"Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal :) - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-13, 18:06   #1081
Dorisek16
Raczkowanie

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

Dziewczyny dziekuje za wsparcie, nawet nie wiecia jak bardzo mnie motywujecie
Ja naprawde sie bardzo staram i to nie jest tak ze ja chce sie nazrec, ja nie chce, ale jak zobacze cos pysznego to od razu w mozgu wlacza mi sie mysl"musisz to zjesc" a moge byc najedzona po uszy
To jest tak jakby ktos wam przylozyl pistolet do glowy i kazal cos zrobic,wiec nie macie wyjscia i to robicie choc nie chcecie
Na tym polega ta choroba, wszystko zaczelo sie od niewinnego i pierwszego w zyciu odchudzania ktore doprowadzilo mnie do anoreksji aż do napadow i bulimii. Wiec dziewczyny nie skupiajcie sie tak bardzo na jedzeniu, zeby nie stalo sie to obsesja bo potem wyjsc z tego to jak walka z wiatrakami. ja juz probuje sporo czasu, moj rekord bez napadow to 37 dni. Sorka ze zasmiecam watek, ale chcialam sie wyzalic. Mam nadzieje, ze mnie nie zjedziecie za tego posta, juz postaram sie nie pisac o mojej chorobie, poprostu nie mialam komu tego powiedziec, bo mam tylko Was.
Ciesze sie ze wam wychodzi, ja postaram sie do was dolaczyc
Dorisek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 18:17   #1082
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

Dorisku kochana trzymaj się dzielnie Wiele przeszłaś i jesteś dzielna więc i z tym sobie poradzisz a raczej poradzimy bo obie mamy to samo.. Ja też przytyłam po tym wszystkim ale trzeba się wziąć w garść i iść na przód. Nie wiadomo co nas jutro spotka więc trzeba się cieszyć tym co jest, razem tutaj damy radę. W ogóle wszystkie dziewczyny dla mnie jesteście ogromną inspiracją i traktuje was jak dobre koleżanki. Naprawdę nie mam czasem się komu wygadac a tu mogę wam wszystko powiedzieć wiem, że nie zostanę sama. Dajecie mi wsparcie i ogromnego kopa i dziękuje wam wszystkim

Ja się zbieram na ten koncert. Zakładam mega mini szpile i nie przejmuje się niczym. Chce się czuć ładna i już Niech były pęknie z zachwytu

dodaje 2 zdjęcia w sukience
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Picture 197.jpg (26,5 KB, 170 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 196.jpg (25,4 KB, 197 załadowań)

04.12.13 Ostrzyknięcie ust

Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana

Edytowane przez NeverGoodEnough18
Czas edycji: 2011-08-13 o 18:47
NeverGoodEnough18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 18:54   #1083
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

NeverGoodEnough18 napewno peknie z zazdrosci i zachwytu, bo wygladasz REWELACYJNIE!!!! w sukience sie zakochalam

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 18:58   #1084
Dorisek16
Raczkowanie

Never jestes taka śliczna ze szok sukienka jest super i w moim ulubionym kolorze
Na imprezce bedziesz nr 1
Dzieki kochana za slowa otuchy, mam nadzieje ze razem pokonamy to cholerstwo
Dorisek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 19:57   #1085
meeedzik
Zakorzenienie

Never ślicznie wyglądasz i proszę Cię nie odchudzaj się więcej, bo teraz jest super, a jak jeszcze trochę schudniesz to będzie już nie ładnie.
Stary 2011-08-13, 20:09   #1086
Kamikadze1706
Raczkowanie

Never ale z ciebie lacha!!!!WOW!!!
Dorisek musisz wziąć sie w garść.Cóż ja bym mogła ci doradzić?Z własne go doswiadczenia mogę Ci powiedzieć,że napady obżarstwa to powazny problem i tak naprawdę inni moga Ci pomagać,wspierać,ale wyzdrowienie zależy głównie od Ciebie(napady obżarstwa to troche nie na wątkowy temat,więc jesli byś miała ochote zapraszam na gadu 1879071)Dorisek zdaje sobie sprawy z tego co czujesz bo sama to przechodziłam.mysle ,ze wiele odchudzających dziewczat otarło sie o anoreksje lub bulimie.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

mała spowiedź
jogurt z crunchy i muesli
zurek z proszku
ziemniaki,kotlet,mizeria
napój kawowy
jogurt,płatki,ziarna słonecznika
Kamikadze1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 21:22   #1087
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielonykotek Pokaż wiadomość
agniesikk te lody 4D są pyszne malinowe kupiłam kiedyś gałkę "bita śmietana" ale tylko raz... więcej ich nie było ... ale były przepyszne!! a z lodów to jeszcze sorbety Grycan!!! PYCHOTA! kiwi pomarańcza malina

antilia też słyszałam o tych ze Starowiślnej, ale nigdy nie byłam, i też jakoś specjalnie mnie nie ciągnie, ale wśród niektórych znajomych są one wprost legendarne ;-)
Ja uwielbiam Rocher w 4D Szkoda, ze maja tyle kalorii;p ale zdecydowanie raz na jakis czas warto sobie pozwolic, bo sa taniutkie, a wrazenia smakowe...

Bylam dzis na Dietla i nie zaszlam na starowislna, bo czekalam na tramwaj! Musze tam zajsc koniecznie.

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Never ślicznie wyglądasz i proszę Cię nie odchudzaj się więcej, bo teraz jest super, a jak jeszcze trochę schudniesz to będzie już nie ładnie.
Zgadzam sie Super figurka i juz nie chudnij bo bedziesz szkielecik

Ja dzisiaj troche przesadzilam z jedzeniem i czuje sie tak cieeezko No nie ma tragedii, ale jutro bedzie lepiej:

Sn (11): garstka platkow musli, kukurydzianych, czekoladowego musli, otreby mleko
O (14): makaron ze starkowana odrobina sera i ketchupem (1-2 lyzeczki)
a potem zjadlam jakos o 17 precla z serem i zjadlam loda wodnego nestea. jakos po 20 wypilam frugo rozowe, zjadlam batonika musli i dwie nektarynki.

ojjj moj brzuch peka
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 21:32   #1088
kosaciec
Raczkowanie

ehh ja sie zmeczylam juz dieta brakuje juz motywacji i sily, i efektow tez jakos ostatnio brak...wedlug moich nieporadnych obliczen nie jem duzo kalorii...czy jednak za duzo? sama juz nie wiem..moze waga drgnie za jakis czas...wg moich zapiskow wage 60kg osiagnelam 11 dni temu...suuuper...

na dzis:
1: kromka zytniego z szynka i pomidorem, kawa z mlekiem
2: 3 ciastka krakuski, kawa z mlekiem
3: szaszlyk z piersi indyczej i bialej kielbasy, 1 wasa, salatka z pomidora, cebulki i papryki
4: miseczka leczo i pol kromki zytniego

Edytowane przez kosaciec
Czas edycji: 2011-08-13 o 21:37
kosaciec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 21:41   #1089
olaoo87
Raczkowanie

No to czas na moja spowiedz. Dzien moge zaliczyc do udanych, zdecydowanie. No to zaczynam. Ś: 2 kromki chleba zwyklego razowego 140 kalorii, z plastrem sera jedna a druga z 4 plastrami salami. Licze, ze ten maly plastrek sera mogl miec 60 kalorii a 4 plastry lub 6 teraz nie pamietam, daje 30 kalorii. Czyli na snoiadanie zjadlam 230 kalorii. 2 ś nie bylo bo za pozno wstalam. O: 9 pierozkow z kapusta i grzybami wg opakowania 333kalorii i 2 biszkopty 36kalorii, p: wafelek Grzesiek bez czekolady 148kalorii, k: 2 kromki chleba razowego z soja i slonecznikiem i w necie znalazlam, ze kromka 25gram ma 50 kalorii to ja licze 70kalorii bo cos za malo mi to wyszlo, z 1/4 puszki z tunczykiem w sosie tysiaca wysp 82kalorie. Razem mi wyszlo wszystko 969kalorii .
Glowa mi dzisiaj peka... . Klade sie spac.
Never ale jestes sliczna, tylko juz nie chudnij! Jest idealnie. A Twoj byly to nie bedzie w nocy spal przez najblizszy miesiac jak Ciebie zobaczy! Napewno bedzie mu gul skakal!
Meeedzik super, ze sie odzywasz. Juz pisalam o tym ale powtorze jeszcze raz, ze jestes moja motywacja i dzieki Tobie trzymam sie na diecie

papa
ps. Jak macie jakies zastrzezenia do mojego jedzenia to poprawcie mnie, bede bardzo wdzieczna.
olaoo87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 22:50   #1090
zielonykotek
Raczkowanie

meeedzik 65 kilo ważyłaś a teraz taka laska taki spadek i silna wola robi wrażenie

never szkoda że nie pokazałaś jeszcze szpilek ;-)

asia ja miałam w swojej karierze parę dżinsowych spódniczek i nawet ostatnio M-ke upolowałam za 25 zł, ale nie miałam okazji jeszcze jej ubrać, pogoda nie sprzyja, a choroba tym bardziej ;-/ ale tego lata jeszcze na pewno ją ubiorę. Czasem mój TŻ mówi że jestem ubrana jak 40 letnia baba!!! ;-) [a zwykle ubieram dżinsy + bluzka więc normalnie!! ] mój TŻ nie chce żebym sobie kupiła np: sweter rozpinany, a one tak fajnie wyglądają aaale przestaję się tym przejmować przecież to mi sie ma wygodnie nosić moje ubrania
zielonykotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 23:58   #1091
monika01011986
Zakorzenienie

hej dziewuszki
mam chwilkę aby do Was napisać
U mnie z dietą źle - w ogóle jej nie ma codziennie jem jakieś fastfoody
Dziś mąż zabrał mnie i dzieci znowu do Aquaparku ale do Ostródy. Było tam dużo lepiej niż wczoraj w Iławie, bo w Ostródzie jest dzika rzeka , dużo lepszy brodzik dla dzieci, sauny i łaźnie parowe bez dodatkowych opłat, kilka jaquzzi i różne bicze wodne siedzieliśmy tam 5 godzin! Było jeszcze lepiej niż wczoraj i więcej atrakcji. Jednak moim zdaniem i tak najlepiej jest w aquaparku w Sopocie - tam to oczopląsu można dostać od tego wszystkiego. W następny weekend może pojedziemy.Zależy jak z kasą będziemy stali. Tu macie foteczke z tego aquaparku w Iławie:
DSC00157.jpg

Dziś zdjęcia też robiłam w Ostródzie ale powychodziły porozmazywane bo telefonem robiłam.. w cyfrówce baterii zapomniałam naładować te jedno wyszło takie w miare:
DSC00161.jpg

także jest miło i rodzinnie. Jutro urodziny mojego synka.... nie wiem jak to będzie... moi rodzice powiedzieli że nie przyjdą, męża matka przyjdzie ponoć, a jego ojciec mam nadzieje ze nie przyjdzie bo ja go nie chce - znając życie to nie przyjdzie no oby!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2011-08-14 o 00:01
monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 00:38   #1092
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielonykotek Pokaż wiadomość

monia trzymaj się tam bądź rozważna ;-) niekoniecznie romantyczna hehe

a się uśmiałam z tego romantyczna nie byłam bo ciągle nie potrafię mu wybaczyć..... ale jest na razie "bez kłótni".

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was pełne zaufanie więc proszę o szczerą opinię. Myślałam i myślałam nad błyskotkami. Uczesałam się tak na miasto i zdałam sobie sprawę, że nawet mi taka fryzurka pasuje (włosy są spięte z tyłu 3 wsuwkami). Razem z czarną biżu chyba nie jest źle. No i mam właśnie takie kolczyki i bransoletkę. A na ustach cukrowy błyszczyk, róż na policzki i kreska na powiece. Może tak pójdę???
Dzaguś jeju jaka Ty jesteś śliczna! No szok normalnie! I te twoje brązowe cudowne oczka których Ci strasznie zazdroszczę Pięknie Ci w tym uczesaniu - jak w każdym zresztą.

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez _Baletnica_ Pokaż wiadomość
Monia, z pobiciem to jest problem. Tutaj pomoże tylko obdukcja lekarska. Ale można Olę ścigać z narażenia dóbr osobistych. Są świadkowie, nie byłoby problemu. więc Olu uważaj.

tak jak obiecałam dodaję Wam zdjęcia.( żeby połechtać swojemu JA) a tak serio to jestem zadowolona, mogłabym mieć większe wcięcie w talii, i bardziej płaski brzuch..marzą Mi się wystające kości miednicowe...ale to chyba w moim przypadku nie jest możliwe..
Dziękuję za odpowiedz
A co do zdjęć do moim zdaniem nie potrzebne Ci większe wcięcie w talii bo duże wcięcie brzydko wygląda, skraca cały brzuch i "pogrubia"biodra. Ty je masz idealne i proporcjonalne. Brzuszek moim zdaniem jest bardzo ładniutki, nie wystaje Ci, nie masz pagórka. Możesz sobie nad nim jeszcze troszkę popracować ale nie dużo bo naprawdę jest ładniusi.

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Monia, co tam? Wszystko w porządku? Teraz po tych akcjach martwię się jak długo nie piszesz...
Dziękuję kochana jesteś
A jak nie piszę to znaczy,że jest dobrze i spędzam czas z rodzinką bo gdy będzie źle to na pewno będę siedziała i Wam się żaliła pół dnia

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
Eldo_rado, wiem Kochana...ale przez to odchudzanie są malutkie. W załączniku przesyłam Ci zdjęcie jakie miałam 2lata temu jak brałam tabl. Cyprest..ale od nich zaczęło się tycie...a Tż teraz płacze..
WOW! NA prawdę jest ogromna różnica! Faktycznie miałaś dużo większe piersi. No ale to nie była zasługa matki natury tylko hormonów więc teraz przynajmniej masz swoje "naturalne" i też piękne może zmień stanik w stroju na Push-upa?

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość

Kochane dziewczynki chciałam się z Wami pożegnać. Odchudzać się nie odchudzam, więc nie ma potrzeby, żebym się udzielała
Buziaki i trzymam za Was kciuki
No spróbuj tylko!!!! chcesz opuścić swoje cudowne koleżanki ? i nasz wspaniały wątek??? Rozumiem, że posprzeczałaś się z Baletnicą ale jeszcze my jesteśmy!! Helllooooooołłł!! Nie chcę nawet słyszeć że nas zostawiasz!!!!!! Kapejszyn???

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość

Monia, cieszę się że spędziłaś taki super dzień. Domyślam się, że dzieciaki bawiły się jeszcze z tysiąc razy lepiej, bo taki aquapark to chyba wielka frajda. U mnie w okolicy nie ma więc nie wiem Ale szaleństwo wodne uwielbiam i nawet jak na basen pójdę to jest fajnie Może mąż zrozumiał swój błąd i może warto dać mu ostatnią szansę, zaryzykować. Pewnie boisz się "sparzyć" kolejny raz, ale chociaż ze względu na dzieciaki może warto spróbować jeszcze raz. Życzę CI wsystkiego dobrego Dużo szczęścia
Ojj aquaparki są super dla mnie to raj na ziemi cieszę się bardziej jak dziecko gdy tam wchodzę W Sopocie jest boski aquapark więc jak kiedyś tam będziesz to koniecznie tak zajedź!!
No a co do męża chyba nie mam wyjścia i muszę dać mu "kolejną" szanse. Ja wiem że on sie nigdy nie zmieni i będą takie akcje się powtarzały ale ze względu na dzieci muszę jakoś żyć. Może kiedyś się coś zmieni, bo wątpię abym na stare lata z nim była. Dziękuję za życzonka

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Czas edycji: 2011-08-14 o 00:54
Stary 2011-08-14, 00:45   #1093
asia_17
Raczkowanie

Eldo_rado, miałaś rację co do mojej kolacji, więc kanapki nie był tylko owsianka- 200 kcal i a sernika ugryzłam dosłownie tylko na spróbowanie...czyli nie jest źle..
kosaciec, ja mam podobnie - o,5 kg przez 2 tygodnie, masakra... Boję się, że mój organizm przyjął 1000 - 1200 kcal za normalną dawkę kcal i tym jest spowodowany brak spadku wagi.
zielonykotek, mój Tż śmiał się ostatnio, ze wyciągnęłam torebkę po mojej babci, a to był prezent od koleżanek...A torebka była w kwiatki na złotym łańcuszku z Pull and Bear)

asia_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 00:59   #1094
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NeverGoodEnough18 Pokaż wiadomość
Ja się zbieram na ten koncert. Zakładam mega mini szpile i nie przejmuje się niczym. Chce się czuć ładna i już Niech były pęknie z zachwytu

dodaje 2 zdjęcia w sukience
Witam Cie z powrotem Uważaj na to co piszesz,żeby Cie całkiem nie zablokowali. Co do zdjęć to super wyglądasz! Sukienka ładna choć ja nie lubię takich marszczonych bo one zamiast wyszczuplić talię to ją mocno poszerzają. Ja wolę gładkie i obcisłe w brzuszku - wtedy talia ładnie wygląda. Napisz później jak tam po koncercie

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Meeedzik, Dolly, Eldorado, Tinek, Agunia, Zielonykotku dziękuję Wam strasznie mi miło że chcecie dla mnie jak najlepiej i tak dobrze mi życzycie Wątpie aby mąż się zmienił ale chociaż na jakiś czas może będzie spokój. Ja mu raczej tego nie wybaczę ale postaram się być normalną żoną i jeśli on coś znowu odwali to ja nie wiem jak to się zakończy. Najgorsze jest to, że bez niego będzie mi bardzo ciężko finansowo i wychować dwóch synów. Wiec chyba jestem zmuszona dać mu kolejną już szanse..... Zobaczymy jak to będzie. Pojedzie do pracy to będzie spokój póki co dostał pozwolenie na kolejny tydzień urlopu.......

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Kochaniutkie trochę Was nadrobiłam i poodpisywałam a teraz lecę spać. Jutro ciężki dzień mnie czeka.Urodzinki synka..... nie wiem jak to będzie ale mam nadzieję że się nikt nie pokłóci i że teściu nie przyjdzie. Wieczorkiem wkleje Wam fotki z urodzin. Dobranoc! Miłej niedzieli Wam życzę

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Czas edycji: 2011-08-14 o 00:56
Stary 2011-08-14, 04:31   #1095
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Wróciłam dopiero
Więc tak ja tam za bardzo nic nie robiłam tylko z zespołem na scenie A były oczywiście w szoku co raz mi mówił jaka to ja chuda jakie mam rączki małe itp. Oczywiście było przytulanie i buziaki ale ja naprawdę nic do niego nie czuję. Trochę mi głupio bo mu tylko nadzieję robię no ale cóż Oczywiście jak to na wiosce jakiś wieśniak do mnie ,, O jaka barbi" Tragedia

Agunia dziękuje Zdjęcia robiłam na szybko nawet włosów nie zdążyłam przyczepić

Dorisek dzięki Fakt sukienka też mi się podoba najbardziej dekolt hehe

meeedzik dziękuje Teraz moim głownym celem jest utrzymanie tego

Kamikadze
dziękuje

Ola hehehe dzięki

zielonykotek no niestety już nie zdążyłam nawet zdjęcie było bez robione

Monia ale Ci zazdroszczę Aquaparku Dobrze widzieć Cię uśmiechniętą

Jejku nie spodziewałam się naprawdę tego wszystkiego jest mi strasznie miło Echh jeszcze musze się ogarnąć i dopiero spać więc jeszcze z godzina zejdzie

04.12.13 Ostrzyknięcie ust

Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana
NeverGoodEnough18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 06:50   #1096
tinekk
Zadomowienie

Jak dobrze tu być z wami !

Dorisek dziękuje ze sie o mnie martwisz ale co do anoreksji to napewno bardzo mi daleko ja poprostu już tak naparwde dlugo jestem na tej diecie i mój umysł jest troche przemeczony

Monia jak dobrze widac uśmiech na Twojej twarzy fajnie ze razem spedzacie czas i ładna z Was rodzinka niech te chwile trwają jak najdłużej i jedyne wyjscie poki co to rozmowa, rozmowa, rozmowa, musicie na kazdy temat rozmawiac zeby pozniej nie było niedomówień

Never Jesteś super laska ale błagam wiecej nie chudnij bo dosłownie jeszcze kilogram i będziesz jak szkieletorek, teraz tylko utrzymuj tą wagę ale ZDROWO I ROZSĄDNIE, a nie zadne głodówki a pozniej napady !

U mnie waga 49,6 nie jest najgorzej, ale najlepiej też nie nie miałam wagi 2tyg i gdy sie zepsula wazylam 49 po 2 tyg gdy przyszła nowa waga wskazała 50,1 wrrrrr naszczęscie juz 0,5kg zleciało jeszcze trochę i będe w pełni zadowolona

Miłej niedzieli!

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 09:34   #1097
meeedzik
Zakorzenienie

Hej kobitki ;*

U mnie dziś ładna pogoda i słoneczko świeci mam nadzieję, że tak będzie cały dzień
Zielonykotek dziękuję o tak kiedyś jak zaczęłam się odchudzać, to twardo się trzymałam diety i powiedziałam sobie, że muszę schudnąć no i się udało
Monia śliczne zdjęcia cieszę się, że tak dobrze się układa oby jak najdłużej Trzymam kciuki za urodzinki syncia, żeby wszystko poszło po Twojej myśli i nie było żadnych kłótni
A tak ostatnio naszła mnie myśl, że może już lepiej przestać pisać, bo nie lubię jak jest taka "gęsta" atmosfera, no ale za bardzo bym za Wami tęskniła Dziękuję
Never cieszę się, że imprezka się udała no i że postanowiłaś utrzymać wagę, bo naprawdę już świetnie wyglądasz

U mnie na wadze tyle samo co wczoraj czyli 47,4kg a wczorajsze menu trochę się zmieniło, bo poszliśmy z Tż na spacer i zjadłam big milka, a później pół kukurydzy z domu, a na kolację jedną niecałą kiełbaskę białą z grila ( taką małą cieniutką ) i nie całą kromkę chleba, a później pokręciłam hula hop 20 minut
Stary 2011-08-14, 10:02   #1098
olaoo87
Raczkowanie

Hej laseczki! Ja zaraz bede jadla sniadanko, chlebek sojowo-slonecznikowy z jajkiem. Wzielo mnie na jajka . Dzisiaj na wadze 63,4kg, nie wiem dlaczego? Wczoraj nic nie zjadlam ponad limit kalorii... Tylko sie nie wyproznialam, moze to ten powod? Od kiedy odchudzam sie to mam problem z wyproznieniem . No i dzisiaj bede pewnie sie zastanawiala od czego to tak mi przybylo . Moze ja robie blad, ze sie waze codziennie? Nie wiem co myslec.
Never nmzc
Monika ciesze sie, ze Ci sie tak uklada, nie dawaj najlepiej mezowi dzisiaj na urodzinkach synka alkoholu, zeby znowu mu nie odbilo. Slicznie wygladacie.. A Twoj maz jest troszke podobny do mojego TZ hihi .
I teraz kurcze blade nie wiem ktora z was pisala, ze ma obsesje na punkcie liczenia kalorii... Bedziesz wiedziala, ze to do Ciebie , ja tez jak cos kupuje, patrze na kalorie, nawet kupujac biszkopty patrze ile maja kalorii... Niestety to chyba dieta tak zmienia myslenie.

Meeedzik a u mnie niestety pochmurnie , myslalam, ze pojdziemy z TZ w koncu na dlugi niedzielny spacerek, ale niestety, zaraz pewnie zacznie padac. Meeedzik kochanie, mialas tez tak, ze jednego dnia wazylas pol kilo mniej a na drugi dzien wiecej?

Ide jesc sniadanko
Stary 2011-08-14, 10:09   #1099
meeedzik
Zakorzenienie

Ola a u mnie dziś 30 stopni w słońcu a co do ważenia, to ja też się ważę codziennie no i też mam takie skoki w wadze, że jest różnica nawet 0,6 kg w dwa dni a to że się nie wypróżniałaś, to też zapewne jest przyczyna
Ja kiedyś też miałam problemy z wypróżnianiem i zaczęłam pić codziennie rano jak wstałam szklankę wody z cytryną i w ogóle w ciągu dnia piję wodę niegazowaną z cytryną i to mi chyba pomaga no i dodaję do płatków łyżkę otrąb.
Stary 2011-08-14, 10:12   #1100
Eldo_rado
amor vincit omnia

asia pamiętaj ze na kolację to najlepiej białko

monia cudnie wyglądasz, tak promiennie na basenie wszyscy się pewnie za Tobą oglądali , a mąż chodził i pilnował się, bo taką laskę ma pod skrzydłami

meeedzik u mnie tez wreszcie słoneczko

ola mam wrażenie że bardzo często się ważysz... lepiej na spokojnie raz, max 2 w tyg.

------------------

dziś niedziela więc byłam z rana na takim wielkim targowisku z mamą... kupiłam 2 boskie bluzki każda za 10zł. do tego czarny sweter i jakieś drobiazgi. kupiłam tez maliny i zaraz będzie z nich owsianka
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 10:32   #1101
olaoo87
Raczkowanie

Meeedzik zazdroszcze Ci tej pogody! Ja tez sie waze codziennie i poprostu to juz taki nawyk u mnie. Tak jak ELDORADO napisala, moze za czesto sie waze ale jak sie nie zwaze to mam wrazenie, ze jestem za gruba i pewnie cos przytylam... . No i na czym sie zlapalam, ze np tak jak dzisiaj na sniadanie, zjadlam 2 kromki chleba takiego z PSSow, wiec tak male, z jednym jajkiem, to mam wrazenie, ze za duzo tego, jak patrze mna wasze jadlospisy . I ogolnie chyba za duzo jem chleba, ostatnio na sniadanie i na kolacje.
Stary 2011-08-14, 10:37   #1102
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez olaoo87 Pokaż wiadomość
moze za czesto sie waze ale jak sie nie zwaze to mam wrazenie, ze jestem za gruba i pewnie cos przytylam... .
to dlatego, że wpadłaś w wir codziennego ważenia się. to nic dobrego nie przyniesie.

Cytat:
Napisane przez olaoo87 Pokaż wiadomość
No i na czym sie zlapalam, ze np tak jak dzisiaj na sniadanie, zjadlam 2 kromki chleba takiego z PSSow, wiec tak male, z jednym jajkiem, to mam wrazenie, ze za duzo tego, jak patrze mna wasze jadlospisy . I ogolnie chyba za duzo jem chleba, ostatnio na sniadanie i na kolacje.
2 małe kromki chleba na śniadanie to dużo? spokojnie mogłabyś jeszcze pomidorka zjeść i wciąż było by ok
Stary 2011-08-14, 10:48   #1103
meeedzik
Zakorzenienie

Eldorado no to super, że też masz pogodę my się chyba z Tż wybierzemy na basen
Ola a nie zastanawiałaś się, żeby na śniadanie zamiast chleba zjeść płatki? Co doważenia, to ja się ważę codziennie rano i wieczorem i wtedy wiem kiedy i na ile mogę sobie pozwolić jak np. na wadze mam jak ostatnio 47,7 kg to nie jem nic bardzo kalorycznego, a ja niedawno waga mi spadała i było już 46,9 kg to pozwalałam sobie na więcej i to przeważnie były jakieś słodkości albo chipsy
Mam wszystko pod kontrolą, a jak kiedyś ważyłam się co tydzień to na nic nie mogłam sobie pozwolić, bo bałam się, że waga nie spadnie
Stary 2011-08-14, 10:52   #1104
Eldo_rado
amor vincit omnia

ważenie codziennie 'dla kontroli' jest zgubne... cotygodniowe ważenie uczy umiaru i tego jak się samemu kontrolować. a przeciez w diecie o to chodzi, by samemu się kontrolować i wiedzieć ile można.
Stary 2011-08-14, 11:15   #1105
meeedzik
Zakorzenienie

Eldorado zapewne masz rację, ale mnie tak korci, żeby stanąć na wagę jak nie wiem Może kiedyś się tego nauczę choć przyznam, że kiedyś ważyłam się raz na tydzień nieraz dwa zanim trafiłam na ten wątek
Stary 2011-08-14, 11:18   #1106
Eldo_rado
amor vincit omnia

mnie tez keidyś korciło, ale powiedziałam sobie 'odchudzam się z głowa, sama tez potrafię się kontrolować' i mimo, ze czasem az mnie skręca żeby sprawdzić wagę to dzielnie czekam do soboty

-----------

moje dzisiejsze śniadanko:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0438.jpg (38,4 KB, 33 załadowań)
Stary 2011-08-14, 11:25   #1107
agniesikk
Zakorzenienie

Monia, ciesze sie, ze sie jakos uklada i ciesze sie, ze nie przymykasz oka, tylko bedziesz czujna na wyskoki meza super wygladasz, Twoj mniejszy synek na tych plecach u Twojego meza jest taki malutki Jak maly kotek hehe
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 11:44   #1108
kosaciec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze śniadanko:
u mnie podobnie..miseczka malin z jogurtem naturalnym
kosaciec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 11:46   #1109
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez kosaciec Pokaż wiadomość
u mnie podobnie..miseczka malin z jogurtem naturalnym
u mnie owsianka
Stary 2011-08-14, 11:51   #1110
murka04
Zadomowienie

cześć chudziny!
ja wczoraj spędziłam bardzo miły dzień z Tż, dziś mija u nas 10 miesięcy więc dał mi taki drobny prezent ramkę z naszym zdjęciem i czekoladę Milkę. a jaki dumny był ciągle pytał tylko "ładna? podoba Ci się? postarałem się co?" rozbrajał mnie tym zawsze jak mi coś daje to jest taki zadowolony z siebie że aż mnie wzrusza mówił że na dziś przygotował jakąś niespodziankę i będę bardzo zaskoczona, hm ciekawe co wymyślił.. wczoraj sobie poszalałam z 2 czekoladami i jabłecznikiem, dziś jak na razie 2 kanapki z pasztetem. a i od dziś biorę magnez codziennie na te zawroty głowy i utraty równowagi, znajoma też tak miała i mówi że jej pomaga. spróbuję więc.
aaa i pochwalę się, wczoraj Tż pomagał mi i ojcu układać drzewo w piwnicy, a że ojciec jakoś nie jest zachwycony wizją kogokolwiek u boku jego córeczek to jak mnie zdziwiło kiedy podał mu rękę i zaczął rozmawiać i żartować to na pewno dlatego że nie musiał sam robić ale i tak jestem w szoku.

monia bardzo się cieszę że na razie się jakoś to wszystko ułożyło, oby tak zostało jak najdłużej. mam nadzieję że Twój mąż chociaż trochę zrozumiał, co mógł stracić. nic od razu, ale może po małych kroczkach jakoś dojdziecie do porozumienia, życzę Ci tego z całego serca

co do ważenia to kiedy się odchudzałam ważyłam się w każdą sobotę, nigdy częściej bo gdybym nie widziała spadku jednego dnia to bym pewnie się załamała i rzuciła dietę w cholerę. a tak, za każdym razem widziałam spadek 1 czy 0,5kg i było dobrze. teraz ważę się rzadziej, nie mam takiej potrzeby bo jakoś przestały mnie obchodzić cyferki i raczej skupiam się na tym jak wyglądam a nie ile ważę.

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak upłynie.
murka04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości