|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Eloe zdjęcia obiecuję wstawić jutro, po kolejnym myciu
![]() Mam taki plan powtórzyć olejowanie, później zmyć szamponem z Joanny Naturii, maska ze Stapiza. Później w zależności od rezultatów ręcznikowania ![]() Może któraś z was powie mi, czy w tej odzywce b/s jest coś wartościowego? Ja widzę silikon zaraz po wodzie, a to niefajnie... i jakiś alkohol... ale ja sie nie znam (wgle jak można wciskać konsumentom kit, ze to takie ach i och a tu ekstrakty z makadamii obiecany pod koniec składu?!) Aqua, dimethicone, cetaryl alcohol, methyl gluceth-10, phenoxyethanol, ployqaternium-37, parfum, methylparaben, propyle glycol dicaprylate/dicaprate, linoeamidopropyl pg-dimonium chloride phosphate, propylene glycol, propylparaben, ppg-1 trideceth-6, macadamia ternifolia oil, aloe barbadensis extract, tocopheryl acetate, butylphenyl methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, alpha-isomethyl ionone A mgiełka była chyba analizowanana, w każdym razie dała mi ją fryzjerka, która podcinała mi końcówki (sporo kudełków mi wypada, ale zawsze miałam tak co jakis czas). Ponoć dobra na wypadające i zniszczone włosy. Zerknęłam w skład i się jej pytam czy denat co wysoko w składzie jest nie wysuszy, ale powiedziała, ze odparowuje i nie powinien wysuszać. |
|
|
|
#39362 |
|
Konto usunięte
|
Dostałam Joaśkę b/s
Była w hali marymonckiej. Jest tam też hergon d/s i b/s za całe 3.10 Kupiłam tą żółtą z miodem i cytryną. I była i czerwona i niebieska. I żel niebieski kupiłam Artiste za 2.99 W promocji zaś w rossie isana z babassu i żele isana. |
|
|
|
#39363 |
|
Zakorzenienie
|
przypadkiem trafiłam na ten wątek i nie powiem- zaciekawił mnie
![]() jestem posiadaczką włosów kręconych (oczywiście ), do szyi (góra trochę krótsza)Moje codzienne zabiegi do tylko szampon- Rehab z Lusha oraz odżywka American Cream (również Lush) Poradźcie mi, jeżeli oczywiście mogę prosić, od czego mam zacząć żeby mieć takie piękne włosy jak Wy?
|
#39364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jezu ile stron
i jak ja to nadrobię Cytat:
Jezu to jakbym zobaczyła u ciebie "ciekawie" to pewnie nigdy więcej nie spojrzałabym na swoje włosy... przeciez tutaj ślicznie jest, fakt może sucho trochę ale i tak tak ślicznie się kręcą Witaj nooo historia niefajna bo pewnie płaczu nad włosami było sporo... ale teraz już wiesz sporo o swoich włosach to najważniejsze. Na zdjęciu wyglądają mega fajowo a to dopiero początek pielęgnacji..No ja tez bym chciała loki loki, falo coś plus nikłe loki które prostują się jak sie ich dotknie ... Nooo Eloe nie mogę się doczekaż aż zobaczę twój nowy kolor aleee będzie miżal, że ja mam naturanle a chciałabym jakieś "fajne"p.s wczoraj malowałam włosy koleżance po trwałej... OMG częstro maluje włosy ale tutaj to była masakra.. niby czesała przed - na sucho (mimo mojego zgrzytania zębami) ale i tak strasznie mi się plątały... Cytat:
i po Isankę musze się wybrać w takim razie ![]() Poczytałam Was ale nie cytowałam za dużo U mnie mycie ostatnie średnio, ale zdjęcia mam tylko po myciu bez stylizacji i prawie nic nie widać. Spałam z żelem nieodgniecionym wczoraj i wstałam z włosami w miare niezłej jakości
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-11 o 17:10 |
||
|
|
|
#39365 |
|
Rozeznanie
|
Zastanawiałam się, czy wrzucić link, ale wiem, że linki w wielu miejscach bywają niemile widziane. Dlatego chociaż wspomniałam, a przedtem sprawdziłam: po wpisaniu w google "CG kręconowłose" jako pierwsze wyskakuje FAQ z naszego forum
i następne cztery odsyłają również do wizażu, więc mam nadzieję, że jeśli ktoś będzie zainteresowany, to znajdzie.Może następnym razem spróbuję przemycić link. Myślę,że również Ty nie omieszkasz spróbować, jeśli zdecydujesz się na opublikowanie zdjeć na ich stronie
|
|
|
|
#39366 | |
|
Zakorzenienie
|
tego nie, chodzi o ten caly raban z wlosami
![]() Cytat:
|
|
#39367 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Apropos loczków Helge - ja straciłam nadzieję, wiem już, ile da się wycisnąć z moich włosów (może kieeeedyś ciąża coś zmeni). Póki co jeśli chcę loczki to muszę sobie poderwać zakręconego faceta
![]() A takie włoski jak Helge czy Nusia miał jeden z moich młodzieńczych miłości Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja mówi, żeby nie zajmowała się pierdołamiWitaj i daj zdjęcia ![]() Tak jak pisała Eloe - FAQ, Pigułka i do roboty! ![]() Cytat:
Nic nie ma szczególnie ciekawego ale nie jest też tragiczna. Na początek sugeruję odstawić na tył szafki, przyda się jako w-wa ochronna na basen, wycieczkę (nałożona na porządnie odżywione włosy!!) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ponoć farby łapią nakładane na olej / zmieszane z odżywką Cytat:
![]() Kusicie tą czerwienią, kusicie złe okrutne!! Isana babassu jako 1O. Pomyślim, co dalej
|
||||||||
|
|
|
#39368 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będę pamiętaćCo do odzywki, to może jakąś bs do kompletu do tego żelu ale to nic pewnego![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#39369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego czasu będziemy miały trochę czasu się zgadać najwyżej ![]() Ja studiowałam wcześniej w Nysie, więc blisko
|
|
#39370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie właśnie ciąża mocniej pofalowała wlosy A żeby mieć małego aniołka z pięknymi spiralkami rozważałam zwiazek z Afroamerykaninem ![]() [/QUOTE] [/QUOTE] Jako aniołek też jestem zdecydowanie wyższa, no i bez puszaka(wyobrażam sobie jak potrząsam takimi spiralami,a one się bujają [/QUOTE] Widziane mile, gorzej że wizaż czasem blokuje. Wrzuć ze spacjami zamiast kropek czy coś ![]() Kusicie tą czerwienią, kusicie złe okrutne!! [/QUOTE] Tu chodziło raczej o odwrotną reklamę, mianowicie chciałam zareklamować nasze forum wizażowe na stronie farb khadi, ale nie wiedziałam, czy mi linka nie odrzucą. Nastepnym razem chyba po prostu spytam, Pani wydawała się miła. A czerwień i odcienie rudosci na włosach zawsze bardzo mi się podobały, z tym ze na moich ciemnych marchewka możliwa dopiero po odbarwieniu, a tego nie zamierzam robić. PS. Ciekawa jestem co wyjdzie Eloe. Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-08-11 o 18:44 |
|
|
|
|
#39371 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Co prawda znamy się tylko wirtualnie, ale wierzę bez zastrzeżeń ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zauważyłam, ale zaraz okropna? Nie ![]() Cytat:
![]() Na początek zacznij od przeczytanie podwieszonych wątków. Tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi i pewnie mnóstwo pytań ![]() Także czytaj i wracaj z pytaniami Cytat:
A wracając do mojej siostry, Ona zawsze miała dziesiątki szamponów, odżywek, żeli pod prysznic, pachnących mydełek, kremów, lakierów i wiele, wiele innych . Także doskonale się rozumiemy. (Mamusia za to ma dziesiątki proszków, płynów do prania, płukania itd., Tatuś po kilka płynów po goleniu i wiele by jeszcze wymieniać, Brat nie odziedziczył po rodzinie zbieractwa )Dzwoniłam dziś z zapytaniem czy kupi ze mną do spółki Mastersa. I pierwsze o co zapytała to o skład Czym różni się od innych odżywek o wiele tańszych i czy na pewno warto . Wyszkoliłam siostrę![]() |
|||||
|
|
|
#39372 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie turban z koszulki = ładne loki, ale tylko pod warunkiem, ze zostanie na głowie do rana. Ostatnio obudziłam się rano, a koszulka leżała na biurku , wieczorem jeszcze była na mojej głowie...Cytat:
Mam nadzieję, że wypali sprawa ze zbiorowym zamówieniem.!!Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że ostatnio dużo z was mówiło o obcięciu włosów. U mnie krótsze włosy dawały lepszy skręt, włos był lżejszy i kręciły się bardziej od nasady( nie były tak klapnięte, obciążone). Właśnie wybieram się na podcięcie, ale na razie jestem unieruchomiona w domu z nogą w szynie po kolano...
|
|
|
#39373 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Na tym wątku udzielam się po raz pierwszy Kręcone włosy mam od dziecka. Jak zaczęłam chodzić do gimnazjum zaczęło się prostowanie czego skutkiem było TO. W sumie włosy prostowałam ładnych parę lat. Przez prostownice zniszczyłam ten skręt jaki miałam w młodości. Całkowicie rzuciłam prostownice jakies 13-14 miesięcy temu. Moja pielęgnacja zaczęła się od olejków 8- miesięcy temu(do grudnia chodziłam taka rozczochrana). Pierwszy miesiąc regeneracji (grudzień) była tylko maseczka z żółtek i olejku rycynowego(przez 2 miesiące). Nakładałam regularnie 2 razy w tygodniu nawet na 24 h. Z czasem doszły inne olejki. Dopiero niedawno gdzieś kilka miesiące temu wzięłam się za lekturę „wizaż” przeczytałam dokładnie FAQ, pigułkę, listę zanalizowanych kosmetyków do włosów, zajęłam się też dokładnie analizą składu kosmetyków do włosów. Przeważnie moja pielęgnacja wygląda tak:Myję włosy 1-2 razy na kilka sposobów: - odzywką, szamponem, Metodą OMO Stylizacja: - Na ociekające wodą włosy nakładam odżywkę d / s - daję odżywkę b/s - stylizuję żelem lnianym Maski: nakładam raz w tygodniu Oleje:nakładam przed,każdym myciem Moje włosy: Ogólnie są w dobrym stanie, końcówek nigdy nie miałam rozdwojonych (nawet gdy prostowałam tylko się wysuszyły i straciły skręt). nie lubią:plunkingu- pare razy go robiłam ale zawsze po nim miałam siano u góry głowy, zbyt treściwych odżywek po nich bardzo szybko mam przyklap nawet jak użyję małej ilości, Aktuatlnie wyglądają TAK zdjęcie zrobione 7 sierpnai 2011 Powiedzcie mi jak bardziej uwydatnić skręt? po myciu nakładam odżywki ds. i b/s i dość sporo żelu i nie są tak ładnie podkreślone, uwydatnione. Czy to zależy właśnie od tego, że mam niską porowatość? Co w takim razie powinnam robić? Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-08-11 o 19:43 |
|
|
|
#39374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po pierwsze pielęgnacją. Wymień kosmetyki, jakich używasz. Węszę brak protein hydrolizowanych. Po drugie stylizacja jako taka: ugniatanie, harmonijkowanie, podpinanie |
|
|
|
|
#39375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam takie kosmetyki: - Szampon Mypa aloesowy - szampon Eva z czarną rzepą - Balsam Potters z aloesem - Joanna len z rumiankiem - garnier avokado - maska gloria olejki: kokosowy,Heenara,rycynowy ,Amla KWC żel lniany Protein hydrolizowanych jeszcze nie używałam.Które polecasz? Keratyna? Panthenol? Jeszcze jedno zdjęcie (mój kolor włosów taki jak na fotce z 16 lutego |
|
|
|
|
#39376 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Pamiętam, ze Navie służyło olejowanie. Cytat:
świetnie. Więc czekam ![]() Cytat:
Cytat:
Ujmę to tak - we Wro w Naturze w Feriogaju wszystkie żele Artiste za tę samą cenę, ale z fioletowym wieczkiem już 2 zł droższy! I niby tez w promocji... mnie nie idzie o te 5 zł, bo to śmieszna cena z fajny żel, ale ktoś tam czyta wizaż? Ja się pytam... bo mnie się panie z Natury od dziwne rzeczy każdorazowo pytają... Mam jakiś neon na czole? Cytat:
![]() Nie znam tych kosmetyków. Podlinkujesz składy? Cytat:
A skoro chcesz zmienić, to czemu nie spróbujesz henny? Ja byłam zadowolona z pierwszego razu. Minęło chyba już pół roku, więc chyba nie powinnam się obawiac o skręt... Cytat:
Cytat:
Niechaj wiedza się rozszerza i otaczają nas piękne loki! Cytat:
![]() Najwyżej nie dadzą mi darmowej henny Uff... to mnie pocieszyłaś Juz się bałam ![]() Cytat:
|
|
#39377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#39378 | |||||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś na pewno nie omieszkam nie zrobić Ale odkąd zmieniłam pielęgnację, to przestałam sie bawić i z papilotami i z innymi wałkami czy suszarkolokówkami. Wystarcza to, co mam, choć nie afro i nie rude ![]() Chyba jestem zadowolona z włosów... Dziwne Cytat:
doskonała robota ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przy takim skręcie prostowanie cokolwiek Ci dawało? Cytat:
efekt wspaniały! Cytat:
Fakt, protein potrzeba zawsze, a juz szczególnie latem - tu Ajrisz ma rację Ale moze coś źle rozumiem - może kiedy nakładasz to wszystko, to nie jest uwydatniony skręt, a kiedy mniej nakładasz, to lepiej się kręcą? O to chodzi? Coś mi się miesza. Chyba powinnam pójśc spać. Tak. Stanowczo. Wypinam spinki i kłade się do łózka. Dobranoc
|
|
#39379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam lubie czarny humor, mozesz walnac, a jak Ci sie podoba to zalaczam ta fotke, niestety Skuter wpakowal sie do piekarnika jak wyjmowalam foremki a polki nadal byly w srodku, fotka wiec nie jest tak efektowana jak Cycowa Cytat:
|
|
#39380 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny na pewno doradzą co i jak. Booooże jakie loki, nie no ja w życiu takich nie będę mieć i będę się teraz użalać na moimi falo-lokami ![]() trochę tu poczytasz i już w ogóle będzie cuuudo. Cytat:
heheh (taka teoria spiskowa )Cytat:
![]() nooo ale szkoda mi trochę beztroski związanej z naturalnym kolorem - siwych nie mam jeszcze, więc na razie lepiej nie ![]() Zażelowałam się znów na noc, ale jutro już mam dzien "po" - "po" myciu (znaczy myłam wczoraj ) więc cudów nie bedzie a jak nadadzą się do pokazania ludziom to już bedzie super.aktogimka a ja u siebie za 2,99 - chyba, że na półce było inaczej a w kasie inaczej ale chyba nie. I już dwa razy kupowałam za tą cenę. A z kolei różowy był droższy chyba. I w ogóle to kupię sobie chyba ten duży następnym razem z dozownikiem. Rybiorku zdjęcia z piekarnika są mega
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-11 o 22:23 |
|||||
|
|
|
#39381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej przyswajalne są keratyna, niedługo potem jedwab. Proteiny mleka czy pszenicy są za duże i oblepiają włos a nie wnikają, nie że to źle tylko efekt inny. Skąd wiesz że masz niską porowatość? Po czym poznajesz? Pantenol = vit B5 jest raczej humektantem Cytat:
![]() Mięso wie gdzie jego miejsce sesese ;] Aaaa podszedł mi żel lniany!! Próbuję zrobić focię ale są nie takie, nie pokazują tego co widzę (lub chcę widzieć) w lustrze.Eloe - zauszne nie ucierpiały Rozluźniły się ale są w dobrej kondycji, też się trochę bałam o ich stan po wcześniejszych zabiegach. Za to grzywka nie drgnęła ani o milimetr, dalej jest McDonald :PCodziennik KLIK Przekleję zdjęcie: Pomóżcie mi z grzywką, jak to podpiąć żeby się takie czoło wielkie nie robiło? Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-11 o 22:32 |
||
|
|
|
#39382 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
.Milena, piękne loki
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-08-11 o 22:32 |
|
|
|
|
#39383 | |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek, ale cudaczne zdjęcia.
Czadowe masz koty! Pochwalę się, że u mnie też kociarnia w domu - rudy kocuras i dwie kolorowe kotki (trikolor, szylkret? nie wiem, jak je nazwać - jeden wet mówi, że szylkret, drugi, że ciemny trikolor Cytat:
Tak przy okazji - bardzo podoba mi się zapach tego żelu.
|
|
#39384 |
|
Rozeznanie
|
Nie wpisuję się dziś do codziennika, bo w sumie nic nie zmieniłam, a nie zdążyłam pstryknąć zdjęć rano, potem zmokłam trochę i siano sianowate. O ile prawa strona jako tako(zdj.1), tak lewa i tył masakra(zdj. 2).
Ajrisz, będę miała wkrótce podobny problem z grzywka jak Ty. Dopóki miałam prostowane, to i prosta grzywka ścięta na okrągło pasowała. Ale odkad jestem (dzięki Wam) bardziej kręcona, coś muszę z nią zrobić(jeśli nie zapuszczę, musiałabym prostować, a tego wolałabym uniknąć). Też mam wysokie czoło i dotąd grzywka mi je ładnie przykrywala. Ułożyłam ją dziś na bok, prócz tego, że układa się fatalnie, odsłania wszystko -wielkie czoło, zmarszczki typu "zdziwienie" czy pryszczyki (zdj.3). No i nie wiem, co dalej, jak to podpinać, czy w ogóle zapuszczać, czy może jednak prostować.Żel gorvity aloesowy i ten z panthenolem (na ukąszenia rewelka, sprawdziłam na sobie i dzieciakach!) na włosach zadziałały u mnie gorzej niż lniany. Przewaga lnianego polega na tym, że można go ładować prawie bez ograniczeń, a włosy nadal miękkie i gładkie w dotyku. Te z gorvity pozostawiają "coś" na włosach -takie sucho-klejące, trudno mi to nazwać (może w mniejszej ilosci nie jest to tak odczuwalne, ale chciałam ujarzmić tego puszaka po deszczu, wiec paćkałam trochę). Nową porcje lnianego już ugotowalam ![]() Na zdjeciach widzę też dokładnie, co m.in. robi mi takiego puszaka. To te krótsze włoski (urwane pewnie przez szczotkowanie w miejscu zniszczeń dokonanych prostownicą i chemią) sterczą sobie na wszystkie strony. Jest jakiś sposób,żeby przyległy do pozostałych, czy tylko cięcie na krótko i czekanie, aż odrosną zdrowe, w miarę jednakowej długości? |
|
|
|
#39385 | ||
|
Raczkowanie
|
OK
![]() .Cytat:
.Cytat:
.Czy chęć obcięcia włosów jest zaraźliwa? Bo od dwóch dni chodzę i rozważam taką możliwość ![]() Rybiorku, piękne koty ![]() Jutro myję moje "nędzne fale" . Ciekawe co wyjdzie, bo mam Pottersa aloesowego i Biovaxa w planie do przetestowania. Zdecydowanie koniec z zakupami w tym miesiącu![]() . Przynajmniej włosowymi .
Edytowane przez martusia1234 Czas edycji: 2011-08-12 o 00:02 |
||
|
|
|
#39386 | |
|
Zakorzenienie
|
zapach spoko ale mi konsystencja się podoba
takie masłowo fajne coś bo żel lniany to taki zimny pachnący centralą nasienną ślimak ![]() Agrafko no fale chyba już tak mają, ze nie ogadniejsz co z nich wyjdzie... ja aż się boję mojego tyłu jutro :/ Cytat:
no i znowu 3 w nocy mnie zastała ehhhh kolorowych
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-12 o 02:50 |
|
|
|
|
#39387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta szczotka co Basia zamówiła przyszła mi na myśl, ale nie wierzę, żeby miała coś pomóc kiedy włosy ROSNĄ w jakimś kierunku ;] Cytat:
![]() Piątek Piątek
|
||
|
|
|
#39388 | ||||||||||||
|
|
Cytat:
![]() Skuter rzeczywiście ma zadatki na nurka Cytat:
Cytat:
Co prawda u siebie siwych nie widzę, ale podoba mnie się pogrubienie,jakie dala mi henna. A skoro przy tym można mieć rudości, to czemu nie Poszłam wczoraj do mojej ulubionej drogerii, gdzie mają niemal wszystko z Ziai. Ubogo jest trochę z produktami tej firmy do włosów (ogólnie z wyborem kosmetyków włosowych jest tam nietęgo, bo każdy podobny do siebie) Pani sprzedawczyni, a może nawet właścicielka ma loki - trochę za krótkie, by rozwinąć całe swoje piękno - zadbane i duuużo. Wspaniała objętość, więc pewnie dlatego tak krótko ścięte. Pani mnie zawsze obdaruje próbkami z Ziai - tym razem dostałam szampon i maskę intensywne wygładzanie. Jeśli zdążę, wstawię do analizowego. Już teraz powiem, że silikon rządzi, ale producent pisze "kondycjonery" - kto wie, o co chodzi, poradzi sobie z odczytem. Sprytne, prawda? Gdyby któraś z Wrocławia i okolic szukała jakiegoś kremu/balsamu/serii trudno dostępnej gdzie indziej, to tam własnie ją dostanie. Osobiście polecam peeling do ciała z serii Sopot Spa. Ten zapach i efekt ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Ale mój TŻ twierdzi, ze się długo gotuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trudna długość, by coś kombinować innego... Opaska jeszcze bardziej odsłoni czoło. Cytat:
To może tylko radować Przyznam się, że nie sprawdzałam tego nigdy, ale potrafi taka wiadomość o obecności niesamowicie ucieszyć.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Można to uznać za nieskromność, ale są doświadczenia, które dają siłę ![]() Skoro przeszłaś przez coś podobnego i zaczynasz prace w tym kraju, to - uwierz mi - też będzie kaszka z mlekiem. Masz wokół siebie ludzi, których znasz, męża, rodzinę, znajomych. A za granicą nie dość, że nie wiesz, co się do Ciebie mówi i czego oczekuje, to jeszcze nie ma się często z kim tym podzielić. I na dodatek lepiej się nie dzielić, by sobie nie zaszkodzić. Nie, mogłaby mnie przerazić praca deratyzatora Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-08-12 o 09:14 |
||||||||||||
|
|
|
#39389 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Jak zawsze w takich sytuacjach trudne są początki- nowe otoczenie, ludzie, obowiązki i generalnie praca, która nagle przestaje być jednym z przedmiotów na studiach. Tylko tyle. DziękujęCytat:
|
||
|
|
|
#39390 | ||
|
Zakorzenienie
|
wymiata kazdego
Cytat:
Cytat:
![]() No to oficjalnie juz jego imie: Skuter Nurek Donosze ze olejek Busy Izzy jest naprawde boski, to uczucie mega odzywienia to chyba za sprawa tego ze olejek sie nie zmywa do konca (myje odzywka CJ Daily Fix) ale choc czuc w dotyku ze wlosy sa grubsze, jakby otoczone oslonka to w wygladzie nic tego nie zdradza (olej rycynowy w skladzie chyba jest sprawca), jesli mam znalezc minus to tylko taki ze wlosy sa jakby ton ciemniejsze ale tak dzialaja oleje, w ogolnym rozrachunku nie przeszkadza mi to. Co ciekawe nakladam olejek tylko na skalp a mimo to dziala na cale wlosy Jakby nie bylo olejek polecam, dla osob ktore nie maja mozliwosci kupienia polecam sprobowac zrobic taka mieszanke, naprawde dziala (jedyny problem z ekstraktami ze skrzypu i pokrzywy, nie wiem gdzie je mozna dostac)
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

), do szyi (góra trochę krótsza)
i jak ja to nadrobię 

Jezu to jakbym zobaczyła u ciebie "ciekawie" to pewnie nigdy więcej nie spojrzałabym na swoje włosy... przeciez tutaj ślicznie jest, fakt może sucho trochę ale i tak tak ślicznie się kręcą 

To może tylko radować