Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 19:34   #3241
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
O tak może doradzą
A u nas kupka była
no to brawo

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mojemu dziecku chyba coś jest tylko nie mam pojęcia co
Wogóle nie chce spać!!!!!!!!!!!!!!!! Co ją uśpię i odłożę do łóżka to otwiera oczy i koniec spania Nosiłam ją cały dzień, aż do tej pory!!!!!!!! Plecy, głowam nogi mi nawalają strasznie
Co jej może być ????????????
moja wczoraj i dzisiaj tez. pol dnia na rekach (wlasnie jedna pisze bo na drugiej spi). moze jutro bedzie lepiej...

zmeczona jestem bo sama z dwoma maluchami. drugi dzien sama je wieczorem kapalam i kladlam bo maz jeszcze w pracy...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:42   #3242
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

hmm zadam głupie pytanie Co to jest ten skok rozwojowy????????????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:48   #3243
zapałeczka
Zadomowienie

A ja mam jutro się zgłosić do szpitala i prawdopodobnie będę miałą CC... Boję się
Stary 2011-08-10, 19:54   #3244
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumku fajny ten Twoj Tymek, faktycznie jakis taki naburmuszony. Oj superowy to musi byc widok, jak sie takiego maluszka oglada na usg.
Oj tak Strasznie jestem ciekawa jak będzie na żywo wyglądał I jakie to uczucie, zobaczyć ten pierwszy raz swoje dziecko. Czy to zachwyt, czy raczej takie coś "oo, wcale nie jest za piękny"

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A ja mam jutro się zgłosić do szpitala i prawdopodobnie będę miałą CC... Boję się
A jakie masz wskazania co cc?
Stary 2011-08-10, 19:58   #3245
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A jakie masz wskazania co cc?
Lekarz stwierdził, że dziecko jest duże, a ja mam bardzo wąski kanał rodny i on wątpi, że się zmieści. WIęc woli mnie nie męczyć, żebym nie cierpiała przy naturalnym porodzie, bo on widzi, że pewnie i tak musiałabym mieć tą CC...
Stary 2011-08-10, 20:20   #3246
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Może lepiej, że nie chce Cię męczyć. W takim razie powodzenia i daj znać jak będziesz mieć już dziecię przy sobie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 20:22   #3247
brunetka2000
Zakorzenienie

Beatko, Nerolka dziękuję za rady w sprawie tego ropniaka. Zmniejszył sie bardzo Mam nadzieje, że z każdym dniem będzie lepiej:pros i:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 20:24   #3248
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ale piz.. najpierw się zgadza, a potem rezygnuje-jak tak można komuś mącic w głowieNapewno Dawca ją nastawił przeciwko Tobie, ale to jest najmniej ważne. Też w takiej sytuacji wpisałabym ją na świadka-Ty powiesz wszystko zgodnie z prawdą, a tą sytuację, ze ona nie chciała byc świadkiem też zaznacz na początku, żeby sąd miał to na uwadze.POWODZENIA!!!!
Sadu nie interesuja takie niuanse, sedzia zadaje konkretne pytania. Niestety jak swiadkiem ma byc wrogo nastawiona osoba to moze niezle namieszac i przede wszystkim naklamac. Mi sie to w glowie nigdy nie miescilo, ze mozna sedziemu klamac prosto w oczy, a jednak ludzie nie maja skrupulów. Wiec Zmalowana uwazaj na ta laske - nie lec po niej za mocno. I na rozprawie zaprzysiegnij ja, nie odwazy sie naklamac, najwyzej powie, ze nic nie wie, nie zna Was zbyt dobrze itp. Natomiast na jej pomoc juz nie licz.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A u nas kupka była

Cytat:
Wogóle nie chce spać!!!!!!!!!!!!!!!! Co ją uśpię i odłożę do łóżka to otwiera oczy i koniec spania Nosiłam ją cały dzień, aż do tej pory!!!!!!!! Plecy, głowam nogi mi nawalają strasznie
nic jej Kochana nie jest, niektore dzieci nie spia "ksiazkowo", ale to sie zmieni, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
też dzisiaj o Moni myślałam, że jej długo nie ma być może nadal bez dostępu do neta jest albo jej Kinga i Arturek wybitnie uniemozliwiaja wizażowanie...
to albo jeszcze wizyta - bo miala u niej byc mama przez jakis czas - moze nie ma kiedy wchodzic na wizaz..

Cytat:
Pozostale mamusie - strasznie mi przykro, ze tak sie borykacie z roznymi problemami u maluszkow, jednoczesnie troche sie boje co to u mnie bedzie, bo moje male byly naprawde bezproblemowe, bez kolek, bez problemow brzuszkowych, najwiekszym "problemem" u Wiki byl tradzik niemowlecy, ale taki problem to nie problem. Boje sie, ze teraz dostane za swoje...
ja tez sie obawiam, jak czytam co sie dzieje, poniewaz ja kompletnie NIE WIEM co to sa problemy brzuszkowe czy jakiekolwiek inne z dzieckiem! Pierwsza cora byla totalnie bezproblemowa, przenigdy nie miala problemow z jedzeniem (11 miesiecy na cycku) wyproznianiem (wrecz przeciwnie przez kilka miesiecy 10 kup dziennie!) kolkami, snem itp. Prosze wiec niesmialo kogos tam na gorze, aby druga byla taka sama

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
zmeczona jestem bo sama z dwoma maluchami. drugi dzien sama je wieczorem kapalam i kladlam bo maz jeszcze w pracy...
ech, no wlasnie ja sie caly czas boje, jak sobie dam rade z niemowlakiem i dwulatka...

Cytat:
http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html
to nalezy wiedziec

Cytat:
ojej, no to trzymamy kciuki nie boj sie cc - to nie boli

a ja dzis mialam ostatnia wizyte przed porodem. No i standardzik - 2 tygodnie do terminu, a tu jeszcze nic nie pootwierane, nie poskracane Mala grzecznie siedzi w srodku, wazy zaledwie 3,1kg (szkoda, wolalabym wielkoludka) no i dla mnie jest to argument, zeby zaczekac z CC do terminu, a nie wyjmowac jej wczesniej, bo moze ona, tak jak i poprzednia potrzebuje 43 tygodni na pelny rozwoj?? I te 38-39 to mogloby byc dla niej za malo...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 20:25   #3249
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Jestesmy po wizycie w poradni nefrologicznej, ehhh zestresowana bylam , ale pan doktor bardzo mily- nie bylo sie czego bac. W poniedzialek mam dzwonic na oddzial nefro. czy jest wolne łóżko dla Sary bo trzeba wszystko dokładnie przebadac, bez badan nie byl w stanie nic powiedziec. W sumie sie tego spodziewałam...

Dziewczyny jak przygotowac sie na taki pobyt do szpitala (niby 3-4dni) co zabrac ze soba itp???

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 20:36   #3250
meszsares
Zadomowienie

Carmela - moja szwagierka spedzila kilka dni ze swoja cora na takim oddziale. W sumie trzeba sie przygotowac jak na normalny wyjazd - spakowac ubrania, kosmetyki, reczniki itp. zalezy tez jak daleko jest szpital od domu - jesli blisko to zawsze mozna cos doniesc. Jedzenie dostawala i Mala i szwagierka, ale to bylo w Krakowie no i dzidzia troszke wieksza, bo roczna... w pidzamach sie oczywiscie tam nie chodzi, wiec jakies dresiki, te sprawy. Dzieckiem calosciowo musiala zajmowac sie mama - wiec dla dziecka tez raczej trzeba wszystko wziac - kosmetyki, pieluchy itp. ale ja radze sie zapytac u zrodla, bo moze MM daja, kto wie??
Stary 2011-08-10, 20:37   #3251
youyou
Zakorzenienie

Po wczorajszym dniu marudy Lila przespała dziś prawie cały dzień
Pięknie usnęła po kąpieli, zobaczymy jak będzie nocka

Marinko Wszystkiego co najlepsze dl Ciebie

aania biedny Adaś, to może być zapalenie dróg moczowych

Patik moja mała też ma zatkany nosek i to moim zdaniem to już nawet nie jest sapka a mleczko które jej zostaje przy karmieniu.
Jak takie dziecko je to mu się czasem uleje i zostanie w nosku, potem zaschnie i cięzko się oddycha. Psikam jej wod morską i czasem udaje się odciągnać fridą białe glutki z mleka

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

mam pytanko- macałam sobie tam w srodku i czuje takie guzki jakby tam gdzie były szwy- stanu zapalnego od szwow juz nie ma ale te zgrubienia dziwne, i lekko twardawe takie guzki- to sa zrosty jakies czy co? to normalne, tez tak macie? czy to jeszcze rana po cięciu całkowicie nie doszła do siebie i to zejdzie?
Beatka ja też mam takie zgrubienia na końcach szwów, takie gulki, to chyba są zrosty..

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Mamad jest jeszcze w szpitalu.Patryk ma powiększone jakiś parametr(myślę,że chodzi o CRP) i przez 5 dni będize antybiotyk dostawał
Mamad karmiła piersia ale zabrali małego do inkubatora bo mały jest a Ona biedna męczy sie z nawałek i Baby Blusem i płacze
Jednak jest dobrej myśli
trzymam kciuki za mamad
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 20:39   #3252
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Zapaleczko trzymam kciuki za Was!

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
ja tez sie obawiam, jak czytam co sie dzieje, poniewaz ja kompletnie NIE WIEM co to sa problemy brzuszkowe czy jakiekolwiek inne z dzieckiem! Pierwsza cora byla totalnie bezproblemowa, przenigdy nie miala problemow z jedzeniem (11 miesiecy na cycku) wyproznianiem (wrecz przeciwnie przez kilka miesiecy 10 kup dziennie!) kolkami, snem itp. Prosze wiec niesmialo kogos tam na gorze, aby druga byla taka sama

ech, no wlasnie ja sie caly czas boje, jak sobie dam rade z niemowlakiem i dwulatka...

a ja dzis mialam ostatnia wizyte przed porodem. No i standardzik - 2 tygodnie do terminu, a tu jeszcze nic nie pootwierane, nie poskracane Mala grzecznie siedzi w srodku, wazy zaledwie 3,1kg (szkoda, wolalabym wielkoludka) no i dla mnie jest to argument, zeby zaczekac z CC do terminu, a nie wyjmowac jej wczesniej, bo moze ona, tak jak i poprzednia potrzebuje 43 tygodni na pelny rozwoj?? I te 38-39 to mogloby byc dla niej za malo...

Oby druga tez byla taka bezproblemowa jak moja! Szansa jest, bo kolki podobno czesciej maja dziewczynki.

A rade dasz, spoko, ja dalam z 19-miesiecznym maluchem i noworodkiem, a moj maz pracuje na zmiany, wiec np kapanie zazwyczaj nalezalo do mnie (oby dwoch)

A lekarz co mowi na temat terminu cc?

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Jestesmy po wizycie w poradni nefrologicznej, ehhh zestresowana bylam , ale pan doktor bardzo mily- nie bylo sie czego bac. W poniedzialek mam dzwonic na oddzial nefro. czy jest wolne łóżko dla Sary bo trzeba wszystko dokładnie przebadac, bez badan nie byl w stanie nic powiedziec. W sumie sie tego spodziewałam...

Dziewczyny jak przygotowac sie na taki pobyt do szpitala (niby 3-4dni) co zabrac ze soba itp???
To trzymam kciuki, zeby lozko bylo i czym predzej badania porobiono.
Co do pobytu w szpitalu - nie bylam z takim maluszkiem, ale wydaje mi sie, ze podstawa, to jak karmisz, bo jak piersia, to wszystko masz ze soba. No i oczywiscie pieluchy, ubranka... A moze jak bedziesz dzwonic, to po prostu zapytaj, ja ciekawa jestem jak wyglada np. kapiel, czy pielegniarki kapia?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 20:44   #3253
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela - moja szwagierka spedzila kilka dni ze swoja cora na takim oddziale. W sumie trzeba sie przygotowac jak na normalny wyjazd - spakowac ubrania, kosmetyki, reczniki itp. zalezy tez jak daleko jest szpital od domu - jesli blisko to zawsze mozna cos doniesc. Jedzenie dostawala i Mala i szwagierka, ale to bylo w Krakowie no i dzidzia troszke wieksza, bo roczna... w pidzamach sie oczywiscie tam nie chodzi, wiec jakies dresiki, te sprawy. Dzieckiem calosciowo musiala zajmowac sie mama - wiec dla dziecka tez raczej trzeba wszystko wziac - kosmetyki, pieluchy itp. ale ja radze sie zapytac u zrodla, bo moze MM daja, kto wie??
dzieki za odpowiedz Napewno zadzwonie i zapytam, dzis mi to zupełnie z głowy wypadlo jak tam byliśmy.

Własnie pierwsze co pomyslalam o kapieli, jak tam to wyglada.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 20:50   #3254
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Oby druga tez byla taka bezproblemowa jak moja!
A rade dasz, spoko, ja dalam z 19-miesiecznym maluchem i noworodkiem, a moj maz pracuje na zmiany, wiec np kapanie zazwyczaj nalezalo do mnie (oby dwoch)
A lekarz co mowi na temat terminu cc?
dziekuje za slowa otuchy wiem, ze bede MUSIALA dac sobie rade i mam nadzieje, ze tak jak przy pierwszej corze obedzie sie bez baby bluesow, depresji itp...
Co do terminu CC hmmm nie jestesmy w tej kwestii zgodni z ginem, ale na szczescie nie pracuje w moim szpitalu, wiec olewam go. wypisal mi zgloszenie na 16.08 do szpitala, ale jak sie nic nie bedzie dzialo to posiedze w domu do 19.08, a potem uprosze ordynatora, zeby poczekali do tp - wierze, ze sie uda no bo jaki mieliby interes w tym zeby mnie ciac przed tp jakby sie "tam na dole" i z blizna nic nie dzialo no coz, zycie pokaze - rownie dobrze Blanka moze zechciec wyjsc jutro (nie, prosze, nie!)
Stary 2011-08-10, 20:55   #3255
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się wydaje że to skok rozwojowy.... Brunetko spokojnie..... po prostu potrzebuje twojej bliskości, nic jej na pewno nie jest. Może kup sobie chustę i w takie dni zamotaj się z małą, przynajmniej bedziesz miała wolne ręce

Cytat:
a u nas męczenia się z brzuszkiem ciąg dalszy Hania za każdy razem jak chce zrobić kupę to tak strasznie płacze... wczoraj położna u nas była i dzisiaj dzwoniła, że konsultowała się w tej sprawie z lekarzem i wychodzi, że Hania cierpi z powodu niedojrzałości układu pokarmowego... bo kupki robi po każdym karmieniu, w konsystencji i kolorze idealne, tylko samo zrobienie jest takie bolesne... i nie można za bardzo tego "podleczyć", bo samo musi przejść podobno, a może trwać od paru dni do paru tygodni jedyne co to podajemy jej wode koperkową i kazała połozna kupić lakcid żeby wspomóc florę bakteryjną w jelitkach... a mi się samej płakać chce razem z Hanią jak ja tak boli, a ja nie mogę jej pomóc... bo masowanie brzuszka i rowerki tez ulgi nie dają...
Lila też się męczy przy robieniu kupy, dziś o 5 rano zaczeła ją w końcu produkować (po prawie 4 dniach przerwy), tak stękała przy tym że obudziła tżta i Filipa
Ale kupa jest bardzo ładna, o odpowiedniej konsystencji i kolorze - piękna jajecznica o zapachu serka homogenizowanego
Także musimy to przetrwać, czekam aż dojrzeje i żadnych lekarstw na to nie daję.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 20:56   #3256
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Co do terminu CC hmmm nie jestesmy w tej kwestii zgodni z ginem, ale na szczescie nie pracuje w moim szpitalu, wiec olewam go. wypisal mi zgloszenie na 16.08 do szpitala, ale jak sie nic nie bedzie dzialo to posiedze w domu do 19.08, a potem uprosze ordynatora, zeby poczekali do tp - wierze, ze sie uda no bo jaki mieliby interes w tym zeby mnie ciac przed tp jakby sie "tam na dole" i z blizna nic nie dzialo no coz, zycie pokaze - rownie dobrze Blanka moze zechciec wyjsc jutro (nie, prosze, nie!)
Ale ja kompletnie nie rozumiem, czemu mieliby chcieć Cię ciąć wcześniej niż tp? Z reguły to przecież mamuśkom się spieszy a lekarze wolą czekać do terminu. Tym bardziej, że jak piszesz, córcia duża bardzo nie jest, więc nie zaszkodzi jak dłużej nawet posiedzi...
Co ten Twój gin taki raptus?
Stary 2011-08-10, 21:01   #3257
Natka_
Zakorzenienie

MARINKO STO LAT!! WSZUSYIEGO NAJLEPSZEGO

Cytat:
Crazy wiem bo i Krystian ma 3,dwa powolutku się wchłaniają.
Ale Iza ma ogromnego odstającego na brwi i kilka małych na brzuszku,klatce,koło uszka i dłoni.
A Wy macie płaskie?
I gdzie?
Czy duże?
Dominik ma płaskiego z tyłu głowy. Lekarz pooglądał i powiedział, że zniknie do 4 roku życia. Moja mama mówiła, że miałam takiego damrgo i w tym samym miejscu, dziś nie ma po nim śladu

Ciekawe co z Agni ?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
a u nas średnio...zawiozłam mocz do badania i czekam na wynik, wieczorem z nim znów do lekarza pojedziemy. Mały tak okropnie wczoraj płakał że w końcu dałam mu syrop przeciwbólowy, może troszkę pomogło bo noc jako tako, ale dziś też niespokojny i płaczliwy, widać że go coś boli...
wczoraj od 18.00 do 3 w nocy nie siusiał nic a nic, pieluszki suche zupełnie... dziś rano czekaliśmy żeby złapać do badania, to biedak najpierw strasznie nóżki napiął, a potem jak siusiał to płakał
ciekawe co w badaniu wyjdzie...co prawda analiza ogólna tylko a nie posiew na razie, ale może coś to da...
Biedny Adaś

Cytat:

Trzymam kciuki za wyniki

Telik ślicznie wyglądasz w ciąży I jaki grubas

Zapaleczka

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

I nas też Dominik cierpi z powou kupki dalej, robi ale w męczarniach bidulek
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 21:10   #3258
nerola
BAN stały

Dziękuję za rady odnosnie naczyniaka

Ten na brwi mnie martwi bo jest wielki A reszta płaskie i małe.

Krystian ma 2,5 roku i jeszcze je ma.

Trzymam kciuki za cesarki
Życzę powodzenia i szybkiego powrotu do formy.

Beatko ja bym spróbowała paszki posypywać mąką ziemniaczaną i pilnować by tam nie było wilgotno.Ja Izie w ciagu dnia przecieram chusteczka 2 razy i nie ma nic a ni na skórce nigdzie.

Brunetko to skok jak nic.Parę dni i przejdzie i wynagrodzi Ci te męki Alunia ślicznym uśmieszkiem i a guuu
Jak sie cieszę,ze ropniak schodzi.Pielęgnuj go tam i niech znika dziad

Zmalowana nosz cholera jasna.
Niestety ludzie tacy są.Boją sie,nie chcea sie niby wpiep**ać w czyjeś życie a tak na prawdę na co dzień wchodzę=ą w nie z butami

Brumku sprostuję nieco-moja Iza nie ma problemów z brzuszkiem,kupką
Czyli się jakieś dzieciatko znalazło.

Mamad napisała,ze ściaga pokarm a Patryk jest na patologi noworodka na wszelki wypadek ale jest wszystko ok
Blusowi sie nie daje

Carmelko juz Ci odesłałam smsa

Aaniu jak teraz Adaś?Boli Go jeszcze?mam nadzieję,ze już nie cierpi przy siusianiu

Zapałeczko,Meszsares kciukasy idą w ruch!!!

U mnie była od rana przyjaciółka,trochę posprzątałyśmy,upiekłam chle,wypróbowałam nową-starą pralkę(pierze) .

Pisałam już ,ze Iza ma skok?
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 21:18   #3259
zapałeczka
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim
Stary 2011-08-10, 21:18   #3260
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
jak nie płacze a spokojnie leży to na pewno nic jej nie jest. Mało które tylko je i śpi...

Cytat:
Cytat:
Trzymam za pomyślne badania!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Aniaa i jak po wizycie u lekarza i wyniki moczu? mam nadzieję że wszystko dobrze?
Cytat:
Aniu jak wyniki moczu?
Cytat:
Napisane przez youyou
aania biedny Adaś, to może być zapalenie dróg moczowych
no i nie wiemy nic
właśnie najpierw podejrzewane było zapalenie...co dziwne, z badania moczu wyszło że bakterie"nieliczne", inne parametry w normie. Niepokojący był płacz i zaczerwienienie, ale to zapalenie cewki moczowej, siusia dalej z bólem, ale wg lekarza dręczy go jeszcze coś innego, ale...nie wiadomo co Na razie po omacku próbujemy, co to może być...
lekarz stawia też jednak na jakąś dość mocną kolkę, nietypową...
ale sam przyznał, że już zgłupiał - bo "facet zdrowy a wyraźnie coś mu dolega, tylko pytanie co..." a dodam że lekarz jest bardzo dobry, ja jeszcze chodziłam do niego jako dziecko
(wtedy mi się strasznie podobał,m młodziutki, przystojny pan doktor )i zna się na tym co robi..
wybadał maluszka na wszystkie strony, zrobił nawet usg jamy brzusznej, obejrzał nerki i inne narządy i nic tam nie widać
na razie ma antybiotyk na tą cewkę, ppoza tym coś na kolki, jak to nie pomoże to będziemy dalej myśleć...
najgorsze dla mnie jest to że tak strasznie płacze i nic nie mogę zrobić...wymiękam - zanosi się płaczem i wtedy patrzy na mnie, oczy całe we łzach a minę ma taką jakby mówił "pomóż mi bo mnie boli.." tak strasznie żałośnie patrzy....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 21:25   #3261
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale ja kompletnie nie rozumiem, czemu mieliby chcieć Cię ciąć wcześniej niż tp? Z reguły to przecież mamuśkom się spieszy a lekarze wolą czekać do terminu. Tym bardziej, że jak piszesz, córcia duża bardzo nie jest, więc nie zaszkodzi jak dłużej nawet posiedzi...
Co ten Twój gin taki raptus?
to jest raczej standard - wiekszosc planowanych cc odbywa sie zaraz po "donoszeniu" ciazy czyli w 38, najpozniej 39 tc, poniewaz planowana cc oznacza, ze masz jakies wskazanie do cc= przeciwwskazanie do sn. Wiec zeby zapobiec sytuacji, ze akcja sn sie zacznie przed tp i zagrozi zyciu lub zdrowiu (u mnie np zeby podczas skurczy nie pekla macica) - robia cc
Ale ja wole opcje, ze czekam na tp poprostu w szpitalu, gdzie codziennie robia przeciez ktg i badania na samolocie, wiec beda widziec jakby sie cos wczesniej zaczynalo... Nie chce narazac mojego dziecka na niepotrzebny stres i "wyganiac" jej przed tp, bo nie wiem ile czasu jej jeszcze potrzeba, moze ktos to zrozumie w tym szpitalu buuu no zobaczymy

Aania - boshee biedny dzidzius i biedna TY, trzymaj sie..

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-08-10 o 21:28
Stary 2011-08-10, 21:33   #3262
Marina1
Zakorzenienie

Moje kochane niezastąpione dziewczynki - DZIĘKUJĘ WAM BARDZO BARDZO ZA ŻYCZENIA !!!
Aż łezka się uroniła...
Raz jeszcze - dziękuję!

Ja jutro wpadnę, bo miałam pokręcony dzień i opiszę Wam wszystko...
Spadam do łóżka!
Oby noc dała nam wypocząć - mamusiom z brzuszkami i maluszkami.

Dobranoc ślicznotki!
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 21:53   #3263
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
no i nie wiemy nic
właśnie najpierw podejrzewane było zapalenie...co dziwne, z badania moczu wyszło że bakterie"nieliczne", inne parametry w normie. Niepokojący był płacz i zaczerwienienie, ale to zapalenie cewki moczowej, siusia dalej z bólem, ale wg lekarza dręczy go jeszcze coś innego, ale...nie wiadomo co Na razie po omacku próbujemy, co to może być...
ale sam przyznał, że już zgłupiał - bo "facet zdrowy a wyraźnie coś mu dolega, tylko pytanie co..." a dodam że lekarz jest bardzo dobry, ja jeszcze chodziłam do niego jako dziecko (wtedy mi się strasznie podobał,m młodziutki, przystojny pan doktor )i zna się na tym co robi..
wybadał maluszka na wszystkie strony, zrobił nawet usg jamy brzusznej, obejrzał nerki i inne narządy i nic tam nie widać
na razie ma antybiotyk na tą cewkę, ppoza tym coś na kolki, jak to nie pomoże to będziemy dalej myśleć...
najgorsze dla mnie jest to że tak strasznie płacze i nic nie mogę zrobić...wymiękam - zanosi się płaczem i wtedy patrzy na mnie, oczy całe we łzach a minę ma taką jakby mówił "pomóż mi bo mnie boli.." tak strasznie żałośnie patrzy....

Kurcze Aniu to sie nacierpicie, mam nadzieje, ze jednak po antybiotyku bedzie lepiej.

Cytat:
Pisałam już ,ze Iza ma skok?
Oby szybko minal, a Iza uraczyla Cie nowymi umiejetnosciami. A naczyniakom mowie "sio".

Cytat:
dziekuje za slowa otuchy wiem, ze bede MUSIALA dac sobie rade i mam nadzieje, ze tak jak przy pierwszej corze obedzie sie bez baby bluesow, depresji itp...
Trzymam zatem kciuki, zeby stalo sie tak jak Ty chcesz bez uszczerbku dla zdrowia Twojego i Blanki!

Mamad trzymam kciuki za Was!

Ciekawe co u Babonika?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 21:53   #3264
CrazyMachine
Zadomowienie

Beatko dziękujemy. A próbowałaś sudokremu na te pachwiny? My mamy problem z odparzeniem pupci przez kupę i jedyne co pomaga to gruba warstwa sudokremu.

Mamuśki proszę o radę. Wieczorem mamy już drugą kupę ze śluzem, wydaje mi się, że nawet luźniejsza niż zwykle. Z tego co wyczytałam w mądrej książce, to może być objaw alergii na mleko (do nas pasuje), infekcji wirusowej lub jelitowej (ale gorączki brak) albo biegunka. Niby czytałam jak wygląda biegunka u takiego dziecka, ale jakoś nie czuję, że wiem jak to jest. Możecie mi to opisać jakoś? A gdyby to była infekcja, to pewnie towarzyszyłaby temu gorączka? Czy ten śluz to powód do dużego niepokoju?? Będę wdzięczna za rady.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 21:56   #3265
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Nie bój się,
co ma być to będzie
trzymam kciukasy za jutro
Cytat:

to dobrze że wizyta Cie troche uspokoiłam
bede trzymać mocno kciuki za pozytywne wyniki badań

Cytat:
[SIZE=6][COLOR=Green]

a u nas męczenia się z brzuszkiem ciąg dalszy Hania za każdy razem jak chce zrobić kupę to tak strasznie płacze... wczoraj położna u nas była i dzisiaj dzwoniła, że konsultowała się w tej sprawie z lekarzem i wychodzi, że Hania cierpi z powodu niedojrzałości układu pokarmowego.
Biedne jesteście razem z Hanią
licze ze szybko problem minie

Cytat:
Hejka!

Mnie jakas niemoc do pisania ogarnela, posty w wiekszosci czytam w telefonie jak jestem z dziewczynami na placu zabaw (znalazlam niestrzezona siec), ale nie moge odpisywac.
..

no to ładnie

a my po zakupach
kupiłam kilka kolorowych pieluszek tetrowych i poduszke fasolke do karmienia aha i reczny laktator tommee tippee
dla tżta znalazłam przyzwoitą koszulę, za tydzien on wyjeżdza do Warszawy
chciał żebym z nim jechała ale nie widze siebie 6 godzin w aucie w jedną i potem to samą w drugą stronę kilka dni przed porodem
a szkoda bo to dla niego bardzo ważny dzien ( w sensie zawodowym)
mam nadzieje że nie urodze przez te dwa dni jak go nie bedzie
Stary 2011-08-10, 22:18   #3266
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

ale sam przyznał, że już zgłupiał - bo "facet zdrowy a wyraźnie coś mu dolega, tylko pytanie co..." a dodam że lekarz jest bardzo dobry, ja jeszcze chodziłam do niego jako dziecko
(wtedy mi się strasznie podobał,m młodziutki, przystojny pan doktor )i zna się na tym co robi..
Kurcze, to nieciekawie, że dalej nic nie wiecie. Może czas wystarczy, żeby to "uleczyć"... Oby
A ten płacz Adasia to domyślam się, że łamie Ci serce, ale aż tak się nie martw, kochana. Dzieci tylko tak przecież potrafią się z nami komunikować i czasem nie trzeba wielkiej tragedii i wielkiego bólu, żeby wywołać wielki płacz

Cytat:
to jest raczej standard - wiekszosc planowanych cc odbywa sie zaraz po "donoszeniu" ciazy czyli w 38, najpozniej 39 tc, poniewaz planowana cc oznacza, ze masz jakies wskazanie do cc= przeciwwskazanie do sn. Wiec zeby zapobiec sytuacji, ze akcja sn sie zacznie przed tp i zagrozi zyciu lub zdrowiu (u mnie np zeby podczas skurczy nie pekla macica) - robia cc
Aha, dzięki za info Ja się w tematykę cc nie za bardzo zgłębiałam, bo nie brałam tego pod uwagę Dlatego nie wiem co i jak...
Chociaż moja przyjaciółka, jak rodziła 2 lata temu, to cc wyznaczyli jej na dzień przed terminem wg OM.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja jutro wpadnę, bo miałam pokręcony dzień i opiszę Wam wszystko...
Mam nadzieję, że był POZYTYWNIE zakręcony! Należy Ci się wreszcie coś dobrego od losu

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
kupiłam kilka kolorowych pieluszek tetrowych i poduszke fasolke do karmienia aha i reczny laktator tommee tippee
To nam się połowa wyprawki pokrywa

A szkoda że z mężem nie jedziesz... Mogłybyśmy się poznać czy cuś
Stary 2011-08-10, 22:30   #3267
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hej

Nic nie wiem jeszcze o Agni. Nie odzywala sie do tej pory. Poczekam na wiadomosc od niej nie chce jej przeszkadzać.

Wlasnie oglądam dzien po dniu i mówią o jakiejś strzelaninie w Warszawie. To nie tylko w Londynie dzieje sie.

Nerolko snilas mi sie dzisiaj. Na basenie z moja mama byłaś a ja siedzialam na trybunach i was widziałam nigdy wczesniej nikt z forum mi sie nie śnił
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 23:04   #3268
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hej

Nic nie wiem jeszcze o Agni. Nie odzywala sie do tej pory. Poczekam na wiadomosc od niej nie chce jej przeszkadzać.

Wlasnie oglądam dzien po dniu i mówią o jakiejś strzelaninie w Warszawie. To nie tylko w Londynie dzieje sie.

Nerolko snilas mi sie dzisiaj. Na basenie z moja mama byłaś a ja siedzialam na trybunach i was widziałam nigdy wczesniej nikt z forum mi sie nie śnił
no co Ty?
Miły chociaż sen?

Mi się kiedyś śniła Brumek,Monia i Meszsares.Byłyśmy na jakiś wczasach i wszystkie z brzuszkami

W Warszawie?
Oj
Nic nie wiem,muszę zacząć oglądać TV..

T. właśnie wszedł do domu
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 23:07   #3269
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się kiedyś śniła Brumek,Monia i Meszsares.Byłyśmy na jakiś wczasach i wszystkie z brzuszkami
Rany, a co robiłyśmy?

Ta strzelanina to taka 1-osobowa. Postrzelili jakiegoś Ormianina, pewnie porachunki. Żyje na szczęście. No ale to straszne, bo jak się pomyśli że ktoś mógł przechodzić obok i dostać przez przypadek
Stary 2011-08-10, 23:25   #3270
brunetka2000
Zakorzenienie

Nerolka co to jest ten skok????????????????????
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości