|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Stokrotka winda? O nie! ja dziękuje! Panicznie się boje
![]() ja mam materac gryka pianka kokos i wszędzie piszą, że najpierw na stronie z kokosem, a jak dziecko zaczyna wstawać do dopiero na gryka |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | ||
Rozeznanie
|
O to razem będziemy świętować nasze 1 rocznice ślubu
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziękuję ![]() no gorąco...w sumie to dopiero do mnie dziś tak doszło..że to już za chwilę.. oczywiście prawie się poryczałam tam... ![]() a położna zonk..i się pyta,czy dobrze się czuje,czy ok, czy boję się czegoś.. a ja ,że tak: porodu...i jak to przeżyje to z resztą dam radę. gdyby mała tak nisko nie była..to może by mi cesarkę zrobili... no ale nie chcą... tu nawet nie ma możliwości zapłacić by mieć cesarkę... ![]()
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
Kurde jak się okaże że mam tą żółtaczkę to chyba się załamię.
Jeszcze tż mi poczytał o tym i niby sama będę leżała, osobno rodziła, zeby nie zarazić ;] i jakieś leki dla mnie, dla dziecka , masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a prywatnej sali porodowej i poporodowej to tylko zazdrościć ewentualnie. ale napewno jest ok więc się nie załapiesz ![]() ![]() a co do leków.. ja też jak dowiedziałam się o paciorkowcu to się załamałam i czytałam w kółko wszystko i wszędzie... a to nie taki diabeł straszny jak go malują.. jak teraz wiem co mnie czeka..boję się nadal szczególnie o małą..ale spokojniesza jestem.
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do żółtaczki to też obawiam się jej trochę po porodzie- w sumie nawet nie wiem jak to wpływa na mnie i funkcjonowanie z tym(?). I mam nadzieję, że to nie czerwony krzyż mnie zaraził jak coś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale już nie czytam na necie,bo nie ma sensu. podobno dużo osób z tym żyje... i nawet nie wie.dla małej przy porodzie to groźne jest .ale jak dadzą leki..to ryzyko minimalne..prawie żadne a Ty się nie martw na zapas!! ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-11 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | ||||||||||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jak 2-3 dni po pełni, to już baardzo niedługo. Cytat:
A drętwienie pewnie dolegliwość, jak piszesz. Cytat:
Mężuś jaki wrażliwy, super. Mój dzisiaj wzruszył się jak zobaczył poustawiane buty w szufladzie ![]() Cytat:
Co do nacięcia - u nas nie jest rutynowo, ale podobno też lepiej, gdy jest. I o tym decyduje położna. Cytat:
![]() Dzięki za linka. Myślałam, że kupię normalnie w stacjonarnym sklepie, by po praniu zaraz porozwieszać. Jak nie dostanę, to będę musiała zamówić. Cytat:
![]() A co do opisu porodu - to najbardziej rozśmieszył mnie mąż, z moim może być podobnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry a w zasadzie dobry wieczór mamuńki
![]() Podczytuje Was raz po raz, piorę ubranka Amelci a dziś kupiłam firankę do jej pokoju (nie mogę doczekać się przeprowadzki i urządzania...) i się pochwalę zakupem ![]() poza tym mój tatko jest na urlopie (przyleciał na tydzień) i nacieszam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | ||
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z pierwszych zajęć w SR- w sumie to dosyć sporo spraw organizacyjnych na początek było, nr telefonów, kiedy jechać do szpitala, co zapakować w torbę dla mamy (u nas dla dziecka nic nie trzeba- jedynie na wyjście
![]() Co do torby dla mamy- nic nowego i odkrywczwego nie było no może poza tym, żeby tez klapki dla męża wziąć i jakiś t-shirt bo np. jak chłop prosto z pracy będzie jechał to też się z chęcią przebierze, zwłaszcza ,ze na salach ciepło. Pidżamy do porodu dają swoje i babka nawet odradzała brać własne, ze zaraz do wyrzucenia będą. Jedynie jak się chce pierwsze fazy w wodzie spędzić to wziąć jakiś top na górę bo nie każda kobieta komfortowo się czuję z gołym biustem. A i to co pisała już któraś- płyn do hig. intymnej ten sam co w domu,że by potem nie było mega domysłów czy krocze się paprze od zmiany kosmetyku czy od jakiegoś zakażenia. Jeśli chodzi o dzidziusia- w szpitalu mają kosmetyki i pieluszki. Więc skupie się na wyjściu- babeczka mówiła, zęby mieć nawet przygotowany kombinezon- taki jak zimowy w rozmiarze nie mniejszym niż 68 bo z tą pogoda końcem września to różnie bywa. Do tego czapeczka wiązana- ale zwykła z bawełny, nie polarki. Mówiła by przygotować taki zestaw: body z długim rękawem, kaftanik, koszulkę i półśpioszki lub body z dł. ręk. i pajacyk i w tym do kombinezonika (dostosowanego do zapinania w foteliku) I w ogóle u nas nie wypuszczą rodziców z dzieckiem ze szpitala w niedostosowanym foteliku samochodowym np. w zwykłej gondoli bez pasów!!! No chyba, że ktoś mieszka obol szpitala. No to chyba tyle z nowości- przynajmniej jak dla mnie ![]() Cytat:
![]() Ach Ci faceci- jak oni się łączą z nami w bólu ![]() Cytat:
![]() Udanego wyjazdu!! Don`t panic! Pisałaś , że byłaś szczepiona... A co Twój lekarz na ten wątpliwy wynik??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak tu nie panikować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze mi się przypomniało z SR, ze jak sie przedtswialiśmy na "dzień dobry" no to każdy m.in. mówił datę planowawnego porodu czy chłopiec czy dziewczynka i kazdego babka dopytywała o imię gdyby jednak płeć inna była! Mówiła,ze miała już mnóstwo przypadków rodziców co to pokazywali foty przyrodzeń swych dzieci z usg , a potem rodziły się bez przyrodzeń i vice versa ![]() Pewnie jeszcze coś mi się będzie przypominało to będę was zanudzała i pisała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stokrotka Brawa za udana wizytę. Mam nadzieję, że doczekacie tego 22go ![]() ![]() Z tym że jestes za szczupła, to bym potraktowała jak komplemet ![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie wiem jaki mamy bo dostaliśmy i jeszcze leży u moich rodziców ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2026 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewuszki
![]() Ja po wizycie. Wiec mały rośnie, waży juz 1860g, rozwija sie prawidłowo. Szyjka mi sie nieco skrociła, a to dlatego ze Fabian dalej ulozony posladkowoi naciska na macice pupą ![]() ![]() ![]() ![]() ale teraz wizyty mam juz co dwa tyg, takze bedziemy nadzorowac i mam sie oszczedzac ![]() a poza tym powiedzial, ze bardzo ladnie wygladam, komplemenciarz ![]()
#2027 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale u nas znowu położna stwierdziła, że pęknięcia szybciej się goją, bo wtedy tylko pęka skóra i błona (czy coś tam), a jak nacinają to też mięsień jakiś. Pęknięcia głębokie podobno się rzadko zdarzają (choć akurat mojej koleżance podobno głęboko pękło). No i pierworódek też nie nacinają. Nie golą też ani nie robią lewatywy. Chyba że laska bardzo zarośnięta, to co nieco ogolą. I komu tu w końcu wierzyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Rozeznanie
|
ah i dzis mialam niespodziewany telefon, dzwonila połozna i jutro przychodzi do mnie z wizyta
![]() ![]() ![]()
#2029 |
Rozeznanie
|
Ja też Małgosi dziś nie widziałam
![]() No i ogólnie kilka kobietek jakoś zniknęło a to przecież już dla niektórych czasem 3 tygodnie do mety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | ||
Zakorzenienie
|
Małgosia heloołł odezwij się!
![]() U mnie zaczynają się takie momenty dłuższe kiedy mam regularne skurcze ![]() ![]() ![]() Ale będą jajca jak z sobotniego wesela wyruszę na porodówkę ![]() Cytat:
![]() No i udanej wizyty gratuluję ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
anuśka u Ciebie Fabi ma jeszcze czas na obrócenie, trzymam kciuki żeby tak było!! A mówił Ci lekarz jaką długość ma Twoja szyjka??? Na taką przypadłość zostaje tylko leżenie - i leż kochana już jak najwięcej, bo lepiej chyba leżeć w domu niż w szpitalu, czym "straszył" Cię lekarz. Wskakuj do łożeczka i zapraszamy na częstsze pogaduchy na forum
![]() natka Ty to jesteś odważna kobieta, że chcesz iść na to wesele. My mieliśmy zapr. na 06/08 i nie poszliśmy, choć u mnie skurzczy brak. A u Ciebie już zaczynają się regularne. Wytrzymaj jeszcze trochę w dwupaku, co??? ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- A mi dziś przyszła narzuta na łożeczko ![]() i mąż pomimo, że wrócił mega zmęczony kończy przewijak dla Melusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jaką narzutę kupiłaś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Wtajemniczenie
|
Ej dziewczyny coś mi się dziwnego przytrafiło przed chwilą...->byłam siku, zrobilam podtarłam się, wstałam, patrzę, a tam pływaja takie brunatne nitki coś a'la krew jak na końcówke miesiączki...wtarlam się jeszcze raz papierem ale już nic nie było...Ja Was przepraszam za obrazowy opis, ale nie mam możliwości zadzwonić do Gina...Nie miałam przy tym żadnych bóli ani skurczy, nic...
Poczekam i będę obserwować co dalej prawda? ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Myslicie, że to przy rozwieraniu sie szyjki może być możliwe?
#2034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A w necie boje się czytać ![]()
![]() |
#2036 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Termin za 41 dni, ale z umówioną cc będzie wcześniej ![]() Cytat:
![]() Ja niestety mam to cholerstwo tylko typ C, przypadkiem wyszło w ciąży teraz (może to i dobrze, że zrobiłam te badania, bo tak to bym się dowiedziała, jakby jakieś dolegliwości były) ![]() Zdecydowałam się nie karmić w ogóle, bo nie wybaczyłabym sobie, gdyby jednak coś przeszło czy przez mleko czy przez rany ![]() Ciężko mi z tym, ale jakoś dam radę ![]()
![]() |
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli nie masz skurczy ani nic innego Ci nie dolega i było to jednorazowe to nic bym nie robiła oprócz obserwacji - ale to moje zdanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też czuję, że nie ma co panikować tym bardziej, że Stefanek się rusza i nic mnie nie boli... ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- A wogóle Natka ![]()
![]() |
#2039 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udanego wyjazdu i odpoczynku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jaki kupiłaś Ty? o ile prania ubranek się nie mogę doczekać tak prasowania już nie do końca ![]() Cytat:
![]() no po remoncie taki widok na pewno go ucieszył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.