Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1303 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-07, 23:01   #39061
seduction
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Dziękuję, to moje zdjęcia z dziennika.
W takim razie się zakochałam Wiem, że jestem z tym monotonna ale marzę, aby mieć mocniejszy skręt i od samej nasady

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 23:02   #39062
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Martusia napisała, że czytała faq. Tylko tam jest sporo półproduktów, z czym się zgadzam. Trzeba tylko wiedzieć czego się chce i do czego to ma służyć.
Aaa, ominęłam ten szczegół

oj no to co na pierwszy rzut? Martuniu, ja bym polowała na keratynke, pantenolik, spirulinke ja mam jeszcze aloes, gliceryne roślinna, naturalny czynnik nawilżający, witaminy all in one, niacynamid, hialurona
teraz będę polować na liposomy i inne takie

konserwant, jakbyś chciała zakonserwować chociażby żel lniany
warto jakiś pojemnik z atomizerem jakbyś chciała zrobić psikadło
miarki jakieś (ja mam 1 i 2,5ml), zlewke (ja w zlewkach zawsze robię maski ), bagietke żeby pomieszać ot zestaw młodego chemika
myślę, że to wystarczy na początek

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-08-07 o 23:04
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 23:07   #39063
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
W takim razie się zakochałam Wiem, że jestem z tym monotonna ale marzę, aby mieć mocniejszy skręt i od samej nasady
Rozumiem

Właśnie przeczytałam post Anoski, zapomniałam o proteinach, warto je dokapywać do odżywki.
Nie kupuj butelek z atomizerem z ZSK, ciężko się "psika". Wolę zostawiać opakowania po zużytych odżywkach w atomizerze.
Poza tym ZSK ma najszybszą przesyłkę. Bardzo lubię tam robić zakupy.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 23:24   #39064
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak nam się włosy poprawią (w sumie Ty już i tak masz piękne) to już widzę to szaleństwo nie będę jeść, a kosmetyki kupować
o matko, też się na to piszę, najwyżej będę tynk ze ścian obgryzać
Stary 2011-08-07, 23:29   #39065
seduction
Zakorzenienie

Jeszcze lato to może trawa dobra będzie i deszczówka, bo sporo pada

Stary 2011-08-07, 23:50   #39066
Rybiorek
Zakorzenienie

taaaa.... jak tak dalej pojdzie to beda tu pisac same wychudzone dziewczyny z pieknymi lokami i pustymi kontami bankowymi
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 23:54   #39067
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
taaaa.... jak tak dalej pojdzie to beda tu pisac same wychudzone dziewczyny z pieknymi lokami i pustymi kontami bankowymi
iii tam mi wychudzenie nie grozi, z chęcią z 7 kg pożegnam przy okazji tynkożarcia
Stary 2011-08-07, 23:58   #39068
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
do odżywek najczęściej dodaję: masło tucuma lub shea, oliwę z oliwek lub jakikolwiek inny olej pantenol, spirulinę.
Mam jeszcze inne półprodukty, ale tych używam najczęściej.
A jak to jest z oliwą z oliwek i farbowanymi blond włosami? Gdzieś mi mignęło, że może się zżółcić. Choć patrząc na Twoje zdjęcia, to chyba ten problem Cię nie dotyczy. Kupię kokos, będzie bezpieczniej.

Cytat:

Właśnie przeczytałam post Anoski, zapomniałam o proteinach, warto je dokapywać do odżywki.
Nie kupuj butelek z atomizerem z ZSK, ciężko się "psika". Wolę zostawiać opakowania po zużytych odżywkach w atomizerze.
Proteiny koniecznie! Mi na razie ich nadmiar nie grozi. Coś chyba nawet mam w domu z atomizerem.

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość

oj no to co na pierwszy rzut? Martuniu, ja bym polowała na keratynke, pantenolik, spirulinke ja mam jeszcze aloes, gliceryne roślinna, naturalny czynnik nawilżający, witaminy all in one, niacynamid, hialurona
teraz będę polować na liposomy i inne takie

konserwant, jakbyś chciała zakonserwować chociażby żel lniany
warto jakiś pojemnik z atomizerem jakbyś chciała zrobić psikadło
miarki jakieś (ja mam 1 i 2,5ml), zlewke (ja w zlewkach zawsze robię maski ), bagietke żeby pomieszać ot zestaw młodego chemika
myślę, że to wystarczy na początek
O kurcze, prawie jak studiach w laboratorium. A ja tak na tą biochemię narzekałam ,a tu proszę, nigdy nie wiadomo co się kiedy przyda.

