Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1308 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 19:23   #39211
nez123
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Też mam ten problem

Dziewczyny, podzielcie się infomracją co to jest to KCCC i gdzie to dorwać? Mam ochotę spróbować...
Kinky Curly Curling Custard - stylizator Więcej Ci pewnie powie Eloe, moje pudełeczko dopiero do mnie leci. A do dostania - tylko za granicą.

Powiem wam, że ten Potter's z ginko nie taki zły jak myślałam Włosy super oczyszczone, bardziej miekkie...chyba będę się musiała do niego przekonać.
Zdjęcia po wczorajszym myciu...(puch i trochę mniej sucho) . 2. zdjęcie po spięciu

Eloe Uwielbiam Twoje włosy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06101.jpg (148,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06118.jpg (121,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06123.jpg (190,3 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2011-08-09 o 21:11
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 20:18   #39212
Charlotta_Charlotta
Raczkowanie

Dziewczyny POMOCY!
CG jestem od 1,5 miesiąca, moja pielęgnacja:
mycie skalpu: odzywka Isana z olejkiem babassu( raz w miesiącu szampon z SLS), następnie odżywka jajeczna z Joanny + gliceryna + żel aloesowy.
Bez spłukiwania odzywka z Joanny: Naturia len i rumianek.Włosy schną naturalnie. Tak, tak wiem jeszcze musze olejowac włosy jestem na etapie wybierania odpowiedniego olejku (pewnie bedzie to ze slodkich migdałów)
i teraz mój problem... zauwazylam, ze odkad myje wlosy odzywka, podczas mycia(bo wlosow juz nie czesze) wypada mi dwa razy albo i trzy razy wiecej wlosow czy tez tak macie? czy mam martwic sie? Jesli tak to moze zaproponujcie mi jakies kosmetyki, wcierki(wode brzozowa stostuje nieregularnie), ampulki etc na wypadnie wlosow zgodne z metoda CG?

Z góry dziękuje

Edytowane przez Charlotta_Charlotta
Czas edycji: 2011-08-09 o 20:21
Charlotta_Charlotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 20:27   #39213
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta_Charlotta Pokaż wiadomość
Dziewczyny POMOCY!
CG jestem od 1,5 miesiąca, moja pielęgnacja:
mycie skalpu: odzywka Isana z olejkiem babassu( raz w miesiącu szampon z SLS), następnie odżywka jajeczna z Joanny + gliceryna + żel aloesowy.
Bez spłukiwania odzywka z Joanny: Naturia len i rumianek.Włosy schną naturalnie. Tak, tak wiem jeszcze musze olejowac włosy jestem na etapie wybierania odpowiedniego olejku (pewnie bedzie to ze slodkich migdałów)
i teraz mój problem... zauwazylam, ze odkad myje wlosy odzywka, podczas mycia(bo wlosow juz nie czesze) wypada mi dwa razy albo i trzy razy wiecej wlosow czy tez tak macie? czy mam martwic sie? Jesli tak to moze zaproponujcie mi jakies kosmetyki, wcierki(wode brzozowa stostuje nieregularnie), ampulki etc na wypadnie wlosow zgodne z metoda CG?

Z góry dziękuje
Zgodny z metodą jest Garnier Neril do zakupienia w aptece. Jednak są dwa składy: ten co podawałam ja w wątku analizowym może przesuszać bodajże skalp, a drugi skład podany na KWC jest lepszy.

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-08-09 o 20:30
seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 20:44   #39214
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Też mam ten problem
Masaaaakra, nie sądziłam, że będzie aż tyle

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
co zamówiłaś, że tyle wyszło?
wrzuciłam do koszyka wszystko to co wymieniałam kilka stron temu, z tym że np. hydrolat 100ml, a nie 50 i jedwabiu też jakoś więcej, no i w sumie dodałam jedną rzecz nie włosową za 10 coś tam no i tyle wyszło ogólnie myślałam, że wydam tak maks do 100zł, ale jak myślę co mogłabym odjąć to nie mam pojęcia

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 20:55   #39215
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
W lekko wilgotne włosy wciskam brylantynę
Witaj
Widziałam skład tej brylantyny... Anuśka dobrze pisze - wazelina, parafina, zapachy. Masakra ogólnie
Dobrze, że myjesz włosy szamponem z siarczanem. Nie ma nic złego w używaniu wazeliny i parafiny właśnie pod warunkiem takiego zmywania - prosty szampon z sls lub sles i podobne.
Jeśli jednak liczysz na cokolwiek więcej prócz zabezpieczenia włosów przed puszeniem, to możesz się zawieść. Ona tylko powstrzyma ucieczkę wody z włosa. To właśnie dlatego po zastosowaniu miast puchu masz piękne loki.
Osobiście do tych celów preferuję olej - nie dość, ze zabezpieczy, to jeszcze odżywi. Prafina obciąża mi włosy. Zrezygnowałam z niej już jakiś czas temu, a brylantynę - też miałam - próbowałam wcierać w stopy, ale wyrzuciłam.

Cytat:
Napisane przez krolikk Pokaż wiadomość
dłuuuuga lektura przede mną
powodzenia!

Cytat:
Eloe, ale mnie oświeciłaś
to znaczy?

Cytat:
Zdjęć nie dawałam, więc nie znajdziesz
szkoda.
Cytat:
Dziś już widzę je jako ciemny, chłodny brąz, a nie czarny Tak mięciusio wyglądają, że ma się je ochotę dotykać i dotykać.. Uwielbiam Twoje zdjęcia
dziękuję
Właśnie robiłam przy dziennym świetle i widać prawdziwy kolor. Chociaż gdyby było słońce, to widać by było resztkę kasztanka

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:05   #39216
AjriszMarta
Zakorzenienie

Nusia - i dlatego ja się boję mazideł czy innych sklepów tego typu
Cytat:
Tak, tak wiem jeszcze musze olejowac włosy jestem na etapie wybierania odpowiedniego olejku (pewnie bedzie to ze slodkich migdałów)
W lecie nie musisz, ale warto zrobić maskę z dużą zawartością oleju
Cytat:
i teraz mój problem... zauwazylam, ze odkad myje wlosy odzywka, podczas mycia(bo wlosow juz nie czesze) wypada mi dwa razy albo i trzy razy wiecej wlosow czy tez tak macie?
To niedobrze, odstaw tę Isanę z babassu i myj czymś innym, z ampułkami poczekaj, bo może mieszkom Isana nie leży i się samo uspokoi. Joanna lniana nadaje się do mycia

O: maska miód + cytrynka + emulsja z mocznikiem i salicylowym + kokosowy + lniany + wax avocado
1,5 x M: szampon dzieciowy z Lidla, raz wszystko, drugi raz grzywka
O b/s: żel aloesowy na ociekające (w skalp) <pielucha> kropla różowej artiste i Gliss Kur b/s (ze silikonem).

Ogólnie: po poprzednim myciu byly lekko gumowate - awokado w waxie, miałam rozmajać ale nie mam pomysłu.
Ściemniały mi! Tego najstarsi górale nie słyszeli, żeby po trwałej włosy ściemniały!! Łuski się domknęły czy co? :P

Czas na fotki:
1. dzień następny czyli szukamy sposobów na reanimację (bo na czas spania nic nie pomoże, tylko spać na brzuchu ;] )
2. godzina po myciu, nie odgnieciony żel aloesowy

Z rozpędu napisało mi się "lniany" - to znak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie600.jpg (51,1 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie606.jpg (48,8 KB, 54 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:07   #39217
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Kinky Curly Curling Custard - stylizator Więcej Ci pewnie powie Eloe, moje pudełeczko dopiero do mnie leci. A do dostania - tylko za granicą.

Powiem wam, że ten Potter's z ginko nie taki zły jak myślałam Włosy super oczyszczone, bardziej miekkie...chyba będę się musiała do niego przekonać.
Zdjęcia po wczorajszym myciu...(puch i trochę mniej sucho) . 2. zdjęcie po spięciu
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Masaaaakra, nie sądziłam, że będzie aż tyle
Ja byłam na to przygotowana

Stary 2011-08-09, 21:10   #39218
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Może to nie jest łupież, a wysuszony naskórek?
Raczej nie, bo nie jest suchy (chyba, że wysuszony naskórek nie musi być suchy)
Cytat:
Wcierasz coś w skalp?
Nie, za leniwa jestem. Ale muszę zacząć. Bardzo zaczęły mi wypadać włosy. Nawet vitapil nie pomaga.
A wypadają naprawdę bardzo, zaczęłam się tego bać.
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
A jutro kurka w teren, będę piękna dla kaczek i pająków :P
Kaczkom i pająkom będzie miło
W piątek jadę do rodziców na podkarpacie, ale za Rzeszów, czyli dalej od Ciebie, będzie ciekawie: obwodnica i autostrada w budowie coś dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez bea12 Pokaż wiadomość
Znalazlam taka stronke:

http://estyl.pl/kosmetyki-organiczne.html?p=2

moze tu znajdziecie cos dla siebie. Te, ktore mieszkaja w Warszawie
moga zajrzec do ich sklepu.
Bardzo ciekawe są produkty johna mastersa, ale drogie.
Ale nie mogę teraz, bo muszę zużyć to co mam

Cytat:
co zamówiłaś, że tyle wyszło?
Mnie zawsze tyle wychodzi, czasem dwa razy więcej (zamawiam jeszcze kremy).
Ale to nie znaczy, że wszystko jest mi potrzebne. Jestem zakupoholiczką (to nie żart, naprawdę niestety)
Cytat:
czy to jest reklama?
Nie mogę znaleźć informacji, ale pamiętam, że estyl współpracuje z wizażem czy coś w tym rodzaju, więc to nie jest reklama.

Cytat:
Ja dodam tylko link
Cytat:
Blond aniołek z loczkami. Bardzo podoba mi się zdjęcie ze spiętymi włosami.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:11   #39219
Eloe77

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
Moje marne jak na razie falki
Mam pytanie Gdzie te falki? Bo ja widze same pięknie skręcone loki! Fal ani widu ani słychu
Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
nok, nie podcinam, zobaczymy co z nich bedzie. jednak ostatnio pare fryzjerek stwierdzilo ze cudu z nich nie bedzie bo są tak gęste, cięzkie i tak ich duzo.. moze sie mylą.
Gęste i ciężkie ma Indios. Z nich cud loki na głowie. Podobnie Małgosia - tez ma sporo gęstych włosów i z nich piekne loki (ale skąpi nam zdjęcia ). Podobne loki miała Wilczex, prawie do pasa
Cud będzie. Już my się o to postaramy
A jak ilośc Ci wadzi, to ja chętnie wezmę. Mam braki
Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
odżywkę b/s wezmę jakąś Joannę (szukałam ich wczoraj w Kauflandzie i nie ma ani jednej )
Nie wiem, w jakiej części miasta buszujesz, ale Naturie są zwykle na 2. piętrze w Feniksie w Rynku.
Cytat:
piję 2 kubki pokrzywy i biorę skrzypovitę od jakiś dwóch tygodni, czy od tego mogę się osłabić? bo mama wmawia mi że to od tego obudziłam się dzisiaj z bólem i zawrotami głowy
Jeśli ewentulane braki witaminy B mogą do tego doprowadzić, to tak. Moim zdaniem winę ponosi co innego, bo w końcu skrzypowita ma witmainę B.
Może by nie denerwować mamy, ogranicz pokrzywe do 1 kubka dziennie?
Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość

Eloe
, Twoje włosy są jak marzenie.
dziękujemy
Nie martw się różnymi efektami po myciu. Przez jakiś czas można spodziewać się całkiem odmiennych zachowań. Później sprawa zaczyna być nieco bardziej przewidywalna - co nie oznacza, że i ja nadal po każdym myciu z niecierpliwością nie czekam na efekt To trochę jak z przewidywaniem pogody... Będzie lok albo nie
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
O nie, kolejna rzecz do wypróbowania Jak mam uskuteczniać akcję denko?
Zapisz sobie na łiszliście i zakup po akcji denko albo zamiast żelu aloesowego. Pantenol też zawiera ekstrakt z aloesu, ale mniej.
Przecież będzie potrzebny!
Cytat:
Wniosek: kosmetyki, których nie lubię mogę używać w jednym myciu tylko pojedynczo (sprawdziło się to po raz kolejny)
Mam nadzieję, że skóra głowy tym razem nie odczuła nieprzyjemności.
Cytat:
Eloe, loki boskie, gładkie, bez puchu (jak zwykle), ideał.
dziękujemy ślicznie
Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Teoretycznie wiem, że unikamy gumek, ale nie bardzo umiem je podpinać, a do warkocza to jeszcze długo się zejdzie.
A z tym spieszeniem się, to wiesz jak jest. Chciałoby się JUŻ
Wyobrażam sobie Sama sie spieszyłam. jednak co ma się stać, na pewno nastąpi. Warto być cierpliwą i konsekwentną w pielęgnacji.
Podpinać też się nauczysz. Popróbuj, przydaje się

Cytat:
mam do was pytanie, dziewczyny ile czasu trzeba stosować metodę CG, żeby doczekać się pierwszych efektów?
Przynajmniej dwa, trzy miesiące, choć to indywidualne i zależy od tego, jakich efektów oczekujesz.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-09, 21:16   #39220
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda.
Wrzucę następnym razem jak zmienię zestaw, bo na razie w kółko to samo i nic nowego na włosach się nie dzieje, więc nie ma co oglądać

To jak będziesz mieć okazję to zrób też zdjęcie w słońcu

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Ja dodam tylko link
Dziękuję ślicznie

Stary 2011-08-09, 21:32   #39221
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Czas na fotki:
1. dzień następny czyli szukamy sposobów na reanimację (bo na czas spania nic nie pomoże, tylko spać na brzuchu ;] )
2. godzina po myciu, nie odgnieciony żel aloesowy
Bardzo podoba mi się Twoja fryzurka. Nie widać buzi, ale z boku ślicznie wygląda.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Zapisz sobie na łiszliście i zakup po akcji denko
Oj, długo musiałabym czekać
Cytat:
albo zamiast żelu aloesowego. Pantenol też zawiera ekstrakt z aloesu, ale mniej.
Przecież będzie potrzebny!
Ta wersja bardziej mi się podoba. Zwłaszcza, że niedługo cien aloesowy się skończy, a bardzo trudno go dostać
Cytat:
Mam nadzieję, że skóra głowy tym razem nie odczuła nieprzyjemności.
na szczęście ze skalpem jest ok. Uważam, nakładam z dala od skalpu
Ale tigi ds jest beznadziejne w połączeniu z tigi bs/stylizatorem. Miałam na głowie strąki.

Stary 2011-08-09, 21:36   #39222
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Nusia - i dlatego ja się boję mazideł czy innych sklepów tego typu
Ja też się bałam, dlatego się tak wstrzymywałam ale uznałam, że skoro mam jakieś tam pieniądze, które mogę przeznaczyć na włosy to w końcu się za to wezmę, a nuż po zastosowaniu zdarzy się cud włosowy

Pracuję nad sobą
Stary 2011-08-09, 21:40   #39223
Eloe77

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
wczoraj wklejalam wam fotkę moich nowych pięknych fal a dzisiaj co ? NICCCCC proste druty
o co chodzi ?
W sumie o wszystko - o pogodę, o to, czy coś z nimi robiłaś, dotykałaś, nakładałaś coś na nie, czy przewracałas się w nocy, przekąłdałaś z prawej na lewą, zwijałaś...
A co z nimi robiłaś?
Cytat:
chyba nie przeskoczą mi z 2c do 3a?
Akurat te dwa typy są bardzo blisko siebie. Nie wydaje mi się, byś miała 2c. Raczej 3a. Dlaczego oceniasz je w ten sposób?
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ja je ścinałam z myślą, że będę nosić wyprostowane
Rozumiem.
Jak przekonać fryzjera? Po prostu mu o tym powiedzieć. Dlaczego ma postąpić niezgodnie z Twoją wolą? W imię czego? Łatwiejszej pracy?
O tyle Twoich włosów nie dam rady się wypowiedzieć - nie wkleiłaś zdjęcia. Zrób sesję z każdej strony, zobaczymy, jak ciąć.
Cytat:
Hmmm, nie wiem. Chyba uznałam, że nie muszę ich moczyć do pierwszego O Pewnie nie doczytałam czegoś?
W sumie nie ma w tym nic złego, ale włos mokry (trzeba trochę go płukać pod wodą) jest przygotowany do przyjęcia odżywki. Woda lekko rozchyla łuskę, więc nieco więcej składników wniknie.
Możesz nie płukać włosów przed nałożeniem odzywki, jeśli masz sporą porowatość. Albo mozesz tego nie robic przed nakładaniem olejów wnikających - one mają taką budowę, że poradzą sobie z przenikaniem.
Cytat:
Super, to myślę, że zamówię sobie to wszystko co napisałam i hydrolatu wezmę 100ml
Agrafka pisała jeszcze o akcesoriach, co dokładnie miała(ś) na myśli?
Nie jestem Agrafką, ale napiszę, że idzie o róznego typu cylindry miarowe, menurki, zakraplacze, łyżeczki ze skalą, buteleczki ze spryskiwaczem, opakowania na kosmetyki itp.
Jeśli nie zamierzasz robić kremów, odżywek, receptur polegających na łączeniu wody z olejem, to możesz sobie większośc darować. Przyda się za to buteleczka ze spryskiwaczem. Chyba że masz taką w domu po jakimś kosmetyku.
Cytat:
co do Eloe, to muszę powiedzieć, że jesteś NIEZASTĄPIONA i nie wyobrażam sobie, że mogłoby Cię kiedyś na tym wątku zabraknąć
bardzo mi przyjemnie czytać takie słowa
Cytat:
A jutro kurka w teren, będę piękna dla kaczek i pająków :P
gdize Pani jeździ, Pani inżynier?

Cytat:
Napisane przez bea12 Pokaż wiadomość
Witajcie,
nie udzielam sie na tym watku, ale Was podczytuje.
Znalazlam taka stronke:

http://estyl.pl/kosmetyki-organiczne.html?p=2

moze tu znajdziecie cos dla siebie. Te, ktore mieszkaja w Warszawie
moga zajrzec do ich sklepu.
WIELKIE DZIĘKI za link. Pisałam do importera, ale nie raczył odpowiedzieć. John Masters
W analizowym kilka produktów na rozkładówkach. Polecam lekturę. cudeńka

Cytat:
Dokładnie. Można kupić na BC
Żadnych polimerów, czysta natura. Utrwala pektyna, czyli cukry proste. Jeśli Twoje włosy lubią, to może się sprawdzić.
Ostrzegam tylko, że KCCC jest wybredne i nie lubi się z wieloma kosmetykami.
Cytat:
Zdjęcia po wczorajszym myciu...(
takie skręty to ja lubię Z suszą i puchem powalczymy. Będzie tylko lepiej!
Cytat:
Eloe Uwielbiam Twoje włosy!
dziękuję
Cytat:
i teraz mój problem... zauwazylam, ze odkad myje wlosy odzywka, podczas mycia(bo wlosow juz nie czesze) wypada mi dwa razy albo i trzy razy wiecej wlosow czy tez tak macie? czy mam martwic sie?
A porównywałas z ilością, która wypadała wcześniej? czy to mniej więcej tyle samo, co wyczesywałaś kiedyś?
To nie musi być powód do obaw - skoro nie czeszemy, większośc wypada właśnie przy myciu. Warto jednak dokładnie przeanalizowac dietę, suplementację. Warto też wcierać choćby żel aloesowy - wzmocni cebulki, a masaż pobudzi ukrwienie skóry głowy.
I zwróć uwagę na to, czy nie wykonujesz zbyt mocnego masażu podczas mycia.
Cytat:
Ściemniały mi! Tego najstarsi górale nie słyszeli, żeby po trwałej włosy ściemniały!! Łuski się domknęły czy co? :P
Może? A co fryzjerka nakładała po płynie?
Poza tym miałaś pewnie zdrowsze włosy niż przed poprzednią trwałą.
Cytat:
Czas na fotki:
Fajowo Bardzo się cieszę, że zrobiłaś sobie loki

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-09, 21:43   #39224
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
A ja mam pytanie...skąd zamawiałaś, jak to do Ciebie leci? no chyba, że mieszkasz dalej niż my

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:43   #39225
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Podobnie Małgosia - tez ma sporo gęstych włosów i z nich piekne loki (ale skąpi nam zdjęcia ).
poczułam się dotknięta
Pokażę Wam zdjęcia z końca czerwca. W tym dniu sporo obcięłam sobie włosy (obcięłam po zrobieniu zdjęcia), więc teraz pewnie będę miała mniej więcej takiej długości jak na zdjęciu

Jeśli chodzi o Knot Today to ja go uwielbiam Jest idealny do stosowania tak, jak zaleca Lorraine. Czyli nałożenie po myciu włosów i bardzo delikatne spłukanie wodą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 032 (21.06.2011) Żel lniany.jpg (44,1 KB, 74 załadowań)

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:54   #39226
Eloe77

Cytat:
Raczej nie, bo nie jest suchy (chyba, że wysuszony naskórek nie musi być suchy)
Chyba musi.
Cytat:
Nie, za leniwa jestem. Ale muszę zacząć. Bardzo zaczęły mi wypadać włosy. Nawet vitapil nie pomaga.
Koniecznie! O tej porze, a nawet bliżej września wielu z nas leciały włosy. Może masz podobnie w tym roku?
Cytat:
Mnie zawsze tyle wychodzi, czasem dwa razy więcej (zamawiam jeszcze kremy).
Mam podobnie Staram się ograniczyć do magicznych 100 zł, ale jakoś tak wychodzi powyżej 200... Potem chodzę z torebką z dziurawą podszewką i ciągle wydaje mnie się, że zapomniałam telefonu. Znajduję go między warstwami
Podobnie klucze, spinki, tabletki od bólu głowy, pomadę do loków, chusteczkę... Ostatnio znalazłam zimową pomadkę z filtrem

Cytat:
Wrzucę następnym razem jak zmienię zestaw, bo na razie w kółko to samo i nic nowego na włosach się nie dzieje, więc nie ma co oglądać
Aj tam aj tam się nie dzieje. Na pewno jest na co popatrzeć!
Cytat:
To jak będziesz mieć okazję to zrób też zdjęcie w słońcu
Postaram się, ale dopiero, gdy Ty zamieścisz swoje
Cytat:
Oj, długo musiałabym czekać
ech, łiszlisty mają to do siebie Ale jak potem realizacja smakuje Jak sałata z winegretem - chodzi dziś za mną cały dzień...
Cytat:
Ta wersja bardziej mi się podoba. Zwłaszcza, że niedługo cien aloesowy się skończy, a bardzo trudno go dostać
Czyli musisz kupić. Nie masz wyjścia Na dodatek może się okazać, ze jakiegoś pożartego przez komary wrocławianina trzeba będzie ratować. Pojawiły się komary cały lipiec nie było... Ech, znowu komarownia się zrobiła, a z tego Wrocław słynie
Cytat:
na szczęście ze skalpem jest ok. Uważam, nakładam z dala od skalpu
Uff
Cytat:
Ale tigi ds jest beznadziejne w połączeniu z tigi bs/stylizatorem. Miałam na głowie strąki.
Za dużo silikonu...

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
poczułam się dotknięta
ale chyba nie pałką?
Cytat:
Pokażę Wam zdjęcia z końca czerwca.
nareszcie coś na ząb od Małgosi Piękny kolor i do tego korkociągas na spodniej warstwie
Cytat:
Jeśli chodzi o Knot Today to ja go uwielbiam Jest idealny do stosowania tak, jak zaleca Lorraine. Czyli nałożenie po myciu włosów i bardzo delikatne spłukanie wodą.
Tak nie nakładałam. Lubię go jako b/s. Ale muszę odgrzebać z pudła Tylko z którego?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-09, 21:55   #39227
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Blond aniołek z loczkami. Bardzo podoba mi się zdjęcie ze spiętymi włosami.

Cytat:
Dokładnie. Można kupić na BC
Żadnych polimerów, czysta natura. Utrwala pektyna, czyli cukry proste. Jeśli Twoje włosy lubią, to może się sprawdzić.
Ostrzegam tylko, że KCCC jest wybredne i nie lubi się z wieloma kosmetykami.

takie skręty to ja lubię Z suszą i puchem powalczymy. Będzie tylko lepiej!
Właśnie moje włosy są dosyć wybredne jeśli chodzi o polimery i produkty do stylizacji Mam nadzieję, że KCCC polubią. A jeśli nie, to odstąpię jakiejś innej kręconowłosej.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie...skąd zamawiałaś, jak to do Ciebie leci? no chyba, że mieszkasz dalej niż my
Nie do końca zamiawałam. Mój brat ze Stanów przyjeżdża na trochę i zaproponował, że może mi przywieść parę rzeczy ( które nawiasem mówiąc, zajmują połowę jego bagażu
Od jakiegoś czasu czaiłam się na zamówienie na curlmart...ale doliczając przesyłkę 40 kilka $ to zamówienie wyszło by na kilka stów, a to na razie nie na moją kieszeń

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2011-08-09 o 21:56
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:55   #39228
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
John Masters
W analizowym kilka produktów na rozkładówkach. Polecam lekturę. cudeńka
Przeczytałam. Pamiętałam, że coś było analizowane.
Skład każdego produktu(JM) jest umieszczony na stronie estylu, a to niestety rzadkość.
Cytat:
Pokażę Wam zdjęcia z końca czerwca.
Małgosiu, super

Stary 2011-08-09, 21:56   #39229
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Pokażę Wam zdjęcia z końca czerwca. W tym dniu sporo obcięłam sobie włosy (obcięłam po zrobieniu zdjęcia), więc teraz pewnie będę miała mniej więcej takiej długości jak na zdjęciu
Jakie piękne czy moje kiedykolwiek będą tak wyglądały?
Coraz bardziej chcę te kosmetyki nie odpuszczę...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 22:01   #39230
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
gdize Pani jeździ, Pani inżynier?
Posiedzieć pod mostem oczywiście
Cytat:
Może? A co fryzjerka nakładała po płynie?
Standardowy śmierdzący utrwalacz (cokolwiek w nim nie jest). Zdrowsze były napewno I dalej są, acz kokosa przyswoiły a już nie chciały przed :P Zrobiło się miejsce :P
Cytat:
Fajowo Bardzo się cieszę, że zrobiłaś sobie loki

Eloe - piękne te Twe sprężyny dzisiejsze

Dziewczyny - wszystkie włoski piękne tylko nie mam głowy żeby odpisywać każdej z Was. A dzisiaj się odważyłam wejść na wizaż w pracy, ale stres że szef wróci i zajrzy był zbyt wielki :P to nie na moje słabe nerwy :P
Cytat:
Pokażę Wam zdjęcia z końca czerwca
Tajemnicze włosy Małgosi Pokazuj częściej

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 22:06   #39231
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Chyba musi.
Tak mi się wydawało. Czyli to coś innego. Wiem co. Moja akcja denko, czyli odżywki z silikonami tak działają w tej chwili
Cytat:
Koniecznie! O tej porze, a nawet bliżej września wielu z nas leciały włosy. Może masz podobnie w tym roku?
Coś za wcześnie jak na mnie. Zawsze leciały na wiosnę i jesień. A teraz w lecie. Jednak obawiam się, że powodem może być reakcja na stres. Miałam okropny rok w szkole, bardzo ciężki (ten będzie jeszcze gorszy).
Czemu nie wpadłam na to wcześniej. Temu ciężko będzie zaradzić....

Cytat:
Mam podobnie Staram się ograniczyć do magicznych 100 zł, ale jakoś tak wychodzi powyżej 200... Potem chodzę z torebką z dziurawą podszewką i ciągle wydaje mnie się, że zapomniałam telefonu. Znajduję go między warstwami
Podobnie klucze, spinki, tabletki od bólu głowy, pomadę do loków, chusteczkę... Ostatnio znalazłam zimową pomadkę z filtrem
Też mi się tak czasem zdarza.
Cytat:
ech, łiszlisty mają to do siebie Ale jak potem realizacja smakuje
Zwłaszcza, że mam jeszcze ochotę na johna mastersa, a to już poważna sprawa

Cytat:
Za dużo silikonu...

Tak, wiem.

Małgosiu, dobrze wydawało mi się, że widziałam już to zdjęcie, co nie zmienia faktu, że nadal bardzo mi się podoba. Piękne grube loki.

Stary 2011-08-09, 22:07   #39232
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w panice raz szukałam tak telefonu, a drugi raz gazu pieprzowego

Cytat:
Aj tam aj tam się nie dzieje. Na pewno jest na co popatrzeć!
Postaram się, ale dopiero, gdy Ty zamieścisz swoje
[/QUOTE]

Wiesz co, to jest szantaż Nie rób mi tego
Patrzę na Wasze włosy to nabawiam się kompleksów
miałam kupić co innego, ale teraz chyba będę kupować teraz tylko kosmetyki włosowe - i ja tak, jak Basia - jestem zakupoholiczką

Małgosiu, włosy cud - miód! Klękłam na kolana To Twój naturalny kolor? Teraz wiem jak piękne włosy ma właścicielka bloga, którego dodałam do ulubionych, aby listę kosmetyków mieć zawsze pod ręką

Stary 2011-08-09, 22:11   #39233
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
miałam kupić co innego, ale teraz chyba będę kupować teraz tylko kosmetyki włosowe - i ja tak, jak Basia - jestem zakupoholiczką
O niee, przeraża mnie to boję się, że i mnie to dopadnie

Pracuję nad sobą
Stary 2011-08-09, 22:12   #39234
Eloe77

Cytat:
Właśnie moje włosy są dosyć wybredne jeśli chodzi o polimery i produkty do stylizacji Mam nadzieję, że KCCC polubią. A jeśli nie, to odstąpię jakiejś innej kręconowłosej.
by się polubiły. Moje go uwielbiają. Na dodatek jest dla nich bardzo wydajny.
Cytat:
Przeczytałam. Pamiętałam, że coś było analizowane.
już się zastanawiam, co by tu włosom dać jeść... Ależ się ucieszą
Choć nie mam co narzekać. ostatni zakup - Togi Love, Peace & Planet cherry b/s był strzałem w dzisiątkę, ale chodziłam przy nim chyba z 30 minut (bo dużo ciuchów TKMaxxxie mają )
Cytat:
Posiedzieć pod mostem oczywiście
To wyjaśnia te kaczki i żabki Ja mam nadzieję, że nie robią prób obciążeniowych, gdy Ty tam się kontaktowi z naturą oddajesz.
Cytat:
Standardowy śmierdzący utrwalacz (cokolwiek w nim nie jest). Zdrowsze były napewno I dalej są, acz kokosa przyswoiły a już nie chciały przed :P Zrobiło się miejsce :P
Ciekawostka... W utrwalaczu nie powinno być sporo kwasnego?
Cytat:
Eloe - piękne te Twe sprężyny dzisiejsze
dziękuję

Idę spać. Miałam co prawda zrobić analizę, ale jestem zadowolona, że wreszcie jestem na bieżąco w wątku
Jutro kilka rozkładówek i się pojawię.
Przyjemnej nocki

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-09, 22:16   #39235
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
O niee, przeraża mnie to boję się, że i mnie to dopadnie
Udaje mi się ograniczyć, że nie kupuję nic, ale znowu jak zaczynam to hurtowo

Cytat:
Idę spać. Miałam co prawda zrobić analizę, ale jestem zadowolona, że wreszcie jestem na bieżąco w wątku
Jutro kilka rozkładówek i się pojawię.
Przyjemnej nocki
Dobranoc

Stary 2011-08-09, 22:17   #39236
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Faktycznie Skręt idzie wyżej
Idzie, idzie, ale najbardziej to by chciała skręcić się grzywka

Cytat:
Nie martw się różnymi efektami po myciu. Przez jakiś czas można spodziewać się całkiem odmiennych zachowań. Później sprawa zaczyna być nieco bardziej przewidywalna - co nie oznacza, że i ja nadal po każdym myciu z niecierpliwością nie czekam na efekt To trochę jak z przewidywaniem pogody... Będzie lok albo nie
Wczoraj dodałam kiepskie zdjęcia, ale po moreli miałam takie ładne mocne fale . Dziś rano jakby mniejsza objętość, a w południe jak się zrobiło wilgotno, to znowu od wysokości ucha się szaleńczo pozwijały i znowu było dużo włosów.
Hihi, emocje

Pisałyście Dziewczyny, że na początku ciężko żyć bez grzebienia, u mnie ciężko żyć, bez dotykania włosów, ale to wina TŻ. Nie może biedak uwierzyć w tą zmianę.
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 22:19   #39237
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
już się zastanawiam, co by tu włosom dać jeść... Ależ się ucieszą
Oj, ja też o tym myślę
Cytat:
Choć nie mam co narzekać. ostatni zakup - Togi Love, Peace & Planet cherry b/s był strzałem w dzisiątkę, ale chodziłam przy nim chyba z 30 minut (bo dużo ciuchów TKMaxxxie mają )
Po ostatnim razie bardzo zraziłam się do odżywek Tigi, nie dotyczy to stylizatora (dziś byłam w TKMaxxxie, ten częstochowski wygląda jak ciucholand i podobno jest droższy od innych).

Stary 2011-08-09, 22:22   #39238
nusia114
Zadomowienie

pytanie Offtopowe, ale potrzebuję na szybko...
kupowała któraś z was coś na gruperze/gruponie? kojarzę, że któraś kupowała jakiś zabieg na włosy czy coś... Jeśli któraś miała do czynienia to bardzo proszę na PW

Pracuję nad sobą
Stary 2011-08-09, 22:23   #39239
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
, u mnie ciężko żyć, bez dotykania włosów,
skąd to znamy
Cytat:
ale to wina TŻ. Nie może biedak uwierzyć w tą zmianę.
Obawiam się, że tak Mu już zostanie

Stary 2011-08-09, 22:34   #39240
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
poczułam się dotknięta

aaadawaj nozyczki ciachne ci je odrazu !

cudne zazdroszczęęęęę na maxa

co stosujesz?

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości