|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39211 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Więcej Ci pewnie powie Eloe, moje pudełeczko dopiero do mnie leci. A do dostania - tylko za granicą.Powiem wam, że ten Potter's z ginko nie taki zły jak myślałam Włosy super oczyszczone, bardziej miekkie...chyba będę się musiała do niego przekonać.Zdjęcia po wczorajszym myciu...(puch i trochę mniej sucho) . 2. zdjęcie po spięciu Eloe Uwielbiam Twoje włosy!
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-08-09 o 21:11 |
|
|
|
|
#39212 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny POMOCY!
![]() CG jestem od 1,5 miesiąca, moja pielęgnacja: mycie skalpu: odzywka Isana z olejkiem babassu( raz w miesiącu szampon z SLS), następnie odżywka jajeczna z Joanny + gliceryna + żel aloesowy. Bez spłukiwania odzywka z Joanny: Naturia len i rumianek.Włosy schną naturalnie. Tak, tak wiem jeszcze musze olejowac włosy jestem na etapie wybierania odpowiedniego olejku (pewnie bedzie to ze slodkich migdałów)i teraz mój problem... zauwazylam, ze odkad myje wlosy odzywka, podczas mycia(bo wlosow juz nie czesze) wypada mi dwa razy albo i trzy razy wiecej wlosow czy tez tak macie? czy mam martwic sie? Jesli tak to moze zaproponujcie mi jakies kosmetyki, wcierki(wode brzozowa stostuje nieregularnie), ampulki etc na wypadnie wlosow zgodne z metoda CG?![]() Z góry dziękuje
Edytowane przez Charlotta_Charlotta Czas edycji: 2011-08-09 o 20:21 |
|
|
|
#39213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-08-09 o 20:30 |
|
|
|
|
#39214 |
|
Zadomowienie
|
Masaaaakra, nie sądziłam, że będzie aż tyle
![]() wrzuciłam do koszyka wszystko to co wymieniałam kilka stron temu, z tym że np. hydrolat 100ml, a nie 50 i jedwabiu też jakoś więcej, no i w sumie dodałam jedną rzecz nie włosową za 10 coś tam no i tyle wyszło ogólnie myślałam, że wydam tak maks do 100zł, ale jak myślę co mogłabym odjąć to nie mam pojęcia
|
|
#39215 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Witaj
Widziałam skład tej brylantyny... Anuśka dobrze pisze - wazelina, parafina, zapachy. Masakra ogólnie Dobrze, że myjesz włosy szamponem z siarczanem. Nie ma nic złego w używaniu wazeliny i parafiny właśnie pod warunkiem takiego zmywania - prosty szampon z sls lub sles i podobne. Jeśli jednak liczysz na cokolwiek więcej prócz zabezpieczenia włosów przed puszeniem, to możesz się zawieść. Ona tylko powstrzyma ucieczkę wody z włosa. To właśnie dlatego po zastosowaniu miast puchu masz piękne loki. Osobiście do tych celów preferuję olej - nie dość, ze zabezpieczy, to jeszcze odżywi. Prafina obciąża mi włosy. Zrezygnowałam z niej już jakiś czas temu, a brylantynę - też miałam - próbowałam wcierać w stopy, ale wyrzuciłam. powodzenia! to znaczy? szkoda.Cytat:
Właśnie robiłam przy dziennym świetle i widać prawdziwy kolor. Chociaż gdyby było słońce, to widać by było resztkę kasztanka
|
|
#39216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nusia - i dlatego ja się boję mazideł czy innych sklepów tego typu
![]() Cytat:
Cytat:
O: maska miód + cytrynka + emulsja z mocznikiem i salicylowym + kokosowy + lniany + wax avocado 1,5 x M: szampon dzieciowy z Lidla, raz wszystko, drugi raz grzywka O b/s: żel aloesowy na ociekające (w skalp) <pielucha> kropla różowej artiste i Gliss Kur b/s (ze silikonem). Ogólnie: po poprzednim myciu byly lekko gumowate - awokado w waxie, miałam rozmajać ale nie mam pomysłu. Ściemniały mi! Tego najstarsi górale nie słyszeli, żeby po trwałej włosy ściemniały!! Łuski się domknęły czy co? :PCzas na fotki: 1. dzień następny czyli szukamy sposobów na reanimację (bo na czas spania nic nie pomoże, tylko spać na brzuchu ;] ) 2. godzina po myciu, nie odgnieciony żel aloesowy Z rozpędu napisało mi się "lniany" - to znak
|
||
|
|
|
#39217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam na to przygotowana
|
|
#39218 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Raczej nie, bo nie jest suchy (chyba, że wysuszony naskórek nie musi być suchy)
Cytat:
A wypadają naprawdę bardzo, zaczęłam się tego bać. Kaczkom i pająkom będzie miło ![]() W piątek jadę do rodziców na podkarpacie, ale za Rzeszów, czyli dalej od Ciebie, będzie ciekawie: obwodnica i autostrada w budowie coś dla Ciebie![]() Cytat:
Ale nie mogę teraz, bo muszę zużyć to co mam ![]() Mnie zawsze tyle wychodzi, czasem dwa razy więcej (zamawiam jeszcze kremy). Ale to nie znaczy, że wszystko jest mi potrzebne. Jestem zakupoholiczką (to nie żart, naprawdę niestety) ![]() Cytat:
, więc to nie jest reklama.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#39219 | |||||||
|
|
Mam pytanie
![]() Cytat:
). Podobne loki miała Wilczex, prawie do pasa Cud będzie. Już my się o to postaramy A jak ilośc Ci wadzi, to ja chętnie wezmę. Mam braki ![]() Cytat:
Cytat:
Może by nie denerwować mamy, ogranicz pokrzywe do 1 kubka dziennie? Nie martw się różnymi efektami po myciu. Przez jakiś czas można spodziewać się całkiem odmiennych zachowań. Później sprawa zaczyna być nieco bardziej przewidywalna - co nie oznacza, że i ja nadal po każdym myciu z niecierpliwością nie czekam na efekt To trochę jak z przewidywaniem pogody... Będzie lok albo nie Cytat:
Przecież będzie potrzebny! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podpinać też się nauczysz. Popróbuj, przydaje się Przynajmniej dwa, trzy miesiące, choć to indywidualne i zależy od tego, jakich efektów oczekujesz.
|
|
#39220 | |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucę następnym razem jak zmienię zestaw, bo na razie w kółko to samo i nic nowego na włosach się nie dzieje, więc nie ma co oglądać
![]() To jak będziesz mieć okazję to zrób też zdjęcie w słońcu ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|
#39221 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Oj, długo musiałabym czekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale tigi ds jest beznadziejne w połączeniu z tigi bs/stylizatorem. Miałam na głowie strąki. |
|||
|
|
|
#39222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale uznałam, że skoro mam jakieś tam pieniądze, które mogę przeznaczyć na włosy to w końcu się za to wezmę, a nuż po zastosowaniu zdarzy się cud włosowy
|
|
|
#39223 | |||||||||||
|
|
Cytat:
A co z nimi robiłaś? Akurat te dwa typy są bardzo blisko siebie. Nie wydaje mi się, byś miała 2c. Raczej 3a. Dlaczego oceniasz je w ten sposób? Rozumiem. Jak przekonać fryzjera? Po prostu mu o tym powiedzieć. Dlaczego ma postąpić niezgodnie z Twoją wolą? W imię czego? Łatwiejszej pracy? O tyle Twoich włosów nie dam rady się wypowiedzieć - nie wkleiłaś zdjęcia. Zrób sesję z każdej strony, zobaczymy, jak ciąć. Cytat:
Możesz nie płukać włosów przed nałożeniem odzywki, jeśli masz sporą porowatość. Albo mozesz tego nie robic przed nakładaniem olejów wnikających - one mają taką budowę, że poradzą sobie z przenikaniem. Cytat:
Jeśli nie zamierzasz robić kremów, odżywek, receptur polegających na łączeniu wody z olejem, to możesz sobie większośc darować. Przyda się za to buteleczka ze spryskiwaczem. Chyba że masz taką w domu po jakimś kosmetyku. Cytat:
bardzo mi przyjemnie czytać takie słowa Cytat:
W analizowym kilka produktów na rozkładówkach. Polecam lekturę. cudeńka ![]() Cytat:
Żadnych polimerów, czysta natura. Utrwala pektyna, czyli cukry proste. Jeśli Twoje włosy lubią, to może się sprawdzić. Ostrzegam tylko, że KCCC jest wybredne i nie lubi się z wieloma kosmetykami. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To nie musi być powód do obaw - skoro nie czeszemy, większośc wypada właśnie przy myciu. Warto jednak dokładnie przeanalizowac dietę, suplementację. Warto też wcierać choćby żel aloesowy - wzmocni cebulki, a masaż pobudzi ukrwienie skóry głowy. I zwróć uwagę na to, czy nie wykonujesz zbyt mocnego masażu podczas mycia. Cytat:
Poza tym miałaś pewnie zdrowsze włosy niż przed poprzednią trwałą. Cytat:
Bardzo się cieszę, że zrobiłaś sobie loki
|
|
#39224 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
no chyba, że mieszkasz dalej niż my
|
|
|
|
|
#39225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pokażę Wam zdjęcia z końca czerwca. W tym dniu sporo obcięłam sobie włosy (obcięłam po zrobieniu zdjęcia), więc teraz pewnie będę miała mniej więcej takiej długości jak na zdjęciu ![]() Jeśli chodzi o Knot Today to ja go uwielbiam |
|
|
|
|
#39226 | ||||||||||
|
|
Cytat:
Chyba musi.Cytat:
Koniecznie! O tej porze, a nawet bliżej września wielu z nas leciały włosy. Może masz podobnie w tym roku? Cytat:
Staram się ograniczyć do magicznych 100 zł, ale jakoś tak wychodzi powyżej 200... Potem chodzę z torebką z dziurawą podszewką i ciągle wydaje mnie się, że zapomniałam telefonu. Znajduję go między warstwami ![]() Podobnie klucze, spinki, tabletki od bólu głowy, pomadę do loków, chusteczkę... Ostatnio znalazłam zimową pomadkę z filtrem ![]() Cytat:
Cytat:
ech, łiszlisty mają to do siebie Ale jak potem realizacja smakuje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- ale chyba nie pałką? ![]() Cytat:
Cytat:
Tylko z którego?
|
|
#39227 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że KCCC polubią. A jeśli nie, to odstąpię jakiejś innej kręconowłosej.Cytat:
![]() ![]() Od jakiegoś czasu czaiłam się na zamówienie na curlmart...ale doliczając przesyłkę 40 kilka $ to zamówienie wyszło by na kilka stów, a to na razie nie na moją kieszeń
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-08-09 o 21:56 |
|||
|
|
|
#39228 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Skład każdego produktu(JM) jest umieszczony na stronie estylu, a to niestety rzadkość. Małgosiu, super |
|
|
|
|
#39229 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
czy moje kiedykolwiek będą tak wyglądały? ![]() Coraz bardziej chcę te kosmetyki nie odpuszczę... |
|
|
|
|
#39230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Posiedzieć pod mostem oczywiście
![]() Cytat:
I dalej są, acz kokosa przyswoiły a już nie chciały przed :P Zrobiło się miejsce :PCytat:
Eloe - piękne te Twe sprężyny dzisiejsze ![]() Dziewczyny - wszystkie włoski piękne tylko nie mam głowy żeby odpisywać każdej z Was. A dzisiaj się odważyłam wejść na wizaż w pracy, ale stres że szef wróci i zajrzy był zbyt wielki :P to nie na moje słabe nerwy :PTajemnicze włosy Małgosi Pokazuj częściej
|
||
|
|
|
#39231 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Tak mi się wydawało. Czyli to coś innego. Wiem co. Moja akcja denko, czyli odżywki z silikonami tak działają w tej chwili
![]() Cytat:
Czemu nie wpadłam na to wcześniej . Temu ciężko będzie zaradzić....Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
Tak, wiem. Małgosiu, dobrze wydawało mi się, że widziałam już to zdjęcie , co nie zmienia faktu, że nadal bardzo mi się podoba. Piękne grube loki.
|
||||
|
|
|
#39232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz co, to jest szantaż Nie rób mi tego ![]() Patrzę na Wasze włosy to nabawiam się kompleksów miałam kupić co innego, ale teraz chyba będę kupować teraz tylko kosmetyki włosowe - i ja tak, jak Basia - jestem zakupoholiczką Małgosiu, włosy cud - miód! Klękłam na kolana
|
|
#39233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#39234 | |||
|
|
Cytat:
by się polubiły. Moje go uwielbiają. Na dodatek jest dla nich bardzo wydajny.Choć nie mam co narzekać. ostatni zakup - Togi Love, Peace & Planet cherry b/s był strzałem w dzisiątkę, ale chodziłam przy nim chyba z 30 minut (bo dużo ciuchów TKMaxxxie mają )To wyjaśnia te kaczki i żabki Cytat:
Cytat:
Idę spać. Miałam co prawda zrobić analizę, ale jestem zadowolona, że wreszcie jestem na bieżąco w wątku Jutro kilka rozkładówek i się pojawię. Przyjemnej nocki
|
|
#39235 | |
|
Zakorzenienie
|
Udaje mi się ograniczyć, że nie kupuję nic, ale znowu jak zaczynam to hurtowo
![]() Cytat:
|
|
#39236 | |
|
Raczkowanie
|
Idzie, idzie
![]() ![]() Cytat:
. Dziś rano jakby mniejsza objętość, a w południe jak się zrobiło wilgotno, to znowu od wysokości ucha się szaleńczo pozwijały i znowu było dużo włosów . Hihi, emocje ![]() Pisałyście Dziewczyny, że na początku ciężko żyć bez grzebienia , u mnie ciężko żyć, bez dotykania włosów![]() . Nie może biedak uwierzyć w tą zmianę![]() .
|
|
|
|
|
#39237 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Oj, ja też o tym myślę
![]() Cytat:
(dziś byłam w TKMaxxxie, ten częstochowski wygląda jak ciucholand i podobno jest droższy od innych).
|
|
|
|
|
#39238 |
|
Zadomowienie
|
pytanie Offtopowe, ale potrzebuję na szybko...
kupowała któraś z was coś na gruperze/gruponie? kojarzę, że któraś kupowała jakiś zabieg na włosy czy coś... Jeśli któraś miała do czynienia to bardzo proszę na PW
|
|
#39239 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
skąd to znamy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#39240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudne zazdroszczęęęęę na maxa ![]() co stosujesz?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Więcej Ci pewnie powie Eloe, moje pudełeczko dopiero do mnie leci. A do dostania - tylko za granicą.
Włosy super oczyszczone, bardziej miekkie...chyba będę się musiała do niego przekonać.

jestem na etapie wybierania odpowiedniego olejku (pewnie bedzie to ze slodkich migdałów)
zauwazylam, ze odkad myje wlosy odzywka, podczas mycia(bo wlosow juz nie czesze) wypada mi dwa razy albo i trzy razy wiecej wlosow
co zamówiłaś, że tyle wyszło?
powodzenia!
szkoda.

bardzo mi przyjemnie czytać takie słowa 
Koniecznie! O tej porze, a nawet bliżej września wielu z nas leciały włosy. Może masz podobnie w tym roku?
Potem chodzę z torebką z dziurawą podszewką i ciągle wydaje mnie się, że zapomniałam telefonu. Znajduję go między warstwami