wymarzony pierścionek część XXI - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 09:26   #2221
xzora
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Miałam wprost świetny sen ...
zamiast przeczytać sen, przeczytałam dzień, możesz sobie wyobrazić moją minę czytającą dalszy ciąg opowieści

Ja ostatnio też się budzę śpiąca. Do tego okazało się, że obudziłam się po 6tej niepotrzebnie. Miałam mieć masaż, ale pan się rozchorował Mam nadzieje, że jutro już będzie w pracy, bo raczej nie ma szans na odrobienie masażu w późniejszym terminie (kolejki, ja czekałam 2mce).

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Ja dziś mam ochotę iść do fryzjera obciąć się na krótko i ufarbować na blond lub rudy... to jednak nie rozwiąże mojego konfliktu z mężem, ani nie załatwi za mnie obowiązków pracowych
ale sprawi, że przestaniesz myśleć o problemach i skupisz się na swojej nowej fryzurze

Uciekam po pieczątkę, a potem do pracy!
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:31   #2222
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
nie,są takie nosidełka,fukcjonuja podobnie jak plecka zakladany z przodu

Tylko kurcze,Sanetko,nie powinno sie nosic dziecka przodem do swiata. Ja wiem,że sa producenci,ktorzy mowia,ze mozna (np.womar) ,ale po pierwsze dziecko oparte plecami o rodzica przyjmuje wymuszona pozycję ,co nie jest zdrowe dla kręgosłupa,a po drugie wisi na kroczu (1 -nie moze usiac na pupie,tak jakby bylo tylem do swiata ,2-opcja przodem do swiata istnieje tylko w nosidlach nieergonomicznych 3-takie nosidła maja wąski panel miedzy nózkami,co jest niekorzystne dla rozowju stawow biodrowych,dziecko powinno byc noszone "na żabkę") . Jesli synek spędza w nosidelku sporo czasu,pomyslałabym o ergonomiku,a opcję przodem do swiata zastapila noszeniem na plecach....
Oooo,takie nosidło np. nie jest drogie,a spełnia wszytskie wymogi - http://allegro.pl/nosidelko-mei-tai-i1761425654.html.
To nie jest nosidło,tylko wisiadło http://allegro.pl/womar-nosidlo-nosi...740269121.html. Dziecko wisi na kroczu jak szmaciana lalka.A w pozycji prozodem do swiata wisi jeszcze bardziej.

Przepraszam za wyklad,sama nosze mloda w chuscie i mam zamiar przerzucic sie na nosidlo za jakis czas,zasiegalam opinii ortopedy i paru doswiadczonych w temacie mam i takie uzyskalam informacje..
Oczywiście, że można nosić dziecko przodem do świata, tylko niekoniecznie w nosidle. Można nosić w ten sposób dziecko na rękach, jedną rękę dając na klatkę piersiową, drugą - podtrzymujemy nie tyle pupę, co uda, zaginając je do brzucha. Taki chwyt poprawia napięcie mięśniowe. Można stosować u dziecka minimum 3-miesięcznego, gdy jest już w miarę sztywne i się nie chwieje. Dziecko noszone przodem do siebie najczęściej się wygina do tyłu (nie zawsze, ale najczęściej). Jeśli już się nosi dziecko przodem do siebie, np. po jedzeniu do odbicia, powinno się "zarzucić" górną część jego ciałka na ramię - tak, jak na zdjęciu, które ostatnio wrzuciłaś z TŻ i małą.
Zwykłe, pionowe trzymanie dziecka przodem do siebie jest bardzo niekorzystne dla kręgosłupa.

Nosidełko fajne Ja mam z BabyBjorn

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
zamiast przeczytać sen, przeczytałam dzień, możesz sobie wyobrazić moją minę czytającą dalszy ciąg opowieści

Ja ostatnio też się budzę śpiąca. Do tego okazało się, że obudziłam się po 6tej niepotrzebnie. Miałam mieć masaż, ale pan się rozchorował Mam nadzieje, że jutro już będzie w pracy, bo raczej nie ma szans na odrobienie masażu w późniejszym terminie (kolejki, ja czekałam 2mce).

Na jakie to masaże chodzisz?

dziś TŻ jedzie w delegację do Gdańska, wraca w piątek. Był umówiony na jutro do dentysty, więc wskoczyłam na jego miejsce Przynajmniej bez stresu przy umawianiu się

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:40   #2223
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Oczywiście, że można nosić dziecko przodem do świata, tylko niekoniecznie w nosidle. Można nosić w ten sposób dziecko na rękach, jedną rękę dając na klatkę piersiową, drugą - podtrzymujemy nie tyle pupę, co uda, zaginając je do brzucha. Taki chwyt poprawia napięcie mięśniowe. Można stosować u dziecka minimum 3-miesięcznego, gdy jest już w miarę sztywne i się nie chwieje. Dziecko noszone przodem do siebie najczęściej się wygina do tyłu (nie zawsze, ale najczęściej). Jeśli już się nosi dziecko przodem do siebie, np. po jedzeniu do odbicia, powinno się "zarzucić" górną część jego ciałka na ramię - tak, jak na zdjęciu, które ostatnio wrzuciłaś z TŻ i małą.
Zwykłe, pionowe trzymanie dziecka przodem do siebie jest bardzo niekorzystne dla kręgosłupa.

Nosidełko fajne Ja mam z BabyBjorn
masz racje,nie sprecyzowałam,oczywiscie chodzilo mi o noszenie przodem do swiata w nosidle ,bo wtedy pozycja jest zupelnie inna -tak jak napisalas wlasnie -podtrzymane uda i klatka piersiowa.W nosidle,zadnym,nie da sie uzyskac takiej pozycji.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:51   #2224
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
masz racje,nie sprecyzowałam,oczywiscie chodzilo mi o noszenie przodem do swiata w nosidle ,bo wtedy pozycja jest zupelnie inna -tak jak napisalas wlasnie -podtrzymane uda i klatka piersiowa.W nosidle,zadnym,nie da sie uzyskac takiej pozycji.
Moja Ewa dopiero od odkrycia tego "chwytu" polubiła jakiekolwiek noszenie na rękach. "Odbijanie" w pionie było udręką, młoda się wyrywała, noszenie "w kołysce" też - wszystko z powodu złego napięcia mięśniowego.
Noszę ją w nosidle tylko czasami, nie za długo. I tylko przodem do świata, bo inaczej się nie da

Umówiłam się na pedicure na przyszły tydzień W cenie jest wszystko, łącznie z malowaniem, ale nie pracują frezarką tylko omegą.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-08-10, 09:55   #2225
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Moja Ewa dopiero od odkrycia tego "chwytu" polubiła jakiekolwiek noszenie na rękach. "Odbijanie" w pionie było udręką, młoda się wyrywała, noszenie "w kołysce" też - wszystko z powodu złego napięcia mięśniowego.
Noszę ją w nosidle tylko czasami, nie za długo. I tylko przodem do świata, bo inaczej się nie da

Umówiłam się na pedicure na przyszły tydzień W cenie jest wszystko, łącznie z malowaniem, ale nie pracują frezarką tylko omegą.
Fajna cena za ten pedicure,u mnie ok 80 zł kosztuje...
moja jest "nareczna" bardzo,od urodzenia,wiec chusta a pozniej nosidło ratuja mi kregoslup

fotka niewyrazna,ja z mokra sierscia,mloda spi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8083124.jpg (70,5 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2011-08-10 o 09:58
Stary 2011-08-10, 10:01   #2226
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
moja jest "nareczna" bardzo,od urodzenia,wiec chusta a pozniej nosidło ratuja mi kregoslup

Fajnie sobie siedzi w tej chuście.
Może potem pomyślę o innym nosidle, chociaż w opcji na plecach już widzę te wyrywanie mi kłaków z głowy

Przekonam się, czy jakość jest dobra czy adekwatna do niskiej ceny... Salon ma jakieś nagrody, więc może nie będzie źle.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-08-10, 10:05   #2227
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Może potem pomyślę o innym nosidle, chociaż w opcji na plecach już widzę te wyrywanie mi kłaków z głowy

Przekonam się, czy jakość jest dobra czy adekwatna do niskiej ceny... Salon ma jakieś nagrody, więc może nie będzie źle.
no ta,dla fryzury opcja na plecach moze byc niebezpieczna
daj znac,jak wyszlo

Stary 2011-08-10, 11:28   #2228
hania811
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Jak tak Madzia o dzieciach na plaży napisała to aż mi się głupio zrobiło. Bartek chrzest przeszedł- Śnieżkę, Mały staw, Szrenicę, Góry Stołowe (czyli 7-8 godzin na szlaku). Byliśmy też w Pradze- mieliśmy jechać na własną rękę ale przyznam że w końcu wykupiliśmy dla wygody (głownie TZa) wycieczkę w biurze turystycznym
Nie spotkaliśmy tak małych dzieci na szlaku, większość pozytywnie reagowała, Bartek był taką małą maskotką, rozśmieszał, zagadywali. Ale spotkaliśmy wiele komentarzy że męczymy dziecko, że to nienormalne itp
Szczególnie jak płakał czasem, no ale płakać to mu się zdarza dość często w domu wiec co za różnica
Ja jestem z tych pozytywnie reagujących i przyklaskujących Niech dziecko od małego świat poznaje, a nie siedzi w domu i dziczeje

Cytat:

Ja dziś mam ochotę iść do fryzjera obciąć się na krótko i ufarbować na blond lub rudy... to jednak nie rozwiąże mojego konfliktu z mężem, ani nie załatwi za mnie obowiązków pracowych
Mi zmiany zewnętrzne pomagają w działaniu - wiec może to nie najgorszy pomysł

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:

Przerażają mnie takie chusty i nosidła- dzieci są w nich jak przyssawki
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:54   #2229
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Oj, ja byłam raz na pedicurze z omegą zamiast frezarki. I raczej więcej nie pójdę.
Ale to moje odczucie tylko.

Kurcze, nie mogę się już doczekać tego wyjazdu, mimo, że tylko na weekend... w hotelu jest 'saunarium', dookoła góry, więc nasza bestia będzie przeszczęśliwa....wezmę kalosze, więc nawet opcja deszczu mnie nie przeraża...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:12   #2230
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Oj, ja byłam raz na pedicurze z omegą zamiast frezarki. I raczej więcej nie pójdę.

Kurcze, nie mogę się już doczekać tego wyjazdu, mimo, że tylko na weekend... w hotelu jest 'saunarium', dookoła góry, więc nasza bestia będzie przeszczęśliwa....wezmę kalosze, więc nawet opcja deszczu mnie nie przeraża...
Niby tylko weekend ale może wiele zdziałać Przyda się Wam- bo najlżejszych ostatnich miesięcy to raczej nie mieliście.

Pogoda na weekend ma się poprawić więc może kalosze nie będą potrzebne
Stary 2011-08-10, 12:16   #2231
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Hej

Mi zmiany zewnętrzne pomagają w działaniu - wiec może to nie najgorszy pomysł

Przerażają mnie takie chusty i nosidła- dzieci są w nich jak przyssawki
Zobaczymy, czy mi nie przejdzie ten pomysł do 16...
Mi się chusty etc. podobają, ma się dwie wolne ręce

Ad. pedicuru z omegą - ja raz miałam z frezarką + omega w najtrudniejszych punktach stopy -ale wspominam ok.
Moja mama całe życie robi taki pedi. Choć mi się wydaje, że przy regularnym stosowaniu skóra robi się twardsza właśnie w tych miejscach...

U mnie w codziennej pielęgnacji sprawdza się pilnik do stóp, coś takiego:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Fusswo...ogowacen,98849

wystarczy, że używam dwa razy w tygodniu a po tym aplikuję krem i mam fajne miękkie stopy.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:36   #2232
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczymy, czy mi nie przejdzie ten pomysł do 16...
Mi się chusty etc. podobają, ma się dwie wolne ręce

Ad. pedicuru z omegą - ja raz miałam z frezarką + omega w najtrudniejszych punktach stopy -ale wspominam ok.
Moja mama całe życie robi taki pedi. Choć mi się wydaje, że przy regularnym stosowaniu skóra robi się twardsza właśnie w tych miejscach...

wystarczy, że używam dwa razy w tygodniu a po tym aplikuję krem i mam fajne miękkie stopy.
Tylko mi sie wydaje że jak się tak nosi dziecko to później jest wycie jak tylko chce się je odłożyć do łóżeczka. Ja dziękuję mieć do siebie przyklejone non stop 4 kg..a później 9 kg.

Ja nie praktykuję drastycznego - mechanicznego zdzierana naskórka. Jestem zdecydowanie przeciwna...od takiego traktowania stóp z czasem rośnie na piętach pancerz Robię pedi zawsze sama (raz byłam u kosmetyczki- przed ślubem) . Dbam o stopy bardzo regularnie- wystarczy wymoczyć stopy, lekko zetrzeć naskórek pilnikiem drobnoziarnistym (takim jak pokazałaś), nasmarowac kremem i jest bardzo OK
Stary 2011-08-10, 12:46   #2233
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Niby tylko weekend ale może wiele zdziałać Przyda się Wam- bo najlżejszych ostatnich miesięcy to raczej nie mieliście.

Pogoda na weekend ma się poprawić więc może kalosze nie będą potrzebne
Mam nadzieję, że wiele zdziała.
TŻ jest zmęczony...

Ja jakoś nie postrzegam ostatnich miesięcy jako straszne.
Nic złego na szczęście się nie stało. Wszyscy żyją, ja pracę w końcu znalazłam i będę miała pieniądze na pierwszy semestr, nawet jak nie przedłużą mi umowy...(chociaż mam nadzieję, że przedłużą!!)

Cytat:
Tylko mi sie wydaje że jak się tak nosi dziecko to później jest wycie jak tylko chce się je odłożyć do łóżeczka. Ja dziękuję mieć do siebie przyklejone non stop 4 kg..a później 9 kg.

Ja nie praktykuję drastycznego - mechanicznego zdzierana naskórka. Jestem zdecydowanie przeciwna...od takiego traktowania stóp z czasem rośnie na piętach pancerz Robię pedi zawsze sama (raz byłam u kosmetyczki- przed ślubem) . Dbam o stopy bardzo regularnie- wystarczy wymoczyć stopy, lekko zetrzeć naskórek pilnikiem drobnoziarnistym (takim jak pokazałaś), nasmarowac kremem i jest bardzo OK
Ja też zazwyczaj robię pedi sama...właśnie tak,jak piszesz....
Chyba nawet dziś zrobię, bo już mi się znudził kolor lakieru

Hania

Stary 2011-08-10, 12:47   #2234
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego?

Cytat:

Czyli jednak lepsza frezarka?
Ja mam pumeks naturalny, może wymienię, bo zaczyna się kruszyć.

Cytat:

4 kg to pikuś, moja ma teraz 7,5 kg i jest co nosić

Właśnie wcześniej zajrzałam do wątku o domowym pedicure, dziewczyny podawały swoje sposoby krok po kroku, łącznie z moczeniem w wodzie z solą kosmetyczną, tarką i peelingiem

Ja się nigdy nie wgłębiałam w ten temat, więc nie wiem, co lepsze

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-08-10, 12:59   #2235
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie. Ten pilnik jest fajny, lepszy od pumeksu. Poza tym łatwiej utrzymać go w czystości.

Moja sieć komórkowa, z którą miałam przejścia, a jednak ostatecznie przedłużyłam umowę, bo mieli ekstra ofertę w porównaniu z innymi rehabilituje się. Właśnie zastosowali mi rekompensaty, a myślałam, że jakoś się z tego wykręcą, w ciągu dwóch dni załatwili moje dwa zgłoszenia...i rzeczywiście rachunki mam teraz bardzo niskie. Niesmak pozostał, ale na razie jest ok.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Dlaczego?

Czyli jednak lepsza frezarka?
Ja mam pumeks naturalny, może wymienię, bo zaczyna się kruszyć.

Właśnie wcześniej zajrzałam do wątku o domowym pedicure, dziewczyny podawały swoje sposoby krok po kroku, łącznie z moczeniem w wodzie z solą kosmetyczną, tarką i peelingiem

Frezarka wydaje się mniej inwazyjna, to po prostu mocniejsze ścieranie, omega to taki nożyk-maszynka którym się "obiera" zrogowaciały naskórek. Jeśli obsługa będzie profesjonalna, to na pewno będziesz zadowolona.

Ad. zabiegów pielęgnacyjnych, ja jestem typem, który nie lubi celebrować pedicuru, manicuru, to dla mnie po prostu konieczne do zrobienia czynności, które nie sprawiają mi szczególnej przyjemności i szkoda mi na nie czasu, więc działam szybko, nad stopami pracuję w wannie podczas kąpieli, potem tylko opiłowanie i malowanie, żadnych tam posiadówek z nogami w misce
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:00   #2236
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego?
Bo się czułam, jakby mnie ktoś ze skóry obdzierał. Nie że boli, ale to było dziwne i dla mnie nieprzyjemne uczucie...poza tym efekt na moich, dość trudnych, stopach nie był tak dobry jak przy frezarce....

Hania

Stary 2011-08-10, 13:12   #2237
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że wiele zdziała.
TŻ jest zmęczony...

Ja jakoś nie postrzegam ostatnich miesięcy jako straszne.
Nic złego na szczęście się nie stało. Wszyscy żyją, ja pracę w końcu znalazłam i będę miała pieniądze na pierwszy semestr, nawet jak nie przedłużą mi umowy...(chociaż mam nadzieję, że przedłużą!!)
Ja też zazwyczaj robię pedi sama...właśnie tak,jak piszesz....
Chyba nawet dziś zrobię, bo już mi się znudził kolor lakieru
No tak zgadza się, strasznie nie było- na świecie dzieją sie straszniejsze rzeczy...ale jednak były gorsze chwile. Dobrze że były i minęły

Ja ostatnio maluję non stop na granat

Cytat:
D

No ja wiem że 4 to jeszcze nic. Na weselu na którym ostatnio byliśmy była para z roczną córeczką- 12 kg- non stop na rękach.

Ja lubię dbać o stopy więc jestem wgłębiona
Nic tak nie działa jak wymorzenie , nawilżenie, złuszczanie i oczywiście systematyczność
A krem z mocznikiem działa cuda
Stary 2011-08-10, 13:17   #2238
miskowa
Zakorzenienie

otóż to - systematyczność kluczem do sukcesu, a tego mi zdecydowanie brak, stąd też wolę raz na dłuższy czas załatwić to porządnie i profesjonalnie i mam znowu spokój na dłużej. Ale jak się jest systematycznym, to na pewno wystarczy tylko pilnik i krem
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:19   #2239
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No tak zgadza się, strasznie nie było- na świecie dzieją sie straszniejsze rzeczy...ale jednak były gorsze chwile. Dobrze że były i minęły

Ja ostatnio maluję non stop na granat

No ja wiem że 4 to jeszcze nic. Na weselu na którym ostatnio byliśmy była para z roczną córeczką- 12 kg- non stop na rękach.

Ja lubię dbać o stopy więc jestem wgłębiona
Nic tak nie działa jak wymorzenie , nawilżenie, złuszczanie i oczywiście systematyczność
A krem z mocznikiem działa cuda
No fakt, bywały gorsze chwile, więc teraz kolej na lepsze

Ja ostatnio nakupowałam od cholery lakierów-jakaś obsesja mi się włączyła...Teraz na stopach mam różowy lekko przygaszony. Jak zmyję, to chyba pomaluję miętowym.

Ja nie cierpię, jak ktoś ma zaniedbane stopy-to okropne...a feeee

Hania

Stary 2011-08-10, 13:23   #2240
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ostatnio nakupowałam od cholery lakierów-jakaś obsesja mi się włączyła...Teraz na stopach mam różowy lekko przygaszony. Jak zmyję, to chyba pomaluję miętowym.

Ja mam zaniedbane i też nie mogę na nie patrzeć
Czy można czymś "wyszlifować" płytkę, żeby była gładsza? I co na odbarwienia po lakierach?

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-08-10, 13:27   #2241
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Czy można czymś "wyszlifować" płytkę, żeby była gładsza? I co na odbarwienia po lakierach?
Płytkę możesz wyszlifować tzw. polerką do paznokci. Kupisz w każdej drogerii, w kształcie takiego bloczka.

A na odbarwienia są jakieś bazy wybielające...ale generalnie ja uważam, że odbarwiony paznokieć musi odrosnąć...a zawsze przed pomalowaniem kolorem, trzeba nałożyć na paznokieć bazę pod lakier. To zapobiega odbarwianiu płytki

Hania

Stary 2011-08-10, 13:36   #2242
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
otóż to - systematyczność kluczem do sukcesu, a tego mi zdecydowanie brak, stąd też wolę raz na dłuższy czas załatwić to porządnie i profesjonalnie i mam znowu spokój na dłużej. Ale jak się jest systematycznym, to na pewno wystarczy tylko pilnik i krem
Ogólnie systematyczność jest kluczem do sukcesu.

Cytat:

Mi się obsesja wyłączyła Kupiła w sumie tylko granatowy i nowy czerwony lakier na to lato. SZOK Może to kwestia tego że lata brak

Jak mam zaniedbane stopy i jestem niewydepilowana to moje samopoczucie spada do zera. Nie ma szans na seks bo czuje się zupełnie aseksualnie. Dlatego do takiego zaniedbania nie dopuszczam
Stary 2011-08-10, 13:39   #2243
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
są takie specjalne polerki, ale ponoć to niszczy paznokcie, lepiej nałóż bazę pod lakier, wyrówna a przy okazji unikniesz przebarwień od lakieru

Cytat:
Płytkę możesz wyszlifować tzw. polerką do paznokci. Kupisz w każdej drogerii, w kształcie takiego bloczka.

A na odbarwienia są jakieś bazy wybielające...ale generalnie ja uważam, że odbarwiony paznokieć musi odrosnąć...a zawsze przed pomalowaniem kolorem, trzeba nałożyć na paznokieć bazę pod lakier. To zapobiega odbarwianiu płytki
Też się tego nauczyłam już właśnie, że bazy należy używać. A jak jeszcze kupisz jakąś fajną, to lakier się na niej będzie dłużej trzymał
Stary 2011-08-10, 13:45   #2244
sanetka
Zakorzenienie

Stokrotko dzięki za wykład, wiem że takie nosidełko niezdrowe ale myśle że przez te 3-4 dni małemu się krzywda nie stała Na co dzień nie nosimy w takim czymś, kiedyś myślałam o chuście ale jakoś tak zleciało i nie kupiłam.

I z tym noszeniem przodem nie zgadzam się, jak Bartek ma szynę to właśnie najlepsza była taka pozycja, teraz ze względu na małego rozwój też musimy jak najczęściej tak.

Wiecie ja w przeciwieństwie do niektórych z Was tak się wszystkim nie przejmuję. Ostatnio była tu rozmowa o śmieciowym jedzeniu w ciąży ale ja sobie czasem pozwalałam na pizze, kebab itp.
Nie latam też za ekologiczną żywnością dla małego tylko kupuję normalnie np warzywa na bazarku czy gdzie mi tam pasuje.

Nie uchronię go przed całym złem tego świata

Asiuk doczytałam to co napisałaś o noszeniu przodem, u nas dokładnie tak samo, taka pozycja przy obniżonym napięciu najlepsza.
Mój zasypia zwykle bez problemu. Czasem muszę go chwilkę pogłaskać po głowce, dać pieluchę

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2011-08-10 o 13:50
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:50   #2245
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie systematyczność jest kluczem do sukcesu.

Mi się obsesja wyłączyła Kupiła w sumie tylko granatowy i nowy czerwony lakier na to lato. SZOK Może to kwestia tego że lata brak

Jak mam zaniedbane stopy i jestem niewydepilowana to moje samopoczucie spada do zera. Nie ma szans na seks bo czuje się zupełnie aseksualnie. Dlatego do takiego zaniedbania nie dopuszczam
Ja ciągle kupuję jakieś nowe....

Ja też się czuje fatalnie, jak jestem włochata...wstyd mi

Cytat:
są takie specjalne polerki, ale ponoć to niszczy paznokcie, lepiej nałóż bazę pod lakier, wyrówna a przy okazji unikniesz przebarwień od lakieru

Też się tego nauczyłam już właśnie, że bazy należy używać. A jak jeszcze kupisz jakąś fajną, to lakier się na niej będzie dłużej trzymał
O tak, baza jest niezbędna!
Ja mam nierówne paznkcie, więc polerowanie jest dla mnie standardem...nie zauważyłam, żebym miała przesadnie zniszczone paznokcie. Bardzo mi się wzmocniły paznokcie swego czasu dzięki odżywce Allesandro

Bardzo fajną bazę odkryłam z mojej ukochanej firmy Essence. Matowi paznokcie, więc lakier się zdecydowanie lepiej trzyma

Hania

Stary 2011-08-10, 13:58   #2246
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ciągle kupuję jakieś nowe....

Ja też się czuje fatalnie, jak jestem włochata...wstyd mi

O tak, baza jest niezbędna!
Ja mam nierówne paznkcie, więc polerowanie jest dla mnie standardem...nie zauważyłam, żebym miała przesadnie zniszczone paznokcie. Bardzo mi się wzmocniły paznokcie swego czasu dzięki odżywce Allesandro

Bardzo fajną bazę odkryłam z mojej ukochanej firmy Essence. Matowi paznokcie, więc lakier się zdecydowanie lepiej trzyma
ja z kolei z essence mam top coat, który jest tak zaj...., że nie zamienię na inny.
Mam bazę nail tek i na razie lepszej nie miałam, więc póki co, zostanę przy niej.

Moja mama na początku się śmiała ze mnie, że mam tyle gadżetów do zwykłego pomalowania paznokci, ale jak jej dałam wszystko, żeby spróbowała, to aż się zdziwiła, że lakier na nogach się trzyma bez uszczerbku 2 tygodnie i sama też się zaopatrzyła we wszystko, co potrzeba

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Stokrotko dzięki za wykład, wiem że takie nosidełko niezdrowe ale myśle że przez te 3-4 dni małemu się krzywda nie stała Na co dzień nie nosimy w takim czymś, kiedyś myślałam o chuście ale jakoś tak zleciało i nie kupiłam.

I z tym noszeniem przodem nie zgadzam się, jak Bartek ma szynę to właśnie najlepsza była taka pozycja, teraz ze względu na małego rozwój też musimy jak najczęściej tak.

Wiecie ja w przeciwieństwie do niektórych z Was tak się wszystkim nie przejmuję. Ostatnio była tu rozmowa o śmieciowym jedzeniu w ciąży ale ja sobie czasem pozwalałam na pizze, kebab itp.
Nie latam też za ekologiczną żywnością dla małego tylko kupuję normalnie np warzywa na bazarku czy gdzie mi tam pasuje.

Nie uchronię go przed całym złem tego świata

Asiuk doczytałam to co napisałaś o noszeniu przodem, u nas dokładnie tak samo, taka pozycja przy obniżonym napięciu najlepsza.
Mój zasypia zwykle bez problemu. Czasem muszę go chwilkę pogłaskać po głowce, dać pieluchę
ja tam też uważam, że bez przesady i że nie da się unikać wszystkiego, co nie zdrowe, bo nic nie zostanie. Staram się, ale bez przesady, więc popieram twoje podejście, moim zdaniem zdroworozsądkowe
Stary 2011-08-10, 14:07   #2247
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ja z kolei z essence mam top coat, który jest tak zaj...., że nie zamienię na inny.
Mam bazę nail tek i na razie lepszej nie miałam, więc póki co, zostanę przy niej.

Moja mama na początku się śmiała ze mnie, że mam tyle gadżetów do zwykłego pomalowania paznokci, ale jak jej dałam wszystko, żeby spróbowała, to aż się zdziwiła, że lakier na nogach się trzyma bez uszczerbku 2 tygodnie i sama też się zaopatrzyła we wszystko, co potrzeba
Hehe...moja mama podobnie-lała ze mnie, a teraz nie tyle, że się zaopatrzyła, ale przyłazi do mnie na pedicure...

Misku, jak lubisz essence to polecam wyszuszacz do lakieru w spraju, w takiej różowej puszce Jest fantastyczny...

Jaki masz ten top coat?

Hania

Stary 2011-08-10, 14:11   #2248
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe...moja mama podobnie-lała ze mnie, a teraz nie tyle, że się zaopatrzyła, ale przyłazi do mnie na pedicure...

Misku, jak lubisz essence to polecam wyszuszacz do lakieru w spraju, w takiej różowej puszce Jest fantastyczny...

Jaki masz ten top coat?

nie wiem, czy lubię, ale skoro polecasz to kupię jako następny, teraz mam jakiś z Niemiec, firmy nie znam, był tani, ale działa.

A ten top mam właśnie z essence - biała buteleczka i czarna chyba nakrętka, tu jest zdjęcie. On niby jest top przy ozdobach paznokci, ale może dzięki temu tak dobrze trzyma. Ciężko go trochę dostać, ale warto poszukać. Mam już 3 buteleczkę
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwBQ&dur=1765
Stary 2011-08-10, 14:31   #2249
ButterBear
Zakorzenienie

Dzięki Misku. Widziałam go, więc kupię nast. razem.

To ten wysuszacz:
http://krotkim-okiem-zakupoholiczki....u-essence.html

Hania

Stary 2011-08-10, 14:33   #2250
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześc

Asiuk współczuję akcji z żelazkiem.

Sanetko, Haniu ale ja jestem za tym aby dziecko wszędzie zabierać pokazywać mu swiat itp. Ale nie leżenie po 5 godzin plackiem na plaży w upale. Wiecie co mam na myśli

buuua ja mam non stop problem z e stopami chodzi o pekający i biały naskórek na piętach

taki miałam wczoraj zakręcony dzień, że nie wiem. Najpierw poszłam do mojej opiekunki stażu, posiedziałam tam 4 godzinki i o 19 mąż zadzwonił, że czeka z obiadkiem i o 20 jedziemy do znajomych. Więc szybko poszłam, zjadłam i pojechaliśmy. I mam focha na męża, bo co chciałam się z ich dzieckiem pobawić, to on mi je zabierał. I stwierdziłam, że trzeba sobie bliźniaki zrobić, dla każdego po jednym Dziś też byłam u koleżanki i dopiero wróciłam za to mam super wiadomość (tak się wczoraj cieszyłam, że nie wiem). Mój mąż postanowił się dostać na studia (zaoczne). Wczoraj były wyniki i się dostał Składał do Olsztyna na UWM na dwa kierunki na geodezję i szacowanie nieruchomości oraz geodezję i geoinformatykę. Ale wybrał ten pierwszy kierunek wow... mam studenta w domu Mąz cię cyka czy da sobie radę, ale niech próbuje. A ja co miesiąc dwa weekendy będę miała tylko dla siebie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości