|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Uffff... ogarnęłam dom i włosy przy okazji
![]() Dziś zaaplikowałam im: -oliwa z oliwek pod folię i w ręcznik na ok 2 godziny -szampon Joanna naturia pokrzywa i zielona herbata -maska Stapiz -na skórę głowy mgiełka Radical z Farmony -pianka -żelu trochę coby je utrwalić z lekka i ogarnąć po wyschnięciu Harmonijkowanie, koszulkowanie, suszarka z dyfuzorem, podpięcie spinkami, suszarka znów, tam gdzie były jeszcze mokre. Efekt był hmmm... nawet nawet, tylko to co mam postopniwane na wierzchu było kiepściej pokręcone, raczej pofalowane słabiutko. Zreanimowałam je zwilżając, dając ciut żelu i nawijając na papiloty. Po jakichś dwóch godzinach odwijałam po jednym i dosuszałam. Przyzwyczaiłam się, ze mam dużo na głowie, wiec puch mnie nie zaskoczył. Muszę jeszcze żel odgnieść. Obiecane zdjęcia: 1,2 po harmonijkowaniu, mokre 3,4 po koszulkowaniu, mokre 5,6 po wyschnięciu, po klamrach i reaktywacji niektórych pasm papilotami |
|
|
|
#39452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dostaję w lokalnych drogeriach 4zł za butelkę, chociaż dziś widziałam, za 3,95 takie ceny to ja lubię
|
|
#39453 |
|
Zadomowienie
|
anoska, a kto nie lubi?
w takim razie będę musiała się rozejrzeć, ale chyba najpierw wypadałoby zużyć cały arsenał odżywek, które już mam ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- rybiorek właśnie tego się obawiałam po zimnej wodzie ale trudno, w końcu ja i tak zawsze mam puch, tylko tym razem będzie go po prostu trochę więcej
|
|
#39454 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę jutro na ślub i wesele
czy w tej sytuacji warto zaryzykować i po raz pierwszy użyć do mycia odżywki czy lepiej użyć sprawdzonego zestawu z szamponem? W ogóle to po 2 miesiącach zmienionej pielęgnacji (póki co na ścisłe CG nie przeszłam, choć wszelkie odżywki są zgodne) zauważam pierwsze zmiany. Po raz pierwszy mam na głowie kilka małych korkociągów
|
#39455 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
|
|
#39456 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja z Ziaji nic nigdy do włosów nie widziałam chyba hmmm moze trzeba się jednak rezejrzać za ta satynową poszewką... Rybiorku twoje włosy zawsze są taaakie fajne ![]() Cytat:
Nez kurde to faktycznie może na palec coś dostaniesz zamiast kisić nogę w takim gipsie... oby. Ale najważniejsze żeby się zagoiło dobrze. iiii jaka psiunia fajny super jest heheCytat:
o już widzę zdjęcia faktycznie granatowo czarna Fajnie, ze ci słuzy olej ![]() Cytat:
mnie dziewczyny zapytały po drugim myciu moim CG o to samo ![]() ja mam dokłądnie to samo jedna strona potrafi się w ogóle nie pokręcić po myciu. Ale potem zwilżam i zeluję i jest ok. Ale ty dałaś żel już wcześniej więc nie wiem co radzić... Cytat:
aż mnie skręca, ze ja w życiu takich nie będę miała.... zazdroszczę. Pielęgnuj bo to skarb, jak nic! A ja tam nawet odrobiny puszku nie widzę, wyglądają na super nawilżone i w bardzo dobrej kondycji.a ja mam zdjęcia w codzienniku tu na przykład i wcześniej też parę razy jestem. natalcia jeśli masz przyklap tyyylko jakoś na czubku to może podpinaj? włosy wcale nie wyglądają źle... wszyscy mają, mam ija :d tylko jeszcze nie używałam ![]() a ja widziałam w E.leclerc za 3,58 chyba ale tylko pokrzywa/zielona herbata była i cytryna/mód. A ja dzisiaj zaryzykowałam i darowałam sobie plunking. A umyłam Hegronem, dałam Alterrę morelkę, odsączyłam wodę i dałam żel lniany ugniatając i harmonijkując... no powiem tak: mokre są jeszcze ale to będzie chyba przyklap przylkapów... to chyba przez ten zel lniany na mokre wosy... nie służy mi to chyba. No ale wstawię zdjecia potem..
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-12 o 19:17 |
|||||
|
|
|
#39457 |
|
Zadomowienie
|
anoska mam to samo! teraz już staram się to opanować, nazbierałam już tyle niepotrzebnych rzeczy... Zawsze miałam tak, że zanim się coś skończyło kupowałam następne, a że koniecznie musiałam przetestować nowe, to stare odkładałam.... i tak w kółko i przez to nie powiem głośno ile mam już balsamów do ciała
Ale trzeba z tym skończyć
|
|
#39458 |
|
Raczkowanie
|
Taka refleksja:
Boooszzzzzzzzz, ale Wy macie boskie włosy!!! I co gorsza niektóre na nie narzekają Naoglądałam się i teraz jestem w rozpaczy A w ogóle strzeliłam sobie fotę dzisiejszego efektu po Isanie, Glorii i Joannie. Faktycznie obciążone i w ogóle bez sensu, już mi się zaczynają przetłuszczać. Ostatnia fota po BD, mleczku z BU i podpięciu wsuwkami na noc, zrobiona jakiś czas temu, nim naszła mnie ochota zajmowania się moim futrem. Słabo widać, ale faktycznie lepiej. Mam nadzieję, że da się to trochę chociaż poprawić. Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-08-12 o 19:18 |
|
|
|
#39459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo od zawsze mialam obsesje włosową kupilam dzisiaj olejek rycynowy, mówię zapytam w aptece ile to czy mnie stać... 1,8 zł ![]() jak nakłądacie na noc jakies oleje to normalnie potem głowa na poduszke czy śpicie w czyms na głowie ? dzisiaj chce zrobic ten rycynowy na całosc czy skalp też ?
|
|
|
#39460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#39461 |
|
Rozeznanie
|
AjriszMarta więc będę wszystko podgrzewać
włoski ![]() MgiełkaM Będę pielęgnować.Nie no puszku to ja troche mam tylko jakoś moze go nie widać na tych zdjęciach. Nooo tak ale głupol ze mnie duża zmiana są coraz bardziej kręcone nigdy nie mów nigdy teraz już są śliczne a co będzie dalej? zaczną ci sie tak kręcić, że jeszcze się zdziwisz ![]() Aoirghe ![]() alexandra987x i jakię gęste
Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-08-12 o 20:14 |
|
|
|
#39462 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Dziewczyny, moje włosy odżyły! Jeju, jak się cieszę z ich dzisiejszej kondycji i wyglądu aż zdjęcia wrzucam i koniecznie do dziennika aktualizacja z konkretnymi produktami Pierwsze foto jeszcze żel nie do końca odgnieciony, reszta już po targaniu przez TŻ Aaa, jadę na dłuższy weekend na północ. Jutro pewnie odwiedzę morze oczywiście nie będę miała internetu, także znów będę musiała nadrabiać... przyjemności!
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-08-12 o 20:42 |
|
|
|
|
#39463 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
nie mogłabym mówić ludziom, ze to moje prawdziwe loki, hodując je na spinkach![]() tyle już robię dla tych niewdzięcznych kłaków, że na spinki jestem już i tak za leniwa do końca wakacji będę stosować CG, jesli przyniesie dobre rezultaty, będę pielęgnować dalej![]() jak tylko skończę balsam b/s z Joanny to kupię tą odżywkę z lnem i rumiankiem
|
|
#39464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#39465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do odżywek b/s - dzisiaj znalazłam wreszcie te Joanny Naturia (dziękuję Eloe za cynk, że będą w Feniksie Ale w Rossie, Naturze, SuperPharmie i Tesco jej nie znajdziesz (sama tam szukałam). ![]() DMkAnia, super, że włosy odżyły. Nawet wytargane przez TŻ ładnie się prezentują. ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- W ciągu tygodnia (bo tydzień temu zaczęłam się wkręcać w CG) nakupiłam tyle włosowych kosmetyków, że już nie mam na nie miejsca w szufladzie z różnymi zapasami i wyprowadziłam je do kartonika.
|
|
#39466 |
|
Rozeznanie
|
Aktogimka, super kolor! Tym bardziej zazdroszczę,ze naturalne.
DMkAniu, śliczne!!! Przyjemnosci na wypadzie. Też iałam jechać nad morze, ale pod namiot,więc w obecnych niesprzyjających "okolicznosciach przyrody" zrezygnowaliśmy. Za to robimy remont Zamówiłam sobie wreszcie Joaśki w przyjaznym sklepie w pobliskiej miejscowości(w porownaniu z najbliższym Rossem oddalonym o 40km, te 15 teraz to pryszcz, odbieram w przyszłym tygodniu) |
|
|
|
#39467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam czepek taki kąpielowy, chociaż ostatnio po ćwiczeniach na bloku operacyjnym przygarnęłam kilka czepków, takich w sumie 'materiałowych', chociaż dokładnie nie wiem co to jest także jest o wiele wygodniej ![]() Cytat:
co do dyfuzora to się nie przejmuj wszystko dla ludzi tylko musisz znaleźć odpowiednią dla siebie metodę suszenia ja już wiem, że muszę najpierw nabrać włosy do dyfuzora, a później włączyć suszarkę, po jakimś czasie wyłączyć i przyłożyć w nowe miejsce itd itd, tak jak opisywała Eloe w wątku o dyfuzorze mi włosy się rozkudłaczają i tak rozwiewają na wszystkie możliwe strony i przez to mam gigantyczny puch następnym razem spróbuję w/w metodę i zobaczymy co będzie
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-08-12 o 22:56 |
||
|
|
|
#39468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DMkAnia super, że już są fajne! iii miłego wypadu!Cytat:
ja podpinam po każdym myciu jak schną same (nie mam jeszcze suszarki z dyfuzorem) bo i tak musze siedziec i czekac aż wyschną. To są takie metalowe spinki fryzjerskie, wkładam je w kilku miejscach tak żeby podnieść włosy przy skalpie, nie nakręcam na nie włosów czy coś, tylko podnosze je przy skalpie żeby przyklapu nie było.No ale co kto lubi, nie namawiam tylko wspominam, że takie praktyki potrafią pomóc na przyklap, wicherki i inne przypadłości włosowe ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam zdjęcia po myciu i potem po ratowaniu objętości. Chyba żel lniany na włosy zaraz po umyciu to nie jest opcja dla mnie.... Zero objętości, no zero! No i myśle, ze suszarka z dyfuzorem może przyniesć u mnie ratunek dla objętości... Tutaj już nawet zwykłe suszenie głową w dół dużo poprawiło sytuację... Zdjęcia w codzienniku, zeby nie dublować. Anoska hehe mi czepki kąpielowe szeleszczą w nocy nie mogę w tym spać, ostatnio obwiązałam koszulką jeszcze ale niewiele dało...a co do dyfuzora to już czekam z utęsknieniem bo mam nadzieję, ze to będzie spore wybawienie..
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-12 o 23:07 |
|||
|
|
|
#39469 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
OMG, Mgiełka jaki skręt! Od samej góry trochę Twoje włosy przypominają mi tu loki myszki2020 a propo, ciekawe jak się ma[ją] ![]() Nie wiem no, nie mogę się napatrzeć może i objętość nie jest duża, ale jakie nawilżenie, błysk...ja lubię takie włosy Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-08-12 o 23:15 |
|
|
|
|
#39470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wystarczył ręcznik na poduszkę, ale na noc używam olejów w minimalnych ilościach Cytat:
![]() ![]() Udanego wyjazdu ![]() Mgiełka - ale się fajnie poskręcały
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-12 o 23:22 |
||
|
|
|
#39471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam zdjęcia myszki - może faktycznie trochę podobne.. ale i tak jak oglądam tutaj takie praawdziwe loki-loki to się ślinię ![]() nooo w sumie z ostetecznego efektu jestem całkiem zadowolona, tylko jutro pewnie będzie gorzej...
|
|
#39472 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie macie przepiękne włosy - wiele dałabym żeby moje były podobne do Waszych! Moje włosy są lekko falowane, gdy potraktuję je jak proste, puszą się i za nic nie da się ich ułożyć w normalną fryzurę.. Gdy pada deszcz dookoła głowy mam śliczną aureolkę
Gdy traktuję je jako falowane tzn staram się zachować loki, rozprostowują się.. Kilka dni temu miałam z nimi przedziwną sytuację - niech to będzie dowód na to jak kapryśne są moje włosy (a może tak po prostu reagują na różne substancje zawarte w kosmetykach..?). Otóż kupiłam maskę Kallos Latte, o pojemności 1000 ml. Niezwłocznie ją zastosowałam. Spodziewałam się że efekt będzie doskonały tj moje włosy pięknie się pofalują.. Nic z tego! Moje włosy stały się proste jak druty! Takiego efektu nigdy nie mogłam uzyskać - w sumie bardzo mi się spodobało, miałam nieco przyklapnięte, ale wreszcie proste, zdyscyplinowane włosy! Moja siostra kupiła tą samą maskę tyle że w małym opakowaniu - zauważyłam że maski te jednak różnią się zapachem. Postanowiłam więc użyć tej małej maski (ze względu na zapach), przed rozmową kwalifikacyjną, zadowolona że będę mieć fajne gładkie włoski.. Po umyciu włosów, rozczesałam je szczotką i zaczęłam suszyć suszarką (!!!). W trakcie stało się coś niesamowitego - moje włosy zaczęły falować jak nigdy przedtem!! Normalnie zgłupiałam. Niestety suszarka sprawiła że zaczęły również się puszyć... Poszłam na rozmowę z tysiącem sterczących antenek pozlepianych w panice żelem... Wygląda na to, że obie maski = pomimo deklaracji producenta w postaci wypisanego składu na nalepce - różnią się nie tylko zapachem.. Nie mam pojęcia która maska jest "lepsza" dla moich włosów, którą częściej używać w trosce o zdrowe i piękne włosy.. może podpowiecie??
|
|
|
|
#39473 | |
|
Rozeznanie
|
Ta ilosc jest fajna, ale potrafi doprowadzić do szału...
![]() Gdyby ktoś chciał, to moge troche uzyczyć Cytat:
![]() Mgiełka twoje loki są mega ![]() Ooooo, to olejek rycynowy taki taniutki? To ja muszę go sobie sprawić |
|
|
|
|
#39474 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pokaż te maski i składy - na KWC są dwie i wiem że jest jeszcze taka mała, siostra Placenty, inne opakowanie może oznaczać inny skład. Jeśli włoski były proste i bez pucha to pewnie oznacza zdrowy zestaw w tej konfiguracji przy tej pogodzie itd :P Cytat:
![]() Cytat:
Proteiny hydr. mleka są dość duże i nie będą wnikać tylko tworzą powłoczkę - jak silikon- utrzymują nawilżenie, dają gładkość. Jeśli nie reagują obciążeniem to tego im trzeba. Piszesz, że przyklap - więc to nie do końca to :P Sprawdź drugą bez suszarki to się dowiemy ![]() Znam, oddam w dobre ręce jakieś 1/3 :P Cytat:
![]() Dla lepszej zmywalności zmieszać z innym olejem albo odżywką, albo jeszcze lepiej odżywką i olejem Może sprawdzić się też jako kropla (!) dolana do odżywki d/s, szamponu
|
|||||
|
|
|
#39475 |
|
Rozeznanie
|
aleksandra987x ja chętnieod was wezmę
![]() MgielkaM mega
Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-08-13 o 11:02 |
|
|
|
#39476 |
|
sentimental animal
|
o matko
co mi się dziś zrobiło z włosami od września mam do szkoły na 7;30 i ciekawe jak będę myła włosy rano; żeby zdążyły wyschnąć musiałabym wstać o 3 w nocy
|
#39477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam pytanko czy dobry jest ten Nivea FC ?
|
|
|
|
|
#39478 |
|
Zakorzenienie
|
Przechwałki
![]() Wkleiłam zdjęcia z reanimacji w codzienniku ale co tam, tu Wam też dam bo jest bosko
|
|
|
|
#39479 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
|
|
#39480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wyglądają pięknie! U mnie się chyba nie da robić reanimacji. Myłam je wczoraj około 13, rano już tłuste i proste. Jakbym nałożyła dodatkową ilość stylizatora, to bym wyglądała jak w czasie olejowania.
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

ale trudno, w końcu ja i tak zawsze mam puch, tylko tym razem będzie go po prostu trochę więcej

W ogóle chyba muszę poszukać jakichś innych technik obchodzenia się z tym ustrojstwem i suszenia, bo po nim nie mam loków tylko fale
i wyglądam jakby piorun pieprznął w kopę siana
aż mnie skręca, ze ja w życiu takich nie będę miała.... zazdroszczę. Pielęgnuj bo to skarb, jak nic! A ja tam nawet odrobiny puszku nie widzę, wyglądają na super nawilżone i w bardzo dobrej kondycji.
to chyba przez ten zel lniany na mokre wosy... nie służy mi to chyba. 

Naoglądałam się i teraz jestem w rozpaczy 

przyjemności!
do końca wakacji będę stosować CG, jesli przyniesie dobre rezultaty, będę pielęgnować dalej
wszystko dla ludzi
co mi się dziś zrobiło z włosami