|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
dzien dobry,
kto urodzil w weekend noo?? nikt ? nieladnie![]() Oliweczka - moze juz cos sie jednak szykuje i wywolywanie nie bedzie potrzebne? a pamietam twoje rozterki dot wczasow pod grusza i ewentualnego porodu przed tp... ![]() Brumku - mimo roznicy charakterow b. kocham moja mame i zawsze tak bedzie i mam nadzieje, ze moje dzieci tez tak kiedys powiedza (bardziej zalezaloby mi na drugiej czesci tego zdania )Stronczek - czyli rozumiem, ze dolaczylas do klubu "23.08" ![]() Baboniku - jak ucho, lepiej juz sie czujesz? a Nadia juz sie oswaja z sytuacja? Co do zdjec w klubie - alez Ty pieknie wygladasz, pozazdroscic. A Nikos przecudny Telik - Twoja sesja mnie rozwalila - i zmotywowala do wygarniecia mezowi, ze podczas tej ciazy w ogole nie robil mi zdjec! ![]() Patik - obiektywnie patrzac, z nowoupieczona mamusia bardzo czesto jest ciezko wytrzymac - bo ona przezywa traume zmiany zycia o 180stopni, a bliscy nie wiedza jak na to reagowac, bo co nie zrobia to zle.. mysle, ze u Ciebie jest podobnie. Szczerze to nie chcialabym byc w skorze Twojej tesciowej - tez bym nie wiedziala jak sie zachowac... Sprobuj ja zrozumiec... Zanetaa - na ktores z Twoich ostatnich pytan chcialam napisac, ze to najzupelniej normalne u dzieci - ale o co chodzi - kurde - zapomnialam :md leje:Karolinee - fajny krotki mialas porod - kazdy powinien taki byc AgaG - piszesz, ze Cie dziewczyny doprowadzaja do szalu - ja mam narazie tylko jedna, ale teraz na koncowce ciazy to mnie tak rozwala jakbym miala ze cztery urwipolcie! Czasem mam ochote zamknac ja w pokoju i nie wypuszczac przez pol dnia! Szczesciarze, ktorzy moga oddac swoje pociechy pod opieke kogos z rodziny na kilka dni... ja od dnia porodu jestem z cora codziennie dzien i noc i to jest strasznie meczace... Nerolko - o jak milo sie dowiedziec, ze Ci sie snilam ![]() Zmalowana - kurcze, nie zazdroszcze sytuacji - kiedy sie chce, a nie moze nawiasem mowiac - podziwiam Was dziewczyny, ze Wam sie "chce", bo ja przez pierwsze 3-4 miechy to z niewyspania padalam do lozka jak kawka i ani mi w glowie byly szalenstwa (mezowi rowniez nocne wstawanie dawalo o sobie znac)..a ja sie juz ledwo tocze - teraz w nocy przy zmianie pozycji musze centralnie wstawac tak mnie ciagnie brzuch i boli spojenie, a to strzelanie kosci spojenia podczas obrotow to mnie do szalu doprowadza- czuje sie jakbym miala peknac tam na doleale pocieszam sie, ze to jeszcze max 10 dni i bedzie po wszystkim
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
a wiecie- urodzil ktos w niedziele! moja szefowa!!!
|
|
|
|
#3753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A te nocki to u mnie rozne, czasem tez musze wstac, zeby zmienic bok, dzisiaj tez mnie spojenie nawalalo... Ania i Bella jak tam po chrzcinach? |
||
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane moje!
Melduję się, że jestem cała i zdrowa ( Igorek też - choć rozdarciuch straszny ) po moim ostatnim dramatycznym poście ![]() Zresztą brunetka napisała do mnie i napisała też, że martwicie się o mnie i pytacie. Dziekuję ! Aż mi się łezka zakręciła, ale ciiiiii ![]() A ja byłam u babci z Igorkiem i mamą. Pojechałyśmy w piątek i wróciłyśmy dzisiaj dopiero. Mieszka w sumie niedaleko ( 10 km ), ale była to zawsze jakaś miła odmiana. Tym bardziej, że babcia pomagała równo, mimo 80 na karku ![]() Będę chciała Was nadrobić dziś, jeśli oczywiście rozdarciuch pozwoli. Powiem Wam, że nic nie jest lepiej, nawet po tym Pepti. Ale nabrałam trochę spokoju o dystansu...staram się nie denerwować i nie nakręcać niepotrzebnie. I dla kochanych Cioć - relaksujący się w słońcu Igor. |
|
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz kolejne rozterki-tak to już jest-życie![]() Cytat:
:brzydal : No nic co ma byc to będzie, ale nie powiem żebym nie panikowała |
||
|
|
|
#3756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
U mnie gorzej z czasem... TŻ już na urlopie mamy dwa tygodnie dla siebie A i śpi z nami w łóżku Cytat:
![]() karolinee1983 Majeczka Sierpniówki do boju ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() Witam A my dziś mamy miesiąc [/QUOTE] ![]() zanetaa88 Robię dokładnie to samo z ramiączkami Chociaż już zaczęłam się przyzwyczajać do sytuacji i macam piersi, która twardsza to tej kolej ![]() A Emilie to cudeńko ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() Ach a kiedy ja się tak wyrwę ? ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- dziubek79 za skończone tygodnie Szymonka ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Brumku Twój brzuszek mnie zadziwia Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-14 o 20:57 |
|||
|
|
|
#3757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię Ci, Ja dzisiaj w ogóle robiłam do południa wszystko na opak, mąż myślał że ona wiecznie chce jeść to do cyca, smoczek przebieranie 3 razy bo myslalam ze cos ja uwiera...a potem jak zaczelam do niej mowic i robic to co wczesniej to sie uspokoila Sprobój powoli kroczkami wprowadzać że np przed karmieniem najpierw sprawdzenie czy ma koope itd i mówić do niej dużo, że bedziesz ja przebierała,że teraz zrobis zto i to - u mnie to naprawde działa.Moja Emilie lubi jak sie do niej mowi, mowie do niej nawet wtedy kiedy ide do wc. Na dobranoc daje jej buzi i mowie milych snow. Co do krochmalu to mi srodowiskowa powiedzial, ze jak wyskoczy jej jakies uczulenie to krochmal to masz make z woda wiec raczej jej nic nie zaszkodzi ![]() Co do teściowej to niby chce dobrze, a tu dwulicowa... heh ![]() Cytat:
Igorek rośnie jak na drożdzach !! Cytat:
![]() Udało mi się uspać EMILIE w godzinę ?! Fajna jestem ?! ![]() Chyba godzina to dobry czas,nie ? ![]() Byłam cierpliwa nic nie mówiłam, głaskałam po główce, dawałam cyca kiedy chciała i na koniec kiedy słyszałam że nie pije --- > smok i śpi ( Nerolka przy spaniu to się sprawdziło,ale w dzień odchył wymiotny) Ale Ja dzisiaj padam na twarz ![]() Brunetka a jak Ala, spokojniejsza? |
|||
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3759 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.poobserwuję się dzisiaj,Cytat:
na sutki nie pomogę, u mnie wystają i młody nie ma problemu z chwytaniem. Apropo chwytania przez niego sutków - to główką kręci i robi minki jak taki mały krecik i jeszcze charczy . no tak się śmieję za każdym razem. wcześniej zaczynał się bek, ale ostatnio jakoś łąpie od razu i jest bardziej spokojny.Z gorszych wiadomości to : po wizycie położnej okazało się że Emil spadł z wagi ponad 11%(norma do 10%). i położna mówiła, że w takiej sytuacji przeważnie zaleca się odciąganie mleka i dokarmianie, ewentualnie MM. ja jednak poprosiłam o dobę i ona w sumie uznała, że dziecko wygląda dobrze, nie jest odwodnione i chce jeśc więc jak do jutra nie spadnie mu waga, a daj panie Boże przybierze coś to będzie ok. Trzymajcie więc kciuki, obecnie więc leżę z nim w łóżku i jestem na żądanie. a żąda co 1.5-2 godziny. mam więc nadzieję,że do jutra damy radę. a i oczywiście młody dziś spi ze mną, a T. w salonie. ![]() on się boi że go zgniecie, ja nie bo raczej przy nim mam płytki sen, a i łoże ogromne. Brumku wszystkiego najlepszego!!! |
|||||
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
AGni to
aby waga nie spadła. Jak okaże się, że mojej spada to przecież nie wiem co zrobię... mam wrażenie że je za dwóch i wyglada przecież jak kluska !! a krocze... mi już 2 tyg się goi, tylko że moje było na jednym włosku do rozpadnięcia się ponownie -podobno ! no i siedzieć nadal nie mogę |
|
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Zapałeczka - wielkie GRATULACJE
![]() ![]() klask i: Witamy nowego Maluszka na swiecie |
|
|
|
#3762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Ja jak wychodziłam przed blok, a byłam już po terminie to ciągle słyszałam achy i ochy, że jeszcze bidula się męczy itd, albo ,że się śmieję a nie wiem co mnie czeka I co? Dałam radę ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() Podpinam się pod pytanie... Tylko ja po cesarce jestem. Hm?
|
|||
|
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja mam go karmic na ten spadek wagi.ale to moja wina, bo w sumie on przez pierwszą dobę prawie w ogóle nie jadł, w domu też tylko spał i myślałam,że dalej zmęczony porodem i nie bardzo go przymuszałam do jedzenia, ale tearz to mam takiego powera, że nawet ból sutków mnie nie wzrusza. dla niego wszystko zniosę. jestem też gotowa na nocne czuwanie dzisiaj, bo będzie spal ze mną a miał nie spac, ale tak mi go szkoda
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek79 na tym pierwszym zdjęciu to jakbym swojego Radka widziała!
Szymonek jest śliczny ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Też mi tak położna radziła (w razie potrzeby) |
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujemy kochane za miłe słowa przekazałam zainteresowanemu ![]() Cytat:
dobrze że juz jestes Brumek za rocznicę , życzę kolejnych szczęśliwych dziesiatek!!!!
|
||
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Stapelka Jaka Zuzia zadowolona
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() W moim przypadku nie ruszyło i zrobili cesarkę. brumek za rocznicę
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
Oliweczka ja sie nieskromie przyznaj ze moj porod wywolal moj maz ,zrobil mi porostu masaz paluszkami bylo to przyjemne no I zaczely sie tekkie skurcze.
Dziubek sliczny synus ![]() Agni82 trzymam kciuki za dzisiejsza noc ![]() DaKaro- nie przejmuj sie ludzie sa naprawde zlosliwi Marina taki odpoczynek widocznie byl Ci potrzebny. Patik87 tylko sie nie denerwuj bo dziecko to czuje |
|
|
|
#3768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na piersi nie wiem co poradzić... ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Może też naszemu królewiczowi zamówimy |
||
|
|
|
#3769 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam chyba zapalenie cewki moczowej , cewnikowali mnie w szpitalu a teraz jak sikam to normalne ryczec mi sie chce, sciany bym gryzla. Widocznie mam jakas infekcje.moja niunie dzis wykapalam w oilanium no I jeszcze ja wysmarowalam . Biedactwo moje az ryczec sie chce. Spi super dzis w nocy obudzila sie tylo o 4 a pozniej o 8 wiec wszyscy wyspani
(odpukac).---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Zaneta88 ja mam ten lezaczek no I jestem zadowolona mala czesto w nim levy , nawet spi , tylo te wibracje jakos takie niepotrzebne jakB dla nas. Lili83 polecam |
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak napisała brunetka2000 my też mieliśmy gotowe formularze.
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() Marina1 Igorek wygląda tak słodko na tym kocyku ![]() Też bym chciała już zabrać Radzia na dwór ale się boję.... Ma 9dni, mam mnie nastraszyła, że jest jeszcze za malutki. Żeby miał przynajmniej ze dwa tygodnie. A znowu moja babcia ostatnio wyskoczyła do mnie " czy nie boję się zostać tyle czasu z niechrzczonym dzieckiem?" (z powodu wyjazdu tżta będziemy małego chrzcili pod koniec października) agni82 mój mały też woła na cycka często, nawet co godzinę. Jeszcze od porodu go nie ważylismy i też się boję, że mógł z wagi spaść. Dzisiaj też popołudniu marudził i cały czas do cycka, a jak się z nim połozyłam do łóżka to spaliśmy razem ponad 3godziny. Chyba był jednak najedzony ![]() Mam to samo! Też bym małego u siebie w łóżku cały czas chciała bo mi go szkoda jak tak sam w łóżeczku leży. I widzę, że w łóżku mu dobrze z nami ![]() No! Nadrobiłam! Myslałam, że mi się prędko nie uda, ale jestem coraz bardziej zorganizowana i tż dużo pomaga więc mam czasu co nie co ![]() Zaczęliśmy małemu dawać witaminy K+D po ósmej dobie. Jak karmię tylko piersią to nie dopajać herbatką? Wystarczy sam cycek? Brumek my 16sierpnia mamy 3roczniecę ślubu a w październiku 10 lat jak jesteśmy razem Cóż to za staż :pto ja mykam spać, jeszcze szybki prysznic i do łóżeczka ![]() Ciekawa jestem jeszcze kiedy po cesarce można się w wannie kąpać? Tak mi się długa kąpiel marzy w gorącej wodzie........ ![]() Spokojnych nocy
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-14 o 22:45 |
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Madziara, bardzo ładnie Ci mała śpi, oby tak dalej .
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję, że pytasz
Powiem tak, wszystko wróciło do początku, czyli w dzień mój susełek śpi, a w nocy balujemy do 23 czasem 24 albo brzuszek ją boli wieczorami (choć kupki robi sama ) więc nie wiem. Ale zaczyna jeść, nagle wypluwa smoka i płacze okropnie Nóżki prostuje i zaciska piąstki, trwa to jakiąś godzinę czasem dwie Marina |
|
|
|
#3773 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Haj mamuśki
![]() Ale spędziliśmy przemiły dzień Najpierw rano tak troszkę rocznicowo, a potem pojechaliśmy do znajomych, z którymi nie widzieliśmy się ponad 2 lata chyba... I było super miło. Siedzieliśmy w ogrodzie, było gorąco, co dla mnie akurat jest idealne, piliśmy pyszne kawki i gadaliśmy Oni mają dwie córeczki (3 i 4 latka), które są tak urocze i grzeczne, że człowiek aż chce mieć swoje (bo dzieci niektórych innych znajomych to raczej wątpliwościami napawają niż radosnym oczekiwaniem )No a teraz pobawiliśmy się swoimi nowymi prezentami ![]() Cytat:
Cytat:
To 10 rocznica bycia ze sobą. Po ślubie dopiero 4 lata z hakiem ![]() [QUOTE=editka2022;28750250]a ja dzis mam mega dola niemoge patrzec na siebie,niechce juz tak wygladac wysiadam z tego pociagu.....Co Ty gadasz! Żadnych dołów Trzeba się cieszyć ostatnimi chwilami niezmąconej wolności a nie smucić ![]() Cytat:
- nie wiem co mam Bóle okresowe, biegunkowe dolegliwości iw ogóle jakieś takie nieznane dotąd doznania ze strony brzuszka Nie są to bardzo bolesne rzeczy, choć przyjemne tez nie I po prostu wydaje mi się, że wszystko idzie swoim torem i powoli coś się rozkręca ![]() - powtórzonych wyników jeszcze nie ma, bo hodowla tego paciora to niestety długo trwa We wtorek zadzwonię i się dowiem, czy już cokolwiek wiadomo.- o, zdecydowałaś się na żel! Słyszałam o nim w sumie same dobre i neutralne rzeczy, negatywów żadnych, więc - jak komuś nie szkoda kasy - to warto, choćby dla poczucia własnego komfortu Bo jednak położne przyznają, że, choć nie zmniejsza bólu wcale, to naprawdę skraca czas porodu, a to przecież ważne Ale masz pewność, że będą Ci go chcieli zaaplikować w tym szpitalu? Nie będzie problemów?Cytat:
A to na szczęście weekend u babci ![]() Mały na tym kocyku jest po prostu do schrupania ![]()
|
|
#3774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I Wam także ślicznie dziękuję Cytat:
Ale czemu się boisz. Mamy i teściowe zawsze tak"głupio" radzą jeśli chodzi o przesądy, ubieranie za ciepłe i wychodzenia na dwór i raczej bym ich nie słuchała. A każdy lekarz czy położna powiedzą Ci że w taką pogodę jak teraz to po 3 dnia spokojnie możesz z dzieckiem wychodzić
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
We wtorek idziemy do pediatry i jak mi powie, że wszystko jest w porządku to uwierzę i zaczniemy coś działać z tymi spacerami
|
|
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3777 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
witam znad porannej kawy i z małym przy śniadaniu ![]() BRUMEK - gratulacje z okazji rocznicy! ![]() Cytat:
Cytat:
Współczuję tych problemów, ale trzymam żeby się wszystko szybko unormowało![]() Cytat:
fajnie że się wyrwałaś, zawsze troszkę odpoczynku, a należy Ci sie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() wodaqua, AgaGuernsey, DaKaro, Vaniliowa, Patik, dzięki Piszę dopiero teraz bo wczoraj nawet już nie włączałam komputera, skończyło się dość późno Ale myślę że się udało. Mały był taki aniołek, jak już dawno nie Przespał całą mszę, troszkę się wiercił jak go ksiądz polał wodą, ale spał. Potem też - nawet w domu się tak nie udaje że usypiał momentalnie po karmieniu chyba wczuł się w sytuację - nie marudził przy jedzeniu, 15 minut i od razu zasypiał Zdjęcia wrzucę jak tylko będę mieć ![]() a zgodnie z radą wodaquy, szwagierka delikatnie mówiąc olałam. Ale tak żeby sobie nie myślał że jest ok, i chyba zauważył że coś nie tak. Jak wychodzili to sobie nie darowałam żeby mu paru słów nie powiedzieć (ale delikatnie - w miarę ), choć to pewnie jak grochem o ścianę... ok, potem napiszę bo smyk się domaga zabawy ![]()
|
|
|
#3778 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
u nas noc jak króraś pisła po chińsku- jako tako moja kluska wstała dzisiaj po 1 a usnęła przed 4 pierwszy raz to jej sie zdarzyło normalnie po jedzeniu od razu zasypia ale dała pospać do 8 wiec chyba nie jest źle u nas dzisiaj piekna pogoda wiec pójdziemy z dziewczynkami na spacerek i pewnie na jakiś plac zabaw zachaczymy trzymam za wszystkie terminowe i przeterminowane brumek |
|
|
|
#3779 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję kochane za komplementy dla Igorka.
Wczoraj już nie dałam rady wejść ;/ A u nas noc nawet znośnie, wczoraj musiałam jeszcze późnym wieczorem szukać apteki, bo skończył mi się Pepti, a nie miałam recepty, no ale ubłagałam aptekarkę no i mam dostarczyć jej receptę. Mój mały nienawidzi tego mleka ( dziubku próbowałam Twojej rady, ale nie udało się ) i lekarz kazał mi dosładzać cukrem waniliowym ( szczypta) no i glukozą.Nad ranem był koncert, ale teraz udało mi się go uśpić i drżę w pogotowiu ze smoczkiem jakby zaczął się ruszać, bo chciałabym jeszcze iść umyć zęby na spokojnie ![]() NAJWAŻNIEJSZE - GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM!!! JAKIE DUŻE SZKRABKI - AGNI BRAWO< JESTEM W SZOKU> TOŻ TO KOLOS! ![]() MARZENKA I TWÓJ SKARB TEŻ OGROMNIASTY!!! KOLINA GRATULUJĘ!!! dziubku ![]() Cytat:
Ja byłam na pierwszym spacerku z małym jak miał 6 dni. Fakt, opatuliłam go jak na Syberię , ale to właśnie taki strach o którym piszesz, by mu czasem nic nie było, a teraz ,,lata" w samym podkoszulku i pampie na polu.Cytat:
Tym bardziej, że człowiek cuda robi, a nic nie może zrobić tak naprawdę, by pomóc. [QUOTE=brumek;28756919 Uff, ulżyło mi że ten dół ostatni Cię nie pokonał, bo już miałam jakieś takie czarne myśli A to na szczęście weekend u babci ![]() Mały na tym kocyku jest po prostu do schrupania ![]() Brumeczku i ja przyłączam się do gratulacji!!!!!!! klaski :![]() Oj nie, nie dałam się pokonać. Co to, to nie ![]() Cytat:
Jejjj ależ ja zakręcona jestem, nie pamiętałam. To Adaś gościowa pokazał klasę Super, że był grzeczny. Mój to pewnie będzie się darł na cały kościół \A ze szwagierkiem nie wiem o co chodzi, ale doczytam. |
|||
|
|
|
#3780 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu kazali mi usiąść dopiero po 7 dobie, ale pojechałam do kontroli bo miałam gorączkę i okazało się stan zapalny i nadal kazał nie siadać, wiesz te moje szycie to było takie,że gin myślał że ponownie się rozjadę na dole. Co do karmienia, że Twoja wina, myślę że nie bo Ja w 2 dobie nakarmiłam mała i spała 6h! Nie umiałam jej wybudzić po 3h aby zjadła, bo cyce miałam jak doje ![]() więc spała nadal...po 6h poszłam do położnej aby ją wybudziła i królewna otworzyła oczy,a potem karmiłam na żądanie i przybierała fajnie ![]() Cytat:
W upalne dni chce częściej cyca, a tak normalnie zazwyczaj co 3h. Zauważyłam też, że wykminiła sobie, że jak nie umie raz dwa koopy zrobić to chce na chwilę cyca i koopa wychodzi po czasie.. Ale herbatkę mam w razie czego Cytat:
bo też brzuszek jej coś szwankował, potem znowu o 6 i do 8 obserwowała i właśnie też piąstki mocno zaciśniętę, pręży się i robi jej się druga broda! Cytat:
wyjść najpierw na 3 min jednego dnia, nasepnego na 15 min, a kolejnego już na tyle na ile mała ma ochotę. Zbierałam się do tego 2 tyg! Bo ja Ja nie umiałam chodzić, to pogoda do doopy ![]() Dzisiaj idziemy na ten dłuższy spacer DZIEWCZYNY! Bo już jestem glupia, czy moje jedzenie ma wpływ na to że ona się tak pręży przy koopce?! Koope robi tak co drugie karmienie, raz jest rzadka raz bardziej zbita w takich kawałkach ale nie takie klocki, normalne przy karmieniu naturalnym? I jak mi ulewa serkiem to co to znaczy?! |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

? nieladnie

i mam nadzieje, ze moje dzieci tez tak kiedys powiedza (bardziej zalezaloby mi na drugiej czesci tego zdania
)
:md leje:
tak mnie ciagnie brzuch i boli spojenie, a to strzelanie kosci spojenia podczas obrotow to mnie do szalu doprowadza- czuje sie jakbym miala peknac tam na dole

napisała do mnie i napisała też, że martwicie się o mnie i pytacie. Dziekuję ! Aż mi się łezka zakręciła, ale ciiiiii
:brzydal : 
[/QUOTE] 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wysiadam z tego pociagu.....
aby waga nie spadła. Jak okaże się, że mojej spada to przecież nie wiem co zrobię... mam wrażenie że je za dwóch
klask i: Witamy nowego Maluszka na swiecie 

.