|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Na KTG jak mierza tetno serduszka to kreska byla prawie w linii prostej i ginka sie tym zaniepokoila....zrobila malej pomiary i wszytsko wyszlo dobrze.... 19natka88 zauwazylam ze skurcze mnie lapia zawsze wieczorem..... jak narazie sa do wytrzymania
|
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko mówi zawsze wszystko dobrze zamknieta i twarda tak samo jak z usg wszystkie wymiary mowil połoznej zeby zapisała a mi tylko ze waga taka i taka i ze wszystko dobrze
|
|
|
#2133 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze zasnęłam w końcu około 8:30 i teraz wstałam. Jakoś ten brak weny jest zaraźliwy ![]() ![]() i nic a nic mi się nie chce, wyglądam jak troll ale nogi wydepilowałam przedwczoraj |
||
|
|
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seri czasem za bardzo nas starszą... Cytat:
|
||
|
|
|
#2135 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
, czyli że jak coś się będzie działo, to nie będzie paniki tylko telefon. Ona wtedy po opisie sytuacji da zalecenia - a to kąpiel, a to spacer, a to coś innego. Albo zaleci jechać na IP. Ogólnie jak o wszystkim opowiadała, o goleniu, lewatywie itd to jakoś tak, że on się wszystkim uspokoił. Mają razem współpracować, a ja mam ich słuchać. To mniej mi się spodobało, ale to dla mojego dobra rzekomo.Cytat:
2. A siła sugestii chce zmusić syna do wyjścia?? 3. Z opuchlizną niedobrze, z Twoim bólem też niezbyt, co? Mnie też wszystko boli, taki czas, dlatego staram się ruszać. Do tego dzisiaj ciśnienie 140/100 Archi a Wasz remont się kończy?? ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Też tak macie, że jak czytacie opisy porodów na lipcówkach to ryczycie? ja nie mogę się powstrzymać. To chyba naprawdę hormony.
|
|
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2137 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.......
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
mam jakiś senny dzień dzisiaj, u mnie to samo co u Was, w nocy śpię tak sobie, odwiedzam często kibelek
jak się przekręcam z boku na bok to sapię mam jakieś skurcze i rozciąganie, ale nie jest to nic spektakularnego za to dalej mam zgagę i już żaden rennie i mleko nie pomaga, wczoraj miałam np po wodzie to sobie ponarzekałam , aha i mam ogromny brzuch 109cm![]() czytałam o Twoich przebojach i zrobiąłś mi kiedyś smaka na rogaliki z marmoladą |
|
|
|
#2140 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wlasnie rozmawialam z mama i przyjezdza do nas 17 wrzesnia.....najlepsze jest to ze mama TZ-a przyjezdza 18-tego.....niezle bedzie
.....w koncu bedzie mial mi kto gotowac
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dopiero będziemy wybierać- może którąś z tej szkoły rodzenia? Jeszcze nie wiem. Ale dobrze, ze Wam od razu przypasowała. Gorzej jakby trzeba było jeszcze teraz "przebierać" w położnych, a problemów masz wystarczająco Mam nadzieję,że cisn. się unormuje po jakimś odpoczynku ![]() Nasz remont... jak to remont... końca nie widać. Już miały byc szlifowane ściany pod malowanie, ale coś tam się jeszcze chłopakom nie podoba i znów coś tam szpachlują Czyli znów czekanie aż to wyschnie i dopiero szlifowanie...Jakoś pod koniec przyszłego tyg, albo na początku jeszcze następnego ma przyjść koleś do podłóg- do tego czasu wszystko musi być zrobione (tak pod malowanie by więcej nie pylić, nie brudzić, nie kapać na świeże podłogi). Podłogi ma robić jakieś 2-4 dni, a potem akcja malowane chaty. Czyli wychodzi, że przeprowadzka gdzieś w okolicach końcówki sierpnia- a człowiek nie dawno łudził się na połowę
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj tż przełącza kanał i zanim pojawi się obraz to pasku na dole ekranu pojawia sie godzina nazwa kanału i tytuł programu a po sekundzie dopiero obraz, wiec nagle pojawia się tytuł "ciąża z zaskoczenia" ja na to: ZOSTAW !!
obraz: spocona twarz kobiety, grymas na twarzy okrutny i krzyk- moja reakcja: "NIEEE PRZEŁĄCZ !!!!" i więcej nie widziałam bo szybko przełączył ![]() ale wiecie co - wyśmiał mnie trochę
|
|
|
|
#2143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie brzuchem...ja jak wrzucilam fotke na fb to tez wszyscy pisali ze chyba to blizniaki...W dowodzie przesylam fotke
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na naszym wątku to na pewno będę wyła jak bóbr ![]() ja też bo to miała być reklama tylko dla mnie no ale Calzedonia nie wyszła będzie Piotruś
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój brzuchol ma tez sporo- 102- a ja mała jestem, także wiecie- łatwiej mnie teraz przeskoczyć niż obejść A co to będzie za 1,5 m-ca
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to taki mały że wszyscy się dziwią że to już 9 m-c prawie...
|
|
|
|
|
#2148 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2149 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja w sobotę SAMA wydepilowałam kremem wiadomy rejon bez mijanek, bo potem mąż sprawdził![]() Cytat:
Cytat:
![]() [ Cytat:
Cytat:
no to jak się wezma za Ciebie ja swoim grafik ułożyłam - mąż , teściowa, szwagierka, siostrunia. na co mi wszyscy na raz
|
|
#2150 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a co do drętwienia rąk...to ja też mam coś podobnego, a do tego tak mi puchną palce u rąk, że jak wstaję rano to nie mogę ich zgiąć ![]() Cytat:
ale taka (zdjęcie poniżej)Cytat:
za wizytę i za skończenie 36tc Tylko nie szalej za bardzo...no chyba, że chcesz wyprzedzić peleton ![]() Cytat:
2 TYGODNIE MAX!!! Jak ten czas szybko zleciał ![]() Cytat:
Wszystkie ubranka leż w pudłach, bo na razie nie mam gdzie ich układać W ten lub w następny weekend jedziemy do sklepu aby zamówić łóżeczko i komodę, podobno termin oczekiwania to 3 tyg Coś mi się wydaje, że za pranko wezmę się dopiero za 3 tyg Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do depilacji nóg...to już lepiej ![]() Oj trzeba się zabrać za siebie bo powoli zacznę wyglądać jak zarośnięta małpka ![]() No to teraz się pochwalę wczoraj byłam na USG Mój maluszek waży 1950g lekarz powiedział, że mały , to to nie będzie Do tego wszystkie wyniki wskazywały, że ciąża jest starsza o prawie 2.5tygodnie czyli wg. USG tp wypada mi na 01.10.2011 Poza tym, wszystko jest w normie i u Błażejka również główka jest większa niż brzuszek...aaaa i przed USG miałam schizy, że mam mało wód płodowych, bo bardzo wyraźnie czuję twarde części małego Jego wypychaną nóżkę, rączkę czy główkę ale okazało się, że wszystko jest w porządku ![]() Co robicie na obiad...bo ja postanowiłam zrobić canolli nadziewane mięskiem mielonym w sosie boloneze z groszkiem zapiekane z serem mozarella w piekarniku
|
||||||||
|
|
|
#2151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() - jeśli chodzi o obiad ![]() ja chyba zrobię telefon po pizzę
Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-08-12 o 13:10 |
|
|
|
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
No pilka ze mnie....
....a jakie mam trudnnosci zeby sie odwrocic z boku na bok.....anciaahk ...mnie dretwieja dlonie...co mnie bardzo dziwi.... bo przeciez na nich nie stoje![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Obiad...???? Ja dzisiaj ugotuje pierogi, ktore szwagier mi przywiozl.....
|
|
|
|
#2154 |
|
KWC
|
MoniaZ82 - brzuch naprawdę duży. Który to tydzień?
Dałam się (przepraszam za wyrazenie, ale tak własnie jest) wydymać z prenumeratą Mamo to ja. Zamówiłam ją w czerwcu z pierwszym egzemplarzem od września. Wtedy cena regularna wynosiła 3,99zł, a roczna prenumerata 21zł. Od lipca każdy numer kosztuje 0,99gr i kupując 12 numerów wydałabym niecałe 12zł |
|
|
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no brzusia tez masz ładnego a mój brzuch mnie już męczy i chciałabym żeby coś zaczęło się dziać aha póki co z paznokciami u stóp, ich malowaniem oraz depilacją tu i tam daję sobie radę sama
|
|
|
|
|
#2157 |
|
kosmitka
|
Archi nie wiem, czy przypasowała, aż tak zachwycona nie jestem jak mąż. Ważne, by była kompetentna. Może po 2 spotkaniu będę bardziej ogarnięta. Nie będę z każdą teraz się spotykać, bo one się wszystkie znają, jedna drugiej daje numer. Z początku mieliśmy mieć inną, nawet po głosie wydała się przyjemniejsza, ale ma ok 1,5 mca urlopu w newralgicznym momencie.
Ta będzie twarda sztuka .Bruma gratuluję udanej wizyty!!! Ale za opis obiadu, to bym Cię ![]() ![]() ....
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mmadziaa ja nawet juz nie mierze....nie chce sie stresowac ....podalas swietny pomysl na obiad...pizza.... Tez zamowie
|
|
|
|
|
#2159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2160 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki
u nas dzisiaj tak gorąco, że szok drugie pranie już schnie, pierwsze zdążyło już wyschnąć byłam na targu i u kumpeli na plotkach, teraz chwilę odpoczywam i biorę się za pakowanie kuchni w niedzielę przeprowadzka Na pewno Asia skoro zbuntowanego anioła ogląda![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale przeważnie tak jest, że mały remoncik a więcej z nim problemu niż z dużym, trzymam za szybki koniecCytat:
![]() Cytat:
za sprzedaż, wiadomo człowiek przywiązuje się do pewnych rzeczy ale pomyśl jaki ładny pokoik i łóżeczko będziesz mieć za to![]() ![]() Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze,a tak jak piszą dziewczyny te różnicy często wychodzą więc nie ma się czym przejmować i na pewno mała się zdrowa urodzi, a co do ułożenia to ma jeszcze dużo czasu więc na pewno się jeszcze obróciCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też bym musiała pomalować
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

tylko mówi zawsze wszystko dobrze zamknieta i twarda

, czyli że jak coś się będzie działo, to nie będzie paniki tylko telefon. Ona wtedy po opisie sytuacji da zalecenia - a to kąpiel, a to spacer, a to coś innego. Albo zaleci jechać na IP.
Zobaczymy

mam jakieś skurcze i rozciąganie, ale nie jest to nic spektakularnego
to sobie ponarzekałam
Czyli znów czekanie aż to wyschnie i dopiero szlifowanie...

bo powoli zacznę wyglądać jak zarośnięta małpka 
klask i:
bo przeciez na nich nie stoje

za szybki koniec