|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
ale ślicznioch
![]() ![]() ![]() musze mojemu Radkowi pokazac imiennika jak z pacy wroci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ![]() z ciekawostek to Wam napiszę,że mam drugi antybiotyk,który też nie działa ![]() ![]() ![]() ![]() wrzucam szybko zdjęcia Nikosia do klubu.Wszystkie dzieciaczki w klubie śliczne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- KOLINA ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zauważyłam, że od wczoraj Radziowi łuszczy się skórka na brzuszku ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-12 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tylko ja biedny zuczek zostalam z wyspiarek ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2011-08-12 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno bolała jak cholera, co? ![]()
![]() |
#3518 |
BAN stały
|
Dawidek Kolinki jest już na świecie!!!
3350 i 53 cm. Zdjęcie przesle Brunetce bo nie mam kabla. |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Zakorzenienie
|
Youyou to ja nie mam źle kurcze.
Jak idzie spać o 21 to wstaję po 24 tak śpi 3-3,5h. Nie umiem jeszcze wykminić jak się zachowuje po 3ciej bo zazwyczaj ją biorę do siebie aby zjadła i zasypiam ![]() Ja to krwawić chyba będę pół wieku ![]() Blonydnka gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
synek Koliny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wicie co, niewiem nadal czy to czop, czy nie- wczoraj już go nie było, ale rano znowu było takie brązowawe plamienie i po południu też, więc niewiem-w nocy bolał mnie brzuch jak na okres, ale przeszło. Nie zmieniałam jednak wizyty w szpitalu i jutro jadę na ok.11.30 z torbą na ktg, a co będzie, to się okarze-chciałbym już urodzic ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Rozeznanie
|
Witajcie. Jestem mamą wrzesniową i postanowiłam odwazyc się i zapytac doświadczonych mamusiek w jakie ciuszki ubierany jest noworodek i co konkretnie trzeba wziac do szpitala. Jeśli nie chcecie zasmiecac forum proszę o odpowiedz na priva... Z góry dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka zgadzam się z Brunetką- to co Cię czeka potem w domu- pikuś w porównaniu z porodem. Poród-kilka godzin i po bólu.
No, chyba że Julka będzie bezproblemowym dzieckiem i grzecznym. Lili mojej też schodziła skóra z brzucha i stóp. Oliwka pomogła w 2 dni. Kolina GRATULUJĘ ![]() zanetaa dla mnie najgorsza pora do wstawania to 4 rano. Tak śpię, że nie słyszę płaczu Sary, czasami tz mnie budzi. A ja oczy na zapałki, nie mogę otworzyć jak ją karmię, i marzę oby jak najszybciej zasnąć znowu. A jak budzi się pierwszy raz w nocy to spoko, zaspana jeszcze nie jestem. Teraz boję się każdej kolejnej nocy i problemów z kopą. Natka u mnie pokarmu jak na lekarstwo, ale nadal dietuję, dobrze mi to zrobi może schudnę,bo mam silną wolę i wiem że muszę dla małej, a tak sama dla siebie to bym nie dała rady. A co jem: rosół, kanapki z wędliną, serdelki na gorąco, kurczak gotowany, biszkopty, herbatniki, zupa z buraków się trafiła, pulpety z sosem pomidorowym, makaron, kanapki z dżemem. Nabiał odstawiłam aby obserwować wysypkę Piję tylko mineralną. Loda wodnego 2 razy jadłam. Wyszłam na spacer. I tak: po pół godz ryk. Powrót do domu, nakarmiłam, jak trzymałam do odbicia to ulała mi po bluzce, na podłogę. Przy zmianie pampka ulała na leżąco sobie do ucha, włosy i ubranko. Przebrałam. Znowu wyjście na dwór. Za 15 min płacze. Wróciłyśmy do domu. Nie wiem co Sarce nie pasiło na dworze, zawsze tak ładnie śpi w wózku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po tygodniu już było dobrze. Cytat:
2. Krwawiłam 2 tygodnie, potem już tylko jasno brązowy śluz, także wkładka wystarczyła. ja myślę, że takie dwa tygodnie intensywniejszego krwawienia jest ok, potem już powinno być coraz mniej. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mimo, że było pewnie bardzo ciężko piszesz to z taka lekkością, uwielbiam czytać wasze opisy porodu, każdy jest inny - wyjątkowy ![]() Dominik dzisiaj rano znowu był niespokojny, Tak jak sie o 6 wybudził to do godz 15 nie miał ani jednej drzemki 3godz. Budził się co godzinkę i chciał jeść, zjadał 30 i dalej zasypiał i tak w kółko. Ja wtedy nic nie mogę w domu zrobić, ani sie przespać, bo ciągle muszę latać robić mleko. Tak już jest od 3 dni,ze do południa jest taki marudny, a jak tatuś wraca z pracy o 15 to dziecka nie ma. Spi 3 godziny, potem jak się wybudzi to też jest grzeczny jak aniołek. smiałam się że dominik ma z tatusiem jakieś układy ![]()
![]() |
#3528 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Brzesko
![]() Cytat:
![]() ![]() dziękuję ![]() ![]() dla obu ![]() ![]() ![]() Cytat:
a jak piersi nie są pełne i twarde to po prostu oznaka że się laktacja unormowała, pokarm jest w ilosci w jakiej jest potrzebny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
3 - jakieś 3 tyg, potem tydzień spokoju i kilka dni krwawienie, sama sie zastanawiam czy to okres był czy co.... ![]() śliczny ![]() Cytat:
![]() a poważnie to jedz wszystko z umiarem, i obserwuj dziecko. Ja jem wszystko to co wcześniej, z niczego nie rezygnowałam i nic się nie dzieje. ostatnie 3-dniowe dolegliwości - wg lekarza - związku z dietą nie miały, zresztą nic nowego teraz nie wprowadzałam. Mały objawów niepokojących nie ma, choć ja od porodu jem np pomidory, pizzę itp. Przedtem nie jadłam np czerwonego mięsa, tłustych potraw, więc i teraz nie jem, ale w skrócie - to co dotychczas. Unikaj takich rzeczy, po których Ty sama źle się czujesz. Cytat:
![]() Cytat:
Mój smyk już dziś chyba ok, ładnie śpi po 2,5-3 godz, stęka jeszcze mocno ale mam nadzieję ze już wszystko ok.
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu dopiero w czerwcu? ja nie planuje iść w typowej sukni ślubnej kupię jakąś wizytową ![]() dziewczyny dziekuję za gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | ||
Zakorzenienie
|
Brawo Kolineczko
![]() ![]() ![]() Kolejny maluch z wymiarami niczym model ![]() Chociaż na tym zdjęciu wygląda na mniejszego - chyba tuż po wyjęciu z brzuszka je robili ![]() Cytat:
![]() Mnie też ostatnio brzuch mocno okresowo boli, ale to już ponad tydzień trwa. Jakieś biegunki tez się ostatnio przytrafiają ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3531 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale poczekajcie na telika bo ja na samym końcu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uwiebiam takie opisy pozytywnie mnie nastawiają Cytat:
![]() ![]() gratuluje Kolinko a jakie on ma ustka Cytat:
no i biegunka niestety tez, ale brzucholek wysoko termin wg OM mam na 26, ale usg pokazało kiedys 30 i tego doktor kazał sie trzymać i nie spieszyc wiec mysle że jeszcze troche poczekam na Jasia ![]() a wogóle to zostało tylko 9 mam nierozpakowanych ![]()
![]() |
#3532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wg OM mam na 20.08, wg USG tych kilku pierwszych też - idealnie się pokrywało. A wg tego ostatniego wyszło 23.08. ALe te ostatnie to już raczej nie są miarodajne. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- A wczoraj się dowiedzieliśmy że żona kolegi urodziła ... 18 dni po terminie ![]() Ja już byłam gotowa się obrazić, że nie dali znać, bo wiedziałam, że termin jakoś w połowie lipca mieli. A tu się okazuje, że mały się "troszkę" zasiedział w brzuchu ![]() A mi by bardzo pasowało o kilka dni przenosić małego ![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-12 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Rozeznanie
|
Agni82 witamy spowrotemm , odpoczywaj ( a jednak gaz przypadl do gusty)
![]() Gratulacje dla Kolinki sliczny synus ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 |
BAN stały
|
my po dentyscie
![]() zabek okazal sie byc 5 a nie szostka, nie wiem jak mozna nie umiec dobrze policzyc do pieciu ![]() no i bylo calkiem caliem ![]() ![]() wstawiam wam karolka z dzis ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-08-12 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
*moi rodzice moga przyleciec tylko 10-18 wrzesnia, pozniej nie dostana urlopu w tym roku a my nie chcemy wszystkiego na szybko zalatwiac, * nie spieszy nam sie ![]() * musimy kase uzbierac, * 23 czerwca jest nasza 7 rocznica, zawsze sie smialismy, ze fajnie by było w ten dzien wziac slub ![]() * chce dojsc do siebie po ciazy, wszystko powoli zaplanowac. pewnie jeszcze pare powodow by sie znalazlo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy karmieniu naturalnym może być nawet zielona ![]() Ja kupiłam w Biedronce herbatę zieloną z maliną i widzę, że lepiej jej kupa wychodzi. A co jem? Przez pierwszy tydzień marchewka gotowana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=madziaranew;2872065 0] Cytat:
Daj sobie czas i z kamieni beda miekie baloniki ![]() mi się takie zrobiły nawet ;] ale masuj,masuj i okładaj. Ewentualnie przy nawale odciagaj. Nie daję jej do becika,bo mam za ciepło w domu, a on ma trochę sadełka i potówki jej wychodzą. Muszę ubierać ją tak, aby jej rączka nie wychodziła, czyli najlepszy patent kaftanik + śpioszki na ramiaczkach... w upalne dni daje jej body i tam gdzie ma obojczyk złamany rękaw muszę unieruchomić i robię to gumką do włosów... Najgorsze jest, że nie raz jak w coś ją ubiore i to za duże to ręka sama jej wychodzi i musze przebierac ![]() Teraz juz powoli wiem co moge jej zalozyc a co nie, ale przez pierwsze dni masakra. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agni83 razy czytałam Twojego posta.Mała wiecznie chciała cycka..opisałaś to w taki sposób jakby poszło ruck zuck.Genialna jestes ! I co i co ?! Dzisiaj kapanie było o 18:30, poszła niby spać o 18:50 i za chwile płacz, do cycka na 5 min , oczy jak 5 zł i spać nie chciała...dopiero przed 20stą zasnęła... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Heh, ja jestem taka połowiczną "wyspiarką" ![]() ![]() Agni jak już kiedyś napisałam jesteś moją bohaterką! Gratuluję jeszcze raz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3538 |
Zakorzenienie
|
Mąż dzisiaj wraca
![]() Patik Ja to mam tak właśnie że wstanę o tej 4 słyszę jęki itd,ale już potem jak położę ją do karmienia (karmię jeszcze na leżąco) to cały czas myślę, że mam ją odbić i muszę oczy otworzyć...ale otwieram je zazwyczaj ok 6 ![]() Może coś ja uwierało w wózku? Czemu szłaś do domu nakarmić? Weź sobie torbę z zapasem na wyprawkę i nakarm na ławce ? MAM PYTANIE ![]() 1.Jeżeli np nakarmię mała ok 25 min, odbije się jej, położę i dostanie czkawki,dobrze robię że daję jej jeszcze z tego samego cyca co dostała nie dawno ?! 2.Jak np. zje o 15stej z cyca lewego a o 16stej się przebudzi i chce znowu jeść to dać jej jeszcze z lewego czy już zacząć z prawego ?! 3.Moje cycki teraz są jak baloniki mało napuchnięte tzn. że laktacja się unormowała ?! 4.Jak wypróżni cycka lewego jaki jest mniej wiecej czas jak się napełni? Wymienię brodawkę prawa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |
Zakorzenienie
|
jaki słodki!
![]() Cytat:
![]() drugie ominę bo sama robię różnie i nie wiem czy dobrze ![]() 3- raczej tak ![]() 4 - napełnia sie dość szybko, produkcja rusza od razu, czasem i kilka minut wystarczy ![]() Znajoma mi właśnie przyniosła ciuszki do chrztu, przerabiała trochę bo były za duże, skróciła rękawki itp... Mały śpi od 19.00 w huśtawce, ale zaraz pewnie pobudka, kąpiel i spać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.