|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Na każdego przyjdzie pora
My planujemy dzieciaczka za jakieś 6 lat. W sumie warunki będziemy mieć, ale instynkt mnie nie woła, więc nic na siłę. Cytat:
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
my o podróży dopiero zdecydujemy po ślubie bo musimy wiedzieć jak będizemy stali z kasą. Chcemy trochę odnowić mieszkanie więc najpierw rozplanujemy wydatki a potem wakacje
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu sie zgodze. Ja po prostu chce urodzić przed 30stka a Tż ojcem chce byc przed 40stka....nas troche czas juz goni
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1656 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć, że trzeba szukać u sąsiadów ![]() Cytat:
|
|
#1657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tym roku kończę 24 lata, ale dopiero w listopadzie. W sumie to chcielibyśmy, żeby dzidziuś urodził się w marcu 2017, ze względu na pewną naszą rocznicę wtedy przypadającą, więc w 2016 na wakacjach zaczniemy starania ![]() PS. Mojemu TŻtowi też będzie już wtedy bliżej do 40stki, bo w 2017 skończy 36 lat
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-08-11 o 12:19 |
|
|
|
|
#1659 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hejka czwartkowo
![]() Piękny październik w tym sierpniu, prawda? Euch... ![]() [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28687879]Sztuczka to czekam z niecierpliwością na fotki w halce Wiesz co jeszcze nie wiem co wybiorę Na allegro znalazłam piękną z trzema kołami (jakiś czas temu wklejałam), zapowiada się rewelacyjnie, koszt to ok. 100zł z przesyłką i plusem jest to, że raz wydam kasę a po ślubie będę miała ją jeszcze na plener, na podróz poślubną w Bieszczady, no i może jeszcze jeden plener moja zdolna koleżanka nam zrobi... Więc nie ograniczałby mnie czas - halki zwykle wypożyczają na tydzień a koszt wypożyczenia to jakieś 70-80zł. Bo w salonie z którego moja suknia pochodzi pani mi proponuje, żebym na najbliższej przymiarce 31 sierpnia założyła halkę z największym kołem + halkę bez koła składającą się z bodajże 4 warstw tiulu --> ponoć efekt jest wtedy bardzo ładny... tylko ciekawe ile wypożyczenie tych (jakby nie patrzeć...) dwóch halek by kosztował No i tylko na tydzień... Wtedy plener tu na miejscu miałabym jeszcze w tej właściwej halce, ale już w Bieszczadach i po powrocie miałabym obwisła suknię, to tak średnio... Ale z drugiej strony nie wiem jak suknia będzie wyglądać (czy nie będzie za krótka albo za długa) jeśli założę do niej halkę z allegro... Ostatecznie mogę kupić halkę na allegro i przynieść ją do salonu (trochę siara :p) i żeby do niej kobietka mi dopasowała długość sukni... :p Jak będę na tej przymiarce 31 sierpnia to pogadam z babeczką czy ewentualnie mogłabym na dłużej tę halkę wypożyczyć - jeśli cena przekroczy 100zł to nie ma bata - muszę kupić PS. Chociaż z drugiej strony zdjęcia w Bieszczadach, na łonie natury ładnie będą wyglądały z taką "rusałkowatą", nie za bardzo balową suknią Jej peirwszy właścicielka właśnie w sukni bez koła miała zdjęcia, wrzucam jedno na chwilkę EDIT: Zapomniałam o zdjęciu, ale teraz widzę, że nie mogę go ze stronki skopiować... zastrzeżone Zrozum, że linka nie podam z troski o anonimowość mojej sukniowej-szefowej ![]() Cytat:
Szalony pomysł z welonem, nie powiem Ja też awangardowo, bo do kościoła długi (no, taki do połowy łydki powiedzmy ) a na salę pierzaczek ![]() A z tym welonem żebyś się zastanowiło to myślę, że chodziło o ten brudny na aukcji allegro co Kicia wrzucała Taki żarcik miało to być :pCytat:
I faktycznie - naszyjniczek jest na tyle delikutaśny, że spokojnie możesz go założyć do sukni, rewelacja! Te kolczyki kwiatuszkowe są prześliczne (pasowałyby mi do sukni, bo mam przy dekolcie cyrkonie w kształcie płatków tych kwiatków Mi szkoda by było nie założyć tych sopelków co są w komplecie z naszyjnikiem - wyglądają przecudownie Ale jak założysz wkrętki to też będzie ślicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) to jeszcze dzięki temu cała suknia się podniesie, biust będzie pięknie wymodelowany i super Nie ma się co przejmować tylko trzeba ładnie dopasować W ogóle czy Wy też zauważyłyście, że na większości tych zdjęć katalogowych suknie niby ładnie wyglądają na modelkach, ale zazwyczaj nie są do nich właściwie dopasowane? A to ciut za szerokie, a to za nisko, albo w ogóle odstają gdzieś, nie podkreślają kształów...
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-08-11 o 12:24 |
||||
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!!!
Gosza dziś umiera. Nie jest w stanie nadrobić 6 str. Tak to jest jak się całe życie nie pije, potem przyjeżdża koleżanka z Anglii i idą na imprezę razem, a tam drin za drinem.... Wybaczcie!!!!!!
|
#1662 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale super! za taką cenę też bym chciała tam lecieć powiedz gdzie szukałaś? to już wiem kto będzie nam wyszukiwał super oferty na podróże poślubne ![]() ![]() Cytat:
pierwsza też ładna
|
|||
|
|
|
#1663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to zjeżdżam na dół strony i klikam "odpowiedz", ale nie w tym samym oknie, tylko w nowej karcie - w ten sposób pamiętam, gdzie skończyłam cytować i mogę dalej czytać wątki i po jedneym wielocytowaniu zastosować kolejne ![]() Cytat:
![]() A z żartem już załapałam też ![]() Cytat:
![]() Ja też jestem zwolenniczką wiszących kolczyków, więc raczej przy nich zostanę, szczególnie że cały komplet prezentuje się zjawiskowo Na wkręty zdecydowałabym się chyba tylko gdybym chciała zostawić włosy rozpuszczone - ale nie chcę ![]() A proszę Cię bardzo, częstuj się dowoli, ja ostatnio jestem płodna w dobre pomysły i nimi zarażam ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- A tak poza tym rozmawiałam wczoraj z moją mamą o gościach i kogo posadzić koło kogo, głównie w kontekście swatania i mówię \- "no i wiesz mamo, będzie jeszcze J., ta ze Szczecina, bardzo ją lubię i chcę ją zaprosić na wesele" - "a to nie jest przypadkiem była Twojego byłego?" - "No jest." ![]() Czy któraś jeszcze ma takich dzikich gości jak ja?
|
|||
|
|
|
#1664 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Faktycznie w Bieszczadach ładniej może wyglądac taka delikatniejsza wersja To ja czekam na zdjęcia sukni z kołem Jeśli ja kupię suknię od kogoś (nie z salonu) to może być mi ciężko z dobraniem koła, bo potem w salonach nie chcą raczej pożyczać samego koła, więc zostanie mi kupno "w ciemno", dlatego dopytuję
|
|
|
|
|
#1665 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Dziewczynki
![]() Cytat:
Cytat:
fajnie.. wyslaij jakąs Twoją rockową focie![]() Cytat:
i ta cena..![]() Cytat:
tylko pop prostu po imieniu ale ja ostatnio dzwonilam w jakiejs sprawie do wodociągów, bo TZ akurat nie mogl, a wniosek byl napisany na jego nazwisko, to mowie: ze moj Mąz .... bo jakbym powiedziala chlopak czy narzeczony to moze by mnie zlal, skoro teoretycznie rodziną nie jestesmy:PChatko prezenty cudne! zwlaszcza to pudeleczko na herbatę sama uwielbiam dostawac takie preznciki ostatnio mama kupil mi 4 takie kolorowe sloiczki do kuchni np na platki, kawe, herbate miseczki, kwadratową swieczkę w szkle i taką serwetkę co w zalączniku![]() Maxwelko - tak wygląda moj posag Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Taki bukiet storczykowy to nie maly wydatek, ale wart! do tego storczyk we wlosach.. ah...![]() Cytat:
my chcemy jechac na podroz poslubną na pelnym wypasie, zeby sie obijac na calego wkoncu trzeba bedzie odpoczac od tych przygotowan slubnych![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynki znalazłam pewną suknie na all co powiecie o niej ![]() http://moda.allegro.pl/suknia-slubna...754991027.html
|
|
#1667 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za opinie dotyczące sukien
Tak jak pisałam (co zapewne już i tak wiecie) zdjęcia w internecie mają się nijak do rzeczywistości. Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z Warszawy- czy orientujecie się ile kosztuje mniej więcej wypożyczenie sukni w salonach warszawskich. Chodzi mi o %- czy jest to kwestia 50% czy np. 80% wartości nowej sukni. Bo właśnie u mnie w mieście to w dwóch salonach Panie mi zaśpiewały tak rozbieżne %. I jestem ciekawa jak to się ma do warszawskich realiów. |
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal przeglądam zaproszenia i zawęziliśmy swój wybór do jednych z tych oczywiście w fiolecie
:http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...752935349.html http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...760431944.html http://moda.allegro.pl/perlowe-zapro...741959648.html Aż się zdziwiłam, że takie tanie mi się spodobały. Co myślicie??
|
#1669 |
|
Raczkowanie
|
justyna_g4 wszystkie ładne, ale mi osobiście najbardziej podobają się pierwsze
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1671 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek już od soboty w sumie będę miała do tego pełne prawo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1672 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
edit: źle mi się otworzyły, nie w tej kolejności dlatego piszę że 3, ale u ciebie to są te 1
Edytowane przez 95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d Czas edycji: 2011-08-11 o 12:55 |
||
|
|
|
#1673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1674 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
magdziaS i kooocuuur (nie wiem ila masz tam tych "o" i "u"
) zobaczcie, przejrzałam tę stronę i znalazłam stylizacje sukien bardzo podobnych do waszych
|
|
|
|
#1676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podkradłaś moje zaproszenia Też je chcieliśmy i tak dla próby zrobiłam jedno sama (z kilkoma modyfikacjami- kolor papieru i bez wstążki) i muszę niestety stwierdzić, że wychodzą małe Tzn. mój TŻ uznał, że forma jest dobra, ale wg niego powinny być większe (szersze) o jakieś 2 cm i wtedy wyglądałyby o wiele lepiej. Dla porównania przyłożyłam do innych zaproszeń (jedno tej samej wielkości oraz do innego dużego) i przyznałam TŻtowi rację, że jak będziemy się decydować, to na takie, które będą szerokie na przynajmniej 13 cm. W dodatku ostatnio dostaliśmy zaproszenie w takim małym formacie (10x10cm) i troszkę tekst był za drobny. Ja się oczywiście doczytałam tego co chciałam, lecz uznałam, że taka wielkość zaproszenia to jednak za mało.
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
bo to suknia dla dziewczyn o większych gabarytach... rozm.42 więc nie zawsze dziewczyny o takim rozmiarze mają talię. Napisałam do niej na jaki to wzrost jest suknia. Mi się podoba no i przyzwoita cena
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdecydowanie 2 my bierzemy posobne pod uwagę tylko kolor fioletowy. Były one też u tego użytkownika ale jakoś znikły czekamy z TŻ aż znowu będą i je zamówimy
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-11 o 13:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

Moja mama to powiedziała "Koniec z oglądaniem w internecie!" po tym, jak porównała kilka sukien w internecie i "na żywo".
:
Ale jeszcze nie rozszyfrowałam, jak dodać zdjęcia bezpośrednio pod postem 

My planujemy dzieciaczka za jakieś 6 lat. W sumie warunki będziemy mieć, ale instynkt mnie nie woła, więc nic na siłę. 

18.08.2010 - zaręczyny

No i tylko na tydzień... Wtedy plener tu na miejscu miałabym jeszcze w tej właściwej halce, ale już w Bieszczadach i po powrocie miałabym obwisła suknię, to tak średnio... Ale z drugiej strony nie wiem jak suknia będzie wyglądać (czy nie będzie za krótka albo za długa) jeśli założę do niej halkę z allegro... Ostatecznie mogę kupić halkę na allegro i przynieść ją do salonu (trochę siara :p) i żeby do niej kobietka mi dopasowała długość sukni... :p Jak będę na tej przymiarce 31 sierpnia to pogadam z babeczką czy ewentualnie mogłabym na dłużej tę halkę wypożyczyć - jeśli cena przekroczy 100zł to nie ma bata - muszę kupić 
I faktycznie - naszyjniczek jest na tyle delikutaśny, że spokojnie możesz go założyć do sukni, rewelacja!
Ale jak założysz wkrętki to też będzie ślicznie