Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 23:38   #3271
nerola
BAN stały

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Nerolka co to jest ten skok????????????????????
Kochana zerknij tu:
http://www.forum.kobiet.pl/skoki-roz...ka-t43876.html
czas w którym dziecię zamienia sie w nieznośnego diabełka

Brumku,pamiętam jedynie z tego snu,ze Meszsares stała przy jakiejś budce na ośrodku wypoczynkowym,i że rozmiawiałyśmy,która szybciej po mnie urodzi i wyszło,ze Monia a potem Meszsares a na końcu Ty.
Nic wiecej ze snu nie pamiętam.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 05:45   #3272
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

O jestem dzis pierwsza

moje dziecie przywitało mnie dzis pieknym szerokim bezzebnym usmechem. Wczesniej tez sie usmie hała, ale od wczoraj robi to naczej tak całą buzią

Natka a może debridat by pomógł? Bo my mielismy dostać jakby Nutra nie pomogła.

Ja mam kolejna brzuszkowa zagwostke. Agata wczoraj zrobiła mi twardą(jak plastelina), zielonkawą kupe. ale nie płacze, jest spokojna itd. zobaczymy jak bedzie dzis,moze to reakcja na zmiane mleka :mysli:

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 06:08   #3273
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie

Dziękuję Wam za odpowiedzi, Brumku - staram się nie martwić, jakoś spokojnie do tego podchodzę. Po prostu żal mi go okropnie jak widzę takie spojrzenie.... chwyta za serce okropnie
noc nawet spokojnie, po kąpieli usnął szybko, budził się 2 razy ale zjadł i zaraz zasypiał. Najbardziej go męczy popołudniami, no ale cóż...jakoś mam nadzieje że damy radę.

za dzisiejsze mamusie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 07:19   #3274
Natka_
Zakorzenienie

Dzieńń dobry brzuchatki i mamuśki

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Natka a może debridat by pomógł? Bo my mielismy dostać jakby Nutra nie pomogła.

Ja mam kolejna brzuszkowa zagwostke. Agata wczoraj zrobiła mi twardą(jak plastelina), zielonkawą kupe. ale nie płacze, jest spokojna itd. zobaczymy jak bedzie dzis,moze to reakcja na zmiane mleka :mysli:
Idziemy dzisiaj do pediatry, zobaczymy co tym razem powie, bo problem dalej jest... Domek się wykończy, aż mu bródka i noga się trzęsie tak ciśnie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie

Dziękuję Wam za odpowiedzi, Brumku - staram się nie martwić, jakoś spokojnie do tego podchodzę. Po prostu żal mi go okropnie jak widzę takie spojrzenie.... chwyta za serce okropnie
noc nawet spokojnie, po kąpieli usnął szybko, budził się 2 razy ale zjadł i zaraz zasypiał. Najbardziej go męczy popołudniami, no ale cóż...jakoś mam nadzieje że damy radę.

za dzisiejsze mamusie
Napewno dacie radę! dużo zdrówka dla Adasia i siły dla rodziców
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 08:20   #3275
dziubek79
Zakorzenienie

mój śmieszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC01475.jpg (55,1 KB, 79 załadowań)
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 08:20   #3276
dziubek79
Zakorzenienie

dzień dobry tak w ogóle
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 08:26   #3277
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mój śmieszek
Ale cudowny smieszek

Nerolko sen byl mily ale krotki bo mnie telefon obudzil

DZIEN DOBRY !!
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 08:29   #3278
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Idziemy dzisiaj do pediatry, zobaczymy co tym razem powie, bo problem dalej jest... Domek się wykończy, aż mu bródka i noga się trzęsie tak ciśnie

Napewno dacie radę! dużo zdrówka dla Adasia i siły dla rodziców
dzięki i za Waszą wizytę!

Cytat:
mój śmieszek
jaki kochany

a mój smyk śpi od 7.00, pewnie już niedługo, ale zdążyłam odkurzyć dom i okna umyć

Stary 2011-08-11, 08:39   #3279
zanetaa88
Zakorzenienie

WIADOMOŚĆ OD AGNI !!!

URODZIŁA EMILA o 1:42 .EMIL WAŻY ---> UWAGA --> 4600 g i ma 66cm !!!
URODZIŁA NATURALNIE !! ale straciła 1 litr krwi.

PO 12 godzinach wywoływania porodu stwierdzili, że bez kleszczy nie da rady. Idostała epidural znieczulenie a dla Emila kleszczyki.Cały oddział się śmieje, że dziecko może isć od razu do szkoły !!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 08:47   #3280
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
mój śmieszek
Sliczny
Witam dziewczyny.
Marinko spoznione zyczonka , spelnienia marzen.
Zmalowana prawdziwych przyjaciol poznajemy sie w potrzebie.......
Co za dziwna dziewczyna przeciez ma tylko powiedziec prawde
Aania rozumiem Cie ze search boli jak dziecko cierpi , ale mam nadzieje ze znajdziesz przyczuyne

My wczoraj mielismy zwariowany dzien, Sophie slicznie spala, miala nas odwiedzic polozna , Zbadac dziecko w piatej dobie, caly dzien czekalam , a ona zadzwonila o 5 ze nie da rady no I musielismy jechac do szpitala. Tz pros to z pracy, nas zawiozl, o 21 wrocilismy , kapiel I spac . W nocy tylko dwa razy wstala na karmienie,wiec I my wyspani.polozna zbadala,no I 20 gram spadla na wadze,jak ja rozebralam z szpitalu pod prawa raczka zauwazylam
strasznie odparzone , kurde codziennie przeciez kapie a tu takie niedopatrzenie , musze rano I wieczorem przemywac I osuszac.
Amnie jeszcze w pipe boli jak chodze czy stoje to tak jakby cos ciezkiego mi tam zwisalo,kurde sama nie wiem czy to normmalneWczoraj polozna mi zajrzala ale powiedziala zenic nie widzi zlego.w piatek mam powiedzziec czy dalej boli to wtedy. Do lekarza.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
WIADOMOŚĆ OD AGNI !!!

PO 12 godzinach wywoływania porodu stwierdzili, że bez kleszczy nie da rady. Idostała epidural znieczulenie a dla Emila kleszczyki.Cały oddział się śmieje, że dziecko może isć od razu do szkoły !!
Gratulacje ale wielki chlop To chyba najwieksze dziecko jak do tej pry. Biedna Cie wymeczyli.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cyce mam takie duze, pokarmu mam tyle ze moglabym dwojke wykarmic , musze spuszczac troche Bo robia sie twarde jak kamien I bola.melba juz nie pije, no I ograniczylam ilosc plynow , Bo boje sie nawalu , myslicie ze cos to pomoze?
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 08:50   #3281
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

To nam się połowa wyprawki pokrywa

A szkoda że z mężem nie jedziesz... Mogłybyśmy się poznać czy cuś
oj faktycznie, bosko by było spotkać brumka
tylko nie zapominaj Kochana że ty rodzisz za tydzien

Cytat:
mój śmieszek

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD AGNI !!!

WOW,
Duuuuuży Emil
jestem pełna podziwu dla naturalnego porodu

wielkie gratulacje agni

biorę sie za pranie Jasia rzeczy i sprzątanie domku
p.s dajecie płyn do płukania do prania rzeczy maluszków
bo ja daje odrobine takiego delikatnego i nastawiam podwójne płukanie
mam nadzieje że nie uczuli Dżonego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 08:51   #3282
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD AGNI !!!

wow Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 08:52   #3283
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD AGNI !!!

gratulacje! Jaki wielki facet!
biedna tyle sie wymęczyła i tyle krwi straciła....

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Cyce mam takie duze, pokarmu mam tyle ze moglabym dwojke wykarmic , musze spuszczac troche Bo robia sie twarde jak kamien I bola.melba juz nie pije, no I ograniczylam ilosc plynow , Bo boje sie nawalu , myslicie ze cos to pomoze?

płynów nie ograniczaj, przy karmieniu trzeba dużo pić, ograniczenie nie pomoże na zmniejszenie ilości pokarmu a można się odwodnić..

Stary 2011-08-11, 09:03   #3284
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Kupiłam wczoraj Robakowi matę edukacyjną i jest ZACHWYCONY !! Leży nawet 30 min zapatrzony w zabawki
Oo dzięki za podpowiedź. Mamy karuzelę z FP i Tomek bardzo ją lubi, a nad matą się wahałam czy nam to w ogóle potrzebne i czy jeszcze nie za wcześnie.
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja poszukuje sukieneczki dla małej na chrzciny, ale nic mi sie nie podoba Chciałam prostą bawełnianą sukieneczke, a tu same satyny, tiule i falbany A jak juz mi sie cos spodoba to cena z kosmosu
Racja, te stroje na chrzciny są koszmarne, jakieś falbany i wszystko świecące, fuuj. Dla dziewczynek przynajmniej można wyszukać zwykłe białe sukieneczki czy sweterki nie takie typowe do chrztu. A dla chłopca kompletna pustka, nie ma nic oprócz tych tandetnych świecących garniturków. Chyba założę małemu białą kamizelkę (ale z cienkiej wełenki, nie 'garniturową'), jakąś koszulę o ile znajdę i spodnie zwykłe. Gdyby któraś znalazła jakiś rozsądny komplet albo element takiego sroju, to będę wdzięczna za linka.
Cytat:
Ja wczoraj kupiłam Bobotic- Pani w aptece mi poleciła. Podaje się 8 kropelek 4x dziennie. Są o smaku malinowym bez cukru.
My używamy tych kropli i bardzo pomagają na uwalnianie gazów.
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A jak wygląda sprawa alkoholu podczas karmienia. jakbym miała ochotę na jedno piwko, albo lampke wina. można czy zdecydowanie nie?
Czytałam, że można lampkę wina zaraz po karmieniu, jeśli następne jest za 3h. Podobno jak we krwi jest alkohol, to w mleku też. Ja wypiłam kiedyś trochę wina i dwa następne karmienia odbyły się butelkowo.

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Mogę Ci wysłać na maila zdjęcie z początkami wysypki. Chwilowo wysypka jest w odwrocie, najgorzej było sobota-niedziela kiedy to cała buzia była czerwoną plamą. Teraz już są takie wysuszone kropeczki w kolorze skóry, które czuć pod palcami. Przeszłam na dietę plus zaczęłam przecierać buzię kleikiem z płatków owsianych za radą Kajool.
Podeślij mi na PW swój adres.
My chyba też to mamy - na początku były potówki, potem krostki się rozlazły na całą buzię i część szyi, a teraz takie przesuszone miejsca są, a wysypka znika. Pediatra powiedziała, że to może być skaza białkowa, ale nic nie poradziła na to spróbuję diety. Mamy też problemy brzuszkowe i ejdziemy na syropie i kroplach.

Czy to w ogóle możliwe, że skaza białkowa u dziecka karmionego piersią wychodzi dopiero po miesiącu? Tak się jakoś dziwnie zbiegło z tym, że koło 4-5 tyg. po porodzie pojawiają się wysypki przez spadek hormonów i przeciwciał porodowych, położna nas o tym uprzedzała.
Stary 2011-08-11, 09:19   #3285
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD AGNI !!!

szok ale duży Emilek
Agni moje gratulacje

Witam Dziewczynki
Jestem wyrodna matka dziecko mi płacze obkupkane po same uszy a ja śpie jak zabita normalnie tak mnie scięło

Dziubek śliczny synek
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 09:23   #3286
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
RATUNKU!!!!!!!!
Przy szwie zrobiła mi sie biała kulka, podejrzewam, że to ropa się zebrała !!!! Co robić??????? Iść jutro do lekarza ??? Czy samo przejdzie??? Czym smarować ?????? Zestresowałam się
Ja mam je 2
mam wstrzykiwać sobie wodę utlenioną i okładać ravanolem.
Do tego dostałam antybiotyk w sprayu, bo moje krocze nie wygląda za ładnie gin myślał, że mi się rozejdzie, bo tak beznadziejne zszyte
ale wszystko idzie ku lepszemu !

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sarka ma taki katar że coś okropnego
Nie pomaga woda morska, fridą nic nie da się wyciągnąć bo to już głęboko siedzi, oddycha ustami które ma już popękane, całą noc prawie nie spaliśmy.
To moja wina, może na dwór ją za lekko ubierałam
Tak się boję że to początek zapalenia płuc albo innego dziadostwa, na 12 idziemy do pediatry, do tego jeszcze kolka nad ranem ją męczyła.
Zawyta jestem jak bóbr.
Boję się.

Przepraszam ze nie odniosę się do Waszych postów. Idę coś zjem, udało się jej usnąć pewnie na chwilę...
Doczytałam, że to sapka.
Moja chyba miała katarek bo jak jej psikłam wodą morską,
to aż glutek wyskoczył,ale teraz już jest ok

Cytat:
Dziewczyny wyć mi się chcę Dlaczego zawsze mam pod górkę ? Koleżanka z pracy która mnie sama namawiała do związku z Dawcą wczoraj zgodziła się na bycie świadkiem w sądzie bo ją grzecznie poprosiłam. Dzisiaj napisała, że przemyślała i że jednak nie. A ona wszystko widziała od początku do końca, chodziliśmy we 4 na piwo itp. Na drugiego świadka mam moją przyjaciółkę, ale z racji tego że tu nie mieszka to widywaliśmy się rzadko. Nie chciałam być suką i wpisać ją na świadka bez zgody, ale wygląda na to że nie mam wyjścia ? Co robić (((
WALCZ O SWOJE !
NIE PATRZ NA INNYCH!
TERAZ LICZYSZ SIE TY I FILIP!
KOLEŻANKA NIE DA CI NA PAMPERSY,
a dawca niech płaci ALIMENTY,
które musisz wywaliczyć !

Taaaaaaaaaaaaak

JESTEM Z TOBA!

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Blondynko mi położna powiedziała, że pępek najlepiej się goi jak się nic nie stosuje.
Potwierdzam,
Ja od powrotu do domu z mała nic nie stosowałam,
bo zwyczajnie nie ogarniałam jeszcze wszystkiego i zapominałam o pępku.Przyszła położna kazała kupić tylko wodę utlenioną, zakupiłam i w dniu jej zakupienia kikut odpadł teraz tylko przemywam bo są jeszcze małe resztki.

Cytat:
Karolinee spróbuj karmić przez silikonową nakładkę z tej piersi co nie chce jeść. U mnie też jednego cycka nie umiała złapać i tak mi doradziła położna. Teraz karmię tylko z nakładkami - super sprawa. Piersi nie są poranione, same plusy.

Ja nakładki używam od drugiej doby,
mam problem z jednym sutkiem który w sumie jest cały czas poraniony,
i nakładki dla mnie to święta rzecz!

Zastanawiam się tylko jak długo je używać?!
Boję się przełamać i je porzucić,bo zauważyłam ze mała ma mniej problemu z jedzeniem przez nie niż bez nich.

Cytat:
Mojemu dziecku chyba coś jest tylko nie mam pojęcia co
Wogóle nie chce spać!!!!!!!!!!!!!!!! Co ją uśpię i odłożę do łóżka to otwiera oczy i koniec spania Nosiłam ją cały dzień, aż do tej pory!!!!!!!! Plecy, głowam nogi mi nawalają strasznie
Co jej może być ????????????
A może ona faktycznie czuje, że się denerwujesz.
Wiesz jak jest z dziećmi ponoć,
one czują jak mama się denerwuje, jest chora, wymęczona,
to dziecko lgnie do mamusi aby się nie denerwowała...a TY zazwyczaj ze zmęczenia masz dość... a ona chce aby było dobrze.
Ja do mojej małej bardzo dużo mówię w dzień,
mówię kiedy idę do wc, kiedy ide pod prysznic, kiedy ide np do lekarza.
Uwilebia jak się do niej mówi i powiem pomaga.

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość

Ograniczyć?
Mi się wydaję, że właśnie powinnaś pić bardzo dużo.
Mój organizm przynajmniej potrzebuje bardzo dużo płynów,
piję jakbym była na pustyni.
Mleko przecież nie składa się tylko z samych płynów

Dziewczyny mi doradziły,
że to normalne trzeba przetrwać.
Okłady zimne robić, masować, masować, masować.
Odciągać kiedy czujesz że są twarde.

Mi pomogło!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Ja przed porodem dawałam i proszek i płyn.
Teraz daje sam proszek i pranie pięknie pachnie i jest tak samo czyste jak prałam z płynem. Płyn dam kiedy proszku mi zabraknie

MARINKO
wszystkiego najlepszego dużo CIERPLIWOŚCI, uśmiechu na twawrzy, siły i zdrowia

DZIEWCZYNY!

Dziękuje każdej z WAS z osobna za rady odnośnie karmienia i odbijania.
Z karmieniem dochodzę do ładu. Odciągałam wczoraj po 50ml bo dopiero wtedy czułam ulgę, ale dzisiaj próbuje odciągnąć tylko 40ml
Masuję - okładam i jest póki co dobrze.
Oczywiście się leje ze mnie. Chodzę z pieluchą w razie czego i wkładami laktacyjnymi.Moje cycki się chyba już uregulowały, bo dzisiaj mała zjadła z prawego- chyba wszystko bo strasznie się nerwowała kiedy ja przykładałam a cycek był jak flaczek to dałam ją do lewego i była spokojna. Wiem, że z prawego ogólnie się jej źle ciągnie bo on jest obolały i sutek nie jest cały,tylko tak jakby połowe - ale nic nie zrobie

Odbijanie - wykminiłam jak ją mm nosić i odbija się jej częściej niż wcześniej, choć nie zawsze.

BYłam wczoraj na kontroli u gina ponownie.
Moje krocze ma się lepiej, ale ropa się wdała tam gdzie szwy
nie rozumiem... szwy rozpuszczalne a jeszcze jakaś ropa
wyczułam gulke gin ją nacisnął i wyszedł szew z niej
Dostałam kolejny antybiotyk i okłady rivanolem i polewanie sie wodą utelnioną mam nadzieję, że pomoże !
Moje nacięcie i zszycie w ogóle jest beznadziejne zrobione,
mam nadal nie siadać

Moja mała śpi.
Ma swoje godziny.
Chce zapisywać kiedy wstaje, je i ma czas aktywny.
Wczoraj mi się udało,ale ok 3 nad ranem juz padłam i nie wiem co się działoale dojdę do tego !

Stary 2011-08-11, 10:01   #3287
nerola
BAN stały

Dzień dobry

Stronczek ajć te telefony

Agni gratuluję!!!
Jak się wymęczyłaś
Mam nadzieję,ze czujesz sie już dobrze.
Taki duży chłopczyk z Emila.
Masz ciuszki na 68(dla noworodka)?

Paprają się okolice szwów Wam.Wiem jak to boli bo miałam paskudny stan zapalny po Krystianie i już w szpitalu dostałam antybiotyk.
Bidulki.
Moczcie się w korze dębu.Mi super pomogło i podmywanie się w szarym mydle,żadnych płynów do higieny!

Żanetko myślę,ze gorączka była właśnie od tego stanu zapalnego w okolicy szwów.

Cieszę się,ze Wasze cycie sie już trochę unormowały.Teraz będzie tylko lepiej

Aaniu jak Adaś dziś?

Dziubku ale Mu sie oczka cudnie smieją
Napiękniejsze na swiecie usmiechy,to te szczerbate
Kocham je aż mi ciarki przechodzą

Telik ja płuczę ubranka w Lenorze zawsze.

Potrzebuję Waszej pomocy-co mozna kupić na 40 urodziny przyjaciółce?
Ma swój dom a w nim masa ozdób aż przesadnie,raczej wszystko ma.Dawałam kasę na mopa i obraz ale na 40 chciałabym prezent.
Może drzewko bonsai?
Doradzcie proszę

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-08-11 o 10:45
Stary 2011-08-11, 10:20   #3288
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie!!!
moje dziecko zjadło i zasnęło. i teraz trochę stęka przez sen, ale nie płacze (póki co). ta woda koperkowa jej troche pomaga - może faktycznie te skurcze jelitek ma wtedy słabsze?? bo widzę, że cisnie kupkę, ale sie nie wybudza no i własnie nie płacze...a normalnie to jest wrzask.

Agni gratuluję Emil duży chłopczyk

Nerolko ja nie doradzę w kwestii prezentów bo zawsze też mam z nimi problem ...

Dziubku Szymek cudny ja się nie mogę doczekać kiedy Hanyś się zacznie świadomie uśmiechać do mamusi

za wszystkie wizyty, KTG, planowane cesarki itp.

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:54   #3289
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Jestesmy po wizycie w poradni nefrologicznej, ehhh zestresowana bylam , ale pan doktor bardzo mily- nie bylo sie czego bac. W poniedzialek mam dzwonic na oddzial nefro. czy jest wolne łóżko dla Sary bo trzeba wszystko dokładnie przebadac, bez badan nie byl w stanie nic powiedziec. W sumie sie tego spodziewałam...

Dziewczyny jak przygotowac sie na taki pobyt do szpitala (niby 3-4dni) co zabrac ze soba itp???
carmelka dobrze będzie,zrobią badania, zastosują leczenie i szybko wyjdziecie. Lepiej dopytaj u źródła co zabrać ze sobą, ciekawe czy dają mm i jak z kąpielą? Wycierpicie się z Sarką. Ważne, że Ty dzielna i sie nie poddajesz.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

no i nie wiemy nic
właśnie najpierw podejrzewane było zapalenie...co dziwne, z badania moczu wyszło że bakterie"nieliczne", inne parametry w normie. Niepokojący był płacz i zaczerwienienie, ale to zapalenie cewki moczowej, siusia dalej z bólem, ale wg lekarza dręczy go jeszcze coś innego, ale...nie wiadomo co Na razie po omacku próbujemy, co to może być...
lekarz stawia też jednak na jakąś dość mocną kolkę, nietypową...
ale sam przyznał, że już zgłupiał - bo "facet zdrowy a wyraźnie coś mu dolega, tylko pytanie co..." a dodam że lekarz jest bardzo dobry, ja jeszcze chodziłam do niego jako dziecko
(wtedy mi się strasznie podobał,m młodziutki, przystojny pan doktor )i zna się na tym co robi..
wybadał maluszka na wszystkie strony, zrobił nawet usg jamy brzusznej, obejrzał nerki i inne narządy i nic tam nie widać
na razie ma antybiotyk na tą cewkę, ppoza tym coś na kolki, jak to nie pomoże to będziemy dalej myśleć...
najgorsze dla mnie jest to że tak strasznie płacze i nic nie mogę zrobić...wymiękam - zanosi się płaczem i wtedy patrzy na mnie, oczy całe we łzach a minę ma taką jakby mówił "pomóż mi bo mnie boli.." tak strasznie żałośnie patrzy....
Biedny Adaśko, może rzeczywiście to kolki? i do tego ta cewka, i chłopak się męczy. Oby szybko przeszło.

Cytat:
Beatko dziękujemy. A próbowałaś sudokremu na te pachwiny? My mamy problem z odparzeniem pupci przez kupę i jedyne co pomaga to gruba warstwa sudokremu.

Mamuśki proszę o radę. Wieczorem mamy już drugą kupę ze śluzem, wydaje mi się, że nawet luźniejsza niż zwykle. Z tego co wyczytałam w mądrej książce, to może być objaw alergii na mleko (do nas pasuje), infekcji wirusowej lub jelitowej (ale gorączki brak) albo biegunka. Niby czytałam jak wygląda biegunka u takiego dziecka, ale jakoś nie czuję, że wiem jak to jest. Możecie mi to opisać jakoś? A gdyby to była infekcja, to pewnie towarzyszyłaby temu gorączka? Czy ten śluz to powód do dużego niepokoju?? Będę wdzięczna za rady.
Crazy ciemna masa ze mnie, dobrze że nie ma gorączki, ale dla świętego spokoju skonsultuj to z lekarzem.
Dzięki za zdjęcie z wysypką. U mnie dzisiaj jeszcze gorzej wygląda, w sobotę planuje do dermatologa z tym.

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD AGNI !!!

GRATULACJ E!!! to agni chyba miała najcięższy poród z as wszystkich, no i pobiła rekord wielkości. Ale jaja, ciekawe jak z ubrankami stoi, pewnie się nie zmieści w połowę.

Dziubek śliczny uśmieszek, nie mogę się doczekać kiedy moja mi taki zapoda

Meszsares i Aga G życzę Wam i tym razem bezproblemowych dzieci, które śpią i jedzą i nie sprawiają problemów brzuszkowych, kolkowych itp.

Nerola a może biżuteria? torebka? jakiś ciuch?

Zanetaa masz przeprawę z kroczem.
Zagoi się, z tym że dłużej to potrwa, leki pomogą, i zakaz sexiku dłuższy.
Na szczęście u mnie gin zrobiła profeskę, tak mnie super zszyła, potem zdjęła szwy i nic nie czuję. Najlepsze jest to, że jeszcze sobie tam z lusterkiem nie zaglądałam

Natka powodzenia na wizycie, oby pediatra coś zaradził.

To i ja dołączam do grona mamuś których dzieci robią kupę z problemami.
Od 1 w nocy do 11 w dzień się męczyła, płakała, stękała, jęczała a mi serce pękało, nie wiedziałam jak Srace pomóc.Dopiero niedawno zrobiła tak wielką kupę ja nigdy, osrała się cała i teraz mi śpi na kolanach, lulam ją oczywiście.
Nie wiem, czy to nie z mojej winy bo zjadłam wczoraj mielonego smażonego

Youyou to w nosku to nie mleko, bo inaczej gluty wyglądają. Wydaje mi się że sapka też nie- mimo że pediatra uważa że tak, tylko naprawdę katarek. Nie wiem.

Ogólnie po wczorajszej wizycie u lekarza nie jestem zadowolona, bo tak podeszła do wszystkiego lajtowo. Pleśniawki same miną, kolka to normalne...nawet żadnych leków nie przepisała, mogła coś doradzić chociaż.
I ciągle chodzi mi po głowie atopowe zapalenie skóry które stwierdziła.
Myślicie że iść z tym do pediatry innego czy konkretnie dermatologa?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 11:00   #3290
DaKaro
Zadomowienie

Nerolka może jakaś fantazyjna biżuteria?
Cytat:
WIADOMOŚĆ OD AGNI !!!

Agni zostałaś moją bohaterką! Jejku, jak to zrobiłaś, taki duży chłopak! Gratulacje ogromne
Cytat:
mój śmieszek
słodki.
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Ja na razie żadnych płynów nie używam, sam proszek Dzidziuś.

Wczoraj wieczorem zaczął boleć mnie brzuch jak na @. Dzisiaj dostałam jakiegoś powera, od rana już 2 prania wrzuciłam, jeszcze na imieniny idę do chrzestnej Zuzanny.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:01   #3291
nerola
BAN stały

Patik powiem Ci,ze ja ze wszystkimi chodzę do jednego lekarza ale jak Szymon był mały,to dostał zapalenia płuc i miał 5 różnych antybiotyków.
Nie muszę mówić jak wygladała Jego pupa od tego
I juz nie mogłam patrzeć jak sie męczy a antybiotyki nie działają,ja nie spałam bo sie bałam,ze sie udusi i pojechałam prywatnie do pulmologa.
Przepisał wtedy Biodacynę w zastrzyku(daje sie w szptalu w sumie bo skutki są straszne )ale wynajęliśmy pielęgniarkę,która przyjeżdzała i siedziała godzinę po podaniu zastrzyku.
3dni i dziecko niemal zdrowe.
Więc myslę,ze może powinnaś udać sie prywatnie do najlepszego w mieście pediatry.?
Ja tak właśnie zrobiłam.I poskutkowało.

Nie wiem co na ten prezent kupić

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-08-11 o 11:02
Stary 2011-08-11, 11:01   #3292
sygine
Zadomowienie

Witam dziewczyny!
Gratuluje kolejnym mamusiom
Agni pokazny synus
Ja tylko na moment zeby dac znac ze zyjemy! Chwilowo nie zagladam, bo czasu brak. Nie ogarniam poki co wszystkiego tym bardziej ze Natan jest baaardzo aktywny w dzien i w nocy tez na nadmiar snu nie narzekam.
Jak tylko znajde czas to obiecuje ze zajrze
Stary 2011-08-11, 11:04   #3293
brunetka2000
Zakorzenienie

Jestem załamana noc znowu nie przespana i teraz też nie śpi !!!!!!!!!!! Zdążyłam ja uśpić, zjeść jedną kanapkę, a ona już nie śpi Ręce i kręgosłup już odpadają
Jak tak dalej pójdzie to wyląduje w wariatkowie
Stary 2011-08-11, 11:06   #3294
wodaqua
Zadomowienie

Wpadłam tylko powiadomić, że Babonik z Nikosiem właśnie wracają ze szpitala do domu
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:07   #3295
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD AGNI !!!

ale chłopina!!!!!
Agni gratulacje!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:10   #3296
Marina1
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

Gorszej matki ode mnie już nie ma i nie będzie.
Gnój darł się od 3.00 do teraz. Bez przerwy. Darł się, darł, darł, darł, darł...
O 6 dałam go mamie, bo nie wiedziałam już, jak się nazywam.
Oddała mi go o 8, bo jechała do pracy.
Darł się, darł, darł, darł...
O 10.00 moje nerwy sięgnęły zenitu.
Krzyk rozsadzał mi czaszkę.
Bałam się, że coś mu zrobię, bo niewiele brakowało.
Zostawiłam go na dywanie samego, samiuśnieńkiego i zamknęłam się w drugim pokoju.
On tak sam leżał godzinę i darł się...
W końcu padł ze zmęczenia.

Przepraszam, że od rana z takim optymistycznym postem. Możecie to spokojnie zignorować. Po prostu musiałam to wyrzucić z siebie, bo inaczej wyrzuty sumienia mnie zjedzą.

Robię wszystko, by mu przeszło, daję chyba wszystkie lekarstwa świata, próbuję wszystkiego, jeżdżę co chwilę do pediatry...

Na dodatek jestem sama.

O proszę, i powtórka z rozrywki....
Kur** oddaje go do adopcji.

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-08-11 o 11:11
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:19   #3297
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik no cyrki mi wychodza.
a jak byłam na Ip to - WSZYSTKO DOBRZE
a możliwe, że już tam się coś robiło..
Ma Twoja Sara jeszcze ropę w oczku ?!

Nerolka bonsai to fajna sprawa jak uwielbia kwiaty to tym bardziej, albo jakieś zestawy np. świeczka, kadzidło itp. W Jysku , Rosmannie takie widziałam Moja teściowa kiedyś dostała ananasa w takim ala koszyku zapakowanym w foli, niby nic ale cudownie wygladało - zamiast kwatów.I koszysczek do dzis sobie lezy.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Jestem załamana noc znowu nie przespana i teraz też nie śpi !!!!!!!!!!! Zdążyłam ja uśpić, zjeść jedną kanapkę, a ona już nie śpi Ręce i kręgosłup już odpadają
Jak tak dalej pójdzie to wyląduje w wariatkowie
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Gorszej matki ode mnie już nie ma i nie będzie.
Gnój darł się od 3.00 do teraz. Bez przerwy. Darł się, darł, darł, darł, darł...
O 6 dałam go mamie, bo nie wiedziałam już, jak się nazywam.
Oddała mi go o 8, bo jechała do pracy.
Darł się, darł, darł, darł...
O 10.00 moje nerwy sięgnęły zenitu.
Krzyk rozsadzał mi czaszkę.
Bałam się, że coś mu zrobię, bo niewiele brakowało.
Zostawiłam go na dywanie samego, samiuśnieńkiego i zamknęłam się w drugim pokoju.
On tak sam leżał godzinę i darł się...
W końcu padł ze zmęczenia.

Przepraszam, że od rana z takim optymistycznym postem. Możecie to spokojnie zignorować. Po prostu musiałam to wyrzucić z siebie, bo inaczej wyrzuty sumienia mnie zjedzą.

Robię wszystko, by mu przeszło, daję chyba wszystkie lekarstwa świata, próbuję wszystkiego, jeżdżę co chwilę do pediatry...

Na dodatek jestem sama.

O proszę, i powtórka z rozrywki....
Kur** oddaje go do adopcji.

Jejuuu...
Co może być takiej kruszynce?
Marina Igorek pewnie ma wiecznie kolki
Ja nawet sobie nie umiem wyobrazić tego płaczu
Brunetka a Twoja też ma kolki?!

Stary 2011-08-11, 11:26   #3298
Marina1
Zakorzenienie

Nerola moja mama jest w tym wieku co Twoja przyjaciółka i wiem, że mojej sprawiłby radosc jakis kwiat - kocha orchidee, więc może to?
One nie są trudne w utrzymaniu, a piękne.
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:30   #3299
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Brunetka a Twoja też ma kolki?!
Nie moja nie ma kolki, siedziała by i spała tylko na rekach !!!!!!!!!!!!!! Spać nie chce w nocy i teraz nawet w dzień !!!!!! Kupki robi 2x dziennie, nie pręży się, gorączki nie ma !!!!!!!!!!!! Tylko co jej jest ???
Nerolka coś pisała o tym skoku rozwojowym - ale według tego co mi przesłała to tam ten skok jest od 5 tygodnia, a Ala ma 3 i pół tygodnia !!!!!!!
Nerwicy dostaje !!!!!!!!!!

Marina łączę się z tobą
Stary 2011-08-11, 11:32   #3300
aania_20
Zakorzenienie

Babonik wraca do domu

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ogólnie po wczorajszej wizycie u lekarza nie jestem zadowolona, bo tak podeszła do wszystkiego lajtowo. Pleśniawki same miną, kolka to normalne...nawet żadnych leków nie przepisała, mogła coś doradzić chociaż.
I ciągle chodzi mi po głowie atopowe zapalenie skóry które stwierdziła.
Myślicie że iść z tym do pediatry innego czy konkretnie dermatologa?
ja bym chyba do innego poszła... jak sama mówisz że babka tak olewczo potraktowała..
a dziwne z tymi pleśniawkami... przecież same raczej nie zejdą, a nieleczone mogą dziecko boleć i utrudniać jedzenie...

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Aaniu jak Adaś dziś?

Potrzebuję Waszej pomocy-co mozna kupić na 40 urodziny przyjaciółce?
Ma swój dom a w nim masa ozdób aż przesadnie,raczej wszystko ma.Dawałam kasę na mopa i obraz ale na 40 chciałabym prezent.
Może drzewko bonsai?
Doradzcie proszę
Adaś lepiej, ale zobaczymy jak będzie po południu...ostatnio całe dnie marudził ale popołudnia najgorsze. choć jest nadzieja bo od rana ładnie śpi, z godzinna przerwą podczas ktorej pojadł a potem rozrabiał w łóżeczku i śmiał się do mnie

Nerolko, a co do prezentu, to może wykupisz jej jakiś bon upominkowy - np u kosmetyczki, na dowolne zabiegi?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości