|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
no to brawo
![]() Cytat:
zmeczona jestem bo sama z dwoma maluchami. drugi dzien sama je wieczorem kapalam i kladlam bo maz jeszcze w pracy...
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
hmm zadam głupie pytanie Co to jest ten skok rozwojowy????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jakie masz wskazania co cc?
![]() |
#3245 |
Zadomowienie
|
Lekarz stwierdził, że dziecko jest duże, a ja mam bardzo wąski kanał rodny i on wątpi, że się zmieści. WIęc woli mnie nie męczyć, żebym nie cierpiała przy naturalnym porodzie, bo on widzi, że pewnie i tak musiałabym mieć tą CC...
![]()
#3246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Zakorzenienie
|
Beatko, Nerolka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3248 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to nalezy wiedziec ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja dzis mialam ostatnia wizyte przed porodem. No i standardzik - 2 tygodnie do terminu, a tu jeszcze nic nie pootwierane, nie poskracane ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
Jestesmy po wizycie w poradni nefrologicznej, ehhh zestresowana bylam , ale pan doktor bardzo mily- nie bylo sie czego bac. W poniedzialek mam dzwonic na oddzial nefro. czy jest wolne łóżko dla Sary bo trzeba wszystko dokładnie przebadac, bez badan nie byl w stanie nic powiedziec. W sumie sie tego spodziewałam...
Dziewczyny jak przygotowac sie na taki pobyt do szpitala (niby 3-4dni) co zabrac ze soba itp??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Zadomowienie
|
Carmela - moja szwagierka spedzila kilka dni ze swoja cora na takim oddziale. W sumie trzeba sie przygotowac jak na normalny wyjazd - spakowac ubrania, kosmetyki, reczniki itp. zalezy tez jak daleko jest szpital od domu - jesli blisko to zawsze mozna cos doniesc. Jedzenie dostawala i Mala i szwagierka, ale to bylo w Krakowie no i dzidzia troszke wieksza, bo roczna... w pidzamach sie oczywiscie tam nie chodzi, wiec jakies dresiki, te sprawy. Dzieckiem calosciowo musiala zajmowac sie mama - wiec dla dziecka tez raczej trzeba wszystko wziac - kosmetyki, pieluchy itp. ale ja radze sie zapytac u zrodla, bo moze MM daja, kto wie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | ||
Zakorzenienie
|
Po wczorajszym dniu marudy Lila przespała dziś prawie cały dzień
![]() Pięknie usnęła po kąpieli, zobaczymy jak będzie nocka ![]() Marinko Wszystkiego co najlepsze dl Ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aania biedny Adaś ![]() ![]() Patik moja mała też ma zatkany nosek i to moim zdaniem to już nawet nie jest sapka a mleczko które jej zostaje przy karmieniu. Jak takie dziecko je to mu się czasem uleje i zostanie w nosku, potem zaschnie i cięzko się oddycha. Psikam jej wod morską i czasem udaje się odciągnać fridą białe glutki z mleka ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby druga tez byla taka bezproblemowa jak moja! Szansa jest, bo kolki podobno czesciej maja dziewczynki. A rade dasz, spoko, ja dalam z 19-miesiecznym maluchem i noworodkiem, a moj maz pracuje na zmiany, wiec np kapanie zazwyczaj nalezalo do mnie (oby dwoch) A lekarz co mowi na temat terminu cc? Cytat:
Co do pobytu w szpitalu - nie bylam z takim maluszkiem, ale wydaje mi sie, ze podstawa, to jak karmisz, bo jak piersia, to wszystko masz ze soba. No i oczywiscie pieluchy, ubranka... A moze jak bedziesz dzwonic, to po prostu zapytaj, ja ciekawa jestem jak wyglada np. kapiel, czy pielegniarki kapia? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własnie pierwsze co pomyslalam o kapieli, jak tam to wyglada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do terminu CC hmmm nie jestesmy w tej kwestii zgodni z ginem, ale na szczescie nie pracuje w moim szpitalu, wiec olewam go. wypisal mi zgloszenie na 16.08 do szpitala, ale jak sie nic nie bedzie dzialo to posiedze w domu do 19.08, a potem uprosze ordynatora, zeby poczekali do tp - wierze, ze sie uda ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale kupa jest bardzo ładna, o odpowiedniej konsystencji i kolorze - piękna jajecznica o zapachu serka homogenizowanego ![]() Także musimy to przetrwać, czekam aż dojrzeje i żadnych lekarstw na to nie daję.
![]() |
#3256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co ten Twój gin taki raptus?
![]() |
#3257 | |||
Zakorzenienie
|
MARINKO STO LAT!! WSZUSYIEGO NAJLEPSZEGO
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciekawe co z Agni ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Telik ślicznie wyglądasz w ciąży ![]() ![]() Zapaleczka ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- I nas też Dominik cierpi z powou kupki dalej, robi ale w męczarniach bidulek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
BAN stały
|
Dziękuję za rady odnosnie naczyniaka
![]() ![]() Ten na brwi mnie martwi bo jest wielki A reszta płaskie i małe. Krystian ma 2,5 roku i jeszcze je ma. Trzymam kciuki za cesarki ![]() Życzę powodzenia i szybkiego powrotu do formy. Beatko ja bym spróbowała paszki posypywać mąką ziemniaczaną i pilnować by tam nie było wilgotno.Ja Izie w ciagu dnia przecieram chusteczka 2 razy i nie ma nic a ni na skórce nigdzie. Brunetko to skok jak nic.Parę dni i przejdzie i wynagrodzi Ci te męki Alunia ślicznym uśmieszkiem i a guuu ![]() ![]() Jak sie cieszę,ze ropniak schodzi.Pielęgnuj go tam i niech znika dziad ![]() Zmalowana nosz cholera jasna. Niestety ludzie tacy są.Boją sie,nie chcea sie niby wpiep**ać w czyjeś życie a tak na prawdę na co dzień wchodzę=ą w nie z butami ![]() Brumku sprostuję nieco-moja Iza nie ma problemów z brzuszkiem,kupką ![]() Czyli się jakieś dzieciatko znalazło. Mamad napisała,ze ściaga pokarm a Patryk jest na patologi noworodka na wszelki wypadek ale jest wszystko ok ![]() Blusowi sie nie daje ![]() Carmelko juz Ci odesłałam smsa ![]() Aaniu jak teraz Adaś?Boli Go jeszcze?mam nadzieję,ze już nie cierpi przy siusianiu ![]() Zapałeczko,Meszsares kciukasy idą w ruch!!! ![]() U mnie była od rana przyjaciółka,trochę posprzątałyśmy,upiekłam chle,wypróbowałam nową-starą pralkę(pierze ![]() Pisałam już ,ze Iza ma skok? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3260 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() właśnie najpierw podejrzewane było zapalenie...co dziwne, z badania moczu wyszło że bakterie"nieliczne", inne parametry w normie. Niepokojący był płacz i zaczerwienienie, ale to zapalenie cewki moczowej, siusia dalej z bólem, ale wg lekarza dręczy go jeszcze coś innego, ale...nie wiadomo co ![]() lekarz stawia też jednak na jakąś dość mocną kolkę, nietypową... ![]() ale sam przyznał, że już zgłupiał - bo "facet zdrowy a wyraźnie coś mu dolega, tylko pytanie co..." a dodam że lekarz jest bardzo dobry, ja jeszcze chodziłam do niego jako dziecko (wtedy mi się strasznie podobał,m młodziutki, przystojny pan doktor ![]() wybadał maluszka na wszystkie strony, zrobił nawet usg jamy brzusznej, obejrzał nerki i inne narządy i nic tam nie widać ![]() na razie ma antybiotyk na tą cewkę, ppoza tym coś na kolki, jak to nie pomoże to będziemy dalej myśleć... najgorsze dla mnie jest to że tak strasznie płacze i nic nie mogę zrobić...wymiękam - zanosi się płaczem i wtedy patrzy na mnie, oczy całe we łzach a minę ma taką jakby mówił "pomóż mi bo mnie boli.." tak strasznie żałośnie patrzy....
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ja wole opcje, ze czekam na tp poprostu w szpitalu, gdzie codziennie robia przeciez ktg i badania na samolocie, wiec beda widziec jakby sie cos wczesniej zaczynalo... Nie chce narazac mojego dziecka na niepotrzebny stres i "wyganiac" jej przed tp, bo nie wiem ile czasu jej jeszcze potrzeba, moze ktos to zrozumie w tym szpitalu buuu ![]() Aania - boshee biedny dzidzius i biedna TY, trzymaj sie.. ![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-08-10 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Zakorzenienie
|
Moje kochane niezastąpione dziewczynki - DZIĘKUJĘ WAM BARDZO BARDZO ZA ŻYCZENIA !!!
Aż łezka się uroniła... Raz jeszcze - dziękuję! ![]() Ja jutro wpadnę, bo miałam pokręcony dzień i opiszę Wam wszystko... Spadam do łóżka! Oby noc dała nam wypocząć - mamusiom z brzuszkami i maluszkami. Dobranoc ślicznotki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze Aniu to sie nacierpicie, mam nadzieje, ze jednak po antybiotyku bedzie lepiej. Oby szybko minal, a Iza uraczyla Cie nowymi umiejetnosciami. A naczyniakom mowie "sio". Cytat:
Mamad trzymam kciuki za Was! Ciekawe co u Babonika? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3264 |
Zadomowienie
|
Beatko dziękujemy
![]() Mamuśki proszę o radę. Wieczorem mamy już drugą kupę ze śluzem, wydaje mi się, że nawet luźniejsza niż zwykle. Z tego co wyczytałam w mądrej książce, to może być objaw alergii na mleko (do nas pasuje), infekcji wirusowej lub jelitowej (ale gorączki brak) albo biegunka. Niby czytałam jak wygląda biegunka u takiego dziecka, ale jakoś nie czuję, że wiem jak to jest. Możecie mi to opisać jakoś? A gdyby to była infekcja, to pewnie towarzyszyłaby temu gorączka? Czy ten śluz to powód do dużego niepokoju?? Będę wdzięczna za rady. |
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co ma być to będzie trzymam kciukasy za jutro Cytat:
![]() to dobrze że wizyta Cie troche uspokoiłam bede trzymać mocno kciuki za pozytywne wyniki badań Cytat:
licze ze szybko problem minie ![]() Cytat:
![]() no to ładnie a my po zakupach kupiłam kilka kolorowych pieluszek tetrowych i poduszke fasolke do karmienia aha i reczny laktator tommee tippee dla tżta znalazłam przyzwoitą koszulę, za tydzien on wyjeżdza do Warszawy chciał żebym z nim jechała ale nie widze siebie 6 godzin w aucie w jedną i potem to samą w drugą stronę kilka dni przed porodem ![]() a szkoda bo to dla niego bardzo ważny dzien ( w sensie zawodowym) mam nadzieje że nie urodze przez te dwa dni jak go nie bedzie ![]()
![]() |
#3266 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten płacz Adasia to domyślam się, że łamie Ci serce, ale aż tak się nie martw, kochana. Dzieci tylko tak przecież potrafią się z nami komunikować i czasem nie trzeba wielkiej tragedii i wielkiego bólu, żeby wywołać wielki płacz ![]() Cytat:
![]() ![]() Chociaż moja przyjaciółka, jak rodziła 2 lata temu, to cc wyznaczyli jej na dzień przed terminem wg OM. Mam nadzieję, że był POZYTYWNIE zakręcony! ![]() ![]() Cytat:
![]() A szkoda że z mężem nie jedziesz... Mogłybyśmy się poznać czy cuś ![]()
![]() |
#3267 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Nic nie wiem jeszcze o Agni. Nie odzywala sie do tej pory. Poczekam na wiadomosc od niej nie chce jej przeszkadzać. Wlasnie oglądam dzien po dniu i mówią o jakiejś strzelaninie w Warszawie. To nie tylko w Londynie dzieje sie. Nerolko snilas mi sie dzisiaj. Na basenie z moja mama byłaś a ja siedzialam na trybunach i was widziałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Miły chociaż sen? Mi się kiedyś śniła Brumek,Monia i Meszsares.Byłyśmy na jakiś wczasach i wszystkie z brzuszkami ![]() W Warszawie? Oj ![]() Nic nie wiem,muszę zacząć oglądać TV.. T. właśnie wszedł do domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta strzelanina to taka 1-osobowa. Postrzelili jakiegoś Ormianina, pewnie porachunki. Żyje na szczęście. No ale to straszne, bo jak się pomyśli że ktoś mógł przechodzić obok i dostać przez przypadek ![]()
![]() |
#3270 |
Zakorzenienie
|
Nerolka co to jest ten skok????????????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.