|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39301 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Hej dziewczyny
![]() Mam nadzieję, że mi pomożecie ![]() Poszukuje idealnej fryzury dla siebie. Próbowałam samodzielnie prostowac włosy (prostownica + lotion z got2), a także kręcic (pianka NIVEA do włosów kręconych i fal + papiloty) i efekty mnie nie zadowoliły. Tzn bardziej mi wychodziło kręcenie niż prostowanie, ale to i tka nie było to.... Postanowiłam, że nie będę nic kombinowac, tylko będę miała swoją naturalna fryzurę bez żadnego prostowana, kręcenia, lakierów, piankę itp... Moje włosy są długie do połowy pleców i bardzo gęste. Są też przesuszono-zniszczone, zwłaszcza końcówki. Od polowy długości są falowane. MAJĄ TENDENCJĘ DO PUSZENIA! I ten ostatni czynnik jest dla mnie największą zmorą (Proszę o poradę jaką fryzurę mam nosic aby moje włosy wyglądały najkorzystniej i jakie kosmetyki do stylizacji i pielęgnacji mi pomogą. |
|
|
|
#39302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy z tyłu zupełnie proste, a te z boku pokręcone na baranka, napuszone i odstające od głowy na dobrych kilka cm.
|
|
#39303 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, wczoraj zgrzeszyłam - ufarbowałam włosy, są bardzo ciemno brązowe, zbiliżone do moich naturalnych
Jakby siwe nie wychodziły za bardzo, to może by mi się udało farbowac co 2 miesiące.Dziś zwilżyłam, dośc mocno, troche balsamu Nivei i podsuszyłam dyfuzorem. Efekt mocno sredni . Susza na górze. Helge Wodnica Cytat:
Edytowane przez Stefannia Czas edycji: 2011-08-11 o 10:06 |
|
|
|
|
#39305 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() U fryzjera byłam na początku maja...więc jakby kształt się już totalnie zagubił...dolną warstwę podcinała mi ostatnio mama, ale to się nie liczy ![]() Wczoraj myłam, nałożyłam maskę YTC. Dziwnie pachnie, ale ja uwielbiam takie dziwolągi były korkociągi na dole, ale góra prosta |
|
|
|
|
#39306 |
|
Zakorzenienie
|
Po obejrzeniu takich lokow stwierdzam ze ja nie mam lokow, napewno nie mam prostych, nigdy nie mialam ale to fale z latwa podatnoscia na ukladanie. Gdyby nie kosmetyki ktorych uzywam nie mialabym 3a, zaledwie 2b/c.
Tak ze zostaje mi opieka nad moimi chlopakami ![]() Nusia114 jak znajdziesz swoje kosmetyki bedziesz miec to samo co Helge Wodnica na glowie
|
#39307 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
chociaż w głębi serca marzę sobie cicho o lokach takich jak Helge Wodnica...
|
|
#39308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym to chyba strasznie uciazliwe, ogladalam filmik na youtubie i po obejrzeniu juz mi sie odechcialo, robilabym to chyba godzine, teraz wgniecienie zelu zajmuje mi 5 minut a i tak to dla mnie duzo
|
|
#39309 |
|
sentimental animal
|
ehh co by nie zrobić, moje włosy i tak są nijakie
ni to kręcone ni proste, jakieś takie bez wyrazu![]() edit. wczoraj pierwszy raz myłam włosy odżywką... zmywałam nią olej i niby się zmył, ale coś musiało mi obciążyć włosy (albo alterra z morelą którą załozyłam na jakieś 0,5h, albo Isana Harkuur Liquid Silk założony na kilka minut, albo po prostu mycie odżywką) Mocno się falują zamiast kręcić. A dziś rano obudziłam się z czymś w stylu miotły z połączeniem stanu włosów po porażeniu prądem w niektórych filmach ![]() ![]() edit 2. kupiłam wczoraj żel Bielendy Graffiti, ale nie za bardzo mi podszedł. Wolę Nivea FC. edit 3. dla mnie 5 minut ugniatania to dużo ja ugniatam paręnaście sekund, bo za leniwa jestem
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2011-08-11 o 12:04 |
|
|
|
#39310 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Bierzcie! Ja płaciłam niemal stówkę więcej w tamtym roku.
Cytat:
[QUOTE=justynka333;2867506 0]Moje loczki są takie sobie [/quoet] Wcale nie są takie sobie. Są świetnym materiałem, by z ciekawych zrobić się pięknymi. Teraz są po prostu dość suche, ale da się z tym walczyć Ale do jazdy, uprawiania sportu czy na miasto?Amerykańska strona UA, polski sklep, niestety często tego, w USA czy w UK nie ma w Polsce Co do sklepów - w rodzinnej miejscowości TŻa jest sklep, którego ciuchy zapełniają mi pół szafy Polska firma, normalne ceny, fajnie uszyte ubrania. Któregoś roku mieli tak świetną kolekcję jesienno-zmiową, że miałam niemal całość wszystkich modeli, poza 2 parami spodni i 1 koszuląCytat:
Cytat:
Co sądzisz o tych hennach: z amlą - kasztanowo-miedziany brąz i orzechowy brąz? Zgadzam się z Ajrisz i tym, co możesz mieć Poza tym ja się nie do końca zgadzam, ze na puch najlepszy żel (tak twierdzi poniekąd Lorraine). Pielęgnuj, nakładaj oleje, może nawet parafinę czasem, a powinnaś dać radę puchowi. Kiedyś podobne problemy na włosach o podobnym cudnym skręcie miała Nava. Poszukaj jej postów - powinny Ci sporo pomóc. Można golić nią nogi. Poza tym możesz nakładać ją na włosy kilka centymetrów od skalpu. Jednak powinnaś też przyjrzeć się, czy wypadanie nie zbiegło się z nieczesaniem. Jeśli włosów jest w sumie tyle samo, co przy myciu szamponem i czesaniu na sucho, to nie ma powodów do obaw. Poza tym spróbuj delikatniej masować.
|
|
#39311 |
|
Zakorzenienie
|
Helge Wodnica - i Ty rozpoczęłaś romans z cg w lipcu tego roku?
a sls odłożyłaś wcześniej, dobrze rozumiem? Nie chcę wiedzieć co będzie jak dłużej będziesz stosować naszą pielęgnację zetnę się w akcje depresji i desperacji na zapałkę ![]() piękne masz włosy
|
#39312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomyslalam o obcieciu na Halle Berry, czekanie 2 lata zanim odrosna jest meczace, dbanie o loki tez choc w porownaniu z Wami to ja juz w ogole nie dbam, mycie i odzywkowanie zajmuje mi 7-10 min, potem turban 10min (jem sniadanie i pije kawe w tym czasie) i 15 minut suszenie dyfuzorem. Jedyne co to codziennie wcieram w skalp olejek
|
|
#39313 | ||
|
|
Można i oby jak najczęściej!
![]() Piękne włosy! Taka malutka uwaga: dobrze by było, gdybyś podpinała włosy przy skalpie - po lewej masz wicherek i go widać. Cytat:
Cytat:
To nie jesteś sama Ja też tam dolecialam aniolek:I mam - jak to aniołek - rude, aż czerwone włosy po tej śmierci Co miałam napisać? ![]() A wiem! Dodałam analizę TIGI LP&P do analizowego. Kto chce, niech czyta
|
|
#39314 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Orzechowy brąz miałam tylko próbkę i robiłam na pasemku. Wyszło rudo, ale tak jakoś nieładnie...i słabo pokryło siwki. Tu jest galeria, warto zajrzeć, KLIK! ![]() Co do Henny z Amlą...myślę, że bym ją zakupiła, gdybym chciała uzyskać rudy brąz może wyjść bardzo fajny efekt, do tego Amla poprawia skręt Wystarczy na kilka farbowań całości. Nie kojarzę żeby któraś z dziewczyn z wątku o hennowaniu tę mieszankę stosowała, ale możesz być pierwsza
|
|
|
|
|
#39315 |
|
Zakorzenienie
|
O obcieciu pomysle pozniej, na razie pomecze Was mlodym ktory ma zapedy komputerowe
jakby ktos nie byl pewien to potwierdzam ze na kompie na pulpicie jest fotka Cycka z mlodszych czasow kiedy to wlazl zwiedzac piekarnik
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-11 o 12:56 |
|
|
|
#39316 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
widać na zdjęciu z Cyckiem
|
|
|
|
|
#39317 |
|
Zakorzenienie
|
Na wlosowej pielegnacji oszczedze ale kotom najlepsze jedzonko i opieka
|
#39318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Helge Wodnica, Nusia - piękne włosiska Eloe - widziałam skład na analizowym i na pewno zamówię i spróbuję ![]() I Rybiorek wrzuciła zdjęcia chłopaków
|
|
#39319 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Rybiorku, uwielbiam Twoje koty. Każde kolejne zdjęcie jest coraz piękniejsze. Rozczulam się
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moje naturalne mam czarne, ale farbuję jasnym brązem wellatonu (05), wychodzą właściwie czarne. Farbuję bardzo często (raz na 3-4 tygodnie) ale tylko i wyłączanie odrosty na naolejowane włosy. Mam ogromną ilość siwych włosów. Farba nie wymywa się. Spróbuj mojego sposobu. Ja tak robię od paru lat. Cytat:
Ja podcinałam dwa razy w roku i zawsze to wystarczyło, teraz jak czytam posty o zniszczonych końcówkach, dziwię się. Zapomniałam o rozdwojonych końcówkach jakieś 15 lat temu. Teraz też zamierzam wrócić do tej praktyki. Oglądam co jakiś czas swoje włosy i wszystko jest ok. Co prawda fryzura pewnie nie jest super ładna, ale mnie się podoba. Na pierwszych zdjęciach z dziennika mam właśnie włosy podcinane tak rzadko. Taką długość chcę osiągnąć. Swoją drogą ciekawe jak będą wyglądały ![]() Na miasto . Teraz mam same płaszczyki i lekkie kurteczki.Cytat:
Zwłaszcza, że moja siostra ma przepiękne długie (do zapięcia stanika) rude włosy (farbowane), które mogą być cudownie kręcone, tylko nie wiem już jak mam Ją do tego przekonać (ma wiele polecanych przeze mnie odżywek, nawet zdarza Jej się myć czasem odżywką). Jako dziecko miała idealnie proste włosy (bez prostownicy), nagle w liceum zaczęły się kręcić i to dość mocno (między 2c, ale bardziej 3 a chyba). Teraz ma prawie proste. Pokazywałam Jej mnóstwo zdjęć z forum i nic. Przestałam już nagabywać, ale Ona zawsze o mnie pamięta i pyta czy kupić mi joanny albo pottersy jak znajdzie taniej (dlatego mam 5 joann i 3 pottersy)
|
|||||
|
|
|
#39320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piękne włosy, a ścinać chcesz ![]()
|
|
#39321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam czasami dosc, wiem ze wszystkie dazycie do super sciec i wzmacniania skretu ale ja marze aby miec znow rowne wlosy, to nic ze skret wtedy jest slaby ale za to jaka prostota w pielegnacji, mozna tez zwiazac i po klopocie, teraz mnie trafia srednio 3 x tygodniowo, krotkie dluzsze wlosy sa trudne do pielegnacji i nie ma sily aby po nocy nie wygladac jak czupiradlo. No jakbym nie miala meza i kotow to pewnie bym jakos dala rade ale nie pozbede sie ich za cene ladnych lokow po nocy
|
|
#39322 |
|
sentimental animal
|
Dziewczyny, mam pytanie do was
Czy pielęgnując włosy metodą CG, po jakimś czasie z włosów jakie mam (skręt 2c/3a trudno powiedzieć, bo każde pasmo skręca się inaczej ) mam szansę mieć włosy jak np. Eloe? Podawałam zdjęcia włosów w tym wątku parę stron wstecz
|
#39323 |
|
Zakorzenienie
|
nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie, moze byc 1-6 miesiecy. Sprawa indywidualna. Jak znadziesz swoje kosmetyki to przyspieszy proces, wlosy beda coraz bardziej 'pamietac' skret.
|
#39324 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I Cię rozumiem, czasem się zastanawiam skąd bierzecie tyle czasu na pielęgnacje. I jeszcze w tym tygodniu moje włosy nie chcą ze mną współpracować
|
||
|
|
|
#39325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym miała fajny i mocny skręt to bym mogła mieć i krótkie, i długie Wiem, że mam testować i szukać swoich kosmetyków, ale gdybym miała pewność, że włosy będą się ładniej kręcić to bym ścięła bez wahania i jeszcze bardziej testowała I znalazła kogoś fajnego do zetnięcia (Eloe... ![]() )Mogę Ci oddać swoje włosy w zamian za Twoje Chcesz mieć taką długość i tak równe jak poprzednio przed tym drastycznym ścięciem, tak? Taka długość byłaby przepiękna i jeszcze tak nawilżone jak masz teraz
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-08-11 o 13:18 |
|
|
|
|
#39326 | |||||||||||||||
|
|
Cytat:
Przecież fale są cudownie niepowtarzalne i miękkie! Jak można o nich myśleć, jak o marnych?! ![]() Cytat:
Ale filmik i inne muszę obejrzeć w domku, bo teraz nie za bardzo mogę... Cytat:
![]() Bombastycznie! Ja tymczasem czekam na konkretne wieści w sprawie organizacji zamówienia. Z fryzurą to nie tutaj. Raczej pielęgnacją. Mogłabyś zamieścić zdjęcie swoich włosów nierozczesanych na sucho, ale umytych i wysuszonych? Takich po prostu całkowicie naturalnych z myciem i odzywaniem takim jak zawsze? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pielęgnacja, kosmetyki, zasady: pigułka, FAQ, pierwszy post tego wątka. Bez tego jak bez ręki. Cytat:
Cóż, po frabowaniu się nie dogadasz z nimi od razu. Trzeba podwoić wysiłki. Cytat:
Cytat:
Chłopaki są nie do pobicia!Cytat:
Cytat:
odganiamy złe myśli.Cytat:
Ale w galerii to wygląda zachęcająco Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam swoja kurteczkę z tej strony, poza tym mam stamtąd też wiązania do deski. TŻ kupił tam buty, deskę i spodnie. Ja też chcę siostrę
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-08-11 o 13:32 |
|||||||||||||||
|
|
|
#39327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#39328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że dużo trzeba poświęcać im czasu, ale i tak nie zajmuje Ci dużo czasu rano to układanie itd., więc naprawdę szkoda :nonono: ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
#39329 | ||
|
|
O cięciu pamiętam tylko się jakoś spotkajmy w miejscu zacisznymKażdy ma słabsze dni ![]() Nie zniechęcaj się, główka do góry Cytat:
moim zdaniem świetnie dajesz radę.Ja tymczasem zastanawiam się, czy do takiej długości jak Twoja obecnie nie wrócić, bo... było mi dużo łatwiej niż teraz Cytat:
za dużo czynników, które o tym decydują. A przede wszystkim głównym czynnikiem jest Twoje samozaparcie, konsekwencja i praca nad nimi.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-08-11 o 13:40 |
||
|
|
|
#39330 |
|
Rozeznanie
|
Puk, puka, a ja też mogę?
![]() Moje włosy od zawsze były dziwne: falujące i puchate. Kiedyś, tzn. do jesieni zeszłego roku moje włosy były traktowane szamponem, czasem odzywką, grzebieniem na mokro i codziennie porządnie rozczesywane i wiązane albo upinane. Długość:do łopatek, do ramion- w tych granicach sie wahała. W październiku obcięłam je do ramion, postopniowałam i prostowałam. Czasem też suszyłam prostując na szczotkach. Używałam szamponu i odzywki z serii Panten pro-v aqaLight. Puszyły się czasami, raz na jakiś czas dawałam odżywkę nawilżającą jaka była gdzieś pod ręką. W styczniu tego roku razu pewnego umyłam je, odcisnęłam w ręcznik, poszłam spać w mokrych i rano... miałam loki. To było wielkie zdziwienie Od tego czasu coraz rzadziej prostuję, używam nadal tego szamponu i odżywki z Panten, ale układam inaczej: moczę je, szampon, płukanie, odzywka, rozczesywanie grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami, płukanie, ugniatanie ręcznikiem, czekam chwilę aż obsiąkną, nakładam piankę Schwarzkopf do włosów kręconych, podsuszam suszarką z dyfuzorem i upinam wilgotne klamrami, tzn. dłon z roztapierzonymi palcami podkładam pod końce i zbieram je i upinam klamrą. dosychają same. Póżniej utrwalam żelem do stylizacji loków z AVONU. Tak było do wczoraj Zaczynam dbać o swoje kręciołki, a widok włosów Helgi Wodnicy mnie jeszcze bardziej zmotywował ![]() mam megasuche włosy, przez to są sianiaste (jeeeeea! odkryłam amerykę ), przypałętał się łupież...wczoraj włosom zaaplikowałam oliwę z oliwek na godzinę, umyłam włosy szamponem ze środkiem usuwającym silikony (nie sls tylko coś innego o długiej i trudnej do wymówienia nazwie ) potem maska ze Stapiza na 10 minut i czesanie w tym czasie, odcisnęłam wodę, harmonijkowanie, ręcznikowanie, mgiełka Radical z Farmony, pianka ze Schwarzkopfa i odzywka b/s z AVONU. Podsuszenie suszarką z dyfuzorem, podpięcie klamrami i dosychanie w tym czasie.Efekt był nawet nawet, lekki puch (ale zawsze tak mam), trochę żelu i trzymały sie do wieczora. Ale zachciało mi się łazić z koleżankami wieczorem po naszej pięknej miejscowości, a wilgotno było i gdy przyszłam do domu i spojrzałam w lustro to miałam takie trochu rozkręcone cosie na głowie, ale puch zniknął... Dzisiaj mimo podpięcia na noc wsuwkami mam puch, wyspane rozprostowane placki i ogólny nieład... Po prostu KOCHAM swoje włosy... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

(

Włosy z tyłu zupełnie proste, a te z boku pokręcone na baranka, napuszone i odstające od głowy na dobrych kilka cm.

Nie rób tego, kiedy chwilowo nie podobają Ci się włosy. Możesz potem żałować. Wrzuć zdjęcie
chociaż w głębi serca marzę sobie cicho o lokach takich jak Helge Wodnica...

, ale pierwsze dni w pierwszej pracy świeżo po studiach to dopiero jest przeżycie
.
a sls odłożyłaś wcześniej, dobrze rozumiem? Nie chcę wiedzieć co będzie jak dłużej będziesz stosować naszą pielęgnację
zetnę się w akcje depresji i desperacji na zapałkę 

widać na zdjęciu z Cyckiem
) zakupilam ten o to grzebyk,czy szczotke:
Piękne włosy, a ścinać chcesz
Taka długość byłaby przepiękna i jeszcze tak nawilżone jak masz teraz