|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39241 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Jezu coraz ciężej was nadrobić
![]() Włosy mam dzisiaj blee ale to dlatego, że nie chciało mi się myc rano zważywszy na plan całodniowego leżenia w łóżku, jutro umyję Hegronem Cytat:
![]() Cytat:
oby więcej takich dni ![]() Cytat:
Nie bardzo wiem w którym momencie nakładać żel najlepiej... Ja suszę włosy w koszulce, potem naturalnie, moczę je jeszcze raz i nakłądam żel - podwójnie chcą... więc wolałabym gdzieś wcześniej ten żel dać na wilgotne wlosy - ale lepiej przed koszulką?(na odsączone materiałem? bo ja tylko odciskam wodę rękami i ładuję w koszulkę...) Czy po koszulce (po koszulce boję się ich dotknąc bo się rozprostowują...)Cytat:
heheh nooo żebyś wiedziała ja połowę czasu myślę o włosach ![]() Cytat:
![]() 23 miesiące ![]() aha i sliczne włosy widziałąm na zdjęciu ![]() natalcia 250 ja zauważyłam różnice po pierwszy chyba tak jak Aguś, ale to różnie jest... jestem miesiąc z CG i widzę duuużą różnicę. i kochana żadne "marne" fale... o nie nie, u ciebie dzieje się duużo więcej ![]() Cytat:
Oby przyszła sprawna i w ogóle bo o jakość samego produktu się nie martwię - jak tobie Eloe sprawuje się fajnie to myślę, ze mi też będzie odpowiadać.Cytat:
nie zniechęcaj się tylko ![]() czy to po spaniu? bo jak tak to reanimowac trzeba, ja po spaniu mam coś strasznego na głowie ![]() aaaa więc jednak, tak mi się zdawało, ze nie bez powodu wzięłam akurat tego migdała a nie któryś z tych innych ![]() a pottersa na razie niebede szukac mam Hegrona butlę (wybaczcie błąd edytorski )nez Aniołkowe masz te włoski ![]() Cytat:
jaki masz żel aloesowy (firma) albo jaki polecacie, bo w analizowym jest tyle, ze zgłupiałam... a może sobie kupię... jak suszarka mi się zwróci - bo na razie ban na zakupy... (oooo właśnie a lniany musze ugotować... hm hm)A właśnie DMKa jak już bedzie coś wiadomo dokłądniej o zagranicznym rozbieraniu to wtedy się zdecyduję czy mnie stac czy nie... bo narazie bida z nędzą u mnie po zakupie "super suszarki" ![]() Malgosia ja jeszcze nie widziałam twoich loczków chyba i ![]() Ok nadrobiłam... teraz maluję paznokcie więc i tak będe schłą jeszcze trochę... Ja też nie wiem co dać jutro ale chyba umyję Hegronem i dam morelke (po niej chyba ładnie się kręcą) - za cięzko będzie czy mogę ryzykowac?
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-09 o 22:47 |
||||||||
|
|
|
#39242 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Mgiełko, z żelem próbuj w różnych kombinacjach
.Możesz odcisnąć wodę, nałożyć żel, a potem koszulka, lub odciskanie, koszulka, żel (ale tak Ci nie pasuje). Ja lubię ten pierwszy sposób na żel lniany, na pozostałe żele różnie. |
|
|
|
#39243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żel aloesowy mam Cien Med z Lidla. Nie był drogi, niestety limitowana dostawa ale powtarzają co kilka mies. Na pewno któraś tu da znać że są w ulotce. Obecnie testujemy żel aloesowy z Gorvity, u części pasuje, u części nie. Do kupienia w aptece. |
|
|
|
|
#39244 |
|
Zakorzenienie
|
Basia no właśnie musze popróbować, ale wiesz jak to jest. Chcę dobrze wyglądać danego dnia "bo coś tam" i wtedy strach wypróbowywać nową kombinację bo jeszcze się okaże, że jakaś masakra mi na głowie zostanie
ale zdecydowanie musze znaleźć jakiś inny sposób bo teraz to mocze włosy dwa razy (raz podczas mycia a potem zwilżam pod żel) co jest totalną stratą czasu.Boję sie też trochę kłaść żel pod koszulkę bo jak ją zdejmuję to włosy nie wyglądają najlepiej dopiero po jej zdjęciu zaczynają się lepiej podkręcać. Może zrezygnuję z koszulkowania którymś razem? a dam żel na odciśnięte z wody włosy i pougniatam... W sumie to najprostsza kombinacja a ja nie próbowałam bez koszulki jak one wyschną... Ajrisz ja juz próbowałam zelu lnianego ogólnie, działa świeetnie u mnie... ale dzisiaj juz mi się chyba nie chce pichcić nowego ![]() na ten Cien może zapoluję... a nóż jest.
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-09 o 23:06 |
|
|
|
#39245 |
|
Zakorzenienie
|
coś tam miałam cytować, ale to wszystko nieważne;
ważne są teraz włosy Małgosi ![]() zakochałam się są idealne ale przyznam szczerze, że zawsze kojarzyłam Ciebie z ciemnym kolorkiem, a tutaj jakie miłe zaskoczenie i fajne zmiany
|
#39246 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Może zrób eksperymenty w jakiś wolny dzień.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak też robię. Tylko dłużej odciskam wodę, bo bardzo długo schną. No i ja suszę suszarką. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-08-09 o 23:12 |
||||
|
|
|
#39247 | |
|
Rozeznanie
|
O, rany, dopiero wróciłam do somu, a tu tyle nadrabiania... chyba dziś wszystkiego nie dam rady
![]() Cytat:
Najpierw czeka mnie jednak zamówienie na helfach, bo za przesłanie zdjęć po farbowaniu henną, dostanę darmowa farbę khadi wraz z darmową przesyłką, grzechem byłoby nie skorzystac. Czaję się na olej sesa lub heenara (też zauważyłam więcej włosów wypadających przy myciu i podobnie ja DMkAnia modlę się, zeby to nie była wina henny, choć pocieszam się,że teraz przy olejowaniu i myciu leci to, co kiedys szczotką"wyszarpywałam") i te kremy do stylizacji Benka. Hmm, chyba za dużo tematów na raz poruszyłam... Idę czytać dalej, ale dziś chyba nie dotrę do końca. Choć, biorąc pod uwagę, ze jestem od Was uzależniona, mogę zasnac na klawiaturze, a nie odpuszczę ![]() No i doczytałam, że juz mnie niezastąpiona Eloe wyprzedziła z odpowiedzia
Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-08-09 o 23:15 |
|
|
|
|
#39248 |
|
Zadomowienie
|
Agrafka w takim razie ja raczej nie będę zamawiała żadnych akcesoriów, mam buteleczki po zużytych kosmetykach, postaram się wykorzystać te, zawsze to jakaś oszczędność
i zastanawiam się czy nie dokupić sobie konserwantu, tam są trzy do wyboru i nie wiem który z nich najlepszy?
|
|
#39249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem isana i spłukalam, były takie ładne a rano masakra wiszące strąki jakies dziwne. proste tylko konce lekkoooooo falowane. dobrze zmyłam odzywki wiec nie wiem, szkoda ze tak oklapły po myciu były super.
|
|
|
#39250 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Nie zauważyłam skąd zamawiasz. Ja mam FEOG z ZSK. Jest bardzo dobry.
|
|
|
|
#39251 | |
|
Zakorzenienie
|
tylko musze taki wygospodarować, a ostatnio zaniedbywałam też paznokcie bardzo... musze im też poświęcic trochę czasu ufff ah te uzależnienia - teraz jak mam włosowe i paznokciowe to masakraaa
Cytat:
musze zobaczyć co bedzie jak odpuszcze sobie plunking całkiem (poharmonijkuję je tylko po osuszeniu bawełną), w zasadzie chyba nie wiele mi daje koszulka skoro po zdjęciu jej włosy wyglądają... hmmm kiepsko. Wypróbuję cos innego następnym razem (bo jutro jest ten dzien kiedy - ma być łądnie ). Napisze jakie rezultaty ![]() Aguś Hegronem skoro po myciu były fajne to znaczy, ze to nie wina kosmetyków chyba, przynajmniej nie bezpośrednia (bo może byc i ich wina myślać długofalowo - czyli o dniu "następnym" - na zasadzie: ten szampon powoduje mi szybsze przetłuszczanie więc musze myć głowe co 2 dzien a nie raz w tygodniu np) ale może poczytaj o metodach spania i reanimacji na "drugi" dzieńja bez stylizacji na drugi dzien żelem lnianym albo Artiste wyglądam jak baba jaga
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-09 o 23:39 |
|
|
|
|
#39252 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Ja mam jeszcze teoretycznie tydzień urlopu, ale już powinnam zacząć się przygotowywać do pracy, więc czasu nie będzie tyle co teraz... Cytat:
Wszystko co Ci pasuje jest dozwolone ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki. |
|||
|
|
|
#39253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#39254 |
|
Zakorzenienie
|
Basia nooo ja mam wakacje i teraz czasem siedzę z włosami od rana do popołudniowego wyjścia.... a jak się studia zaczną? Co ja wtedy zrobię jak się trzeba będzie w godzinę czy 1,5 wyrobić
![]() Aguś to nie kwestia nauki nawet tylko prób i błędów. Ja sama mam sprawdzony tylko jeden zestaw kosmetyków i jeden sposób postępowania... A jest tyle możliwości (tak jak widzisz wyżej z Basią opracowujemy w którym momencie po umyciu zel nałożyć żeby wyglądac dobrze) także dziewczyny pomagają duuużo. A samemu trzeba tylko majstrować i wypróbowywac kolejne kombinacje i niedługo będziesz już wiedziała mniej więcej co ci służy a co nie. Co do spania to jest sposób na ananasa i przy twoich długich włosach może się sprawdzić, bo ja jak zbiorę włosu na czubek głowy i zwiążę nawet lekko to czuję że rozprostowuję niemal całą długośc włosów bo z tej kitki już mi niewiele wystaje.
|
#39255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro idę na podbój Tesco i Natury. Aaa, co do tego kodu na Alterrę, który podawałam - jednak nie działa tak pięknie. Na Wizażu jest wielka lista kosmetyków, na które jest ten rabat, a w Rossmannie okazuje się, że to tylko na te z obrazka obok kodu. Byłam dzisiaj, bo kupowałam Alterrkowe odżywki i szampon, niestety wyszły bez dodatkowego rabatu.
|
|
#39256 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
U mnie wygląda to tak: rano nie mam czasu na nic, jak jest źle, wiążę włosy, jak ok to idę , wracam z pracy, obiad, praca, kąpiel, włosy, praca, spanie około godz. 1 idę spać.lub: praca, obiad, praca, około północy kąpiel i włosy i o 1 idę spać ![]() Jeśli w tygodniu chcę się spotkać ze znajomymi, wszystko się przesuwa. A praca po południu (około 2-3 godz, musi być - przygotowanie do zajęć). Od roku pielęgnuję w ten sposób włosy. ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Zmykam, bo TŻ czeka. A późno już. Dobrej nocy i pięknych loków rano
|
|
|
|
|
#39257 |
|
Zakorzenienie
|
Basia to u mnie harmonogram w czasie semestru nie obejmował włosów z CG więc będę musiała zmodyfikować baaaardzo.
Rano wstaję mycie głowy i suszenie na szczotce było zawsze co 2 dzień potem się maluję, na śniadanie brak czasu wiecznie a wstaję tak żeby miec1-1,5h do wyjścia. Paznokcie robię co dwa dni wieczorami i potrafię spędzić do 2 w nocy w porywach... Jak mam jakis dzien ze musze się uczyć to wszystko się komplikuje Nie ma tak łatwo biedna kobieta mój TZ wstaje 15 min przed pracą i musi dojechac jeszcze mam z kolei powtarza mi, że a wieczorem nie możesz umyć głowy --- no tak tylko musiałabym wtedy myć codziennie bo po spaniu włosy zadko nadają się do użytku. A teraz przy pielęgnacji CG to już całkiem. Zwilżyć nałożyć żel iiii co? Czekac aż wyschnie. Dobrze, ze zamówiłam suszarkę - może trochę skróci czas spędzony na włosowych poczynaniach bo musiałabym wstać o 4 nad ranem żeby wyglądać na prawdę dobrze ![]() i autentycznie wszystko uprościłoby się gdybym mogła związac włosy... a nie moge! mam odstające uszy i nie wiążę włosów od podstawówki ![]() ufff ah te moje użalania się nad sobą ![]() Zakręconych snów dziewczyny, ja co prawda jestem w fazie malowania paznokci jeszcze ale wizażowi dam spokój na dziś ;D
|
#39258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstałam z czymś, czego nie da się nazwać nawet Jak to dobrze, że trwałowe łatwiej upiąć
|
|
|
|
|
#39259 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Widzę że AjriszMarta wstała z takim samym problemem jak ja ![]() Zastanawiam się czy nieumiejetnie uzyłam dyfuzora, czy moje fale mają gorszy dzień
|
|
|
|
#39260 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
O matulu!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój lubi wkładać palucha w korkociągi, więc muszę uciekać. Zawsze się odsuwam, gdy chce dotknąć moich włosów, już przywykł Cytat:
Musze wreszcie wrzucić skład... Wrocławski TKMaxxx też wygląda jak droższy ciucholand. Nie mogłam się przekonać do zakupów - bo niby dlaczego mam płacić stówę za sukienkę w ciucholandzie?! Dopiero po 3 czy 4 wizycie zaczęłam coś widzieć. I tak oto straciłam 300 zł. Tak od ręki. Ale mam bluzę Under Armour do jazdy na desce Oprócz bluzy kupiłam wtedy koszulkę dla TŻa - też UA - sukienkę i sportowy biustonosz (tez do jazdy na desce za 30 zł Nawet Bruebecka biustonosza sportowego na wyprzedaży nie uświadczyłam w tej cenie). I Tigi ofkors. Miałam nie brać.Zatem polecam poświęcić więcej czasu i grzebać. Warto. Basiu, wyleciał mi cytat, ale tak sobie myślę, że skoro mokre płatki lecą, to może łuszczy się polimer? Naprawdę to nie musi być łupież. Cytat:
Na pewno nie można oczekiwać cudów - trzeba dokładnie przeczytać i potem potwierdzić przy umawianiu się na spotkanie. Zdarza się, że nie dostajemy tego, co było w kuponie (kiedyś był artykuł, że Groupon co innego ustalił z fryzjerem, a co innego opublikował), normalne jest też, ze gdy jest wiele kuponów do realizacji, to nie będziemy przyjęte od razu. Jak pisze Basia, są różne sposoby. Każdy warto wypróbować. Może się okazać, ze plukning robi dokładnie to samo, co Ty rękami i koszulką. Sama robię tak: na ociekające nakładam odżywkę b/s (czy co tam planuję dać) i ugniatam, by woda nie kapała. Odciskam arafatką, harmonijkuję krótko. Nakładam trochę żelu, ugniatając, prostuję się i nakładam nieco żelu przy skalpie. Potrząsam głową, patrząc w sufit, by włosy ułożyły się po swojemu, podpinam, lekko i krótko ugniatam, jeśli trzeba coś poprawić. Podsuszam dyfuzorem. Plunking mi nie służy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
by wszystko poszło po Twojej myśliCytat:
Cytat:
Czyli dotrzesz do Magnolii Warto zaglądać do Superpharm - mają Biowaxy. Cytat:
|
|
#39261 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
, nieźle. Próbuj myc jednak wieczorem. Z czasem będzie coraz łatwiej i lepiej. Wiem, że ciężko będzie Ci się przestawić. Moja siostra nie da się przekonać na wieczorne mycie. Nie dałabym rady myć rano Cytat:
(przynajmniej ja tak mam)Jak upięłaś? . Czyli to co u mnie ![]() Gratuluję zakupów. Ze sportowych chyba rzeczywiście można coś wybrać. Zaszalałaś ![]() Nie lubię, gdy w sklepie ubrania powieszone są byle jak, nielogicznie. Ja muszę mieć wszystko tematycznie, kolorystycznie i niedużo ![]() Do grzebania po sklepach nie trzeba mnie przekonywać. Wczoraj znów byłam ![]() Przy okazji zorientowałam się jak zostałam brzydko oszukana w sklepie. Tydzień temu kupiłam na przecenie w Zarze spódnicę i leginsy. Bardzo się spieszyłam, bo TŻ miał jakieś spotkanie. Płaciłam kartą i nie zwróciłam uwagi na kwotę. Wczoraj szukałam w torebce papierka żeby zawinąć gumę do żucia. No i znalazłam paragon z Zary. Patrzę, a tam spódnica i bluzka, której nie kupowałam. Bluzka kosztowała 90 zł, a leginsy 40 zł . Teraz nic nie zrobię (na leginsach nie było metki od początku). Poza tym na paragonie jest napisane: bluzka.Przestroga na przyszłość. Wkurzyłam się i w ramach pocieszenia kupiłam bluzkę i sweterek (w Zarze) ![]() Cytat:
. Całkiem prawdopodobne.
|
|||
|
|
|
#39262 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Cytat:
. Od początku mówiliśmy o przyjęciu, natomiast bardzo ciężko było przekonać do tego pomysłu rodzinę. U nas jest zwyczaj robienia dwudniowych wesel i zapraszania wszystkich: "oni mnie zaprosili, to i ja ich muszę", w ten cudowny sposób z tylko mojej rodziny miałabym ok.100 osóbCoś czuję, że mi wszystkie włosy wypadną ze stresu w październiku. Ślub, praca...
|
||
|
|
|
#39263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uroczo
|
|
#39264 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będą Poniżej opisałam, co wtedy nałożyłam.Teraz robię sobie przerwę od zagranicznych kosmetyków*, bo nie mam ich aż tylu żeby stosować na zamianę cały rok i żeby się one włosom nie znudziły ![]() *nie licząc serii Yes To, bo ją stosuję; ale nie wie, czy traktować je jak polskie kosmetyki czy jak zagraniczne? Widziałaś już chyba moje włosy? Gdyby nie awaria wizażu dużo by tu było moich zdjęć ![]() Cytat:
zawstydziłam się, a blog muszę uzupełnićTak kolor jest naturalny. Cytat:
). Ceny takie jak w innych sklepach. Być może jak na kosmetyki takich firm, to jest taniej niż w innych sklepach, ale porównując do cen innych kosmetyków, to żadna rewelacja (z ubraniami podobnie ).Cytat:
Wtedy to pewnie było mycie Hippem, bs Joanna Naturia z pokrzywą i żel lniany. Bardzo prosty zestaw, bo ja w ogóle mam mało kosmetyków do włosów ![]() Cytat:
Kolor u mnie zawsze ten sam, tylko na zdjęciach mógł wyjść inaczej. |
|||||||
|
|
|
#39265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja w sumie przy pierwszym myciu się plunkingowałam i od tamtej pory nie robiłam inaczej... a dzisiaj umyłam Hegronem i dałam morelkę i też wsadziłam w koszulkę na wszelki wypadek. Innym razem eksperymenty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Basia no ja zobaczę jak mi to będzie wychodzić. Jak będę miała suszarkę to może inaczej trochę będzie. To teraz musze 3h siedziec bo włosy schną ![]() mi kiedyś sukienkę tak babka wbiła miała być za 60zł a w ostatniej chwili jak juz miałam zatwierdzać pin spojrzałam a tam 99zł... ale upomniałam się i mi babka za 60 nabiła ręcznie, po prostu czytnik tak jej wczytał cenę. Martusia ja tez wolałabym takie przyjęcie weselne... ale mój TZ lubi wesela, takie tradycyjne ... dla mnie to trochę męczrnia bedzie... nienawidzę wesel - szczerze nie znoszę! Już widzę, ze po dzisiejszym myciu jakaś klapa będzie. Prawa strona juz praktycznie sucha i ptaktycznie prosta ![]()
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-10 o 13:30 |
|||
|
|
|
#39266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem, mam na stanie jeszcze maskę Loreal Total 5 i chciałabym ją najpierw zużyć (z analizy składu wyczytałam, że ma silikon/coś silikonopodobnego, a reszta chyba ok (?) - KLIK), a później dopiero dokupić coś nowego (nie chcę robić zapasów ). Zauważyłam też, że po tej masce mam lepsze falki. Cytat:
Tak się nauczyłam i nie wiem, jak to będzie, jak się zacznie uczelnia. Teraz po spaniu to ja już mam proste druty, zero fali. Tylko do kolejnego mycia się nadają. Jeszcze 1,5 miesiąca wakacji, może znajdę złoty środek.
|
|
#39267 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Wczoraj trafiłam na forum dla Zakręconych i po przeczytaniu sporej ilości Waszych metod i rad przeraziłam się.Wszystko robiłam źle ![]() Zamówiłam maskę kokosową do mycia i w miarę zagłębienia się w temacie pielęgnacji podreperuję stan moich loczków .Do tej pory używałam szamponów i odżywek z Avonu, Pantene, Gliss kur, Joanny stylizacja Taft i nivea. Zamówiła już polecaną maskę kokosową Coco Mask
|
#39268 | |||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przykro mi z powodu leginsów. Mnie ostatnio próbowano przekonać, ze powinnam zapłacić cenę na metce na sukience, ale na wejściu do sklepu ta sama sukienka była o 30 zł tańsza. 3 razy sie zastanowię, zanim ponownie wejdę do tej sieci. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lista została zamknięta i już. Nie było zmiłuj. Dlatego zamknęłam się w 60 osobach.Cytat:
Na pewno nie będzie tak źle, przeciwnie, wszystko będzie zgodnie z oczekiwaniami. Zobaczysz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do ciuchów, to chyba zależy od tego, czego szukasz. Bluza i koszulka Under Armour własnie tam były najtańsze. Sporo rozglądam się po ich cenach w sklepach i w necie i nigdzie nie znalazłam tak korzystnych. Cytat:
Cytat:
Jednak kiedy myję rano i pozwalam im wyschnąć, to nie widzę specjalnej różnicy w zachowaniu. Chyba nawet wolę myć na wieczór. Cytat:
Najbardziej obiecująca jest arginina, ale mamy raczej niewielkie stężenie.Justynka333 witaj A pokażesz nam swoje włosy?Jestem okropna. Własnie zamówiłam hennę i nie tylko na helfach...
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-08-10 o 15:01 |
|||||||||||||
|
|
|
#39269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tu napalona na skromny szamponik i co? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#39270 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem, czy mój szampon marchewkowy dla dzieci będzie wydajny. Nie wiem, czy miałaś okazję go stosować (bo skład ma bardzo przyjazny), a ma atomizer (chyba tak się to nazywa?) i wydostaje się z opakowania w postaci pianki. Czyli metoda kubeczkowa jest niepotrzebna Pytanie tylko, czy przez takie działanie szampon nie będzie mniej wydajny? Już mi się opakowanie trochę skurczyło, a użyłam go w dwóch myciach ![]() Jednak są to kosmetyki wyprodukowane w USA i składy też mają amerykańskie, stąd moje wątpliwości, jak je zakwalifikować. Typowo polskim kosmetykom daleko do nich... Ale mogą być polskie, skoro w Polsce są dostępne (pozostaje tylko wątpliwość, jak zakwalifikować kosmetyki ze składami, które w Polsce są niedostępne?) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() postaram się je pokazywać co jakiś czas
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Ja suszę włosy w koszulce, potem naturalnie, moczę je jeszcze raz i nakłądam żel - podwójnie chcą... więc wolałabym gdzieś wcześniej ten żel dać na wilgotne wlosy - ale lepiej przed koszulką?(na odsączone materiałem? bo ja tylko odciskam wodę rękami i ładuję w koszulkę...) Czy po koszulce (po koszulce boję się ich dotknąc bo się rozprostowują...)
ja połowę czasu myślę o włosach
23 miesiące 
)

potem isana i spłukalam, były takie ładne a rano masakra wiszące strąki jakies dziwne. proste tylko konce lekkoooooo falowane. dobrze zmyłam odzywki wiec nie wiem, szkoda ze tak oklapły po myciu były super. 
Na Wizażu jest wielka lista kosmetyków, na które jest ten rabat, a w Rossmannie okazuje się, że to tylko na te z obrazka obok kodu. Byłam dzisiaj, bo kupowałam Alterrkowe odżywki i szampon, niestety wyszły bez dodatkowego rabatu.
Jak to dobrze, że trwałowe łatwiej upiąć
by wszystko poszło po Twojej myśli
. Teraz nic nie zrobię (na leginsach nie było metki od początku). Poza tym na paragonie jest napisane: bluzka.
. Całkiem prawdopodobne.
Tylko z którego?
zawstydziłam się, a blog muszę uzupełnić
). Zauważyłam też, że po tej masce mam lepsze falki. 
Ślub
Na pewno nie będzie tak źle, przeciwnie, wszystko będzie zgodnie z oczekiwaniami. Zobaczysz