mnie się wierzyć.
Sama odstawiłam Alterrę Perfumfrei, bo zaczęłam odczuwać alko, ale to było do przewidzenia.
Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
wyszło faktycznie ładnie
Faktycznie Skręt idzie wyżej
Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
na stronie EcoSpa znalazlam baze szamponowa i odzywkowa. Czy ktoras z Was je probowala?
Nie, ale robiłam analizę bazy odżywkowej i pamiętam, ze bardzo mnie się podobała.
Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Dobrze zrozumiałam, że ta eclipta wysusza? Jeśli tak, to wcierałabym ją tylko w skalp
Każde ziółko hinduskie tak podziała. Jednak ja mieszałam je i z olejami i z odżywkami i nie było źle. Spróbuj, bo warto sprawdzić.
Cytat:
No i mam jeszcze pytanie, te produkty wszystkie mają jakiś termin ważności, prawda? Na stronie chyba tego nie ma, przynajmniej ja tego nigdzie nie widzę, a nie chciałabym żeby było tak, że kupię to wszystko od razu i się okaże, że mają krótką datę i nie zdążę zużyć
To będziemy kombinować. Na każdym produkcie jest podana data przydatności. Rozpakuj od razu, sprawdź, czy wszystko się zgadza i czy trzeba przechowywać w lodówce.
Cytat:
Zastanawiam się też nad ich gramaturą, np. jedwab -> 10g, to chyba malutko? Na ile użyć to wystarczy?
Zależy od stężenia. Może więc być sporo, może się okazać, że mało.
[quote] Albo hydrolat aloesowy, który w sumie nie jest drogi, lepiej wziąć 50ml, czy od razu 100? [/quote[ Ja bym brała 100 ml, bo jeśli nie podpasuje (w co wątpię), to sobie ukręcisz z tego coś na twarz (np. maseczkę).
Cytat:
Eloe przepraszam, że zadaję tyle pytań
Nie ma za co przepraszać
Ja bym tylko chciała, byś się tak bardzo nie obawiała. Wyczytuję w Twoich słowach lęk, a naprawdę nie ma się czego bać. sama zobaczysz po pierwszych użyciach
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Dziękuję Ja nie kuszę, ja zachęcam do pielęgnacji
O tak!
Cytat:
Nowy wątek? [gdzie, jak, itd., jestem w tym zielona niestety] Ktoś doświadczony tu jest?
Na wizażu to tylko organizatorka - groszek. Tak jest zgodnie z regulaminem.
Jeśli chcecie zamówić same, to lepiej przez PW. Wówczas to Wasza sprawa.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Tak się zastanawiam nad tym zamówieniem i myślę, ze podejmę takie działania:
- skonsultuję się w tej sprawie z innymi, dajcie mi więc nieco czasu,
- napiszę, jakie są propozycje od góry,
- podejmiemy decyzję, co robimy.

Pamiętajcie, ze nie mówimy o niewielkich kwotach, ale o większych sumach (tu żel kosztuje nie kilkanaście, ale kilkadziesiąt złotych) i płaceniu internetowym. Jest PayPal, z którego nie korzystałam, jest płatność kredytówką, ale to po prawdzie blokada własnego kredytu.

Do tego trzeba doliczyć przelicznik walutowy (Master Card nie podaje przelicznika, nadto z funtów przelicza na euro i dopiero na złotówki, co podwyższa koszt zakupu), co tez podnosi koszta.

Do tego trzeba dodać fakt, że zawierzamy komuś pieniądze.

Po tych minusach przejdę ponownie do początku - zapytam górę i wówczas będziemy planować, co dalej.
Może tak być?

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Ale pewnie szybciej Eloe dostanie pozwolenie, niż my.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-09, 15:27   #39203
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Tak się zastanawiam nad tym zamówieniem i myślę, ze podejmę takie działania:
- skonsultuję się w tej sprawie z innymi, dajcie mi więc nieco czasu,
- napiszę, jakie są propozycje od góry,
- podejmiemy decyzję, co robimy.

Po tych minusach przejdę ponownie do początku - zapytam górę i wówczas będziemy planować, co dalej.
Może tak być?
Pewnie zrobiłam już mały przelicznik na kilka produktów...nie wychodzi to drogo [oczywiście mówię o rozlewce na wypróbowanie, więc ilość na osobę niewielka].

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 15:29   #39204
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Nieładnie Trzeba się pochwalić. Szczególnie takimi włosami, jak te ze zdjęcia
A dlaczego ścięłaś je na prosto?
Ja je ścinałam z myślą, że będę nosić wyprostowane. Gdybym planowała w tamtej chwili powrót do loków, zostawiłabym dłuższe i poprosiła o zrobienie warstw. Na szczęście odrosły na tyle, że nadszedł już chyba czas na poprawienie kształtu, tylko zastanawiam się, jak mam przekonać fryzjera, że ma_nie ruszać_narzędzi prostujących_włosy
No i jak mam je ściąć biorąc pod uwagę, że z tyłu nadal są bardziej fale niż loki (czyli po ścięciu mogą się wyprostować).

Cytat:
Ależ porządnie napisany post kalski: Sporo wiemy o Twoich włosach tak od razu Super
To też znak, że pigułka, FAQ i inne pomoce się sprawdzają
Pilnowałam się, żeby nie wpaść w słowotok
Cytat:
Dlaczego na suche?
Hmmm, nie wiem. Chyba uznałam, że nie muszę ich moczyć do pierwszego O Pewnie nie doczytałam czegoś?
Stary 2011-08-09, 16:06   #39205
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Każde ziółko hinduskie tak podziała. Jednak ja mieszałam je i z olejami i z odżywkami i nie było źle. Spróbuj, bo warto sprawdzić.
To będziemy kombinować. Na każdym produkcie jest podana data przydatności. Rozpakuj od razu, sprawdź, czy wszystko się zgadza i czy trzeba przechowywać w lodówce.
Zależy od stężenia. Może więc być sporo, może się okazać, że mało.
Cytat:
Albo hydrolat aloesowy, który w sumie nie jest drogi, lepiej wziąć 50ml, czy od razu 100?
Ja bym brała 100 ml, bo jeśli nie podpasuje (w co wątpię), to sobie ukręcisz z tego coś na twarz (np. maseczkę).
Nie ma za co przepraszać
Ja bym tylko chciała, byś się tak bardzo nie obawiała. Wyczytuję w Twoich słowach lęk, a naprawdę nie ma się czego bać. sama zobaczysz po pierwszych użyciach
Super, to myślę, że zamówię sobie to wszystko co napisałam i hydrolatu wezmę 100ml
Agrafka pisała jeszcze o akcesoriach, co dokładnie miała(ś) na myśli?

co do Eloe, to muszę powiedzieć, że jesteś NIEZASTĄPIONA i nie wyobrażam sobie, że mogłoby Cię kiedyś na tym wątku zabraknąć

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

podliczyłam wszystko na mazidłach i wyszło sporo :/ dokładnie 99,61 + przesyłka, nie wiem jeszcze ile.
Nie wiem co mama powie jak jej powiem, że mam zamiar wydać tyle kasy na jakieś produkty do włosów o.O może powinnam z czegoś zrezygnować, żeby chociaż do 100 (z przesylką) zejść

Pracuję nad sobą

Edytowane przez nusia114
Czas edycji: 2011-08-09 o 15:31
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 16:46   #39206
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj wklejalam wam fotkę moich nowych pięknych fal a dzisiaj co ? NICCCCC proste druty

o co chodzi ?
Wystarczy pogoda.
Cytat:
Nie za dużo naraz? Bierzesz dodatkowo witaminy z grupy B, kwas foliowy? Skrzypowita powinna coś tam zawierać, ale jeśli masz uboższą dietę albo problemy z przyswajaniem. Na oba zioła można mieć też uczulenie
Co by nie było - przy tak intensywnej kuracji trzeba robić przerwy

Dzisiaj mycie... I nie wiem czym się paćkać A jutro kurka w teren, będę piękna dla kaczek i pająków :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 18:33   #39207
seduction
Zakorzenienie

Cytat:

podliczyłam wszystko na mazidłach i wyszło sporo :/ dokładnie 99,61 + przesyłka, nie wiem jeszcze ile.
Nie wiem co mama powie jak jej powiem, że mam zamiar wydać tyle kasy na jakieś produkty do włosów o.O może powinnam z czegoś zrezygnować, żeby chociaż do 100 (z przesylką) zejść
Też mam ten problem

Dziewczyny, podzielcie się infomracją co to jest to KCCC i gdzie to dorwać? Mam ochotę spróbować...

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 18:54   #39208
bea12
Przyczajenie

Witajcie,
nie udzielam sie na tym watku, ale Was podczytuje.
Znalazlam taka stronke:

http://estyl.pl/kosmetyki-organiczne.html?p=2

moze tu znajdziecie cos dla siebie. Te, ktore mieszkaja w Warszawie
moga zajrzec do ich sklepu.
bea12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:01   #39209
anoska
Zakorzenienie

Cytat:

co zamówiłaś, że tyle wyszło?

Cytat:
Napisane przez bea12 Pokaż wiadomość
Witajcie,
nie udzielam sie na tym watku, ale Was podczytuje.
Znalazlam taka stronke:

http://estyl.pl/kosmetyki-organiczne.html?p=2

moze tu znajdziecie cos dla siebie. Te, ktore mieszkaja w Warszawie
moga zajrzec do ich sklepu.
czy to jest reklama?
Stary 2011-08-09, 19:10   #39210
bea12
Przyczajenie

Przepraszam, jesli sprawilam takie wrazenie.
Nie znam tego sklepu ani jego produktow. Po prostu podonie jak wiele
z Was szukam kosmetykow naturalnych, o ktore tak w Polsce trudno.
Niestety kosmetyki z tego sklepu sa drogie.
bea12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości