Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1316 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 18:08   #39451
aleksandra987x
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Uffff... ogarnęłam dom i włosy przy okazji
Dziś zaaplikowałam im:
-oliwa z oliwek pod folię i w ręcznik na ok 2 godziny
-szampon Joanna naturia pokrzywa i zielona herbata
-maska Stapiz
-na skórę głowy mgiełka Radical z Farmony
-pianka
-żelu trochę coby je utrwalić z lekka i ogarnąć po wyschnięciu

Harmonijkowanie, koszulkowanie, suszarka z dyfuzorem, podpięcie spinkami, suszarka znów, tam gdzie były jeszcze mokre.

Efekt był hmmm... nawet nawet, tylko to co mam postopniwane na wierzchu było kiepściej pokręcone, raczej pofalowane słabiutko. Zreanimowałam je zwilżając, dając ciut żelu i nawijając na papiloty. Po jakichś dwóch godzinach odwijałam po jednym i dosuszałam.

Przyzwyczaiłam się, ze mam dużo na głowie, wiec puch mnie nie zaskoczył. Muszę jeszcze żel odgnieść.

Obiecane zdjęcia:
1,2 po harmonijkowaniu, mokre
3,4 po koszulkowaniu, mokre
5,6 po wyschnięciu, po klamrach i reaktywacji niektórych pasm papilotami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6301455.jpg (30,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6301456.jpg (28,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6301457.jpg (23,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6301458.jpg (26,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6301459.jpg (28,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6301460.jpg (27,3 KB, 46 załadowań)
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 18:19   #39452
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Prawie, bo ja nie mam, ale to tylko dlatego, że jeszcze jej nigdzie nie widziałam, ale w sumie to nigdy się za nią jakoś bardzo nie rozglądałam nigdy
rozejrzyj się bo warto
ja dostaję w lokalnych drogeriach 4zł za butelkę, chociaż dziś widziałam, za 3,95 takie ceny to ja lubię
Stary 2011-08-12, 18:32   #39453
nusia114
Zadomowienie

anoska, a kto nie lubi? w takim razie będę musiała się rozejrzeć, ale chyba najpierw wypadałoby zużyć cały arsenał odżywek, które już mam

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

rybiorek właśnie tego się obawiałam po zimnej wodzie ale trudno, w końcu ja i tak zawsze mam puch, tylko tym razem będzie go po prostu trochę więcej

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 18:39   #39454
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Idę jutro na ślub i wesele czy w tej sytuacji warto zaryzykować i po raz pierwszy użyć do mycia odżywki czy lepiej użyć sprawdzonego zestawu z szamponem?

W ogóle to po 2 miesiącach zmienionej pielęgnacji (póki co na ścisłe CG nie przeszłam, choć wszelkie odżywki są zgodne) zauważam pierwsze zmiany. Po raz pierwszy mam na głowie kilka małych korkociągów są drobne i tylko na końcówkach, ale to i tak nowość i takie łał
Stary 2011-08-12, 18:39   #39455
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
anoska, a kto nie lubi? w takim razie będę musiała się rozejrzeć, ale chyba najpierw wypadałoby zużyć cały arsenał odżywek, które już mam
ja jestem mistrzynią w kupowaniu, a niektóre odżywki u mnie 5 lat stoją ledwie rozpoczętekosmety ki już się nie mieszczą na pralce, teraz część okupuje wannę
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 18:51   #39456
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Wiesz, że zaczynam powoli tak myśleć? Już kilka razy miałam taki przypadek, że mnie babki o analizy składów prosiły.
aaaaa widzisz więc jednak! hehehe
a ja z Ziaji nic nigdy do włosów nie widziałam chyba hmmm

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
I satynowa podszewka działa cuda
moze trzeba się jednak rezejrzać za ta satynową poszewką...

Rybiorku
twoje włosy zawsze są taaakie fajne

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
U mnie dziś w ruch poszedł dyfuzor
Jak ja go nie cierpię W ogóle chyba muszę poszukać jakichś innych technik obchodzenia się z tym ustrojstwem i suszenia, bo po nim nie mam loków tylko fale i wyglądam jakby piorun pieprznął w kopę siana
kurde mam coraz większe obawy, ze nie bede umiała się posłużyc suszrką z dyfuzorem... a moja już gdzieś tak do mnie jedzie...

Nez kurde to faktycznie może na palec coś dostaniesz zamiast kisić nogę w takim gipsie... oby. Ale najważniejsze żeby się zagoiło dobrze.
iiii jaka psiunia fajny super jest hehe

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Zakupiłam czarno - pomarańczowy żel do włosów i jest o niebo lepszy efekt niż balsamem Nivei.
No i jestem po olejowaniu wieczornym.
I dzis naprawdę jestem zadowolona
o widzisz, to super. pokażesz efekty? Może ja się zakręcę za tym zelem bo chyba promoja jest...? ktoś pisał. Kupiłam dzisiaj już isane babassu po promocyjnej cenie.
o już widzę zdjęcia faktycznie granatowo czarna Fajnie, ze ci słuzy olej

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
P.S. Zawitałam dziś do pracy na chwilę i laski mnie pytają, czy trwałą zrobiłam. A ja na to z dumą: "Nie, po prostu przestałam się naturze sprzeciwiać "
hehehe fajne uczucie nie mnie dziewczyny zapytały po drugim myciu moim CG o to samo

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Będzie coś ze mnie?
ja mam dokłądnie to samo jedna strona potrafi się w ogóle nie pokręcić po myciu. Ale potem zwilżam i zeluję i jest ok. Ale ty dałaś żel już wcześniej więc nie wiem co radzić...

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
MgiełkaM dzięki ;* Dokładnie masz rację dlatego tu się zgłosiłam tu są prawdziwe ekspertki. A twoich włosków nie widziałam dodasz zdjęcie?

A i dodam jeszcze dzisiejsze zdjęcia po myciu
powoli nabawiam się konkretnych kompleksów, jezu jakie włosy aż mnie skręca, ze ja w życiu takich nie będę miała.... zazdroszczę. Pielęgnuj bo to skarb, jak nic! A ja tam nawet odrobiny puszku nie widzę, wyglądają na super nawilżone i w bardzo dobrej kondycji.

a ja mam zdjęcia w codzienniku tu na przykład i wcześniej też parę razy jestem.

natalcia
jeśli masz przyklap tyyylko jakoś na czubku to może podpinaj? włosy wcale nie wyglądają źle...

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
zaryzykuje stwierdzenie, że prawie wszystkie
wszyscy mają, mam ija :d tylko jeszcze nie używałam

a ja widziałam w E.leclerc za 3,58 chyba ale tylko pokrzywa/zielona herbata była i cytryna/mód.

A ja dzisiaj zaryzykowałam i darowałam sobie plunking. A umyłam Hegronem, dałam Alterrę morelkę, odsączyłam wodę i dałam żel lniany ugniatając i harmonijkując...
no powiem tak: mokre są jeszcze ale to będzie chyba przyklap przylkapów... to chyba przez ten zel lniany na mokre wosy... nie służy mi to chyba.
No ale wstawię zdjecia potem..

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-12 o 19:17
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 18:52   #39457
nusia114
Zadomowienie

anoska mam to samo! teraz już staram się to opanować, nazbierałam już tyle niepotrzebnych rzeczy... Zawsze miałam tak, że zanim się coś skończyło kupowałam następne, a że koniecznie musiałam przetestować nowe, to stare odkładałam.... i tak w kółko i przez to nie powiem głośno ile mam już balsamów do ciała
Ale trzeba z tym skończyć

Pracuję nad sobą
Stary 2011-08-12, 18:53   #39458
Aoirghe
Raczkowanie

Taka refleksja:
Boooszzzzzzzzz, ale Wy macie boskie włosy!!! I co gorsza niektóre na nie narzekają Naoglądałam się i teraz jestem w rozpaczy

A w ogóle strzeliłam sobie fotę dzisiejszego efektu po Isanie, Glorii i Joannie. Faktycznie obciążone i w ogóle bez sensu, już mi się zaczynają przetłuszczać.

Ostatnia fota po BD, mleczku z BU i podpięciu wsuwkami na noc, zrobiona jakiś czas temu, nim naszła mnie ochota zajmowania się moim futrem. Słabo widać, ale faktycznie lepiej.
Mam nadzieję, że da się to trochę chociaż poprawić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9175.jpg (58,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9178.jpg (58,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9181.jpg (54,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pIMG_9161.jpg (70,3 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-08-12 o 19:18
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 19:30   #39459
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
To rozumiem, skręcić na wałkach, lokówce czy innym sprzęcie.
Ale dobrze by było gdybym choć raz wyszła od fryzjera z włosami przynajmniej podobnymi do tych, w których przyszłam.
Kwestia odżywiania i byle jakiego suszenia i stylizowania - wszystko leży jeśli chodzi o naturalne loki.

Poza tym fajnie jest mieć mamę fryzjerkę, która zrobi coś fajnego z włosami
niby mama fryzjerka a ja wiecznie jak miotła chodzę. bo od zawsze mialam obsesje włosową nie susze bo sie zniszczą nie nakręcam bo się zniszczą. itp itd. a teraz jeszcze się doweidzialam tutaj tyle to juz wogole

kupilam dzisiaj olejek rycynowy, mówię zapytam w aptece ile to czy mnie stać... 1,8 zł
jak nakłądacie na noc jakies oleje to normalnie potem głowa na poduszke czy śpicie w czyms na głowie ? dzisiaj chce zrobic ten rycynowy na całosc czy skalp też ?
Stary 2011-08-12, 19:36   #39460
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
niby mama fryzjerka a ja wiecznie jak miotła chodzę. bo od zawsze mialam obsesje włosową nie susze bo sie zniszczą nie nakręcam bo się zniszczą. itp itd. a teraz jeszcze się doweidzialam tutaj tyle to juz wogole

kupilam dzisiaj olejek rycynowy, mówię zapytam w aptece ile to czy mnie stać... 1,8 zł
jak nakłądacie na noc jakies oleje to normalnie potem głowa na poduszke czy śpicie w czyms na głowie ? dzisiaj chce zrobic ten rycynowy na całosc czy skalp też ?
Na skalp też można, tylko ja to zkaładałam na głowę reklamówkę i ręcznik i dopiero spać, bo tak to nie wiem jaką miałabym pościel rano od tego oleju

Pracuję nad sobą
Stary 2011-08-12, 20:10   #39461
milena798
Rozeznanie

AjriszMarta więc będę wszystko podgrzewać
włoski

MgiełkaM Będę pielęgnować.Nie no puszku to ja troche mam tylko jakoś moze go nie widać na tych zdjęciach. Nooo tak ale głupol ze mnie znam te włoski teraz pamiętam duża zmiana są coraz bardziej kręcone nigdy nie mów nigdy teraz już są śliczne a co będzie dalej? zaczną ci sie tak kręcić, że jeszcze się zdziwisz

Aoirghe

alexandra987x i jakię gęste

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-08-12 o 20:14
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 20:41   #39462
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Jeśli masz zamiar nałożyć olej rycynowy pierwszy raz to nie radzę na noc a przynajmniej nie na skalp, bo możesz mieć uczulenie...
Dziewczyny, moje włosy odżyły! Jeju, jak się cieszę z ich dzisiejszej kondycji i wyglądu aż zdjęcia wrzucam i koniecznie do dziennika aktualizacja z konkretnymi produktami Pierwsze foto jeszcze żel nie do końca odgnieciony, reszta już po targaniu przez TŻ
Aaa, jadę na dłuższy weekend na północ. Jutro pewnie odwiedzę morze oczywiście nie będę miała internetu, także znów będę musiała nadrabiać... przyjemności!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3286.jpg (116,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3287.jpg (140,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3288.jpg (150,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3289.jpg (165,9 KB, 50 załadowań)

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-08-12 o 20:42
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 21:06   #39463
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
natalcia jeśli masz przyklap tyyylko jakoś na czubku to może podpinaj? włosy wcale nie wyglądają źle...
niestety ja mam ściśle wytyczone granice tego co jest jeszcze naturalne, a tego co już naturalne nie jest nie mogłabym mówić ludziom, ze to moje prawdziwe loki, hodując je na spinkach takie moje małe zboczenie

tyle już robię dla tych niewdzięcznych kłaków, że na spinki jestem już i tak za leniwa do końca wakacji będę stosować CG, jesli przyniesie dobre rezultaty, będę pielęgnować dalej jeśli nie, to powrócę do pianki i odżywki do loków z Pantene

jak tylko skończę balsam b/s z Joanny to kupię tą odżywkę z lnem i rumiankiem muszę być bardziej konsekwetna i kończyć kosmetyki które kupiłam
Stary 2011-08-12, 21:59   #39464
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
niestety ja mam ściśle wytyczone granice tego co jest jeszcze naturalne, a tego co już naturalne nie jest nie mogłabym mówić ludziom, ze to moje prawdziwe loki, hodując je na spinkach takie moje małe zboczenie

tyle już robię dla tych niewdzięcznych kłaków, że na spinki jestem już i tak za leniwa do końca wakacji będę stosować CG, jesli przyniesie dobre rezultaty, będę pielęgnować dalej jeśli nie, to powrócę do pianki i odżywki do loków z Pantene

jak tylko skończę balsam b/s z Joanny to kupię tą odżywkę z lnem i rumiankiem muszę być bardziej konsekwetna i kończyć kosmetyki które kupiłam
wrzucę sobie kartkę z tym napisem do portfela żeby zawsze o tym pamiętać

Pracuję nad sobą
Stary 2011-08-12, 22:10   #39465
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
kurdę mać, co to ma być niesamowicie mnie wkurzają te kłakiumyłam dziś i na czubku głowy zrobił się jakiś przyklep i musiałam spiąć do góry a z taką fryzurą wyglądam jak mała dziewczynka

mycie Babydream, Alterra z morelą na jakieś 15 minut, harmonijkowanie, Joanna Balsam nawilżająco-regenerujący b/s, plunking (chyba przyczyna przyklepu) i odrobina Nivea FC.

Ps. nie patrzeć na datę na zdjęciach już z pół roku się zbieram żeby ją ustawić

Macie jakąś propozycję na lekką odżywkę b/s, która podkreśli skręt i nie obciąży cienkich włosów?
Kobito, co Ty chcesz od tych włosów?
Co do odżywek b/s - dzisiaj znalazłam wreszcie te Joanny Naturia (dziękuję Eloe za cynk, że będą w Feniksie ), kupiłam od razu dwie: miód i cytryna, mięta i wrzos. Nie testowałam na kudłach, ale trochę mi się ulało z butelki i dotykowo odżywka jest leciutka.
Ale w Rossie, Naturze, SuperPharmie i Tesco jej nie znajdziesz (sama tam szukałam).

DMkAnia, super, że włosy odżyły. Nawet wytargane przez TŻ ładnie się prezentują. Moje są wyprostowane po takich akcjach. Udanego wyjazdu!

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

W ciągu tygodnia (bo tydzień temu zaczęłam się wkręcać w CG) nakupiłam tyle włosowych kosmetyków, że już nie mam na nie miejsca w szufladzie z różnymi zapasami i wyprowadziłam je do kartonika.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 22:25   #39466
Ag Rafka
Rozeznanie

Aktogimka, super kolor! Tym bardziej zazdroszczę,ze naturalne.

DMkAniu, śliczne!!! Przyjemnosci na wypadzie. Też iałam jechać nad morze, ale pod namiot,więc w obecnych niesprzyjających "okolicznosciach przyrody" zrezygnowaliśmy. Za to robimy remont, wiec na włosy, zapiski i zdjęcia czasu mniej.
Zamówiłam sobie wreszcie Joaśki w przyjaznym sklepie w pobliskiej miejscowości(w porownaniu z najbliższym Rossem oddalonym o 40km, te 15 teraz to pryszcz, odbieram w przyszłym tygodniu)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 22:54   #39467
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
haha, to Cię Pani farmaceutka zaskoczyła
ja mam czepek taki kąpielowy, chociaż ostatnio po ćwiczeniach na bloku operacyjnym przygarnęłam kilka czepków, takich w sumie 'materiałowych', chociaż dokładnie nie wiem co to jest także jest o wiele wygodniej

Cytat:

kurde mam coraz większe obawy, ze nie bede umiała się posłużyc suszrką z dyfuzorem... a moja już gdzieś tak do mnie jedzie...

a ja widziałam w E.leclerc za 3,58 chyba ale tylko pokrzywa/zielona herbata była i cytryna/mód.
a to może być jeszcze niższa cena?

co do dyfuzora to się nie przejmuj wszystko dla ludzi tylko musisz znaleźć odpowiednią dla siebie metodę suszenia ja już wiem, że muszę najpierw nabrać włosy do dyfuzora, a później włączyć suszarkę, po jakimś czasie wyłączyć i przyłożyć w nowe miejsce itd itd, tak jak opisywała Eloe w wątku o dyfuzorze mi włosy się rozkudłaczają i tak rozwiewają na wszystkie możliwe strony i przez to mam gigantyczny puch następnym razem spróbuję w/w metodę i zobaczymy co będzie

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-08-12 o 22:56
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 23:01   #39468
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo tak ale głupol ze mnie znam te włoski teraz pamiętam duża zmiana są coraz bardziej kręcone nigdy nie mów nigdy teraz już są śliczne a co będzie dalej? zaczną ci sie tak kręcić, że jeszcze się zdziwisz
nooo chciałabym żeby wyglądały fajnie, ale jak się tak naooglądam waszych włosów to moje nie robią wrażenia WOW...
DMkAnia super, że już są fajne! oby dalej się fajnie układały iii miłego wypadu!

Cytat:
ale to nie są loki hodowane na spinkach ja podpinam po każdym myciu jak schną same (nie mam jeszcze suszarki z dyfuzorem) bo i tak musze siedziec i czekac aż wyschną. To są takie metalowe spinki fryzjerskie, wkładam je w kilku miejscach tak żeby podnieść włosy przy skalpie, nie nakręcam na nie włosów czy coś, tylko podnosze je przy skalpie żeby przyklapu nie było.
No ale co kto lubi, nie namawiam tylko wspominam, że takie praktyki potrafią pomóc na przyklap, wicherki i inne przypadłości włosowe

Cytat:
wrzucę sobie kartkę z tym napisem do portfela żeby zawsze o tym pamiętać
ooo ja chyba też

Zrobiłam zdjęcia po myciu i potem po ratowaniu objętości. Chyba żel lniany na włosy zaraz po umyciu to nie jest opcja dla mnie.... Zero objętości, no zero!
No i myśle, ze suszarka z dyfuzorem może przyniesć u mnie ratunek dla objętości... Tutaj już nawet zwykłe suszenie głową w dół dużo poprawiło sytuację...

Zdjęcia w codzienniku, zeby nie dublować.

Anoska hehe mi czepki kąpielowe szeleszczą w nocy nie mogę w tym spać, ostatnio obwiązałam koszulką jeszcze ale niewiele dało...
a co do dyfuzora to już czekam z utęsknieniem bo mam nadzieję, ze to będzie spore wybawienie..

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-12 o 23:07
Stary 2011-08-12, 23:13   #39469
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Zdjęcia w codzienniku, zeby nie dublować.
Jeszcze na chwilę wpadłam do Was. Dzięki dziewczyny, dla mnie jest dobrze.
OMG, Mgiełka jaki skręt! Od samej góry trochę Twoje włosy przypominają mi tu loki myszki2020 a propo, ciekawe jak się ma[ją]
Nie wiem no, nie mogę się napatrzeć może i objętość nie jest duża, ale jakie nawilżenie, błysk...ja lubię takie włosy pięknie!

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-08-12 o 23:15
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 23:19   #39470
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już ktoś pisał - na noc to lepiej nie na skalp, najpierw za dnia bo niektóre skalpy nie lubią oleju na dłużej niż 30-60minut.
U mnie wystarczył ręcznik na poduszkę, ale na noc używam olejów w minimalnych ilościach
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moje włosy odżyły! Jeju, jak się cieszę z ich dzisiejszej kondycji i wyglądu aż zdjęcia wrzucam i koniecznie do dziennika aktualizacja z konkretnymi produktami
Ale ładnie
Udanego wyjazdu

Mgiełka - ale się fajnie poskręcały

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-08-12 o 23:22
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 00:21   #39471
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jeszcze na chwilę wpadłam do Was. Dzięki dziewczyny, dla mnie jest dobrze.
OMG, Mgiełka jaki skręt! Od samej góry trochę Twoje włosy przypominają mi tu loki myszki2020 a propo, ciekawe jak się ma[ją]
Nie wiem no, nie mogę się napatrzeć może i objętość nie jest duża, ale jakie nawilżenie, błysk...ja lubię takie włosy pięknie!
ojej dzięki, ale to w większości lampa widziałam zdjęcia myszki - może faktycznie trochę podobne..
ale i tak jak oglądam tutaj takie praawdziwe loki-loki to się ślinię

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Mgiełka - ale się fajnie poskręcały
nooo w sumie z ostetecznego efektu jestem całkiem zadowolona, tylko jutro pewnie będzie gorzej...

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-08-13, 09:16   #39472
darencja79
Raczkowanie

Wszystkie macie przepiękne włosy - wiele dałabym żeby moje były podobne do Waszych! Moje włosy są lekko falowane, gdy potraktuję je jak proste, puszą się i za nic nie da się ich ułożyć w normalną fryzurę.. Gdy pada deszcz dookoła głowy mam śliczną aureolkę Gdy traktuję je jako falowane tzn staram się zachować loki, rozprostowują się..
Kilka dni temu miałam z nimi przedziwną sytuację - niech to będzie dowód na to jak kapryśne są moje włosy (a może tak po prostu reagują na różne substancje zawarte w kosmetykach..?). Otóż kupiłam maskę Kallos Latte, o pojemności 1000 ml. Niezwłocznie ją zastosowałam. Spodziewałam się że efekt będzie doskonały tj moje włosy pięknie się pofalują.. Nic z tego! Moje włosy stały się proste jak druty! Takiego efektu nigdy nie mogłam uzyskać - w sumie bardzo mi się spodobało, miałam nieco przyklapnięte, ale wreszcie proste, zdyscyplinowane włosy! Moja siostra kupiła tą samą maskę tyle że w małym opakowaniu - zauważyłam że maski te jednak różnią się zapachem. Postanowiłam więc użyć tej małej maski (ze względu na zapach), przed rozmową kwalifikacyjną, zadowolona że będę mieć fajne gładkie włoski.. Po umyciu włosów, rozczesałam je szczotką i zaczęłam suszyć suszarką (!!!). W trakcie stało się coś niesamowitego - moje włosy zaczęły falować jak nigdy przedtem!! Normalnie zgłupiałam. Niestety suszarka sprawiła że zaczęły również się puszyć... Poszłam na rozmowę z tysiącem sterczących antenek pozlepianych w panice żelem... Wygląda na to, że obie maski = pomimo deklaracji producenta w postaci wypisanego składu na nalepce - różnią się nie tylko zapachem.. Nie mam pojęcia która maska jest "lepsza" dla moich włosów, którą częściej używać w trosce o zdrowe i piękne włosy.. może podpowiecie??

Co cię nie zabije, to cię wzmocni!
darencja79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 09:38   #39473
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
alexandra987x i jakię gęste
Ta ilosc jest fajna, ale potrafi doprowadzić do szału...
Gdyby ktoś chciał, to moge troche uzyczyć

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Idę jutro na ślub i wesele czy w tej sytuacji warto zaryzykować i po raz pierwszy użyć do mycia odżywki czy lepiej użyć sprawdzonego zestawu z szamponem?
Ja bym nie ryzykowała... Zawsze może wyjść lepiej, ale jak nie wyjdzie to po co się stresować? Na wazniejsze wyjscia zawsze na moje kudełki daje sprawdzony zestaw, po którym jestem w stanie choć po części przewidziec efekt

Mgiełka twoje loki są mega

Ooooo, to olejek rycynowy taki taniutki? To ja muszę go sobie sprawić
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 10:44   #39474
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darencja79 Pokaż wiadomość
Wszystkie macie przepiękne włosy - wiele dałabym żeby moje były podobne do Waszych! Moje włosy są lekko falowane, gdy potraktuję je jak proste, puszą się i za nic nie da się ich ułożyć w normalną fryzurę.. Gdy pada deszcz dookoła głowy mam śliczną aureolkę Gdy traktuję je jako falowane tzn staram się zachować loki, rozprostowują się..
Kapryśne i zmienne jak to fale :tak:
Cytat:
Kilka dni temu miałam z nimi przedziwną sytuację - niech to będzie dowód na to jak kapryśne są moje włosy (a może tak po prostu reagują na różne substancje zawarte w kosmetykach..?).
Przy CG tak właśnie jest - różnie reagują
Pokaż te maski i składy - na KWC są dwie i wiem że jest jeszcze taka mała, siostra Placenty, inne opakowanie może oznaczać inny skład.

Jeśli włoski były proste i bez pucha to pewnie oznacza zdrowy zestaw w tej konfiguracji przy tej pogodzie itd :P
Cytat:
Wygląda na to, że obie maski = pomimo deklaracji producenta w postaci wypisanego składu na nalepce - różnią się nie tylko zapachem..
Jesteś pewna? W dalszym ciągu mogą się różnić stężeniami
Cytat:
Nie mam pojęcia która maska jest "lepsza" dla moich włosów, którą częściej używać w trosce o zdrowe i piękne włosy.. może podpowiecie??
Ta, po której wyglądają zdrowiej (o ile nie ma silikonów ;]), skręt przy falach jest lub go nie ma.
Proteiny hydr. mleka są dość duże i nie będą wnikać tylko tworzą powłoczkę - jak silikon- utrzymują nawilżenie, dają gładkość. Jeśli nie reagują obciążeniem to tego im trzeba. Piszesz, że przyklap - więc to nie do końca to :P
Sprawdź drugą bez suszarki to się dowiemy
Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Ta ilosc jest fajna, ale potrafi doprowadzić do szału...
Znam, oddam w dobre ręce jakieś 1/3 :P
Cytat:
Ooooo, to olejek rycynowy taki taniutki? To ja muszę go sobie sprawić
Toż to pierwsza obowiązkowa pozycja w przygodzie z olejowaniem
Dla lepszej zmywalności zmieszać z innym olejem albo odżywką, albo jeszcze lepiej odżywką i olejem Może sprawdzić się też jako kropla (!) dolana do odżywki d/s, szamponu

Stary 2011-08-13, 11:01   #39475
milena798
Rozeznanie

Cytat:

Znam, oddam w dobre ręce jakieś 1/3 :P
aleksandra987x ja chętnieod was wezmę

MgielkaM mega jednak miałam racje

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-08-13 o 11:02
Stary 2011-08-13, 11:07   #39476
natalcia250
sentimental animal

o matkoco mi się dziś zrobiło z włosami moje durne kłaki nadają się do ludzi tylko w dzień w którym zostały umyte następnego dnia nie pomaga ani żel, ani Nivea FC, ani w ogóle nic

od września mam do szkoły na 7;30 i ciekawe jak będę myła włosy rano; żeby zdążyły wyschnąć musiałabym wstać o 3 w nocy
Stary 2011-08-13, 11:11   #39477
milena798
Rozeznanie

Cytat:
o matkoco mi się dziś zrobiło z włosami moje durne kłaki nadają się do ludzi tylko w dzień w którym zostały umyte następnego dnia nie pomaga ani żel, ani Nivea FC, ani w ogóle nic

od września mam do szkoły na 7;30 i ciekawe jak będę myła włosy rano; żeby zdążyły wyschnąć musiałabym wstać o 3 w nocy
u mnie dziś mega pusz po nocy
mam pytanko czy dobry jest ten Nivea FC ?
Stary 2011-08-13, 11:12   #39478
AjriszMarta
Zakorzenienie

Przechwałki

Wkleiłam zdjęcia z reanimacji w codzienniku ale co tam, tu Wam też dam bo jest bosko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie626b.jpg (40,2 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie627b.jpg (42,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie628b.jpg (40,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie629b.jpg (39,7 KB, 42 załadowań)

Stary 2011-08-13, 11:22   #39479
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
mi odpowiada, podkreśla loki, ale trochę skleja i trzeba go odgnieść jak dla mnie lepszy niż wszystkie żele, po których niestety mam sztywne strąki
Stary 2011-08-13, 11:42   #39480
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam wczoraj, ale jeszcze nie używałam.
Cytat:
Przechwałki

Wkleiłam zdjęcia z reanimacji w codzienniku ale co tam, tu Wam też dam bo jest bosko
O tak, bosko! Wyglądają pięknie!

U mnie się chyba nie da robić reanimacji. Myłam je wczoraj około 13, rano już tłuste i proste. Jakbym nałożyła dodatkową ilość stylizatora, to bym wyglądała jak w czasie olejowania.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości