|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
czuje że się denerwujesz i lgnie do Ciebie! Ja tak miałam, jak miałam gorączkę. Miałam drgawki z zimna, a ona chciała do mnie, chciała cyca, dostała cyca z wibracjami, bo tak mi było zimno, poleżała trochę i się uspokoiła...musisz się uspokoić wewnętrznie, bo ona czuje Twój stres i czuje, że jeżeli ponownie zapłacze to Ty pewnie od razu myślisz "znowu" Spokój, spokój, spokój... Mnie się to łatwo pewnie piszę, ale Ja zauważyłam, że jak zacznę się denerwować to ona też. JAK ROBICIE OKŁADY TAM NA DOLE Z RIVANOLU?! Na gazik i okład i wkładka,czy leżycie ileś min z gazikiem?! (bo ja nie wiem czy dobrze robie..) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj ryczalam Bo poklucilam sie z Tz , tlumaczemu ze jak kapiemy mala to drzwi do pokoju zamykamy Bo ona placze jak jest jej zimno , a on ze przegrzewam dziecko , Bo polozna powiedziala mu ze ono mozna otwierac w pokoju dziecka , ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie zupełnie jak to jest... To o czym mówią wszyscy rodzice, że rozsadza serce, kiedy własne dziecko płacze, że nie da się tego znieść... Witaj śmieszku, duży już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak długi chłopak ![]() Cytat:
![]() Niestey ciężko mi o tym zapomnieć od paru dni, bo moja mam dostała tej samej małpiej gorączki, co bliscy innych dziewczyn, i wydzwania codziennie i pyta czy wszystko ok, czy może JUŻ RODZĘ ![]() ![]() Więc widać znalazła sobie inny sposób - regularnie sprawdzac i w razie czego będzie wiedziała ![]() Gorzej, że nie jest ze mną szczera. Bo jak dziś jej znowu powiedziałam o tym, że wolę powiedzieć po prorodzie, a jej telefony trochę mnie irytują i sieją niepotrzebną panikę, to zaprzeczyła, że dzwoni po to. Że ona tak tylko chce sobie pogadać... A potem się okazuje, że jak ja nie odbierała, to od razu zadzwoniła do mojego męża i pytała CZY TO MOŻE JUŻ? Wrr... wyżaliłam się ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3304 |
BAN stały
|
Brunetko a ile przed czasem Ala sie urodziła?
Moze Ona ma skok zgodnie z chwilą zapłodnienia? Czy Ty nie brniesz dalej w bagno? Tzn. piszesz,ze bolą Cię nogi,ręce,kręgosłup czyli nosisz Ją by sie uspokoiła? Wiem,ze to drastyczne ale... połóż Ją do łóżeczka(lub tam gdzie chcesz aby spałą),jak zacznie płakać na ręce na chwile,poszeptaj,przytul, pogłaskaj tylko bez nerwów,pocałuj i połóż z powrotem. Pewnie będzie ryk,więc powtórka z rozrywki.Na ręce,przytulenie,szeptani e,buziak-łóżeczko. I znów to samo. To mioze byc nawet seria 40 X. Niestety cieżko jest oduczyć ale gwarantuję Ci,że jeśli nic nie boli,nie uwiera ciuszek,najedzona,napojon a,odbita,to w końcu załapie,ze łóżeczko jest fajne i bezpieczne. Czy Ona nie ma za duzo bodzców wokół siebie? Zabawki,melodie,Twój krzyk? Jeśli będziesz konsekwentna to po kilku dniach będziesz miała inne dziecko ale jak sie poddasz raz,dwa,to znowu przegrasz z Ala. Marinko ja nie wiem jak Tobie pomóc. Moze ten sam system a jk Igor ma tyle leków,to powinno Mu być lżej. Pewnie tez Go nosiłaś? Nie jesteś zła mamą tylko zmęczoną,bezradna. Położyłaś Go i dobrze bo w nerwach mogłabyś Mu na prawdę krzywdę zrobić a tak chwile ochłonęłaś. On tego nie będzie pamiętał. Zasłońcie okna,opatulcie i zobaczcie czy sie uspakajają. A moze lampę solną jej kupię?Hmm....?Do sypialni?Bo ma męża zboczulka ![]() Brumku no-ale ten sen był daaaawno temu ![]() Żanetko a nie lepiej wietrzyć zamiast robić okłady i odcinając dopływ powietrza? Nałóz sukienkę,gacie rzuć w kat,zrb tę całą kosmetykę i chodz bez majt. Moi chłopcy kłócą się o...lalkę ![]() Mają tzn. Iza i mamusia ![]() Jaki płacz jest w domu. W końcu lalkę wzięłam ja i trzymam ja do odbicie. Brunetko idę z Tobą do wariatkowa ![]() Babonik świetna wiadomość!!! Czekamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Nerolka a ta lampka ma jakieś specjalne działanie?
![]() boję się, że jak będę chodzić na golaska, to załapię jeszcze jakieś bakterie, a po za tym nadal ze mnie leci więc wkładkę muszę mieć ![]() jedynie co wietrze to cycka prawego na którym mamy "ała" smaruje kremikiem i wietrze... |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
BAN stały
|
Cytat:
W domu nic nie złapiesz!!! Łaź bez gaci ,ja pół połogu mimo krwawienia chodziłą. Podkład cały czas miałam ale jak siedziałam,to odsuwałam by powietrze dochodziło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Straszne są te nieustające płacze Igorka. Dobrze zrobiłaś, że go zostawiłaś, to lepiej Wam obojgu zrobiło. Mały wyczuwa Twoje nerwy, i może jeszcze bardziej wyje. I żadne leki nie pomagają, a ni zmiana mleka. Pozostaje czekać aż skończy 3 mce, a to już niedługo. Wtedy wszystko minie jak ręką odjął, i będziesz się cieszyć macierzyństwem. Chciałabym Ci pomóc, ale nie wiem jak? ![]() ( Mi też przydałaby się pomoc) Zanetaa oczka już nie ropieją tfu tfu I tak zawsze przy kąpieli solą fizjologiczną przemywałam, nawet wcześniej jak nie miała ropki, przemywałam częściej i jeszcze 2x rumiankiem i przeszło. Ale martwi mnie jej buzia ![]() Potem wstawię fotkę jak będzie spała i znajdę czas, może Wy coś powiecie. Brunetka wypróbuj sposób neroli. Ja tak zaczęłam robić aby mała spała w łóżeczku. Staram się jej nie lulać, karmię, odkładam, głaskam i wychodze z pokoju, ona leży z otwartymi oczami ale usypia po 3 razach podnoszenia i odkładania... ( oczywiscie mówię o nocy) W dzień nic nie działa ![]() Miałam gości. Mama, ciocia i chrzestna. Na początek dostało mi się że ją dokarmiam. idę do sary |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
To jak Ci się trzymał ten podkład ?
Kurde, wiem że wietrzenie to dobra sprawa, ale wiecznie ktoś przychodzi ![]() i Ja i tak więcej będę zakryta niż odkryta. Wietrzyłam tak sobie w szpitalu, bo mało osób odwiedzało, a teraz wszyscy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
BAN stały
|
Patik przemyj pleśniawki moczem na pieluszce,stare ale pomocne.
PATRZCIE: Szanowni Rodzice! Z radością informujemy, że Państwa córeczka znalazła się w zwycięskiej drużynie w naszym konkursie "Chłopaki rządzą, dziewczyny górą!". Wyjątkowa nagroda - różowa butelka z limitowanej kolekcji Philips AVENT - zostanie do Państwa wysłana do 31 sierpnia. Gratulujemy! Pozdrowienia, Philips AVENT ![]() ![]() Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-08-11 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
Marzenka urodziła
![]() ![]() ![]() ![]() Hania waży 4430 i dostała 10 pkt. Jest przeurocza i Nie wygląda na taką dużą ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Agni GRATULACJE ale duży chłopczyk ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Wtajemniczenie
|
zanetko no ale rozumiem że w samym płynie do płukania prać nie bedzies??
on ma przeciez tylko zmiekczac i nadawać zapach ![]() Cytat:
![]() Marinko przykro mi ze Cie tak wymęcza malutki i jego mi tez szkoda że tak sie męczy może warto poradzić sie innego pediatry, przeciez to was wykonczy oboje zaraz zabieram się za prasowanie pieluszek, ubranek i nowych zasłonek ![]() poki co to przebrałam posciel, posprzątałam górę, zrobiłam kilka pralek prania i uporządkowałam garderobę, i posciel do magla naszykowałam (nieco komicznie wyglądały moje próby wyciągania pościeli samej a własciwie to z Jasiem w brzuszku) nawet Tztowi narzędzia poporządkowałam, wiec pewnie bedzie zadyma ![]() ![]() Nerolko ![]() ![]() Marzenko ![]() ale dzis urodzaj nawątku ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-08-11 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Zadomowienie
|
Nerolka
![]() Mamy kolejną księżniczkę! Gratulacje! |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nerolko a co kolezanka lubi?? dobrze by bylo taki prezent, co by mogla go dluzej potrzymac bylismy dzisiaj na szczepieniu, maly plakal, teraz spi w chuscie ale co jakis czas poplakuje. bidulek. wazy juz 4680 ![]() Aaa maz nie zdal prawka, oblal na luku chociaz zawsze luk mu wychodzil ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
BAN stały
|
Cytat:
Gratulujemy!! ![]() ![]() Ale duża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
Patik moja dzisiaj nie ma ropki- tfutfu,
ale od urodzenia miała jej mnóstwo ![]() pokaż, pokaż te chrostki ![]() a jak sapka wygląda? bo moja może też ma sapkę, a jak jej wodę morską funduję... |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zadomowienie
|
Kajool często tak bywa, że w stresie nie wychodzi coś, co do tej pory robiło się perfekcyjnie. Spokojnie, zda następnym razem.
Zaneta wydaje mi się, że Lili urodziła, choć nadal wisi na liście mam nierozpakowanych. Jeszcze tylko 3 dziewczyny przede mną na liście, a dzisiaj zaczynamy 40 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3319 |
Zakorzenienie
|
Zanetta możesz Marzenkę dopisać do rozpakowanych ona miała termin na 15.08 i miała dzisiaj cc
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
natka trzymam kciuki zeby malutkiemu sie w koncu poprawilo,natka mam pytanie czy ta hustawka ktora masz dla Dominika sie sprawdza,czy niejest zaglosna jak sie ja wlaczy? marina u ciebie tak samo,mocno zaciskam za zdrowko Igora,marina a jak z tymi uszkami u niego wyszlo,bo mi mama opowiadala ze moj brat jak sie urodzil to wiecznie plakal i plakal nie mogl sie uspokoic,lekarze niewiedzieli co mu jest,dopiero jak podrosl i zaczal pokazywac na uszy,to wyszlo ze to wszystko wina uszu ,mial zrosty,czy jakos tak brunetka nie lam sie musi sie ulozyc brumek no to i u ciebie sie zaczylo dopytywanie,wkurzajace wiem,ja jak wyjde na podworko to wszyscy sasiedzi a kiedy to czy nie juz,a cze,mu jeszcze nierodzissz,a czemu jeszcze nie na porodowce???i tak w kolo. Ja dzis znow pol nicy nieprzespanej zgaga straszna ,znow przez nia wymiotowalam,zasnelam niewiem o ktorej ale juz o 5 na nogach bo mi zyc niedawala mam dosc tej strasznej przypadlosci |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko z meldunkiem:
Juz po wizytach: najpierw ktg, zapis ok, nie rodze ![]() ![]() Mam dylemat dziewczyny...bo ten moj lekarz prowadzacy pracuje w innym szpitalu, niz w tym, gdzie do tej pory rodzilam. Powiedzial, zeby przyjsc za tydzien na ktg do niego... pojde, bo nic nie trace, ale jak mu powiedziec, ze chce rodzic gdzie indziej? Czuje sie niezrecznie. Dobra musze cos zjesc, bo dopiero przyjechalam, a zaraz ide do fryzjera. |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Zadomowienie
|
O, znalazłam post Lili:
Radosław ur 5.08.2011 cc. Waga 3600, 56cm, 10pkt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Raczkowanie
|
witam,
przyjmiecie kolejną mamusię? co prawda jestem już na "wylocie" jeśli chodzi o ciąże, ale chętnie bede kontynuowac po porodzie ![]() kiedyś już udzielałam się na "waszym" wątku, ale jakoś to umarło śmiercią naturalna..no i chyba nie nadarzałam za waszym tempem pisania.. ![]() ![]() przy okazji gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i lacze sie w bolu z tymi ktore musze przezywac ze swoimi maluszkami kolki, placze i inne maluszkowe troski. a tak na marginesie? chyba zaczyna mnie irytowac moje lekkie przeterminowanie, jak sobie z nim radzilyscie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nerolka ja bardzo, ale to bardzo polecam taki oto prezent: http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=9324 Książka "Jeździec Miedziany" Jest to najpiękniejsza książka na świecie, zresztą przeczytaj sobie o niej opinie na dole. Nawet ktoś kto nie lubi czytać książek, po przeczytaniu będzie nią po prostu zafascynowany. ja na otrząśniecie się po przeczytaniu potrzebowałam pół roku. I mogłabym ja czytać kilka razy. Są 3 części tej książki. Polecam również ją Wam wszystkim mamuśki ![]()
![]() |
#3325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nerola ![]() marzena GRATULACJE |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-11 o 13:38 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Raczkowanie
|
Nerolka Drugim moim typem prezentu na 40-tkę jest bon upominkowy na zabiegi w salonie kosmetycznym. sama taki dostałam raz na urodziny i był to super prezent, bo sama pewnie bym nie poszła do salonu.
Miałam w cenie 100 zł, zrobiny peeling, maseczkę czekoladową i manicure.
#3328 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zakorzenienie
|
hej Laski
![]() Nerola gratuluję wygrania butelki Aventu, ja też wygrałam ![]() Gratulacje dla rozpakowanych mam i kciuki za te oczekujące ![]() u mnie średnio, mała marudna ostatnio, nie wiem czy to nie początki skoku rozwojowego, bo brzuszek już jej aż tak nie męczy Filip pojechał do teściów, wróci dopiero rano w sobotę ![]() właśnie robię obiad, mąż gra na PS i huśta Lenę na leżaczku, bo coś od rana spać nie może, oczywiście na rękach jest spokojna ale nie da się jej odłożyć bo od razu stęka i płacze w przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie, a za 2 tyg idę do gina do kontroli no i schudłam ponad pół kilo ![]() w ogóle dostałam do testowania kubek do płukania włosów BabyOno i jest świetny, co prawda Filip wpada w panikę jak tylko chcę mu opłukać głowę, ale do oczu mu woda nie naleci jak spłukuję tym kubkiem ma uraz od prysznica biedak dla małej się ten kubek też przyda, przynajmniej od małego będzie wiedziała jak działa i nie bedzie się bała no i jeszcze w jednym konkursie na FB wygrałam zegarek ![]() po obiedzie zbieram się za sprzątanie bo już się nabałaganiło teściowa mi włosy pofarbowała, już miałam takie wielkie odrosty i kolor mi się spłukał, a teraz są fajne to uciekam, mam nadzieję, że mała w końcu się uspokoi i da mi trochę popisać z Wami buziaki ![]()
#3330 |
Zakorzenienie
|
Marzenka gratuluje
![]() Kajool mam te majtki,ale przecież muszę mieć wkładkę i tak która blokuje ten przypływ powietrza.. Telik zobaczę jak upiorę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.