|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
zamiast przeczytać sen, przeczytałam dzień, możesz sobie wyobrazić moją minę czytającą dalszy ciąg opowieści
![]() Ja ostatnio też się budzę śpiąca. Do tego okazało się, że obudziłam się po 6tej niepotrzebnie. Miałam mieć masaż, ale pan się rozchorował Cytat:
![]() Uciekam po pieczątkę, a potem do pracy! |
|
|
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykłe, pionowe trzymanie dziecka przodem do siebie jest bardzo niekorzystne dla kręgosłupa. Nosidełko fajne Ja mam z BabyBjorn---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() Na jakie to masaże chodzisz? dziś TŻ jedzie w delegację do Gdańska, wraca w piątek. Był umówiony na jutro do dentysty, więc wskoczyłam na jego miejsce Przynajmniej bez stresu przy umawianiu się
|
||
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,bo wtedy pozycja jest zupelnie inna -tak jak napisalas wlasnie -podtrzymane uda i klatka piersiowa.W nosidle,zadnym,nie da sie uzyskac takiej pozycji.
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noszę ją w nosidle tylko czasami, nie za długo. I tylko przodem do świata, bo inaczej się nie da ![]() Umówiłam się na pedicure na przyszły tydzień W cenie jest wszystko, łącznie z malowaniem, ale nie pracują frezarką tylko omegą.
|
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja jest "nareczna" bardzo,od urodzenia,wiec chusta a pozniej nosidło ratuja mi kregoslup ![]() fotka niewyrazna,ja z mokra sierscia,mloda spi
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-08-10 o 09:58 |
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie sobie siedzi w tej chuście.Może potem pomyślę o innym nosidle, chociaż w opcji na plecach już widzę te wyrywanie mi kłaków z głowy ![]() Przekonam się, czy jakość jest dobra czy adekwatna do niskiej ceny... Salon ma jakieś nagrody, więc może nie będzie źle.
|
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znac,jak wyszlo
|
|
#2228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to moje odczucie tylko. Kurcze, nie mogę się już doczekać tego wyjazdu, mimo, że tylko na weekend... w hotelu jest 'saunarium', dookoła góry, więc nasza bestia będzie przeszczęśliwa....wezmę kalosze, więc nawet opcja deszczu mnie nie przeraża... |
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyda się Wam- bo najlżejszych ostatnich miesięcy to raczej nie mieliście.Pogoda na weekend ma się poprawić więc może kalosze nie będą potrzebne
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się chusty etc. podobają, ma się dwie wolne ręce ![]() Ad. pedicuru z omegą - ja raz miałam z frezarką + omega w najtrudniejszych punktach stopy -ale wspominam ok. Moja mama całe życie robi taki pedi. Choć mi się wydaje, że przy regularnym stosowaniu skóra robi się twardsza właśnie w tych miejscach... U mnie w codziennej pielęgnacji sprawdza się pilnik do stóp, coś takiego: http://www.rossnet.pl/Produkt/Fusswo...ogowacen,98849 wystarczy, że używam dwa razy w tygodniu a po tym aplikuję krem i mam fajne miękkie stopy. |
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja nie praktykuję drastycznego - mechanicznego zdzierana naskórka. Jestem zdecydowanie przeciwna...od takiego traktowania stóp z czasem rośnie na piętach pancerz Robię pedi zawsze sama (raz byłam u kosmetyczki- przed ślubem) . Dbam o stopy bardzo regularnie- wystarczy wymoczyć stopy, lekko zetrzeć naskórek pilnikiem drobnoziarnistym (takim jak pokazałaś), nasmarowac kremem i jest bardzo OK
|
|
#2233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ jest zmęczony... Ja jakoś nie postrzegam ostatnich miesięcy jako straszne. Nic złego na szczęście się nie stało. Wszyscy żyją, ja pracę w końcu znalazłam i będę miała pieniądze na pierwszy semestr, nawet jak nie przedłużą mi umowy...(chociaż mam nadzieję, że przedłużą!!) Cytat:
Chyba nawet dziś zrobię, bo już mi się znudził kolor lakieru
|
||
|
|
|
#2234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam pumeks naturalny, może wymienię, bo zaczyna się kruszyć. Cytat:
![]() Właśnie wcześniej zajrzałam do wątku o domowym pedicure, dziewczyny podawały swoje sposoby krok po kroku, łącznie z moczeniem w wodzie z solą kosmetyczną, tarką i peelingiem ![]() Ja się nigdy nie wgłębiałam w ten temat, więc nie wiem, co lepsze
|
|||
|
|
|
#2235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja sieć komórkowa, z którą miałam przejścia, a jednak ostatecznie przedłużyłam umowę, bo mieli ekstra ofertę w porównaniu z innymi rehabilituje się. Właśnie zastosowali mi rekompensaty, a myślałam, że jakoś się z tego wykręcą, w ciągu dwóch dni załatwili moje dwa zgłoszenia...i rzeczywiście rachunki mam teraz bardzo niskie. Niesmak pozostał, ale na razie jest ok. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Ad. zabiegów pielęgnacyjnych, ja jestem typem, który nie lubi celebrować pedicuru, manicuru, to dla mnie po prostu konieczne do zrobienia czynności, które nie sprawiają mi szczególnej przyjemności i szkoda mi na nie czasu, więc działam szybko, nad stopami pracuję w wannie podczas kąpieli, potem tylko opiłowanie i malowanie, żadnych tam posiadówek z nogami w misce
|
||
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Bo się czułam, jakby mnie ktoś ze skóry obdzierał. Nie że boli, ale to było dziwne i dla mnie nieprzyjemne uczucie...poza tym efekt na moich, dość trudnych, stopach nie był tak dobry jak przy frezarce....
|
|
|
|
#2237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio maluję non stop na granat ![]() Cytat:
![]() Ja lubię dbać o stopy więc jestem wgłębiona ![]() Nic tak nie działa jak wymorzenie , nawilżenie, złuszczanie i oczywiście systematyczność A krem z mocznikiem działa cuda
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
otóż to - systematyczność kluczem do sukcesu, a tego mi zdecydowanie brak, stąd też wolę raz na dłuższy czas załatwić to porządnie i profesjonalnie i mam znowu spokój na dłużej. Ale jak się jest systematycznym, to na pewno wystarczy tylko pilnik i krem
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio nakupowałam od cholery lakierów-jakaś obsesja mi się włączyła...Teraz na stopach mam różowy lekko przygaszony. Jak zmyję, to chyba pomaluję miętowym. Ja nie cierpię, jak ktoś ma zaniedbane stopy-to okropne...a feeee |
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy można czymś "wyszlifować" płytkę, żeby była gładsza? I co na odbarwienia po lakierach? |
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na odbarwienia są jakieś bazy wybielające...ale generalnie ja uważam, że odbarwiony paznokieć musi odrosnąć...a zawsze przed pomalowaniem kolorem, trzeba nałożyć na paznokieć bazę pod lakier. To zapobiega odbarwianiu płytki
|
|
|
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kupiła w sumie tylko granatowy i nowy czerwony lakier na to lato. SZOK![]() Jak mam zaniedbane stopy i jestem niewydepilowana to moje samopoczucie spada do zera. Nie ma szans na seks bo czuje się zupełnie aseksualnie. Dlatego do takiego zaniedbania nie dopuszczam
|
|
#2243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko dzięki za wykład, wiem że takie nosidełko niezdrowe ale myśle że przez te 3-4 dni małemu się krzywda nie stała
Na co dzień nie nosimy w takim czymś, kiedyś myślałam o chuście ale jakoś tak zleciało i nie kupiłam.I z tym noszeniem przodem nie zgadzam się, jak Bartek ma szynę to właśnie najlepsza była taka pozycja, teraz ze względu na małego rozwój też musimy jak najczęściej tak. Wiecie ja w przeciwieństwie do niektórych z Was tak się wszystkim nie przejmuję. Ostatnio była tu rozmowa o śmieciowym jedzeniu w ciąży ale ja sobie czasem pozwalałam na pizze, kebab itp. Nie latam też za ekologiczną żywnością dla małego tylko kupuję normalnie np warzywa na bazarku czy gdzie mi tam pasuje. Nie uchronię go przed całym złem tego świata ![]() Asiuk doczytałam to co napisałaś o noszeniu przodem, u nas dokładnie tak samo, taka pozycja przy obniżonym napięciu najlepsza. Mój zasypia zwykle bez problemu. Czasem muszę go chwilkę pogłaskać po głowce, dać pieluchę
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2011-08-10 o 13:50 |
|
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też się czuje fatalnie, jak jestem włochata...wstyd mi ![]() Cytat:
Ja mam nierówne paznkcie, więc polerowanie jest dla mnie standardem...nie zauważyłam, żebym miała przesadnie zniszczone paznokcie. Bardzo mi się wzmocniły paznokcie swego czasu dzięki odżywce Allesandro ![]() Bardzo fajną bazę odkryłam z mojej ukochanej firmy Essence. Matowi paznokcie, więc lakier się zdecydowanie lepiej trzyma
|
||
|
|
|
#2246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam bazę nail tek i na razie lepszej nie miałam, więc póki co, zostanę przy niej. Moja mama na początku się śmiała ze mnie, że mam tyle gadżetów do zwykłego pomalowania paznokci, ale jak jej dałam wszystko, żeby spróbowała, to aż się zdziwiła, że lakier na nogach się trzyma bez uszczerbku 2 tygodnie i sama też się zaopatrzyła we wszystko, co potrzeba ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misku, jak lubisz essence to polecam wyszuszacz do lakieru w spraju, w takiej różowej puszce Jest fantastyczny...Jaki masz ten top coat? |
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, czy lubię, ale skoro polecasz to kupię jako następny, teraz mam jakiś z Niemiec, firmy nie znam, był tani, ale działa. A ten top mam właśnie z essence - biała buteleczka i czarna chyba nakrętka, tu jest zdjęcie. On niby jest top przy ozdobach paznokci, ale może dzięki temu tak dobrze trzyma. Ciężko go trochę dostać, ale warto poszukać. Mam już 3 buteleczkę http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwBQ&dur=1765 |
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Misku. Widziałam go, więc kupię nast. razem.
To ten wysuszacz: http://krotkim-okiem-zakupoholiczki....u-essence.html |
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc
![]() Asiuk współczuję akcji z żelazkiem. Sanetko, Haniu ale ja jestem za tym aby dziecko wszędzie zabierać pokazywać mu swiat itp. Ale nie leżenie po 5 godzin plackiem na plaży w upale. Wiecie co mam na myśli ![]() buuua ja mam non stop problem z e stopami chodzi o pekający i biały naskórek na piętach ![]() taki miałam wczoraj zakręcony dzień, że nie wiem. Najpierw poszłam do mojej opiekunki stażu, posiedziałam tam 4 godzinki i o 19 mąż zadzwonił, że czeka z obiadkiem i o 20 jedziemy do znajomych. Więc szybko poszłam, zjadłam i pojechaliśmy. I mam focha na męża, bo co chciałam się z ich dzieckiem pobawić, to on mi je zabierał. I stwierdziłam, że trzeba sobie bliźniaki zrobić, dla każdego po jednym Dziś też byłam u koleżanki i dopiero wróciłam za to mam super wiadomość (tak się wczoraj cieszyłam, że nie wiem). Mój mąż postanowił się dostać na studia (zaoczne). Wczoraj były wyniki i się dostał
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

Przynajmniej bez stresu przy umawianiu się