Dziękuję Wam Dobre Kobiety, listę już mam. Teraz kosztorys i kupujemy.

Widzę, że nie tylko ja mam problem z zakupoholizmem.
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 00:05   #39069
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
iii tam mi wychudzenie nie grozi, z chęcią z 7 kg pożegnam przy okazji tynkożarcia
z tynkozarcia to przynamniej makro i mikro witaminy z wapnia beda a 7 kg to duzo i jak znam zycie to wcale nie potrzebujesz tyle zrzuci (ja wiecznie zapowiam ze sie odchudzam a moj maz w tym momencie parska smiechem bo nie potrafie chodzic glodna a posilki zawsze robie za duze, dzisiaj kazdemu z nas zrobilam duza pizze, ale to dlatego ze latwiej mi bylo wrzucic inne skladniki na 2 osobne ciasta niz pilnowac ze pol ma miec mieso a pol nie bo maz sobie dzisiaj salami i szynke zazyczyl, no i znow zjedlismy za duzo)

a wracajac do tematu - dziewczyny to co jemy tez ma znaczenie i zla dieta strasznie pogarsza stan wloskow, tak ze nie odchudzac sie i nie kupowac kosmetykow za wszelka cene
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-08, 00:09   #39070
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
z tynkozarcia to przynamniej makro i mikro witaminy z wapnia beda a 7 kg to duzo i jak znam zycie to wcale nie potrzebujesz tyle zrzuci (ja wiecznie zapowiam ze sie odchudzam a moj maz w tym momencie parska smiechem bo nie potrafie chodzic glodna a posilki zawsze robie za duze, dzisiaj kazdemu z nas zrobilam duza pizze, ale to dlatego ze latwiej mi bylo wrzucic inne skladniki na 2 osobne ciasta niz pilnowac ze pol ma miec mieso a pol nie bo maz sobie dzisiaj salami i szynke zazyczyl, no i znow zjedlismy za duzo)

a wracajac do tematu - dziewczyny to co jemy tez ma znaczenie i zla dieta strasznie pogarsza stan wloskow, tak ze nie odchudzac sie i nie kupowac kosmetykow za wszelka cene
nie no z tym tynkożarciem żartowałam, jem zbilansowanie, ale tydzień u teściowej zakończył się bilansem +5kg, a ze 2 jeszcze mogłam zrzucić przed całym tuczeniem. Dobrze, że jestem asertywna, bo by inaczej było +10kg... "jedz dziecko coś jeszcze, tak mało jesz" (tekst po dwóch kotletach i 3 rodzajach warzyw plus oczywiście kartofle, a to wszystko jeszcze przed kawusia i ciastem... ech kaszubska gościnność i lądujesz na tej wyższej granicy BMI )
Stary 2011-08-08, 00:40   #39071
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
nie no z tym tynkożarciem żartowałam, jem zbilansowanie, ale tydzień u teściowej zakończył się bilansem +5kg, a ze 2 jeszcze mogłam zrzucić przed całym tuczeniem. Dobrze, że jestem asertywna, bo by inaczej było +10kg... "jedz dziecko coś jeszcze, tak mało jesz" (tekst po dwóch kotletach i 3 rodzajach warzyw plus oczywiście kartofle, a to wszystko jeszcze przed kawusia i ciastem... ech kaszubska gościnność i lądujesz na tej wyższej granicy BMI )
hihi, a myślałam, że tylko moja teściowa tak ma "czemu nie jesz? nie smakuje ci?"
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 01:13   #39072
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
A jak nam się włosy poprawią (w sumie Ty już i tak masz piękne) to już widzę to szaleństwo nie będę jeść, a kosmetyki kupować

Mgiełko, gdzie lecisz po tego Hegrona? Bo nie wiem, czy mam się za nim gdzieś konkretnie rozglądać (jak np. za Isaną lub Artiste) lub gdzie popadnie (czyt. Joaśki ).
Kusicie jak chol**a tymi Rybiorkowymi wynalazkami... chyba tez bym coś chciała - ten Aloe fix i coś tam jeeeszcze może zbankrutuję
Ja mam Hegrona albo w małych drogeryjkach albo w Sinusie (sklep fryzjerski u nas)

Cytat:
Skarbie, ja z cg romansuję od półtora roku prawie, więc wiesz, zdążyłam je odżywić co do puchu to się nie zgodzę pielęgnuj, wszystko przed Tobą wrzucałaś zdjęcia do dziennika regeneracji?
Na razie tylko w codzienniku się produkuję co jakiś czas Na dziennik regeneracji to jeszcze musze popracować (dopiero miesiąc z CG).

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
No jak to co rozlewamy kosmetyki, których Rybiorek używa tzn zabierzemy się za to za jakiś czas...niedługi mam nadzieję.
nooo bede żałować jak się nie przyłączę, także dawajcie znac jak to finansowo może mnie jwięcej wyglądać...

Cytat:
faktycznie widać różnicę w fotkach tyłu wcześniejszymi i obecną, bardzo motywujące
To cieszę się, zę mogę zmotywować. Różnicę sama widzę ogromną jak na tak krótki czas. Może będzie jeszcze lepiej kiedyś

Cytat:
heheheheh noooo Rybiorku bardzo możliwe, ze tak to będzie wyglądac

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 07:12   #39073
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
nie moge się juz doczekać kiedy jutro kupie jakas odzywke i umyje nią głowę bo... po tej barwie mi głowe wypala swędzi szczypie aaaa
jak by mi ktoś na łeb wylał wrzątek.
Oj to niedobrze. Miałaś już tak kiedyś? Która Barwa?
Cytat:
(ja wiecznie zapowiam ze sie odchudzam a moj maz w tym momencie parska smiechem bo nie potrafie chodzic glodna a posilki zawsze robie za duze, dzisiaj kazdemu z nas zrobilam duza pizze, ale to dlatego ze latwiej mi bylo wrzucic inne skladniki na 2 osobne ciasta niz pilnowac ze pol ma miec mieso a pol nie bo maz sobie dzisiaj salami i szynke zazyczyl, no i znow zjedlismy za duzo)
Adoptujcie mnie jestem wesoła i lubię jeść Coś tam gotuję nawet :P
Cytat:
Tru - po co piękne jak wypadły ;P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:25   #39074
anoska
Zakorzenienie

Cytat:

ja tam ogólnie wolę robić zakupy na ZSK
ale atomizer mam z BU a miarki z mazidel

Cytat:
tak jest Panie Kapitanie!

Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
O kurcze, prawie jak studiach w laboratorium. A ja tak na tą biochemię narzekałam ,a tu proszę, nigdy nie wiadomo co się kiedy przyda.

Dziękuję Wam Dobre Kobiety, listę już mam. Teraz kosztorys i kupujemy.

Widzę, że nie tylko ja mam problem z zakupoholizmem.

ale to są same potrzebne rzeczy
a ile później zachwytów nad włosami
tylko pamiętaj, wszystko z umiarem

Cytat:

więcej asertywności

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Kusicie jak chol**a tymi Rybiorkowymi wynalazkami... chyba tez bym coś chciała - ten Aloe fix i coś tam jeeeszcze może zbankrutuję

Na razie tylko w codzienniku się produkuję co jakiś czas Na dziennik regeneracji to jeszcze musze popracować (dopiero miesiąc z CG).

nooo bede żałować jak się nie przyłączę, także dawajcie znac jak to finansowo może mnie jwięcej wyglądać...

To cieszę się, zę mogę zmotywować. Różnicę sama widzę ogromną jak na tak krótki czas. Może będzie jeszcze lepiej kiedyś

bo one takie kusicielki ja też bym coś chciała, ale nie wiem co, niczego w sumie nie znam
Mgiełko - pracuj, ja też widzę różnicę a co o za żel ostatni był co reanimowałaś włosy to tak ładnego stanu? masz fotkę albo na kwc możesz znaleźć?

Rybiorek, drogie te Twoje cuda są przyznaj się
w ogóle to zamawiacie każda po butli czy jakieś rozlewania są?
Stary 2011-08-08, 09:36   #39075
Stefannia
Wtajemniczenie

Cześć
Dziś u mnie tragedia, zaspałam, nie zdąrzyłam doprowadzić włosów do ładu, więc jest kucyk.

Chciałam powiedzieć, że w sobotę naolejowałam sie oliwą z oliwek zmieszną z olejem z pestek winogron i garnierem i włosy są świetne.

Wydaje mi się że powinnam jesczze iśc w stronę nawilżenia. Na razie mam morelkę, maskę granat i garniera ds + dwie joaśki bs. Ale bym cos jescze chciala, któraś podrzuci jakiś pomysł?

A i jeszcze powiem, że moje włosy kochaja deszcz i wilgoć, wtedy się ślicznie falują

I jeszcze mnie czeka zakup suszarki z dyfuzorem, bo nie mam.
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:30   #39076
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja mam super tesciowa, pierwsza to oczywiscie byla taka jak Twoja 'a bo tacy zabiedzeni jestescie' i moj pierwszy maz tyl jak ta lala a ja robilam cuda zeby tylko nie dokladano mi, teraz nie mam problemu, mama rozumie ze ja nie jadam wielu rzeczy i dla syna gotuje jego ulubione potrawy a dla mnie czeka gotowany kurczak z warzywami. Zawsze powtarzam ze mojego drugiego meza powinnam byla spotkac od razu no ale lepiej ze pozniej niz wcale

Cytat:

no lepiej zeby nie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Adoptujcie mnie jestem wesoła i lubię jeść Coś tam gotuję nawet :P
na razie kwestia jakielkolwiek adopcji to temat tabu, maz nerwowy bo w domy przybywa istot a on traci kontrole nad porzadkiem i finansami ale bede pamietac bo ja tez uwielbiam jesc no ale z kotami sie nie podziele moimi pysznosciami
Cytat:
Tru - po co piękne jak wypadły ;P
jak jest problem to wypadaja czy ladne czy nie, i to kazdemu. Trzeba szukac przyczyny i eliminowac. Poza tym Tobie teraz ladnie odrastaja po scieciu (znaczy scielas bo wypadaly?)

Cytat:
j

Rybiorek, drogie te Twoje cuda są przyznaj się
Hm.. No takie tanie nie sa ale dla mnie gdy mieszkam tutaj (Dublin) sa tylko troche drozsze od tych co zwykle kupowalam w Bootsie, wole wiec wydac ciut wiecej a miec naprawde fajny kosmetyk, kazde opadkowanie mojego super zelu zuzywam do ostatka, wlasnie zaczelam nowe, jak bede w polowie zaraz zamawiam nastepne

tutaj moje cudo stylizacyjne (ktore nie lubi odzywki bs wiec nie stosuje a mimo to nie mam frizzu, ale to u mnie, sa pewnie osoby ktorym zadziala swietnie z odzywka bs)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-08 o 10:31
Stary 2011-08-08, 11:05   #39077
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Jak już pisałam, będziemy rozlewać na wypróbowanie...

Cytat:
tutaj moje cudo stylizacyjne (ktore nie lubi odzywki bs wiec nie stosuje a mimo to nie mam frizzu, ale to u mnie, sa pewnie osoby ktorym zadziala swietnie z odzywka bs)
O właśnie, Aloe Fix na pewno rozbierzemy

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:19   #39078
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Hm.. No takie tanie nie sa ale dla mnie gdy mieszkam tutaj (Dublin) sa tylko troche drozsze od tych co zwykle kupowalam w Bootsie, wole wiec wydac ciut wiecej a miec naprawde fajny kosmetyk, kazde opadkowanie mojego super zelu zuzywam do ostatka, wlasnie zaczelam nowe, jak bede w polowie zaraz zamawiam nastepne

pewnie, zawsze lepiej jest dorzucić parę groszy i mieć coś służącego włosom
Stary 2011-08-08, 12:02   #39079
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dzień dobry

Wracam po weekendzie w czasie którego wybrałam umywalkę, która nie jest ani korytem ani miską na sałatkę plus kafelki na ścianę, zmierzyłam obiekt z natury (a i tak nie pobrałam jednego wymiaru i nie da się dokładnie namalować w AutoCadzie rzutów ), a tu 5 stron do nadrobienia!

Cytat:
a to przepraszam, trzeba bylo dopisac ze chodzi o umywalke do mycia wlosow
Dobre wyjścia z sytuacji przy upierdliwej współlokatorce
W poprzednim mieszkaniu nie miałam siatki na odpływ w brodziku, więc musiałam myć w umywalce. Teraz postaram się zrobić tak, by można było myć w brodziku

Cytat:
Jak myjecie włosy w umywalce? Nie chodzi nawet o wielkość, ale o strumień wody płynący z kranu.
Podkładam głowę pod kran i przekręcam w różnych kierunkach. Praktyka czyni mistrzynię

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Też widziałam te odcinek, i od razu pobiegłam sprawdzić w internecie ten tonik Z tym, że nie do końca nie jestem pewna czy na prawdę działa...
Jak to powiadają - na dwoje babka wróżyła. Tonik jest tak skonstruowany, ze szansa na działanie jest - jest promotor, są ekstrakty. W sumie warto, ale przez kilka tygodni.
Natomiast sama nie mogę - mnie IPA całkowicie wysuszy skalp. Szkoda, że o tym alkoholu w programie nie było ani słowa.

Cytat:
Napisane przez Giga10 Pokaż wiadomość
Po kilku minutach nałożyłam żel z rossmana taki ciemno różowy z nr 1 wetlook i w sumie włoski są naprawdę mięciutkie tylko niestety napuszone
Mogłaś za późno nałożyć żel. Żel mógł nie zgrać się z pogodą. On ma wysoko glicerynę, więc pamiętaj, ze nie dość, iż przyciągnie wodę, to jeszcze - a właściwie skutkiem tego - nie utrzyma całości w ryzach.
Cytat:
Nie wiem czy ktoś to również potwierdzi ale ja mam wrażenie, że włosy przesuszyła mi henna i od czasu kiedy ją pofarbowałam to po każdym przeciągnięciu ręką po długości włosów kilka długich zostaje mi w garści
Ale co ma wypadanie do wysuszenia? ziółka hinduskie rzeczywiście przesuszają włosy, wystarczy jednak kilka razy zrobić porządną olejową maskę i po kłopocie. Tak było u mnie. Już po drugim myciu włosy były jak przed henną.
Ponieważ rozjaśniałaś wcześniej, to właśnie w tym dopatrywałabym się wysuszenia. Henna tylko podkreśli zniszczenia.
Cytat:
poza tym - to chyba jednak nie zbieg okoliczności - że od czasu pohennowania mam niestety mniejsze fale
Jakiś czas temu dyskutowałyśmy o tym, że henna może poprzez obciążenie, rozluźniać skręt. Warto popracować z proteinami - sprawdzały się u Rybiorki - i olejami, bo wzmocnią i odżywią włosy. Dzięki temu będą miały siłę znów się kręcić.

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Kupiłam na Mazidłach keratynę hydrolizowaną, masło karite, 0lejek rozmarynowy i glinka multani mitti. I teraz mam pytanie, w jakiej ilości dodawać je do maseczek?
Keratyna od 10do 15 kropli na porcję odzywki.
Masło karite lepiej samodzielnie lub w mieszankach olejowych (nawet na suche jako zabezpieczenie przed ucieczką wody i filtr UV).
Olejek rozmarynowy jako olejek eteryczny - kilka kropli do choćby żelu lnianego.
Glinka - zgodnie z opisem na mazidłach, bo nie mam z nią doświadczeń - raczej do odżywki myjącej. Dodaj maksymalnie łyżeczkę na porcję myjadła, tak, by nie tworzyły się grudki.
Cytat:
Ostatnio komuś poradziłaś, aby do maseczki dodawać 10-15 kropel. Na tak krótkie włosy daję kapkę maski Gloria albo Alterra aloes i x klopel keratyny i y kropel masła karite (jaki ma poziom wnikalności?). A jakie powinny być proporcje? Dodałabym jeszcze z kropelkę olejku rozmarynowego
Kapkę maski, czyli ile? Zwykle biorę pod uwagę tyle, ile sama nakładam na włosy, a mam do ramion i nie oszczędzam na odżywkach.
I proporcje czego?
Shea - jeśli jest czyste - powinno po części wnikać, choć nie będzie penetrować tak głęboko jak olej kokosowy. Jego główne działanie polega na pokryciu włosa powłoczką.
Olejek rozmarynowy kupiłaś eteryczny czy może ekstrakt rozpuszczony w oleju słonecznikowym? Który konkretnie?
Cytat:
3 moje naturalne włosy (w sensie koloru, bo stylizacja polegała na miejscowym rozczesywaniu i podkręcaniu suszarko-lokówką)
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=105474
4 moja ślubna fryzura - kręcona lokówką, balejaż ciemny brąz z odrobiną jasnego i trochę pasm blond (rozjaśniaczem....)
Mnie się podobają te 2 kolory, ale nie wiem, co Ci bardziej pasuje do twarzy.
Ze zmianą skrętu po hennowaniu można sobie poradzić.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Pomóżcie mi wymyślić mega ochronną mieszankę na skalp. Oliwa + silikon? Niby wiem, a jak przyszło co do czego to zgłupłam ;P Będę jutro ostro grzeszyć i jak się uda to będę zadowolona że hej
ciekawe, coś tam wykombinowała
Cytat:
Napisane przez michachacha Pokaż wiadomość
Mogę się przyłączyć?
Witaj, zapraszamy Ja z poślizgiem przesyłam odpowiedź, ale muszę sprostować:
cg to metoda polegająca na unikaniu silikonów, pq i innych oblepiaczy, czyli cały konsekwentny system.
Omo to jedynie metoda mycia, podobnie jak mycie odżywką. Oczywiście obie metody mycia mają nierozerwalny związek z cg, ale dopuszczają więcej modyfikacji.
Cytat:
wydaje mi się, że moje włosy dobrze po nich wyglądają
O, to na pewno! Dobrze to ujęłaś - dobrze wyglądają...
Nasze metody są związane z tym, by włosy nie tylko dobrze wyglądały, ale przede wszystkim, by były zdrowe i mocne.

Cytat:
Henna
To ja zrobię lekka edycję i wstawię do FAQ. Co Ty na to?

Cytat:
Napisane przez michachacha Pokaż wiadomość
Bardziej skupiam się na tym, aby po umyciu nie swędziała mnie głowa i nie pojawiał sie łupież, bo jak na razie każda zmiana na inny szampon, naturalny czy nie, właśnie tym się kończyła i musiałam ratować się head&shoulders, który mi je wysusza, dlatego wolałabym go ograniczać
Pewnie dziewczyny już napisały i tylko się powtórzę - i jeden i drugi szampon wysusza skalp. Możliwe, ze Gliss Kur ma mniejsze stężenia i jeszcze tak nie działa, możliwe, że chronią skórę silikony.
Znam ten problem z autopsji. Od zmiany pielęgnacji nie mam ani łupieżu (bo to, co zwykle mam łupieżem bym nie nazwała), ani swędzącego skalpu (chyba że poromansuję ze zwykłym szamponem).

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-08-08 o 11:47
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 12:26   #39080
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

To ja zrobię lekka edycję i wstawię do FAQ. Co Ty na to?
No jak Matka Przelozona uwaza ze sie przyda to jak najbardziej.

Ja robilam odrosty w niedziele i musze przyznac ze kolejna zaleta farby nad henna to mniej packarstwa. Do farbowania potrzebuje tylko zlew, rekawiczki i lustro. Mieszam farbe i nakladam. Czekam 30 minut i splukuje Choc jeden falstart mi sie zdarzyl, Skuter wskoczyl do zlewu (lazi za mna wszedzie i cokolwiek robie strasznie go interesuje) i przylozyl nosek do aplikatora wiec byla akcja czyszczenie noska z farby, wyprosilam go z lazienki ale jak polecialam do sypialni odebrac telefon to kolega sie znow wladowal do zlewu, zdazylam go wyjac zanim zapoznal sie blizej z aplikatorem ale i tak zostal mu slad na tylnej lapce, piekna czerwona plamka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-08, 12:28   #39081
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
A jak to jest z oliwą z oliwek i farbowanymi blond włosami? Gdzieś mi mignęło, że może się zżółcić
Niestety nie słyszałam o tym.

Cytat:
Jak już pisałam, będziemy rozlewać na wypróbowanie...
Ja wolałabym od razu całą butlę. Wiem, zachłanna jestem. Ale wierzę, że będę zadowolona

Cytat:
Wracam po weekendzie w czasie którego wybrałam umywalkę, która nie jest ani korytem ani miską na sałatkę plus kafelki na ścianę, zmierzyłam obiekt z natury (a i tak nie pobrałam jednego wymiaru i nie da się dokładnie namalować w AutoCadzie rzutów )
Nigdy nie robiłam taaaakich zakupów. Ale podziwiam samozaparcia. A jakie to przyjemne, kupować do własnego mieszkanka

Cytat:
Podkładam głowę pod kran i przekręcam w różnych kierunkach. Praktyka czyni mistrzynię
I tu się zgadzam

A ja dziś będę się zdrowo odżywiała - dla duszy, dla ciała, dla włosów - będzie ryba pieczona (nie cała, tylko wielki filet), warzywa i ryż. Mniam

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 12:32   #39082
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
W liceum tak myłam włosy w zasadzie to inaczej sobie nie wyobrażałam

Cytat:
Ja wolałabym od razu całą butlę. Wiem, zachłanna jestem. Ale wierzę, że będę zadowolona
To zamówimy po prostu 2 i się jedną rozleje zrobimy tak by wszyscy byli zadowoleni

Stary 2011-08-08, 12:50   #39083
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
W liceum tak myłam włosy w zasadzie to inaczej sobie nie wyobrażałam

To zamówimy po prostu 2 i się jedną rozleje zrobimy tak by wszyscy byli zadowoleni
Jak mnie będzie stać to pewnie też zechcę coś całego, a jak nie to z rozlewki i najwyżej się później zamówi całość

Kiedyś na obozie był prysznic nagminnie zajęty to poszłam umyć włosy w umywalce, co było głupim pomysłem zważywszy na długość moich włosów wszystko wokół mokre, a włosy wciągało mi do tego spływu gdzie jest korek (zapomniałam jak to się nazywa )

Poszłam spać dziś w ananasie - nie wiem jak włosy się mają, bo fajnie wygląda po wstaniu, małe loczki powychodziły to tak sobie paraduję

Stary 2011-08-08, 12:59   #39084
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
bo one takie kusicielki ja też bym coś chciała, ale nie wiem co, niczego w sumie nie znam
Mgiełko - pracuj, ja też widzę różnicę a co o za żel ostatni był co reanimowałaś włosy to tak ładnego stanu? masz fotkę albo na kwc możesz znaleźć?
hehe no ja tez nic z tego nie znam, ale zobaczymy jak wyjdzie cenowo i może coś wypróbujemy
A ja reanimowałam żelem Artiste tylko tym z fioletową zakrętką - byłam tak zdziwiona jego działaniem. Ma super konsystencję i zapach - bo żel lniany to taki oślizgły glutek dla mnie nooo i kosztyje 3zł za 150ml polecam wypróbować. Ale tak jak tam Eloe pisała ja myję szamponem więc na razie się nie przejmuję, ale jakbym myła odżywką to moze trzeba uważać trochę na ten polimer.

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Chciałam powiedzieć, że w sobotę naolejowałam sie oliwą z oliwek zmieszną z olejem z pestek winogron i garnierem i włosy są świetne.

I jeszcze mnie czeka zakup suszarki z dyfuzorem, bo nie mam.
u mnie po oliwie z morelką nic nadzwyczajnego...
a co do suszarki to istna krucjata się z tego zakupu dla mnie zrobiła.. nie mogę znaleźć suszarki z dyfuzorem z kryzą - nie ma i już!

Seduction Mnie ten ananas nie przekonuje do spania jakoś, mam wrażenie, ze jak ściągnę włosy na czubek i zwiążę to automatycznie rozprostuję to co jest od skalpu go gumki wszystko to co gładko przylega do głowy po związaniu włosów (wiecie o co mi chodzi?)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 13:06   #39085
AguŚ87
Zakorzenienie

zaraz leće w poszukiwaniu Hegrona obym znalazla.
Bo całą noc się drapalam po zmyciu sylikonów barwą
a mam takie pytanie czym zmywacie oleje ? da radę odzywką czy np BD ?

Stary 2011-08-08, 13:11   #39086
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Seduction Mnie ten ananas nie przekonuje do spania jakoś, mam wrażenie, ze jak ściągnę włosy na czubek i zwiążę to automatycznie rozprostuję to co jest od skalpu go gumki wszystko to co gładko przylega do głowy po związaniu włosów (wiecie o co mi chodzi?)
Rozumiem, o co Ci chodzi Zobaczę jaki u mnie będzie efekt, ale rozpuszczę chyba dopiero wieczorem Dam znać później jak to wygląda po rozpuszczeniu, bo wciąż szukam sposobu na spanie i próbuję wszystkiego, co możliwe.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Bo całą noc się drapalam po zmyciu sylikonów barwą

Da radę odżywką zmyć. Dziewczynom się udaje, mi też się udało podczas pierwszego razu

Stary 2011-08-08, 13:12   #39087
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Mi Hegron nie podpasował, ale może Tobie owszem
Oleje zmywam bez problemu BD, odżywką także, ale zwykle w ruch idzie szampon

Stary 2011-08-08, 13:17   #39088
michachacha
Wtajemniczenie

Kupiłam mój pierwszy zestaw do pielęgnacji fal
Na razie umyłam włosy morelową Alterrą z dodatkiem sody oczyszczonej i teraz siedzę z odżywką na głowie z tej samej serii
Zakupiłam jeszcze odżywkę ISANA różową, balsam joanny jajeczny, naftę i wodę brzozową(wyczytałam że działa przeciwłupieżowo a ja ostatnio mam z tym jakiś problem.
Dzisiaj tylko oczyszczę z silikonów, nałożę odżywkę i wetrę wodę brzozową w skalp
michachacha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 13:21   #39089
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Mi Hegron nie podpasował, ale może Tobie owszem
Oleje zmywam bez problemu BD, odżywką także, ale zwykle w ruch idzie szampon
a co uzywasz ciekawego ? ja tutaj sie dowiedzialam ze isana i altera beda za ciezkie na moje wlosy... i mam zoabczyc potersa albo wlasnie hegrona.
Stary 2011-08-08, 13:28   #39090
Rybiorek
Zakorzenienie

ja sie musze przyznac ze .... e ... tego.... akcja denko sie troche rozjechala... ale zeby nie bylo, nie wzielam zadnych odzywek, myjadel albo zelow. To mam i dzielnie zuzywam. Za to w olejkach mam braki wiec to w sumie inny dzial, nie? No pewnie ze inny dzial, to sie nie liczy

to zakupilam

1. olejek na skalp do stosowania 1 raz na tydzien, wlasnie mi sie skonczylo poprzednie opakowanie a osobiscie uwazam ze ta mieszanka jest genialna, niby naklada sie tylko na skalp ale zawsze po myciu sa piekne loki (nakladam na noc)

2. olejek na skalp (i wlosy) do uzywania na codzien, tego nie znam ale sklad mi sie podoba, a wlasnie potrzebuje cos na porost, to co mam ma alkohol i musze przestac uzywac bo mi skalp przesuszylo (czy dziala na porost to nie wiem ale moja psychiczna potrzeba bedzie zaspokojona)

3. no i mgielka do wlosow (tego mi brakowalo, niestety spray z curl junkie mi nie pasowal, nie wiem ale chyba przez sol) - ten spray nie robi frizzu, nie robi kasku za to pachnie przepieknie i zbija loki w grubsze pukle, fajny jak za bardzo sie robije loki przy odgniataniu zelu, a wspominalam piekny zapach? zakupilam pierwszy raz, na razie faza testow ale rezultaty zachecajace (opisane wyzej)

i to bylo cale zamowienie wiec musze siebie sama pochwalic ze bylam dzielna i na odzywki nie patrzylam
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości