|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Karolinee spróbuj karmić przez silikonową nakładkę z tej piersi co nie chce jeść. U mnie też jednego cycka nie umiała złapać i tak mi doradziła położna. Teraz karmię tylko z nakładkami - super sprawa. Piersi nie są poranione, same plusy.
Cytat:
Co do uczulenia, to ja jestem w takiej samej sytuacji, też mam nie jeść nabiału i póki co dokarmiać bebikiem. Ewentualnie mogę przejść na Bebiko/Bebilon HA - ale to jest bez recepty. Trądzik łatwo pomylić z alergią, poza tym zdiagnozowanie co uczula nie jest takie proste. Dlatego chyba na początku zaczyna się od diety wykluczającej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam z nią na żywo. Powiedziała, że się nie zgadza i ma to gdzieś. Że Dawca jej namiesza tak że ją zwolnią itp. Że w jakiej ja ją stawiam sytuacji itp. Powiedziałam że mam ją w doopie bo to ja jestem w trudnej sytuacji a nie ona i tak ją wpisze bo mam do tego prawo. A ona na to że powie że nic nie widziała. Powiedziałam że to kwestia jej sumienia co powie. I powiedziała że narobię sobie wrogów przez to
![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-08-10 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wogóle fakt że napisała Ci to w smsie świadczy o tchórzostwie Teraz najważniejsze dla Ciebie jest dziecko, i nawet jesli to oznacza utratę koleżanki powinnaś ją wpisać mam nadzieje tylko że w ramach zemsty nie bedzie fałszować zeznan... Marinko ogromny Buziak urodzinowy ![]() ![]() w pracy mi sie przedłużyło i posiedziałam tam 4 godzinki ale mają strasznie dużo pracy i dobrze sie poczułam że im moglam nieco pomówc i oczywiscie moj ambitny plan uprania i uprasowania tysiąca rzeczy Jasia legł w gruzach ![]() a wogóle znalazłam artykuł w regionalnym portalu internetowym o swojej szkole rodzenia i swoje i Tzta zdjęcia ![]()
![]() |
#3215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3216 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję za zbiorowe gratulacje z okazji przyjścia na świat Mai
![]() ![]() Wszystkim nowym mamusiom gratuluję ![]() ![]() Marinko - Wszystkiego najlepszego!!!! ![]() Cytat:
Kupiłam te nakładki ale nie wiedziałam jak się za nie zabrać, ale była dziś u na położna środowiskowa to pokazała mi co i jak i Maja dziś pierwszy raz bardzo ładnie zjadła z tej "lepszej" piersi ![]() Kurcze, muszę spadać. Nie mogę siedzieć bo dupa mnie od szwów boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Wtajemniczenie
|
tylko sie nie śmiać
![]() http://olesnica.naszemiasto.pl/artyk...352a41c,1,3,60 telik to ten grubas na 1 fotce i tam na kilku innych
#3218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I czemu położna maca Ci pierś? ![]() ![]()
![]() |
#3219 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co ja jem, rano na ogol ryz z bananem albo kanapke z wedlina lub dzemem, na obiad makaron, zupy (krupnik np. albo rosol), ziemniaki, kasze, miesko a pozniej kolacja znowu chleb, z owocow jablka, maliny, banany, brzoskwinie, warzywa: cukinia, brokuly, kalafior, mloda fasolka, ziemniaki, papryka, kalafior nawet z buleczka, d smarowania delma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a grubas niestety jestem mam juz 14 kg na plusie i sie zastanawiam co to za spraweidliwość na tym swiecie kiedy widze Twój zgrabny brzuszek ![]() a położna mówiła do mnie akurat "nie cycuszkami ziajamy tylko brzuszkiem" i przyłozyła rękę do cyca nie dotykając go ale na fotce wygląda jak niezłe obmacywanie
![]() |
#3221 |
Rozeznanie
|
telik grubas hahaha dobre sobie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Zadomowienie
|
Witam ze szpitala.
U nas wszystko już w porządku. Musimy dużej posiedzieć, bo Patryk dostal zapobiegawczo antybiotyk (mial podwyższony CPR). Ja odciągam pokarm. Dziękujemy za wszystkie gratulacje ![]() Pozdrawiamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Zakorzenienie
|
crazy możesz wstawić fote ja u Was wygląda wysypka
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie Ty widzisz jakiegoś grubasa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marinka spełnienia marzeń, grzecznego Igorka i SUPER faceta w przyszłości ![]() A my dzisiaj pozałatwialiśmy trochę spraw urzędowych, wymieniliśmy tę narzutę na łóżko, która mi nie pasowała, kupiliśmy baterię do łazienki i żyrandol do Julki pokoju( myszki z serem ![]() ![]() Jutro mam ostatnią wizytę u lekarza o 12, więc poproszę o kciukasy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Coś nam nie idzie pisanie ostatnio-zdążymy się wszystkie rozpakować w tym wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |||
Zadomowienie
|
O tak może doradzą
![]() A u nas kupka była ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poprzednio jak pisałam nie zaznaczyło mi postu Brumka o jąderkach Tymka , napisałaś ze już mu zeszły a Krystiankowi jeszcze jedno schodzi za dwa tyg mamy wizyte u pediatry a jak nie to do urologa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zadomowienie
|
Mogę Ci wysłać na maila zdjęcie z początkami wysypki. Chwilowo wysypka jest w odwrocie, najgorzej było sobota-niedziela kiedy to cała buzia była czerwoną plamą. Teraz już są takie wysuszone kropeczki w kolorze skóry, które czuć pod palcami. Przeszłam na dietę plus zaczęłam przecierać buzię kleikiem z płatków owsianych za radą Kajool.
Podeślij mi na PW swój adres. |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Zakorzenienie
|
Mojemu dziecku chyba coś jest
![]() ![]() ![]() ![]() Wogóle nie chce spać!!!!!!!!!!!!!!!! Co ją uśpię i odłożę do łóżka to otwiera oczy i koniec spania ![]() ![]() ![]() ![]() Co jej może być ???????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Wtajemniczenie
|
Marinko sto lat
![]() ![]() ![]() Brumku Tymek uroczy ![]() telik ja tam też grubaska nie widzę, tylko uroczą przyszłą mamę trzymam ![]() zmalowana nosz kopła bym to babsko co niby było Twoją koleżanką w dupsko, żeby zabolało!!! no jak można być taką s...????? a u nas męczenia się z brzuszkiem ciąg dalszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha ja też szukam mądrej głowy do diagnozy. Przecież spała w dzień. Moze ma gorszy dzien dzisiaj ![]() Zmalowana ale ✂✂✂✂a z tej dziewuchy, nie mogę przetrawić. Agni kciuki. Jutro Wasz wielki dzień. Aniaa i jak po wizycie u lekarza i wyniki moczu? mam nadzieję że wszystko dobrze? Pieleszka moja Sarka przed zrobieniem kopy też się dziwnie zachowuje, pręży się, stęka, czerwona na buzi, napina się i kwęka, widać że to jest sprawia dyskomfort. Zapomniałam: MARINKA NAJLEPSZEGO, NIECH SIĘ WSZYSTKO UŁOŻY WKOŃCU U CIEBIE ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-08-10 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 | |||
Zakorzenienie
|
ja tu wchodzę żeby sobie poczytać ze dwie strony przynajmniej a tu raptem kilka postów - coś się mamuśki opuszczacie
![]() moja już wykąpana, niby drzemie ale co chwilę się wierci i wydaje nieziemskie odgłosy ![]() i pochwalimy się - nareszcie załapała współprace ze smoczkiem ![]() kupiliśmy jej taki malutki kauczukowy i polubiła - tzn czasem pluje jeszcze i ją lekko pociąga ale jak się przyssie to chwila spokoju jest, po kąpieli dałam jej smoka to się wyciszyła i w sumie sama sobą zajęła jak ja sprzątałam po kąpaniu. ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-10 o 18:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Zadomowienie
|
Brunetka, patik, a może to skok rozwojowy? Ja tak tu przeżywałam, że mała nie daje nam żyć, ale zbiegło się to z nowymi umiejętnościami, w tym samym czasie pierwszy raz zainteresowała się karuzelą, śledziła twarze, zaczęła reagować na grzechotki i wyraźnie lepiej zaczęła słyszeć. Problemy ze snem trwały kilka dni i stopniowo zanikały. Dziś znów śpi większość dnia.
A i zapomniałam się pochwalić, dziś mamy 29 dni, czyli skończyliśmy okres noworodkowy! ![]() Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-08-10 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I żaden grubas z Ciebie, kokietko jedna!!! ![]() ![]() ![]() U nas na SR tez cały czas podkreślali, że brzuchem a nie klatą ![]() Cytat:
![]() A te dziecięce brzuszki to straszne utrapienie ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- A powiedzcie mi jeszcze, co się dzieje z Monią naszą ![]() Mam wrażenie że już strasznie długo jej nie ma ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Mnie jakas niemoc do pisania ogarnela, posty w wiekszosci czytam w telefonie jak jestem z dziewczynami na placu zabaw (znalazlam niestrzezona siec), ale nie moge odpisywac. A potem w domu, juz nie pamietam, co czytalam i tak to jest z tym odpisywaniem. Marinko wszystkiego naj! Przede wszystkim pozbycia sie problemow u Igorka! Brumku fajny ten Twoj Tymek, faktycznie jakis taki naburmuszony. Oj superowy to musi byc widok, jak sie takiego maluszka oglada na usg. Oliweczka kciukam za wizyte. Ja tez mam jutro ostatnia, razem z usg, a wczesniej ktg. Co do Moni, ja mysle, ze to brak sieci... Aniu jak wyniki moczu? Pozostale mamusie - strasznie mi przykro, ze tak sie borykacie z roznymi problemami u maluszkow, jednoczesnie troche sie boje co to u mnie bedzie, bo moje male byly naprawde bezproblemowe, bez kolek, bez problemow brzuszkowych, najwiekszym "problemem" u Wiki byl tradzik niemowlecy, ale taki problem to nie problem. Boje sie, ze teraz dostane za swoje... |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może już się przyzwyczaiła do spania na rekach ?? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.