|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Nawet żelem lnianym?? Kochane - pytanie mam, jak traktujecie włosy świeżo po hennowaniu? Zrobiłam sobie rzęsy u kosmetyczki i chcę zapobiec uciekaniu koloru. Intuicja podpowiada mi nawilżenie np aloes + okluzja czyli olej niewnikający. Dobrze myślę? Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-13 o 12:24 |
|
|
|
|
#39482 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj nałozylam oliwe z oliwek i olejek ryconowy zaplotlqam warkocza całkiem o tym zapomnialam bo mialam full roboty.
rano wstaje patrze co one takie tłuste? ide zaraz myc tylko sama nie wiem OMO czy tylko odzywką ah ciężka decyzja
|
|
#39483 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwa może Ci odżywką nie zejść, chyba że z "praniem wstępnym"
|
|
|
|
#39484 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczęta
mam dzis doła, nie dość że mam PSM ![]() to jeszcze wypadło mi dziś okropnie duzo włosów a to dlatego że nałożyłam na noc shea. Rano do mycia a tam co? z tego co wylazło mogł by sie utworzyć piękny gruby lok.Normalnie płakac sie chce, tak przykro. shea nie dla mnie. I tak mam mało włosów co prawda odrastają ale to brzydko wyglada, bo odrastajacych jest tyle co tych długich.i zamiast hodowac chyba muszę sie ściać na krótko.
|
#39485 |
|
sentimental animal
|
a ja się zastanawiam czy nie ściąć włosów
zastanawiam się czy nie podciąć do linii żuchwy. a co byście wy mi radziły?![]() a dla odmiany z drugiej strony (tej na której jest mniej włosów) ZAWSZE są włosy mniej pokręcone niż na tej z większą ilością włosów przełożyłabym przedziałek na drugą stronę, ale niestety włosy się buntują..
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2011-08-13 o 13:34 |
|
|
|
#39486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee to nie tylko Tobie jedna str się inaczej układa czesto gesto tak jest, tez tak mam, jedna supet oh bajka a druga dramat poodzywiaj je troche i obseruj, pamietaj ze sciac mozesz w kazdej chwili ale tak szybko ci nie odrosną ![]()
|
|
|
#39487 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Wróciłam właśnie znad morza. Jedyne kosmetyki włosowe - Isana do mycia i Joaśka len b/s. Całkiem niezłe moje kręciołki były ![]() A teraz zaraz nastawiam pranie i się olejuję. O, i składam pierwsze zamówienie mazidłowe
|
#39488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widac wszystko jest dla ludzi tylko trzeba miec umiar i znalezc kogos kto potrafi zrobic trwala. Ja jestem zauroczona i uwazam ze to byla dobra decyzja, i tak w ogole to masz fale, pomoglas im tylko sie bardziej skrecic
|
|
#39489 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie wczoraj wyglądały całkiem fajnie po wyratowaniu żelem Artiste (to chyba mój KWC jak na razie) A dzisiaj mam, coś nieokreślonego na głowie spałam w ananasie heheheh dzieki szkoda, ze te efekty na głwoie nie sa bardziej przewidywalne... ale może dojdę do tego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może spróbuj tego żelu w Naturze stoi 2,99 (w mojej przynajmniej) więc warto zobaczyć zanim wyda się 11 czy 13 na Niveę.Cytat:
aż sie nie chce wierzyć, ze to reanimacja... i to jeszcze tylko żelem lnianym
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-13 o 15:28 |
||||
|
|
|
#39490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kallos Latte 1000 ml Water, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmytoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum, Benzyl Alcohol, Citric Acid, PEG-5 Cocomonium Methosulfate, Methylchloroisothiazolino ne, Sodium Glutamate, Hydrolized Milk Protein, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Casein, Methylisothiazolinone, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride Kallos Latte 275 ml Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmytoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum, Benzyl Alcohol, Citric Acid, PEG 5 Cocomonium Methosulfate, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Hydrolyzed Milk Protein, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Casein, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride Swoją drogą naprawdę dziwne rzeczy wyprawia producent tych masek - niby identyczne, jednak: różne składy, różne zapachy i co najważniejsze - różne działanie. A włosy kręcone/falowane idealnie pokazują te różnice !Wydaje mi się że lepsze działanie posiada maska o pojemności 275 ml. Edytowane przez darencja79 Czas edycji: 2011-08-13 o 15:31 |
|
|
|
|
#39491 |
|
Rozeznanie
|
Natalcia250 to chyba kupie
kusi mnie nie ścinajAktogimka jak użyjesz to piśnij jak się sprawuje ![]() MgielkaM najlepszy dla mnie jest żel lniany bo najtańszy i bardzo skuteczny ale ten artiste też bardzo tani i godny uwagi głównie stwierdziłam po twoich fotach niedługo będę w rossmannie to zobacze a może nivea nie kupię? nie wiadomo na co się zdecydować ![]() AjriszMarta oooo tak jest bardzo bosko.Aguś87 jak mówi AjriszMarta oliwa może ci odżywką nie zejść użyj szamponu a potem możesz odżywką umyć ja niedawno tak robiłam Blackeye79 ty też nie ścinaj! shea używałaś pierwszy raz? Może masz tak jak ja gdy użyjesz jakiegoś olejku pierwszy raz to dużo wypada
Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-08-13 o 15:47 |
|
|
|
#39492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama się na mnie drze, że te włosy są wszędzie, a to nie moja wina, że wypadają robiłam tsh i w normie jest, dieta ok, także chyba pozostają mi jakieś wcierki... chociaż sama nie wiem ![]() chyba, że to jeden z objawów albo skutków endometriozy, bo właśnie mam takie rozpoznanie po ostatniej wizycie u ginekologa
|
|
#39493 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Ale zdjecia extra.!
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-08-13 o 16:58 |
|
|
|
|
#39494 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Komplement od Ciebie to COŚ ![]() Ależ ja tak właśnie sądzę No bo mam fale i tylko pomogłam im, żeby były bardziej podatne na układanie i pielęgnację ;PCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie ostatnio gorsza prawa ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#39495 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Powracam do pielęgnacji swoich prosto-falowano-kręconych włosów ![]() Kiedyś doszłam do bardzo ładnego skrętu, ale zaprzestałam rytuału odżywkowania i włosy stały się znowu nijakie ![]() Dzisiaj poczyniłam zakupy i od jutra zabieram się za prawidłową pielęgnację ![]() Trzymajcie kciuki aby się powiodło i żeby moje włosy znowu nabrały życia ![]() Za jakiś czas pochwalę się efektami
|
#39496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój wcześniejszy post odwołuję, który był moim marudzeniem i przedwczesną paniką Proszę o wybaczenie, wczoraj miałam pierwszy dzień @, dzień nijaki, chodziłam rozdrażniona i na dodatek włosy były jeszcze nijakie Po wyschnięciu włosy w normie ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Ajrisz, cudnie po reanimacji
|
|
#39497 |
|
sentimental animal
|
spać mi się chce okropnie, o 18 powinnam poćwiczyć, ale...
![]() trzymam właśnie Biovaxa na włosach dałam drugą szansę żelowi Graffiti, ale teraz wiem że muszę trzymać się od niego z daleka lepiej go sobie schowam coby mnie nie kusiło, jakbym zapomniała o ostatnim efekcie
|
#39498 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie ciężko ...
|
#39499 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam zdjęcia swoich włosisków z dzisiaj - tylko próba pozbycia się puszaka, czyli nałożenie ciutkę odżywki, bo spałam w rozpuszczonych włosach byle jak
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-08-13 o 19:44 |
|
|
|
#39500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam sobie za to kosztorys na szampon idealny i niestety wnioski są takie: Na ecospa jest baza szamponowa, 17zł/200ml, niestety ma Betainę a chciałam zrezygnować z amfoterycznych ![]() Na Mazidłach i ZSK składniki będą kosztować ponad 60zł!! Na sam szampon, a jeszcze inne rozpusty? :sciana: Seduction - no co Ty - a te apetyczne korkociągi na końcach?
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-13 o 19:40 |
|
|
|
|
#39501 |
|
Raczkowanie
|
Jejku, ale ciężkie te początki
![]() Zgodnie z radą porzuciłam Isanę. Wyskrobałam resztkę oleju kokosowego i nałożyłam na noc. Ale to ostatni raz, bo chociaż zawinęłam łeb, to i tak mi wszystko w nocy spadło i zafajdałam poduszkę :/ Potem zrobiłam sobie OMO, na skalp BD i glorię na końce, wypłukałam w wodzie z cytryną i miodem. I mimo wszystko skusiłam się na balsam Nivea FC, poręcznikowałam, wysuszyłam dyfuzorem i jakaś zmiana jest. Niestety, miejscami mi się wszystko zmechaciło i też jak widać ten skręt miejscowy mam Nawet zrobiła mi się jedna śrubka - czy to znaczy, że kiedyś będzie ich więcej? Nie mogę w to uwierzyć ;]Poza tym, okropnie mi glebie futro przy skalpie. Jak nie podepnę, to mi się robi taki przyklap jak na fotach. Irytuje mnie to. No i ta warstwa spodnia też jakoś nie chciała się kręcić, mam nadzieję, ze po przycięciu będzie lepiej. Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-08-13 o 19:39 |
|
|
|
#39502 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy szampon Mypa Aloesowy może powodować przyklap? Już od ponad miesiąca nie olejowałam skalpu, gdy stylizuje włosy to tak z 5 cm od skóry głowy żeby ich nie obciążać i nadal przyklap.
:conf used: W pierwszy dzień po myciu ok jak się zbliża wieczór tak po całym dniu to już |
|
|
|
#39503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39504 |
|
sentimental animal
|
siedzę właśnie na forum Naturallycurly i oglądam fotki przed i po CG
efekty są oszałamiające niektóre dziewczyny już po 6 tygodniach z falowanych kłaczków mają piękne lokaski![]() umyłam włosy szamponem Babydream żeby zmyć ten żel i nigdy więcej go nie ruszać
|
#39505 |
|
Zakorzenienie
|
te efekty to suma trafienia z produktami ale rowniez nauczenie sie jak wlosy wystylizowac aby uwypulikc loki, zadna z tych osob nie ma takich lokow gdy nic nie zrobi z wlosami po umyciu
|
#39506 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() to tylko kwestia stylizacji?
|
|
#39507 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś 6 godzin z olejem kokosowym + miodem+żółtkiem+Kallosem Latte na głowie, teraz schną. Kurczę, moje pierwsze mazidłowe zamówienie przekracza 100 zł, a nie chcę przesadzić xD
|
#39508 |
|
Raczkowanie
|
Aghrrr zsianowały mi się
Za duża wilgoć dzisiaj, a punktu rosy jeszcze nie ogarniam Ale i tak jestem uszczęśliwiona, bo pomimo siana, dziś mnie ktos zapytał, czy zrobiłam trwałą Poza tym, przetestowałam Nivea FC i chyba się polubimy. Zastanawia mnie natomiast, czy próbować mycia emulsją Gloria, czy dać sobie siana i zostać przy BD. Przeczytałam też dzisiaj o samodzielnym przycinaniu, ale jakoś się boję. |
|
|
|
#39509 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Przepraszam musiałam wykasować część emotikonek, bo się nie mieściłam.
Martusia1234, *Basia*, Stefannia, Sedaction, MgiełkaM, Aleksandra987 Dziękuję za komplementy, aż spąsowiałam. Cytat:
Z reguły nie nakładam nic na skalp. Jakoś tak wychodzi. Ale mam Jantara, żel aloesowy, żel lniany (bardzo lubię), więc poeksperymentuję. Oczywiście, że będę zaglądać. A gdzież ja zobaczę tyle pięknych loczusiów i cudownych fal? Na ulicach sam s u s z. ![]() Cytat:
Horror, jak bum cyk cyk.Cytat:
W porównaniu z tym, co Wy wyprawiacie tutaj, to moja dieta włosowa była bardzo uboga. Łagodny szampon, odżywka do spłukiwania, sporadycznie maska, jak miałam jakąś odżywkę bez spłukiwania to nakładałam na włosy, czasem nie dawałam. Mokre włosy odciśnięte w koszulkę, stylizacja, schnięcie naturalne. Ostatnie pół roku jechałam na Babydreamie, odżywce Isana połysk jedwiabiu (ta różowa), oraz Isana połysk koloru. Odżywki b/s brak. Czasem maska Gloria, ale jej nie lubiłam. Wcześniej jak odstawiłam SLS, były jeszcze: stara Nivea odż. do kręconych, Poters aloesowy, Joanna balsam z miodem i proteinami. Nic szczególnego. Cytat:
![]() Czasem sobie myślałam. "Kurde, one to jakieś dziwne są. Takie n a w i l ż o n e." Z długością to trochę prawda, im dłuższe tym skręt "spokojniejszy". Dla mnie to jest plusem, bo wydają się bardziej kontrolowane przez właścicielkę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W prehistorycznych czasem wiele bym dała za zamianę na fale! Mam to co dają mi geny. Ja ich nawet nie ugniatam jakoś specjalnie. Raz-dwa-trzy ugniecienia, i następna partia włosów. To wszystko razy 7 warstw, i tyle. ![]() Nusia114 coś w tym jest, bo widzę duże podobienstwo włosowe. Cytat:
Nie ogarniam jeszcze jaki nick/włosy, ale Twoje powodują u mnie szysze bicie serca, a kolor to gwóźdź do trumny. Zgadza się sls odlożyłam około 4 lata temu. Cytat:
![]() Cholernika nie zauważyłam. Rzadko podpinam, bo objętości mam i tak za nadto. Proteiny są pod obserwacją. Na razie są skreślone z menu. Wcierki wprowadzam jako nowy element pielęgnacji.
|
|
#39510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Wyglądają pięknie! 

ah ciężka decyzja

zastanawiam się czy nie podciąć do linii żuchwy.
a co byście wy mi radziły?
przełożyłabym przedziałek na drugą stronę, ale niestety włosy się buntują..
poodzywiaj je troche i obseruj, pamietaj ze sciac mozesz w kazdej chwili ale tak szybko ci nie odrosną 

Jak widac wszystko jest dla ludzi tylko trzeba miec umiar i znalezc kogos kto potrafi zrobic trwala. Ja jestem zauroczona i uwazam ze to byla dobra decyzja, i tak w ogole to masz fale, pomoglas im tylko sie bardziej skrecic
nie wiadomo na co się zdecydować 

mama się na mnie drze, że te włosy są wszędzie, a to nie moja wina, że wypadają
Komplement od Ciebie to COŚ