Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1317 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-13, 12:18   #39481
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
O tak, bosko! Wyglądają pięknie!

U mnie się chyba nie da robić reanimacji. Myłam je wczoraj około 13, rano już tłuste i proste. Jakbym nałożyła dodatkową ilość stylizatora, to bym wyglądała jak w czasie olejowania.
Dziękujemy
Nawet żelem lnianym??

Kochane - pytanie mam, jak traktujecie włosy świeżo po hennowaniu?
Zrobiłam sobie rzęsy u kosmetyczki i chcę zapobiec uciekaniu koloru. Intuicja podpowiada mi nawilżenie np aloes + okluzja czyli olej niewnikający. Dobrze myślę?

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-08-13 o 12:24
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 12:33   #39482
AguŚ87
Zakorzenienie

a ja wczoraj nałozylam oliwe z oliwek i olejek ryconowy zaplotlqam warkocza całkiem o tym zapomnialam bo mialam full roboty.

rano wstaje patrze co one takie tłuste? ide zaraz myc tylko sama nie wiem OMO czy tylko odzywką ah ciężka decyzja
Stary 2011-08-13, 12:42   #39483
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj nałozylam oliwe z oliwek i olejek ryconowy zaplotlqam warkocza całkiem o tym zapomnialam bo mialam full roboty.

rano wstaje patrze co one takie tłuste? ide zaraz myc tylko sama nie wiem OMO czy tylko odzywką ah ciężka decyzja
Oliwa może Ci odżywką nie zejść, chyba że z "praniem wstępnym"

Stary 2011-08-13, 13:01   #39484
blackeye79
Raczkowanie

cześć dziewczęta

mam dzis doła, nie dość że mam PSM
to jeszcze wypadło mi dziś okropnie duzo włosów a to dlatego że nałożyłam na noc shea. Rano do mycia a tam co? z tego co wylazło mogł by sie utworzyć piękny gruby lok.Normalnie płakac sie chce, tak przykro. shea nie dla mnie.

I tak mam mało włosów co prawda odrastają ale to brzydko wyglada, bo odrastajacych jest tyle co tych długich.i zamiast hodowac chyba muszę sie ściać na krótko.
Stary 2011-08-13, 13:11   #39485
natalcia250
sentimental animal

a ja się zastanawiam czy nie ściąć włosów ale z drugiej strony nie chcę wyglądać jak baba z trwałą moje włosy są jakieś dziwne, po tej stronie na której jest więcej włosów kręcą się od góry, aż do ok. 3-4 cm końcówek, a końcówki mam pofalowane. Trochę to dziwnie wygląda, szczególnie na drugi dzień, wtedy zawsze góra jeszcze bardziej mi się skręci i jest większy kontrast może to dlatego, że są zniszczone? przez rok prostowałam (codziennie) i mimo ścięcia końcówek (1,5 cm) wciąż są jakieś takie bez życiazastanawiam się czy nie podciąć do linii żuchwy. a co byście wy mi radziły?
a dla odmiany z drugiej strony (tej na której jest mniej włosów) ZAWSZE są włosy mniej pokręcone niż na tej z większą ilością włosów przełożyłabym przedziałek na drugą stronę, ale niestety włosy się buntują..
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2011-08-13 o 13:34
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 13:54   #39486
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
a ja się zastanawiam czy nie ściąć włosów ale z drugiej strony nie chcę wyglądać jak baba z trwałą moje włosy są jakieś dziwne, po tej stronie na której jest więcej włosów kręcą się od góry, aż do ok. 3-4 cm końcówek, a końcówki mam pofalowane. Trochę to dziwnie wygląda, szczególnie na drugi dzień, wtedy zawsze góra jeszcze bardziej mi się skręci i jest większy kontrast może to dlatego, że są zniszczone? przez rok prostowałam (codziennie) i mimo ścięcia końcówek (1,5 cm) wciąż są jakieś takie bez życiazastanawiam się czy nie podciąć do linii żuchwy. a co byście wy mi radziły?
a dla odmiany z drugiej strony (tej na której jest mniej włosów) ZAWSZE są włosy mniej pokręcone niż na tej z większą ilością włosów przełożyłabym przedziałek na drugą stronę, ale niestety włosy się buntują..
poczekaj nie ścinaj, ściąć mozna zawsze ee to nie tylko Tobie jedna str się inaczej układa czesto gesto tak jest, tez tak mam, jedna supet oh bajka a druga dramat poodzywiaj je troche i obseruj, pamietaj ze sciac mozesz w kazdej chwili ale tak szybko ci nie odrosną
Stary 2011-08-13, 13:58   #39487
kascysko
Zakorzenienie

Siemka
Wróciłam właśnie znad morza. Jedyne kosmetyki włosowe - Isana do mycia i Joaśka len b/s. Całkiem niezłe moje kręciołki były
A teraz zaraz nastawiam pranie i się olejuję. O, i składam pierwsze zamówienie mazidłowe
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:01   #39488
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Przechwałki

Wkleiłam zdjęcia z reanimacji w codzienniku ale co tam, tu Wam też dam bo jest bosko
Faktycznie, naprawde boskoJak widac wszystko jest dla ludzi tylko trzeba miec umiar i znalezc kogos kto potrafi zrobic trwala. Ja jestem zauroczona i uwazam ze to byla dobra decyzja, i tak w ogole to masz fale, pomoglas im tylko sie bardziej skrecic
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:26   #39489
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Ta ilosc jest fajna, ale potrafi doprowadzić do szału...
Gdyby ktoś chciał, to moge troche uzyczyć

Mgiełka twoje loki są mega
to ja chyba mogę trochę wziąć. A dziękuję faktycznie wczoraj wyglądały całkiem fajnie po wyratowaniu żelem Artiste (to chyba mój KWC jak na razie)
A dzisiaj mam, coś nieokreślonego na głowie spałam w ananasie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
MgielkaM mega jednak miałam racje
heheheh dzieki szkoda, ze te efekty na głwoie nie sa bardziej przewidywalne... ale może dojdę do tego

Cytat:
od września mam do szkoły na 7;30 i ciekawe jak będę myła włosy rano; żeby zdążyły wyschnąć musiałabym wstać o 3 w nocy
mam ten sam problem tylko od pazdziernika.. ja swoje jestem w stanie odratować ale to zajmuje też sporo czasu bo włosy musze zwilżyć i nałożyć żel i poczekać aż wyschną... (spróbuj tak może je odratować, mi nie służy nakładanie na suche włosy czegokolwiek...) a zamierzam suszyć suszarką jak już do mnie dotrze... więc moze jakoś bede sie wyrabiac do szkoły

Cytat:
u mnie dziś mega pusz po nocy
mam pytanko czy dobry jest ten Nivea FC ?
ja mam Niveę, zel lniany i Artiste. Z tych 3 na początku lubiłam lniany, potem wydawało mi się, ze Nivea robi to samo praktycznie. A teraz Artiste pobił chyba oba na głowę może spróbuj tego żelu w Naturze stoi 2,99 (w mojej przynajmniej) więc warto zobaczyć zanim wyda się 11 czy 13 na Niveę.

Cytat:
Przechwałki

Wkleiłam zdjęcia z reanimacji w codzienniku ale co tam, tu Wam też dam bo jest bosko
nooo właśnie oglądałam, wyglądają suuuper aż sie nie chce wierzyć, ze to reanimacja... i to jeszcze tylko żelem lnianym

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-13 o 15:28
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:27   #39490
darencja79
Raczkowanie

Cytat:
Pokaż te maski i składy - na KWC są dwie i wiem że jest jeszcze taka mała, siostra Placenty, inne opakowanie może oznaczać inny skład.
Składy obu masek jednak się nieco różnią:

Kallos Latte 1000 ml
Water, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmytoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum, Benzyl Alcohol, Citric Acid, PEG-5 Cocomonium Methosulfate, Methylchloroisothiazolino ne, Sodium Glutamate, Hydrolized Milk Protein, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Casein, Methylisothiazolinone, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride

Kallos Latte 275 ml
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmytoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum, Benzyl Alcohol, Citric Acid, PEG 5 Cocomonium Methosulfate, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Hydrolyzed Milk Protein, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Casein, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride

Swoją drogą naprawdę dziwne rzeczy wyprawia producent tych masek - niby identyczne, jednak: różne składy, różne zapachy i co najważniejsze - różne działanie. A włosy kręcone/falowane idealnie pokazują te różnice!
Wydaje mi się że lepsze działanie posiada maska o pojemności 275 ml.

Co cię nie zabije, to cię wzmocni!

Edytowane przez darencja79
Czas edycji: 2011-08-13 o 15:31
darencja79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:37   #39491
milena798
Rozeznanie

Natalcia250 to chyba kupie kusi mnie nie ścinaj zapewne wiekszość z nas tak ma jedna strona prawie prosta druga pokręcona …itp. Nastepnym razem będzie lepiej

Aktogimka jak użyjesz to piśnij jak się sprawuje

MgielkaM najlepszy dla mnie jest żel lniany bo najtańszy i bardzo skuteczny ale ten artiste też bardzo tani i godny uwagi głównie stwierdziłam po twoich fotach niedługo będę w rossmannie to zobacze a może nivea nie kupię? nie wiadomo na co się zdecydować

AjriszMarta oooo tak jest bardzo bosko.

Aguś87 jak mówi AjriszMarta oliwa może ci odżywką nie zejść użyj szamponu a potem możesz odżywką umyć ja niedawno tak robiłam

Blackeye79 ty też nie ścinaj! oszalałyście z tym obcinaniem shea używałaś pierwszy raz? Może masz tak jak ja gdy użyjesz jakiegoś olejku pierwszy raz to dużo wypada

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-08-13 o 15:47
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:40   #39492
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
cześć dziewczęta

mam dzis doła, nie dość że mam PSM
to jeszcze wypadło mi dziś okropnie duzo włosów a to dlatego że nałożyłam na noc shea. Rano do mycia a tam co? z tego co wylazło mogł by sie utworzyć piękny gruby lok.Normalnie płakac sie chce, tak przykro. shea nie dla mnie.

I tak mam mało włosów co prawda odrastają ale to brzydko wyglada, bo odrastajacych jest tyle co tych długich.i zamiast hodowac chyba muszę sie ściać na krótko.
weź nic mi nie mów o wypadających włosach mama się na mnie drze, że te włosy są wszędzie, a to nie moja wina, że wypadają robiłam tsh i w normie jest, dieta ok, także chyba pozostają mi jakieś wcierki... chociaż sama nie wiem
chyba, że to jeden z objawów albo skutków endometriozy, bo właśnie mam takie rozpoznanie po ostatniej wizycie u ginekologa
Stary 2011-08-13, 16:56   #39493
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Przechwałki

Krotko,bo z tel po razy pierwszy Ale zdjecia extra.!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-08-13 o 16:58
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 17:01   #39494
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie znad morza. Jedyne kosmetyki włosowe - Isana do mycia i Joaśka len b/s. Całkiem niezłe moje kręciołki były
A teraz zaraz nastawiam pranie i się olejuję. O, i składam pierwsze zamówienie mazidłowe
Welcome back, nie daj się ponieść na mazidłach
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Faktycznie, naprawde boskoJak widac wszystko jest dla ludzi tylko trzeba miec umiar i znalezc kogos kto potrafi zrobic trwala. Ja jestem zauroczona i uwazam ze to byla dobra decyzja, i tak w ogole to masz fale, pomoglas im tylko sie bardziej skrecic
Dziękuję Komplement od Ciebie to COŚ
Ależ ja tak właśnie sądzę No bo mam fale i tylko pomogłam im, żeby były bardziej podatne na układanie i pielęgnację ;P
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
nooo właśnie oglądałam, wyglądają suuuper aż sie nie chce wierzyć, ze to reanimacja... i to jeszcze tylko żelem lnianym

Cytat:
Napisane przez darencja79 Pokaż wiadomość
Swoją drogą naprawdę dziwne rzeczy wyprawia producent tych masek - niby identyczne, jednak: różne składy, różne zapachy i co najważniejsze - różne działanie. A włosy kręcone/falowane idealnie pokazują te różnice!
Wydaje mi się że lepsze działanie posiada maska o pojemności 275 ml.
O rety! Różnią się zawartością konserwantów, to wszystko jest za zapachem i nie powinno już mieć wpływu na właściwości odżywki. Sekret musi tkwić w stężeniach
Cytat:
Natalcia250 to chyba kupie kusi mnie nie ścinaj zapewne wiekszość z nas tak ma jedna strona prawie prosta druga pokręcona …itp. Nastepnym razem będzie lepiej
Jak nie wszystkie U mnie ostatnio gorsza prawa
Cytat:
AjriszMarta oooo tak jest bardzo bosko.

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
weź nic mi nie mów o wypadających włosach mama się na mnie drze, że te włosy są wszędzie, a to nie moja wina, że wypadają robiłam tsh i w normie jest, dieta ok, także chyba pozostają mi jakieś wcierki... chociaż sama nie wiem
chyba, że to jeden z objawów albo skutków endometriozy, bo właśnie mam takie rozpoznanie po ostatniej wizycie u ginekologa
Każda choroba może wpłynąć na wypadanie niestety. Dbasz o witaminki żeby się wzmocnić?

Stary 2011-08-13, 17:14   #39495
Irja
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Powracam do pielęgnacji swoich prosto-falowano-kręconych włosów
Kiedyś doszłam do bardzo ładnego skrętu, ale zaprzestałam rytuału odżywkowania i włosy stały się znowu nijakie
Dzisiaj poczyniłam zakupy i od jutra zabieram się za prawidłową pielęgnację
Trzymajcie kciuki aby się powiodło i żeby moje włosy znowu nabrały życia
Za jakiś czas pochwalę się efektami
Stary 2011-08-13, 17:25   #39496
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irja Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Powracam do pielęgnacji swoich prosto-falowano-kręconych włosów
Kiedyś doszłam do bardzo ładnego skrętu, ale zaprzestałam rytuału odżywkowania i włosy stały się znowu nijakie
Dzisiaj poczyniłam zakupy i od jutra zabieram się za prawidłową pielęgnację
Trzymajcie kciuki aby się powiodło i żeby moje włosy znowu nabrały życia
Za jakiś czas pochwalę się efektami
Irja

Mój wcześniejszy post odwołuję, który był moim marudzeniem i przedwczesną paniką Proszę o wybaczenie, wczoraj miałam pierwszy dzień @, dzień nijaki, chodziłam rozdrażniona i na dodatek włosy były jeszcze nijakie Po wyschnięciu włosy w normie

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Ajrisz, cudnie po reanimacji Pokazuj częściej, pokazuj

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 17:48   #39497
natalcia250
sentimental animal

spać mi się chce okropnie, o 18 powinnam poćwiczyć, ale...

trzymam właśnie Biovaxa na włosach
dałam drugą szansę żelowi Graffiti, ale teraz wiem że muszę trzymać się od niego z daleka lepiej go sobie schowam coby mnie nie kusiło, jakbym zapomniała o ostatnim efekcie kupię w najbliższym czasie żel Artiste, może lepiej się spisze
Stary 2011-08-13, 18:45   #39498
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Welcome back, nie daj się ponieść na mazidłach
Będzie ciężko ... Co myślicie o takim zestawie: hydromanil, NMF, d-pantenol, jedwab hydrolizowany, keratyna hydrolizowana?Jako psikadła sprawdza się rozwodniona Joaśka b/s więc hydrolat sobie na razię odpuszczę
Stary 2011-08-13, 19:23   #39499
seduction
Zakorzenienie

Wrzucam zdjęcia swoich włosisków z dzisiaj - tylko próba pozbycia się puszaka, czyli nałożenie ciutkę odżywki, bo spałam w rozpuszczonych włosach byle jak . Szału nie robią, ale mam nadzieję, że w końcu coś tam pokażą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1705.jpg (41,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1707.jpg (45,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1668.jpg (55,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1675.jpg (36,8 KB, 45 załadowań)

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-08-13 o 19:44
seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 19:28   #39500
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Będzie ciężko ... Co myślicie o takim zestawie: hydromanil, NMF, d-pantenol, jedwab hydrolizowany, keratyna hydrolizowana?Jako psikadła sprawdza się rozwodniona Joaśka b/s więc hydrolat sobie na razię odpuszczę
Wygląda przyjemnie, acz ja się na półproduktach nie znam

Zrobiłam sobie za to kosztorys na szampon idealny i niestety wnioski są takie:
Na ecospa jest baza szamponowa, 17zł/200ml, niestety ma Betainę a chciałam zrezygnować z amfoterycznych
Na Mazidłach i ZSK składniki będą kosztować ponad 60zł!! Na sam szampon, a jeszcze inne rozpusty? :sciana:

Seduction - no co Ty - a te apetyczne korkociągi na końcach?

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-08-13 o 19:40
Stary 2011-08-13, 19:38   #39501
Aoirghe
Raczkowanie

Jejku, ale ciężkie te początki

Zgodnie z radą porzuciłam Isanę. Wyskrobałam resztkę oleju kokosowego i nałożyłam na noc. Ale to ostatni raz, bo chociaż zawinęłam łeb, to i tak mi wszystko w nocy spadło i zafajdałam poduszkę :/

Potem zrobiłam sobie OMO, na skalp BD i glorię na końce, wypłukałam w wodzie z cytryną i miodem. I mimo wszystko skusiłam się na balsam Nivea FC, poręcznikowałam, wysuszyłam dyfuzorem i jakaś zmiana jest. Niestety, miejscami mi się wszystko zmechaciło i też jak widać ten skręt miejscowy mam Nawet zrobiła mi się jedna śrubka - czy to znaczy, że kiedyś będzie ich więcej? Nie mogę w to uwierzyć ;]

Poza tym, okropnie mi glebie futro przy skalpie. Jak nie podepnę, to mi się robi taki przyklap jak na fotach. Irytuje mnie to. No i ta warstwa spodnia też jakoś nie chciała się kręcić, mam nadzieję, ze po przycięciu będzie lepiej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9196.jpg (62,4 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9202.jpg (80,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9204.jpg (61,1 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-08-13 o 19:39
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 19:39   #39502
milena798
Rozeznanie

dziewczyny czy szampon Mypa Aloesowy może powodować przyklap? Już od ponad miesiąca nie olejowałam skalpu, gdy stylizuje włosy to tak z 5 cm od skóry głowy żeby ich nie obciążać i nadal przyklap.:conf used: W pierwszy dzień po myciu ok jak się zbliża wieczór tak po całym dniu to już się robi. A może to wina długości? moje loki są prawie do stanika
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 20:12   #39503
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czy szampon Mypa Aloesowy może powodować przyklap? Już od ponad miesiąca nie olejowałam skalpu, gdy stylizuje włosy to tak z 5 cm od skóry głowy żeby ich nie obciążać i nadal przyklap.:conf used: W pierwszy dzień po myciu ok jak się zbliża wieczór tak po całym dniu to już się robi. A może to wina długości? moje loki są prawie do stanika
Mycie SLS i zobaczysz. Możliwe, wszystko jest w stanie obciąża a ten szampon ubogi nie jest

Stary 2011-08-13, 20:29   #39504
natalcia250
sentimental animal

siedzę właśnie na forum Naturallycurly i oglądam fotki przed i po CG efekty są oszałamiające niektóre dziewczyny już po 6 tygodniach z falowanych kłaczków mają piękne lokaski:mdlej e: też tak chcę

umyłam włosy szamponem Babydream żeby zmyć ten żel i nigdy więcej go nie ruszać od jutra powracam do mycia odżywką, bo ten przyklap to był jednak nie od odzywki, a od plunkingu następnym razem jak będę myła włosy zrobię odwrócony plunking, jak czytałam gdzieś na Wizazu, może bardziej mi posłuży
Stary 2011-08-13, 20:39   #39505
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
siedzę właśnie na forum Naturallycurly i oglądam fotki przed i po CG efekty są oszałamiające niektóre dziewczyny już po 6 tygodniach z falowanych kłaczków mają piękne lokaski:mdlej e: też tak chcę
te efekty to suma trafienia z produktami ale rowniez nauczenie sie jak wlosy wystylizowac aby uwypulikc loki, zadna z tych osob nie ma takich lokow gdy nic nie zrobi z wlosami po umyciu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 20:42   #39506
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
te efekty to suma trafienia z produktami ale rowniez nauczenie sie jak wlosy wystylizowac aby uwypulikc loki, zadna z tych osob nie ma takich lokow gdy nic nie zrobi z wlosami po umyciu
czyli po pielęgnacji CG naturalne włosy bardziej mi się nie zakręcą?
to tylko kwestia stylizacji?
Stary 2011-08-13, 21:05   #39507
kascysko
Zakorzenienie

Dziś 6 godzin z olejem kokosowym + miodem+żółtkiem+Kallosem Latte na głowie, teraz schną. Kurczę, moje pierwsze mazidłowe zamówienie przekracza 100 zł, a nie chcę przesadzić xD
Stary 2011-08-13, 21:36   #39508
Aoirghe
Raczkowanie

Aghrrr zsianowały mi się Za duża wilgoć dzisiaj, a punktu rosy jeszcze nie ogarniam
Ale i tak jestem uszczęśliwiona, bo pomimo siana, dziś mnie ktos zapytał, czy zrobiłam trwałą

Poza tym, przetestowałam Nivea FC i chyba się polubimy. Zastanawia mnie natomiast, czy próbować mycia emulsją Gloria, czy dać sobie siana i zostać przy BD.

Przeczytałam też dzisiaj o samodzielnym przycinaniu, ale jakoś się boję.
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 23:13   #39509
Helge Wodnica
Raczkowanie

Przepraszam musiałam wykasować część emotikonek, bo się nie mieściłam.

Martusia1234, *Basia*, Stefannia, Sedaction, MgiełkaM, Aleksandra987

Dziękuję za komplementy, aż spąsowiałam.

Cytat:
Umarłam i jestem w zakręconym niebie Pewnie na ulicy nie dałabym Ci przejść spokojnie
I osobisty kolor też piękny

Też tak podejrzewam. Z SLS jak z peelingiem twarzy - nawet na najwrażliwszej czasem trza

Żel lniany nakładasz? Albo aloesowy? Np rozcienczone wodą w psikdełku i po skalpie w razie potrzeby.

Zaglądaj i wrzucaj zdjęcia ile się da Takich piękności nigdy dość

Z reguły nie nakładam nic na skalp. Jakoś tak wychodzi. Ale mam Jantara, żel aloesowy, żel lniany (bardzo lubię), więc poeksperymentuję.
Oczywiście, że będę zaglądać. A gdzież ja zobaczę tyle pięknych loczusiów i cudownych fal? Na ulicach sam s u s z.

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość

Ładna opowieść. Czytało się z zapartym tchem. Podobają mi się te Twoje ruloniki i sprężynki na głowie.

Horror, jak bum cyk cyk.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
...a Ty mnie zabiłaś oddawaj z 5 pukli
Podziel się z nami, co stosujesz te włoski takie nawilżone...
Czemu te moje tak mnie wkurzają...kusi mnie ich ścięcie znów, takie drastyczne...

W porównaniu z tym, co Wy wyprawiacie tutaj, to moja dieta włosowa była bardzo uboga. Łagodny szampon, odżywka do spłukiwania, sporadycznie maska, jak miałam jakąś odżywkę bez spłukiwania to nakładałam na włosy, czasem nie dawałam. Mokre włosy odciśnięte w koszulkę, stylizacja, schnięcie naturalne.

Ostatnie pół roku jechałam na Babydreamie, odżywce Isana połysk jedwiabiu (ta różowa), oraz Isana połysk koloru. Odżywki b/s brak. Czasem maska Gloria, ale jej nie lubiłam. Wcześniej jak odstawiłam SLS, były jeszcze: stara Nivea odż. do kręconych, Poters aloesowy, Joanna balsam z miodem i proteinami. Nic szczególnego.

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Pieknie nawilzone, W I T A J tak wogole
nie wiem,czy moga byc jeszcze piekniejsze ,dla mnie to juz sa teraz.A slabsze krecenie moze spowodowane byc dlugoscia,mam to samo,ze im dluzsze, mniej sie kreca.No i walcze tak z tym,odkad przeszlam na cg ale to chyba walka z wiatrakami.Chociaz....jes zcze poprobuje kosmetykow CJ i moze wtedy...

Czasem sobie myślałam. "Kurde, one to jakieś dziwne są. Takie n a w i l ż o n e."

Z długością to trochę prawda, im dłuższe tym skręt "spokojniejszy". Dla mnie to jest plusem, bo wydają się bardziej kontrolowane przez właścicielkę.

Cytat:
Napisane przez dagmara_s Pokaż wiadomość
Helge Wodnica PRZEPIĘKNE! w takich chwilach żałuje, ze jestem jedynie posiadaczką marnych fal ;p Tak tylko podczytuje ten dział, ale nie moglam sie powstrzymac by wyrazic swój zachwyt
Dziękuję.

Cytat:
Po obejrzeniu takich lokow stwierdzam ze ja nie mam lokow, napewno nie mam prostych, nigdy nie mialam ale to fale z latwa podatnoscia na ukladanie. Gdyby nie kosmetyki ktorych uzywam nie mialabym 3a, zaledwie 2b/c.

Tak ze zostaje mi opieka nad moimi chlopakam w pielegnacji wlosow juz nic wiecej nie osiagne a w wychowaniu malego kociaka widze codziennie lepsze rezultaty

Nusia114 jak znajdziesz swoje kosmetyki bedziesz miec to samo co Helge Wodnica na glowie

W prehistorycznych czasem wiele bym dała za zamianę na fale!
Mam to co dają mi geny. Ja ich nawet nie ugniatam jakoś specjalnie. Raz-dwa-trzy ugniecienia, i następna partia włosów. To wszystko razy 7 warstw, i tyle.

Nusia114 coś w tym jest, bo widzę duże podobienstwo włosowe.

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
Helge Wodnica - i Ty rozpoczęłaś romans z cg w lipcu tego roku? a sls odłożyłaś wcześniej, dobrze rozumiem? Nie chcę wiedzieć co będzie jak dłużej będziesz stosować naszą pielęgnację zetnę się w akcje depresji i desperacji na zapałkę

piękne masz włosy

Nie ogarniam jeszcze jaki nick/włosy, ale Twoje powodują u mnie szysze bicie serca, a kolor to gwóźdź do trumny.

Zgadza się sls odlożyłam około 4 lata temu.

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Można i oby jak najczęściej! Super napisany post. Wiemy sporo
Piękne włosy!
Taka malutka uwaga: dobrze by było, gdybyś podpinała włosy przy skalpie - po lewej masz wicherek i go widać.
Możliwe. A proteiny?
Przyda się wcieranie żelu aloesowego, Jantara. Wcieram niemal codziennie, bo też mam ten problem.
To nie jesteś samaJa też tam dolecialam aniolek:

Zaglądanie na zakręcone forum uważam za obowiązkowe.

Cholernika nie zauważyłam. Rzadko podpinam, bo objętości mam i tak za nadto.

Proteiny są pod obserwacją. Na razie są skreślone z menu.
Wcierki wprowadzam jako nowy element pielęgnacji.
Stary 2011-08-13, 23:29   #39510
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Może ja też miałam po nim przyklapa. Nie byłam w stanie go używać na włosy, więc zużyłam do mycia ciała

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości