Jak oni gotują,czyli najzabawniejsze pomysły kulinarne o jakich słyszeliście. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-04, 19:26   #31
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy
Dot.: Jak oni gotują,czyli najzabawniejsze pomysły kulinarne o jakich słyszeliście.

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
skoro przy czasach akademika jesteśmy, to przypomniało mi się, że współlokator mojego TŻ odgrzewał schabowego na grzejniku; wyciągał go z zamrażalnika i kładł w torebce foliowej na grzejnik (nie przeszkadzały mu nawet wiszące tam skarpety) a potem zjadał bez odsmażania

nie wiem, może to ja jakaś dziwna jestem ale mi to się obrzydliwe wydaje; sflaczały schab dojrzewający wśród skarpet bleeeh

Umarłem!
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 20:37   #32
AgatKa Nietoperka
Przyczajenie

Dot.: Jak oni gotują,czyli najzabawniejsze pomysły kulinarne o jakich słyszeliście.

A mój starszy brat bardzo dobry kucharz, raz przyszedł bardzo zmęczony z pracy i nie zauważył, że na obiad jest żurek, tylko trzeba było ziemniaczki ugotować. A on myśląc, że to inna zupa ( ale nie wiem jaka) ugotował sobie makaron. A kiedy jadł zupkę to się zorientował, że to żurek, ale przed wszystkimi w domu udawał, że to nowa wersja tej zupki hehe
AgatKa Nietoperka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 21:34   #33
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
Mój ukochany smażył jajka, dodał do nich posiekany rabarbar i esencję migdałową, dodał soli i pieprzu. Zjadł, o dziwo. Innym pomysłem był ser feta z miodem Wcinał, ale twarogu z miodem już nieeee. No, ale często wybitnie mnie zadziwia.
zupełnie jakbym czytała o moim bracie. Jego ulubione kanapki to kanapki posmarowane dżemem truskawkowym a na to gruba warstwa ketchupu... a jak był w Paryżu to zaskoczył wszystkich jedząc mocno posolone frytki z masakrycznie słodkim puddingiem waniliowym. Aż nie mogłam na to patrzeć

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Undercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 22:13   #34
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Undercia Pokaż wiadomość
zupełnie jakbym czytała o moim bracie. Jego ulubione kanapki to kanapki posmarowane dżemem truskawkowym a na to gruba warstwa ketchupu... a jak był w Paryżu to zaskoczył wszystkich jedząc mocno posolone frytki z masakrycznie słodkim puddingiem waniliowym. Aż nie mogłam na to patrzeć
Przypomniałaś mi o moim byłym managerze z Anglii, który jadał kanapki z frytkami

A kiedy pracowałam w knajpie za czasów studenckich (też w UK) to w menu mieliśmy burgera wołowego z ananasem, burakiem i jajkiem sadzonym. Wyobraźcie sobie, że ludzie go zamawiali!
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 14:53   #35
anna205
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
skoro przy czasach akademika jesteśmy, to przypomniało mi się, że współlokator mojego TŻ odgrzewał schabowego na grzejniku; wyciągał go z zamrażalnika i kładł w torebce foliowej na grzejnik (nie przeszkadzały mu nawet wiszące tam skarpety) a potem zjadał bez odsmażania

nie wiem, może to ja jakaś dziwna jestem ale mi to się obrzydliwe wydaje; sflaczały schab dojrzewający wśród skarpet bleeeh
prosto z tych skarpet go zjadał?? rozcinając tylko woreczek, bo po co brudzić talerz??

kobieta jest jak media markt...
nie dla idiotów : )
anna205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 15:11   #36
sandrina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna205 Pokaż wiadomość
prosto z tych skarpet go zjadał?? rozcinając tylko woreczek, bo po co brudzić talerz??
nie no kładł obok nicha potem z woreczka na chlebuś

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 20:26   #37
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Pingwineczka Pokaż wiadomość
Też takich znam Ja kiedyś gotowałam w czajniku jajka na twardo
nie ty jedna trzeba sobie radzić w ekstremalnych warunkach
Z innych rzeczy gotowałam kiedyś z kumplami kisiel na tanim winie zamiast wody

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 20:58   #38
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
nie ty jedna trzeba sobie radzić w ekstremalnych warunkach
Z innych rzeczy gotowałam kiedyś z kumplami kisiel na tanim winie zamiast wody
o to dodatkowo musiało nieżle kopac

ja również gotowałam jajka w czajniku bezprzewodowym

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 21:45   #39
Mila 23
Rozeznanie

mi sie przypomnialo jak pewna starsza ciotka ugotowala sobie jajko w garnuszku a potem stwierdzila ze z tej wody po jajku zrobi sobie kawe bo ,,po co marnowac tyle wody jak ta juz jest ugotowana" innym razem dodala sobie do zupki platki sniadaniowe ,,zeby bylo gesciej" a moj tez ma takie dzikie pomysly. on lubi dania jednogarnkowe i dlatego ciagle chce cos ze soba mieszac. ostatnio powiedzial ze do sosu mozna od razu dorzucici ziemniaki to sie i tak ugotuja...
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-12, 13:58   #40
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
mi sie przypomnialo jak pewna starsza ciotka ugotowala sobie jajko w garnuszku a potem stwierdzila ze z tej wody po jajku zrobi sobie kawe bo ,,po co marnowac tyle wody jak ta juz jest ugotowana" innym razem dodala sobie do zupki platki sniadaniowe ,,zeby bylo gesciej" a moj tez ma takie dzikie pomysly. on lubi dania jednogarnkowe i dlatego ciagle chce cos ze soba mieszac. ostatnio powiedzial ze do sosu mozna od razu dorzucici ziemniaki to sie i tak ugotuja...

Przecież w tej wodzie wszystko ze skorupki jajka zostało... Bleeee....
Stary 2011-08-12, 15:11   #41
masterpiece
Rozeznanie

Mój brat uwielbia suchary smarowane grubą warstwą majonezu,albo musztardy

Mój tata wrocił kiedyś wieczorem wcięty z jakiejś imprezy pracowniczej. Poczęstował się wtedy resztkami sosu z mięsem z obiadu,które mama zalała wodą z płynem do naczyń,żeby się odmoczyła przypalenizna i zostawiła na piecu(często tak robi). Na szczęście był na tyle lekko wcięty,że szybko poczuł "mydliny".
masterpiece jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-12, 15:56   #42
inrock
Raczkowanie

Temat na czasie dla mnie
Niedawno wróciliśmy z TŻ gór, gdzie on aż rwał się do szykowania śniadań. Szykował, szykował, codziennie serwując parówki. Dzień w dzień te parówki przynosił w garnuszku pełnym jeszcze wrzącej, parującej wody. Po wyjęciu tej parówki okazywało się, że ona nadal jest zimna! Zniosłam trzy porcje takich zimnych parówek, żeby nie było mu przykro. Przy czwartej zapytałam, czemu, do licha, wyjmujemy zimne parówki z wrzącej wody. TŻ, dumny jak paw, przedstawił swój genialny sposób- najpierw gotował wodę w czajniku elektrycznym, potem przelewał wodę do garnka, upychał tam parówki i prosto na stół Nie miał czasu na wielkie gotowanie, bo spieszył się na szlak
Stary 2011-08-12, 16:45   #43
Julie_K
Wtajemniczenie

Apropo studenckich wymysłów, to mój kumpel gotował wino w czajniku, bo jego ukochanej się grzańca zachciało...
Stary 2011-08-12, 19:45   #44
_stardust
Rozeznanie

moja "koleżanka" z klasy w liceum na wycieczce 3 dniowej ugotowała mleko we WSPÓLNYM czajniku elektrycznym. oczywiście nie umyła, a nikomu do głowy nie przyszło, że ktoś mógł mieć tak głupi pomysł - nasze zupki, kisielki, kawy i herbaty z wodą o posmaku mleka - pychota...
_stardust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-13, 11:14   #45
Lanessa
Zadomowienie

Dalszy kulinarny wymysł brata i taty ukochanego: kanapki z salami i nutellą. Ble
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 13:28   #46
naonao
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
o to dodatkowo musiało nieżle kopac

ja również gotowałam jajka w czajniku bezprzewodowym
Alkohol wyparowuje podczas ogrzewania więc procentów zostaje w nim 0. Jedyne co zostaje to smak.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

To co prawda nie o gotowaniu, ale też kuchenne. Kiedy byłam jeszcze panienką zawsze odmrażała lodówkę moja mama. .Kiedy jej zabrakło- musiałam sama. Chciałam ją wyłączyć wyjeżdżając na wakacje. Wyjazd był nastepnego dnia. Opróżniłam ją wyłączyłam i...czekam...czekam ,chyba po 3ech godzinach skapnęłam sie, że coś nie tak- pojemnik na wodę suchy!Dzwonię do koleżanki, opowiadam, a ona nagle pyta, a lodówkę otworzyłaś? Nie! A to czekaj tydzień!Do dziś rży, jak konik, jak sobie tę sytuację przypomni)))

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Dodam, że wtedy pół nocy trwało mycie lodówki i na wakacje pojechałam półprzytomna ze zmęczenia. Odtąd ile razy zabieram się do tej roboty zawsze się śmieję)))

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Czasami z takich kuchennych pomyłek biorą się całkiem dobre pomysły. Mojej mamie przy dopieprzaniu flaków wywaliło sie do nich całe opakowanie pieprzu. Zebrała cały wierzch z zupy, ale mimo wszystko flaki były piekielne, ale jakie smaczne! Mała była bardzo zdzwiona, że wszyscy biliśmy się wtedy o te flaki, dosłownie było wyrywanie sobie i wylizywanie gara. Odtąd wiem, jakie powinny być flaki.
naonao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 15:16   #47
nekta
Raczkowanie

Mój brat w dzieciństwie uwielbiał serek homogenizowany waniliowy, w którym maczał sobie parówki dla mnie smakowalo to beznadziejnie, ale to bylo jego ulubione jedzenie.
Stary 2011-08-15, 03:31   #48
Pingwineczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
Dalszy kulinarny wymysł brata i taty ukochanego: kanapki z salami i nutellą. Ble
Z salami nie próbowałam, ale nutellę a z ogórkami kiszonymi bardzo lubię

Przypomniało mi się jak kiedyś koleżanka się naczytała o gotowaniu dietetycznym i tam było coś o smażeniu jajek bez tłuszczu. Żeby tego dokonać należało położyć na garze z gotującą się wodą talerz i na to wbić jajko. Koleżance nie chciało się wyciągać gara więc nalała sobie wrzątku do kubeczka (przy okazji herbatę tam wsypała) na tym postawiła duży talerz a na to wbiła jajko i czekała... i czekała.... i czekała... Jak już straciła cierpliwość to ciepnęła jajko które nie chciało współpracować na patelnię (z masłem w dodatku) i tak się skończyło super dietetyczne gotowanie.

Małżeństwo to związek dwojga ludzi,w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż
Pingwineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 16:01   #49
TheDocha
Dossisława I

Mi się wydawało dziwne jak dziewczyna w restauracji dodawała duże ilości magi do pierogów ruskich.
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-16, 11:25   #50
linaya
astro-loszka

Moja śp. babcia gotowała zupę mleczną w taki sposób, że surowy makaron (domowej roboty oczywiście) wrzucała wprost do gotującego się mleka. Robiła się z tego taka paciaja, ale dziadek i wujek zjadali to ze smakiem.

Ja sama kiedyś robiłam na imieninowy obiad kurczaka z ananasem z dodatkiem zielonego pieprzu. Myślałam, że zielony jest mniej ostry niż czarny i wsypałam do potrawy cały słoiczek. Goście zionęli ogniem, a ci bardziej zdeterminowali pracowicie wyławiali każde ziarenko.

Robiłyśmy z siostra jakiś deser, którego składnikiem był budyń czekoladowy. Wysłałyśmy po niego tatę, ale przyniósł...kisiel malinowy. Uświadomiony o swej pomyłce poszedł jeszcze raz, przynosząc budyń, ale...malinowy. Nie wiem, co on się tak do tej maliny przyczepił

Innym razem zrobiłam do spółki z tatą nalewkę jeżynową. Była pyszna, ale prawie w całości wylała nam się na dywan. Tacie było szkoda, więc to, co zostało(i się nie wchłonęło), zebrał ścierką z dywanu i wyżął z powrotem do gąsiorka. Niestety, ta zebrana nalewka miała smak jeżynowy z posmakiem mokrej szmaty, ochrzciliśmy ją mianem "dywanówki". Stała parę lat i nikt jej nie chciał spożyć, w końcu tata wcisnął jakiemuś koledze, który wypił ze smakiem i błagał o przepis
Stary 2011-08-16, 13:12   #51
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość
Innym razem zrobiłam do spółki z tatą nalewkę jeżynową. Była pyszna, ale prawie w całości wylała nam się na dywan. Tacie było szkoda, więc to, co zostało(i się nie wchłonęło), zebrał ścierką z dywanu i wyżął z powrotem do gąsiorka. Niestety, ta zebrana nalewka miała smak jeżynowy z posmakiem mokrej szmaty, ochrzciliśmy ją mianem "dywanówki". Stała parę lat i nikt jej nie chciał spożyć, w końcu tata wcisnął jakiemuś koledze, który wypił ze smakiem i błagał o przepis
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 13:24   #52
ta_iwona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Mi się wydawało dziwne jak dziewczyna w restauracji dodawała duże ilości magi do pierogów ruskich.
Z tym akurat się spotkałam ale nie próbowałam

Za to czasem, jak nie chce mi się robić sosu, jem gołąbki z magą właśnie
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 17:32   #53
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość
Moja śp. babcia gotowała zupę mleczną w taki sposób, że surowy makaron (domowej roboty oczywiście) wrzucała wprost do gotującego się mleka. Robiła się z tego taka paciaja, ale dziadek i wujek zjadali to ze smakiem.

Ja sama kiedyś robiłam na imieninowy obiad kurczaka z ananasem z dodatkiem zielonego pieprzu. Myślałam, że zielony jest mniej ostry niż czarny i wsypałam do potrawy cały słoiczek. Goście zionęli ogniem, a ci bardziej zdeterminowali pracowicie wyławiali każde ziarenko.

Robiłyśmy z siostra jakiś deser, którego składnikiem był budyń czekoladowy. Wysłałyśmy po niego tatę, ale przyniósł...kisiel malinowy. Uświadomiony o swej pomyłce poszedł jeszcze raz, przynosząc budyń, ale...malinowy. Nie wiem, co on się tak do tej maliny przyczepił

to się nie nazywa czasem lane kluski? uwielbiam
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 01:39   #54
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
to się nie nazywa czasem lane kluski? uwielbiam
Nie, lane kluski robi sie tak, ze belta sie w kubeczku jajko z maka i to na wrzace mleko wylewa, tworza sie takie grube (lub jak kto woli ciensze) kluseczki. Ja bym powiedziala, ze to byla zwykla zupa mleczna z makaronem.
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-24, 21:41   #55
niuniulka1989
Zakorzenienie

Świetny wątek

Kiedyś moi współlokatorzy zrobili sobie zapiekankę makaronową ( z Winiary lub Knorr'a) którą zapieka się w piekarniku w naczyniu żaroodpornym. Kiedy chcieli ją później podgrzać to... naczynie kładli na kuchence gazowej i tak sobie podgrzewali

Jak dla mnie to mogli to wsadzić do mikrofali która w kuchni była lub część podsmażyć na patelni, ale cóż - co kto lubi
Stary 2011-08-26, 16:04   #56
straszaczka
Raczkowanie

Moi kuzyni jak byli mali zajadali się słonymi paluszkami z nutellą. Natomiast kuzynki mając coś koło 5 lat jadły kurczaka ze skórką. Nie wiem jak Wy, ale drobiowe skórsko mnie odrzuca. Zresztą.. Jak każde. Fuuj.
straszaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 18:45   #57
sandrina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez straszaczka Pokaż wiadomość
Moi kuzyni jak byli mali zajadali się słonymi paluszkami z nutellą. Natomiast kuzynki mając coś koło 5 lat jadły kurczaka ze skórką. Nie wiem jak Wy, ale drobiowe skórsko mnie odrzuca. Zresztą.. Jak każde. Fuuj.
yyyyy a ja myślałam, że to normalne....

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 19:07   #58
masterpiece
Rozeznanie

No,to raczej normalne. Po prostu niektórych może brzydzić gumowata konsystencja,albo te brodawki
Ja zjadam jeśli jest przypieczona na chrupiąco
masterpiece jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 19:58   #59
alexz johnson
Zadomowienie

mój TŻ lubi jeść w Wigilie kaszę gryczaną z kompotem z suszu (zimnym!) dla mnie to jakaś masakra :P
ale za to ja lubię jeść kapustę kiszoną z keczupem i dla niego to jest hardkorowe ;P

Cel: naturalne, zdrowe włosy

alexz johnson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 10:29   #60
LejdiMarmolada
Przyczajenie

Moja koleżanka zajada się kanapkami z szynką, serem i ... chipsami
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości