Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1319 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-14, 19:30   #39541
Ag Rafka
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Dziękować za radę Jak tak to może się skuszę na olej ze słodkich migdałów. A z ciekawości - tą Heenarę gdzie można dorwać ?
Na razie wielkiego szału z eksperymentami nie było, jednak porzucenie z dnia na dzień SLSów i więcej nawilżania i odżywiania już robi swoje Miałam dziś jeszcze łepetynę umyć, ale doszłam do wniosku, że sprawdzę, czy jutro będzie megatłusto
P.S. Kupowała któraś z was olejki w sklepie rani-art.pl ?
Zarówno heenarę, sesę, bringhraj i inne oleje do włosów mają na helfach. U rani-art zrobiłam mój pierwszy zakup włosowy-nieszczęsną amlę gold i olejek vatika kokosowy z ziołami, ale jak dotąd użyłam raz (wyczytałam, ze kokos na lato lepiej odstawić, a że miałam kilka innych do wypróbowania, to vatika na razie czeka-choć zapach uwielbiam, w przeciwieństwie do heenary, która dla mnie zbyt duszaca)

Fotki po heenarze wrzuciłam do codziennika, ale kiepska jakość.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-08-14 o 19:33
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 19:43   #39542
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Zarówno heenarę, sesę, bringhraj i inne oleje do włosów mają na helfach. U rani-art zrobiłam mój pierwszy zakup włosowy-nieszczęsną amlę gold i olejek vatika kokosowy z ziołami, ale jak dotąd użyłam raz (wyczytałam, ze kokos na lato lepiej odstawić, a że miałam kilka innych do wypróbowania, to vatika na razie czeka-choć zapach uwielbiam, w przeciwieństwie do heenary, która dla mnie zbyt duszaca)

Fotki po heenarze wrzuciłam do codziennika, ale kiepska jakość.
Jakość nie jakość, ale ładne Jak policzyłam zakupy to na rani-art mi wyszło trochę taniej, więc skoro nie miałaś problemów z tym sklepem to spróbuje. Moje kudełki chyba teraz są na etapie "picia" wszystkiego, co im funduje, a kokos im służy, więc niezależnie od opinii na lato zostanie A jeśli chodzi o zapachy - jestem chemikiem, nie takie smrody przychodzi mi wąchać
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 20:10   #39543
Charlotta_Charlotta
Raczkowanie

Kochane pisałam Wam o moim problemie (wypadanie włosow przy myciu odzywka Issana Babassu). Otoz umylam dwa razy Hergonem bez spłukiwania i owszem wypada mniej włosow podczas mycia, ale wlosy po umyciu baaaardzo dlugo schna (zwlaszcza przy skalpie, gdzie mam przedziałek) i po umyciu Hergonem mam gorsze włosy (szopiaste, mniej sie kreca) niz po Issanie :/ coz na to poradzicie kochane?

Dziękuje za wszystkie sugestie
Charlotta_Charlotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 20:26   #39544
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta_Charlotta Pokaż wiadomość
Kochane pisałam Wam o moim problemie (wypadanie włosow przy myciu odzywka Issana Babassu). Otoz umylam dwa razy Hergonem bez spłukiwania i owszem wypada mniej włosow podczas mycia, ale wlosy po umyciu baaaardzo dlugo schna (zwlaszcza przy skalpie, gdzie mam przedziałek) i po umyciu Hergonem mam gorsze włosy (szopiaste, mniej sie kreca) niz po Issanie :/ coz na to poradzicie kochane?

Z Hegronem miałam to samo, gdy włosy umyłam bez nakładania żadnej maski ani oleju wcześniej, za to razem z nimi - bosko. Myślę, że albo mycie odżywką nie jest dla Ciebie - czasem tak jest, że nasze włosy nie lubią tego co powinno być dla nich zbawienne - albo nie znalazłaś dla siebie jeszcze odpowiedniego myjadła. Dziewczyny dużo mówią o emulsji Gloria albo o balsamie Mr. Potters aloes, może jeszcze któregoś z nich spróbuj. Życzę powodzenia w poskramianiu kręciołków
Stary 2011-08-14, 20:46   #39545
AjriszMarta
Zakorzenienie

Witajcie, nie można Was samych zostawić bo znowu kilka nowych stron ;P
Byłam w bieszczadach Moje nogi nie żyją, jutro odpadną albo nie wiem, włosy wytargał wiatr ale co tam ;P
(znaczy dostały najpierw żelu lnianego i spray z filtrem ;P nie że całkiem na żywioł)
Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
moze moje wlosy wolaly silikony?;/ ale i tak do nich nie wroce nie ma bata... nie ebde fundowac swoich wlosom czegos takiego.
Kobieto, błagam - nie pomstuj tak na te biedne silikony i SLS. To nie składniki są złe, tylko sposób w jaki są podane w typowych drogeryjnyh kosmetykach. Uczę się o składach od prawie roku, wiele konfiguracji sprawdzałam na sobie i zapewniam Cię, że DOBRZE użyty silikon może przynieść wiele korzyści i nie będzie szkodliwy. Wystarczy szukać łatwo zmywalnych i nie trzeba już ich zmywać SLSem częściej niż np protein, a na te nie pomstujesz. BTW tabela zmywalności głosi, że dimeticone zejdzie betainą, zaś mocniejszych jak trimeticone się właściwie nie używa.
I okazało się, że moje włosy lubią silikony, odpowiednio podane jako maleńki dodatek do emulsji olejowej.
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Pochwalę się jednak
Ładnie :tak:
Cytat:
Napisane przez trinee Pokaż wiadomość
Witam! Czy można się przyłączyć?
Witaj
Cytat:
Mam pytanie- czym zmywasz oleje?
Pomaga pranie wstępne czyli wmasowanie odżywki/szamponu na suche zaolejowane włosy i spłukanie - większość oleju powinna już zejść.
Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Wróciłam z zakupami Kupiłam grzebień, maskę glorię, balsam mrs. potter's melisa (zgodny z cg? był tylko dwa do wyboru)
Nie, żadna odżywka/balsam z Potters nie jest CG, ale mają mało łatwo zmywalnego lekkiego silikonu
Cytat:
joanna naturai z pokrzywą i zielona herbatą (można do niej też dać miodu?).
Można Skalp się ucieszy

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 20:58   #39546
natalcia250
sentimental animal

ja już nie mogę z tym wypadaniem wypadają już od kilku miesięcy praktycznie i mimo stosowania Radicalu do wypadających, lotionu Seboradin, łykania skrzypu i picia pokrzywy, te skur*iele wciąż wypadają nie wiem już co mam robić, we wtorek idę do lekarza

a z pozytywnych nowin, sfotografowałam korkociąga i to w miejscu gdzie zazwyczaj włosy tylko falują mam nadzieję że będzie ich więcej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1408.jpg (28,4 KB, 35 załadowań)
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 21:17   #39547
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
ja już nie mogę z tym wypadaniem wypadają już od kilku miesięcy praktycznie i mimo stosowania Radicalu do wypadających, lotionu Seboradin, łykania skrzypu i picia pokrzywy, te skur*iele wciąż wypadają nie wiem już co mam robić, we wtorek idę do lekarza

a z pozytywnych nowin, sfotografowałam korkociąga i to w miejscu gdzie zazwyczaj włosy tylko falują mam nadzieję że będzie ich więcej
Osobiście sama jakieś 4 lata temu przełysiałam, z tego powodu przestałam prostować, ale nadal wypadały. Skończyło się na suplementacji (nadal piję skrzypy i B complex), ale dopiero tabletki anty przepisane z powodów ginekologicznych powstrzymały wypadanie, a nawet spowodowały odrost. Nie wiem czy może chodzić o to samo, ale podsuń lekarzowi pomysł badań hormonalnych.
Stary 2011-08-14, 21:23   #39548
natalcia250
sentimental animal

jeśli wyniki 'zwykłych' badań okażą się dobre i nie wyjaśni się sprawa wypadania, to napewno zrobię badanie hormonalne
Stary 2011-08-14, 21:31   #39549
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Przechwałki
Wkleiłam zdjęcia z reanimacji w codzienniku ale co tam, tu Wam też dam bo jest bosko
Pięknie!
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moje włosy odżyły!
Jaki skręt!!

Mgiełko, super!

Macie piękne włosy, moje są absolutnie dziwne. Co prawda może to troszkę moja wina, bo po ostatnim myciu nie robiłam z nimi nic, nie nałożyłam żelu, nie ugniatałam, miałam kilka rzeczy do zrobienia i mało czasu, więc fale są od ucha. Umyłam pottersem aloesowym (omo z bd), nalozylam biovax, zrobiłam płukankę rozjaśniającą i b/s dałam odrobinę joanny z apteczki babuni (ona chyba rozprostowuje moje włosy, ale nigdzie nie widziałam odżywek b/s naturia) i schły same. Efekt dziwny, ale wiem, że fale są kapryśne. Natomiast nie muszę ich reanimować, drugiego a nawet czwartego dnia są ładniejsze niż po myciu.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
W weekend postaram sie powklejac nowe a dzisiaj mozesz isc do mojego profilu i obejrzec ich album. A jest uczulony typowo na kocia siersc czy siersc w ogole? bo jak specyficznie na kota to polecam sprawdzic Syberyjskie. Mozna isc do hodolwli i spedzic 1-2 godziny w towarzystwie tych pieknych i madrych kotow, parenascie stron wczesniej tlumaczylam czemu one sa hypoalergiczne i idealne dla alergikow (ale to musi byc naprawde dobra hodowla). Ja bardzo bym chciala Syberyjskiego i w UK bede miec! A co! mezowi tez sie podobaja tylko ze teraz temat trzeciego kota to tabu. Znow jest troche zly bo wczoraj poszlo troche kasy na drugie szczepienie Skutera, preparat na pasozyty wszelakiej masci, nowe zabawki, karme, no i zwirek (ale zwirek to dla obu kotow). Dlatego dzisiaj zrobie mu hamburgery
Oglądałam już wcześniej. Jestem straszną kociarą, więc nie mogłam przegapić takiej okazji. Może musisz trochę odczekać i jak koty będą zachowywać się wyjątkowo uroczo mimochodem rzucić "wspaniale byłoby mieć trzeciego, prawda?".
Pytasz czy TŻ jest uczulony na sierść, ale z tego co wiem to najbardziej agresywnym kocim alergenem jest tzw.Fel d I, którego najwięcej zawiera wydzielina gruczołów łojowych i to właśnie odpowiedź na ten alergen bada się podczas testów. Słyszałam też, że podobno Syberyjskie są "alergicznie łagodniejsze", ale też ilość alergenu wywołującego reakcję alergiczną zależy od wrażliwości osoby, a co później zrobić z takim kotem jeśli mimo wszystko będzie problem. Widzę jak on reaguje podczas pobytu (pomimo leków) u moich rodziców, gdzie mieszka kot (który go uwielbia i zawsze chce z nim spać), więc chyba nie będziemy ryzykować, ewentualnie sprawdzimy jeszcze IgE specyficzne na kota i wtedy podejmiemy decyzję.

Natomiast za jedyne 7tys.dolarów można kupić kota modyfikowanego genetycznie, który jest zupełnie hipoalergiczny, oczywiście można wybrać płeć i kolor.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (137,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (113,0 KB, 24 załadowań)
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 21:36   #39550
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Wróciłam z zakupami Kupiłam grzebień, maskę glorię, balsam mrs. potter's melisa (zgodny z cg? był tylko dwa do wyboru), joanna naturai z pokrzywą i zielona herbatą (można do niej też dać miodu?).
Można jakoś wzbogacić odżywkę b/s joanne z apteczki babuni, żeby była bardziej odżywcza? Czym?

Widziałam kilka osób z niezłymi kręciołkami. Włosy jednej dziewczyny strasznie mi się podobały, ale się okazało, że to doczepy. Inna dziewczyna chyba nie czesała włosów na sucho, ale widać, że miała suche włosy choć rulony na całej głowie i tak były.

Moje włosy plażę przeżyły, do wody nie wchodziłam więc nie ucierpiały Teraz trzeba nadrabiać wszystkie posty, a trochę ich jest.

Rano reanimowałam je balsamem nivei fc, a po powrocie do domu z plaży czy spaceru odżywką bs z apteczki babuni, żeby się trochę nawilżyły. Dwa razy po myciu miałam lekko falowane włosy już od nasady i o ile za pierwszym razem bardzo mi się podobało to za drugim wyglądały jakby były tłuste.
dodam że silikon który tam jest zmywalny jest wodą, jeżeli uzyjesz balsamu do mycia to płukanie zmyje silikon.
Stary 2011-08-14, 22:07   #39551
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
dodam że silikon który tam jest zmywalny jest wodą, jeżeli uzyjesz balsamu do mycia to płukanie zmyje silikon.
Świetnie to wiedzieć,bo ostatnio spędziłam sporo czasu w drogerii analizując składy i zrezygnowałam z tego balsamu ze względu na silikon właśnie
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 22:16   #39552
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj nie używałam pianki. Strasznie suche mam po niej włosy. A żel mam zamiar zrobić (tylko zakupię siemię lniane niemielone). Mam pytanie- czym zmywasz oleje? Ja do tej pory używałam kilku ale po zmyciu szamponem brak efektu falowania. Po weekendzie zamierzam lekko pocieniować końcówki, te z tyłu są bardziej pocieniowane i lepiej się kręcą.
nie dziwne, że są suche, skoro w piance jest alkohol denat, zapewne wysusza ładnie co zauważyłaś
oleje możesz zmyć odżywką albo delikatnym szamponem w zależności od preferencji

Cytat:
Wróciłam z zakupami Kupiłam grzebień, maskę glorię, balsam mrs. potter's melisa (zgodny z cg? był tylko dwa do wyboru), joanna naturai z pokrzywą i zielona herbatą (można do niej też dać miodu?).
Można jakoś wzbogacić odżywkę b/s joanne z apteczki babuni, żeby była bardziej odżywcza? Czym?
potters ma silikon zmywalny wodą, także nie jest to odżywka dla ortodoksyjnych cg
nie wiem czy do b/s można coś dodać; teoretycznie ta odżywka ma zabezpieczać, ale nie wiem
może po b/s jakieś psikadło? są w receptariuszu różne przepisy na psikałdła, jeśli Ciebie to interesuje
Cytat:
Napisane przez Charlotta_Charlotta Pokaż wiadomość

przyznam szczerze, że dziś myłam włosy pottersem z arniką i wypadło mi znacznie mniej włosów niż po isanie bobas; nie wiem czy wydaje mi się to czy po prostu faktycznie ta odżywka źle wpływała na mój skalp, ale potestuję i sprawdzę
może też spróbuj potters do mycia? ja mam balsam z arniką, dziewczyny chyba używają jeszcze z ginko i aloesem

Cytat:

piękny koreczek
co do wypadania no to też się z tym borykam i od dziś rozpoczynam kurację jantarem, jako wcierka na skalp, zobaczymy co będzie
Stary 2011-08-14, 22:17   #39553
MgielkaM
Zakorzenienie

Poczytałam, ale cytowac może nie będę.

Wieści z frontu:
Myłam dzisiaj starym zestawem O (isana babassu) M (alterra migdał) O (alterra morela) a na koniec dałam trochę Joaśki Naturii b/s len i rumianek (pachnie faaajnie ) - niewiele bo gdzieś 2groszówkę może bo bałam się reakcji na b/s. Ale było ok.
Nastepnym razem zobaczę po Hegronie co będzie jak dam b/s.
Joaśka babuni np mi przyklap zrobiła ale sporo jej dałam wtedy.

Ogólny efekt ok, chociaz po całym dniu puszak jest.

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-14 o 22:19
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 22:48   #39554
Ag Rafka
Rozeznanie

Też mam problem z wypadaniem. Tzn. do końca nie wiem,czy problem,może po prostu, jak już wspominałam kiedys, teraz przy myciu wypada to co kiedys przy czesaniu szczotką. A że trzymam się dzielnie i szczotki w ogóle nie dotykam, grzebień szerokozębny tylko podczas odżywki d/s, to podczas mycia i olejowania trochę wyłazi więcej niż kiedys. Ale dziś po heenarze albo faktycznie mniej już wyszło, albo to siła sugestii. W sumie zakupiłam heenarę właśnie w celu ograniczenia wypadania. Wcieram też w skalp Jantara z bursztynem. No i od dziś łykam pastylki:wyciag ze skrzypu i pokrzywy.

Dorzucam tu takze dzisiejsze "drugodniowe" reanimowane rano żelem lnianym na zwilżone. Efekt lepszy niż dotychczas. Doraźny sposób na grzywkę-żabki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02246k2.jpg (55,0 KB, 56 załadowań)
Stary 2011-08-14, 23:25   #39555
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dziękujemy
Nawet żelem lnianym??
Przyznam bez bicia, że nie robiłam jeszcze żelu lnianego. Muszę dojrzeć do jego gotowania. Lubię gotować, ale nowe przepisy mnie trochę paraliżują i się boję, że mi nie wyjdzie. Tak samo mam teraz z tym żelem.
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Aktogimka jak użyjesz to piśnij jak się sprawuje
Użyłam dzisiaj balsamu Nivea FC i moje pierwsze wrażenie jest jak najbardziej na tak. Kudełki fajnie się dokręciły, wyglądały miękko, nie były posklejane w strąki i sztywne. Do tego balsam przypadł mi do gustu zapachowo.
Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie, bo nigdzie nie znalazłam (jedynie jakis artykuł o ochronie włosów na basenie) i nie wiem, gdzie pytać...

Bo zwykle na wszelakie zajęcia fitness, bieganie, siłownię itepe wiązałam włosy w byle jaką, ciasną kitę i kosmyki przypinałam wsuwkami. A w sumie fakt, że tego kręcone włosy nie lubią, więc nie wiem, jak spiąć włosy na czas ćwiczeń? Tak, żeby nic nie uciekło i nie niszczyło? Jakieś rady albo link?
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Jeśli gumka to taka bez metalowych elementów, ze spinek najlepiej chyba żabkami, przy wsuwkach uważać trzeba, aby włosów sobie nie powyrywać. Można zrobić sobie francuza lub zwykłego luźnego warkocza/koczka.
Dzięki za to pytanie, też miałam je zadawać. Zawsze na fitness wiązałam włosy w kitę, a grzywkę podpinałam żabkami i skakałam ile wlezie. Poszperam w domu za jakąś miękką frotką, bo warkocz jest jeszcze poza moim zasięgiem.
Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
I moje początki fotki przed #3735 i daję dzisiejsze po 4 myciach szamponem Joanna Naturia zielona herbata plus odżywka Gloria bo to udało mi się na szybkiego kupić.Plus olej lniany nałożony dwa razy.Włosy bez środków do stylizacji.Plus rady jak myć, osuszać, jak i na czym spać.Nie wiem czy uda mi się jeszcze bardziej wydobyć skręt ale powalczę.Też mam przyklap i nie sądzę by włosy chciały się kręcić od nasady. Na spokojnie muszę się zaopatrzyć w kosmetyki
Fotki kiepsko wykonane nie miała niestety kogo poprosić o pomoc.
Jeszcze raz dziękuję za rady
Rób to naprawdę na spokojnie. Ja w ciągu tygodnia kupiłam sporo rzeczy i mam ochotę na wiele kolejnych. Chyba tylko resztki zdrowego rozsądku i limit pieniężny trzymają mnie przy tym, że nic nie dokupuję. Najpierw potestuję zebrany zestaw i zobaczę jak mi służy, a później będę najwyżej modyfikować.
Cytat:
Uroczy rulonik.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 10:33   #39556
Aoirghe
Raczkowanie

Czy maska gloria może obciążać kłaki i nie nadaje się do cienkich? Wymieszałam z miodem i trzymałam godzinkę. Poza tym zrobiłam jak wcześniej tj. OMO (BD i emulsja gloria) i żel lniany. Nie dałam Nivea FC z myślą, że jakby coś mogę trochę wgnieść rano.

No i był poranny koszmar ;/ Czubka głowy nie mogłam znaleźć, a na dodatek do niczego te "loki" niepodobne.
A wczoraj było tak cudownie

Mam jeszcze odżywkę Joaśkę z apteczki babuni, ale teraz zobaczyłam (ja naprawdę jestem ślepa ), że ma polyquaternium-28.
Teraz to nie wiem, jaką sobie sprawić odżywkę, ech. I co zrobić z tymi, które posiadam

No nic, na razie kupię sobie próbkę Waxa, widziałam w Superpharmie.

Ugh.... a byłam szczęśliwym człowiekiem, który uważał, ze puszek to nic złego ...

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-08-15 o 10:40
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 10:42   #39557
nusia114
Zadomowienie

A ja dziś podczas moczenia włosów przypomniałam sobie jak kiedyś, kiedy byłam mała i jeszcze mama myła mi głowę, lała mi na włosy wodę, lała i lała, przestała i włosy suche, no to jeszcze raz i to samo, i tak kilka razy. Niezależnie od ilości wody włosy były suche, biedna nie wiedziała co ma z nimi zrobić. problem suchości miałam od zawsze.
Ooo i przypomniało mi się, że mam fajne zdjęcie z dzieciństwa, jak będę miała pod ręką i zdjęcie i skaner to wam pokażę

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 11:04   #39558
natalcia250
sentimental animal

masakra na głowie włosy jakieś takie przyklapnięte i bez życia a co najśmieszniesze, przed CG nigdy nie miałam z tym problemu, zawsze musiałam je wręcz 'ulizywać'

jeśli odżywka Isana z babassu obciąża mi włosy, to szukać innej odżywki, czy myć szamponem dla dzieci?
Stary 2011-08-15, 11:27   #39559
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
masakra na głowie włosy jakieś takie przyklapnięte i bez życia a co najśmieszniesze, przed CG nigdy nie miałam z tym problemu, zawsze musiałam je wręcz 'ulizywać'

jeśli odżywka Isana z babassu obciąża mi włosy, to szukać innej odżywki, czy myć szamponem dla dzieci?
a masz porównanie jak Twoje słowy zachowują się po innej odżywce?
może inna będzie lepsza, chociażby hegron czy potters
Stary 2011-08-15, 11:59   #39560
nez123
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
a masz porównanie jak Twoje słowy zachowują się po innej odżywce?
może inna będzie lepsza, chociażby hegron czy potters
Próbowałaś potters'a?? Ja długo broniłam się przed tymi balsamami ze względu na silikon ( zmywalny wodą), a okazało się, że oczyszcza o wiele lepiej niż Isana, włosy są lżejsze, bardziej miękkie w dotyku
Stary 2011-08-15, 12:18   #39561
natalcia250
sentimental animal

a gdzie mogę kupić Pottersa? Mieszkam w małym miasteczku i mam dostęp tylko do Natury, Rossmana i paru beznazwowych drogeryjek. Jakoś nigdy się na niego nie natknęłam
Stary 2011-08-15, 12:46   #39562
mimi91
Wtajemniczenie

Hej!!
Wróciłam po dwóch tygodniach, a tu do nadrabiania ponad 30 stron!! Masakra
Co u mnie nowego?
Przez 2 tygodnie wytrzymałam bez pudrów, podkładów, tuszy i innych tego typu rzeczy (mogłam sobie na to pozwolić, bo mieszkaliśmy na odludziu :P W dodatku popróbowałam z "domowymi maseczkami" na twarz - z ogórka i ziemniaków. Nie wiem czy teraz w domu będzie chciało mi się z tym babrać xD
Co do włosów - wypadają koszmarnie.. Nie mam juz do nich siły Myję nadal Isanką, 2-3 umyłam szamponem przeciwłupieżowym, bo pomyślałam, że może jak nim umyję to mnie będzie ich lecieć, ale nic z tego :/
Po myciu robiłam plunking, ale robił mi się przyklap, więc uznałam, że lepsze dla mnie jest podpinanie pojedynczych pasemek spinkami. Są gładkie i miłe w dotyku. Skończył mi się żel lniany, dziś zrobię to jutro po myciu zrobię foty
Nakładam z Joaśki odżywkę z lnem i rumiankiem. Mam też d/s z apteczki babuni, ale niestety jest tam polyqaternium-28 :/
Kupiłam też olejek Vatiki kokosowy, ale jeszcze go nie użyłam, bo jest u TŻa. Zaraz skoczę do wątku olejowego, żeby się do tego "pierwszego razu" dobrze przygotować
Chyba, że ktoś miły da mi jakieś krótkie rady
Cytat:

A myślałaś o pójściu do TRYCHOLOGA? Znalazłam u siebie w mieście kilku i się waham czy do niego pójść czy do zwykłego dermatologa... Przestałam łykać od ponad tygodnia Merz Spezial i nie wiem, czy przez to tak by się wzmogło wypadanie..
Lecą Ci cały czas czy tylko podczas mycia? Ja jak je namaczam to jeszcze jest ok, parę poleci, ale przy spłukiwaniu masakra, całe sitko w wannie zapchane :/ i później jak przeciągnę po nich palce do zostaje mi kilka-kilkanaście w rękach... No i po myciu mnóstwo na ubraniu osiada

Cytat:

Też myję Isaną i właśnie zastanawiam się nad Hegronem... Bo na KWC ktoś napisał, że się dobrze pieni, a z tym jest problem u Isanki..

mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 12:53   #39563
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość
A myślałaś o pójściu do TRYCHOLOGA? Znalazłam u siebie w mieście kilku i się waham czy do niego pójść czy do zwykłego dermatologa... Przestałam łykać od ponad tygodnia Merz Spezial i nie wiem, czy przez to tak by się wzmogło wypadanie..
Lecą Ci cały czas czy tylko podczas mycia? Ja jak je namaczam to jeszcze jest ok, parę poleci, ale przy spłukiwaniu masakra, całe sitko w wannie zapchane :/ i później jak przeciągnę po nich palce do zostaje mi kilka-kilkanaście w rękach... No i po myciu mnóstwo na ubraniu osiada
u mnie w mieście żadnego trychologa niestety nie ma a nie mogę sobie pozwolić na wyjazd do lekarza do innego miasta
w sumie to na ubraniu nie znajduję wielu włosów, jak przeczesuję suche włosy palcami to też jakoś bardzo dużo nie zostaje, ale przy myciu to jest masakra i to nie jest kwestia konkretnych kosmetyków do mycia włosów, bo myję różnymi i wciąż jest tak samo kiedy przeczesuję mokre umyte włosy palcami zostaje mi ich po kilka i tak sobie mogę wyciągać w nieskończoność podłoga w łazience też jest usłana włosami nie jest to też sposób mycia, bo mimo że jestem nawet delikatniejsza dla włosów niż wcześniej, one lecą jak szalonenawet pytałam mamy czy znajduje dużo moich włosów w domu powiedziała że nie sama już nie wiem co się dzieje
Stary 2011-08-15, 13:04   #39564
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie w mieście żadnego trychologa niestety nie ma a nie mogę sobie pozwolić na wyjazd do lekarza do innego miasta
w sumie to na ubraniu nie znajduję wielu włosów, jak przeczesuję suche włosy palcami to też jakoś bardzo dużo nie zostaje, ale przy myciu to jest masakra i to nie jest kwestia konkretnych kosmetyków do mycia włosów, bo myję różnymi i wciąż jest tak samo kiedy przeczesuję mokre umyte włosy palcami zostaje mi ich po kilka i tak sobie mogę wyciągać w nieskończoność podłoga w łazience też jest usłana włosami nie jest to też sposób mycia, bo mimo że jestem nawet delikatniejsza dla włosów niż wcześniej, one lecą jak szalonenawet pytałam mamy czy znajduje dużo moich włosów w domu powiedziała że nie sama już nie wiem co się dzieje
Chyba zostaje nam tylko zrobienie badań.. Co prawda ja jakoś na wiosnę miałam robione na krew i mocz i było wszystko OK, ale może jednak coś jest nie tak z hormonami. Ale piszesz, że to jest od kilku miesięcy, tak? Może to jest spowodowane tym, że jest lato promienie UV mają jakiś negatywny wpływ? Gdzieś o tym czytałam, że to też może być powodem. Mnie niestety wypadają odkąd zaczęłam dorastać, raz mniej raz więcej i dlatego myślę, że to jednak musi być coś z hormonami. Chyba, że to genetyczne uwarunkowania Mamie też wylatują (tyle że ma 50tkę ), tata też nigdy nie miał i nie ma grubych, gęstych włosów.
A Isanę nakładasz od razu na skalp czy próbowałaś tej metody kubeczkowej?

mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 13:07   #39565
nez123
Rozeznanie

Cytat:
a gdzie mogę kupić Pottersa? Mieszkam w małym miasteczku i mam dostęp tylko do Natury, Rossmana i paru beznazwowych drogeryjek. Jakoś nigdy się na niego nie natknęłam
U mnie znalazłam jedną sztukę w sklepach Społem. Jeśli nie ma w Rossmanie albo w Naturze, to poszukaj w tych drogeryjkach, albo w małych sieciówkach.
Stary 2011-08-15, 13:14   #39566
Irja
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba we wszystkich marketach jest dostępna, nawet tych mniejszych typu Simply (wcześniej Elea i Billa). W Rossmannie tez widziałam, w Naturze wczoraj nie rzucił mi się w oczy, ale to była całkiem mała Natura, więc możliwe, że wszystkich produktów nie mają.
On jest raczej bardzo dobrze dostępny
Stary 2011-08-15, 13:18   #39567
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość
Chyba zostaje nam tylko zrobienie badań.. Co prawda ja jakoś na wiosnę miałam robione na krew i mocz i było wszystko OK, ale może jednak coś jest nie tak z hormonami. Ale piszesz, że to jest od kilku miesięcy, tak? Może to jest spowodowane tym, że jest lato promienie UV mają jakiś negatywny wpływ? Gdzieś o tym czytałam, że to też może być powodem. Mnie niestety wypadają odkąd zaczęłam dorastać, raz mniej raz więcej i dlatego myślę, że to jednak musi być coś z hormonami. Chyba, że to genetyczne uwarunkowania Mamie też wylatują (tyle że ma 50tkę ), tata też nigdy nie miał i nie ma grubych, gęstych włosów.
A Isanę nakładasz od razu na skalp czy próbowałaś tej metody kubeczkowej?
metody kubeczkowej nigdy nie próbowałam, ale dziś myję włosy więc spróbuję

a co do hormonów to w sumie włosy zaczęły mi wypadać od kiedy dostałam pierwszy raz okresu (mam 15 lat).

a który potters jest do mycia włosów? tyle jest ich na kwc że się pogubiłam
Stary 2011-08-15, 13:24   #39568
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
To i tak mozesz sie uważać za szcześciarę! U mnie ani Rossmana, ani Natury, ani Społem jedynie Biedronka, Intermarche, Polo, Schlecker i Leviatan, w dodatku słabo zaopatrzone. Choć potter'sa dostałam właśnie w Leviatanie, ale w miejscowości oddalonej ode mnie o 15 km.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-08-15 o 13:25
Stary 2011-08-15, 13:28   #39569
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Natalcia a może spróbuj wzmocnić włosy od środka.Mi też leciały jak szalone, ja moich nie czeszę więc logiczne jest że najwięcej wypadało pod prysznicem i było ich naprawdę dużo.Kupiłam suplement HumavitZ Drożdże, skrzyp, pokrzywa.Cena około 10zł za 250 tabletek biorę 3 na noc i jest różnica.Czyli coś pomogło bo czuję objętościowo że mam więcej włosów i widzę że mniej wypadają.Generalnie nie zaszkodzi a może coś pomoże

06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 13:29   #39570
natalcia250
sentimental animal

u mnie nie ma za to ani Intermarche, ani Polo, ani Schleckera ani Leviatana

ktoś może podać link na kwc do tej odżywki Mrs Potters do mycia? byłabym wdzięczna

a znajdę ją w zielarskim?

edit: biorę Skrzypovitę już z miesiąc, piłam pokrzywę ale niestety mi nie służy więc odstawiłam. i zero różnicy, włosy wypadają jak wypadały

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2011-08-15 o 13:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości)

Zasady wysyłania wiadomości