Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 12:09   #1651
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Wstawię linki do zdjęć sukien, które mi się spodobały... tylko to jest takie irytujące, że one w ogóle nie oddają uroku tych sukien Moja mama to powiedziała "Koniec z oglądaniem w internecie!" po tym, jak porównała kilka sukien w internecie i "na żywo".
Oto linki do tych, które po założeniu robiły duuuże wrażenie :

1. http://www.kolekcje.wyjdzzamnie.pl/foto/623.jpg

2. http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...ri-110211.html

3. http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...10-dakota.html .

Mam nadzieje, że nie łamię regulaminu wklejając linki Ale jeszcze nie rozszyfrowałam, jak dodać zdjęcia bezpośrednio pod postem
Ta druga jest piekna

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:09   #1652
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
U nas tableteczki do slubu a później- hulaj dusza piekła nie ma
Na każdego przyjdzie pora My planujemy dzieciaczka za jakieś 6 lat. W sumie warunki będziemy mieć, ale instynkt mnie nie woła, więc nic na siłę.

Cytat:
Napisane przez whitepower Pokaż wiadomość
Tenebroso co osoba to inna sytuacja. Wiem, że niektóre dziewczyny czują się świetnie po hormonach i trochę im zazdroszcze:P Niestety ja należe do tych narzekających, obolałych i marudząych:P
Btw zaraz bede dzwonić do tej dziewczyny - makijażystki co wklejałaś linka na stronę.
Ja nigdy nie odczuwałam skutków ubocznych przy nuvaringu, co innego przy tabletkach. Na szczęście szybko znalazła się odpowiednia metoda dla mnie. W dużej mierze to zasługa mojego lekarza, który mnie trochę namówił na ringa. Zaproponował go właśnie ze względu na to, że przez kilka najbliższych lat nie planuję jeszcze ciąży, więc trzeba było jak najmniejszą dawkę hormonów zastosować, a mniejszej niż w NR nie ma. Wyniki badań są dobre, czuję się dobrze, więc jak dla mnie jest OK.
Stary 2011-08-11, 12:10   #1653
(kicia)
Zakorzenienie

my o podróży dopiero zdecydujemy po ślubie bo musimy wiedzieć jak będizemy stali z kasą. Chcemy trochę odnowić mieszkanie więc najpierw rozplanujemy wydatki a potem wakacje
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:12   #1654
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Na każdego przyjdzie pora My planujemy dzieciaczka za jakieś 6 lat. W sumie warunki będziemy mieć, ale instynkt mnie nie woła, więc nic na siłę.
.

Tu sie zgodze. Ja po prostu chce urodzić przed 30stka a Tż ojcem chce byc przed 40stka....nas troche czas juz goni

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:12   #1655
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Ta druga jest piekna
To prawda. Górę ma trochę podobną do mojej
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:14   #1656
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat w tym kierunku jestem specem(jestem nie skromna wiem)
Takie ceny z Niemiec masz na 14 dni z opcja All inclusive.

Najtańsza oferta jaka widziałam na 8 dni to była za 404 euro (czyli ok 1600 zł ) w opcji All inclusive z wylotem z Berlina 4* hotel
A widzisz, ja patrzyłam tylko oferty polskich BP, nie oglądałam ofert z Niemiec. Po prostu zauważyłam tę ofertę na Grouponie i w porównaniu z polskimi BP wydało mi się bardzo tanio Dobrze wiedzieć, że trzeba szukać u sąsiadów

Cytat:
Wstawię linki do zdjęć sukien, które mi się spodobały... tylko to jest takie irytujące, że one w ogóle nie oddają uroku tych sukien Moja mama to powiedziała "Koniec z oglądaniem w internecie!" po tym, jak porównała kilka sukien w internecie i "na żywo".

Mam nadzieje, że nie łamię regulaminu wklejając linki Ale jeszcze nie rozszyfrowałam, jak dodać zdjęcia bezpośrednio pod postem
Jak dla mnie 2 i 3 ze wskazaniem na 2!
Stary 2011-08-11, 12:16   #1657
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, jest tyle fajnych destynacji. My też jeszcze w Egipcie nie byliśmy, bo mój TŻ zawsze mówił, że nie czułby się tam bezpieczny i ostatecznie wybieraliśmy zawsze jakiś inny kierunek.
Ja ze swojej strony polecam Tobie i wszystkim zainteresowanym Majorkę. Najlepsze miejsce wakacyjne w jakim byłam! Mogłabym tylko tam latać.
ja niestety jeszcze nigdzie nie byłam jakoś nie było okazji...
Cytat:

Najtańsza oferta jaka widziałam na 8 dni to była za 404 euro (czyli ok 1600 zł ) w opcji All inclusive z wylotem z Berlina 4* hotel
ooooooooooooooo co ty???????????????? to jak coś to można się zgłosić do ciebie?? bo ja nie umiem taks szukać jak ty
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:18   #1658
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tu sie zgodze. Ja po prostu chce urodzić przed 30stka a Tż ojcem chce byc przed 40stka....nas troche czas juz goni
Ja też chcę urodzić przed 30stką, czyli będzie to właśnie za 6 lat, w 2017 W tym roku kończę 24 lata, ale dopiero w listopadzie. W sumie to chcielibyśmy, żeby dzidziuś urodził się w marcu 2017, ze względu na pewną naszą rocznicę wtedy przypadającą, więc w 2016 na wakacjach zaczniemy starania

PS. Mojemu TŻtowi też będzie już wtedy bliżej do 40stki, bo w 2017 skończy 36 lat

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-08-11 o 12:19
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:18   #1659
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Hejka czwartkowo
Piękny październik w tym sierpniu, prawda? Euch...

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28687879]Sztuczka to czekam z niecierpliwością na fotki w halce a jaką chcesz? z 3 kołami? które tak robią że podnoszą już od góry?[/QUOTE]

Wiesz co jeszcze nie wiem co wybiorę Na allegro znalazłam piękną z trzema kołami (jakiś czas temu wklejałam), zapowiada się rewelacyjnie, koszt to ok. 100zł z przesyłką i plusem jest to, że raz wydam kasę a po ślubie będę miała ją jeszcze na plener, na podróz poślubną w Bieszczady, no i może jeszcze jeden plener moja zdolna koleżanka nam zrobi... Więc nie ograniczałby mnie czas - halki zwykle wypożyczają na tydzień a koszt wypożyczenia to jakieś 70-80zł. Bo w salonie z którego moja suknia pochodzi pani mi proponuje, żebym na najbliższej przymiarce 31 sierpnia założyła halkę z największym kołem + halkę bez koła składającą się z bodajże 4 warstw tiulu --> ponoć efekt jest wtedy bardzo ładny... tylko ciekawe ile wypożyczenie tych (jakby nie patrzeć...) dwóch halek by kosztował No i tylko na tydzień... Wtedy plener tu na miejscu miałabym jeszcze w tej właściwej halce, ale już w Bieszczadach i po powrocie miałabym obwisła suknię, to tak średnio... Ale z drugiej strony nie wiem jak suknia będzie wyglądać (czy nie będzie za krótka albo za długa) jeśli założę do niej halkę z allegro... Ostatecznie mogę kupić halkę na allegro i przynieść ją do salonu (trochę siara :p) i żeby do niej kobietka mi dopasowała długość sukni... :p Jak będę na tej przymiarce 31 sierpnia to pogadam z babeczką czy ewentualnie mogłabym na dłużej tę halkę wypożyczyć - jeśli cena przekroczy 100zł to nie ma bata - muszę kupić
PS. Chociaż z drugiej strony zdjęcia w Bieszczadach, na łonie natury ładnie będą wyglądały z taką "rusałkowatą", nie za bardzo balową suknią Jej peirwszy właścicielka właśnie w sukni bez koła miała zdjęcia, wrzucam jedno na chwilkę EDIT: Zapomniałam o zdjęciu, ale teraz widzę, że nie mogę go ze stronki skopiować... zastrzeżone Zrozum, że linka nie podam z troski o anonimowość mojej sukniowej-szefowej

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Sztuczka, gdzieś tam mi się o oczy obiło, że narzekałaś, że coś tam Ci się nie pocytowało - ostatnio odkryłam, że przy wielocytowaniu można wrzucić max 10 cytatów

No ja to w ogóle jestem szalona, bo chcę długi, ciągnący się do kościoła, a na salę krótki I wczoraj z mamą uradziłyśmy, że chyba najlepsza opcja to wpiąć do POD włosy, żeby nie zasłaniał fryzury Chyba że długi, do kościoła, wepnę na górze, a krótki na sali pod... To też jest jakiś pomysł

To chyba sztuczka wrzucała? Mógłby mi go ktoś przypomnieć?
Ja przede wszystkim chcę welonn łączony, krótki + długi, odczepiany
A widzisz... 10 cytatów... No, ale przy Waszej prędkości nie da rady tak cytować po mału :p
Szalony pomysł z welonem, nie powiem Ja też awangardowo, bo do kościoła długi (no, taki do połowy łydki powiedzmy ) a na salę pierzaczek
A z tym welonem żebyś się zastanowiło to myślę, że chodziło o ten brudny na aukcji allegro co Kicia wrzucała Taki żarcik miało to być :p

Cytat:
No, a poza tym wczoraj wróciła moja mama (moja mać, jak na nią mówię, i jak mam ją zapisaną w telefonie ) i też przywiozła dary w postaci biżuterii oraz dwóch kubków i obieraczki do warzyw w ramach posagu Biżuterię przymierzyłam, obfociłam i wam załączam. Okazuje się, że ten naszyjniczek wcale nie jest taki duży, na jakiego wyglądał na tamtym zdjęciu i moim skromnym zdaniem będę mogła założyć do mojej sukni cały komplet i będzie idealnie Dodatkowo dostałam jeszcze 2 pary kolczyków, zastanowię się jeszcze czy tych kolczyków z kompletu nie zastąpię tymi kwiatkami, a te wiszące w czerwonym pudełku mam zamiar założyć do ślubu cywilnego
Przpiękna ta biżuteria I faktycznie - naszyjniczek jest na tyle delikutaśny, że spokojnie możesz go założyć do sukni, rewelacja! Te kolczyki kwiatuszkowe są prześliczne (pasowałyby mi do sukni, bo mam przy dekolcie cyrkonie w kształcie płatków tych kwiatków ) no, ale ja mimo wszystko uwielbiam jak Panna Młoda ma długie kolczyki - takie jakieś zboczenie Mi szkoda by było nie założyć tych sopelków co są w komplecie z naszyjnikiem - wyglądają przecudownie Ale jak założysz wkrętki to też będzie ślicznie

Cytat:
Aha, i ostatecznie zdecydowałam się na formę bukieciku. Będzie taki, jak w załączniku, o ile oczywiście nie zmienię zdania co do storczyków
Prześliczny! Zapisuję

Cytat:
Ja tez mam nie za wielki biust, ale myślę o dekolcie w serduszko, bo jeden mnie za serduszko tak bardzo ujął, że nie chce puścić Taki jak w tej sukni, tylko, że na odpowiedniej wysokości, bo tu jakoś dziwnie nisko jest: http://www.oksana-mukha.com/en/303/ivetta.html
Cudowny ten dekolcik Ale masz rację - jest stanowczo za nisko... Również z tego powodu zdecydowałam się na zwężanie mojej sukni - nie dość, że będę idealnie opasana w talii (talia osy ) to jeszcze dzięki temu cała suknia się podniesie, biust będzie pięknie wymodelowany i super Nie ma się co przejmować tylko trzeba ładnie dopasować W ogóle czy Wy też zauważyłyście, że na większości tych zdjęć katalogowych suknie niby ładnie wyglądają na modelkach, ale zazwyczaj nie są do nich właściwie dopasowane? A to ciut za szerokie, a to za nisko, albo w ogóle odstają gdzieś, nie podkreślają kształów...

Edytowane przez sztuczka_magiczka
Czas edycji: 2011-08-11 o 12:24
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:18   #1660
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie zdecydowanie 2

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:22   #1661
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dzień dobry!!!!!

Gosza dziś umiera. Nie jest w stanie nadrobić 6 str. Tak to jest jak się całe życie nie pije, potem przyjeżdża koleżanka z Anglii i idą na imprezę razem, a tam drin za drinem....

Wybaczcie!!!!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:22   #1662
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Cytat:
To i nasz wymarzony kierunek na podróż poślubną A niedawno była taka fajna oferta na grouponie, tylko, że na najbliższe miesiące - 8 dni na Dominikanie za 2600zł z all inclusive. Z tym, że wylot z Mediolanu, ale jak patrzyłam, to nawet z przelotem Wawa-Mediolan wyszłoby tylko jakieś 3 tys. Mega tanio jak na tą destynację! No ale zostawimy ją sobie na przyszły rok
moja kumpela była na Dominikanie na podróży poślubnej i w czasie jej pobytu przeszły 2 huragany

Cytat:

zartujesz sobie chyba ale super! za taką cenę też bym chciała tam lecieć powiedz gdzie szukałaś?
to już wiem kto będzie nam wyszukiwał super oferty na podróże poślubne

Cytat:

Też podoba mi się 2 tiulowa, ale taka łagodna, nie od pasa pierwsza też ładna
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:28   #1663
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
A widzisz... 10 cytatów... No, ale przy Waszej prędkości nie da rady tak cytować po mału :p
A to widzisz, tu stosuję taki myk, że wielocytuję sobie to, co chcę, i jak już dojdę do 10 (liczę w myślach ) to zjeżdżam na dół strony i klikam "odpowiedz", ale nie w tym samym oknie, tylko w nowej karcie - w ten sposób pamiętam, gdzie skończyłam cytować i mogę dalej czytać wątki i po jedneym wielocytowaniu zastosować kolejne

Cytat:
Szalony pomysł z welonem, nie powiem Ja też awangardowo, bo do kościoła długi (no, taki do połowy łydki powiedzmy ) a na salę pierzaczek
A z tym welonem żebyś się zastanowiło to myślę, że chodziło o ten brudny na aukcji allegro co Kicia wrzucała Taki żarcik miało to być :p
No u mnie z welonem pomysłów jest miliona na minutę, ale już powoli dochodzę do konsensusu

A z żartem już załapałam też

Cytat:
Przpiękna ta biżuteria I faktycznie - naszyjniczek jest na tyle delikutaśny, że spokojnie możesz go założyć do sukni, rewelacja! Te kolczyki kwiatuszkowe są prześliczne (pasowałyby mi do sukni, bo mam przy dekolcie cyrkonie w kształcie płatków tych kwiatków ) no, ale ja mimo wszystko uwielbiam jak Panna Młoda ma długie kolczyki - takie jakieś zboczenie Mi szkoda by było nie założyć tych sopelków co są w komplecie z naszyjnikiem - wyglądają przecudownie Ale jak założysz wkrętki to też będzie ślicznie
Delikutaśny -

Ja też jestem zwolenniczką wiszących kolczyków, więc raczej przy nich zostanę, szczególnie że cały komplet prezentuje się zjawiskowo
Na wkręty zdecydowałabym się chyba tylko gdybym chciała zostawić włosy rozpuszczone - ale nie chcę

Cytat:
Prześliczny! Zapisuję
A proszę Cię bardzo, częstuj się dowoli, ja ostatnio jestem płodna w dobre pomysły i nimi zarażam

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

A tak poza tym rozmawiałam wczoraj z moją mamą o gościach i kogo posadzić koło kogo, głównie w kontekście swatania i mówię \
- "no i wiesz mamo, będzie jeszcze J., ta ze Szczecina, bardzo ją lubię i chcę ją zaprosić na wesele"
- "a to nie jest przypadkiem była Twojego byłego?"
- "No jest."

Czy któraś jeszcze ma takich dzikich gości jak ja?
Stary 2011-08-11, 12:33   #1664
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz co jeszcze nie wiem co wybiorę Na allegro znalazłam piękną z trzema kołami (jakiś czas temu wklejałam), zapowiada się rewelacyjnie, koszt to ok. 100zł z przesyłką i plusem jest to, że raz wydam kasę a po ślubie będę miała ją jeszcze na plener, na podróz poślubną w Bieszczady, no i może jeszcze jeden plener moja zdolna koleżanka nam zrobi... Więc nie ograniczałby mnie czas - halki zwykle wypożyczają na tydzień a koszt wypożyczenia to jakieś 70-80zł. Bo w salonie z którego moja suknia pochodzi pani mi proponuje, żebym na najbliższej przymiarce 31 sierpnia założyła halkę z największym kołem + halkę bez koła składającą się z bodajże 4 warstw tiulu --> ponoć efekt jest wtedy bardzo ładny... tylko ciekawe ile wypożyczenie tych (jakby nie patrzeć...) dwóch halek by kosztował No i tylko na tydzień... Wtedy plener tu na miejscu miałabym jeszcze w tej właściwej halce, ale już w Bieszczadach i po powrocie miałabym obwisła suknię, to tak średnio... Ale z drugiej strony nie wiem jak suknia będzie wyglądać (czy nie będzie za krótka albo za długa) jeśli założę do niej halkę z allegro... Ostatecznie mogę kupić halkę na allegro i przynieść ją do salonu (trochę siara :p) i żeby do niej kobietka mi dopasowała długość sukni... :p Jak będę na tej przymiarce 31 sierpnia to pogadam z babeczką czy ewentualnie mogłabym na dłużej tę halkę wypożyczyć - jeśli cena przekroczy 100zł to nie ma bata - muszę kupić
PS. Chociaż z drugiej strony zdjęcia w Bieszczadach, na łonie natury ładnie będą wyglądały z taką "rusałkowatą", nie za bardzo balową suknią Jej peirwszy właścicielka właśnie w sukni bez koła miała zdjęcia, wrzucam jedno na chwilkę EDIT: Zapomniałam o zdjęciu, ale teraz widzę, że nie mogę go ze stronki skopiować... zastrzeżone Zrozum, że linka nie podam z troski o anonimowość mojej sukniowej-szefowej

Faktycznie w Bieszczadach ładniej może wyglądac taka delikatniejsza wersja
To ja czekam na zdjęcia sukni z kołem Jeśli ja kupię suknię od kogoś (nie z salonu) to może być mi ciężko z dobraniem koła, bo potem w salonach nie chcą raczej pożyczać samego koła, więc zostanie mi kupno "w ciemno", dlatego dopytuję
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:34   #1665
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dzien dobry Dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Witajcie Lasencje!
Dzisiaj roczek do wielkiego dnia Ale mi się facjata cieszy
gratulejszyn!!!

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny jak zwykle nie ogarniam tego co się tu dzieje, czy ja kiedyś będę na bieżąco? zaraz wymykam z domu wpadłam się tylko przywitać i pochwalić piękną drugą miesięcznicą zaręczyn TŻet był zachwycony koncertem i moim "metalowym" lookiem dokładnie o 23.15 zagrali ulubioną piosenkę TŻta i tak mnie wycałował, że szok a teraz muszę lecieć, bo są sprawy do załatwienia miłego dnia!
o jakiego masz calusnego TZcika fajnie.. wyslaij jakąs Twoją rockową focie

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
yeahhh!!!!

cześć Lasencje!!
no i w końcu padło na mnie.... do tej pory tylko czytałam Wasze koszmary ślubne a dziejszej nocy ja taki miałam...
zaczęlo sie od fryzury która przed wyjściem z domu po prostu się rozwalił i musiałam iść w rozpuszczonych na pól polokowanych włosach, zamiast welonu ubrałam wtedy opaskę z czerwoną różą, mało tego okazało sie że jedziemy do ślubu k a r a w a n e m
a pod kosciolem wita mnie kuzyn, który zmarł 3 lata temu
normalnie wow....

a z takich optymistycznych rzeczy to wybraliśmy zaproszenia
http://allegro.pl/eleganckie-recznie...744127028.html

mojemy Tż-towi bardzo przypadły do gustu, a on strasznie wybredny, winiety tez u nich będziemy zamawiać
straszny sen... zaproszenia bardzo ladne sama jak ostatnio czesalam allegro to na nie wpadlam i mi sie spodobaly i ta cena..

Cytat:

Ja o swoim TŻcie mówię "narzeczony" i napawam się tym ile mogę i teraz, po tym ślubie cywilnym nadal będę tak mówić, bo przecież ani do teściowej nie będę mówić "mamo", ani nie będziemy razem mieszkać z TŻtem, ani nosić obrączek. A na facebooku zmienimy status na "to skomplikowane"

mi sie nie zdarzylo powiedziec TZ przy kims:P nawet narzeczny nie mowie juz tylko pop prostu po imieniu ale ja ostatnio dzwonilam w jakiejs sprawie do wodociągów, bo TZ akurat nie mogl, a wniosek byl napisany na jego nazwisko, to mowie: ze moj Mąz .... bo jakbym powiedziala chlopak czy narzeczony to moze by mnie zlal, skoro teoretycznie rodziną nie jestesmy:P

Chatko prezenty cudne! zwlaszcza to pudeleczko na herbatę sama uwielbiam dostawac takie preznciki ostatnio mama kupil mi 4 takie kolorowe sloiczki do kuchni np na platki, kawe, herbate miseczki, kwadratową swieczkę w szkle i taką serwetkę co w zalączniku Maxwelko - tak wygląda moj posag

Cytat:

No, a poza tym wczoraj wróciła moja mama (moja mać, jak na nią mówię, i jak mam ją zapisaną w telefonie ) i też przywiozła dary w postaci biżuterii oraz dwóch kubków i obieraczki do warzyw w ramach posagu Biżuterię przymierzyłam, obfociłam i wam załączam. Okazuje się, że ten naszyjniczek wcale nie jest taki duży, na jakiego wyglądał na tamtym zdjęciu i moim skromnym zdaniem będę mogła założyć do mojej sukni cały komplet i będzie idealnie Dodatkowo dostałam jeszcze 2 pary kolczyków, zastanowię się jeszcze czy tych kolczyków z kompletu nie zastąpię tymi kwiatkami, a te wiszące w czerwonym pudełku mam zamiar założyć do ślubu cywilnego
oj slicznie sie to prezentuje! delikatne, nie za duze (jednak na zdjeciach te krysztalki wydawaly sie wieksze) mysle, ze beda super sie prezentowac do Twojej sukni!!

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Witam

Dziś Marysia ma operację, już za kilka godz. Trzymajcie

Cytat:

Aha, i ostatecznie zdecydowałam się na formę bukieciku. Będzie taki, jak w załączniku, o ile oczywiście nie zmienię zdania co do storczyków
zakochalam sie w nim! storczyki baardzo mi sie podobają! ostatnio szukalam w googl w obrazkach bukietow ze stroczykow, ale tego nigdzie nie spotkalam pozwolilam sobie go zapisac Taki bukiet storczykowy to nie maly wydatek, ale wart! do tego storczyk we wlosach.. ah...

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
My z TŻ od jakiegoś czasu zastanawiamy się czy jechać na tydzień do Karpacza zaraz po ślubie czy poszukać jakiejś fajnej oferty last minute do jakiś ciepłych krajów. Bo czasem cenowo wychodzi podobnie
cieple kraje mowie CI my chcemy jechac na podroz poslubną na pelnym wypasie, zeby sie obijac na calego wkoncu trzeba bedzie odpoczac od tych przygotowan slubnych

Cytat:
Napisane przez renez Pokaż wiadomość
witam
wciłema sie w koncu i ja
slubuję 30.06.2012
fajnie ze jest tak nas duzo
hej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sasasa.jpg (23,4 KB, 4 załadowań)
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:39   #1666
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!!!

Gosza dziś umiera. Nie jest w stanie nadrobić 6 str. Tak to jest jak się całe życie nie pije, potem przyjeżdża koleżanka z Anglii i idą na imprezę razem, a tam drin za drinem....

Wybaczcie!!!!!!
gosza kochanie nie umieraj

dziewczynki znalazłam pewną suknie na all co powiecie o niej
http://moda.allegro.pl/suknia-slubna...754991027.html
Lili & Gabryś

Stary 2011-08-11, 12:43   #1667
paulinka777
Raczkowanie

Dziękuję za opinie dotyczące sukien Tak jak pisałam (co zapewne już i tak wiecie) zdjęcia w internecie mają się nijak do rzeczywistości.
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z Warszawy- czy orientujecie się ile kosztuje mniej więcej wypożyczenie sukni w salonach warszawskich. Chodzi mi o %- czy jest to kwestia 50% czy np. 80% wartości nowej sukni. Bo właśnie u mnie w mieście to w dwóch salonach Panie mi zaśpiewały tak rozbieżne %. I jestem ciekawa jak to się ma do warszawskich realiów.
paulinka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:43   #1668
justyna_g4
Zakorzenienie

Nadal przeglądam zaproszenia i zawęziliśmy swój wybór do jednych z tych oczywiście w fiolecie :

http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...752935349.html

http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...760431944.html

http://moda.allegro.pl/perlowe-zapro...741959648.html

Aż się zdziwiłam, że takie tanie mi się spodobały.

Co myślicie??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:48   #1669
paulinka777
Raczkowanie

justyna_g4 wszystkie ładne, ale mi osobiście najbardziej podobają się pierwsze
Stary 2011-08-11, 12:50   #1670
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Nadal przeglądam zaproszenia i zawęziliśmy swój wybór do jednych z tych oczywiście w fiolecie :

Co myślicie??
mi się podobają te 2
Lili & Gabryś

Stary 2011-08-11, 12:50   #1671
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
mi sie nie zdarzylo powiedziec TZ przy kims:P nawet narzeczny nie mowie juz tylko pop prostu po imieniu ale ja ostatnio dzwonilam w jakiejs sprawie do wodociągów, bo TZ akurat nie mogl, a wniosek byl napisany na jego nazwisko, to mowie: ze moj Mąz .... bo jakbym powiedziala chlopak czy narzeczony to moze by mnie zlal, skoro teoretycznie rodziną nie jestesmy:P
Nie, no "mąż" to jeszcze mi się nie zdarzyło, szalejesz Aczkolwiek już od soboty w sumie będę miała do tego pełne prawo

Cytat:
ostatnio mama kupil mi 4 takie kolorowe sloiczki do kuchni np na platki, kawe, herbate miseczki, kwadratową swieczkę w szkle i taką serwetkę co w zalączniku Maxwelko - tak wygląda moj posag
Niezłe jesteśmy z tymi posagami, od razu widać że bogate z domu

Cytat:
oj slicznie sie to prezentuje! delikatne, nie za duze (jednak na zdjeciach te krysztalki wydawaly sie wieksze) mysle, ze beda super sie prezentowac do Twojej sukni!!
I ja tak myslę. A w najbliższym czasie pojadę do salonu zmierzyć wszystko razem

Cytat:
zakochalam sie w nim! storczyki baardzo mi sie podobają! ostatnio szukalam w googl w obrazkach bukietow ze stroczykow, ale tego nigdzie nie spotkalam pozwolilam sobie go zapisac Taki bukiet storczykowy to nie maly wydatek, ale wart! do tego storczyk we wlosach.. ah...
No właśnie ciekawa jestem cen. Będę się musiała w końcu przejść do mojej znajomej kwiaciarki i zapytać ile takie cudeńko kosztuje...

Cytat:
Dziękuję za opinie dotyczące sukien Tak jak pisałam (co zapewne już i tak wiecie) zdjęcia w internecie mają się nijak do rzeczywistości.
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z Warszawy- czy orientujecie się ile kosztuje mniej więcej wypożyczenie sukni w salonach warszawskich. Chodzi mi o %- czy jest to kwestia 50% czy np. 80% wartości nowej sukni. Bo właśnie u mnie w mieście to w dwóch salonach Panie mi zaśpiewały tak rozbieżne %. I jestem ciekawa jak to się ma do warszawskich realiów.
Wynajem kosztuje ok. 1500 zł i o wynajmie sukni tiulowej można niestety zapomnieć...
Stary 2011-08-11, 12:51   #1672
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

ładna, taka delikatna, jedynie w talii nie za bardzo mi się podoba, mam wrażenie że mało ją eksponuje

Cytat:

Co myślicie??
2 i 3 ładne, ale 2 w fiolecie takie średnie, więc jak dla mnie 3

edit: źle mi się otworzyły, nie w tej kolejności dlatego piszę że 3, ale u ciebie to są te 1

Edytowane przez 95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Czas edycji: 2011-08-11 o 12:55
Stary 2011-08-11, 12:51   #1673
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

nie podoba mi się

Cytat:

Co myślicie??
pierwsze najładniejsze

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:56   #1674
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Wynajem kosztuje ok. 1500 zł i o wynajmie sukni tiulowej można niestety zapomnieć...
Naprawdę? Więc wygląda na to, że w suknię zaopatrzę się jednak w rodzinnym mieście Ale co tam, pomierzyć w Warszawie zawsze można, no nie?
Stary 2011-08-11, 12:56   #1675
maxwelka
Zakorzenienie

magdziaS i kooocuuur (nie wiem ila masz tam tych "o" i "u" ) zobaczcie, przejrzałam tę stronę i znalazłam stylizacje sukien bardzo podobnych do waszych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11568_1310729086_4e20237e912d0.jpg (166,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11829_1311331870_4e29561ebb555.jpg (162,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11829_1311332037_4e2956c5ed6e4.jpg (216,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11829_1311331870_4e29561e68e12.jpg (222,9 KB, 13 załadowań)
Stary 2011-08-11, 12:57   #1676
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
yeahhh!!!!

cześć Lasencje!!
no i w końcu padło na mnie.... do tej pory tylko czytałam Wasze koszmary ślubne a dziejszej nocy ja taki miałam...
zaczęlo sie od fryzury która przed wyjściem z domu po prostu się rozwaliła i musiałam iść w rozpuszczonych na pól polokowanych włosach, zamiast welonu ubrałam wtedy opaskę z czerwoną różą, mało tego okazało sie że jedziemy do ślubu k a r a w a n e m
a pod kosciolem wita mnie kuzyn, który zmarł 3 lata temu
normalnie wow....

a z takich optymistycznych rzeczy to wybraliśmy zaproszenia
http://allegro.pl/eleganckie-recznie...744127028.html

mojemy Tż-towi bardzo przypadły do gustu, a on strasznie wybredny, winiety tez u nich będziemy zamawiać
hej Kochana!
Podkradłaś moje zaproszenia Też je chcieliśmy i tak dla próby zrobiłam jedno sama (z kilkoma modyfikacjami- kolor papieru i bez wstążki) i muszę niestety stwierdzić, że wychodzą małe Tzn. mój TŻ uznał, że forma jest dobra, ale wg niego powinny być większe (szersze) o jakieś 2 cm i wtedy wyglądałyby o wiele lepiej. Dla porównania przyłożyłam do innych zaproszeń (jedno tej samej wielkości oraz do innego dużego) i przyznałam TŻtowi rację, że jak będziemy się decydować, to na takie, które będą szerokie na przynajmniej 13 cm. W dodatku ostatnio dostaliśmy zaproszenie w takim małym formacie (10x10cm) i troszkę tekst był za drobny. Ja się oczywiście doczytałam tego co chciałam, lecz uznałam, że taka wielkość zaproszenia to jednak za mało.
Stary 2011-08-11, 13:02   #1677
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

podoba mi się

Stary 2011-08-11, 13:04   #1678
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
mi się podobają te 2
Zdecydowanie drugie
Stary 2011-08-11, 13:07   #1679
jagodzia133
Zakorzenienie

bo to suknia dla dziewczyn o większych gabarytach... rozm.42 więc nie zawsze dziewczyny o takim rozmiarze mają talię. Napisałam do niej na jaki to wzrost jest suknia. Mi się podoba no i przyzwoita cena
Lili & Gabryś

Stary 2011-08-11, 13:08   #1680
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Co myślicie??

zdecydowanie 2 my bierzemy posobne pod uwagę tylko kolor fioletowy. Były one też u tego użytkownika ale jakoś znikły czekamy z TŻ aż znowu będą i je zamówimy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (39,3 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-08-11 o 13:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości