|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
BAN stały
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Kochana zerknij tu:
http://www.forum.kobiet.pl/skoki-roz...ka-t43876.html czas w którym dziecię zamienia sie w nieznośnego diabełka Brumku,pamiętam jedynie z tego snu,ze Meszsares stała przy jakiejś budce na ośrodku wypoczynkowym,i że rozmiawiałyśmy,która szybciej po mnie urodzi i wyszło,ze Monia a potem Meszsares a na końcu Ty. Nic wiecej ze snu nie pamiętam. |
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
O jestem dzis pierwsza
![]() moje dziecie przywitało mnie dzis pieknym szerokim bezzebnym usmechem. Wczesniej tez sie usmie hała, ale od wczoraj robi to naczej tak całą buzią ![]() Natka a może debridat by pomógł? Bo my mielismy dostać jakby Nutra nie pomogła. Ja mam kolejna brzuszkowa zagwostke. Agata wczoraj zrobiła mi twardą(jak plastelina), zielonkawą kupe. ale nie płacze, jest spokojna itd. zobaczymy jak bedzie dzis,moze to reakcja na zmiane mleka :mysli:
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie
![]() Dziękuję Wam za odpowiedzi, Brumku - staram się nie martwić, jakoś spokojnie do tego podchodzę. Po prostu żal mi go okropnie jak widzę takie spojrzenie.... chwyta za serce okropnie ![]() noc nawet spokojnie, po kąpieli usnął szybko, budził się 2 razy ale zjadł i zaraz zasypiał. Najbardziej go męczy popołudniami, no ale cóż...jakoś mam nadzieje że damy radę. za dzisiejsze mamusie![]()
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńń dobry brzuchatki i mamuśki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
mój śmieszek
![]()
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry tak w ogóle
|
|
|
|
#3277 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale cudowny smieszek
![]() Nerolko sen byl mily ale krotki bo mnie telefon obudzil ![]() DZIEN DOBRY !! |
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za Waszą wizytę!jaki kochany a mój smyk śpi od 7.00, pewnie już niedługo, ale zdążyłam odkurzyć dom i okna umyć
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
WIADOMOŚĆ OD AGNI !!!
URODZIŁA EMILA o 1:42 .EMIL WAŻY ---> UWAGA --> 4600 g i ma 66cm !!! URODZIŁA NATURALNIE !! ale straciła 1 litr krwi. PO 12 godzinach wywoływania porodu stwierdzili, że bez kleszczy nie da rady. Idostała epidural znieczulenie a dla Emila kleszczyki.Cały oddział się śmieje, że dziecko może isć od razu do szkoły !! |
|
|
|
#3280 | |
|
Rozeznanie
|
Sliczny
Witam dziewczyny. Marinko spoznione zyczonka , spelnienia marzen. Zmalowana prawdziwych przyjaciol poznajemy sie w potrzebie....... Co za dziwna dziewczyna przeciez ma tylko powiedziec prawde Aania rozumiem Cie ze search boli jak dziecko cierpi , ale mam nadzieje ze znajdziesz przyczuyne My wczoraj mielismy zwariowany dzien, Sophie slicznie spala, miala nas odwiedzic polozna , Zbadac dziecko w piatej dobie, caly dzien czekalam , a ona zadzwonila o 5 ze nie da rady no I musielismy jechac do szpitala. Tz pros to z pracy, nas zawiozl, o 21 wrocilismy , kapiel I spac . W nocy tylko dwa razy wstala na karmienie ,wiec I my wyspanistrasznie odparzone , kurde codziennie przeciez kapie a tu takie niedopatrzenie , musze rano I wieczorem przemywac I osuszac Amnie jeszcze w pipe boli jak chodze czy stoje to tak jakby cos ciezkiego mi tam zwisalo,kurde sama nie wiem czy to normmalne ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
To chyba najwieksze dziecko jak do tej pry. Biedna Cie wymeczyli.---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cyce mam takie duze, pokarmu mam tyle ze moglabym dwojke wykarmic , musze spuszczac troche Bo robia sie twarde jak kamien I bola.melba juz nie pije, no I ograniczylam ilosc plynow , Bo boje sie nawalu , myslicie ze cos to pomoze? |
|
|
|
|
#3281 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko nie zapominaj Kochana że ty rodzisz za tydzien ![]() Cytat:
Duuuuuży Emil jestem pełna podziwu dla naturalnego porodu ![]() wielkie gratulacje agni biorę sie za pranie Jasia rzeczy i sprzątanie domku p.s dajecie płyn do płukania do prania rzeczy maluszków bo ja daje odrobine takiego delikatnego i nastawiam podwójne płukanie mam nadzieje że nie uczuli Dżonego
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna tyle sie wymęczyła i tyle krwi straciła.... Cytat:
płynów nie ograniczaj, przy karmieniu trzeba dużo pić, ograniczenie nie pomoże na zmniejszenie ilości pokarmu a można się odwodnić..
|
|
|
#3284 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
spróbuję diety. Mamy też problemy brzuszkowe i ejdziemy na syropie i kroplach.Czy to w ogóle możliwe, że skaza białkowa u dziecka karmionego piersią wychodzi dopiero po miesiącu? Tak się jakoś dziwnie zbiegło z tym, że koło 4-5 tyg. po porodzie pojawiają się wysypki przez spadek hormonów i przeciwciał porodowych, położna nas o tym uprzedzała.
|
|
|
#3285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agni moje gratulacje Witam Dziewczynki Jestem wyrodna matka dziecko mi płacze obkupkane po same uszy a ja śpie jak zabita normalnie tak mnie scięło ![]() Dziubek śliczny synek |
|
|
|
|
#3286 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam wstrzykiwać sobie wodę utlenioną i okładać ravanolem. Do tego dostałam antybiotyk w sprayu, bo moje krocze nie wygląda za ładnie gin myślał, że mi się rozejdzie, bo tak beznadziejne zszyte ![]() ale wszystko idzie ku lepszemu ! Cytat:
Moja chyba miała katarek bo jak jej psikłam wodą morską, to aż glutek wyskoczył,ale teraz już jest ok ![]() Cytat:
NIE PATRZ NA INNYCH! TERAZ LICZYSZ SIE TY I FILIP! KOLEŻANKA NIE DA CI NA PAMPERSY, a dawca niech płaci ALIMENTY, które musisz wywaliczyć ! Taaaaaaaaaaaaak JESTEM Z TOBA! Cytat:
Ja od powrotu do domu z mała nic nie stosowałam, bo zwyczajnie nie ogarniałam jeszcze wszystkiego i zapominałam o pępku.Przyszła położna kazała kupić tylko wodę utlenioną, zakupiłam i w dniu jej zakupienia kikut odpadł teraz tylko przemywam bo są jeszcze małe resztki.Cytat:
mam problem z jednym sutkiem który w sumie jest cały czas poraniony, i nakładki dla mnie to święta rzecz! Zastanawiam się tylko jak długo je używać?! Boję się przełamać i je porzucić,bo zauważyłam ze mała ma mniej problemu z jedzeniem przez nie niż bez nich. Cytat:
Wiesz jak jest z dziećmi ponoć, one czują jak mama się denerwuje, jest chora, wymęczona, to dziecko lgnie do mamusi aby się nie denerwowała...a TY zazwyczaj ze zmęczenia masz dość... a ona chce aby było dobrze. Ja do mojej małej bardzo dużo mówię w dzień, mówię kiedy idę do wc, kiedy ide pod prysznic, kiedy ide np do lekarza. Uwilebia jak się do niej mówi i powiem pomaga. Cytat:
Mi się wydaję, że właśnie powinnaś pić bardzo dużo. Mój organizm przynajmniej potrzebuje bardzo dużo płynów, piję jakbym była na pustyni. Mleko przecież nie składa się tylko z samych płynów ![]() Dziewczyny mi doradziły, że to normalne trzeba przetrwać. Okłady zimne robić, masować, masować, masować. Odciągać kiedy czujesz że są twarde. Mi pomogło! Cytat:
Teraz daje sam proszek i pranie pięknie pachnie i jest tak samo czyste jak prałam z płynem. Płyn dam kiedy proszku mi zabraknie MARINKO wszystkiego najlepszego ![]() DZIEWCZYNY! Dziękuje każdej z WAS z osobna za rady odnośnie karmienia i odbijania. Z karmieniem dochodzę do ładu. Odciągałam wczoraj po 50ml bo dopiero wtedy czułam ulgę, ale dzisiaj próbuje odciągnąć tylko 40ml Masuję - okładam i jest póki co dobrze. Oczywiście się leje ze mnie. Chodzę z pieluchą w razie czego i wkładami laktacyjnymi.Moje cycki się chyba już uregulowały, bo dzisiaj mała zjadła z prawego- chyba wszystko bo strasznie się nerwowała kiedy ja przykładałam a cycek był jak flaczek to dałam ją do lewego i była spokojna. Wiem, że z prawego ogólnie się jej źle ciągnie bo on jest obolały i sutek nie jest cały,tylko tak jakby połowe - ale nic nie zrobie Odbijanie - wykminiłam jak ją mm nosić i odbija się jej częściej niż wcześniej, choć nie zawsze. BYłam wczoraj na kontroli u gina ponownie. Moje krocze ma się lepiej, ale ropa się wdała tam gdzie szwy ![]() nie rozumiem... szwy rozpuszczalne a jeszcze jakaś ropa wyczułam gulke gin ją nacisnął i wyszedł szew z niej ![]() Dostałam kolejny antybiotyk i okłady rivanolem i polewanie sie wodą utelnioną Moje nacięcie i zszycie w ogóle jest beznadziejne zrobione, mam nadal nie siadać ![]() Moja mała śpi. Ma swoje godziny. Chce zapisywać kiedy wstaje, je i ma czas aktywny. Wczoraj mi się udało,ale ok 3 nad ranem juz padłam i nie wiem co się działo ale dojdę do tego !
|
||||||||
|
|
|
#3287 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Stronczek ajć te telefony Agni gratuluję!!! Jak się wymęczyłaś ![]() Mam nadzieję,ze czujesz sie już dobrze. Taki duży chłopczyk z Emila. Masz ciuszki na 68 Paprają się okolice szwów Wam.Wiem jak to boli bo miałam paskudny stan zapalny po Krystianie i już w szpitalu dostałam antybiotyk. Bidulki. Moczcie się w korze dębu.Mi super pomogło i podmywanie się w szarym mydle,żadnych płynów do higieny! Żanetko myślę,ze gorączka była właśnie od tego stanu zapalnego w okolicy szwów. Cieszę się,ze Wasze cycie sie już trochę unormowały.Teraz będzie tylko lepiej Aaniu jak Adaś dziś? Dziubku ale Mu sie oczka cudnie smieją Napiękniejsze na swiecie usmiechy,to te szczerbate Kocham je aż mi ciarki przechodzą ![]() Telik ja płuczę ubranka w Lenorze zawsze. Potrzebuję Waszej pomocy-co mozna kupić na 40 urodziny przyjaciółce? Ma swój dom a w nim masa ozdób aż przesadnie,raczej wszystko ma.Dawałam kasę na mopa i obraz ale na 40 chciałabym prezent. Może drzewko bonsai? Doradzcie proszę Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-08-11 o 11:45 |
|
|
|
#3288 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie!!!
moje dziecko zjadło i zasnęło. i teraz trochę stęka przez sen, ale nie płacze (póki co ). ta woda koperkowa jej troche pomaga - może faktycznie te skurcze jelitek ma wtedy słabsze?? bo widzę, że cisnie kupkę, ale sie nie wybudza no i własnie nie płacze...a normalnie to jest wrzask.Agni gratuluję Emil duży chłopczyk ![]() Nerolko ja nie doradzę w kwestii prezentów bo zawsze też mam z nimi problem ...Dziubku Szymek cudny ![]() za wszystkie wizyty, KTG, planowane cesarki itp.
|
|
|
|
#3289 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki za zdjęcie z wysypką. U mnie dzisiaj jeszcze gorzej wygląda, w sobotę planuje do dermatologa z tym. Cytat:
![]() GRATULACJ E!!! to agni chyba miała najcięższy poród z as wszystkich, no i pobiła rekord wielkości. Ale jaja, ciekawe jak z ubrankami stoi, pewnie się nie zmieści w połowę.Dziubek śliczny uśmieszek, nie mogę się doczekać kiedy moja mi taki zapoda ![]() Meszsares i Aga G życzę Wam i tym razem bezproblemowych dzieci, które śpią i jedzą i nie sprawiają problemów brzuszkowych, kolkowych itp. Nerola a może biżuteria? torebka? jakiś ciuch? Zanetaa masz przeprawę z kroczem. Zagoi się, z tym że dłużej to potrwa, leki pomogą, i zakaz sexiku dłuższy. Na szczęście u mnie gin zrobiła profeskę, tak mnie super zszyła, potem zdjęła szwy i nic nie czuję. Najlepsze jest to, że jeszcze sobie tam z lusterkiem nie zaglądałam ![]() Natka powodzenia na wizycie, oby pediatra coś zaradził. To i ja dołączam do grona mamuś których dzieci robią kupę z problemami. Od 1 w nocy do 11 w dzień się męczyła, płakała, stękała, jęczała a mi serce pękało, nie wiedziałam jak Srace pomóc.Dopiero niedawno zrobiła tak wielką kupę ja nigdy, osrała się cała i teraz mi śpi na kolanach, lulam ją oczywiście.Nie wiem, czy to nie z mojej winy bo zjadłam wczoraj mielonego smażonego ![]() Youyou to w nosku to nie mleko, bo inaczej gluty wyglądają. Wydaje mi się że sapka też nie- mimo że pediatra uważa że tak, tylko naprawdę katarek. Nie wiem. Ogólnie po wczorajszej wizycie u lekarza nie jestem zadowolona, bo tak podeszła do wszystkiego lajtowo. Pleśniawki same miną, kolka to normalne...nawet żadnych leków nie przepisała, mogła coś doradzić chociaż. I ciągle chodzi mi po głowie atopowe zapalenie skóry które stwierdziła. Myślicie że iść z tym do pediatry innego czy konkretnie dermatologa? |
||||
|
|
|
#3290 | ||
|
Zadomowienie
|
Nerolka może jakaś fantazyjna biżuteria?
Cytat:
.Cytat:
Wczoraj wieczorem zaczął boleć mnie brzuch jak na @. Dzisiaj dostałam jakiegoś powera, od rana już 2 prania wrzuciłam, jeszcze na imieniny idę do chrzestnej Zuzanny .
|
||
|
|
|
#3291 |
|
BAN stały
|
Patik powiem Ci,ze ja ze wszystkimi chodzę do jednego lekarza ale jak Szymon był mały,to dostał zapalenia płuc i miał 5 różnych antybiotyków.
Nie muszę mówić jak wygladała Jego pupa od tego ![]() I juz nie mogłam patrzeć jak sie męczy a antybiotyki nie działają,ja nie spałam bo sie bałam,ze sie udusi i pojechałam prywatnie do pulmologa. Przepisał wtedy Biodacynę w zastrzyku(daje sie w szptalu w sumie bo skutki są straszne )ale wynajęliśmy pielęgniarkę,która przyjeżdzała i siedziała godzinę po podaniu zastrzyku. 3dni i dziecko niemal zdrowe. Więc myslę,ze może powinnaś udać sie prywatnie do najlepszego w mieście pediatry.? Ja tak właśnie zrobiłam.I poskutkowało. Nie wiem co na ten prezent kupić Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-08-11 o 12:02 |
|
|
|
#3292 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Gratuluje kolejnym mamusiom ![]() Agni pokazny synus ![]() Ja tylko na moment zeby dac znac ze zyjemy! Chwilowo nie zagladam, bo czasu brak. Nie ogarniam poki co wszystkiego tym bardziej ze Natan jest baaardzo aktywny w dzien i w nocy tez na nadmiar snu nie narzekam. Jak tylko znajde czas to obiecuje ze zajrze
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem załamana
noc znowu nie przespana i teraz też nie śpi !!!!!!!!!!! Zdążyłam ja uśpić, zjeść jedną kanapkę, a ona już nie śpi Jak tak dalej pójdzie to wyląduje w wariatkowie
|
|
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam tylko powiadomić, że Babonik z Nikosiem właśnie wracają ze szpitala do domu
|
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chłopina!!!!! Agni gratulacje!!! |
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Gorszej matki ode mnie już nie ma i nie będzie. Gnój darł się od 3.00 do teraz. Bez przerwy. Darł się, darł, darł, darł, darł... O 6 dałam go mamie, bo nie wiedziałam już, jak się nazywam. Oddała mi go o 8, bo jechała do pracy. Darł się, darł, darł, darł... O 10.00 moje nerwy sięgnęły zenitu. Krzyk rozsadzał mi czaszkę. Bałam się, że coś mu zrobię, bo niewiele brakowało. Zostawiłam go na dywanie samego, samiuśnieńkiego i zamknęłam się w drugim pokoju. On tak sam leżał godzinę i darł się... W końcu padł ze zmęczenia. Przepraszam, że od rana z takim optymistycznym postem. Możecie to spokojnie zignorować. Po prostu musiałam to wyrzucić z siebie, bo inaczej wyrzuty sumienia mnie zjedzą. Robię wszystko, by mu przeszło, daję chyba wszystkie lekarstwa świata, próbuję wszystkiego, jeżdżę co chwilę do pediatry... Na dodatek jestem sama. O proszę, i powtórka z rozrywki.... Kur** oddaje go do adopcji. Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-08-11 o 12:11 |
|
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Patik no cyrki mi wychodza.
a jak byłam na Ip to - WSZYSTKO DOBRZE a możliwe, że już tam się coś robiło.. Ma Twoja Sara jeszcze ropę w oczku ?! Nerolka bonsai to fajna sprawa jak uwielbia kwiaty to tym bardziej, albo jakieś zestawy np. świeczka, kadzidło itp. W Jysku , Rosmannie takie widziałam Moja teściowa kiedyś dostała ananasa w takim ala koszyku zapakowanym w foli, niby nic ale cudownie wygladało - zamiast kwatów.I koszysczek do dzis sobie lezy.---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Cytat:
Jejuuu... Co może być takiej kruszynce? Marina Igorek pewnie ma wiecznie kolki ![]() Ja nawet sobie nie umiem wyobrazić tego płaczu ![]() Brunetka a Twoja też ma kolki?! |
||
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola moja mama jest w tym wieku co Twoja przyjaciółka i wiem, że mojej sprawiłby radosc jakis kwiat - kocha orchidee, więc może to?
One nie są trudne w utrzymaniu, a piękne. |
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moja nie ma kolki, siedziała by i spała tylko na rekach !!!!!!!!!!!!!! Spać nie chce w nocy i teraz nawet w dzień !!!!!! Kupki robi 2x dziennie, nie pręży się, gorączki nie ma !!!!!!!!!!!! Tylko co jej jest ???
Nerolka coś pisała o tym skoku rozwojowym - ale według tego co mi przesłała to tam ten skok jest od 5 tygodnia, a Ala ma 3 i pół tygodnia !!!!!!! Nerwicy dostaje !!!!!!!!!! Marina łączę się z tobą
|
|
|
|
#3300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Babonik wraca do domu
Cytat:
a dziwne z tymi pleśniawkami... przecież same raczej nie zejdą, a nieleczone mogą dziecko boleć i utrudniać jedzenie... Cytat:
Nerolko, a co do prezentu, to może wykupisz jej jakiś bon upominkowy - np u kosmetyczki, na dowolne zabiegi?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

ale nie płacze, jest spokojna itd. zobaczymy jak bedzie dzis,moze to reakcja na zmiane mleka :mysli:

za dzisiejsze mamusie

i
,wiec I my wyspani

dziecko mi płacze obkupkane po same uszy a ja śpie jak zabita 

zębole
jak uwielbia kwiaty to tym bardziej, albo jakieś zestawy np. świeczka, kadzidło itp. W Jysku , Rosmannie takie widziałam