|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Placuszek racuszek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
|
|
|
|
#1262 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Placuszek racuszek
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. też studiuję kulturoznawstwo ![]() |
|
|
|
|
#1265 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a mozna wiedziec gdzie i jaka specjalizacja? i ogolnie jak wrazenia?
|
|
|
|
|
#1266 |
|
Rozeznanie
|
Oj temat "Pracuję, a nic o tej pracy nie wiem" i pracuje bo tatuś/wujek etc. załatwił to temat rzeka . Znam wiele osób które mają dobra prace bo mają znajomości , tak samo jest u mnie na gminie , nie dostanie sie osoba wykształcona ,po studiach , tylko synowa, wnusia, córeczka ,chociaż zero wiedzy o tym czym ma sie zajmowac . Ostatnio rozwalił mnie niezbyt miły pan z autobusu, grzecznie z uśmiechem sie pytam czy mógłby mi sie zatrzymac na krzyżówce , jeśli to nie problem i daje pieniądze za bilet ,a on sie tylko na mnie spojrzał jak jakis bazyliszek i powiedział , za bilet 7 zł a dałam mu 9 , to zamiast mi oddac 2 zł to siedzi z dłonią otwartą i tymi drobniakami i czeka , sama musiałam mu je z ręki wziąc , no kurcze ciężko podac to przecież takie męczące , dziwne że bilet mu sie chciało drukowac .
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie spedycja bardzo interesuje dlatego najpierw inwestuję w języki
albo spedycja na ekonomii albo logistyka na zarządzaniu. Cytat:
Co do moich, to możemy o tym porozmawiać prywatnie bo nie chcę się tutaj ujawniać. Cytat:
mogę świetnie znać angielski, ale muszę mieć za*rany papier żeby tego języka uczyć w szkole dziesięciolatków choć każda z was językowo by sobie poradziła. i dokładnie powtórzę słowa mojej nauczycielki która uczyła dwóch przedmiotów "profa zrobiłam w liceum, na studia poszłam bo trzeba było mieć uprawnienia. drugie zrobiłam bo taki wymóg postawiła dyrekcja" |
||
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aaa i to czy będę dobrym nauczycielem - tego się nie da sprawdzić. to wychodzi w praniu w każdym przypadku. edit: żeby nie było, przyszłość w zawodzie nauczyciela po prostu przechodzi przez moje myśli jako tryb awaryjny Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2011-08-14 o 01:55 |
||
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1272 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1274 |
|
Placuszek racuszek
|
Jeszcze zależy, jak kto łapie wiedzę, i czy mu na tym zalezy. Bo jak taka osoba dostanie prace po znajomości, albo "tatuś ma firmę" to może sobie odpuścić bo pomyśli "ee tam, nie wylecę, bo przecież on by mi tego nie zrobił"
. Nie porównujmy, bo to w jakim czasie się ktoś nauczy, i czy w ogóle... to jest różne. Poszła dziewczyna na studia,. które (zakładam ją interesowały) a skończyła w firmie ojca. To skłania do zastanowienia się.![]() Można się nauczyć innego zawodu, zgadzam się.. Ale to zależy od podejścia i sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------
Edytowane przez AgataBm180 Czas edycji: 2011-08-14 o 10:17 |
|
|
|
#1275 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1276 |
|
lokalna gwiazda
|
Do każdego zawodu trzeba mieć predyspozycje, a nauczanie to moim zdaniem powołanie, a nie przystanek-bo może potem trafi się coś lepszego.
Miałam koleżankę, świetną matematyczkę. Na prośbę, by wytłumaczyła jak odrobić pracę domową miala jedną odpowiedź: dam ci zeszyt do odpisania. Nigdy nikomu nic nie objaśniła. Jak się dowiedziałam, że uczy matematyki, to pomyślałam: biedne dzieciaki. Jeśli nie potrafiła przekazać wiedzy koleżankom, to jak ona dzieci uczy? Dowiedzialam się, że "dzieci mają z nią ciężko". Jej współpracownicy uważają, że jest świetną nauczycielką. Pocieszcie mnie, że na studiach posiadła umiejętność wytłumaczenia o co chodzi w matematyce. |
|
|
|
#1277 | |
|
Placuszek racuszek
|
Cytat:
Tu masz rację. Do nauczania trzeba mieć predyspozycje. Trzeba wiedzieć, że potrafi się przekazać swoja nabytą wiedzę. Co z tego, że potrafię świetnie Angielski, jak nie potrafię tej wiedzy przekazać innym? Nie mogłabym zostać nauczycielem. Trzeba dodać, że do nauczania również trzeba posiadać ogromną cierpliwość i dystans do pracy.. |
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie i tego się nie da nauczyć, nawet na studiach
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie cała edukacja niezmiernie mnie dziwi. Żeby uczyć dzieciaczków przyrody musiałabym jeszcze sporo, sporo sie pouczyc, zdobyć papiery padagodiczne, pozwolenia, zezwolenia- to wymaga czasu i pieniędzy. Z drugiej strony nie ma przeciwskazan do tego aby nauczała pani padagog z minimalnym pojęciem o świecie przyrody (kwiatki o tym, ze nietoperz to taki nocny ptaszek jak sowa
Sama jestem pasjonatka opowiadania o ciekawostkach przyrodniczych, zwłaszcza,ze dzieci chłoną takie wiadomości z otwartymi buziami. Wiedzę mam odpowiednia, żeby odpowiadać kompetentnie na wszystkie pytania. Tylko brakuje mi 1,5 roku podyplomówki pedagogicznej i inne takie....
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem poirytowana. Moi sąsiedzi znad przeciwka słuchają hip-hopu na cały regulator
|
|
|
|
#1281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak nie będą chcieli tomoże zadzwoń po policję?
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Raczkowanie
|
Co do tego narzekania na wszystko to podejrzewam, że nawet gdybyśmy w raju mieszkali to i tak znalazłaby się osoba, która narzekałaby na coś. Moim zdaniem u nas w kraju nie jest tak źle.
Nie każdemu się dogodzi jak bardzo by się nie chciało. A co do wybierania kierunków studiów to ja źle czułabym się na kierunku który mnie nie interesuje, który studiowałabym dla lepszego zawodu.
|
#1284 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli się jest inteligentnym, to człowiek poradzi sobie w wielu sytuacjach, naprawdę. I żaby nie było chodzi tu o dość płytką, prostą wiedzę, typu organizacja "eventów" czy marketing, nie programowanie, fizykę kwantową czy traumatologię.![]() Cytat:
A tak w ogóle, wg przepisów, posiadając certyfikat językowy na określonym poziomie nie trzeba iść na żadną filologię, a jedynie zdobyć uprawnienia do wykonywania zawodu, co można zrobić prywatnie. BioIvo - jeśli amsz wykształcenie kierunkowe, to nie musisz iść na podyplomówkę. Możesz zatrudnić się w szkole i zacząć kurs kwalifikacyjny pedagogiczny dla czynnych zawodowo nauczycieli. Trwa to ok. 9 miesięcy i kosztuje, w zależności od miasta, od 1400 do 3000 zł. Pracę w szkole masz zaliczaną jako praktyki.
gdybyś była trochę większa upiekłbym Cię w słodkim cieście Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne! Edytowane przez Cathas Czas edycji: 2011-08-14 o 21:15 |
||
|
|
|
#1285 | |
|
Placuszek racuszek
|
Cytat:
Mówiłam, że to zależy od podejścia, i jak sobie ktoś poradzi z nową sytuacją. Takie zjawisko jest, nie powiedziałam, że złe ani że dobre .Tylko są ludzie,którzy siedzą w robocie nic o niej nie wiedzą, i ktoś za nich musi odwalać cały'' bajzel '', bo tamta osoba wie, że nic jej nie grozi..
|
|
|
|
|
#1286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A takich osób nienawidzę, to jakaś masakra po prostu. Ja tak robię, bo lubię wyzwania i szukam swojego miejsca...Ale staram się też jak najszybciej jak najwięcej wiedzy wchłonąć...
|
|
#1287 | |
|
Placuszek racuszek
|
Cytat:
Może ja źle wyraziłam swą myśl, przepraszam Ano, praktyka czyni mistrza.. jak nie potrafi się znaleźć miejsca, to trzeba szukać.. aż się znajdzie. Dobrze jest być ambitnym i chłonąć wiedzę i nabywać praktykę
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1290 | |||
|
Zadomowienie
|
Mnie jak zawsze dziwi wmawianie, że dziecko dla każdego powinno być priorytetem w życiu. Właśnie podczytywałam dyskusję na pewnym forum :
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

pewnie.. jak ma pojęcie o swojej pracy...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a jak nie będą chcieli tomoże zadzwoń po policję?