Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 13:46   #1171
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Proszę
suknie masz przecudowna.... i możesz mnie zabić ale naszyjnik nie pasuje odwróci uwagę od przepięknej góry sukni kolczyki masz idealne do niej... naszyjnik możesz mieć na poprawiny o ile masz.... albo na jakąś inną imprezkę
Lili & Gabryś

Edytowane przez jagodzia133
Czas edycji: 2011-08-09 o 13:47
jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:49   #1172
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
ano TŻ prosił, prosił aż w końcu wyprosił
żartuje oczywiście
hehe, no to dobrze, nie ma co czekać
A co do rzucania umywalkami itd., przypomniało mi się jak parę lat temu byłam na ślubie w Gryficach. Pod kościół przyszli jacyś dwaj pijaczkowie i gdy wszyscy rzucali ryż w parę młodą, pijaczkowie rzucili ... telewizor. Jakiś stary tv , pamiętający zapewne pierwszy lot na księżyc, ale był to na maxa szok. Do tej pory nikt nie może sobie przypomnieć jak to się stało, że oni dotachali ten tv i nikt nic nie powiedział. Chyba wszyscy byli zbyt zajęci rzucaniem ryżu i składaniem życzeń

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
sukienka świetna a tren wprost cudowny, sliczny jest taki z koroneczki cały
dziękuję, ta koronka mnie urzekła. Kojarzy mi się z prababcią
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Witaj i rozgość się! Już dopisałam Cię do kalendarza. Tak patrzę, że 1 września 2012 to najpopularniejsza jak do tej pory data w naszym kalendarzu - 12 z nas wyjdzie wtedy za mąż A co do trenu, to też mi się wydaje, że go bez problemu podepniesz, musi być taka opcja w sukni. Szkoda by było takie ładne koronki ciągać po podłodze.
dziękuję. Wasze autko jest bardzo fajne, bo ma swój klimat Pochwal się, jak je przyozdobisz. Na pewno zrobicie świetne wrażenie! Będziecie wyglądać jak Kate i William

Maxwelko, i ja Tobie życzę wszystkiego najlepszego
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:50   #1173
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
suknie masz przecudowna.... i możesz mnie zabić ale naszyjnik nie pasuje odwróci uwagę od przepięknej góry sukni kolczyki masz idealne do niej... naszyjnik możesz mieć na poprawiny o ile masz.... albo na jakąś inną imprezkę
Ech, no zobaczę jak to będzie wyglądać... Ale zaczynam się obawiać, że rzeczywiście bez naszyjnika może być lepiej...

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Dziękuję!
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:51   #1174
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
O, znalazłam dwa zdjęcia, na których lepiej to widać
A Ty chcesz takie wysokie wazony? Ja powiem Ci szczerze, że pomimo, że są u nas na sali, to chcę je zlikwidować. Bardzo przeszkadzają w robieniu zdjęć, no chyba, że się je jakoś rozsądnie ustawi, ale jednak zawsze mogą się w kadr wplątać, a po drugie ja jako gość nie lubię, jeśli trafi mi się siedzieć na przeciwko takiego wazonu, bo to przeszkadza w kontakcie z osobami po drugiej stronie stołu. Na ostatnim weselu też takie były i jak chciałam zrobić ze swojego miejsca zdjęcie Parze Młodej to na każdej fotce mam na pierwszym planie mega bukiet, bo nie dało się go nijak ominąć, a w tle dopiero PM.

Wiem, że sporo dziewczyn chce takie wysokie wazony, owszem, wygląda to ładnie i nie zabiera miejsca na stole, nie krytykuję, ale jednak ja ich u siebie nie chcę. Może tylko ja mam takie dziwne odczucia nimi związane?
Stary 2011-08-09, 13:53   #1175
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
To i ja wrzucam swoje kolorowe paznokcie
Podobają mi się

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Po drugie, pragne sie podzielic nowina, ze zmienilam koncepcje jesli chodzi o kolor przewodni. W zasadzie od poczatku bylam za fuksja i nawet nie rozwazalam innych kolorow, ale kobieta zmienna jest i obecnie jestem za brzoskwiniowym! Nasza sala ma sporo zlota, wiec mysle, ze bardzo ladnie sie to wpasuje Moje 3 druhny w brzoskwiniowych sukienkach, druzbowie z brzoskwiniowymi krawatami i jakies dekoracje na stole w tym kolorze. Co myslicie?

(...)
A z innej beczki, dostalam dzis przesylke z Anthony Nolan Foundation!!! Chodzi o zapisanie sie do banku dowcow szpiku!!! Odkad mialam 16 lat marzylam o tym, zeby oddac szpik, ale wiadomo, ze trzeba meic 18 lat, zeby w ogole sie zapisac. 3 dni po wejsciu w pelnoletnosc wyslalam swoje dane, ale nie dostalam odpowiedzi, bo nie mieli pieniedzy na badania, wiec ponowilam to rok temu, a pare tygodni temu dostalam wiadomosc, ze rejestrowac moga tylko osoby zamieszkale na stale w Polsce. Wiec odezwalam sie do brytyjskiej fundacji zajmujaca sie tym i dostalam wlasnie 'narzedzia' do pobrania samplow Ahhh, suuuuper!!!
Koncepcja koloru brzoskwiniowego bardzo do mnie przemawia.
I gratuluję przesyłki i przede wszystkim tego gestu, który zrobiłaś

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:56   #1176
malwus20
Wtajemniczenie

Na weselu dostaliśmy kolejne zaproszenie na ślub i wesele
Na zaproszeniu był o to ten wierszyk :

"Istnieje zwyczaj przychodzenia z bukietami,
lecz my słodyczy jesteśmy smakoszami,
więc jeśli macie ochotę podarować nam kwiatki,
przynieście zamiast nich wino lub czekoladki"

Posyłam go tu bo może jakaś wizażanka chce mieć wierszyk o tym żeby nie przynosić kwiatków

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-08-09 o 13:57
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:00   #1177
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
A u nas jest wręcz na odwrót przeważnie z młodymi siedzą znajomi ew młodsza część rodziny a rodzice gdzieś tam z rodzina siedzą
wiem wiem, dlatego napisałam że u nas inna tradycja

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
ja też myślę tak jak Jagodzia, suknie ma piękną górę ale z naszyjnikiem byłoby tego za dużo.

Cytat:
hehe, no to dobrze, nie ma co czekać
A co do rzucania umywalkami itd., przypomniało mi się jak parę lat temu byłam na ślubie w Gryficach. Pod kościół przyszli jacyś dwaj pijaczkowie i gdy wszyscy rzucali ryż w parę młodą, pijaczkowie rzucili ... telewizor. Jakiś stary tv , pamiętający zapewne pierwszy lot na księżyc, ale był to na maxa szok. Do tej pory nikt nie może sobie przypomnieć jak to się stało, że oni dotachali ten tv i nikt nic nie powiedział. Chyba wszyscy byli zbyt zajęci rzucaniem ryżu i składaniem życzeń

dziękuję. Wasze autko jest bardzo fajne, bo ma swój klimat Pochwal się, jak je przyozdobisz. Na pewno zrobicie świetne wrażenie! Będziecie wyglądać jak Kate i William

o mamo
nikomu się nic nie stało?

Cytat:
A Ty chcesz takie wysokie wazony? Ja powiem Ci szczerze, że pomimo, że są u nas na sali, to chcę je zlikwidować. Bardzo przeszkadzają w robieniu zdjęć, no chyba, że się je jakoś rozsądnie ustawi, ale jednak zawsze mogą się w kadr wplątać, a po drugie ja jako gość nie lubię, jeśli trafi mi się siedzieć na przeciwko takiego wazonu, bo to przeszkadza w kontakcie z osobami po drugiej stronie stołu. Na ostatnim weselu też takie były i jak chciałam zrobić ze swojego miejsca zdjęcie Parze Młodej to na każdej fotce mam na pierwszym planie mega bukiet, bo nie dało się go nijak ominąć, a w tle dopiero PM.

Wiem, że sporo dziewczyn chce takie wysokie wazony, owszem, wygląda to ładnie i nie zabiera miejsca na stole, nie krytykuję, ale jednak ja ich u siebie nie chcę. Może tylko ja mam takie dziwne odczucia nimi związane?
Ja też nie lubie wysokich wazonów, nie widać wtedy gości siedzących na przeciwko.
Wolę jakąś "płaską" dekorację

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 14:00   #1178
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Świetny pomysł! W ten sposób mieszkanie będzie się spłacało "samo"
Na to wlasnie liczymy

Cytat:
Kochana, chyba Cię zamroczyło Odpowiedziałam Ci i ja, i kilka innych dziewczyn Poszukaj dobrze! U mnie będziemy plus świadkowie z małżonkami.
Rany, przepraszam! Faktycznie! Ale ze mnie slepuch :P Dziekuje!!

Cytat:
Ale jak to? Ja jestem zarejestrowana i musiałam tylko oddać krew, bez żadnych próbek
Ja zarowno w polskiej jak i brytyjskiej bazie danych musialam dac probki sliny. W Polsce na patyczek, a tutaj, na Wyspach, musze (przepraszam za slowo, no ale :P) napluc iles tam do takiej probki i wyslac w swiat

Cytat:
Dotko na pewno by ładnie wyglądało gdyby drużbowie siedzieli z wami, ale napisałaś, że macie stolik 6-8 osobowy, więc chyba lepiej jak będziecie siedzieli sami+ świadkowie z osobami.tow. Z drugiej strony gdy świadkowie nie będą mieli os.tow to może być trochę pusto. A nie można by dołączyć czegoś do tego stolika, żeby zmieściło się 10-12os.?

Koło nas będą siedzieli świadkowie, później rodzice i reszta rodziny, ale u nas wszystkie stoły są prostokątne i połączone, poza tym nie ma u nas takiej tradycji, żeby z młodymi znajomymi siedzieć, a my sami też wolimy siedzieć przy rodzicach w tym dniu.
Nie mowilam, ze mamy 6-8 osobe stoly. To byla chyba kicia Z naszymi swiadkami sprawa ma sie tak, ze moja przyjaciolka ma stalego chlopaka, natomiast przyjaciel TZ jest w chwili obecnej sam .. No ale zobaczymy, jak to bedzie wygladalo w przyszlym roku. Ja tez bym chciala, zeby z nami byli rodzice, ale ze swiadkami i ich partnerami robi sie juz 10 osob, a sa jeszcze 4 kolejne osoby (2 druhny i 2 druzbow, z ktorych niektorzy tez maja partnerow. Wiec nie wiem, czy ich po prostu nie usadzic przy jakims stole niedaleko nas, a przy nas rodzice i swiadkowie z os.tow.

Cytat:
A poza tym też mam okrągłe stoły, gratuluję pomysłu i też my jako młodzi, plus nasi świadkowie ze swoimi połówkami siedzimy przy podłużnym A gdzie masz wesele?
Okragle stolu rulezzzzzz :P

Wesele z gorach Jako, ze ja goralka A TZ z Lublina

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Co do brzoskwiniowego koloru to też mi się podoba. A co druhny na brzoskwiniowe sukienki??
Mam bardzo wyrozumiale przyjaciolki i powiedzialy, ze wystapia w jakimkolwiek kolorze Po prostu umowilysmy sie tak, ze ja im funduje material, a one same sobie szyja, zeby kazda slicznie wygladala, bo wiadomo, ze nie do kazdej taki sam styl pasuje Jedna wysoka i szczupla, dwie kolejne srednio-niskie i zwyklej budowy ciala

Cytat:
Co do naszego stołu to będą siedzieć przy nim oprócz nas rodzice i świadkowie (czyli jakieś 10 osób). Mama coś mówiła mi jeszcze o babci ale jak ja wezmę swoją to będziemy musieli też wziąć dziadków o babcie Tż a to dla mnie już za dużo. Bardzo mi się podobają okrągłe stoły ale niestety na naszej sali takich nie ma.
Nie no, moim zdaniem dziadkowie to juz troche za duzo
Co do stolow, to my mielismy do wyboru normalne i okragle. Wybor padl na te drugie, bo jednk piekne sa Nie ma co Poza tym, kierowniczka sali mowila, ze kelnerom o wiele latwiej sie przy takich pracuje, wiec dodatkowy plus.

Cytat:
Co do Krakowskich salonów proponuję się udać na ul. Długą. Tam jest dużo salonów koło siebie. Ja np. byłam w Karinie (w pasażu weneckim) i Karolinie (chyba ) bardzo miła obsługa. Byłam również w Madonnie na Floriańskiej ale tam trzeba się wcześniej zapisać i wiecznie jest tam tłok wiec lepiej iść sobie przed południem w tygodniu (byle nie w weekend). Byłam też w salonie EM (był na Floriańskiej ale podobno przenieśli go na Długą ale nie jestem pewna). Pani tam była mało pomocna. Poprostu przymierzyłam tą JEDNĄ sukienkę, którą chciałam i nie była jakoś skłonna, żeby pokazać mi coś innego.
Tyle mojej wiedzy o krakowskich salonach
Wielkie dzieki Jesli chodzi o madonne na Florianskiej, to umawianie sie wczesniej znaczy kiedy? Myslisz, ze tydzien przed wystarczy?

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
co do kwestii, kto zasiądzie przy nas przy stole weselnym - niestety nie pomogę Ci. Sama mam z tym kłopot..... My mamy niby ciąg stołów, ale jest to podkowa. PM siedzą na na tym krótszym odcinku pośrodku obu stołów.... Trzeba będzie przemyśleć sprawę.

Gratuluję odwagi jeśli chodzi o oddawanie szpiku!!!
No wlasnie .. Ciezka sprawa ogolnie, z tym usadzaniem! A to tylko nas stol! Co to bedzie z reszta! :P

Jesli chodzi o szpik, to nie odbieram tego w kategorii odwagi. Moim zdaniem jest to obowiazek kazdego zdrowego czlowieka. Wierze w karme i w to, ze dobro wraca

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
D0tk4 jeszcze nie widzialam takiego koloru przewodniego- myślę, że może byc bardzo ciekawie
Tez wychodze z takiego zalozenia Ogolnie teraz nie wiem, jak moglam byc za fuksja Brzoskwinia jest delikatniejsza i wydaje mi sie, ze idealnie bedzie do sali i do nas pasowala
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:04   #1179
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

I masz poniekąd rację. Na stole jest miejsce, ale biedni Ci, którzy na przeciwko czegoś takiego siądą. No ale są i tacy, którym to nie przeszkadza.
Na moje okrągłe stoły myślałam znowu o czymś takim. Z naciskiem na te drugie. I oczywiście na dzień dzisiejszy frezje. Mmmmmmm, uwielbiam ich zapach! (załącznik na dole).

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

Posyłam go tu bo może jakaś wizażanka chce mieć wierszyk o tym żeby nie przynosić kwiatków
Identyczny wierszyk był na zeszłorocznych zaproszeniach u kumpla TŻta. Oczywiście dostosowaliśmy się.

A tutaj macie i koniecznie pokażcie swoim TŻtom i całej reszcie męskiej populacji http://www.kwejk.pl/obrazek/148688/n...wa,kobiet.html

No i niech się każdy do tego stosuje!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tulipany-bukiet11.jpg (29,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images1.jpg (9,3 KB, 14 załadowań)

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-08-09, 14:07   #1180
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze mam opcję takich wazonów jak w załączniku, wtedy widoczność będzie lepsza Ja mam okrągłe stoły, więc sobie nie wyobrażam, żegby środku każdego miało nie być wazonu... Taką mam wizję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20_2.jpg (85,5 KB, 18 załadowań)
Stary 2011-08-09, 14:09   #1181
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Nie jestes sama! Mam dokladnie takie same odczucia! Tzn. same wazony sa bardzo ladne, ale jako, ze bedziemy mieli okragle stoly, to nie wyobrazam sobie, zeby czesc z siedzacych tam 8 osob sie nie wydziala na wzajem. Jest tyle pieknych, ale 'niskich' dekoracji .. Na pewno sie na cos fajnego zdecydujemy

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Koncepcja koloru brzoskwiniowego bardzo do mnie przemawia.
I gratuluję przesyłki i przede wszystkim tego gestu, który zrobiłaś
Kolejne mile slowo, dziekuje! Ja ogolnie tym brzoskwiniowym pomyslem jestem zachwycona, ale wiadomo. Fajnie uslyszec pozytywna reakcje od innych
Co do gestu, juz mowilam wczesniej. Jestem strasznie szczesliwa, ze jestem w banku i prosze, trzymajcie kciuki zarem ze mna, zebym okazala sie dla kogos 'blizniakiem'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 14:10   #1182
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mowilam, ze mamy 6-8 osobe stoly. To byla chyba kicia Z naszymi swiadkami sprawa ma sie tak, ze moja przyjaciolka ma stalego chlopaka, natomiast przyjaciel TZ jest w chwili obecnej sam .. No ale zobaczymy, jak to bedzie wygladalo w przyszlym roku. Ja tez bym chciala, zeby z nami byli rodzice, ale ze swiadkami i ich partnerami robi sie juz 10 osob, a sa jeszcze 4 kolejne osoby (2 druhny i 2 druzbow, z ktorych niektorzy tez maja partnerow. Wiec nie wiem, czy ich po prostu nie usadzic przy jakims stole niedaleko nas, a przy nas rodzice i swiadkowie z os.tow.
ups, byłam pewna, że to Ty
Ten pomysł jest chyba najlepszy
Stary 2011-08-09, 14:11   #1183
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dziewczyny, czy jest możliwe usadzenie Młodych także przy okrągłym stole????? Czy raczej nie przystoi mieszać ich z tłumem i lepiej usadzić gdzieś na jakimś honorowym i bardzo widocznym miejscu???

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-08-09, 14:13   #1184
karolinka85
Rozeznanie

Witam wszystkie nowe PM-ki
Maxwelko, wszystkiego naj naj naj...
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:16   #1185
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie lubie wysokich wazonów, nie widać wtedy gości siedzących na przeciwko.
przyłączam się

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Jeszcze mam opcję takich wazonów jak w załączniku, wtedy widoczność będzie lepsza Ja mam okrągłe stoły, więc sobie nie wyobrażam, żegby środku każdego miało nie być wazonu... Taką mam wizję
wg mnie takie już będą lepsze
Stary 2011-08-09, 14:21   #1186
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
ups, byłam pewna, że to Ty
Ten pomysł jest chyba najlepszy
Prawda? Jeszcze z TZ porozmawiam, ale on w tych sprawach wlasciwie caly czas sie ze mna zgadza, wiec to wydaje sie bym najlepsza opcja. dzieki!

Cytat:
Dziewczyny, czy jest możliwe usadzenie Młodych także przy okrągłym stole????? Czy raczej nie przystoi mieszać ich z tłumem i lepiej usadzić gdzieś na jakimś honorowym i bardzo widocznym miejscu???
Mozliwe na pewno jest, ale ja osobisiscie nie jestem fanka takiego rozwiazania. Sami bedziemy mieli okrogle stoly, ale my bedziemy przy podloznym. Po pierwsze, zeby nieco sie wyroznic, a po drugie, zeby byc lepiej widocznym dla gosci, ktorzy w koncu przyjda tam dla nas, prawda? Przy okraglym, ktos by Was zaslanial, a gdybym ja przychodzac na wesele, nie mogla miec dobrego widoku na Mlodych, to srednio by mi sie to podobalo ..
Stary 2011-08-09, 14:26   #1187
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Rany, przepraszam! Faktycznie! Ale ze mnie slepuch :P Dziekuje!!
Nie ma za co

Cytat:
Ja zarowno w polskiej jak i brytyjskiej bazie danych musialam dac probki sliny. W Polsce na patyczek, a tutaj, na Wyspach, musze (przepraszam za slowo, no ale :P) napluc iles tam do takiej probki i wyslac w swiat
A to ciekawe... Ja oddawałam tą krew w Warszawie, nigdy nie słyszałam o pluciu

Cytat:

Okragle stolu rulezzzzzz :P
U nas rodziców usadzimy oddzielnie od nas, ale razem z ich rodzeństwem prawdopodobnie

Cytat:
Jesli chodzi o szpik, to nie odbieram tego w kategorii odwagi. Moim zdaniem jest to obowiazek kazdego zdrowego czlowieka. Wierze w karme i w to, ze dobro wraca
Wychodzę z tego samego założenia. Jeżeli można oddać choremu człowiekowi coś z siebie bez żadnej szkody dla nas, a można uratować mu dzięki temu życie, to dlaczego tego nie zrobić

Cytat:
I masz poniekąd rację. Na stole jest miejsce, ale biedni Ci, którzy na przeciwko czegoś takiego siądą. No ale są i tacy, którym to nie przeszkadza.
Na moje okrągłe stoły myślałam znowu o czymś takim. Z naciskiem na te drugie. I oczywiście na dzień dzisiejszy frezje. Mmmmmmm, uwielbiam ich zapach! (załącznik na dole).

Identyczny wierszyk był na zeszłorocznych zaproszeniach u kumpla TŻta. Oczywiście dostosowaliśmy się.
Śliiiiiiiiiiiiiiiiiiiczny yyyyyyyyyyyyyyyyyy ten wysoki wazon!!!!!!!

No nas też czeka szukanie wierszyka, bo chcemy alkohol zamiast kwiatów i pieniądze zamiast prezentów

Cytat:
Pewnie jest możliwe, ale moim zdaniem młodzi powinni być przodem do wszystkiego i wszystko ogarniać wzrokiem, a tak to siłą rzeczy do czegoś będą tyłem i nie wyglądałoby to zbyt dobrze... Poza tym muszą być dobrze wyeksponowani

Cytat:
Napisane przez karolinka85 Pokaż wiadomość
Maxwelko, wszystkiego naj naj naj...
Dziękuję!!!

Cytat:
wg mnie takie już będą lepsze
To dobrze, bo te akurat mam w cenie za talerzyk, a za każde inne musiałabym dodatkowo płacić
Stary 2011-08-09, 14:34   #1188
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, bo te akurat mam w cenie za talerzyk, a za każde inne musiałabym dodatkowo płacić
no to super
Stary 2011-08-09, 14:36   #1189
maxwelka
Zakorzenienie

Oooooo, to jest idealny welon dla mnie!!! Długi + krótki, odpinane

http://moda.allegro.pl/welon-dlugi-7...748770385.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 70_280merezkaszeroki.jpg (33,5 KB, 18 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 14:36   #1190
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

mi też siępodobają wysokie wazony ale są nie poręczne... jeśli moja sala będzie miała jakieś mniejsze wazony to pewne wezmę mniejsze a jeżeli tylko te wysokie no to trudno...
Lili & Gabryś

Stary 2011-08-09, 14:38   #1191
maruda80
Zakorzenienie

czekam na TŻ i za chwilę idziemy rozejrzeć się za obrączkami, a właściwie z zamiarem kupna

pozdrawiam

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:39   #1192
whitepower
Raczkowanie

Hej! ja dołaczyłam do Was w czerwcu i wydawało mi się jeszcze daleko daleko do ślubu, a teraz czas zaczął przyspieszac, mam dorywcza prace, ale strasznie trudną - związaną z moim zawodem. Może nie tyle trudną co żmudną...
ale odwale to zlecenie i koniec, trza szukać dalej.
Co do finansów, to cóż ja już jestem magistrem, ale robie jeszcze drugi kierunek - i taki zawód chce w przyszłości wykonywać. Póki co bieda u mnie, łapie się czego moge, byle tylko doświadczenie zdobyć i być wartościowym obiektem na rynku pracy:P

Mam pytanie co do wystroju kościoła, czy orientujecie się ile to kosztuje? chodzi mi o minimum stroiki niewielkie na ławkach, ubrane krzesła i jakiś bukiecik przy ołtarzu. Mam na myśli Lublin, z góry dzięki

30.06.2012
whitepower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:39   #1193
jagodzia133
Zakorzenienie

a mi się strasznie podoba ten strzępniony który wstawiała tutaj sztuczka ma to coś... bo te zwykłe są takie przyklapnięte a ja mam zawsze przyklapnięte włosy i przez to mi sie źle kojarzy... dlatego muszę to dobrze przemyśleć...
Lili & Gabryś

Stary 2011-08-09, 14:40   #1194
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Hej Lachonki!
O maaatko - nadrabiam Was od rana i tak samo od rana cytuję - ciekawe czy w pół godziny (bo tyle mi zostało do końca stażu :p) zdążę Wam odpisać

Maxwelko wszystkiego co najlepsze, najpiekniejsze i najkochańsze w dniu urodzin

Witam wszystkie nowe PMki Przepraszam, że nie z osobna tylko hurtem, ale hurtem przyszłyście

Cytat:
Napisane przez Kawuszkaa Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji, że ma obronę przed ślubem?
Jaaa... Obrona mgr chyba 25 czewrca, ślib 21 lipca Damy radę!

Cytat:
aaa laski zamawiam tą podwiązkę o której wczoraj sie tak rozpisałyśmy
Super

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Mi bardziej chodziło o coś na zasadzie że mieszka córka z ojcem pod jednym dachem. Codziennie awantura albo odzywają się do siebie raz na tydzień i to też z łaska. A potem przed rodziną szopka jak to córka kocha tatusia
Podpisuję się pod tymi słowami, że w takim przypadku jest to smutna szopka - byłam raz na takim ślubie, gdzie ojciec z córką od dawna darł koty, nie rozmawiali w ogóle ze sobą a tu proszę - prowadzenie do ołtarza :/ W dodatku oboje mieli takie miny jak "idź stąd i nie wracaj" więc zupełnie nie rozumiem dlaczego zdecydowali się na ten element... Tak ogólnie prowadzenie do ołtarza uznaję za bardzo ładny zwyczaj, nawet na początku chciałam, ale mój tatuś poprosił żeby nie robić tego bo już się stresuje na samą myśl, no ale gdybym baaardzo chciała to się zgodzi - kochany jest, ale skoro ma go to krępować to dam mu wolne w tym dniu, niech się cieszy i po swojemu to przeżywa TŻ też powiedział, że nie chciałby stać sam pod ołtarzem... W dodatku uważam, że mój Ojcze już oddał mnie TŻowi, szczególnie że razem mieszkamy No i tym sposobem podejdziemy do ołtarza razem z TŻem i bardzo się z tego cieszę

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Moja mama właśnie dzwoniła- mówi, że moja siostra jej nakłamała, ze bede miec filetowe buty. Na poczatku sie oburzyła, ale własnie sobie to przemyślała, że jej sie to bardzo spodobało. Mysle, że może być fajnie i do tego jakieś ozdoby w kolorze butów!!!

Oczywiście butów filoetowych miec nie bede ale jakieś beżowe, złote lub kawa z mlekiem na pewno!
Cooo :/? A po co taką głupią plotkę Twoja siostra zapuściła? O co jej może chodzić? Rozumiem, jakby była gorrrącą 16stką, która "tes by jus kciała ", no ale przecież to już dorosła kobieta... :/
BTW - masz coś do fioletowych butów ?

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Powiem Wam szczerze, ze mam rpoblem z dobroem kolu przewodniego. Sala w złocie(bardziej brązie) mnie urzekła, ale jakie do tego kwiaty i buty?

Może , któraś bedzie miec jakiś pomysł?
Ja podobnie jak laseczki doradziłabym beż, ewentualnie szampan - na jedno wyjdzie, łatwo dorwać jakieś lekko połyskliwe dodatki jak np. wstążeczki i wtedy byłoby naprawdę ładnie A z bukietem możesz zrobić tak, że (o ile masz idealnie białą suknię, nie pamiętam czy nie jest przypadkiem lekko śmietankowa) kwiaty białe, za to żeby wokół trzonka obwiązana była beżowa/szampańska kokardka

Cytat:
dziękuję. Miło, że Wam się podoba, bo jak pokazałam bratowej, to stwierdziła, że prosta i brzydka i będę wyglądała jak gość weselny, a nie jak PM
Że co słucham?! Powiedz jej, że sama jest brzydka i prosta (no, że jest prostą babą ;p) - co to w ogóle za tekst?! Nie przejmuj się durnymi gadkami Tak jak dziewczyny Ci już pisały - to będzie TWÓJ dzień i wszystko ma być po Twojemu Suknia jest moim zdaniem przepiękna - myślę, że prezentowałabyś się cudownie I co to za tekst, że będziesz wyglądała jak gość... Panna Młoda to Panna Młoda
PS. Ciekawi mnie, jaką "piękną" i pewnie "jedynie słuszną" suknię miała ta Twoja wredna bratowa Masz jakieś foto ?

Cytat:

Mój dziadzio jak mnie pierwszy raz widział z czerwonymi paznokciami właśnie coś mówił, żebym mi sie po paznokciach nie zachciało czegoś innego kur********
Haha dobry dziadzio

Cytat:
To i ja wrzucam swoje kolorowe paznokcie
Jeeej ależ Ty masz piękne dłonie i paznokcie :ślina: Naprawdę, chciałabym mieć takie ładne, ten kształt...

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

Bardzo fajny ten wierszyk, jeszcze żaden z prośbą o winko zamiast kwiatów tak mi się nie podobał Hehe co prawda w gratisie wpadają jeszcze czekoladki, ale to akurat nie problem - słodyczy nigdy dość

A tak dla frajdy wrzucam Wam foto pani Madry Modrej (Gladiatorzy, Amazonki, Bar...) w "sukni ślubnej" Pięknie wyglądała, nieprawdaż ? I ta zacna poza... Bosh, że też nikt jej nie nauczył, że nie staje się jak kot sr.aj.ący w puszczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Magda_Modra.jpg (32,7 KB, 54 załadowań)
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:41   #1195
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Oooooo, to jest idealny welon dla mnie!!! Długi + krótki, odpinane

http://moda.allegro.pl/welon-dlugi-7...748770385.html
też go wczoraj oglądałam
Stary 2011-08-09, 14:43   #1196
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whitepower Pokaż wiadomość
Hej! ja dołaczyłam do Was w czerwcu i wydawało mi się jeszcze daleko daleko do ślubu, a teraz czas zaczął przyspieszac, mam dorywcza prace, ale strasznie trudną - związaną z moim zawodem. Może nie tyle trudną co żmudną...
ale odwale to zlecenie i koniec, trza szukać dalej.
Co do finansów, to cóż ja już jestem magistrem, ale robie jeszcze drugi kierunek - i taki zawód chce w przyszłości wykonywać. Póki co bieda u mnie, łapie się czego moge, byle tylko doświadczenie zdobyć i być wartościowym obiektem na rynku pracy:P

Mam pytanie co do wystroju kościoła, czy orientujecie się ile to kosztuje? chodzi mi o minimum stroiki niewielkie na ławkach, ubrane krzesła i jakiś bukiecik przy ołtarzu. Mam na myśli Lublin, z góry dzięki
ostatnio pytałam koleżanki kwiaciarki ile bierze za taki wystrój to tak 400-500zł. A taki full wypas to 600zł zależy to od wielkości kościoła... ILE JEST OŁTARZY BOCZNYCH CZY WOGÓLE SĄ ITD.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
A tak dla frajdy wrzucam Wam foto pani Madry Modrej (Gladiatorzy, Amazonki, Bar...) w "sukni ślubnej" Pięknie wyglądała, nieprawdaż ? I ta zacna poza... Bosh, że też nikt jej nie nauczył, że nie staje się jak kot sr.aj.ący w puszczy
BŁAGAM NIE WSTAWIAJCIE TAKICH FOTEK jak tak można?? jak wie że krzywo chodzi i stoi to mogła mieć długą suknię anie krótką
Lili & Gabryś

Stary 2011-08-09, 14:47   #1197
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Maxwelko wszystkiego co najlepsze, najpiekniejsze i najkochańsze w dniu urodzin
Dziękuję kochana!!!

Cytat:
Jeeej ależ Ty masz piękne dłonie i paznokcie :ślina: Naprawdę, chciałabym mieć takie ładne, ten kształt...
Paznokcie są nie do końca moje, bo jest na nich żel, ale w tej chwili nie są ani przedłużone, ani nic, więc kształt jest rzeczywiście mój - no i długość palców też tak że dziękuję za komplement Całe życie mi mówili, że jestem zmarnowanym talentem pianistycznym

Cytat:
PO.RAŻ.KA.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
też go wczoraj oglądałam
Możemy mieć takie same welony

Cytat:
ostatnio pytałam koleżanki kwiaciarki ile bierze za taki wystrój to tak 400-500zł. A taki full wypas to 600zł zależy to od wielkości kościoła... ILE JEST OŁTARZY BOCZNYCH CZY WOGÓLE SĄ ITD.
I można się też podzielić dekoracjami i opłatą za nie z parą przed lub po, tak zrobiła moja przyjaciółka
Stary 2011-08-09, 14:57   #1198
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze nie wiem dokładnie jaka będzie dekoracja, ale na pewno nie ta, która oferują razem z autem w standardzie, bo jest w takim kolorze bladego różu, a do niczego mi to nie będzie pasowało Więc muszę wymyślić coś swojego.

Cytat:
Ja nie mówię, żeby nic nie było na środku, zwłaszcza jak macie okrągłe stoły, ale wysokie wazony z wielkimi bukietami trochę zaburzają widoczność. Moim zdaniem im mniej się rzucają w oczy, tym lepiej, w końcu dekoracja ma być dopełnieniem sali, wg mnie oczywiście

Cytat:
No nas też czeka szukanie wierszyka, bo chcemy alkohol zamiast kwiatów i pieniądze zamiast prezentów
My nie będziemy dawać wierszyka o pieniądzach, bo i tak rodzinka zawsze daje koperty. Ale zależy to od zwyczajów, jeśli u Was jest tak, że zazwyczaj silą się na prezenty w postaci przedmiotów, a Wam zależy na kasie, to można zamieścić taki wierszyk. I chociaż jest to praktykowane, to jest dość nieeleganckie wg mnie, ale to tylko moje zdanie Nie obrażajcie się, jeśli któraś chce dać wierszyk o kasie.
My poprosimy prawdopodobnie tylko o wino zamiast kwiatów.

Cytat:
przyłączam się
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie jestes sama! Mam dokladnie takie same odczucia! Tzn. same wazony sa bardzo ladne, ale jako, ze bedziemy mieli okragle stoly, to nie wyobrazam sobie, zeby czesc z siedzacych tam 8 osob sie nie wydziala na wzajem. Jest tyle pieknych, ale 'niskich' dekoracji .. Na pewno sie na cos fajnego zdecydujemy

To dobrze wiedzieć, że jest kilka osób, którym też niższe wazony się podobają. Bo normalnie na każdym weselu są te wysokie wazony teraz.

Dotk4
, koncepcja brzoskwinki mi też się bardzo podoba! Sama będę miała w dekoracjach coś z pomarańczu, ale raczej pastelowego.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
mi też siępodobają wysokie wazony ale są nie poręczne... jeśli moja sala będzie miała jakieś mniejsze wazony to pewne wezmę mniejsze a jeżeli tylko te wysokie no to trudno...
Ja właśnie też nie wiem czy mają coś alternatywnego u mnie w lokalu czy tylko te wysokie. W razie czego wypożyczę może z jakiejś firmy dekoratorskiej, bo poza dekoracją za Młodymi to nic tam nie będę dawać od siebie/zmieniać, ale wazony bym chciała mieć niskie.

Cytat:

Ojejku, a kto to jest w ogóle? I co za masakryczne buty ma!
Stary 2011-08-09, 15:02   #1199
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Pewnie jest możliwe, ale moim zdaniem młodzi powinni być przodem do wszystkiego i wszystko ogarniać wzrokiem, a tak to siłą rzeczy do czegoś będą tyłem i nie wyglądałoby to zbyt dobrze... Poza tym muszą być dobrze wyeksponowani
No właśnie młodzi muszą być na widoku, a ja tak najchętniej siedziałabym ze wszystkimi. Szczególnie z tymi moimi znajomymi kochanymi. A ich to z osobami tow. nawet do jednego stolika nie pomieszczę (nasze okrągłe mają max. 14 miejsc). No i kurka wolałabym żeby rodzice siedzieli z "rówieśnikami", a my + świadkowie to dla mnie za mało jak na jeden stolik, a wszystkich znajomych nie pomieszczę i tak mi się mętlik w głowie robi. A z okrągłych stołów nie zrezygnuję, oj nie!!!!!!!!

Cytat:
Mozliwe na pewno jest, ale ja osobisiscie nie jestem fanka takiego rozwiazania. Sami bedziemy mieli okrogle stoly, ale my bedziemy przy podloznym. Po pierwsze, zeby nieco sie wyroznic, a po drugie, zeby byc lepiej widocznym dla gosci, ktorzy w koncu przyjda tam dla nas, prawda? Przy okraglym, ktos by Was zaslanial, a gdybym ja przychodzac na wesele, nie mogla miec dobrego widoku na Mlodych, to srednio by mi sie to podobalo ..
No i jeszcze jest jeden powód dla którego chciałabym przy okrągłym siedzieć. Ukryć się w tłumie. Zrównać się z wszystkimi do jednego poziomu i zmniejszyć dystans pomiędzy młodymi a gośćmi. Wiem dziwne poglądy na życie mam.

Cytat:

Haha dobry dziadzio
(...)
Dziadzio jest super. Teksty rzuca jak 20 latek, a za rok 80tka się szykuje.
Tylko teraz biedny ponad 2 tyg w Zabrzu leży po operacji na sercu. I jakoś nie widać, żeby szybko wrócił. No i robi się strasznie nieprzyjemny przez to

O to jakaś celebrytka, tak???
No też tak wygląda

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-08-09, 15:03   #1200
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
I można się też podzielić dekoracjami i opłatą za nie z parą przed lub po, tak zrobiła moja przyjaciółka
no ja tak będę robiła właśnie bo jedna dziewczyna będzie miała przede mną ślub i się spotkamy obgadamy kolorystykę i się złożymy...
Lili & Gabryś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości