wymarzony pierścionek część XXI - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 10:15   #2311
xzora
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Na jakie to masaże chodzisz?
rehabilitacyjne, na kręgosłup. Dzisiaj znowu pan się nie pojawił, raczył zadzwonić że go nie będzie dopiero o 8.00, także znowu poszłam tam na darmo

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
A ja mam w sobotę wesele koleżanki i powiem szczerze żę jakoś tak nic mi się w związku z tym nie chce, ani makijażu, ani fryzjera. Chyba tylko wyprostuję włosy i sama się lekko pomaluję. Kiecek też fajnych nie widziałam nigdzie
Myślę, że proste włosy i lekki makijaż to bardzo dobry pomysł. fryzjerki zwykle robią przesadzone fryzury, naładują tonę lakieru i brokatu, nie rozumiem jak to się może podobać Makijaż przed weselem miałam zrobiony raz w życiu i nigdy więcej tego błędu nie popełnię. W ogóle siebie nie przypominałam, wyglądałam jak jakiś alien. Postanowiłam wtedy, że się nauczę malować, no i chyba się nawet udało. Na swój ślub sama się pomalowałam.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja też chcę!!
i ja

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Oglądałam kiedyś 6 stóp pod ziemią...w końcu gra tam Dexter ale jakoś potem się urwało i nie wróciłam do niego....

Aaaa...i widziałam ostatnio Shutter Island.... super film
6 stóp pod ziemią bardzo przypadł mi do gustu, podobało mi się to grobowe poczucie humory, a szczególnie scenki na początku filmu, w których pokazywali przyczynę śmierci bohaterów odcinka.
Moja ulubiona, to jak pani gotowała posiłek na patelni, a jej mąż cały czas coś nadawał i nadawał i nadawał... Ona w pewnym momencie do niego podeszła (cały czas milczała) i go zaczęła okładać tą patelnią, aż go zabiła, po czym usiadła przy stole i w spokoju zjadła obiad.

Shutter Island, również polecam
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:24   #2312
ButterBear
Zakorzenienie

Hmmm...może się przekonam na nowo do 6 stóp pod ziemią
Wszytskie nasze seriale mają przerwę do drugiej połowy września, więc nie mamy co oglądać

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:24   #2313
carmelova
Zakorzenienie

Cześć
Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Rzeczywiście, te trupy w Dexterze jakoś nie ruszają mnie specjalnie, choć zazwyczaj nie oglądam filmów, w których się dużo zabija...

Ad. zakładu pogrzebowego - pewnie więc nie przekonałby Cię serial
"6 stóp pod ziemią" ... - choć dla mnie jeden z lepszych, jakie w życiu widziałam.

Poleć coś z komedii romantycznych - ostatnio nie oglądałam nic dobrego z tego gatunku (w ogóle dawno nie oglądałam żadnej komedii rom.).
Ostatnio oglądałam "Żonę na niby", całkiem ok http://www.filmweb.pl/film/%C5%BBona...by-2011-554812
Lubię też "Terminal", ale to chyba każdy widział.
"Narzeczony mimo woli" też jest w porządku http://www.filmweb.pl/film/Narzeczon...li-2009-437710

Cytat:
No ja też muszę mieć dzień na ciężkie filmy. Ale rzadko tak mam

Jeśli lubisz takie romansidła, to polecam ten Plan B. A moje ulubione to Holiday, A lot like love i Love actually

Ja najbardziej lubię trillery psychologiczne, sądowe, kryminalne

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Oglądałam kiedyś 6 stóp pod ziemią...w końcu gra tam Dexter ale jakoś potem się urwało i nie wróciłam do niego....

Aaaa...i widziałam ostatnio Shutter Island.... super film
Te komedie rom. które polecasz są extra
I też najbardziej lubię thrillery, sądowe i kryminalne, głównie seriale (CSI, Criminal Minds, Lie to me itp.)
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:26   #2314
lemoorka
Zakorzenienie

Ja tylko tak na chwile- urodzilam 1 sierpnia o 10 30 siłami natury 3300 i 57 cm chłopa
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:30   #2315
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Ja tylko tak na chwile- urodzilam 1 sierpnia o 10 30 siłami natury 3300 i 57 cm chłopa

GRATULACJE.

Nieźle się postarałaś mamusiu- przed oczami mam Ciebie jako taką szczuplutką drobinkę- nijak mi to nie pasuje do chłopa 57cm- urodzonego siłami natury
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:31   #2316
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam na NK
Gratuluję!

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:35   #2317
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

GRATULACJE.

Nieźle się postarałaś mamusiu- przed oczami mam Ciebie jako taką szczuplutką drobinkę- nijak mi to nie pasuje do chłopa 57cm- urodzonego siłami natury
Cytat:
Widziałam na NK
Gratuluję!
Dziekuje

Ale moje podwozie -
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:36   #2318
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć

Ostatnio oglądałam "Żonę na niby", całkiem ok http://www.filmweb.pl/film/%C5%BBona...by-2011-554812
Lubię też "Terminal", ale to chyba każdy widział.
"Narzeczony mimo woli" też jest w porządku http://www.filmweb.pl/film/Narzeczon...li-2009-437710

Te komedie rom. które polecasz są extra
I też najbardziej lubię thrillery, sądowe i kryminalne, głównie seriale (CSI, Criminal Minds, Lie to me itp.)
Mi sie jakoś terminal średnio podobał...

A a propos Żony na niby, nie widziałam, ale nie lubię Adama Sandlera

Cytat:
Lemoorko, gratuluję!
Kawał chłopaka! Jakie macie imię wybrane?
Jak się czujecie?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:38   #2319
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję Lemoorko, niezły wyczyn, ty taka drobna a synek całkiem spory. Oswajacie się ze sobą?
Jak sobie radzicie?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:43   #2320
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje! Jak ma synek na imię?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:46   #2321
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje
Całkiem duży chłopiec. Jak się czujecie?

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:46   #2322
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Serdecznie gratuluję
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:46   #2323
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

ja też nie wiem Lemoorko jak mogłaś urodzić siłami natury. ale gratulacje!!

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:52   #2324
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm...może się przekonam na nowo do 6 stóp pod ziemią
Wszytskie nasze seriale mają przerwę do drugiej połowy września, więc nie mamy co oglądać
ja jeszcze polecam Małą Brytanię, dla mnie serial komediowy nr 1!
A moja ulubiona bohaterka to Carol Beer, wyznająca zasadę klient nasz pan. Pracowała w banku, w biurze podróży, a tutaj scenka ze szpitalnej recepcji : http://www.youtube.com/watch?v=xSK4VekArKA

Cytat:
pełne podziwu gratulacje!!!!!!!!!!
Stary 2011-08-11, 12:09   #2325
asiuk
Zakorzenienie

Lemoorko, długi ten Twój synek - moja miała 52 cm. Ale była tylko troszkę "chudsza" - 3230 g. Zobaczysz, że to się też zmienia, teraz moje dziewczę jest zdecydowanie za długie jak na swój wiek

Karmisz piersią? Jak sie czujesz jako mama?

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-08-11, 14:33   #2326
emi_lka
Zakorzenienie

hej hej, niniejszym piszę do Was wprawdzie nie ruda i nie blond - ale krótkowłosa

Pozbyłam się włosów prawie do pasa, mam teraz najdłuższe do nasady szyi (ostatnio miałam takie w wieku 8 lat), wycieniowane, z lekką grzywką na bok.

I chyba znalazłam wreszcie "swoją" fryzjerkę, na 25.08 jestem umówiona na farbowanie Niefortunnie kilka miesięcy temu farbowałam włosy szamponem (efekt przykrycia kilku siwych włosów, kolorystyczny - żaden) i teraz potrzebna dekoloryzacja, jeśli chcę mieć jaśniejsze... A tego nie chcę... Wprawdzie zostało farby trochę na końcówkach, więc może za dwa tygodnie uda się je ściąć i ewentualnie tylko czyszczenie bez utleniania...
Stary 2011-08-11, 14:48   #2327
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej, niniejszym piszę do Was wprawdzie nie ruda i nie blond - ale krótkowłosa

Pozbyłam się włosów prawie do pasa, mam teraz najdłuższe do nasady szyi (ostatnio miałam takie w wieku 8 lat), wycieniowane, z lekką grzywką na bok.

I chyba znalazłam wreszcie "swoją" fryzjerkę, na 25.08 jestem umówiona na farbowanie Niefortunnie kilka miesięcy temu farbowałam włosy szamponem (efekt przykrycia kilku siwych włosów, kolorystyczny - żaden) i teraz potrzebna dekoloryzacja, jeśli chcę mieć jaśniejsze... A tego nie chcę... Wprawdzie zostało farby trochę na końcówkach, więc może za dwa tygodnie uda się je ściąć i ewentualnie tylko czyszczenie bez utleniania...

wow, odważny krok.
Ale jeśli jesteś zadowolona, to super
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:56   #2328
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
wow, odważny krok.
Ale jeśli jesteś zadowolona, to super
Myślałam o tym już od tak dawna, że dziś nawet nie towarzyszyły mi szczególne emocje podczas cięcia
Jestem zadowolona - jest mi bardzo lekko na głowie
Ciekawe, jak mi się będą układać przy samodzielnej pielęgnacji - choć widziałam przed wysuszeniem, że fajnie mi się zaczęły kręcić, wyżej niż zwykle - więc mam sporo możliwości: kręcone, falowane, gniecione (połamane), na szczotkę, wyprostowane, przy mniejszym wysiłku układania.
Stary 2011-08-11, 15:16   #2329
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo
W końcu to zrobiłaś. Ja zawsze kibicuje i popieram zmiany

Lekkość przy krótkich włosach jest cudowna
Ja czuję się ciężko i jak sierściuch jak mi tylko lekko zaczynają zarastać szyję
Stary 2011-08-11, 15:17   #2330
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć
ale tu ruch! i jakie zmiany

Gosiu gratuluję

Lemoorko Tobie również gratuluję. Choć nie uważam że jakiś duży chłop z Twojego synka, ot długi a chudy (mój miał 55cm i 3410 więc mam porównanie )
Jednak poród sam w sobie ...wiem co i jak. Trzymaj się dzielnie i wracaj jak najszybciej do formy Jakie imię ma maleństwo?

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 15:26   #2331
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo
W końcu to zrobiłaś. Ja zawsze kibicuje i popieram zmiany

Lekkość przy krótkich włosach jest cudowna
Ja czuję się ciężko i jak sierściuch jak mi tylko lekko zaczynają zarastać szyję
Dzięki! Dopiero zmiana koloru to będzie dla mnie wielki szok

Kupiłam sobie coś o nazwie "krem włóknisty" - efekt potarganych włosów. Ciekawe, czy to w ogóle mi podpasuje?
Mam ochotę na takie krótkie "gnieciuchy" - po najbliższym myciu wypróbuję.
Stary 2011-08-11, 15:31   #2332
xzora
Zakorzenienie

emi_lka, fajnie, że się zdecydowałaś na zmianę fryzury, no i super, że jesteś zadowolona! a włosy bardzo chcesz rozjaśnić?

mi sie dla odmiany snilo ze mialam dlugie wlosy i jakos sie sobie wcale w nich nie podobalam
Stary 2011-08-11, 15:33   #2333
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki! Dopiero zmiana koloru to będzie dla mnie wielki szok

Kupiłam sobie coś o nazwie "krem włóknisty" - efekt potarganych włosów. Ciekawe, czy to w ogóle mi podpasuje?
Mam ochotę na takie krótkie "gnieciuchy" - po najbliższym myciu wypróbuję.
Nie wiem co to za specyfik

Ja nie znoszę nakładać na włosy żeli, pianek, lakierów. W naturalnych czuję się najlepiej, a jako że mi się nie skręcają, nie wywijają i dobrze układają to no szczęście nie muszę niczym doprowadzać ich do ładu
Stary 2011-08-11, 15:43   #2334
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
a włosy bardzo chcesz rozjaśnić?

mi sie dla odmiany snilo ze mialam dlugie wlosy i jakos sie sobie wcale w nich nie podobalam
Mam taki kolor mniej więcej:

http://www.google.pl/imgres?q=fryzur...m5uXDBw&zoom=1

a chciałabym taki:

http://img.interia.pl/rozrywka/nimg/...es_1442811.jpg

albo jaśniejszy nawet:

http://3.bp.blogspot.com/_9jELGhDpju...e.Bradshaw.jpg

Cytat:
Nie wiem co to za specyfik

Ja nie znoszę nakładać na włosy żeli, pianek, lakierów. W naturalnych czuję się najlepiej, a jako że mi się nie skręcają, nie wywijają i dobrze układają to no szczęście nie muszę niczym doprowadzać ich do ładu
Ja też nie lubię. Raz na jakiś czas kupuję coś z nadzieją, że będzie mi się chciało mój kociołek na głowie porządkować z ich użyciem

Kiedyś dawno temu miałam krem do włosów taft, był fajny do efektu pokręconych włosów, a teraz używam raz na jakiś czas jedwabiu do okiełznania ich.
Stary 2011-08-11, 17:04   #2335
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję odważnego kroku
Wrzuciłabyś jakieś fotki do klubu, a nie tak całkiem anonimowo

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-08-11, 17:36   #2336
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, no to rzeczywiście sporą zmianę szykujesz swoim włosom. Masz ciepły typ urody, tak? Jaki masz kolor oczu?

Ja to wiem, że nie mam co kombinować z kolorem włosów, bo w każdym będę wyglądać gorzej od naturalnego. No, ale za to często zmieniam fryzury pod kątem długości włosów, grzywek też już miałam wszystkie rodzaje.

Jakoś dziwnie się dzisiaj czuję, musiałam się chwilę zdrzemnąć, a na rozbudzenie kupiłam tabliczkę czekolady. Właśnie zjadam ostatnią kostkę
Stary 2011-08-11, 20:02   #2337
goosia207
Zakorzenienie

Cześć ,

Cytat:
Cześć!

Dzięki za namiar Wczoraj przypomniałam sobie, że nie potrzebuję nowej bazy - mam Nail Tek, tylko że do tej pory stosowałam go razem z odżywką Intensive Therapy jako kurację odżywczą

Ja przestałam się łudzić.

Nie dziwię się
Wysłałam Ci zaproszenie

Faktycznie, bardzo mało śpi.
Moja siostra spała ze swoją córką 2 lata
Moja zawsze zasypiała w łóżeczku, ewentualnie w wózku na dworze. Nawet, jeśli zasnęła na mnie (baaaardzo rzadkie zjawisko ), to ją odkładałam.
Wydaje mi się, że gdybym teraz mogła cofnąć czas, to może od początku nosiłabym małą. Pytałam jednak rehabilitantki o chusty - ona jest przeciwna, jeśli dziecko ma problem z napięciem mięśniowym.

Młoda lubi się teraz nosić, ale nie chodzi jej raczej o bliskość - ma w tym swój cel: chce wszystko pooglądać i pomacać

Ja mam podobnie, a już tytułów w oryginale to w ogóle nie znam.

Mam pytanie: ile można tygodniowo zjeść jajek? Są tak różne opinie, że sama już nie wiem. Muszę zbadać cholesterol.
Dziś rzuciłam się na nektarynkę (nadal jestem na I fazie SB, więc nie powinnam). Samo jedzenie, jak już pisałam, jest ok, ale efektów brak. Jak trochę nagrzeszę, waga idzie w górę, jak trzymam się diety - stoi. Bez sensu.
Ja uwielbiam jajka i jem ich dużo przy problemach z cholesterolem nie wiem ile można

Cytat:

Ja teraz jem dość normalnie, choć porcje znacząco mi się zmniejszyły, tzn. nie potrzebuje tak dużo jedzenia jak kiedyś. Są dni kiedy jem, jakbym wciąż była w II fazie SB, a są takie, kiedy jem kanapkę z żółtym serem i szynką i pomidorówkę z makaronem. Jakoś nabrałam pewności, że to wszystko pikuś, przy odrobinie ruchu.
Zaczęłam chodzić na tę siłownię wieczorem, fajnie jest, choć zawsze ktoś ćwiczy. Najgorzej mi wychodzą ćwiczenia na ramiona, masakra.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Tak czułam...

Właśnie przeglądając sprzęty, zauważyłam wiele fajnych modeli z Amici, np. ten
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=668473
m.in. jako jeden z niewielu producentów ma piekarniki z rożnem <w moich widełkach cenowych>, zastanawiam się jak z jakością? W sumie Amica specjalizuje się w kuchniach/piekarnikach, więc chyba powinno być ok.

Spodobał mi się też gorenje z serii retro, choć retro kuchni nie planuję
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=3862348

Z mojej listy chyba tylko w dwóch ktoś umiera (ale to nie temat przewodni filmu...).

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

A, Asiuk a znasz taki blog z przepisami?

http://blog.polskiesouthbeach.pl/

Może Ci się przyda.
Ciekawy blog

Cytat:
Ja lubię. Zawsze ryczę na "Angielskim pacjencie"

O jeju, to koniecznie muszę się przebadać, bo jem znacznie więcej
Dziś już 3, a to czwartek przecież
Codziennie jem je na śniadanie, czasem też dodaję do sałatki gotowane na twardo.

Takie też lubię. "Godziny" były mi strasznie bliskie - o samotności i samobójstwie.
Chciałam kiedyś obejrzeć film o eutanazji http://www.filmweb.pl/W.Strone.Morza , ale nie miałam niestety okazji.

Właśnie jest dokładnie tak, jak się nastawiałam - mało skutecznie
Ja się ważę bardzo rzadko, przeważnie o tym nie pamiętam.

Szkoda, że nie można pić kawy w nieograniczonej ilości - to jedyny napój, którym się delektuję bez dodawania cukru/słodziku, zresztą już od dawna. Herbatę zieloną piję bo piję, za czarną nie przepadam, chyba że jest wybitnie zrobiona - jak dla mnie z odpowiednią ilością cytryny i koniecznie cukrem, bez słodzika. Inaczej nie wypiję.
Asiuk jak jest mało skutecznie to czas ruszyć Tak jest zalecane w książce.Chyba, że coś ćwiczysz, a ja to przeoczyłam
Ja z czystym sumieniem mogę napisać, że jak trzymałam się diety to chudłam nawet bez ćwiczeń. Oczywiście jest moment zatrzymania wagi, ale to mija Ruch na pewno przyspiesza chudnięcie

Cytat:
Gratulacje

Cytat:

Super! już od jakiegoś czasu wspominałaś o zmianach.Gratuluję odwagi. Ja muszę też ściąć włosy, bo mam zniszczone, ale boję się jak będę wyglądać nie mam takich długich (zresztą widziałyście na zdjęciach), ale mimo wszystko dawno nie miałam krotkich.

Dziewczyny, które wysłały zaproszenie przyjęłam was i powysyłałam tym, które chciały.Jeżeli którąś pominęłam to tylko przez nieuwagę niech pominięta da znać

Wkleję więcej jak będę miała od fotografa.

Dzisiaj drug dzień w pracy i zaspałam jak dobrze, że pojutrze długi weekend
Stary 2011-08-11, 20:17   #2338
xzora
Zakorzenienie

goosia207, dziękuję za zaproszenie i możliwość obejrzenia zdjęć. Muszę przyznać, że czuję ogromny niedosyt po ich obejrzeniu, mało Cię widać, chciałam zobaczyć buty, ale ukryte. Podoba mi się zdjęcie na piasku.
Stary 2011-08-11, 21:25   #2339
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Biia zgadzam się w 100 % jeśli chodzi o te dyplomy.

Asiuk ja "Angielskiego pacjenta" ostatnio czytałam , ale filmu nie oglądałam.

Kuchenkę mam mastercook i jestem bardzo zadowolona.

Mój mąz pracuje do końca tygodnia i potem dostał 2 tyg wolnego (miał dużo wolnego za nadgodziny do wykorzystania).

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 22:04   #2340
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
goosia207, dziękuję za zaproszenie i możliwość obejrzenia zdjęć. Muszę przyznać, że czuję ogromny niedosyt po ich obejrzeniu, mało Cię widać, chciałam zobaczyć buty, ale ukryte. Podoba mi się zdjęcie na piasku.
Lepiej niedosyt niż przesyt
Z butami to nie wiem czy ci jakiekolwiek znajdę nawet jak fotograf da nam płytkę.Sama jestem ich ciekawa

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości