|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Witam, na początku przepraszam że się tak wtrącam, mamą zostanę w październiku ale czasami podczytuje Wasz wątek. Przeczytałam o tych naczyniakach które mają dzieci neroli i CrazyMachine i pozwolę coś od siebie napisać. Mojego męża chrześniaczka również go ma. Po urodzeniu był tylko małą różową plamką na czole która dość szybko się powiększyła, zrobiła intensywnie czerwona i bardzo wypukła, jest on długi na ok 3 cm i szeroki na 1,5cm. Była u kilku lekarzy, którzy zalecali noszenie opaski (miała spłaszczyć naczyniaka) - nic nie dało, potem były jakieś leki (miały zasuszyć) - nic nie dało. I ogólnie wszyscy mówili że samo się wchłonie. Niestety Zosia ma już 2,5 roku a naczyniak ani trochę się nie zmniejszył. Natomiast doszedł nowy problem mała jak widzi siebie w lustrze dostaje wręcz histerii że mama ma jej to zdjąć z czoła i zaczyna drapać. Dopiero jakieś pół roku temu jakiś lekarz skierował ich do warszawy, chyba do CZD. Niestety tam im powiedzieli że na leczenie jest już za późno
także teraz będą się starać dostać na laserowe usuwanie. Dodam że inne dziecko w rodzinie (aktualnie 6msc) od razu skierowano do w-wy. Naczyniaka miała pod powieką i już zanika.Także dziewczyny popytajcie lekarzy o możliwości leczenia tego już teraz bo niestety jak dziecko podrośnie a naczyniak zostanie to być może będzie chciało samo go sobie usunąć, a że jest on bardzo dobrze ukrwiony to wiadomo co się z tym wiąże. Jeszcze raz przepraszam za wproszenie się do wątku
|
|
|
|
#3182 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
a naczyniakiem się nie martw - wchłonie się - córeczka znajomych ma na ramieniu takiego dużego wystającego i chirurg kazał nosić jej taką uciskającą opaskę i się wchłania powoli tylko trzeba czasu i cierpliwości, Izuni też się wchłonie z pewnością, a co mówili lekarze o tym naczyniaku? Cytat:
Julce w pachwinkach zrobiło się takie jakby otarcie/odparzenie - w miejscy gdzie skóra styka się ze skórą - ma to juz od kilku dni jak były te upały i to jej nie bardzo chce zejść - smaruje na zmianę Bepanthenem, Linomagiem, przemywam rumiankiem, pudruje Alantanem w zasypce i nic, trochę może zbledło ciut ale zaczerwienienie nadal jest i skóra się łuszczy w tym miejscu lekko. Boję się żeby się jej większa ranka nie zrobiła. Jak nie zacznie schodzić do jutra to może pojedziemy do pediatry skontrolować. I na buzi wyszło jej 6 takich malutkich czerwonych krostek - w tym jedna poniżej szyjki, jedna na główce, na rączce, i jedna na paluszku - chyba coś ją uczuliło co zjadłam tylko co? oby nie było tego więcej...Cytat:
Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-10 o 13:51 |
||||
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
O matko !!!!!
Dopiero 12 a ja już padam na gębę ![]() Zostałam pierwszy raz sama z mała , bo moja mama już nie przyjechała bo złapały ja korzonki Ala jak na złość wogóle nie chce dzisiaj spać Co ją uśpię i położę do wózka to wstaje i ryczy Jeszcze śniadania nie jadłam
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mój mały pije Nan pro 1 a dzisiaj mu kupiłam mleko hipp bo bebilonu 1 nie było
![]() a co do naczyniaka to mojego M kuzynki córa miała ma teraz 3 lata i prawie wogóle go nie widać.Ale ost wykryli jej przepuklinę pępkową dopiero w tym wieku. |
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wczoraj mi za to obiad ugotował więc drugie mam z wczoraj ale za mną chodzi jakaś zupa z ryżem....
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój śpi dobre 1,5h na brzuszku duży też śpi więc mam chwilkę
|
|
|
|
|
#3187 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze nie zamotalam ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-10 o 15:58 |
|||
|
|
|
#3188 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Tym bardziej, że jest najważniejszym świadkiem.Cytat:
. Przeniosło mi się na drugą rękę. Jedna już źle wygląda a dermatolog powiedziała, że jak karmię piersią to nic nie może mi przepisać, kazała tego tylko nie moczyćWahałam się 3 tygodnie, bo żal mi było małą odstawić ale sama się odstawiła i woli butelkę. Moja też 2 dni kupy na sztucznym nie robiła bo za mało ją poiłam. Teraz daję dużo popić i robi, ale dopiero 3 dni jest na sztucznym. Marina 100 lat!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-08-10 o 13:04 |
||
|
|
|
#3189 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam!!!
Ja tak szybciutko, Dominik coś dzisiaj niespokojny jest, bo co 1,5 godz. od 6 rana się budzi. Ale na szczęście brzuszek go raczej nie boli, bo chce za każdym razem jeść i potem dalej usypia. Może zaczyna więcej potrzebować mleczka, bo jak na razie przez ponad tydzień wypijał jednorazowo 70ml, a teraz już mu to nie starcza i czasami muszę dorabiać 30. Z tych złych wiadomości to jeszcze jest to, ze zanika mi pokarm, teraz to już wiem na pewno. Jest to moja największa porażka w życiu. Wiem, że walczyłam, ale cały czas sobie myślę - czy wystarczająco?? I tez jak ktoś sie mnie pyta czy karmie piersia i odpowiadam, ze nie to ludzie dziwnie reaguja i mam przez to jeszcze większe wyrzuty sumienia, ze może jednak to moja wina...Jedno jest pewne: Przy drugim dziecku bedę mądrzejsza i już nie dam sie wmanewrować w szpitalu w butelkę, gdym miała taka wiedzę wtedy w szpitalu co teraz to na pewno by do tego nie doszło. Jest mi tylko przykro i płakać mi sie chce jak o tym mówię, nawet teraz... Idziemy dzisiaj do księdza zaklepać chrzciny. Chcemy je zrobić 25 wrzesnia. Idziemy dzisiaj również do przychodni maluszka, bo musimy się paru rzeczy dowiedzieć, bo w przyszłym tygodniu czeka nas pierwsza wizyta. Np czy trzeba wybrać lekarza prowadzącego, czy wcześniej się rejestruje na godziny i takie tam szczegóły. Cytat:
dla tatusia, ze dzielnie sobie radzi.Cytat:
Na buźce z 8 na uszku 1, na szyjce 1 i na brzuszku 1. Stało sie to dzień po takim upale, gdzie bylismy na spacerku i stwierdziłam, że mogabyć to potówki. Poczytałam co nie co i natrafiłam na taki sposób: "Na potówki: Gotuje 2 szklanki wody i po zagotowaniu dodaje pół łyżeczki mączki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie. Tym magicznym eliksirem smaruje niuni buźkę i schodzi " Spróbowałam, i chyba jest lepiej, bo już mniej widoczne są te krosteczki, ale smarowałam dopiero dwa razy.Marinka STO LAT!!!!
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3191 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja, lekko już popołudniowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba będę mieć małego marudera ![]() No właśnie! Wygląda na grubaska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
I oczywiście:
MARINA - STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#3193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dopiero od wczoraj jest na samym bebilonie . Czym poisz małą bo ja tylko wodą z glukozą---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Marina sto lat !!! |
|
|
|
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana - sprobuj ja jeszcze przekonac, powiedz, zeby nie kopala lezacego. Ja bym byla ostrozna we wpisywaniu kogos na liste swiadkow bez jego zgody. Ja tak kiedys zrobilam i potem ta osoba usilnie probowala mi zaszkodzic podczas zeznan w sadzie - wlasnie z zemsty, ze ja "wciagnelam w nie jej sprawy"... nie za bardzo miala czym zaszkodzic, ale powiedzmy, ze sie starala.
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak radził pediatra. I żeby dawać też probiotyki lakci-cos tam. Ja miałam kropelki biogaia także innego probiotyku nie kupowałam. Może coś nam doradzą mamy wprawione w karmieniu MM?
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tego faktu NIE MOŻNA rozpatrywać w kwestii sukcesu czy porażki, tez chciałabym karmić wyłącznie piersia ale nie mogę i się pogodziłam że przy obecnej ilości jaką potrzebuje mała - ok. 100ml to moje cycki ma tylko na zaostrzenie apetytu czy deser, ew. do poprzytulania się w nocy. tu nie ma czyjejs winy tylko to po prostu fizjologia, jedne mamy maja tyle mleka ze 3 dzieci by wykarmiły a inne mają za mało - i ja się z tym pogodziłam
|
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zadzwoń do niej i spróbuj przekonać. Jeśli nadal będzie odmawiała, to weź ją na litość. Ale można liczyć na znajomych...
|
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem na 105 stronie później sie odezwe, bo narazie porządki wzywają.
|
|
|
|
|
#3200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana nam pediatra zanim zaczeliśmy podawać pepti doradziła w razie gdyby nie chciał pić od razu mieszanie z poprzednim mlekiem , przez dwa dni dodawać jedną miarkę peptki, przez kolejne 2 miarki i tak az całkowicie przejdziesz na pepti może tak spróbuj, my mieliśmy szczęście że nasz głodomor nie zauważył różnicy najdroższa solenizantko kochana nie będe wymyslać życzeń po prostu życzę Ci żeby spełniły sie wszystkie Twoje marzenia STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() a za naczyniaka trzymam kciuki żeby się wchłonął szybciutko Cytat:
![]() a ja padam , wczoraj od 18 do 21 atak bólu brzuszka , pierdki jak nie wiem co ale kupki nie było |
||||
|
|
|
#3201 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
uff Chciałabym cybex aton, znalazłam na all jakiś niby powystawowy 30% tańszy niż cena sklepowa, chciałam go kupić, ale przyjrzałam się i trochę wygląda jak podróbka - nakładki na pasy zupełnie inaczej wyglądają. Ciekawe czy podrabiają foteliki Cytat:
![]() Super, że już jesteście w domu. Czekam w takim razie na opis no i trzymam kciuki za karmienie. Cytat:
No właśnie, ja pisałam że miałam swojego jeszcze na zdjęciach z zerówki, czyli z 6 lat zanim się wchłonął. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam i ja dzisiaj
Marina, wszystkiego najlepszego!!!! powodzenia!Cytat:
![]() Cytat:
Zmalowana, a nie możesz jej powiedzieć, że już za późno bo wczoraj ją podalaś...? ciekawe czemu tak się wycofuje... ![]() a u nas średnio...zawiozłam mocz do badania i czekam na wynik, wieczorem z nim znów do lekarza pojedziemy. Mały tak okropnie wczoraj płakał że w końcu dałam mu syrop przeciwbólowy, może troszkę pomogło bo noc jako tako, ale dziś też niespokojny i płaczliwy, widać że go coś boli... wczoraj od 18.00 do 3 w nocy nie siusiał nic a nic, pieluszki suche zupełnie... dziś rano czekaliśmy żeby złapać do badania, to biedak najpierw strasznie nóżki napiął, a potem jak siusiał to płakał ![]() ciekawe co w badaniu wyjdzie...co prawda analiza ogólna tylko a nie posiew na razie, ale może coś to da...
|
|
|
#3203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Biedny malutek
|
|
#3204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3205 |
|
Zadomowienie
|
czesc
ja znowu przelotem, przperaszam ze tak mnie malo malz dzisiaj przyjezdza, zostanie na 3tygodnie na pewno w piatek mam cc, jutro ostatni dzien przygotowan, chociaz torbe mam juz od kilku dni spakowanaczuje sie dobrze, smigam, jezdze... aaa wczoraj spuchly mi stopy, to tyle z negatywow, no i nie przesypiam calych nocy, bo mi srednio wygodnie i sie wierce wczoraj oddalam krew i mocz do badania - bo mam miec swiezy wynik na piatek a dzisiaj bylam w lumpku pamietacie taka atrakcje?kupilam posciel do lozeczka jak nowa i do tego miesiste, porzadne przescieradlo frotte, w idealnym stanie ![]() i dla malego jeszcze koszule next w krate do tego jeansy (na ok 6 m-cy) Marina - wszystkiego najlepszego brumek, widzialam zdjecie Tymka, ale fajna mine zrobil! ![]() duzy chlopak z niego wszystkie zdjecia naszych dzieciaczkow sa sliczne, slodkie i nie przerwanie mnie zachwycaja!! kciuki zaciskam za wszytskich! egzaminy na prawo jazdy, odpadajace kikutki-pepuszki, za swiadka zmalowanej, za karmienie, czy to mm czy naturalne, byle dzieciak byl najedzony i slicznie rosl ![]() za wizyty i pobyty w szpitalu tez ![]() a teraz zmykam na poczte
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-08-10 o 14:50 |
|
|
|
#3206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, taka fajna dziewczyna z Ciebie i pod górkę. Nadejdzie dobry czas dla Ciebie, wiem co mówię Cytat:
Cytat:
To my po wizycie. Sara nie ma żadnego kataru a tym bardziej zapalenia płuc, tylko to ta cholerna sapka Rano udało nam się trochę glutów wyciągnąć, ale noc to była masakra A ta wysypka na twarzy, to powiedziała ze atopowe zapalenie skóry Ale ja w to nie wierzę, po pierwsze przy azs to strasznie swędzi, a mała się nie drapie, i jak porównywałam w necie to mi ewidentnie wygląda na trądzik niemowlęcy. Czy atopowe zapalenie skóry jest synonimem skazy białkowej? ![]() Kazała mi nie jeść nabiału. Ja i tak cyckiem już mało karmię, dokarmiam bebiko, w takim razie dlaczego mi nie przepisała mleka na receptę? A i 2 razy musiałam pytać o te krosteczki. Na początku oglądała ją pod innym kątem, napięcie mięśniowe, osłuchiwała, i nic nie powiedziała na twarz, tylko na końcu jak zapytałam. Podejrzewam, że tak palnęła, ale nie jest pewna. Nic nie kazała z tym robić. Dziewczyny co Wy na to? jak za tydzień nie zejdzie, to idę do dermatologa. A przy karmieniu mieszanym kazała dawać i wit K i D. -"Co wieś to inna pieśń" Nie wiem co teraz robić.Nie jeść nabiału? to mi nic nie zostanie. Kajool co Ty jesz? Muszę iść do innego lekarza HELP |
|||
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Święte słowa!
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
aa mamy solenizantke! Marinko - zycze Ci samych prostych drog w zyciu - bo dosc juz przeszlas zakretów! i wsyzstkiego naj naj naj dla Ciebie i synka
Karolinee - witamy, jestes dzielna kobitka! ![]() Kolina - to jeszcze dwa dni i koniec laby bedziemy mocno trzymac kciuki!
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
ooooj zapomniałam napisac, Brumeczku synio miodzio i minka pierwsza klasa
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Absolutnie nie! To dwie osobne jednostki chorobowe.
Mało tego, nie mają ze sobą kompletnie nic wspólnego! ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

także teraz będą się starać dostać na laserowe usuwanie. Dodam że inne dziecko w rodzinie (aktualnie 6msc) od razu skierowano do w-wy. Naczyniaka miała pod powieką i już zanika.

oby nie było tego więcej...

duży też śpi więc mam chwilkę

. Zadzwoń do niej i spróbuj przekonać. Jeśli nadal będzie odmawiała, to weź ją na litość. Ale można liczyć na znajomych...